hetes jég

hetes jég

Mire jó, ha a gyerek kívülről fújja az Árpád-házi királyok születési dátumát?

Tényleg némethszilárdok kellenek ide, mit nekünk egy gróf Széchenyi Ferenc?

2017. július 27. - mackó manó

'Meglepő' cikket közölt a Pénzcentrum. Annak járt utána, hogy 10 igen nagy vállalat menedzsere mégsem lakatosinasként kezdte karrierjét.

„Érdekes továbbá, hogy középiskolai tanulmányaikból Hernádi Zsolt MOL-vezér és Joerg Bauer GE-elnök is kiemeltek olyan tárgyakat (a történelmet például mindketten), amelyek nem állnak közvetlen kapcsolatban vállalati karrierjükkel, gondolkodásukat viszont érezhetően formálták: ennek egyik jele, hogy jó pár évvel a gimnázium befejezése után is fontosnak tartották megemlíteni ezeket.

Ennek fényében Parragh László iparkamarai elnök nyilatkozata is másképp cseng, aki pont a következőt emelte ki az MFOR-nak adott interjújában:

Mire jó, ha a gyerek kívülről fújja az Árpád-házi királyok születési dátumát?

- tette fel a költői kérdést.” 

https://www.penzcentrum.hu/karrier/multjukrol_vallottak_a_magyar_sztarmenedzserek_van_boven_meglepetes.1057947.html.1057947.html

Mit is fűzhetnék hozzá?

Parragh maga is egyetemet végzett ember és egy percig sem űzött életvitelszerűen lét- és családfenntartás céljából  - mondjuk-  kitűnő életkörülményeket biztosító bkv-s villamosvezető vagy szobafestő és mázoló szakipari tevékenységet, ugyanakkor nem vonom kétségbe, hogy szíve mélyén erős elszánással szeretne a nemzet gázszerelője lenni. 

http://und.hu/hu/pages/hiresek/parraghlaszlo-szakmai.pdf

TANULMÁNYOK:

1986-87          Nyári egyetem – Bayreuth, NSZK

1983                Nyelvtanulás – Ogyessza, Szovjetunió

1983- 1988     Pécs, Janus Pannonius Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar; Cum Laude fokozat

 1982-1983      Pécs, Tanárképző Főiskola, történelem-orosz tanár szak

 

Orbán Viktor is egészen Svájcig vonatozott, hogy szeme fényéből szakképzett szobaasszonyt és konyhai mindenest faragtasson, vagy a köztársasági elnök leánya is Londonig futott feltehetően villanyszerelést tanulni.

http://24.hu/belfold/2017/04/06/ader-janos-lanya-is-amerikaban-akkreditalt-diplomaert-tanul-londonban/

Update!

Szilárd képe eredetileg azért ékeskedett itt, hogy lássuk: ő a minta. Ilyen okos, talpraesett emberekre van szüksége a kormánynak. 'Gördülékeny, egyedi beszédkészsége' új értelmet és irányt ad az intelligens kommunikáció rejtélyeinek kutatásához. 

A páratlan némethszilárd portrét jogos igénynek engedvén kicseréltem, hisz magam is sokszor emlegetem:

-Mindennek van határa,

Németh Szilárd ráadásul bőven el van látva határokkal. Különösen fejmagasságban.

Ezért az új képválasztással egy jóval ritkábban emlegetett Széchenyi előtt tisztelgek, csak hogy láttassam, mennyire más a követendő múlt s mennyire más a jelen, s hogy manapság mennyire törpék akarnak nagyra törve nagyoknak látszani, s mennyire reménytelen vágy államférfinek látszani annak, aki legfeljebb csak állagában férfi, annak is az alja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr8812695187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mackó manó 2017.07.28. 05:28:09

Sorry.
Sajnos a linkekkel nem tudom mit lehet kezdeni.
Továbbképzésre megyek.

guma 2017.07.28. 06:02:24

@mackó manó:

nem tudtam megnézni a posztot adminban....

de valószínű, hogy találsz ott a műveletek közt egy végtelen jelhez hasonlót (vagy egy dült nyolcas), amire kattintva kijön egy ablak ahova be kell illeszteni a linket és engedélyezve máris él majd.

további szép napot és tanulgatást.

Orica Középföldi 2017.07.28. 06:45:46

@mackó manó:

Jó reggelt!

Nehezen nyelem le, hogy már itt is ezt a nagyon ostoba zsírhólyagot látom. (De jó, hogy a zsírtáltos foglalt:))

Most olvastam Para-Kovácsot. Az nem kétséges, hogy a fenti hólyag melyik csoportba tartozik, de azt nem tudom, Parragh a cum laude ellenére tartozott-e valaha a másikba. Mindenesetre az egy év a történelem szakon kevésnek bizonyult.

nepszava.us/para-kovacs-imre-ne-ebreszd-fel-az-alvo-gyikembert/

A reptiliánok köztünk járnak:))

mackó manó 2017.07.28. 09:45:04

@Orica Középföldi:

Biztosíthatlak teljes együttérzésemről a fotó elviselhetőségi korlátait illeti.
Azt szerettem volna csak érzékeltetni, hogy nagyjából ilyen típusú alattvalókat óhajt nevelni a NER.
Lehet, hogy már holnapra kicserélem a fotót egy másikra. Nem egy szebb, okosabb némethszilárdra, hanem valami másra ami ekvivalens vele. Parragh sem lesz, mert cum laude ide vagy oda, az, az agyából az kikopott.

Orica Középföldi 2017.07.28. 10:19:27

Meg akartam nézni Cseh úszását, így megkerestem az aktuális csatornát. Pár perc még volt, így valamelyik riporter beszélt. Mit beszélt, kereste a szavakat, a ragokat makogott,, etc.
Tényleg ledöbbentem, nem szoktam sportot nézni, így nem tudtam, hogy ennyire nem tudnak beszélni. Édes anyanyelvünk kitagadta őket.

Azért jutott eszembe, mert Vágó tett egy szellemes megjegyzést:)

"Az elérhető információk is alátámasztják ezt a veszélyes közállapotokat." - írja a közmédia, amely az igét inkább hirdeti, mint ragozza (http://www.hirado.hu/…...

***

Hoffmann Rózsát még rágcsálom, (Orbánért hálásak lehetünk Istennek), mert lenyelni, megemészteni nem lehet.

mackó manó 2017.07.28. 13:11:58

@Orica Középföldi:

Minden a rohadt számítógép miatt van:))
Régen jól át kellett gondolni mit irkál le a human(dr)oid, mert visszavonhatatlan volt. Most meg bele lehet javítani, átszerkeszteni meg amit csak akarunk. Sőt!
Mint én például az illeti helyett eredetileg illetően-t írtam. Aztán azt gondoltam, hogy inkább úgy írom, hogy 'ami a fotó elviselhetőségi korlátait illeti.'
Igen ám, de megszólalt a kurva telefon, majd két kör ámokfutás, és mire visszaértem, megnéztem a végét -ki emlékezett már az ami-ra meg az illetően versus illeti-re, és: -Jól van ez, mehet! és már kattintottam is. Ja! Rohadt egér! ezt még nem is említettem.
Persze, ha mártogatós tollal kellene a képernyőre berlitz-i gótbetűkkel írni, mindjárt más lenne a helyzet.
Régen minden jobb volt. Még az amper is.

Beszéd.
Csak visszakanyarodunk mindig a fához... A Fá-hoz.
Azért azt is meg kell hagyni, hogy a leírás szerint az Úr a maga képére teremtette Ádámot. Igen ám, de sehol se volt megírva, hogy milyen képességekkel. Tehát bőven belefér a makogás is.
Van azért egy olyan érzésem, hogy amikor írták (vagy vésték), ha nem is kurva telefon szólalt meg, de egészen sok más valami is megzavarhatta az írástudót, akár többször is, és ki tudja mennyi mindent felejtett ki, vagy zavart össze, és nem volt Ctrl+Z, meg Delete, olló ikon, és hagyta a picsába az egészet. Aztán lett ami lett, utólag már azt mond a messziről jött reptilián, ami éppen ki tud jönni belőle, hacsak össze nem keveredik az alul meg a felül. Ilyet is hallottam már. Van aki időnként a seggével beszél, még ha a szája is tátog, máskor meg a szájával szarik, de ez nem új jelenség, Hofi már említette ezt a T. Házelnök úr kapcsán, aki nagy kedvence volt.
Példaképünkhöz nemzetes Németh Szilárdhoz járhatnak nyelvtanórára, beszédtechnikára és még egy sor dologra. Lehet, hogy Kósa is tart retorika órát. Miért is ne? :)

mackó manó 2017.07.28. 13:21:10

@Orica Középföldi:

"Hoffmann Rózsát még rágcsálom"

Nem gondoltam volna, de te tudod.
Én maradok a palacsintánál.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.28. 15:13:39

@mackó manó: pedig köztudott, hoffmann rágcsálása erősíti a rágóizmokat, egy hét után orica átharapja némethsziszi vastag nyakát is.

Orica Középföldi 2017.07.29. 06:42:00

@mackó manó: @parti_giano:

Először: a volt pártitkár asszony szájából nem túl hiteles ez a mondat,bár annyi ilyen hangzik el manapság, hogy könnyedén, a megszokás unalmával túl is léphetnék rajta.

Másodszor: ha én hívő lennék, csak-csak felmerülne bennem, tutira nem közös az Istenünk, ami ugye lehetetlen. Még akkor is, ha egyre nyilvánvalóbbá válik, a pápának és a keresztény ner-elitnek se közös. Még akkor is, ha a király - láthatóan - meztelen, a láthatatlant nem kéne lemezteleníteni különböző nímandoknak.
Magyarul, a hála maradjon a magán szférában, a házi oltárnál.

***

A szalonnával vastagon burkolt sötétséget szeresse ez:))
www.borsonline.hu/aktualis/meglatod-ezt-a-macskat-es-azt-hiszed-torokra-megy/136648

Orica Középföldi 2017.07.29. 06:48:53

Jó:))

Mindannyian emlékszünk a francia felvilágosodás jellegzetes társadalomkritikai attitűdjére, amelynek irodalmi-filozófiai toposza a bon sauvage, a jó vadember volt, Montesquieu-nél a perzsa fiatalemberek. A lényeg, hogy az Európán, azaz a civilizáción kívüli, lenézett és megvetett "vademberekről" derült ki, hogy valójában ők a civilizáltak, míg a mi Európánk valójában a civilizálatlan, barbár világ.
Ez csak azért jutott eszembe, mert olvasom a New York Times-ban, hogy a pakisztáni Legfelsőbb Bíróság hivatalából való távozásra szólította fel a korrupcióval vádolt és gyanúsan rapid módon meggazdagodott miniszterelnököt, Nawaz Sharifot.
Hmmmm... Hogy is van ez? Pedig a mi miniszterelnökünk mondta azt, hogy mi vagyunk Európa jövője...

(Gábor György)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.29. 07:08:54

@Orica Középföldi: „Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy. Itt mindenki okos, mindenki tudja, mindenkinek van jobb ötlete”

Orica Középföldi 2017.07.29. 07:55:40

Jég!

Miután erről dumcsiztunk, érdemes elolvasni. Igazán remek és nagyvonalú kritika.

tibiatya.blogstar.hu/2017/07/27/elfajult-a-quot-vita-quot-puzser-robert-es-mero-vera-kozott-/40677/

Orica Középföldi 2017.07.29. 11:37:42

@parti_giano:

Ilyen hihetetlen siker után vissza kéne irányítani őket az építőiparba.

mackó manó 2017.07.29. 15:08:27

@Orica Középföldi:

A zsírhólyag ki van cserélve.
Változás szövegben, képben.

Orica Középföldi 2017.07.29. 16:09:06

Tenné néhány megjegyzést a Tibi- atyás poszthoz.

Tudom, hogy vannak, de nem igazán kerültek közel hozzám. Ha nem osztja meg valaki ezt a posztot, nem kerül a szemem elé. A kommentelők közül valaki intimpistáskodott, megírta, hogy orvos is van közöttük. Ez, cca. 10 másodperc után eltűnt:)

Első olvasatra lejött, hogy ezt, képzett, jó tollú szakember írta. Megjegyeztem, nagyvonalú a kritika, de most megjegyzem, összeomolnék, ha valaki így ismerné el az érdemeimet.
Erre szoktam mondani, igazán elegáns, de kegyetlen dög:)))

A flowt ne vegyétek túl komolyan, noha az. Michelangelo és mások, pár száz/ezer évvel korábban is átélték, mielőtt Csíkszentmihályi kitalálta a kifejezést. Az önfeledten játszó kisgyerekről nem is beszélve.

***

Köszönöm a képcserét. Kifejezetten jót tesz sebzett esztétikai érzékemnek:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.29. 19:20:22

@mackó manó: no, akkor beszélgessünk az általános osztrák légszeszgyárról.

mackó manó 2017.07.30. 08:18:24

@parti_giano:

Alig emlékszem azokra az időkre, már akkor is -ha hinni lehet az Erdei Almanachnak- 2601 éves voltam, de azért még most is magam előtt látom azt a kis Ludvig Pistát -mások Stephani-nek mondják, ahogy rövid nadrágban rohangált, nem gondoltam volna, hogy mérnök lesz belőle, azt meg pláne nem, ami azóta történt, de hát az Úr útjai kifürkészhetetlenek, a magyarok meg olyanok amilyenek. Olyan kerítés szeretők. Mindig kerítenek valami hülyét, aki hülyét csinál belőlük. Minek erről beszélni? Élő egyenes adásban megy nap mind nap. Ráadásul kegyednek ebben nincs is kompetenciája, ha jól értesültem. Van valami német rezsó ami a Szilárd nevet viselve -autentikusnak kinevezve- csupa hülyeséget (vagy hülye segget?) beszél ki magából önerővel, a saját szájának gondolt testnyílásán. Azt is hallottam, hogy a majmok elhatárolódtak tőle, és valami közös őst is kizárnak vele kapcsolatban, mint abszolút lehetetlent. Ezt be akarják íratni az Erdei Almanach elődjébe, amit Teremtés Könyve címmel hét lakat alatt őriznek, és már tízmillió éve nem írtak bele egy szót sem. Nagyon gáz lehet az a pali az emberiségre nézve, ha az ezerféle majom mind megegyezik abban, hogy el kell határolódni tőle. Viszont -és állítólag- a magyarok zabálják ami kijön a száján. A Manóherceg mindenesetre azt tanácsolta, hogy tartsuk távol magunkat az efféléktől, Mert gyanús az, aki a szájával szarik és a seggével beszél. Legalábbis ezt állapította meg az Erdei Transz Univerzum Tanács, ez pedig nagy szó, mert még a Magellán-felhőkből is voltak küldöttek.

Orica Középföldi 2017.07.30. 08:35:48

Jó reggelt!

Jég! Nem reakció az előző hsz-re, mielőtt félreértenéd, de itt egy újabb Bánki-gyöngyszem:))

Bartók Béla zenéjére Kövér László írt új szöveget,
"Kantárt a pofádra" címen (magyar MTI)

Orica Középföldi 2017.07.30. 08:44:04

Ma reggelig nem tudtam, ki az a Komjádi. Most már igen. Ha valakit érdekel:

www.facebook.com/nyary.krisztian/posts/10155592980744855?pnref=story

jaegtoer 2017.07.30. 08:49:12

@Orica Középföldi:

Puzsérnak sem ártana egy Pisa-teszt.

Orica Középföldi 2017.07.30. 08:54:26

Ez meg egyszerűen csak szép:) Van íze, mélysége, ősisége a szónak, guruzs.

www.facebook.com/dragomangy/posts/1240954519347573

Orica Középföldi 2017.07.30. 09:16:40

@jaegtoer:

"Puzsérnak sem ártana egy Pisa-teszt."

Meg egy beszédtanár, meg egy..., meg egy....
Nem érdekel milyen hiátusokkal küzd, gondoljon erről a hozzáállásról bármit Tibiatya

Viszont! Most megtudhattam, nem csak feminista nőblog van, férfiaknak is van hasonló A kettőt egymás után olvasni, - természetesen ők is megszólaltak a Mérő-Puzsér attak kapcsán - elképesztően szórakoztató, de csak egyszer. Amúgy mindkettő fárasztó. A gúzsba kötött gondolkodást nem szeretem, lettlégyen akármi a gúzs.

jaegtoer 2017.07.30. 09:51:17

@Orica Középföldi:

Meg is ette a fene a flow-t, ha arra figyelni kell.
Meg aztán van egy csomó más, ámde hasonló blikkfangos kifejezés manapság, amivel tudatosan zsibbasztanak.
Akárhogy is van, minden út egy de talán több, nem evilági birodalomba vezet.
Úgy vélem számtalan út van, de egy a cél, maga az út. Remélem ezért Kant nem billent fenéken, de magára vessen, ha nekem úgy üzente, hogy ezt értsem.
Ha meggondolom, mekkora hullám hátán éreztem át a világot, amikor egy elvarázsolt könyvtáros jóvoltából több-száz éves könyvek lapjait érinthettem, akkor ez flow-dolog olyan kicsiny, keskeny, sekély, szűköske egy tünet lehet. Flow. ühüm.
Századok könyvei, évezredek írásai, a tudás, a működés, és a rendszerek és a mechanizmusok és a beszéd, az írás fejlődése a ma kommunikációs rendszerekig... és akkor belebotlok egy flow-ba. Kavicsokba zárt történeteket gyűjtök. Hol van ehhez bármilyen flow? Miért nem lehet kimondani, hogy isteni kegyelem?

2017.07.30. 11:11:13

@jaegtoer:

"Miért nem lehet kimondani, hogy isteni kegyelem?"

Mert elgondolkodnának az emberek, jég. A magyar kifejezések sokkal közelebb állnak hozzánk. Megérintik a szívünket.
A flow egy idegen valami, amit meg kell érteni. Az isteni kegyelmet, ha kimondod, érzed is.

Orica Középföldi 2017.07.30. 12:48:30

@jaegtoer:

A flowra nem kell figyelni. Magyarul úgy írhatnám körül, a tevőleges alkotás után érzett büszkeség, öröm, elégedettség. Ez az első homoksütitől a síxtusi mennyezetig terjed, de beleértendő bármiféle alkotás, notabene egy komment is.

Itt lép(ne) be a szülő, óvónő, tanító, etc. szerepe, hogy ezt az érzelmet megfelelő mederben tartva, de nem elfojtva, ne alakulhasson ki a Dunning-Kruger hatás (önnön képességek túlbecsülése).

Amiről te írtál, az a csodálat, elismerés, tisztelet őszinte, vegytiszta érzése. Ez már érdeklődés-függő is. Engem a valahai építészek (gótika) nyűgöznek le maradéktalanul. A legegyszerűbb kápolnától a kölni dómig. Mást meg más.

Igen, az önfeledtség nagyon ritka pillanatait szoktuk kegyelmi állapotnak hívni. De nyugi, rengeteg unatkozó pszichológus van:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.30. 13:12:00

@jaegtoer: látja, most már értheti az hithű muzulmánok flowját ott mekkában, a nagy kavicsnál.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.30. 13:26:09

@Orica Középföldi: hehe, a fideszesek képére kiült idétlen vigyor a cash flow.

jaegtoer 2017.07.30. 15:45:39

@Orica Középföldi:

Az jó! A gótika engem is lenyűgöz. de ez tényleg más.
Én a saját kis külön bejáratú csodáimat bírom bírni.
A másokét sokszor megcsodálom, bár van hogy elönt az epe, hogy épp annak a dögnek jutott elébb az eszébe, vagy írta le jobban, esetleg szebben, vagy mindkettő.... egyszerűen tűrhetetlen, hogy az ilyeneknek milyen sok levegő jutott vagy jut:DDD

jaegtoer 2017.07.30. 15:50:26

@eszti....:

A magasztosabb kifejezések lassan lejáratódnak az utolsó szókapcsolatig.
Hallom, hogy már 'hazaszeretet óra' is lesz. No, mondtam magamban: -Most csapott csak be igazán az istennyila az egészbe.
Már csak az a kérdés, kilóra, vagy literre kell teljesíteni?
Orbán többet tett a nemzet eróziójáért egymaga, mint mások összesen 1000 év alatt.

jaegtoer 2017.07.30. 16:04:13

@parti_giano:

Láttam egyszer, mintha én lettem volna maga a Kába, s szűnni nem akaróan csak úgy örvénylett körülöttem a tömeg, talán fel is emelkedtem egy kicsit, hogy jobban érzékeljem a flowt, de valami newton nevű okostojás visszanyomott a helyemre és azt mondta gé. Erre nem tudtam mást mondani , mint: -Almás!
Hazaérve persze nekem rontott Tóalmás, Almáskamarás, Almásfüzitő, Dunaalmás, Mátraalmás, Magyaralmás, Bácsalmás, és Almás-puszta teljes népessége a cserebogarakkal bezárólag, hogy én csak ne vicceljek. Mondtam: -Eszem ágában sincs. Kába vagyok. De váltig erősködtek, hogy inkább hülye. Mondták ezt azok, akik a Pisa-tesztet nekigombolkozva a porba rajzolták a templom mögött.

jaegtoer 2017.07.30. 16:16:48

@parti_giano:

Azért csak sikerült eljutniuk a blaszfémiáig a mélyen hívő mélyen keresztény gyökereknek:

'Jézus Krisztusként festették meg Orbán Viktort'

index.hu/mindekozben/poszt/2017/07/30/orban_jezus/

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.30. 16:59:52

@jaegtoer: engem nem zavar, de tegyék mellé balogot szűz máriaként.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.30. 17:02:16

@jaegtoer: ha már alma, akkot tell vilmost is beleszőhette volna és a szabadságharcot, ha már mo. a kárpát-medence svájca.

jaegtoer 2017.07.30. 20:08:07

@parti_giano: azt már csak vasbeton birná el.

jaegtoer 2017.07.30. 20:11:55

@parti_giano:

Nem ragadtatnám el magam ennyire. Az idealizmusomnak vannak kerítései.

2017.07.30. 21:29:45

@jaegtoer:

"Most csapott csak be igazán az istennyila az egészbe. "

Akkor vajon mit mondasz, ha eljut hozzád a hír, hogy a Gazsi gyerek Jeruzsálem felé repülve csodát tett?

www.bumm.sk/bulvar/2017/07/30/jeruzsalembol-jottem-orban-gaspar-borgyogyaszati-imat-mondott-egy-repulogepen

jaegtoer 2017.07.31. 06:53:00

@eszti....:

Nem vagyok meglepve, inkább azon csodálkozom, hogy a repülőbe egyáltalán kellett hajtóanyag,, igaz erre nem tér ki a tudósítás.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.31. 07:48:20

@jaegtoer: gazsi imádkozott felcsúti szent lőrinchez... gép megmenekül.

Orica Középföldi 2017.07.31. 09:24:22

Nem értem mit poénkodtok:) Gazsinál az isteni kegyelem állapota permanens. Igaz, kicsit más, mint Jégnél, de ettől még az.

***

A kutyás poszt kommentjei, - egy-két nagyon szellemestől eltekintve - bármely poszt alatt szerepelhetnének. Lassan elérünk oda, ha egyet végigolvasol, az összeset ismerheted. Ez ugyanúgy igaz az egysíkú rajongói ömlengésekre is.

Igen, látlelet sok mindenről. Szellemi színvonal, közmorál, kényszerek, magányosság, etc.

jaegtoer 2017.07.31. 11:16:39

@Orica Középföldi:

Úgy tűnik, mintha növekedne az agresszió. Meglepő módon a kormányzat és a kormánypártiak köreiben. azért ez erősen aggasztó.
Nem véletlenül vizionál polgárháborút némelyikük.
Ezek szerint az igény tőlük ered, mintha le akarnának számolni még ezzel a harmatgyenge ellenzékkel is, mintegy elrémítve egy ütőképesebb csapat kialakulását, amelyik akár érdemben is veszélyeztethetné a status quo-t.
Még megérjük, hogy megjelenik valamiféle struccstaffel, aztán közben egy sivatagi róka is előkerül.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.31. 13:02:50

@Orica Középföldi: izé, azért poénkodunk, mert menekülünk. én nem csak a viccbe, de a sörbe is. ez a dög meg nem hajlandó velem sörözni. mert bp-n dógozik. láttál már ilyent?

Orica Középföldi 2017.08.01. 07:53:18

@parti_giano:

Ühüm, láttam. A dög meg itt dünnyög, hogy nem vagy hajlandó vele sörözni, mert a világ végén dolgozol:))

Orica Középföldi 2017.08.01. 08:00:39

Azon meditáltam, hogy az agyi, lelki sérülésből (Bencsik) ki lehet-e gyógyulni, ha többet nem olvasom az ominózus oldalakat. Beláttam, már késő. Sőt, az echo-tv nézése, mint terápia, kifejezetten ellenjavallt.

Orica Középföldi 2017.08.01. 10:06:53

Minden idők legjobb vizes világbajnoksága volt, értékelte Maglione... a 2015-ös kazanyi vb-t. Aztán keresett egy újabb naiv népet, akit táncba vihet ugyanezzel a szöveggel.
(Tóta W)

Meglehetősen szűk az én fb-oldalam áteresztő képessége, de még így is annyi elpazarolt időt látok olyan, faszságokon vérremenő vitákat , mint megérte, nem érte, hős-e Gyurta, vagy leírható, megagiccs vagy nemzeti büszkeség, etc.

Mintha bárkit érdekelne, vagy bármit befolyásolna az arctalan tömeg véleménye.

Orica Középföldi 2017.08.01. 10:24:56

@jaegtoer:

"Úgy tűnik, mintha növekedne az agresszió. "

Jól látod.
Csak azt nem értem, hogy ezt a sarokba szorított patkány-effektust mi táplálja. A nép imádja őket, a kv-kutatások jók, az ország erős és joggal büszke, bőven jut a határon túlra is, az egyházakra is, külpolitikánk példaértékű, a gazdaság zakatol, etc.
Akkor?

****
Olvasom, hogy a maszopban szent a béke, Molnár meghátrált. Elképzeltem.
Történészektől kérdezem, a vallásháborúk nem így szoktak kezdődni?

****

A mai nap legjobb mondata - eddig:))

Megpróbáltam az imént eljutni az ajtótól a kertkapuig, de rájöttem, hogy sosem voltam az extrém sportok híve. (Török Mónika)

Orica Középföldi 2017.08.01. 12:49:16

@parti_giano:

Évtizedekkel ezelőtt sem szerettem a hülyéket. Ez máig nem változott.

jaegtoer 2017.08.02. 08:08:17

@Orica Középföldi:

Jó reggelt!

Nem gondolom, hogy a bencsik-bayerizmus ilyen könnyed kategória lenne.

jaegtoer 2017.08.02. 09:01:38

@Orica Középföldi:

"_Csak azt nem értem, hogy ezt a sarokba szorított patkány-effektust mi táplálja._+

Mi táplálja? Hát A Beszéd.
'Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó 25 évet. Teljesen világos, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt el sem tudtátok korábban képzelni. (...) És közben egyébként nem csináltunk semmit csak loptunk és loptunk és loptunk. Nem Semmi! Nem tudtok mondani, az elmúlt 25 évből olyan jelentős kormányzati intézkedést a zászlófelvonáson kívül, amelyre büszkék lehetünk ráadásul, a szarból a fosba vittük a kormányzást.. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk 25 év alatt, akkor mit mondunk?"

Természetesen a lopási terv az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépíthető. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul csináljuk, hogy belegebedünk. Aztán lassan felbukunk, mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet.

Lehet még itt egy darabig mentegetőzni de nem nagyon. Gyorsan eljön az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai - amiről nyilvánvalóan mindannyian tudunk - nem segíti, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen! S persze még gondolkodhatunk még nagyon sokáig, meg elkészíthetünk kibaszott sok elemzést, hogy melyik társadalmi csoportra hogy fog ez hatni, mégis védőbeszéd lesz a vége. Azt tudom mondani: nem tudunk még hetekig elemezni, gyerekek. (...) Elemezgethetek én még egy pár hétig, aztán jönnek majd akiknek ez a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték: Magyarország a fidesszel együtt le van írva a kettős könyvvitelről áttérnek a korrupció kíméletlen számonkérésére és büntetésére, mi meg fogalmazgathatjuk a védőbeszédeket..

Aki a fidesz környékén befolyásos, véleményformáló makrolopás gazdálkodási ügyekben, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük ezt a 25 évet. És azt is meg kell mondanom nektek, hogy a mai napig nagyon sok nagyon nagy ötlettel találkozom. Phűűű, a hétszázát neki! És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is milliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak- fogalmazott a Legelső Bennfentes, majd sorra vette, a gazdasági, az intézményi, az igazgatási ágazatokat, hogy honnan mennyi zseton veszítette el közpénz jellegét s még azon túl is mekkora nemzeti vagyon konvertálódott diszkrét magánvagyonná, stadionná, világbajnoksággá, és vakondtúrássá etc.

Nem kell beszarni az EU-tól!

Fantasztikus dolog egy országot lerabolni. Az utolsó 7 évet azért tudtam én személy szerint végigcsinálni, mert egy dolog amibicionált és egy dolog fűtött: összelopni mindent, még azt is, ami le van hegesztve, megadni a fidesznek a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy bármit ellophatnak, hogy nem kell lehajtania a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni az EU-tól meg a baljobbbármilyen oldaltól, hogy tanulja meg magát most már nem őhozzájuk, hanem a világhoz mérni. (...) Nagy dolog, imádom, életem legjobb része. Most az adja, hogy világböszmeséget csináljunk. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy azt kérdezik egyesek, benne leszünk-e, vagy én személy szerint. Félig már betonban, azaz gránitban vagyunk. Letörölhetetlenül.

Azt mondjuk-e, hogy a rohadt életbe, jöttek páran akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy lesz-e majd ügyészi vizsgálat, Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy adjanak a látszatra, akkor is lett és van helyük a megyei önkormányzatban, megértik azt is hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy alternatív világot. Csak azért! Egzisztenciát hogy is építhetnének másként? Tudom, hogy ezt nekem könnyű mondani, ne csúszkáljatok itt előttem hajlongva! (...) Én egyáltalán nem döglöttem bele, hogy hosszú évekig úgy kellett tenni, mintha becsületesek lennénk. Ezért hazudtunk reggel, éjjel, meg este és még álmunkban is. Nem akarom tovább csinálni ezt az áldemokratikus izét. Vagy megcsináljuk és van hozzá elég emberetek, vagy egymagam megcsinálom, de akkor rátok nincs szükség.

Pontosan arról szól a politikánk, hogy melyikünkből lesz a nagyobb tolvaj és hány hűbéres oligarchája és strómanja. Amíg nagy tempóban lehet menni előre, addig megyünk. Ha már nem lehet menni, csak a börtönbe, akkor ti mentek előttem.'

Orica Középföldi 2017.08.02. 09:08:06

@jaegtoer:

Szintén jó reggelt:)

Valóban nem könnyed kategória, csak nekem. Én már megengedhetem magamnak, hogy ne nézzek, ne hallgassak , ne olvassak ilyeneket Az egyik fárasztóan sötét, a másik ingerlően aljas, nekem meg más dolgokkal kell foglalkoznom.

Eközben persze látom, milyen mérhetetlen rombolást végeznek, milyen EQ-t és IQ-t szolgálnak ki.
Már elég régen meditáltam azon, hogy egy hithű valahai katonatiszt-feleség mitől lett ezek nyálcsorgató csodálója. Aztán persze találtam egy megoldást, és természetesen ennek hátterében is pszichológiai magyarázat áll. Majd egyszer elmesélem, ha érdekel.

Orica Középföldi 2017.08.02. 11:56:40

@jaegtoer:

Beszéd.

Máig nem tudom, mennyi volt ebben a kényszer, mennyi a lelkiismeret, minek volt primátusa A többi - miért akkor, miért ott miért abban a körben - majdhogynem mindegy.

guma 2017.08.02. 13:40:42

@jaegtoer:

mindig meglepsz!

(elképesztő "koppintás", új tartalommal :)))))

guma 2017.08.02. 13:41:39

@parti_giano:

ne mond, hogy pont nálad nem ugrott be. :)

guma 2017.08.02. 13:42:56

@Orica Középföldi:

"Máig nem tudom, mennyi volt ebben a kényszer, mennyi a lelkiismeret, minek volt primátusa "

na ez az igazi kérdés...

Sir Bates dö Hól 2017.08.02. 14:00:05

alapvetően semmire sem jó (azon kívül, hogy nőnek a nyerési esélyek a tv-s vetélkedőkön), ha csupán az évszámokat ismeri...

guma 2017.08.02. 15:33:30

@Sir Bates dö Hól:

hiányoztál!

dehogynem: a tv-s vetélkedő, vagy valóvilág celeb már elnők is lehet. pont te nem tudnád :))))

Sir Bates dö Hól 2017.08.02. 15:57:37

@guma: honnan tudnám?... nem vagyok sem celeb, sem elnök...

jaegtoer 2017.08.02. 20:53:29

@Sir Bates dö Hól:

Szimbolikus jelentése van a kérdésnek. A kérdésfeltevő eljátssza, hogy a szimból(e)um, egy speciális linóleumfajta, ami csak csempével váltható ki.

['azóta' Hegyeshalomtól nem látni Zágont, Makó és Mekka szomszédok lettek, az álmok gajra mentek... írhatnál, Vándor, dióhéjban tengert, kiskanálban hegyet, morzsákban világot... hiányzol innen, hiányzol onnan, hiányzol mindenhonnan...]

Orica Középföldi 2017.08.02. 21:03:18

@jaegtoer:

Látom, egy kissé hőgutás múzsa kering nálad:))

jaegtoer 2017.08.02. 21:08:30

@Orica Középföldi:

hőgulágos múzsa kicsókolta kezemből a mankót, így nem jött ki a frankó (sic!)

jaegtoer 2017.08.02. 21:54:06

@Orica Középföldi:

Helyesbítés következik. Tudjuk be a hőseggségemnek.
Szinán a Szulejmán mecsetet építette, a Hagia Sophia-hoz nincs köze, onnan csak a kupolát vette mintának. Kronológiailag is jobban jön ki:)

hu.wikipedia.org/wiki/Szulejm%C3%A1n-mecset

jaegtoer 2017.08.02. 22:26:32

@jaegtoer:

Lábjegyzet:
Megnéztem az egész sztorit Wikipédián, mert elbizonytalanodtam. (az Oszmán civilizáció-t már elajándékoztam.)
Tehát mégis csak jó tudni, mi mikor történt, mert akkor a szezon csak mértékkel keveredik a fazonnal. Lehetőség a tévedés felfedésére. Száz szónak is egy a vége, ez a Szinán minden lében kanál alak volt. Mégiscsak volt köze Hagia Sophiához, csak nem úgy:)

Sir Bates dö Hól 2017.08.03. 18:12:02

@jaegtoer: értem én... komolyan: az adatok bebiflázása semmire sem elég, ha a folyamatokat nem látja a gyerek, ha nem tanítják meg gondolkodni, sőt, kritikusan gondolkodni... és akkor el is érkeztünk a magyar oktatási rendszer igazi problémájához... engem is mindenki a másik osztályban akart látni a tanárok közül, ezért is voltam én minden: A/B/C/D osztály tanulója... az kicsapáshoz ellenben sosem adtam elég muníciót...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.03. 19:41:17

@jaegtoer: szerencse, hogy átláttál a szinán. nem verhetnek át téged a gaz gülenisták.

taga20 2017.08.03. 20:22:54

@parti_giano: itt mindenki kommentelhet?
nekem meg van a nyolcelemim, csak evesztettem róla a papírt:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.03. 20:45:09

@taga20: akkor mehetsz bútort összeesztergálni az ikeába. bár felzabálnád az összes húsgolyót.

taga20 2017.08.03. 20:54:15

@parti_giano: sőt! még a padlóra is köpnék.

neked mi bajod van a faesztergájosokkal?:)

taga20 2017.08.03. 21:08:00

@parti_giano: az baro!
gondolom az elipszilonra akartál utalni az esztergályosokkal:)

taga20 2017.08.03. 21:21:40

@parti_giano: én gondoltam, te utaltál. egyébként igazad van:)

meséjj tezsvérem, körösztgyerekem jó van? nem égeti le az öregét?:)

u.i.: mielőtt válaszolsz, számojj el tízig!:)))

jaegtoer 2017.08.03. 21:28:25

@taga20:

Ha Magyarországon akarsz élni, akkor hejj! helyesen kell írnod az esztergályos, a gálya, a mályva, a kályha, a hely és a lyuk szavakat, valamint a Nyírszentmártonfalva nevét, és el kell olvasnod, Moldovától a Ferencvárosi koktél-t. Ihatsz is, de az olvasás alól nem mentesít. Írhatsz is:)

taga20 2017.08.03. 21:50:54

@jaegtoer: "Ha Magyarországon akarsz élni"

nem akarok bunkónak kinézni, pedig igényem lenne rám, de ez így rendben van?

ja és, cca. két évvel ezelőtt orica ajánlotta a tavaszi tárlatot. eszt kértem karácsonyra, és ráadásul kivettem a tévéállvány alól, és elolvastam.

fajint volt, csak rövid volt. egy szót jegyeztem meg. vicsorország. találó!

na jöhetnek a húsgombócok, vagy a rendőrbíró:)))

www.youtube.com/watch?v=-c1L9HZ6Zq4

hacsaturján 2017.08.03. 21:54:55

emlitettem a pedigrémet. mostan akkor húzok, mielőtt a rodeo is ideér. úgyis belém szorult a fing.

taga20 2017.08.03. 21:58:52

@hacsaturján: haver, nem lenne egyszerűbb, ha egyszerű lennél?

ha nem szívlelsz, akkor mond azt. bírlak annyira, ha ezt mondod, akkor tiplizek.

mackó manó 2017.08.04. 05:51:46

@hacsaturján:

erős korlátokkal rendelkező demokrata vagyok. Húzzon ide vissza, Mester:)

hacsaturján 2017.08.04. 06:27:03

tán cicero monta az xedik mecklenburgi zsinaton, hog "lófaszt, kisangyalom".

mackó manó 2017.08.04. 07:24:55

@hacsaturján:

Képzelem, milyen jól nézek ki kisangyali lófaszba öltöztetve.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.04. 07:51:58

@hacsaturján: ugyanezt idézte kis-rigó is szegeden, mikor a ministránsa megkérdezte, mit dugdos a háta mögött. hiába, a klasszikus műveltség látszik rajta.

guma 2017.08.04. 10:46:44

@Sir Bates dö Hól:

csak a (fantáziádra ill) tájékozottságodra mertem gondolni :)

2017.08.04. 11:01:33

@guma:

milyen téren? :D

Orica Középföldi 2017.08.04. 12:20:23

@taga20:

"itt mindenki kommentelhet?"

- miután ez egy nyilvános blog, igen
- a bloggazda szabályokat ugyan nem fektetett le, de már jelezte, hogy, erős korlátokkal rendelkező demokrata, tehát minden lehetséges:) (Lehet, hogy Pajor atya harangozása+40 fok úgy bedühíti, hogy mindenkit kitilt.)
- a magyar szókincs bírása és helyes használata itt nem hátrány, ez alól egy kivétel van, és az nem te vagy. Lehet próbálkozni, de nem feltétlen lesz örömteli a válasz.
- bunkókra itt nincs igény, de annak is megvan a terepe

- örülök, hogy elolvastad Spirót:)

Orica Középföldi 2017.08.04. 12:24:01

@hacsaturján:

"mostan akkor húzok, mielőtt a rodeo is ideér"

Nem ér ide:)))) Ne menj sehová.

Orica Középföldi 2017.08.04. 12:29:44

@guma:

Nem volt szerencsés a megfogalmazás, Sirnek meg gellert kaphatott a gyékénye:) (meg a humorérzéke).

guma 2017.08.04. 13:47:49

@Orica Középföldi:

jogos! : ))))

(elszokott tőlem és a függetlenítéseimtől. :DDD)

guma 2017.08.04. 13:50:00

@eszti....:

minden izgat (néha)... :D

guma 2017.08.04. 13:52:37

@hacsaturján:

hohohohoho! csak nem ideggel valaki és azért nem jársz sűrűbben? :)

guma 2017.08.04. 14:01:35

@taga20:

a papírjaid legyenek rendben, mielőtt valahova belépsz! :)

taga20 2017.08.04. 16:50:39

@Orica Középföldi: :)))

várom a következőt, me mingyá itt a karácsonyi biznic, és az asszony tuti meg fogja kérdezni, hogy mit hozzon a dzsézuszka:)))

www.youtube.com/watch?v=ggyGY9EQCf8

taga20 2017.08.04. 16:52:10

@guma: az oltásipapírjaimat be tudom mutatni:)

Orica Középföldi 2017.08.04. 17:21:12

@taga20:

És a törzskönyv? Szájhagyomány útján terjed?

taga20 2017.08.04. 17:42:41

@Orica Középföldi: ja, mint a papicölibátus. apáról fiúra száll:))

milyen törzskönyv?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.04. 19:04:20

@taga20: kisgörény jól van, de nem emlékszik rád. de ezen ne csodálkozz.

taga20 2017.08.04. 19:17:42

@parti_giano: szerencsés egy jószág, nem úgy, mint a családom:))

taga20 2017.08.04. 19:19:06

@parti_giano: ezek a kígyóvállúlibsik, ezek viszik a sírba a világot!:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.05. 01:10:52

@taga20: ez olyan, mint mikor a mazdával leelőznéd az előtted balfaszkodót, oszt mégis hatosba nyomod fel. comprende?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.05. 01:13:10

uh, kitört a vihar, tán gyü az enyhülés, jég barátom pocakja sem izzad annyira.

jaegtoer 2017.08.05. 07:17:48

@parti_giano:

Eh, sehol jégeső a láthatáron. Régen minden jobb volt.

Orica Középföldi 2017.08.05. 07:30:44

Jó reggelt!

Múltkor azt írtam, kíváncsi vagyok, mikor dobja be a törölközőt Botka. Nos, helyesbítenem kell.
Kiderült, tipikus előre menekülés volt megjelenése az országos politikában. Nincs hátvéd. Bár ma még nem nyilvánvaló, de a maszop elvesztette Szegedet.

Jánosi György - egykori szoci politikus - egy kommentben azt javasolta,, a maradék ássa el magát, mert akkor tesznek jót.

Ez már tényleg az epilógus.

Orica Középföldi 2017.08.05. 07:36:00

@jaegtoer:

Ide egy pici szél érkezett, ami éjfélre letornázta 31 fokra a hőmérsékletet:(((

jaegtoer 2017.08.05. 08:05:48

@Orica Középföldi:

Csak az a probléma, hogy hiába nyílt meg A csoda számára az út, annyi lejárt szavatosságú szoci tolong rajta, hogy képtelen lesz tőlük előre jutni.

Jánosi is csak egy zsugori alak, küldhetett volna nekik ásót százat, ezeret.

jaegtoer 2017.08.05. 08:10:45

@Orica Középföldi:

IErrefelé is kellemes 31 °C-ra sikerült ébredni, szemben az esti 18:30-kor árnyékban mért 44 °C-kal szemben.

www.youtube.com/watch?v=c_7w1lRq3dU

[Kovács Kati - Add már Uram az esőt]

2017.08.05. 08:31:37

@jaegtoer:

Azt hiszem, Rejtő könyveiben olvastam hasonló hőségről.

Orica Középföldi 2017.08.05. 09:31:19

@jaegtoer:

Az a kisebb baj, hogy lejárt szavatosságúak, nagyon-nagyon kisképességűek is.
A szocik belügyeire jól rálátók szerint közel sincs vége a belső harcnak. Úgy számolnak, listáról cca. 20 ember juthat be, viszont ezért legalább 40-50 ember küzd. Innen egyenes az út a szekértáborokhoz és mindenféle nemtelenséghez.

Mesterházy és szűk köre még mindig úgy gondolja, ő a jövő embere, őt illetné a poszt. Na ez tényleg mulatságos. Amit ennek érdekében tesz, az persze kevésbé az.
Bizisten, mint patkányok a süllyedő hajón.

****

Átfutottam a szokásos fb-oldalakat, mindenütt kóma van.
Gábor Gy kiosztotta balog pátert legújabb faszsága miatt - Tízparancsolat, és még mindig a tegnapi mondata a legszebb - Eddig is tudtuk, hogy Mráz Ágoston Sámuel egy tetőtől talpig agyvelő,
Azt a meleg rovására írom, hogy azonnal megjelent előttem - pedig gyerekkoromban láttam utoljára - egy főtt csirke-agy.

jaegtoer 2017.08.05. 09:35:43

@eszti....:

Az az igazság, hogy puhány vagyok, el vagyok kényelmesedve, és a sültgalamb is gyakran irányt téveszt. Csak magamat okolhatom. Elvégre miért nem hiszem el, hogy tegnap is csak harminchat fok volt, mit nézegetem én a hőmérőt?! Evidens; a hülye én vagyok.
Szeretett Kormányunknak és a meteorológus hazudozóknak jó egészséget és hosszú életet kívánok. [láncon, nehéz vasban és! a saját számíttatásuk szerinti harminchat fokban, ellenben a napon. ]
Azért kell alulbecsültetni a hőmérsékletet, mert rendkívüli állapot kezelési protokoll csak az amúgy békés állampolgárok megfélemlítésére van jól kidolgozva, a megsegítésére nem, pláne, ha az az állami bevételek csökkenésével járna. Különben is mindenki tudja, hogy ez is a Soros és szekértolói műve.
Most megyek a konyhába, és begyújtom a konyhában a sütőt, mert nem elég egyenletes a hőeloszlás a lakásban és lépcsőházban és a téren. Valamit tennem kell. .

Orica Középföldi 2017.08.05. 09:49:03

@jaegtoer:

" Valamit tennem kell. ."

Egy kád víz, mentás limonádé, jó háttérzene és egy könyv:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.05. 10:00:06

@Orica Középföldi: persze, inni kell, de a kádnyi mennyiséget túlzónak érzem, főleg a limonádé mellett.

2017.08.05. 10:06:11

@jaegtoer:

A kormány még nem döntötte el, hogy erőforrás vagy tehertétel számára a trópusi hőség. Épp most vizsgáltatják a Századvéggel.

jaegtoer 2017.08.05. 10:09:01

@Orica Középföldi:

Remélem a szocik meg fognak lepődni, nem kicsit, hanem nagyon.
Sajnos a fidesznek szüksége van rájuk -még.
Mesterházyra atyailag tekintve, hiányolok néhány helyreigazító pofont elhelyezését d'artagnan-os pofikáján. Minden esetre nem tudom hányan vették észre, hogy kettő darab kijózanító pofon jobban állna neki, mint a kis tüchtig bajuszka-szakállka és a sármosnak gondolt ostoba vigyora. Hát még amikor komolynak óhajtaná láttatni magát. Az egyenesen szirénáért kiált.

Balog.
Gyermekkorában kint felejthették a napon.
Olvastam, de a videót nem mertem megnézni. Nem vagyok abban az állapotban, nem vagyok eléggé felvértezve. Időközi védőoltásom sincs. Kalandorságom önfeledt határait e tekintetben nem feszegetem. Elég nekem az itteni harangshow, és a hozzátartozó nyelv, a nyelvhez tartozó plébános, és a hozzájulk nem tartozó, ám erős égboltozat, hogy a minden fantáziát nélkülöző templom födémszerkezetének statikáját ne is említsem.

Mráz Ágoston Sámuel.
Nomen est omen.
Három egymást lerontó név*, mégis egy bokoralja. Ez van. Nem irigylem.
Jó kis happening lesz, amikor az Úr előtt mindhármójuk dolgairól számot adni- és a végén így szóla az Úr: -No, kezd csak elölről, mert ezt nem lehetett követni.

Sámuel: Isten meghallgatott
Ágoston: Augusztus kicsinyítőképzős alakja Augustinus, azaz, a.m. magasztoska [Wikipédia téved]
Mráz, jelentése is kettős: hideg, fagy, továbbá mrázekite: egy ásvány neve Azért ez nem könnyű teher, bár a mrázekit mesésen szép kék színű tud lenni.

jaegtoer 2017.08.05. 10:11:30

@parti_giano:

Én meg pont egy kádnyi limonádéra gondoltam - jéggel.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.05. 10:11:39

@eszti....: ezt most a nézőpontra bízták, és mráz ágoston mélyreható katatást végzett fekete győr gatyájában francia kapcsplatok után.

jaegtoer 2017.08.05. 10:40:51

@parti_giano:

Nem kell rejtjelezve tolni. Nem vagyunk mi prűdek.

Mráz matatott a gatyában franciás lehetőségek után kutatva.
Még tovább, de nem bonyolítva: Fekete egyszerűen nem hagyta, hogy ez az alak leszopja. Innen a sértődés.

jaegtoer 2017.08.05. 10:46:49

Még hogy Francia kapcsolat!? kik ezek, Gene Hackmam, Ernest Tidyman meg William Friedkin?

Csakis az Ágoston gondolhatta magát komolyan.

jaegtoer 2017.08.05. 10:58:49

Még be sem gyújtottam, és -megmértem- az árnyék és a napsütés határán 50 °C van. Addig tart a kalibrálás a mérőn.
És ma már hűvösebb van. A szagemberek szerint.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.05. 11:23:17

@jaegtoer: mekkora szerelem már, hogy elintézi a srác a lánynak az olimpiarendezést. tudsz te ilyent?

2017.08.05. 12:02:14

@parti_giano:

Megnéztem ezt a Mrázt, képileg. Ezeket a szakértőknek nevezett gnómokat tenyésztik valahol?

Annyi pénz fektettek az iskoláztatásába - háromszoros köztársasági ösztöndíjas, Bundestag gyakornok, az Egyesült Államok külügyminisztériumának ösztöndíjasa- és más érvet nem tud felhozni, mint egy hölgy nuniját?
Ilyet, a közeli talponálló törzsközönsége bármikor produkál a tizedik feles után.
Viszont, mindaddig a még a megbízható alkoholisták sem merülnek hasonló mélységekbe.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.05. 12:11:36

@eszti....: mrázt csak narancslével tudom elképzelni, nem iszik ez szeszt. egy nőt meg csak kiutal neki a ner. addig marad a vágyakozás neki.

2017.08.05. 12:21:25

@parti_giano:

Azt hiszem, ezt inkább a Havasi Bertalan-féle életút, ahol az érzéki örömök egyetlen forrása az ÜGY szolgálata.

2017.08.05. 12:41:29

@parti_giano:

Tegnap épp a Téglát néztem. Ott mondta Alec Baldwin Matt Damondnak:

Nősülj meg! A főnökeid fogják tudni, hogy megbízható vagy, mert van legalább egy ember, aki elvisel. A többi nő pedig azt, hogy kemény a farkad és tudod használni.

2017.08.05. 12:55:58

@parti_giano:

Szóval a házasság nem garancia semmire.

jaegtoer 2017.08.05. 13:47:01

@parti_giano:

igen. a versenyszám neve: olimpiai szerelem.

jaegtoer 2017.08.05. 13:51:11

@parti_giano:

nem hogy másnaposan, hanem semmikor. A munka élvezet, szórakozás és szenvedély. Ráadásul minden nőnél megértőbb. Mindig odaadja magát, jól lehet lakni vele, nincs nála szebb, mindig kacér, ugyanúgy van vele taposómalom, ellenben soha nem rikácsol éles fejhangon, hogy már megint a szék alatt hagytad a zoknidat. A WC deszkát direkt nem hoztam szóba. Na, ugye?

jaegtoer 2017.08.05. 13:53:25

@eszti....:

ehhez lenne hozzáfűznivalóm, de majd ha lejjebb kúszott a skálán a céfok. Most erős túlnyomás van a meleg miatt.

jaegtoer 2017.08.05. 13:54:35

@eszti....:

A házasság mindenre örök garancia. Amíg tart.

taga20 2017.08.05. 18:10:02

@jaegtoer: haver, te hol a pokolban laksz?
nálunk ma reggel 25céfok volt és finoman lengedezett a szél. ja és a kecóban tegnap este 26céfok légkondi nélkül.

egyébként, ezt az árnyékban mérvét hagyjuk már, me mindenki tudja, hogy ott mérik, és nem a tűző napon:)))

jaegtoer 2017.08.05. 18:24:31

@parti_giano:

Ájtatos megjegyzésed mélyen megérintett s mint áramütés rázta meg bensőmet az emlék s nyomán a felismerés:

"Hová lépsz most, gondold meg, oh tudós,
Az emberiségnek elhányt rongyain
Komor betűkkel, mint a téli éj,
Leírva áll a rettentő tanulság:
[...]
Országok rongya! könyvtár a neved,
De hát hol a könyv mely célhoz vezet?"

'Nos, itt a könyv, mintegy gránit asztalon
Bevésve, mint a NER, Alattomtörvénybe
Róva rongyemberek rongy elveit,
Minthogy mindent elbír a papír.'

'S távolban az irattáros izzadva nyög,
Hogy valahol messze-messze
Zöldellő hegyek s ódon falak között
vígan issza sörét a könyvtáros, az a dög.'

jaegtoer 2017.08.05. 18:30:43

@taga20:

Ráhibáztál.
És feszt visong itt egy harang,. Ha néma, vicsorogva vár, hogy hangja belemarjon a fülembe, ez már maga a pokol, mit számít itt már néhány fok, ha megszólal a kolomp, mint éppen most.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.05. 19:19:15

@jaegtoer: kapnál, ha gyünnél. de te beleizzadol inkább egy meleg harangba.

jaegtoer 2017.08.05. 19:35:33

@parti_giano:

Megállj, megállj! Sörödön foglak, csak jöjjön egy eső, s ott termek, mint a jég, hogy hideglelést kapjon a sör, hűs levegőt a könyv, hadd vacogjon a barát, s kiáltson gyöngyöző sörért a tátika.

jaegtoer 2017.08.05. 19:45:18

@eszti....:

jég vagyok, nem hebrencs. előbb az eső:)

jaegtoer 2017.08.05. 20:19:00

@eszti....:

Lejátszottam a virágaimnak, a végén kínos csend és hallgatás után a fikusz benjáminom azt susogta nekem, hogy hülye vagyok, ha ezt beveszem, a kicsi bonsai-om meg lehullajtott egy levelet, az orchideáim továbbra is sértődött hallgatásba burkolóztak. Ilyen elutasítottság előtt meg kell hajolnom, legalábbis a locsoló kannáig.

taga20 2017.08.05. 20:56:49

@jaegtoer: haver, te keversz valakivel! talán saját magaddal. hol vicsorgok én?

ja és visszatérve a pokolhoz.
na ki a faszagyerek?:)))

444.hu/2017/08/05/amikor-a-letaglozo-hoseg-talalkozik-az-oltonyos-tallai-andrassal-es-veszit

Sir Bates dö Hól 2017.08.05. 21:34:59

youtu.be/RVk5qM324o0

én csak azt tudom, hogy itt azért a helyén kezelték az eseményt: a sportrovatban (a költség az egy más történet)... a nyilatkozó "nagyasszony" meg főleg (az életútja pedig... és nem a videójára gondolok...)

2017.08.05. 21:46:31

@jaegtoer:

Feladom! Megvárom az esőt.

Orica Középföldi 2017.08.06. 06:51:11

@Sir Bates dö Hól:

Na, ebből a hsz-ből alig derül ki, akkor most kedveled a "nagyasszonyt", vagy nem.
Habitusra tiszta Morvai - tehát kedvelhetnéd, csak nem annyira fegyelmezett

Morvai alvás közben is a nappali mimikáját viselheti, Ráégett, egylényegült. Csiszturól viszont láttam egy fotót a vb-n, aminek nagy valószínűséggel nem örült, ha látta. Nem igazán szánhatta fotósnak azt az arcát.

Bevallom, kis szünettel kétszer ugrottam neki, hogy megnézzem az interjút, de így is csak feléig bírtam, aztán feladtam.
Mindkét nő beszéde közben azt érzem, bedarálná az agyamat, ha hagynám.
Erős az önvédelmi ösztön, nem hagyom:))

Orica Középföldi 2017.08.06. 07:06:12

Tegnap Csányi volt a "társaságom", Bach kíséretével. Kifejezetten kellemes volt:)
Találtam egy fura című beszámolót, egy 2015-ös könyvbemutatóról. Nagyon érdekes.

konyves.blog.hu/2015/04/17/nagyszeru_olvasmany_temetes_utan

Orica Középföldi 2017.08.06. 07:31:48

Jég!

Ez neked tetszeni fog.

www.facebook.com/ivan.nemes/posts/10211628848251639

Még ha azt is kifejtené, miként lehet eljutni egy bojkottal kikényszerített demokráciához, a jelenlegi jogi környezetben, elgondolkodnék. Bár lehet, hogy rosszul látom.

Orica Középföldi 2017.08.06. 08:20:45

"De a sztori Gyurcsány Ferencről szól. Ő azóta egy úgynevezett „gombóc” lett, politikai elemzők sokasága mondta már el, hogy ki kell köpni vagy le kell nyelni. (Török Gábor még gondolkodik, de valószínűleg mindkét verzió mellett dönt majd.)"

Imádom a stílusukat:)) Bár ebből a tízből nem feltétlen értettem mindent.
Tudom, hogy 3 éves anyag, de nem látszik rajta.

pnftop10.blog.hu/2014/09/11/top_10_a_2000-es_evek_emblematikus_pillanatai

Orica Középföldi 2017.08.06. 08:22:31

@parti_giano:

Ilyet valószínűleg vizionálni se tudnék:))

jaegtoer 2017.08.06. 09:41:21

@taga20:

18:30-kor írtam a hsz-t és éppen harangoztak. Amúgy nem vitás, mi több Kétségtelen, hogy a harangok úgy általában nem szoktak krákogni, köhögni, krahácsolni, harákolni, foguk fehérjét kimutatni, főként nem vicsorogni, és ezt magam is így hittem, amíg ezt itt helyben meg nem ismertem. Csakhogy ez a súlyos átkokat hordozó - igen, s oly fülsértőn tud rikácsolni, hogy a némaságra ítélt időszakban bőven vicsoroghat is akár. Ez ugyan lehet, hogy fel van szentelve, de hogy nem lett kereszténnyé az szentség.
Más rendes harang zeng-bong, vagy jajong-búsong, ellenben ez itt a szomszédban a legjobb napjain is az angelusra nem hív, hanem parancsolva visong, rikolt, sikong, sivadoz, vészjóslón, harciasan pendül-csendül, mint a kasza vagy a kard. s akár délben, akár este, amikor békébe borul a lélek, még véletlenül sem búgja, hogy king-kong, bim-bam, giling-galang és még csak véletlenül sem zúg dicsőítve az Urat.

jaegtoer 2017.08.06. 09:53:44

@taga20:

Tállai állati.
Nem tehet róla, nevében mivolta, s bár a faunára nézve sértő, de végül is élő lény.
Lényege a lényegtelenség. Az összegek persze nem, de szerepe csak annyi, mint a táska, még csak nem is számla.
Mi a baj az öltönnyel? A ruhapénz is el van lopva.

Orica Középföldi 2017.08.06. 10:03:24

@jaegtoer: minusz.

"Mi a baj az öltönnyel?"

Az az 5-8 centi, ami a nadrágszárban többlet,, az derékben hiány:))

jaegtoer 2017.08.06. 10:25:33

@Sir Bates dö Hól:

Nem gondolom, hogy helyén lehet kezelni az egész megítélését a feneketlen kassza árnyéka nélkül, és a FINA elnökének véleménye e tekintetben oly nagy ívben van leszarva, amiként azok az emberek, akik állták a cechet, s igen sokan az életükkel. Csak hogy tényleges megvilágításba helyezzem az üzemeltethetetlen Arénát, a megnyitót, a záróképeket. Kissé rigorózusnak tűnhet álláspontom, de lekonyulna a FINA faszfej szája széle, ha szembesülne mi volt, van a függöny mögött.
Persze, tévedek.
Annak a szervezetnek az elnökének elismerő szavánál még egy rinocérosz szarhalom is többet ér, ahol hogy, hogy nem kiderült korruptak mint állat:

www.nemzetisport.hu/vizes-vb-2017/fina-korrupcios-botrany-robbant-ki-az-elnokvalasztas-elott-2581443

vagy:

index.hu/sport/2017/fina_vizesvb_budapest/2017/07/19/korrupcios_botrany_budapest_fina/

Tehát kb. ennyit az elismerő szavakról egy korrupt bandától egy másik korrupt bandának.

Csak az ünnepi fények fókuszának pásztázó üzemmódba helyezése érdekében.

A megélhetési Zsuzsika kiállásáról azért nem nyalvánítok véleményt, mert magam is megélhetési lévén, nem volna ildomos, de azért annyit nyugodt lélekkel, tükörbe tekintve elmondhatok, hogy elmehet a picsába, sporteredményeinek listáját összesodort vagy csak galacsinba gyűrt formában feldugva a magának.

jaegtoer 2017.08.06. 10:43:15

@Orica Középföldi:

majd...

Neked is van egy majd-ot, amit kiváncsian várok, az én majd-omról már beszéltem (írtam), de maaajd....

jaegtoer 2017.08.06. 11:02:45

@Orica Középföldi:

Tetszeni tetszik, de nem megvalósítható.
Valahol mekegtem az FB-on, hogy folyamatosan szavazásról beszélnek, és hogy márpedig szavazni kell.
Amennyiben folyamatosan választásról beszélnének, kissé más lenne a helyzet, mert a választani, az nagyobb ügy, mint a szavazni. Szavazni a szarra is lehet, na, de azt választani, már nagyobb truváj:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.06. 11:37:53

@jaegtoer: csak nehogy ebből a félsüket fidesz banda a savazásra voksoljon.

jaegtoer 2017.08.06. 11:41:56

@Orica Középföldi:

Csunderlik-Pető egyenesen veszélyesen jók.

[ha meggondolom , hogy ebben a 10-es számrendszerben hónapok óta próbálkozik és hogyan, az, akinek most nem jut eszembe a neve, csak a nagy pofája, az állandó változóként fungáló lófarkassága és a tettetett érzelmekkel feltüzeltnek álcázott handabandázása, akkor megint csak az Evolúció & Teremtés dualista rendszerébe foglalható abszolút értékek viszonylagossága jut az eszembe]

jaegtoer 2017.08.06. 11:50:25

@parti_giano:

Megkísérelném bemagyarázni nekik, hogy szavannázásra gondoltam, csak helikoptereztek velem a szavak és különben is a NaOH-ra esküszöm, végső esetben királyvíz, márpedig a szentkirályi sem bűncselekmény, vagy mégis?

jaegtoer 2017.08.06. 12:11:06

Titkos megfigyelőrendszert épít a kormány az adatvédelmi hatóság szerint.

Nem részletezem, nem is lábjegyzetelek. Simán dögöljenek meg.

index.hu/belfold/2017/08/05/titkos_megfigyelorendszert_epit_a_kormany_az_adatvedelmi_hatosag_szerint/

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.06. 12:13:03

@jaegtoer: szenteltvizet rájuk, égeti az őket, s maga mégsem bűnözik.

taga20 2017.08.06. 12:14:26

@jaegtoer: napra kész a fityeszes maffia, a világütőerén tartyák a koszos mancsukat!

444.hu/2017/08/06/putyin-jol-halad-hogy-kinai-szintre-emelje-az-internetes-cenzurat

Orica Középföldi 2017.08.06. 15:22:30

Bocs, bocs, bocs, de beszarás ez a duma:))))

Apokrif (valamint hézagtalan teológiai érvelés)

Jézus Krisztus, miután ellopta az istenektől a tüzet, legyőzte a kalüdóniai vadkant és földig rombolta Tróját, kőtáblába véste a Tízparancsolatot. De a sátán, akit Soros Györgynek hívtak, az Alvilágból előszólította a migránsokat, és lerohanták Középföldét. Jézus Krisztus azonban széjjelzúzta őket az Excalibur erejével. Azóta nevezik Orbán Viktornak. Ezért lett Mária országa Magyarország.

(Péterfy Gergely)

Egy tárgyi tévedés van benne, Középföldén nem láttak migránst, tanúsíthatom:)))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.06. 16:26:54

@boborján20: a lábára is eshetett volna, taga. van hozzá vicc:

Miért a zsidók kapták a Tízparancsolatot?
Először az Isten az arabokhoz ment:
- Arabok, itt van a parancsolatom.
- Mi az?
- Ne lopj.
- Az nem jó, mi szegények vagyunk, nekünk is élni kell.
Ekkor ment a perzsákhoz.
- Perzsák, itt van a parancsolatom.
- Mi az? - kérdezték a perzsák.
- Ne kívánd meg felebarátod feleségét.
- Az nem jó, mi megkívánjuk.
Ekkor ment az Isten Mózeshez.
- Mózes, itt van a parancsolatom.
- Mennyibe kerül?
- Ingyen van.
- Jó, akkor adjál tízet.

boborján20 2017.08.06. 17:54:41

jég látom, megint velem van a baj. pedig a szövegkörnyezetből láthattad, hogy mit akartam mondani.

ja és nálunk szakad az eső. és nézem, és baba:)

mackó manó 2017.08.06. 17:57:12

boborján20-nak jegyzem meg, hogy az 'adjál tízet' valamint az 'adjál egy vagonnal' az két kategória.
A tíz belefér a viccbe, a vagon ebben a kontextusban meg nem vicc.
És ez nem az eső miatt van, hanem azért, mert manóságom alapvetően nemcsak a bundájára tekintve egy szőrös alak.

mackó manó 2017.08.06. 18:02:36

@boborján20:

nem veled van baj.
a vagon multifunkciós jellegének viccként való említése gáz. és ezen még jég sem segíthet.

boborján20 2017.08.06. 18:27:22

@mackó manó: ha manóságod észrevette volna, a vicc macskakörmözve volt részemről.
tehát pont nem viccnek szántam.

viszont, itt te vagy a góré, ezé elfogadom a részrehajlásod.

ja és itt is esett az eső, de szerencsére jég nem volt:)

azé egyszer mekhívnálak egy sörre:)))

Orica Középföldi 2017.08.06. 19:15:31

Balog páter totál zakkant.

Gábor György:

Van abban valami veszettül bizsergető, amikor egy állítólagos szekuláris ország minisztere saját inkompetenciáját, tehetségtelenségét, bornírtságát, bárdolatlanságát és kínos ostobaságát Isten nyakába akarja varrni. Azt mondja Balog miniszter: "senki ne gondolja, hogy egy olyan minisztériumnak a működtetése, ahol együtt van az oktatás, a kultúra, az egészségügy, a szociális szféra, a családügy, a társadalmi felzárkózás, a sport, az egyház, a nemzetiség, megoldható lenne "fenti segítség nélkül". Tudják, hogy nem csinálnak mindent jól, mondta, "sőt, sok mindent nem jól csinálunk, de akik imádkoznak, arra kérik a mindenható Istent, a megváltót, hogy igazítsa ki, adjon jó tanácsokat, hogy jó irányba menjenek a dolgok".
Pár napja tudjuk, hogy Balog szerint a Tízparancsolatot nem Mózes, hanem Jézus adta az emberiségnek. Most már azt is tudjuk, hogy Balog a tíz igét szelektíven olvasta, ha egyáltalán. Kimaradhatott például a "Ne vedd fel az Örökkévaló nevét hiába." (Meg persze más is.)
De ha már így, őszintén remélem, hogy a Lukács evangéliumában emlegetett Úrra gondolhatott Balog, önmaga és saját minisztériuma összefüggésében: "Monda pedig az Úr: Halljátok, mit mond e hamis bíró! Hát az Isten nem áll-é bosszút az ő választottaiért, kik ő hozzá kiáltanak éjjel és nappal, ha hosszútűrő is irántuk? Mondom néktek, hogy bosszút áll értük hamar. ” (Lukács 18,1-8)
Ámen, úgy legyen!

boborján20 2017.08.06. 19:25:57

@Orica Középföldi: szerintem nincs itt nagy csoda.
az ilyen emberek találták ki eszt az isten mesét, mint ez a szemét, hogy sakkba tarcsák a hülye jobbágyokat, akik kétpofára zabálják az ilyen baromságot. lásd a soros plakátokat!

enézést vakablak, ha túl vulgáris voltam, de eszt zabálják a zemberek, meg a despacitot:))

Orica Középföldi 2017.08.07. 06:30:44

@boborján20:

Az ilyen markáns, ámde felületes véleménnyel egy dolgot lehet tenni, tudomásul veszem. Ezen viszont már elég régen átléptünk - néhányszor.
De! Ha ilyen módon gyötröd továbbra is a nyelvet, akkor ez volt az utolsó reakcióm. Nem szórakoztató, nem jópofa, nem egyedi.
Tudom, ettől nem leszel szegényebb:)

Orica Középföldi 2017.08.07. 10:03:50

Időnként szeretném hinni, hogy a hülyeség, a bornírtság, a semmibe vevés, a megalázás, a hozzá nem értés, a zsarolás, a félelem nem fokozható, miközben tudom, hogy de.

Ez most sok más mellett, (maszop, fogyatkozó Momo, hazafias nevelés, EEM, mint az imádság háza, jobbik cenzus-ötlete) Konokról jutott eszembe.

"Azért szerencse, hogy mikor én jártam suliba, még nem volt se Maruzsa Zoltán, se hazafiasan életérzett földrajz, mert ahogy itt járkálok éppen Erdélyben, csak csodás sziklákat látok, régi erődtemplomokat, meg pöpec fenyveseket, és nem megannyi kultúr- és tereptárgyba öntött nemzeti traumát."

Érzékelhetően jót tesz depijének ez a kirándulás:)

***

Az valahol egészen gyönyörű. hogy a Jobbik vagyonnak tekinti a szellemi színvonalat:))
(Megköszönöm a jogértők helyreigazítását:)))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.07. 11:33:42

@Orica Középföldi: te is vagyonnak tekintenéd a szellemmi szívonalat, ha úgy veszed a diplomádat.

Orica Középföldi 2017.08.07. 12:11:20

@parti_giano:

:)))))))

Jaja, csak a szellemi színvonal nincs igazán szoros összefüggésben a diplomával.

Sir Bates dö Hól 2017.08.07. 22:23:01

@Orica Középföldi: "akkor most kedveled a "nagyasszonyt", vagy nem"

már a kérdés is inszinuál!:-)...

Sir Bates dö Hól 2017.08.07. 22:34:52

@taga20: teljesen korrekt (amennyiben figyelmünket elkerüli mindhárom begombolt gomb a zakóján, valamint az a tény, hogy rövidujjú inget visel [az ing jelzőjét helyesen írtam?])...

Sir Bates dö Hól 2017.08.07. 22:58:11

@Sir Bates dö Hól: és a diploma definíciója: műbőr mappában öregített papír, rajta nagy pecsét (alapfok); +idegennyelvű (középfok); + a pecsétet viaszba nyomták (felsőfok) [valódi bőr mappa már benedek eleki, s így Csaba királyfi magas]...

Orica Középföldi 2017.08.08. 07:10:45

Jó reggelt!

Ez nagyon érdekes:

168ora.hu/apanak-mindig-igaza-van-csanyi-vilmos-valasztasrol-politikarol-es-az-egyszemelyes-csoportokrol/

A felvezetésben említett szociálpszichológus megállapításával - Genetikusan adott a lojalitás, a tekintélytisztelet és a szentség iránti igény is. - erősen vitatkoznék. Csányi nem konkrétan, hanem a példáival mond ellent. Az "apának mindig igaza van" feltételez egy - nem tudatos, de - mintakövető szocializációt.

Orica Középföldi 2017.08.08. 07:18:00

Ez elég rémisztő:

Gábor György
7 órája ·
Azt mondja Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár, hogy a hazafias és honvédelmi nevelés nem új tantárgy, hanem életérzés, ami már ma is megjelenik a történelemben, a földrajzban, de megjelenhet a zenében és a testnevelésórán is."
Ez a Maruzsa tehát ugyanazt mondja, mint amit a nagy Giuseppe Bottai mondott, midőn 1939-ben sikeresen és Mussolininak tetsző módon megreformálta Gentilesci egykori oktatási programját. Pedig Mussolini "a legfasisztább reformnak" nevezte Gentilesci 1923-as oktatási reformját, ám annak maradék intellektuális elvei a későbbiekben elavulttá tették Mussolini számára az egészet. Bottai a hatalom politikai célkitűzését, a fasiszta tudat kialakítását a "lelkek részévé", "életérzéssé" kívánta tenni. A Carta della Scuola” (Iskolai Charta) tökélyre vitte, miként tehető a lélek részévé a tekintélyelvűség, az állam mindenhatóságának gondolata, az alávetettség érzülete, a rend és fegyelem ellentmondás nélküli tisztelete, vagyis az új ember, a "Homo Novus fascista" létrehozása. Előbb a Közoktatási Minisztériumból lett Nemzetnevelési Minisztérium, s innentől kezdve a hangsúly a tudományos helyett a katonai nevelésre helyeződött. A tananyag csökkent, az "életérzés", a vallási nevelés, valamint a sport, a gimnasztika, a félkatonai szellem (lövészet!) nőtt. A jelszó így hangzott: "libro e moschetto", azaz "könyv és puska". Az oktatás mint "életérzés" a "Duce szeme fénye volt".
2005 decemberében, egy adventi találkozón, Balog Zoltán jelenlétében Orbán az alábbiakat mondta (senki sem emlékszik erre): "Na most, ebben az értelemben én a fundamentalizmust, azt az alapjaiban való helyrerázásnak (…) fogom föl, ha szabad itt így fogalmaznom. Tehát vissza kell vinni az oktatást oda, ahol kezdődik. És valójában a gyermeknevelés lényege az alapvető tanításokhoz való elvezetés. Most én ezen a fundamentalista alapon állok személy szerint, és örülnék, hogyha a magyar oktatási rendszer elfogadná majd a választások után, hogy erre az alapra érdemes építkezni."
Hát, most már építkezik. Fundamentalista életérzés alapon.
És kedves gyerekek, ha jók lesztek, majd azt is elmesélem, mi várt a tanárokra és egyetemi oktatókra a Duce alatt. Szigorúan életérzés alapon.
De most aludjatok jól, álmodjatok szépeket, jó éjszakát, gyerekek!

Orica Középföldi 2017.08.08. 08:17:09

Vona nem százas, de az ötlet szórakoztató:)) Elképzeltem a géppel felszerelt két fószert. A gép nem lengene ki, számos okból.

zsurpubi.hu/cikk/1841-tortenelmi-pillanat-vona-hazugsagvizsgaloval-felszerelve-vitazna-orbannal-/

Orica Középföldi 2017.08.08. 08:36:47

Ma ez oltári nagy divat. Az általam ismert összes sznobnak van ilyen kapcsolata. Gondolom Bagdy meg zokog.

funzine.hu/2017/07/31/eletmod/te-vagy-az-eleted-kapitanya-interju-karafiath-balazzsal-tudatallapot-coach-csal/

Oltári blöff az egész, de egy sikeres, fiatal(os), nopláne doktor szájából áradó ige nem kérdőjelezhető meg.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.08. 10:29:50

@Orica Középföldi: miért pont kapitány? én a pocakos tábornokokra esküszöm.

2017.08.08. 10:43:32

@Orica Középföldi:

Köszönöm. Egy újabb elem került helyére a kirakósban.

Orica Középföldi 2017.08.08. 11:58:06

@eszti....:

Mire gondolsz:? Több témát érintettem.

mackó manó 2017.08.08. 17:05:08

@Orica Középföldi:

anyja olimpennája!

"tudatállapot coach, és purpose guide" na, ja. és Jeruzsalem királya. meg kapitány! hát persze. Én meg hónom alá kaptam az Esthajnalcsillagot, és reggelig meg sem álltam vele a Csaba királyfi ösvényén, csak a Magellán felhőknél visszanézve, erre mit látok? Hát nem tejótvart!?

mackó manó 2017.08.08. 17:16:54

@Orica Középföldi:

Ez a hazafias tanmenet a hazafias életérzés palántázva és lövöldözéssel ékesítve - mondjuk ki: 'militáns életérzést' ébreszt, ápol. Persze a végén betakar, de ki gondol azzal?
A militáns életérzésnek természetesen semmi köze a hazafiassághoz, mert egy komolyabb zárótűzben nem lángoló hazafiság, hanem akut beszarás az eredmény. Lásd az ISIS hazafiak és hazanőcik importjának refluxát.

Orica Középföldi 2017.08.08. 18:17:46

A gonosz Konok:)))

Tábla a Békás-szoros égbetörő sziklái között, rajta matricák sora. Mindenféle matrica, diszkók, éttermek, ultrák. A tábla sarkában gondosan egymás mellé ragasztva, egymást véletlenül sem lefedve két matrica: az egyiken a snájdig vasgárdista Codreanu mosolyog (szép ember volt ez a Codreanu, mint egy föstött kép, na! kár, hogy tömeggyilkos), mellette a "Jobbik: Mindenhol ott vagyunk!" felirat.
Tiszteletben tartják egymást, becsülik egymásban azt, ami összeköti őket: a vérszomjat, a gyűlölködést. Nem ragasztják egymásra a matricáikat (hogy ki volt itt előbb? olyan mindegy!).
Holló a hollónak nem vájja. (A hollóktól elnézést!)
A Gyilkos-tavon vadkacsák lavíroznak a vízből kiálló fatuskók és a turisták csónakjai között. Elsőbbségük vitathatatlan. Románok-e, vagy magyarok, nem tudom. Kacsák csak. Kacsának lenni elég.
Veszünk a gyereknek plüsspandát, mert nyafog érte, a csodató fölött húszméteres, lidérces Mikiegér-légvár rikoltoz. Az apró és kínos szuvenírboltban kapni lehet magyar zászlót, román zászlót, székely zászlót. Made in China mindegyik.
De a büfében a vécé ingyenes, ha fogyaszt az ember.
Fogyasztunk.

Orica Középföldi 2017.08.08. 20:10:10

Ajaj! Az EU jövőjéről tárgyalnak Salzburgban a slavkovi hármas (Ausztria, Csehország és Szlovákia) kormányfői Emmanuel Macron francia elnökkel augusztus második felében.

Mi lesz a V4-ből? Ebből diplomáciai mosolyszünet vagy hadüzenet lesz.

2017.08.09. 11:33:42

@Orica Középföldi:

A hazafias nevelésről szólót.

Sűrű volt a július.
Múltkor arra intettél, ne tegyem magamévá az orbáni álmot. Szeretném, de az agresszív nemzetpolitika lassan házam küszöbéig ér.
Az emberminiszter tehertétel/erőforrás nyilatkozata nagy port kavart nálunk. Érdemes meghallgatni a Pátria rádió interjúit.
patria.rtvs.sk/clanky/partok-taja-stranicke-tricko/139505/tehertetel-vagy-eroforras

A vélemények pontosan tükrözik a valóságot. Minél közelebb lakik valaki a "problémaforráshoz", annál elfogadóbb.

Jelenleg ez a helyzet. Még el sem ült a vihar, pár napra rá megjelent egy felmérés a határon túli fiatalok identitásáról.
m.ujszo.com/online/kozelet/2017/08/05/labilis-a-felvideki-identitas

Nem vitás, a magyar kormány megrendelésére készült. Viszont ezzel nincs mindenki tisztában nálunk.

Ugye nem tartasz paranoiásnak, ha azt mondom, látható a mögöttes szándék? Elbizonytalanítani, megingatni kötődéseiben egy közösséget, aki érthetően 1918 óta másképp fejlődött, viszonyult a többségi nemzethez, mint a kutatásban részt vevő többi csoport.

Nagyon sok jel mutat arra, hogy a választások után is folytatják ideológiai képzésünk. Mindaddig, míg nem válunk sablon hazafivá.

2017.08.09. 11:37:01

@eszti....:

helyesbítek. nem 1918, hanem 1921

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.09. 20:55:40

@eszti....: legyen 1920, és én nyertem. küldheted a kofilát.

mackó manó 2017.08.09. 21:08:59

@parti_giano:

elég csúnyán nézne ki a temető, ha nem.

2017.08.09. 21:23:45

@parti_giano:

hová? hányat? /ne süsd el a szakállas viccet!/

2017.08.09. 21:43:59

@parti_giano: ok. egyéb kívánság?

2017.08.09. 22:38:56

@parti_giano:

pöttyös labdát nem ígértem.

mindig zavarba jössz, ha meg kell fogalmaznod vágyaidat?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.10. 07:10:58

@eszti....: igen, ha megjelenik a jó tündér, elbújok a könyvespolc mögé.

Orica Középföldi 2017.08.10. 09:42:47

@eszti....:

"az agresszív nemzetpolitika lassan házam küszöbéig ér."

A legnagyobb jóindulattal sem nevezném nemzetpolitikának azt, amit művelnek.
Sima agresszió az, és természetesen mindenki küszöbéig elér.Aztán vagy beengedik, vagy nem. Valamennyi így is bekúszik, mert a közhangulat rád telepszik, megfekszi a lelkedet mételyez, meg sok egyebet művel, attól függően, hol helyezkedsz el a társadalmi hierarchiában.

A paranoiás nem te vagy:))
Ellenben tisztázzuk, OV-t nem érdekli sem az egyes ember, sem a közösségek, sem a határon túliak, sem a....... Ő nem hazafiakat akar, azt se tudja mi az, hanem egy arctalan, sötét, de masszív tömeget, aki gondolkodás nélkül hatalomban tartja.

Múltkor egy félművelt hőbörgőnek azt írta egy követője, te vagy a Messiás.
Elgondolkodtam, milyen kevés elég ehhez:))) - pedig nem rendelkezik OV manipulációs eszközeivel.

Orica Középföldi 2017.08.10. 09:53:35

"Tyirityán Zsolt azt mondta: azokat várják, akik se a Fidesz, se a Jobbik táborába nem tartoznak, és egy vegytiszta radikális jobboldalt igényelnek. A Betyársereg vezetője hozzátette, számukra az alapvető érték a rassztudat, az etnikai önvédelem és az elsötétedést szolgáló neoliberális jelenségek elleni küzdelem."

Hát, a sötétséget másként definiáljuk:)))))))))

hirtv.hu/ahirtvhirei/azokat-varjak-akik-vegytiszta-radikalis-jobboldalt-igenyelnek-1401096

hacsaturján 2017.08.10. 10:11:48

@parti_giano:

szerintem van, csak ippeg nincs. lexivesebben én se lennék, tehát nem is vagyok. avagy: coito ergo sum.

Orica Középföldi 2017.08.10. 11:42:29

@hacsaturján:

Úgy hírlik, ez a nem levés legkellemesebb állapota:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.10. 14:09:03

@hacsaturján: na most akkor maga auguszti vagy rené? döntse már el.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.10. 14:11:41

@Orica Középföldi: a csepeli nirvana. hacsa mellett birkózik a nem levéssel németh szilárd.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.10. 17:18:52

@hacsaturján: nem én vagyok rózsa gyuri, úgyhogy a választ nem fogadom el.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.10. 17:24:45

@hacsaturján: ha már lúd, legyen kövér, legyen zsíros aleves:

"dubito ergo cogito, cogito ergo sum, sum ergo deus est. "

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.10. 17:27:09

@Orica Középföldi: csak a cím alapján mondom, a fidesznél mindig van lejjebb, mindig elő tudnak húzni egy kassai téri harangot a kalapjukból.

jaegtoer 2017.08.10. 20:54:51

@parti_giano: egy kasszást mindenképpen. a kasszás erzsivel pénztáros lőrincről terelik a szót még a harangozással is.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.10. 20:57:06

@Orica Középföldi: elolvastam, de oszkó is hivatkozik rá, hogy a közéletről ezeket már elmondta. az alapokról meg tényleg érdekeseket tálal. azért jó ám, hogy belinkelted az interjút. majd küldök kofilát, ha eszter végre meghozta, de még nincs itt persze.

Orica Középföldi 2017.08.11. 06:24:18

Jó reggelt!

@parti_giano:

Ha valami érdekeset találok, megosztom. Akit érdekel elolvassa, akit nem, nem.
A csoki jöhet, ha keserű,:))

***

Na ez nekem kicsit meghökkentő, kicsit mellbevágó. Először találkozom közéleti témájú interjúban azzal, hogy valaki különbséget tesz kultúra és műveltség között.

24.hu/kozelet/2017/08/10/csanyi-vilmos-a-magyar-politika-azon-sirankozik-hogy-egyre-kevesebben-vagyunk-en-inkabb-azon-hogy-egyre-hulyebbek-vagyunk/

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.11. 06:36:08

@Orica Középföldi: ma már harmadszor jön szembe velem ez a cikk, pedig csak fél órája keltem.

Orica Középföldi 2017.08.11. 07:42:22

@parti_giano:

Ez mindössze annyit jelent, hasonló érdeklődésű emberek vannak körülötted. Azt persze nem írtad le, ezt hogyan fogadtad:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.11. 07:53:14

@Orica Középföldi: ordítottam, toporzékoltam...

előbb elolvasom, első blikkre meglepő csányitól.

Orica Középföldi 2017.08.11. 08:02:57

@parti_giano:

A vincent is ezzel foglalkozik:)))

hacsaturján 2017.08.11. 09:04:25

hamán oxo, akkor hadd legyen per:
hvg.hu/itthon/20170811_GiroSzasz_Andras_visszavonult. jövőre lesz húsz éve, hogy tapasztalást kesztem el nyerni. akkor mentem svalbárdra. (vagy ott is születtem, fasz tuggya).

Sir Bates dö Hól 2017.08.11. 10:00:52

@Orica Középföldi: inkább megtartom magamnak (pl.: nem olvastam soha vele kapcsolatban, hogy mea culpa, mea maxima culpa... mégha egy lázáros mosoly kíséretében is)...

jaegtoer 2017.08.11. 10:23:52

@Orica Középföldi:

Elolvastam. Már megint meg vagyok hatódva magamtól. iskola, kultúra, műveltség, értékrend, érték- és morálközösség. a mantráim.
Ha hozzáveszem, hogy Lili intelligenciája a maga valóságában kezd félelmetes méreteket ölteni, egészen elzsibbadok. Ha még azzal is tetézem, hogy a szomszéd kutyáját kikezdte a többi szomszéd rossznyelve, akkor végképp eltűnődök, hogy honnan jöttem, hová megyek?Történt ugyanis az ideköltözésük körüli napokban, hogy amikor hazatértem, meghallotta és veszettül elkezdett ugatni, mire én visszaugattam neki, hogy va, vaö.va, vö, majd elmagyaráztam neki az ajtón keresztül, hogy itt lakok a szomszédban, és eszem ágában nincs bemenni hozzá, pedig nem járna rosszul mert fincsi sült császárhúst osztanék meg vele, és mesélhetnék a Liliről is, aki egy nagylány. Azóta csak egy egy rövid vakkantással köszöntjük egymást, nincs semmi fesztivál. Most mondjam a lakóknak, hogy jöjjenek fel egy kicsinyég ugatni, aztán beköszönt a világbéke?

Sir Bates dö Hól 2017.08.11. 10:42:55

@Orica Középföldi: frazer aranyága -premisszáival együtt- ezért kötelező olvasmány!... én is hasonlóan vélekedem az okokról a megkérdezettek (most!... tíz-húsz évvel ezelőtt természetesen másképp láttam a világot)...

Sir Bates dö Hól 2017.08.11. 10:43:50

@Sir Bates dö Hól: "megkérdezettek" értsd megkérdezettel

jaegtoer 2017.08.11. 12:01:52

"A kínai rendőrség nyomozást folytat egy 24 éves nő ellen, aki egy műanyag zacskóba csomagolva akarta kipostázni a gyermekét egy fucsoui árvaháznak címezve. A nő egy futárral akarta kiszállíttatni a gyereket, és amikor a futár meg akarta nézni, mi van a zacskóban, megtiltotta neki.
A futár viszont a szállítás közben felfigyelt a csomagból jövő zajra és a furcsa mozgolódásra. Sokkot kapott, amikor kinyitotta, és egy élő babát talált benne. A babát kórházba szállították, jól van."

persze az teljesen szabályos, ha a közgazdaságtanban a munkaerő áruba bocsátásáról van szó. meg a munkaerő újratermeléséről, és a munkaerő, mint áru. Csomag meg nem.
jöjjön csak az az aszteroida!

jaegtoer 2017.08.11. 12:42:03

Óvatosan lenyomtam a kilincset, kitártam az ajtót és beléptem a szobába. Rögtön éreztem a lábam alatt a vízpart finom homokját és orromban az óceán illatát. Balra ringatózott lőrinc jachtja, a taton lőrinc leánya, amint vállait pihekönnyen érinti a jacht értéke, s amelyért olyan sokan dolgoztak meg, kivéve lőrincet, aki egyszerűen csak hallgatott, ha néha mégis szólt, inkább hallgatott volna. Persze a jacht a tények világa, rajta a leány, meg a lőrinc. A valóság. A többi csak egyszerű szomszédság, meg kitaláció, meg valamennyi közbeszerzés, egy kis Orbán Viktor, meg a Jóisten. Így megy ez.
És máris elkezdi sütni a talpamat a felforrósodott homok, lőrincet az irigy tekintetek és a hármas vagy négyes könyvelés bonyolult és kijátszhatatlan szabályai. Csak a leány gondtalan. Ami jár, az jár. csak neki, csak most, mert megérdemli. És különben is.
A fiókjaimhoz fordulok, s kihúzva az egyiket, eltűnök benne.
Próbálok jó mélyen elhelyezkedni benne, de kisvártatva innen is menekülnöm kell, mert a mélyben garancsi alapos alapokba ütköztem, és az a fajta beton gyorsan köt, nem beszélve a területet pöffeszkedve lefedő polipról, amit nem vettem észre, de a tapadó korongja egészséges figyelmeztető üzenetet küldött, hogy kívül tágasabb. Mit lehet tenni? Gyorsan odábbálltam. Mondhatni hárommarokra fogtam magamat, az elveimet, és a ballasztjaimat, s hipersebességgel kerestem egy párhuzamos univerzumra merőleges szuper galaxist, és lecuccoltam egy 24/48-as bolygó 45 szélességi körén, ahol a 8. hosszúsági fok íve metszi. Éppen megkönnyebbülten felsóhajtottam, amikor kit látok közeledni? Na, kit? Hát nem kisebb valamit, mint a Rezsi Szilárdot. Te jó ég! Hát itt is? Jobban körülnézve észreveszek egy táblát, amelyen mindössze ennyi áll:
____42___

Orica Középföldi 2017.08.11. 13:25:28

@Sir Bates dö Hól:

Miért kellet volna a mea culpa? Láttam a vncenten az " idézést". Egy független tudós, akinek van véleménye. Nota bene, tök igaza volt, lássuk mire képes a 2/3. Ennyire.
Nem Karafiáth messiásvárásával. nem Kéri hülyeségével szemléli a világot.

***

Frazert el kell/lehet olvasni azzal a fenntartással, hogy a gondolkodásról ma elég kevés tudományos ismeretünk van. A kulturantropólgusok következtetései nem feltétlenül helytlállóak.

Orica Középföldi 2017.08.11. 18:16:00

Még egy ilyen írás, és beköltözöm Jég egyik fiókjába, egyben felhatalmazva, dobja el a kulcsát.

www.figyelo.hu/szoveg/v/mar-a-konzervativok-is-orban-ellen/

jaegtoer 2017.08.11. 18:55:48

@Orica Középföldi:

Almalé. Folydogál a fájától.

ez pedig egyenesen gyönyörő (nem gyönyörű. gyönyörő)

+Ne feledjük azonban, hogy a kétségtelenül kiváló tudású, magas erkölcsiségű (minden pejoratív felhang nélkül) professzorok, írók, történészek, közgazdászok, stb. között hetedhét határon sem rendelkezett senki azzal a fajta reálpolitikai érzékkel, sem karizmával, sem egy olyan – fájdalom, de így van – értelmiségi-erkölcsi finnyáskodástól mentes pragmatizmussal, ami ahhoz kellett, hogy valaki tényleg a jobboldal élére álljon és győzelemre vigye. Ha az „igazi konzervatív”, morálisan feddhetetlen úriembereken múlik, ma a baloldalnak lenne kétharmada."

Fenomenálisan összehozta a magas erkölcsiséget a gátlástalan tolvajlással lásd "értelmiségi erkölcsi finnyáskodástól m_e_n_t_e_s pragmatizmussal". Egy mondaton belül. Annyira szép:) Azért azt el kell ismerni, hogy erre csak vetemedni lehet, mert ehhez a motiváció, bármilyen indíttatású is legyen, nagyon-nagyon kevés. Mi lehet ennek a koponyájában? Szilvalekvár?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.11. 22:07:58

@Orica Középföldi: izé, a figyelő €s jeszenszky zsolt kombójából mi érdemlegeset lehet várni? az ifjú és kemény konzik, az alt right, meg az édes...

boborján20 2017.08.12. 01:03:05

szerintem jotundernek már megint igaza van. szerintem.

Orica Középföldi 2017.08.12. 07:15:15

@parti_giano:

Nem szoktam a Figyelőt szemlézni, a cikk írójáról meg olvasás közben derült ki (nekem), hogy kicsoda. A címben feltett kérdés volt érdekes, amit nem sikerült megválaszolnia.

Két igazán cuki megjegyzés a cikkhez:))

Megadja G a következő szöveggel osztotta meg: Zsolt Jeszenszky, ez egy ilyen ante portás írás? destroy cucks jeligére?

Megadját pedig egy igazi konzi (Jég és a pedigrés jobban ismerik) - aki okos is, szellemes is - osztotta meg(ki): Megadja, Jeszenszky: érik az "ovónéni kedvence" feliratú partedli. Jó, akkor bácsi.(Botos Máté)

Orica Középföldi 2017.08.12. 08:07:18

@boborján20:

"szerintem jotundernek már megint igaza van."

Miben? Merthogy cáfolni semmit nem cáfolt, a késztetés jelzése ez ellenérvelésre még nem érv. Ugyan kommentben tesz erre kísérletet, de snakekiller is tesz:)) Ettől még egy lépéssel sem jutottak közelebb az álláspontok, egy résztémát érintve.

Amit Jég a vincenten leírt. azzal egyetértek. Igen nagy valószínűséggel nem lesz Nobel-díjas szépíró Csányiból, és lehet/valószínű nem csak azért, mert nincs még 80 éve ennek ellenkezőjét bebizonyítani.

jaegtoer 2017.08.12. 08:24:18

@boborján20:
Jótündér byte-tal mér ott, ahol a volumen kg-ban és literben mérhető . Súlyos tévedés. Meg is írtam neki. Persze 'nagy tiszteletkörrel':D

Orica Középföldi 2017.08.12. 08:32:03

@hacsaturján:

" jövőre lesz húsz éve, hogy tapasztalást kesztem el nyerni. akkor mentem svalbárdra. (vagy ott is születtem, fasz tuggya)."

Csak azért nem teszek fel kérdéseket, mert nem fogod megválaszolni. Pedig nagyon érdekelne:))

Giró-Szász igazán megadhatná a receptjét, hogyan lesz egy politológusból milliárdos?

boborján20 2017.08.12. 10:35:15

@jaegtoer: olvastam. nagy kekec vagy:)))

én hülye vagyok az ilyen emberekhez, mint pl. csányivilmos, de azt tisztán látom, hogy a legtöbb 80+-os arc meghülyül. lásd pl. kertészimrét anno.

persze vannak üdítő kivételek, mint hellerágnes.

persze ő még csak éppen benne van a korban:)))

Sir Bates dö Hól 2017.08.12. 12:21:06

@Orica Középföldi: végső soron igazad van... csak a fidesz okán van minden baj, ő, én, mi, mi nem is tehetünk semmiről, nekünk ebben felelősségünk semmi, a rendszer az úgy volt/van jó ahogy, világunk a létező legjobb, az istenek vagy a sors rendeltetése, megváltoztathatatlan, c'est la vie, ha lemaradtál, így jártál... persze,ez is egy nézőpont...
(az egyéni szociális probléma, hogy a kommentelő némi áthallást vél azon "konzervatív" hangokkal, melyek a dicső múlt stabil kereteit, mint a béke és biztonság alapját hírdetik, s melyben önmagukat sosem az alávetett tömegek tagjaiként értelmezik... [mondtam már, proli vagyok, szabadelvű, enyhén anarchista stikkel:-)] )

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.12. 18:17:36

@Sir Bates dö Hól: igen, jól ráéreztél. még ott vagy, hogy a tapasztalataid (a tudás mellett, bár ez inszunáció részemről) megvannak, és még az alzheimer nem kerülget. talán pont ez az ideális állapot.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.12. 18:20:36

@boborján20: aham, lökött. tehát az egyik nyolcvanas fáint, a másik meg már öreg. csiszolgasd még ezt durvább smirglivel.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.12. 18:23:45

@Orica Középföldi: a hülyeség az hülyeség, mondja bárki is. most vagy kimondjuk, vagy érdemeire tekintettel pepecselünk vele.

Sir Bates dö Hól 2017.08.12. 18:34:45

@parti_giano: pontosan mi a hülyeség? az egész interjú? nézzük az egészt, szerintem teljesen rendben van!...
(nem inszinúáció, eufemizmus:-D...)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.12. 18:45:24

@Sir Bates dö Hól: várjál, akkor a részek összessége mindig egész? mondd meg, az alanyon kívül mi a kohézió a textusban.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.12. 18:51:46

@Sir Bates dö Hól: nem, részemről inszunáció, mert ez gonoszság részemről.

Sir Bates dö Hól 2017.08.12. 19:01:24

@parti_giano: az egész az "oktatás" (a kritikai gondolkodás) fontosságát és primátusát hangsúlyozza...

jaegtoer 2017.08.12. 20:06:25

@boborján20:

Nem értelek.
Csámyi azt mondta 80+-osan, hogy nem az a baj, hogy egyre kevesebben vagyunk, hanem az, hogy egyre hülyébbek.
Teljesen konzekvens.
Mi a problémád?

taga20 2017.08.12. 20:10:56

@jaegtoer: ott a pont.

viszont egyre felhívom a morcos figyelmed. soha ne öregedj meg!:)

u.i.: nem akarok geci lenni, de látom rajtad, ahogy apámon is:)))

jaegtoer 2017.08.12. 20:49:29

@taga20:

most nagyon komolyan írok.
azt hiszem a halál a legnagyobb jótétemény ami történhet az emberrel, csak jól és jóidőben kell elkapni a pillanatot. Carpe diem!

Orica Középföldi 2017.08.13. 03:25:57

@Sir Bates dö Hól:

" végső soron igazad van... csak a fidesz okán van minden baj, ő, én, mi, mi nem is tehetünk semmiről, nekünk ebben felelősségünk semmi, a rendszer az úgy volt/van jó...."

Hol írtam én ilyet?

Orica Középföldi 2017.08.13. 03:41:17

@parti_giano:

"a hülyeség az hülyeség, mondja bárki is. most vagy kimondjuk, vagy érdemeire tekintettel pepecselünk vele."

Amikor azt írtam, meghökkentő az interjú, mindössze annyit jelentett, nagyon széles sávban ugrándoznak a témák, , igen laza koherencia mellett, és a példák is lehetnek túlzóak, vagy nem. Ez utóbbinak nincs igazán jelentősége.

Nem a legjobb írása Nagynak, de amit Csányi mond, azzal nincs vitám.

Orica Középföldi 2017.08.13. 03:54:53

@jaegtoer:

"azt hiszem a halál a legnagyobb jótétemény ami történhet az emberrel, csak jól és jóidőben kell elkapni a pillanatot."

Miután normális esetben nem te határoz(hat)od meg a pillanatot, természetesen nem áll meg a mondat első fele. Kivételekre igaz.

jaegtoer 2017.08.13. 07:33:36

@Orica Középföldi:

Jó reggelt!

Arra gondoltam, ha Oszkó írogathat oxomoronokat, miért ne írogathatnék én oximoronokat? :)

Mindazonáltal csak arra akartam utalni [de dög lévén nem fejtettem ki az igazság gombolyagának minden fonalát], hogy korom előrehaladtával egyre több alkatrészemet vagyok kénytelen számontartani, és beleképzeltem magam abba, hogy kétszáz évesen végeláthatatlan hiánylistákkal hajkurásznék specialistákat, és alkatrészgyártókat, miközben egyre nagyobb hülyeségeket beszélek... meg az a sok nyikorgás mindenfelől... Hát kell ez nekem?
Persze nem én választom meg a nagy napot, de azért helyezkedni lehet!:D

Orica Középföldi 2017.08.13. 11:16:28

@parti_giano:

Ha a görik elmennek csendespihenőre, megoszthatnád velem milyen hülyeséget találtál ebben a nagyon rosszul szerkesztett interjúban.
Sallangok - amazon, amerikai okt rendszer - nem érdekelnek.
Tényleg nagyon kiváncsi vagyok és meggyőzhető:))

Orica Középföldi 2017.08.13. 12:09:02

Egy kis vasárnapi szórakozás:))

bezzegnemzetek.pestisracok.hu/2017/03/15/unnepi-habsburg-csaladi-mosolyalbum/

Péter Konok A Habsburgok a nászéjszakájukon hagyományosan Somlói Juhfarkat ittak, ami konkrét hallucinogén. Ennek persze semmi köze a cikkhez, amit remélem, egy igen szép ember írt; köztudomásúlag csakis olyan cikkek lehetnek jók, amiket szép emberek írnak. Haynau amúgy igen fess ember volt, igazi gigerli, de nem volt Habsburg. Ezzel szemben Napóleon torz kis pöcs volt, el is határozta, hogy gazember lesz, erről valami csúnya író írt is egy királydrámát. Ferenc Jóska pedig annyira szép volt, hogy szalámimárka lett belőle, bár az eléggé szar szalámi, a legyek is leszarják, ha felakasztom a konyhában a kampóra (a szalámit, nem a Ferenc Jóskát, aulikus családból származom, bár az én őseim akkor fingták még a passzátszelet, mikor a habsburgi pereputty a stájer hegyekben jódlizva terelgette a birkákat.
Igazából ennek semmi értelme, amit itt leírtam, de jól esett, másnapos vagyok, ma még nem mertem tükörbe nézni, és én is jót röhögtem a cikken, ami konkrétan egy ordenáré faszság, de teljesen rendben van.

Sir Bates dö Hól 2017.08.13. 16:33:43

@Orica Középföldi: nem te írtad. jeleztem, hogy mit hiányolok oszkónál...

Orica Középföldi 2017.08.14. 11:13:07

Vona Gábor soha nem tartotta a Jobbikot cigányellenes, antiszemita, rasszista pártnak.(444)

A demenciának ilyen korai megjelenésével még nem találkoztam.

jaegtoer 2017.08.14. 16:35:21

@Sir Bates dö Hól:

Igen tanulságos.

Szeretném remélni, hogy az alábbi is, és tényleg csak lábjegyzetnek, a teljesség igénye és a Déli Áramlat (vagy valami ilyesmi) nélkül.

"Ipar[szerkesztés]
Fő ágazatok: textil- és ruházati ipar, szappan-, bútor-, cipő-, műtrágyagyártás, élelmiszeripar, cementgyártás; szőttesek, szőnyegek készítése.[11]
Gazdag ásványi nyersanyagkészletei kiaknázatlanok gyémánt-, feketekőszén-, földgáz-, szén-, réz- és kősóbányászata jelentős.
Kereskedelem[szerkesztés]
Exporttermékek: gyümölcs, kéziszőttes, bőráruk, gyapjú, pamut, ópium, feldolgozatlan drágakövek.
Importtermék: általános élelmiszeripari termékek, olaj és olajszármazékok, ipari termékek, gépek, szerszámok.
Legfőbb partnerek 2014-ben:[11]
Export: India 33,5%, Pakisztán 27%, USA 8,7%, Tádzsikisztán 7,1%, Németország 4,2%"
(wikipédia)

További:
[csak azért, hogy a demokráciaexport súlyát a helyes arányok közé szorítsam. nem hülye ott senki, kérem szépen.]

www.vg.hu/penzugy/ezermilliard-dollar-var-afganisztan-foldje-alatt-435087/

"A világ egyik legszegényebb országa, Afganisztán óriási kincsekkel rendelkezik. Amerikai geológiai kutatások szerint a felszín alatt közel ezermilliárd dollár értékű ásványkincs készlet vár kiaknázásra. Pontosabban: amerikai kutatók szerint 908 milliárd dollárt ér az afgán ásványkészlet, míg a kabuli kormány 3 milliárd dollárral számol.
Hirdetés
Az ország ásványkincseit feltérképező U.S. Geological Survey (USGS) program éppen tíz éve kezdődött, azt követően, hogy a tálib hatalmat megdöntötték. Addig ugyanis a helyi kutatók több évtizedes szovjet geológiai térképeket használtak, amelyek ugyanakkor már valószínűnek tartották, hogy nagy természeti kincseket rejt a föld mélye, ami annak köszönhető, hogy a mai Afganisztán éppen Eurázsia és az indiai szubkontinens találkozásánál terül el. Amikor a szubkontinens a földkérgen való utazás során Eurázsiához tapadt, felgyűrődött a Himalája háromezer kilométeres hegylánc sorozata, ugyanakkor a mélységi ércek a felszín közelébe emelkedtek.

Az amerikai kutatások aztán megerősítették a szovjet feltételezéseket. A Science magazinban nemrégiben publikált adatok szerint Afganisztánban akár 2,2 milliárd tonna vasérc, 60 millió tonna réz és sok bauxit, arany-, ezüst-, cinktelér, higany és lítium várja a kitermelést. Emellett 1,4 millió tonnányi ritka földfém található a felszín alatt. A kutatások szerint egyedül Helmand tartományban ritka földfém kincsének értéke eléri a 89 milliárd dollárt.

A ritkaföldfémekből évente 40-50 ezer tonnányit használnak fel a legkülönbözőbb modern elektronikai eszközök gyártásakor. A ritkaföldfém bányászat abszolút ura Kína, amely a világ kitermelésének 97 százalékát adja és többek között exportkorlátozásokkal is igyekszik megőrizni vezető pozícióját. A Baotou Steel a világ egyik legnagyobb ritkaföldfém kitermelője, a kínai cég egymaga termeli ki a globális szükséglet felét, kérdés, hogy meddig. Az elmúlt évtizedben mintegy 50 százalékkal emelkedett a földfémek iránti kereslet, de az új környezetvédelmi szabályok miatt a vállalat számára nehézséget okozhat a szükséges mennyiség kitermelése Belső-Mongóliában.

Az afgán kormány a friss geológiai térképek alapján ugyanakkor már megkötött egy 30 évre szóló, 3 milliárd dolláros szerződést az állami tulajdonban lévő China Metallurgical Grouppal a Kabultól dél-keletre fekvő Mes Aynak rézkincsének kinyerésére. Emellett indiai állami és magáncégek konzorciuma nyerte el a legnagyobb vasérckészlet bányászati jogát."

jaegtoer 2017.08.14. 16:52:29

@Orica Középföldi:

A pesti srácok nem mérték föl eléggé, hogy egy olyan súlyosan degenerált család mégis hogy tudott úrrá lenni a hős szittya és hun és sumér utódokon, valamint az Úr kalapjának bokrétáján? Ne engedjük szabadjára a szörnyű sejtést.

guma 2017.08.15. 07:19:12

szép napot!

napok óta nézegetem. nem rossz!

zoom.hu/

Orica Középföldi 2017.08.15. 08:00:14

@parti_giano:

Nem úszod meg. Előbb-utóbb kivesézzük, akár írásban, akár szóban.

Orica Középföldi 2017.08.15. 08:17:30

@parti_giano:

kekec vagy:))) Ha nem is prím, de prima szám.

jaegtoer 2017.08.15. 10:18:02

@Orica Középföldi:

Nem kekec, hanem biztos támasz és erős bástya.
Volt egy sejtésem hogy a 27 osztható hárommal, akkor az 57 sem áll ettől messze, de jól esett 'h i v a t k o z n o m' rá egy egész más szempontból 't u d o m á n y o s' alapossággal.
Az pedig kétségtelen, hogy az 57. utca van, létezik, és éppen az jutott eszembe először. Még egyéb, sőt kettő bé is eszembe jutott, de abban maradtam magammal, egye fene.

jaegtoer 2017.08.15. 11:08:00

@Orica Középföldi:

Ha príma sem, akkor primissima. Valamelyik csak betalál:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.15. 13:58:22

@Orica Középföldi: oh, azt sem akarom megúszni, hogy elgyüjjél egyszer hozzám, még ha ehhez az is kell, hogy elküldjem érted rogán helikopterét.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.15. 14:00:29

@Orica Középföldi: jól va, na, de ez a cucumalac irattárosból van, hogy csinál polcot, fiókot, ha ebbe belekeveredik?

hacsaturján 2017.08.15. 15:55:02

szerintem meg a 42 primszám. ha mégse, akkor is.

guma 2017.08.15. 18:28:06

nagyon meglepődtem magamon: megnéztem egy sorozatot...

hosszú évek óta alig tv-zek. sorozatokat sosem néztem, esetleg véletlenül belekukkantottam vagy háttér zörejként ment mert az adón ragadtam.
az elmúlt hetekbe a netre is futólak kattintottam és néha szörföztem a tv-n. kiakadtam pár dolgon, mert csak utólag vagy közben esik le, hogy kinek a mijébe néztem bele...
borzalom.
pl tv2-é a fem3 (rengeteg adójuk van! tudtátok? én kiakadtam!) ahol a volt híradóst (andikát) hosszú bongyor szőke fürtökkel ajándékozták meg és "nagy' nevű (pl kelemen annácska) társaságában oktatják a nőket...
szóval értek meglepetések és egyre jobban rájövők mennyire buta vagyok.

véletlenül egy krimi végére is elkeveredtem az axn egyik csatornáján, ami elég jónak tűnt. és mivel szinte rögtön kezdődött a következő rész azt megnéztem. kíváncsi lettem az egészre mivel török film, a mai viszonyokat ismerve biztos nem forgathatnának ilyen pénz, hatalom házasságának "következményeiről"...

jó történet, sok csavar a krimiben (helyenként ízlésemnek nyálas, sok férfi sírással fűszerezve) zömmel jó színészekkel.

sorozatkatalogus.cc/a-bosszu/

pár évvel ezelőtt ment, most csak ismétlik. valaki ismeri?

2017.08.15. 19:23:09

@parti_giano:

kerüljön errefelé, küldeném a kofilákat. nehogy hivatkozási alap maradjak.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.15. 19:51:38

@eszti....: hej, az már külföldi út, nem én vagyok a vajna!

2017.08.15. 21:47:09

@parti_giano:

külföld? az elszakított nemzettest?
... valahol felsír semjén zsolt...

jaegtoer 2017.08.16. 08:45:29

Jó reggelt!

Egy ilyen hülyét kell elviselnem nap mind nap:

"Eduard B. Vanek: Zsolt Jeszenszky-nek - Nem kell mellre szívni. Megesik, hogy a vitapartner nem ellenség, de ezt illik felismerni. Egy kis intelligencia kell hozzá, egy kis kultúra, csipetnyi műveltséggel fűszerezve, némi szocializációba ágyazva. De a papától úgy hallottam, abban az időben mással voltál elfoglalva. Ez persze érthető, meg elfogadható, s egyáltalán nem bűn, csak akkor nem praktikus kétélű karddal vagdalkozni. Még a 'jólteljesítési' motivációt is meg tudom érteni, ámbár mindenek ellenére lehetne jól, horribile dictu! elegánsan csinálni. Persze a pótolnivalót pótolni kell.Már megbocsáss! Semmi személyes. Béke veled. Kéretik nem béka valid-nak érteni."

Orica Középföldi 2017.08.16. 08:48:09

@hacsaturján:

"szerintem meg a 42 primszám. ha mégse, akkor is."

Svalbard? Egy másik univerzum? Ez utóbbinak egyetlen ismert jegye, hogy nincs közös halmaza Patakiéval.

Orica Középföldi 2017.08.16. 08:56:36

@guma:

Nem tudok hozzászólni a témához:)

jaegtoer 2017.08.16. 08:57:26

@hacsaturján:

Egyetértek. Ez a 42 egészen biztos prímszám, a többi 42 persze nem, de ezt ne kössük senki orrára,, tisztelt Mester. Mert ez, az a 42. A többi meg közönséges negyvenkettő.
A tudatlanok boldogsága pedig ugyis megfizethetetlen, én meg már születésem óta csak fizetek, fizetek és fizetek.

A rénhelyzetről és a svalbárdi állapotokról mostanság nem nagyon nyilatkozik, Minden Rének Mentora, Atyja, Abszolút tájékozatlanság kezdi felütni a fejét itt a blogon, ami lassacskán a sufni titulust is kiharcolja magának. Arról nem volt szó, hogy csak a Perszeidák ütemezése szerinti ritmusban tér be ide.

Orica Középföldi 2017.08.16. 09:01:02

@jaegtoer:

Ez az "én" egészen kellemes, amíg nem rólam írkál ilyeneket:))

jaegtoer 2017.08.16. 09:04:53

@Orica Középföldi:

Én tudnék, de tv ügyben le van amortizálva a motivációm. Tegnap azt vettem észre, hogy a gyerek az M1-re kapcsolva nézte a TV-t. Annyira meg voltam rőkönyödve, hogy felindulásomban ráhorkantam, hogy: -Te mit nézel? Meglepetésben el is kapcsolta s vagy négyszer kellett mondanom még,, hogy még. Kérdezte: -miért?

Mondtam, azért, hogy minél messzebb legyünk a járványveszélytől.

Orica Középföldi 2017.08.16. 09:11:49

Ungár Péter kontra Momo rendes hullámokat vet. Pro és kontra egyre több a megszólalás, igen érdekes kommentelőkkel. Egy biztos, mindenki szaros lesz. Na de nem is ez érdekel, majd ki-, le-, megmosakszanak.

Ami feltűnt, mindenhol felbukkan Csáky Judit (filmkritikus), és olyan, érzelmileg túlhevült vehemenciával védi a momot, ami már szinte kínos.

hacsaturján 2017.08.16. 09:16:36

@jaegtoer:

a 42 mindaddig primszám marad, ameddig szeméjesen jómagam föl nem tanájja a 0-val való osztást és asse bánom, ha a jótündér előaggya a garancsival baló béka-egér konfliktust eközbe.

hacsaturján 2017.08.16. 09:20:30

@Orica Középföldi:

pillanatnyilag ippeg tart az éves borjúfóka hacacáré itten minálunk, ijenkor a fú se nő. meg máskor se, de ez a tény egyike a nagy svalbárdi rejtéjeknek, mejj festett egekbe néz.

Orica Középföldi 2017.08.16. 09:58:37

Jav: Csáky színikritikus, Koltai Tamás nagyon gyenge pótléka

Sir Bates dö Hól 2017.08.16. 11:17:51

@Orica Középföldi: nem is értem, hogy mi ott a gond... nekünk ilyen az új arisztokráciánk... mo, én így szeretlek (mert te úgy sem változol)....

Orica Középföldi 2017.08.16. 11:36:49

@Sir Bates dö Hól:

Ha belegondolok, hogy az arisztokrácia mi mindent követett el az ország ellen, akkor ez egyenes út.

Minap dumcsiztunk arról Jéggel, ha Széchenyi nem lesz szerelmes, nem tanul meg magyarul, nincs Akadémia, híd.

Van igaza a mondásnak, cherchez la femme.:) Okos volt Fouché, állítólag tőle származik a mondás.

Orica Középföldi 2017.08.16. 11:40:32

@Sir Bates dö Hól:

Nem ismerem, de a címre az első reakció: miért, nem azok? Bocs, ez vicc volt:))) Letagadom:

Orica Középföldi 2017.08.16. 11:43:30

@Orica Középföldi:

Letagadom, mielőtt átesnék egy virtuális komondoron:))

Sir Bates dö Hól 2017.08.16. 12:06:28

@Orica Középföldi: viccen kívül: borzalmas... bár mit lehet várni a 2.G-től, ha az első is olyan, amilyen...

Sir Bates dö Hól 2017.08.16. 12:07:17

@Orica Középföldi: nem átesel, téged lökni fognak:-)...

Orica Középföldi 2017.08.16. 12:13:57

@Sir Bates dö Hól:

Aha, a vágyálmok és a valóság:) ( Ez mennyi frusztrációt szül.)

Orica Középföldi 2017.08.16. 12:23:01

@Sir Bates dö Hól:

Sok mindenre képes vagyok, a sok mindenre nem mellett, de egyre egészen biztosan nem , nem tudok gondolatot olvasni.

Ezt az utóbbi időben előszeretettel feltételezed az olvasóidról:))

Sir Bates dö Hól 2017.08.16. 12:52:17

@Orica Középföldi: mert mindig csak az a rohadt cigaretta! NED-kollaboráns! Tekerj egy spanglit és mindent megértesz!:-)

(itt most éppen az ungár-gyerek felmenőire gondoltam... de tudnám még sorolni)

jaegtoer 2017.08.17. 03:51:33

Jó reggel, szép napot!

@Sir Bates dö Hól:

Nem olvastam.
De.
Egy kis rövidre fogott kitérővel kezdem.
Most nem fejteném ki részletesen, hogy a Teremtésnek megvannak a maga gyermekbetegségei.
Hozzátenném, -a 'közösmajomős' opciónak is vannak még árnyoldalai sőt teljesen ismeretlen fejezetei, hacsaknem kötetei.
Az 'űrbőljöttünk' változat éppenséggel nem ad választ az 'indulásra', de mint tőről szakadt s űzött szíriuszi mondom, sehol sem fenékig tejföl az élet.

Annyit jegyeznék meg, hogy mindhárom, (itt most nem reklámozott) énemmel konzultálva, az biztosan kijelenthető, hogy -amúgy NER-nek is nevezett - jelenlegi társadalmi tüneményőrületnek jelentős evolúciós kihívásokra kell még méltó választ találni és adni.
Felemelő, hogy legalább Mészaros Lőrincnek részben már sikerült, midőn 50-éves korában váratlanul megtáltosodván csúcsokat dönget, bár rossz nyelvek azt suttogják, megint mások harsogják, hogy erősen puskázott, puskázik és még puskázni is fog. Hát kérem, így könnyű felegyenesedve járni, ha kész a lift, meg a mozgójárda és csak kapaszkodni kell. A megfelelő seggbe.
E kitérő után -érdemben- csak a mű elolvasása után lenne célszerű reflektálnom, most előzetesen csak annyit kockáztatok meg, hogy nincs új a nap alatt, az élet valós és téves közhelyek mentén zajlik, amibe egyrészt bőven belefér a címben foglalt kérdésre az 'Igen' felelet s ugyanakkor generál egy újat, mi szerint: -Miért, eddig talán nem?
Gondoljunk csak bele!

Egyébként nincs visszatérés.
Más olvasatban van visszatérés.
Nincs folyó meg pávatánc egy időben.
Mindenki hamis mítoszok szerint éli ezt a létet, még azt sem tudjuk, hogy ez csak egy átmenet, vagy visszavonhatatlanul véges, vagy maga a végtelen kezdete.

[van egy olyan képzetem, hogy Isten teremtette az embert, ezért illetik meg szabályozott és szabályozhatatlan jogok. Ha nem így lenne, kénytelen lennék úgy kezelni embereket, emberek sokaságát, ahogy minden mást aki és ami nem ember. Ez pedig belátható, hogy nem elfogadott. Még így is vannak fenntartásaim, hogy minden embernek látszó biológiai test megfelel-e a premisszáknak? Mégsem lehet mindent az UFO-kra, ET-kre fogni.]

*****
No, további szép napot mindenkinek. Legalább.

Úgyis szarnapunk lesz, alulhazudott hőmérséklettel, valami szar németszilárdsággal vagy kósasággal, vagy nerséggel, szóval az lesz a legjobb ha jól érezzük magunkat és egymást bármi áron:D

jaegtoer 2017.08.17. 04:25:55

@Sir Bates dö Hól:

Az előbbi profán megközelítés mellett azért értem a lényeget, és hogy miért foglalkoztat.
Tulajdonképpen naponta újrakezdjük az életünket. Minden nap egy új lehetőség arra, hogy új életet kezdjünk. Csak nem, vagy alig vesszük észre, vagy nem olyan a csillagok állása, vagy csak nem úgy ébredtünk.
Többnyire idős korban látja összességében az ember rendszerszinten, hogy mi mindent hogyan s miként lehetett, kellett volna. Van akinek még ez sem adatik meg.
Minden nap egy kicsit vagy egyszer nagyot? Nem kis dilemma.
Ugyanakkor az ember nem tegyen szemrehányást magának: 'Küzdjön és bízva bízzon!'

A recenzióból egy kiemelés tőlem:

"Ezért nehéz visszatérnie, és azért is, mert túl sok időt töltött már az erdőben a jávorszarvasával. Túl sok idő telt el úgy, hogy nem voltak szociális kapcsolatai."

Meg tudom érteni. szó szerint s átvitt értelemben is.

Másfél évvel ezelőtt beköszönt az életembe Lili. Egy golden retriever. A szemem előtt nőtt fel, lett a bébiből gyerek majd kamasz, majd nagylány. Igen sok embert beelőz. Időközben megmentettem egy kaktuszt is. A maga módján ő is nagyszerű, de nem értem mit mond. Csak szolgálom.
Nagy szerencsém, hogy közben nem ment el a kedvem a társas kapcsolatoktól, pedig naponta érnek kihívások. És vannak akik nagyon tudnak hiányozni. Te is. Jó hogy visszajöttél.

jaegtoer 2017.08.17. 05:30:56

Bencsik Gábor:
"És ez a nyolc millió sem azért kell, hogy nagy nép legyünk, hanem hogy legyen, aki eltart minket, amikor megöregszünk."

Eduard B. Vanek:
"Amennyiben saját jogon vagyunk, leszünk nyugdíjasok, miért kellene, hogy bárkik eltartsanak? Nyilvánvalóan azért, mert a hajdani 'kezdetleges ' nyugdíjalapokat elzabrálták, és azóta sem lettek helyreállítva és folyamatosan azon aktívak befizetéseit élik fel az egykori szintén befizetők , ma már nyugdíjasok. A mának és a választási ciklusoknak élő politikai grémium elévülhetetlen bűne, hogy minden szarság finanszírozása előrébb való volt, mint a nyugdíjrendszer reformja, mi több folyamatosan megy az agymosás, a megtévesztés és hazudozás. Amikor a boltba megyek, a kasszánál sem a sorban utánam következő fizeti az én cuccomat. Egyszer el kellene kezdeni kevesebbet lopni a 'közösből', jobban mondva a közösnek hazudott adó- és járulékterhelésre befizetett összegekből aztán már alakulna a dolog. Mi is a helyzet az egyéni nyugdíjszámlákkal, és hol van a fedezet?! Hogy majd a jövő befizetései? Bizony-bizony tényleg most kell ellopni mindent, mert holnapután már bizonytalan. No ennyit lábjegyzetként a miért kell nyolcmillió fizető rabszolga kérdéséről."

Orica Középföldi 2017.08.17. 07:44:16

@jaegtoer:

"az biztosan kijelenthető, hogy -amúgy NER-nek is nevezett - jelenlegi társadalmi tüneményőrületnek jelentős evolúciós kihívásokra kell még méltó választ találni és adni."

Két apró megjegyzés.

A tüneményőrület, mint kifejezés - nekem - nem kapcsolható a nerhez. Nálam ez egy abszolút pozitív, emocionálisan telített, és mint ilyen, ritka ajándék-pillanata az életnek. Nem is becsüljük eléggé, avagy észre sem vesszük, amitől szegényebbek leszünk.

A nert nem érdeklik az evolúciós kihívások. Azon lehet molyolni, azért-e mert fel sem ismeri, vagy egyszerűen magasról tesz rá.

jaegtoer 2017.08.17. 09:09:42

@Orica Középföldi:

lehet, hogy az őrülettünet szakmaspecifikusabb, de nem vagyok szakmabeli, és följebb már megbarátkoztam az idiótaságommal. Ez utóbbi nagy előrelépés nekem, talán innen a pozitív felhang?)

Orica Középföldi 2017.08.17. 20:06:34

@hacsaturján:

Nincs összehasonlítási alapom:)

Azt be kell valljam, minden történelemmel kapcsolatos írást - képzettség híján - úgy olvasok, ez is egy nézőpont, megközelítés. Az írót meg tudom válogatni, de ha az írás tartalmaz vitathatót, azt nem én fogom fölfedezni.

jaegtoer 2017.08.18. 05:39:41

Jó reggelt.

Már megint zsibbasztanak:
Az jelent meg az INDEX-en, hogy: "A tudósok rájöttek, hogyan jelentek meg az első állatok a Földön"

Mindig rácsodálkozom, hogy komolynak tűnő, vagy legalábbis magukat olyannak tartó emberek (akiknek besorolási státusza tudós, de legalábbis professzor vagy doktor, milyen gyerekes dolgokat tudnak összefecsegni.

Szabó Lőrinc lenyűgöző panorámaképet, még inkább fincsi kaleidoszkópot tudna rittyenteni erről Ma.
'600 millió évvel ezelőtt éppen alga voltam, később, midőn krokodilként kimásztam a vízből, egyszer csak lepke lettem, s egyáltalán nem táncoltam a napon, hanem csak úgy vonszoltam a potrohom, a letűnt idők során annyi mindenen estem keresztül, át és oda-vissza, míg Dzsuang Hszivé vedlettem, lehányva magamról pikkelyt, hímport, krokodilbőrt és tollakat, és a befejezett múltat és feltételes jelent, hogy magam legyek a befejezetlen jövő idő vagy csak törékeny jégkéreg a föld felszínén, hogy kései korok tudósai megállapíthassák: no, nézd csak: a csövön lyuk van!'

jaegtoer 2017.08.18. 06:11:22

@Orica Középföldi:

Miért? Ki képzett történelemből? Ki számít annak? Amit történelemnek ismerünk, merő handa-banda. Ami dokumentálva van az elfogadott, s ami nincs, azzal mi van?

Bezzeg a pénz! Meg a Fekete Kéz! Kövesd a pénz útját (semmi nő, meg semmi szoknya, meg fruska, netán delnő), hanem csak a szimpla pénz, meg a kölcsönök és a kamatok, rögtön kinyílik magától minden fiók, feltárul az ajtó, a való, a kíméletlen kettős könyvelés rejtélyes világa, látni, miképp működik a deus ex machina, hogy aztán az elefántcsont toronyból tizenhét hattyúk szárnyán pápai vizekre vezessenek a szív segédigéi Hahn-Hahn grófnő pillantásától és a búcsúszimfónia hangjaitól kísérve a szabadság nehéz mámora szülte kis magyar pornográfia szigetére.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.18. 09:28:52

@Orica Középföldi: szép napot, jelentkezem. picit kiestem, mert olyan érzésem van, hogy az ország némethszilárdainak egy jó nagy része jelentkezett nálam, hogy svalbardi zuzmós fókazsírral kenegessék az általuk lebénított agyamat, illetve annak helyét. most újraolvasom csányit, és megpróbálom megfogalmazni kritikámat.

Orica Középföldi 2017.08.18. 09:49:02

@jaegtoer:

" Ami dokumentálva van az elfogadott, s ami nincs, azzal mi van?"

Nekem egy meglehetősen felvilágosult és nagyon okos töritanárom volt a homályba vesző gimiben. Tőle hallotta először, hanyagul odavetett félmondatként, a történelmet a győztesek írják. Sok-sok ilyen félmondattal trenírozta az agyunkat. Ennyit a dokumentálásról.

( Láthatod milyen nagyszerű a keresztény alapvetés dokumentálása:)) egyhazatyak.blog.hu/2010/02/02/szent_irenaeus_a_vallascsinalo )

Valószínűleg nem ezért, de mindig jobban érdekelt a történelem művészi, filozófiai lenyomata.

Orica Középföldi 2017.08.18. 09:50:40

@parti_giano:

Köszi, de előbb pihend ki magad.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.18. 10:43:28

@Orica Középföldi: ah, a mostani szünetet egy futó jótéteménynek tartom. szóval:

A migráncsokról
"Egy francia fickó könyvet írt arról, hogy a hazája képtelen beolvasztani a még múlt században ipari munkásnak odahívott rengeteg arabot és a leszármazottaikat." "Csakhogy ők nem akarnak egyesével lenni, nem akarnak beilleszkedni." ezt honnan veszi a prof? ők egyesével érkeznek (családok max, biztos van falura/településre is példa, hogy együtt kerekednek fel, de ritka), aztán különböző körülmények miatt együvé keverednek. de ez nem volt másképp amerikában sem, ott hány év alatt oldódtak fel pl. az lengyel közösség tömbjei? mikor az írek harcoltak az olaszokkal.

a kultúrák különbözőségéről/harcáról szóló gondolatait mintha spengler motiválná.

aztán, hogy a munkahelyek csak látszatközösségek, a pénz tartja csak össze őket. hát nem, ez finomításra szorul. eleve a legtöbb munkahely valami szakma/hivatás specifikus. tehát körülbelül azonos érdeklődésű emberek dolgoznak együtt. tehát van a pénzen kívül is összekötő kapocs. (feltételezve, hogy nem kényszerpályáról van szó) te is tudsz példákat mondani munkahelyen kialakuló barátságokról.

az amerikai oktatás felületes megítéléséről meg már máshol is értekeztek.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.18. 12:37:48

@jaegtoer: nagy tréfamester maga. hogy csatlakozzak orica szentenciáihoz, a szó elszáll... van egy adag actam, most kisütöm akkor csőben

jaegtoer 2017.08.18. 13:01:30

@parti_giano:

Én maradok a bolognai - milánói spagettinél ámde parmezán nélkül, mert hogy a doh ízű-szagú sajtféléket nem állhatom, a kékpenészesek meg nem valók hozzá. Bár, ki tudja? A vörösbor az biztos.

Orica Középföldi 2017.08.18. 13:47:21

@parti_giano:

Na, ezek azok, amit sallangként említettem.

Migránsok.
Közösségből (vallási) jöttek, és ha egyéni boldogulásban nem találnak utat, természetesen visszatérnek a közösséghez, vagy soha ki sem szakadtak Ennek fel nem ismerése, vagy az ezzel való nem számolás igen rövidlátó gondolkodásra vall . Az általánosításban mindig van egy kis igazságmag, de ez veszélyes.Ezzel mindig igazolom, hogy nem akarok, nem tudok, nem lehet (tehetetlenség beismerése) ezzel mit kezdeni, mint a problémával.

Ha a civilizációk történetét nézem, nem biztos, hogy Spenglernek nincs igaza. Ezért baromi sokan dolgoznak, hogy így legyen.

Munkahely. Na ez totál vakszerencse, Mit gondolsz, miért van ez a rengeteg munkahelyi tréning? Soha nem zárható ki a rivalizálás, a kisstlíűség, az érdekérvényesítési harc.Erről fantasztikusakat tudnék mesélni.

www.youtube.com/watch?v=c_IA-SWWEnU

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.18. 14:21:36

@Orica Középföldi: ezekből a kis sallangokból tevődik össze az egész. én értem, hogy ilyenkor a "közéleti csányit" kérdezik, s ez hordoz magában hibalehetőségeket.

akkor tartod, hogy a munkahely nem közösség, mert fizetnek a munkáért? mert ez így feketén-fehéren nem igaz, lett légyen bármilyen tréningről szó.

az általánosítás csak bizonyos szinten működik, a bizonyos szintet meg leírta ep. ezért utálom a közmondásokat, szentenciákat.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.18. 14:23:57

@jaegtoer: válogatós maga. nekem jöhet parmezán és brie stb. sajt legyen!

Sir Bates dö Hól 2017.08.18. 18:00:13

@parti_giano: nem ez a lényeg... fától az erdőt:-)...

munkahelyhez nem tudok hozzászólni, tapasztalatom konvergál a zéróhoz...

amikor "berendelték" őket, mint volt gyarmatosítók, akkor is büdös, retkes "homoki niggerek" voltak, az elutasítás miatt nem tudtak beilleszkedni; most, a 3.G, 4.G már nem is nagyon akar, s most már tényleg büdös, retkes "homoki niggerek" (egy kis része, az ún. racaille-ok, akik nem etnikai, hanem "sans education" (műveletlenek, iskolázatlanok) alapon tartoznak egy rétegbe, vannak köztük fehérek, feketék, sárgák... s máris ott tartunk, amit csányi mondott az interjúban...

moon nem ártana elgondolkodni azon, hogy mit is lehetne tanulni a fentiekből, hisz otthon nem a migránsok beilleszkedési problémái lesznek a fő gond, hanem az "erőforrás vagy tehertétel"... ha 24 órában számolunk, akkor van még vagy két percünk... talán öt...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.18. 18:47:01

@Sir Bates dö Hól: a cigányokról oké, nincs vitánk. az oktatás fontos. de csányi an block kezeli az egészet (interjú korlátai?), holott kurvára nem mindegy, milyen céllal, motivációval érkeztek ezen emberek. te is csak rámondod, hogy nem akarnak integrálódni. ez nem igaz. az európába települt muzulmánok nagy része le sem szarja az iszlámot.

Sir Bates dö Hól 2017.08.18. 19:04:29

@parti_giano: ez nem méltó hozzád... nem csak rámondom, én az elmúlt négy évben többé-kevésbé köztük éltem... és a 3-4.G többsége valóban leszarná a vallást, ha nem az lenne az egyetlen közösségi összetartó erő a racailleizmus mellett amiből választhat... spengler és a kultúrkörök... talán elkellene gondolkodnunk azon, hogy mi, európaiak vagyunk alkalmatlanok a befogadásra a jelenlegi helyzetben...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.18. 19:26:47

@Sir Bates dö Hól: a módszereink rosszak. de inkább hanyagság. az un. többség kényelme nyal vissza. a baj, hogy ezek a fasz nacionalisták pont erre éreztek rá.

taga20 2017.08.18. 21:42:52

@jaegtoer: haver, új poszt nem lesz? me ezt szerintem má túldumáltuk.

inkább zenéljünk!:)))

www.youtube.com/watch?v=4Uvk4TgQWzI&list=RD4Uvk4TgQWzI

Sir Bates dö Hól 2017.08.18. 23:30:13

@parti_giano: én egyre inkább úgy vélem, hogy képtelenek vagyunk túllépni a múltbeli sikereink táplálta gőgős patriarchalizmusunkon, s itt máris utalhatok a csányi-féle két kultúrára, mint az akadályát annak, hogy a szegények kulturáját birtoklók felismerjék ennek hátrányait... hisz lehet, hogy csóró vagyok, de legalább nem vagyok cigány ugyanúgy működik, mint a hisz lehet, hogy csóró vagyok, de legalább európai vagyok...

Orica Középföldi 2017.08.19. 09:39:36

Majd reagálok a tegnapi napra, de egyelőre rakosgatom össze a részeket, amiből mindig egész lesz, csak nem olyan, nem akkora, mégha bizonyos fénytörésben másnak is látszik:))
Ja, és vár a rabszolgaság.

Orica Középföldi 2017.08.19. 12:04:16

" Ez a folyamat a modern korra felerősödött, s a politika és vallás szorosan összekapcsolódott egymással annak ellenére, hogy a formális vallásosság átalakult és egyre több ember számára jelent kulturális identitást, mintsem megélt hitet."

Na ezzel erősen vitatkozom, tudván, hogy identitás és kultúra alatt nem ugyanazt értjük. Érdekes próbálkozás:))

A XIX-XX. században a szekularizáció egyre gyorsuló folyamata dacára a vallási identitás a közélet egyik legfontosabb alkotóelemévé vált. A század diktatórikus rendszerei erőszakot is alkalmazva léptek fel ellenük, míg a politikai ellenzék gyakran valláserkölcsi érvekkel, narratívákkal legitimálta magát. A hidegháború végétől kezdve a vallási identitás, mint politikát alakító, befolyásoló tényező megmaradt, sőt, megerősödött, okot és alapot szolgáltatva Samuel Huntingtonnak arra a tézisére, miszerint a világ konfliktusai elsősorban vallási identitások törésvonalai mentén fejlődnek a jövőben. A politika globálissá váló erőterében nem csak a világvallások, hanem a kisebb közösségek is fontos szerepet játszanak abban, hogy a helyi vagy regionális politikai tényezők milyen értékhierarchiát követve, milyen identitásképző jelszavakat, motívumokat, gesztusokat használnak. A politika mindig is előszeretettel alkalmazta ezeket az alkotóelemeket, ugyanakkor a nyugati civilizáció vallási pluralizmusának fél évezredes létrejötte teljesen új lehetőségeket nyitott: a fragmentált politika több, egymással versengő csoportja jöhetett létre egyes nyelvi-kulturális közösségeken belül. Ez a folyamat a modern korra felerősödött, s a politika és vallás szorosan összekapcsolódott egymással annak ellenére, hogy a formális vallásosság átalakult és egyre több ember számára jelent kulturális identitást, mintsem megélt hitet. A társadalmat azonban ettől függetlenül is mozgósítani képes ereje miatt a politika előszeretettel fordul a vallási jelszavak felé, gyakran saját céljai elérése érdekében. A jelenség nem Európa-centrikus és nem is csak a kereszténységre, vagy annak nyugati irányzataira jellemző. Az iszlám világa éppúgy kitermeli a különféle politikai teológiákat, mint a Nyugat, s ezek gyakran egymással is véres konfliktusba bonyolódnak. Mindezek a jelenségek arra világítanak rá, hogy míg korábban a felekezeti identitások a politikai közösségek, programok, ideológiák létrehozói voltak, úgy tűnik, hogy ma már ez a viszony megfordult és a politika foglyul ejtette a vallást.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Politológia Tanszéke és az Összehasonlító Civilizációtörténeti Kutatócsoportja ezért a Reformáció 500. évfordulója alkalmából interdiszciplináris konferenciát szervez

"La revanche de Dieu. Felekezet és politikai hatalom a modern korban"
címmel
2017. október 20-án (pénteken).
A konferencia helyszíne a Pázmány Péter Katolikus Egyetem "Sophianum" épülete Budapesten (1088, Mikszáth Kálmán tér 1).

jaegtoer 2017.08.19. 16:40:38

@Sir Bates dö Hól: nincs sem kettő, sem öt percünk. Még magunkhoz képest is el vagyunk késve.
Valójában mindenki el van késve. M i n d e n k i. Ki ezért, ki azért.
A számla be van nyújtva. És mindenki megfizet.

jaegtoer 2017.08.19. 16:42:00

@jaegtoer:

... és a politikusok még mindig faszkolódnak. Remélem lógni fognak. Mind.

jaegtoer 2017.08.19. 16:57:05

@Orica Középföldi:

Fogalmam nincs honnan, de ismerős volt a cikk.
Amúgy várom már, hogy az angoltudósok bizonyítékot találtak arra, hogy a tápszer egészségesebb, mint az anyatej, és tényleg baszódjon meg Jamie Oliver.

jaegtoer 2017.08.19. 17:01:55

@Sir Bates dö Hól:

"_úgy vélem, hogy képtelenek vagyunk túllépni a múltbeli sikereink táplálta gőgős patriarchalizmusunkon,..._"

Mint fentebb. Már bőven túlléptünk mindenen, már saját magunkon is, dicső nagyjaink ezért keresik, kutatják és kreálják az újabb túllépni valót. Lesz nagy meglepetés, amikor ők is túl lesznek lépve.

Orica Középföldi 2017.08.20. 06:54:56

@Sir Bates dö Hól:

Arthur J. Finkelstein halálhírére nekem Talleyrand mondása jutott az eszembe. Amikor Talleyrand értesült Fouché haláláról, gondterhelten ráncolva homlokát, az alábbiakat dünnyögte maga elé: „Csak tudnám, mit akart ezzel elérni…”

(Gábor György)

Nem is találok megfelelő kifejezést rá.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.20. 09:20:12

@Orica Középföldi: igen, a történelem mindig az adott kor narratívája, mindig újraírjuk.

guma 2017.08.20. 10:00:38

sziasztok!

@Orica Középföldi:

Jenőke kuka maradt, de én a zárójelet mentettem a blogra...

guma 2017.08.20. 10:03:15

@parti_giano:

van aki ezt felfogja? :)

guma 2017.08.20. 10:04:15

@jaegtoer:

te is öregszel? gratulálok! :)))

2017.08.20. 18:37:35

@parti_giano:

"mindig újraírjuk.."

Régebben elég volt 40 évenként újraírni. Most lassan havonta kerül bele új elem.

guma 2017.08.20. 19:42:09

dr. jenőke (jenőke)

vázlat akarsz maradni vagy csak lusta vagy?

guma 2017.08.20. 19:48:34

@eszti....:

színesedett egy pöttyet a 40 év alatti világ, viszont mindig szerették volna a kemény irányvonalon pórázon vezetgetni a népet...

(szabályosan "elfelejtek" magyarul a kapkodó hsz-im javítgatását követően)

2017.08.20. 23:05:59

@guma:

Rá se ránts! Aki nem érti, majd belekérdez.

Azért gondolj bele! Mi még László Gyula és Györffy György vitáin szocializálódtunk. Annak idején nem bukkantak fel minden bokorban hobbitörténészek, akik Noéig vezetik vissza a magyarság "igaz" történetét.

2017.08.21. 00:43:12

Bár, dilettáns hobbitörténészek nemcsak a bokorból bukkannak elő.

Az ünnepi megemlékezésen egy lelkésznő arra a gondolatmenetre fűzte fel igehirdetését, mit érezhetett Szent István, mikor meglátta a szent koronán díszelgő keresztet.

Sir Bates dö Hól 2017.08.21. 10:35:11

@eszti....: pontosan mint michael j. fox a back to the future II-ben...

2017.08.21. 19:05:56

@parti_giano:

@Sir Bates dö Hól:

Nem gondoltam, hogy a tegnapi kijelentést lehet überelni.

Turul szobor avatóján hangzott el, szintén lelkész szájából:

...ez számomra jelképezi azt az Isteni gondviselést aki úgy jelenti ki magát ugye a 91-ik zsoltárban, hogy „tollaival fedezve, takarva bennünket és szárnyai alatt oltalmat találunk.“

Szóval a pogány ősvallás istenét jelképező, egyébként nem létező madár szárnyai alá veszi a mai keresztényeket,

Mindenkinek elgurult a gyógyszere?

A felemelő eseményről szóló híradás utolsó mondata Örkény tollából is származhatna:

Az ünnepségen a település gyermekei is felléptek, valamint a négy elszakadt országrész legjobb szakácsai bográcsfőző versenyt tartottak.

/ Mindez itt történik tőlem 10 km-re!!/

jaegtoer 2017.08.21. 21:06:20

@eszti....:

Nem lelkész volt az, hanem a perselyes szolga...

2017.08.21. 22:21:09

@jaegtoer:

Tudod jég, az idei nyáron 50 km-es körzeten belül két turulszoborral és egy Szent István szoborral lettünk gazdagabbak. Mind a hármat adományként kapták egyes községek.
Erre eddig nem volt példa.
Mert a 200-300 lelket számláló falvak lakosai, közadakozásból vagy kápolnát emeltek a templom védőszentjének esetleg Máriának, vagy emléktáblát a falu híres szülöttének és természetesen az I. és II. világháborús hősöknek, akik jeltelen sírban fekszenek valahol.
De arra sem igényük, sem pénzük nem volt soha, hogy identitásuk megőrzése céljából bálványokat emeljenek. Azt egy szoborral nem lehet megoldani. Ahhoz egy teljes élet szükséges.

jaegtoer 2017.08.22. 20:27:45

@eszti....:

Örüljetek neki.

Egy olyan országtól kaptok adományként stadiont, turul szobornak titulált horgas csűrű kő-, vas-, vagy rézpulykát és egy szentnek mondott kő-, vas-, vagy rézistvánt, amelyik képtelen legyártani egy jól és megbízhatóan működő vasalót, egy jól működő íróasztali lámpát de akár egy közutat vagy járdát, de akár egy tisztességes kinézetű tányért elfogadható áron. Elfogathatónak elfogatható a gyártó, feltéve, ha nem pénztáros ungaricus lawrence a lelkem felchuthkirchen-ből.
Ezeknek a haszontalan dolgoknak azért kell örülni, mert emlékeztetnek arra, hogy Magyarország egy mérhetetlenül gazdag ország, amelyet 1000 éve jogfolytonosan és folytatólagosan megrabol az elitje, és az itt élő nép, ha uraival nem is, de legalább egymással éppen 1000 éve sor-folytonosan baszik ki. Ez egy magnum homunculum unicum umbuldum hungarikum. És. Inkább adnak százmilliókat szarságokra, mint iskoláztatnának 100 jó eszű nehéz sorban lévő gyereket. Hiába no, a jogfolytonosságot és a sorfolytonosságot fenn kell tartani, és a hagyományokat ápolni kell. Mivel ti erre -ép eszeteknél fogva- nem vagytok hajlandók, megteszik ők, a mi pénzünkből. Végül is a kibaszás is szép magyar umbuldussumus hányomány hagyomány.

Nem köll annyit igényösködni, tudni kölll jól köpködni a szotyolát, aztán mingyá' más a világ.
Legalábbis így kedd este ez így néz ki.

jaegtoer 2017.08.22. 20:37:29

Itt van ez a link:

mineklettemtanar.blog.hu/2017/08/21/pedagogus_idomenedzsment

és arra kérek mindenkit, spórolja meg azt magának, hogy elolvassa, inkább csak játszódjon el a szavak értelmezgetésével.
pedagógus időmenedzsment....
szép, mi?
Hogy a jó kurva anyjukkal mertek volna játszadozni, vagy a viktor a győzővel, vagy maradtak volna inkább bennük.
pedagógus időmenedzsment és a szotyimutykó...

jaegtoer 2017.08.22. 20:43:09

"Rogán Antalnak van véleménye a Dózsa György úti gázolásról."

Nekem is van véleményem rogán antalról.

jaegtoer 2017.08.22. 20:44:24

meg a csöcsiliájáról is.

jaegtoer 2017.08.22. 20:46:06

No.
Volt valami a Lovin?
Valami érdemleges cukiság?

Orica Középföldi 2017.08.23. 07:52:01

"A Magyar Szent István Rend a tehetségeknek, példát mutató tudósoknak, művészeknek, sportolóknak, egyházi és közéleti szereplőknek szóló közös hála legrangosabb kifejezője."

Olvasom, hogy Erdő Péter mindig a nemzet pótolhatatlan méltóságát szolgálta, Mondjuk ez hozzám, mint arctalan állampolgárhoz nem csorgott le. Más ellenben igen.

Vásáry Tamás életét nem ismertem. Most kicsit utánanéztem. Érdekes, röviden szólva. Elhessentettem a gonosz deja vut.

Aztán Moldováról olvastam:)

zarojel.hu/moldova-gyorgy-meztelen-birodalom/

2017.08.23. 08:39:02

@jaegtoer:

Egyszer ennek is vége lesz. Addig nincs más dolgunk, mint kenegetni vissz- és aranyereinket, számolgatni hiányzó fogaink helyét, továbbá egyéb gusztustalanságokkal foglalkozni, amivel a múló idő megkínál minket.
Addig még minden bizonnyal kinő egy-két kettős kereszt, tán csodaszarvas szobrot is emelnek- agancsai között villogó ÓTÓNÓMIA felirattal, csak így parasztosan, hogy mindenkihez eljusson az üzenet.
Nem tudom, lesz-e még pénzünk akkor kenyérre?
Vagy egyáltalán igényünk?
Mi már minden bizonnyal nem fogjuk gyarapítani a feltörekvő Új Messiások hódolói körét.
Talán legjobb lesz, ha egyetlen helyes megoldásként beszerzünk pár bőrönd gin-tonikot, aztán boldog révületben kivárjuk, míg valaki meg nem nyomja azt az átkozott piros gombot.

jaegtoer 2017.08.24. 08:14:17

@Sir Bates dö Hól:

Nincs igazság. Hazugság sincs, csak a valóság. Ezt lehet ragozni.
Szabadság. Egyenlőség. Testvériség. Az baszna be.
Nem érzek semmiféle testvériséget egy kasszás lőrinccel, egy, kupakos lajossal, egy szilárdan buta szilárddal vagy egy itt, most közelebbrő megnevezni nem kívánt szotyialista focistával.
Gyékényekről lehet szó. Arról viszont nagyon is, kedves gyékényes bartáom.

Az a közgazdász idealista, de semmiképpen nem idealista közgazdász aki a linken szerepel, és nyilatkozik fontos dolgokat mond, de azzal együtt is csak a gyékény rojtosabbik végére jó.
Azért 'jók' ezek a jelentések és kijelentések -legalábbis amiről szó van- mert miközben valóban bemutatnak egy helyzetet, és megállapítanak ezt-azt, a különböző potenciális bűnözők kedvükre válogathatnak, hogy egy-egy megállapítást hivatkozási alapnak kiragadva újabb és újabb gazemberségeket kövessenek el a megtévesztettek lelkes tapsa közepette. És - működik..

jaegtoer 2017.08.24. 08:15:40

@eszti....:

szeretném megjegyezni, hogy a gombok elsősorban ártatlanok.

jaegtoer 2017.08.24. 15:55:23

@Sir Bates dö Hól:

index.hu/gazdasag/2014/04/24/rejtelyes_kor_gyotri_a_vilaggazdasagot/

Már nem emlékszem de mintha elfelejtettek volna azon keseregni, hogy miközben növekszik a termelés a foglalkoztatottak csökkenő száma mellett, egyre több az eltartott kvázi nagyobb mértékben csökken a fizetőképes kereslet,.
A szolgáltatási szektorban foglalkoztatottak által előállított relatív hozzáadott érték annyira relatív, hogy az abszolút értékek 'kioltják' egymást, azaz nullázzák az eredményt, de nem csak a saját szektorét, hanem szerintem jelentős mértékben a nagy társadalmi hasznot szolgáltató szektorokét is, amennyiben devalválódik a nevlés, oktatás és eü-i ágazat.
De! ... legalább mindenkinek szar lesz. Előbb vagy utóbb.

Orica Középföldi 2017.08.24. 17:04:46

Na akkor szórakozzunk:)

“Műveltségben, világlátottságban bármikor ki merek állni bármelyik nagyképű, idegenszó-fetisiszta hózentrógeres hólyaggal.” - Jeszenszky Zsolt .( Én most tudtam meg, hogy ez valami DJ. )

nyugatifeny.hu/2017/08/24/jeszenszky-geza-kemenyen-kiosztotta-sajat-verfideszes-fiat

Széky János reakciója:

A másik trauma: elolvastam a Heti Válaszban Stumpf András kettős interjúját a két Jeszenszkyvel. Az egy dolog, hogy Zsolt csak hiszi magáról - illetve a közege elhiteti vele -, hogy "művelt", és különösebben alapos ismeretei vannak a világról, miközben csak a neten kóválygó közhelyeket regurgitálja. (Ezt csak azért mondtam így, mert J. SZ. "nagyképű, idegenszófetisiszta, hózentrógeres hólyagokhoz" hasonlítja magát. Velük mer kiállni. Hózentrágerem van.) De az fantáziadús büntetést érdemel, aki a kiváló Johah Goldberg-könyv "liberálfasizmus" fogalmát hazai viszonyokhoz torzította és belpolitikai uszításra alkalmassá tette, a magyar kiadás alcímének meghamisítójától a HV-cikk felcímének kitalálójáig. Na jó, meló folyt., hozzám senki sem vág milliókat csak úgy.

****

A másik, Veres püspök szentbeszéde, amire mindenki ráugrott., géefgé szennylapjával az élen.

guma 2017.08.24. 17:50:46

"Gajus Scheltema a 168 órának adott interjúban azt mondta, hogy a szélsőséges iszlamisták "ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány".

Szijjártó Péter jelezte azt is, amíg a holland nagykövet nem megy haza, a külügyminisztériumban már nem szívesen látott vendég, egészen biztosan nem fogják fogadni semmilyen szinten.
Örülünk annak, hogy a holland nagykövet hazamegy, remélhetőleg ezt minél előbb megteszi. Ilyet ne engedjen meg magának senki Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben! - fogalmazott a miniszter."

magyarhirlap.hu/cikk/96223/Szijjarto_Peter_Felhaborito_a_tavozo_holland_nagykovet_nyilatkozata

Orica Középföldi 2017.08.24. 18:11:36

@guma:

Már egy ideje nem igazán mosolyos ez az idióta.

"Az ilyen reakciókból látszik, hogy mekkora a baj a fejben. Egy nagykövet magától soha nem mond ilyeneket, erre nyilván utasítást kapott a holland kormánytól. A legkisebb mértékben nem fogja érdekelni vagy zavarni, hogy Szijjártó szerint "semmilyen szinten" nem fogadják majd a külügyben, jó eséllyel esze ágában sincs már odamenni, haza fog menni. Egy ilyen megszólalás egy nagykövettől ÜZENET a küldő kormánytól, jelentős részben valószínűleg pont azért, hogy lássák a reakciót, és következtetéseket vonhassanak le belőle. Nos, ez sikerült. Dilettáns..."

Lattmann Tamás

(Kedvelem ezt a palit:))

guma 2017.08.24. 19:09:09

@Orica Középföldi:

nem értenek semmit és valóban kezdenek félni, úgy érzem...

a norvég alapítvány befejezi működését. ezek az állatok milliókat dobnak ki mindenhol az ablakon, vonnak meg rászoruló emberektől és felfalják még a természetvédelmi területeinket is, de a bazsarózsa virágzik....

Orica Középföldi 2017.08.24. 21:15:50

Egy kis visszacsatolás:))

Egy komment a 444 focihíréhez. Tipp a második félidőre.

42(nick): 5 lesz vagy hét, azok prímszámok, Garancsi is örülni fog

2017.08.24. 23:55:59

@jaegtoer:

Kb egy-másfél éve Orica hozott egy interjút, aminek címe - Senki sem maradhat takarásban- volt.
Akkor még eszembe sem jutott, hogy itt a világ végén, én a porszem sem.
Na, ezért -ezen háborogtam.
De már nem rontom tovább a hangulatot.
Lenyelni nem lehet, megemészteni sem. Majdcsak lesz valahogy.

Orica Középföldi 2017.08.25. 07:36:28

@eszti....:

Az egy kiváló interjú volt:))

Bánki azt mondja:
Nekem úgy tűnik, hogy az ország olyan lett, amilyennek egy bizonyos ember képzel el minket, ahogyan mi a fejében létezünk. Ott úgy osztályozódunk, hogy hasznosak vagyunk-e a számára vagy sem. Kerékkötői vagyunk-e a boldogulásának vagy segítjük. Én a magam részéről köszönöm a lehetőséget, inkább kikerülnék onnét valahogy.

Az utolsó mondatban megfogalmazotton sokan dolgoznak:))) Persze akinek van választási lehetősége. Az emberek zömének viszont nincs.

jaegtoer 2017.08.25. 08:01:16

@Orica Középföldi:

Azért mégiscsak megmosolyognivaló amikor egy törpekakas egy sólyomra kukorékol. És ebben a történetben nem a külügyminiszterke a sólyom.

Kerettörténet csak, hogy egy nagykövetnek az állomáshelyének végleges elhagyásakor igen sok teendője van és egy hivatalosan is lemondott magyar külügyminiszteri, -szijártó esetében mindenképpen nyűgös, időrabló és üresjáratnak tekinthető kényszerű udvariassági látogatás elmaradása inkább könnyebbség a nagykövet életében, mint 'büntetés', vagy netán szégyellni való.

Gondolom, az is érdekes lenne, ha a külügyminisztérium nem kapna meghívót a nagykövetség 'búcsúfogadására'. Persze a hollandok meg fogják mutatni, hogy a diplomáciában mi az, amit meg lehet tenni, és mi az amit nem. A vicces az, hogy Ilyen előzmények után egyszerűen nem tudnak rosszat lépni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.25. 10:29:05

azt a leborult szivarvégét!

Szijjártó: Megszakítjuk a nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatot Hollandiával

index.hu/belfold/szijjarto_megszakitjuk_a_nagykoveti_szintu_diplomaciai_kapcsolatot_hollandiaval/

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.25. 11:10:10

megyek haza gyorsan és kiszórom az összes holland kakaót.

Orica Középföldi 2017.08.25. 11:35:56

@parti_giano:

Ez milyen méretes pöcs, bár gondolom nem ő döntött.
OV "kipihent" fotóját elnézve már látom, hasonló színvonalú döntések sorozata jön. Mit fognak csinálni a V4-ből kiugrottakkal? Nem normálisak.

2017.08.25. 12:10:16

@Orica Középföldi:

Mit fognak csinálni a V4-ből kiugrottakkal?

A szájkaratén kívül semmit. Viszont választási program helyett jól jön a felmelegített kis -antant teória.

@parti_giano: a tulipánhagymákról se feledkezz meg!

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.25. 12:10:35

@Orica Középföldi: a cseheket hagyják békén orbánék, mindennek van határa, nem, nem vagyok hajlandó felszámolni a cseh sörkészletemet.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.25. 12:12:09

@eszti....: éppen most ugrálok rajtuk. méghogy korrupció, ilyet mondani erre a kis patyolatlelkű petikére.

2017.08.25. 12:28:55

@parti_giano:

Vajon mi lesz a tulipános ládákkal?

Petikét speciel dicsérte a holland nagykövet. )))

Orica Középföldi 2017.08.25. 14:55:32

Szebbnél szebb gondolatok:))

Inkább nem próbálnám meg zongorázni a különbséget a holland nagykövet szövege és a magyar kormány Brüsszel-ellenes kampánya között, hanem felkérném erre Jean-Michel Jarre-t. Addig is képzeljük el, mi történne, ha az Unió olyan mimóza módra reagálna a kritikára, ahogy Szijjártó Péter.
Illetve emlékezzünk a hőzöngésre, ami minden olyan felvetést kísér, hogy akik meg akarják állítani Brüsszelt, azok első körben talán csatlakozzanak le a csöcséről. (Tóta W.)

„Németh Szilárdon már korábban is látszottak azok a jelek, amely szerint nincs teljesen birtokában annak a szellemi képességnek, hogy egymaga képes legyen elengedett kézzel ülve maradni a kerti vécén.” (huppa)

„Szóval a haladókáim szerint továbbra is hagyjuk a francba a komoly viselkedést és azonnal szopjuk le azt, aki sértegeti a magyarokat, különösen ha egy operettállam távozó nagykövetéről van szó” (Deutsch)

"Hol van az elfogadás, a megbocsátás, a SZERETET? Hol van bármi, amiért ennek az egész kereszténységnek értelme volna? Veres András "minden formájában" bűnös. De mindez nem is érdekes. Én csak azt szeretném, ha senki, de senki a világon nem érezné magát bűnösnek azért, mert gyereket szeretne, és mert hisz a tudományban! Veres András meg elmehet a picsába!" (Schilling Á)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.25. 16:42:52

@Orica Középföldi: ha a zongora nem megy, simán cimbalomozhatsz, elfogadom. a jean michel-el megleptél, fogadtam volna, hogy az utolsó zeneszerződ, akit hajlandó vagy megemlíteni, az bartók.

Orica Középföldi 2017.08.25. 17:11:09

@parti_giano:

Bartókot speciel ki nem állhatom. A XX.sz-ból nekem egyedül a Carmina Burana hallgatható.
Jarre ellenben kellemes zenét írt:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.25. 17:44:01

@Orica Középföldi: orff egy francia, legalább egy wagneri bolygó hollandi. szeret téged szíjjártó?

Orica Középföldi 2017.08.25. 17:54:36

@parti_giano:

" szeret téged szíjjártó?"

Kizárt:)))

Orica Középföldi 2017.08.25. 18:06:03

Egy majdhogynem tökéletes, ezért meglepő megszólalás FAM-tól:))

·
Csak a természetes szaporodás Istentől való. De az nagyon kell. A katolikus egyház immáron a harmadik világ egyháza. Szoros összhangban van ez a menekültkérdésben tanúsított álláspontjukkal is.
Innentől viszont hangsúlyoznám, hogy az én katolicizmusom kizárólag a gótika és a barokk iránti esztétikai vonzalmam része, és családi hozadékok nosztalgikus maradványa. Akartam még írni egy mondatot az ábrahámita gondolkodásról, de inkább maradok finom és roppantmód eufémisztikus.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.25. 19:21:53

@Orica Középföldi: azt már meg sem merem kérdezni, hogy a haladókáimat magadra vetted?

Orica Középföldi 2017.08.26. 07:00:18

Jó reggelt!

@parti_giano:

Muaddal nem lehet beszélgetni, betonbiztos falról pattansz le. El is filóztam azon a nyelvtani ellentmondáson, hogy a hiátus milyen erős gátat képes alkotni.
Azért értelmet nyert a tegnap hallott mondat, " holnap megnézek öt görényt":))

****

Komoly szellemi pezsgés volt tegnap hollandok, marxizmus, lombik és bugyiügyben.

www.facebook.com/photo.php?fbid=10155579548935138&set=a.405828045137.179448.717370137&type=3&theater

*

Gábor György
Szijjártó Péternek
„Ami az ország életmódját illeti, higgyék el, nem sokban különbözik a miénktől. Van, amiben finomabbak, van, amiben egyszerűbbek nálunk, de a szabadság édessége sehol nem oly túlcsorduló, mint éppen itt.”
(Buzenval hágai francia követ levele, 1593. január 2.)
Amúgy pedig – megfelelő díjazás, a futsalos haveroktól átcsoportosított jelentősebb összeg ellenében – szívesen elmesélem Szijjártó Péternek, hogy Hollandiában évszázadokon át miként alakult a külföldiek és menekültek helyzete (csak egy aprócska példa: Rembrandt Éjszakai őrjáratának központi alakja, Frans Bannigh Cocq, Amszterdam tekintélyes személyisége egy Brémából jött munkás fia volt), beszélnék az örmény kereskedők vagy az itt élő zsidók helyzetéről, a gyakorlati alapokon nyugvó vallási türelmességről, az 1644-től Leidenben élő Kefalonia archimandritájáról és Epheszosz metropolitájáról, az emitt boldoguló francia, angol, német, svájci, skandináv nemzetiségűekről, a Haarlemben dolgozó brabanti vászonfehérítőkről vagy a vesztfáliai munkásokról, a német Jacob Poppenről, aki koldusként érkezett Amszterdamba, s e város tisztelt és szeretett polgármestereként halt meg 1624-ben, a nantes-i ediktum visszavonását követő nagyszámú francia politikai menekültről, Frigyesről, a trónjától megfosztott cseh királyról, aki Hágában élt egyszerű polgárként, a már a XVII. században nyelveket beszélő hollandokról, vagy éppen az állam és az egyház viszonyáról, például arról, amikor az állam egy javaslatában arra tett kísérletet 1591-ben, hogy 4 egyházi és 4 világi tag részvételével egy nyolctagú tanács – az autonómia szellemét páros lábbal felrúgva – próbálja kormányozni az egyházakat (ahogy a mai egyházi törvény szerint teszi ezt a fideszes politikai hatalom), ám ezt mind a Rendek, mind a prédikátorok keményen elutasították, szólnék Arminiusról és az arminiánusokról (ha egyáltalán tudná Szijjártó, kire és kikre célzok), az 1610. január 14-én benyújtott Remonstrációról, a holland egyetemek tudományos eredményeiről, professzorairól, s arról, ahogy ezek az egyetemek képesek voltak egész Európából idevonzani a diákokat (még magyarokat is, úgy bizony!), s ah, még mennyi mindenről tudnék mesélni, elvégre pénzt kapnék a továbbképzésért, s az embernek keményen meg kell dolgozni a pénzéért.
Nem úgy, mint Szijjártónak, akinek elegendő kutyába lemenni, cseléd módjára viselkedni, a nap 24 órájában hülyeségeket beszélni, s az ország valós érdekeit két lábbal tiporni.

*

Nem túl színvonalas, - magyarul érdektelen - ámde hosszú vita volt TWÁ fácséján is. Az érvtelen, de kitartó kommentelő azzal zárt: A kimondás fontos! A pszichiáterem szerint is. :-)

(Biztos Bagdynál tanult:( )

*

Készülök az ásványbörzére. A kövek szebbek, jobban mesélnek, inspirálóbbak, mint sok ember. További kellemeset:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.26. 15:23:13

@Orica Középföldi: ötgörény megtekintve, a látogatást egyedül jég headset-je sinylette meg.

guma 2017.08.26. 19:27:36

@parti_giano:

szegény görények. remélem pocijukkal nem lesz baj! :))))

guma 2017.08.26. 19:29:47

@Orica Középföldi:

annyira jó Gábor György, hogy valószínű a esemény gyűjtemény közé beteszem a véleményét.

guma 2017.08.26. 19:34:13

@Orica Középföldi:

jó kis szemlézés.
ja és a hollandok bocsánatot sem akarnak kérni. micsoda blamázs ez.

Orica Középföldi 2017.08.27. 07:20:25

Jó reggelt!

Nálam nagyon szar a video.

www.atv.hu/videok/video-20170825-szinetar-miklos

Nagy viharokra számítok, vagy nagy csendre. Zárójelben megjegyzem, nagyon kedvelem Szinetárt, és kíváncsi vagyok a filmre.

Orica Középföldi 2017.08.27. 07:46:31

Bella, esetleg néhány szót?

zarojel.hu/balog-zoltan-aligha-veletlen-hogy-a-kormany-12-tagja-kozul-oten-protestansok-koztuk-a-reformatus-miniszterelnok-orban-viktor/

Nem tudom mennyi igaz abból amit mond, de ha igaz, akkor Balog sem betűje, sem szelleme szerint nem működik jól.

taga20 2017.08.27. 09:16:27

@Orica Középföldi: az első tizenöt perc után, majdnem elküldtem az öreg csókát a bánatban.

a végére leesett az állam:)

Orica Középföldi 2017.08.27. 10:21:13

@taga20:

Gondolom az öreg csóka Szinetár:)

Te még kósza gondolat lehettél, vagy a csattogós lepkét tologattad -bár amilyen lázadó vagy, hernyó lehetett az - , amikor Sz. már zsűrizett , talán a ki mit tudban.

Tőle láttam/hallottam először, hogy mosolyogva, dicsérve,biztatva is le lehet alázni, meg lehet semmisíteni valakit, úgy, hogy nem veszi észre, nem fáj, miközben mindig tanít.
Ebben a röpke riportban a gondolkodásról tanítanivaló példát adott. Kifejezetten élveztem.

taga20 2017.08.27. 10:32:57

@Orica Középföldi: "Gondolom az öreg csóka Szinetár:)

Te még kósza gondolat lehettél, vagy a csattogós lepkét tologattad -bár amilyen lázadó vagy, hernyó lehetett az - , amikor Sz. már zsűrizett , talán a ki mit tudban."

nátürlih! azé a kor nem jár automatikusan ésszel is:)

én vagyok az élő példa:)))

ja és, szerintem nem így írják a ki mit tudbant. persze én dumálhatok legutoljára:)))

és még egy.
én is élveztem a nyugger csókát, de kicsit mintha érintett lett volna. az meg nem biztos, hogy segíti a tisztán látást.

Orica Középföldi 2017.08.27. 10:35:53

Kuncze Gábor:

“Valamikor 2003-ban egy fideszes interpellációra Bárándy Péter válaszolt, megsemmisítve a kérdező állításait. A fideszesek hörögtek, én pedig átszóltam a mellettem ülőknek:

“Mi van tolvajbanda, nem tetszik a válasz?”

Ezt körülbelül tízen hallhatták. Erre Répássy szót kért és bemondta a plenáris ülésnek, hogy:

“Kuncze Gábor tolvajbandának nevezte a FIDESZ-t, ezért be fogjuk perelni!”

A lapok másnap megírták a történetet. A korábbi tízzel szemben most már több százezren értesültek a történtekről. Sok gratuláló üzenetet kaptam. Ez arról jut eszembe, hogy ha Szijjártó nem ugra-bugrál, akkor a 168 óra néhány ezer olvasóján kívül senki nem értesül a holland nagykövet véleményéről. Most viszont egész Európa tud róla és el van képedve.

Okos fiú ez a mi Péterünk, na! (A pert egyébként megnyertem.) “

Orica Középföldi 2017.08.27. 10:50:33

@taga20:

Valóban nem úgy írják, de lusta voltam, ami nálam nem létforma, veled ellentétben:)

Abban a korban (is!!!!) mindenki érintett volt, aki közéleti szerepet vállalt. Ennek eljátszása, előadása hihetetlen tehetséget, biztos értékrendet, stílust, arányérzéket, ízlést, kultúrát igényelt.
Nem elhanyagolható különbség, hogy a kultúra területe nem azonos a politikáéval. Ez utóbbiban soha nem hallottam megnyilatkozni Szinetárt.

A tisztánlátásról sok mindent tudnék mondani, de most nem fogok:))

taga20 2017.08.27. 11:04:46

@Orica Középföldi:
"ami nálam nem létforma, veled ellentétben:)"

drága barátném, azé látom te is néha a könnyebbik utat választod:)))

"Nem elhanyagolható különbség, hogy a kultúra területe nem azonos a politikáéval."

én meg mindig valami kulturpolitikáról hallottam. kerényi és fekete csókoltat:)))

taga20 2017.08.27. 11:57:25

@Orica Középföldi: viccet fére téve!
imádom a szószátyárt, még a fűnyírást is abba hagyom miattuk.
a kócos és a télapó, két nagy arc:))

Orica Középföldi 2017.08.27. 11:57:44

@taga20:

Kapásból visszautasítom, hogy ezt a két izét összemérd Aczéllal. Méltatlanság:)

Elmesélek egy apró sztorit. Meghívták Aczélt egy országos konferenciára, amit a kereskedelmi szakszervezet rendezett. A Buddenbrook házból idézett. Akik olvasták, szétröhögték magukat, akik nem, azok is megértették.

Utána tudják csinálni az izék?

taga20 2017.08.27. 12:07:31

@Orica Középföldi: rákosi evtárs meg öt nyelven beszélt.
mire bizonyíték az, ha a hóhér művelt? és a velszibárdokat fejből tolja a lángsírba gyalogolóknak? :)

taga20 2017.08.27. 12:51:28

@Orica Középföldi: rendben.
megyek füvet nyírni. utána formaegy:)

2017.08.27. 13:52:32

@Orica Középföldi:

Vajon a bukás után készül-e hasonló interjú Fekete Györggyel, Kerényi Imrével vagy Szőcs Gézával?

taga20 2017.08.27. 14:25:30

@eszti....: ja, csak az börtön interjú lesz:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.27. 14:50:48

@Orica Középföldi: mikor kihagyja rákóczit (ii. rákócz ferenc) a felsorolásból, aki kemény katolikus volt, mégis habsburg-ellenes, de janzenista.... szóval balog egy politikai lelkész.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.27. 14:55:03

@Orica Középföldi: na meg, hol van a "cuius regio, eius religio" elv? és a paraszt együtt a földesúrral a persbitériumban, ugyanolyan jogokkal, persze....

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.27. 14:58:34

@Orica Középföldi: azért a kultúra és a politika között nem lehet egy határozott vonalat húzni, főleg, hogy aczél elvtárs az anyagiak felett is rendelkezett.

taga20 2017.08.27. 15:14:50

@parti_giano: kösz haver, rendes vagy, de egyedül is elbánok oricával:))))))))

Orica Középföldi 2017.08.27. 16:28:35

@eszti....:

" készül-e hasonló interjú Fekete Györggyel, Kerényi Imrével vagy Szőcs Gézával?"

Ennyi nímand közül miért pont ez a kettő ? :))

eszti.... (törölt) 2017.08.27. 19:15:24

@Orica Középföldi:

Mert előttük más út is nyitva állt a rendszerváltás után.

2014-ben Konrád nyilatkozott Csurka halála kapcsán. Többek között arról, miért választhatta a nemzeti radikális vonalat.
Vajon mi lett volna, ha Csurka beszél idegen nyelveket?
tiszatajonline.hu/?p=70679&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201708

Orica Középföldi 2017.08.28. 05:35:22

@eszti....:

Mi lett volna, ha...?

Tudod, hogy ennek a kérdésnek nincs értelme. Egyébként meg semmi. Csurkának nem a nyelvtudásával volt baj, hanem a gondolkodásával.

Orica Középföldi 2017.08.28. 06:37:49

Andor Lászlót elég sokan el tudnák képzelni ME-nek. Én nem. Vitathatatlanul nagyon okos, de konfliktuskerülő, és karizma nélküli.

168ora.hu/orban-viktor-sok-mindent-nem-ert-andor-laszlo-magyar-kormany-lathatatlan-brusszeli-vitakban/

guma 2017.08.28. 07:33:29

kelleme reggelt mindenkinek!

Orica Középföldi 2017.08.28. 10:58:31

@eszti....:

Kicsit bővebben. Ember nincs a földön, aki tutira meg tudná mondani, hogy Csurka simán kiégett/kiürült, mint író (van ilyen), vagy kulminált olyan frusztráció (mi az?), ami kihozta belőle (honnan?) a népvezéri lázálmokat. Innen ámokfutás az egész. Hülyítésre és hülyülésre alkalmas.

Értem én a irigység szülte tehetetlen dühöt, amikor a tehetség szinte azonos, csak a szocializáció más. Ez baromi nagy probléma.

jaegtoer 2017.08.28. 17:43:24

@Orica Középföldi:

"_Azért értelmet nyert a tegnap hallott mondat, " holnap megnézek öt görényt":))_"

Ahogy pénteken mondva volt, minden úgy történt,
Elmentem megnézni szombaton egy kis banyát és öt görényt, erre találtam hat tüneményt, ettem mesés cigánypecsenyét, és láttam egy kivételes, kékbe hajló Balatont, s míg a kék-kék Balatontól hazafelé röpített a vonat, ott játszódtak fejemben mindannyian: Maszat, Diego, Kókusz, Mogyoró, Bella, és az én csöppnyi unokám, Hanga, kinél csöppnyibbek csak a már említettek voltak, kivéve Bella, a nagy.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.28. 18:57:11

@Orica Középföldi: megtisztelő hangával egy mondatban szerepelni. milyen kavicsokat szereztél be?

eszti.... (törölt) 2017.08.28. 20:10:59

@Orica Középföldi:

kösz, hogy egy értelmetlen kérdés megválaszolására energiát fordítottál.

bonbon helyett

www.youtube.com/watch?v=OuLb4T2FfBM

eszti.... (törölt) 2017.08.28. 20:57:55

@Orica Középföldi:

Nem a tutit kerestem. Konrád Csurka pályatársa volt, a kezdetektől ismerték egymást. Van az interjúban 2-3 kulcsmondat, ezért emlékeztem rá.
Az általad említett irigység, szerintem nem szakmai. Még mindig azt gondolom, a nyelvtudás hiánya miatt érzett elszigeteltség nagy szerepet játszott Csurka irányváltásában.
Szőcsnél hasonló a helyzet. /Ugye innen indultunk./ Egy ígéretes költő identitást vált, s ezzel kiszalad lába alól a talaj.

Orica Középföldi 2017.08.29. 08:37:55

@eszti....:

"Egy ígéretes költő identitást vált, s ezzel kiszalad lába alól a talaj."

Erről én egészen másként gondolkodom. Ha elfogadnám ezt a leegyszerűsítő mondatot, akkor is megjegyezném, felcserélődött az ok és az okozat, de ez nem ilyen egyszerű.

Abban a pszichológia cca. közös állásponton van, 20-22 éves korra kialakul az identitás.

Vita nélkül elfogadom Pataki Ferenc meghatározását: az identitás az én által létrejött összetett és strukturált pszichikus képződmény: egyrészt az egyéni lét és az egyéni pszichikus működés szubjektív folytonosságának, azonosságának és koherenciájának hordozója, másrészt az önreflexió sajátos tárgya, a társadalmi tárgyiság sajátos típusa (az én mint folyamat és az én mint tárgy), s mint ilyen, az egyén társadalmi viselkedésének szabályozó és ellenőrző pszichikus szerve .

Pataki vizsgálta a fejlődést/változást az identitásképzési módokat is.

• Új identitáskategória felvétele az énrendszerbe • Olyan eseteket ölel fel, amikor az életesemény hatására új identitáskategória épül be énrendszerünkbe, tekintet nélkül arra, hogy reflektáltan vagy tudattalanul történik-e. Leglátványosabb változatai a ráeszmélés, a megvilágosodás és a megtérés valamilyen változata.
• Az identitáskategóriák komplexitásának növekedése • Minden identitásképző azonosulásnak megvan a maga fejlődéstörténete, sajátságos fejlődésrajza, ennek következtében az életesemények jelentős része nem új identitáskategória forrása, hanem egy valamilyen szinten elsajátított kategória komplexitásának gyarapítója, személyes jelentésének módosítója lesz. A komplexitás növekedése pedig arra utal, hogy az önmagunkra vonatkozó tudáshoz társuló affektív-hangulati reakciók és viselkedési intenciók mind érettebbek és differenciáltabbak lesznek, s egyre változatosabb viselkedésformákban öltenek testet.
• Levetett és elutasított identitáskategória • Meglehetősen gyakori volt a vizsgált populációban, nemritkán konfliktusterhelte szakítás és szembefordulás alakját ölti, és nem kevés köztük az egyedi, különleges, olykor drámai élmény, például a szülőkkel való szembefordulás.
• Devalvált, értéke fosztott identitáskategória • Ezekben az esetekben az egyén megőrzi ugyan a kategória érvényét, s azt számon is tartja élettörténetében, de megváltoztatja személyes jelentését és értékhangsúlyát.

Ezek fényében az említett urak leginkább köpönyegforgatók.:) Belátom, a cinizmusom rovására írható, de egy percig se hiszem el, hogy az említettek identitása alapvetően megváltozott volna.

Még néhány apró megjegyzés.

* Az identitásnak két aspektusa különíthető el: a személyes és a szociális (társas) identitás. Az első az életútban követhető és ragadható meg. A második az emberi közösségek rendszerében való komplex beágyazottságot tükrözi (haza, anyaföld, nemzet, anyanyelv, lakóhely, társadalmi réteg, kultúra, közösség, vallás stb.).

*Néhány gondolat az irigységről. Igen speciális érzés, - összehasonlítva az alapérzésekkel - mert kizárólag emberi relációban jön létre, és mint ilyen, szociális. Mindig egy más által hordozott szerep váltja ki, és mégis a hordozóra irányul. Kant ellenállásnak látta, mert az önmagában való értékelés helyett referenciaszemélyeket választunk.

Természetesen Csurka irigysége nem szakmai volt. Az általa nem betölthető szerepre irányult.

*Végül egy gonosz kérdés. Szőcs Géza ugyan miért nem maradt otthon, folytatni ígéretes költői pályafutását?

Orica Középföldi 2017.08.29. 09:04:53

@parti_giano:

Én már nem veszek. Messze meghaladják lehetőségeimet az egyébként áhított darabok:) Úgy 3-400 000-től felfelé.

Orica Középföldi 2017.08.29. 11:54:23

@parti_giano:

Majd ha Vajna örökbe fogad:))
Egyébként a szépség csodálatán kívül nem érzek semmit, ez pedig független mindentől és mindenkitől.

Orica Középföldi 2017.08.29. 12:15:35

@parti_giano:

Őszintén szólva, a természet csodája, ahogy létrejön a gyémánt. a csiszoló tehetsége, fantáziája jobban érdekel, mint a létrejött alkotás további sorsa. Közben nem feledkezem meg arról, hogy milyen embertelen körülmények között termelik ki. Minden szépségnek van árnyoldala.

jaegtoer 2017.08.29. 18:40:12

@Orica Középföldi:

Máshol minden másképp van:

index.hu/tudomany/2017/08/28/az_uranuszon_es_a_neptunuszon_gyemantok_hullanak_az_egbol/

már nézegetem a kosaraimat, hogy melyik lenne a legcélszerűbb.

jaegtoer 2017.08.29. 18:56:01

@Orica Középföldi:

"_Egyébként a szépség csodálatán kívül nem érzek semmit, ez pedig független mindentől és mindenkitől._"

én már több akvamarinba voltam szerelmes,, de igazán mélyen, a zafír rendített meg... az a mélységes mély kék, az maga lángoló szerelem, nagy-nagy csalódás ezzel szemben a rubin, abból alig van hihető galambvér piros, csak olyan bágyadtan piroslók vannak sokan, persze a csélcsap smaragd, az maga a kaland, a pillanat, hanem a vérvörös gránát maga sosem múló szeret, a feltétlen hűség, mintha minden kristályában az élet kőbe fagyott tüze égne. és ott van még a tiszta szellemet hordozó ametiszt, vagy a jeges ormokat idéző hegyi kristály, de mégis mind hiába, mert a kövek királynéja az akvamarin, s királya a gyémánt, királykékbe öltözötten.

guma 2017.08.30. 07:35:18

@jaegtoer:

hű!

ez jó volt. :)))

jaegtoer 2017.08.30. 14:52:53

@guma:

:) nem birta a gép a ritmust, hiányzik névelő másutt szótag, úgyhogy csak a szándék maradt.

Orica Középföldi 2017.08.31. 11:17:43

Mándoki leginkább Hegelről és Kantról cseveg Orbán Viktorral, de nem hiszi, hogy ezért kapott volna 1,4 milliárdot a kormánytól.

*
Orbán kedvenc egyetemén kell végeznie annak, aki vezetői pozíciót szeretne a közigazgatásban.

*
Lapos a Balaton, lapos a Föld.

*
Megnéztem a tegnapi Szabadfogást.

*
Imádom a katolikus egyházat. (Skrabski Fruzsina)

*
Ha normális szeretnék maradni,azt hiszem be kell fejeznem a kommentelést.

Azt hiszem, lassan abbahagyom a kommentelést

jaegtoer 2017.08.31. 12:57:21

@Orica Középföldi:

És akkor nem lesz más csak Vivaldi, meg Mozart és a többiek, meg a könyvek?
Ne már!
Mi lesz akkor a sörrel,? Nuku kommunikáció a görényekkel?
És akkor már töltött káposzta se legyen főzve, sütve?
Végül aztán 'mi is végképp elvágtathatunk egy XXI. századi érzelmes tájleírásba'. [ :-) ]
Vagy ezt így hogy? -kérdezné a klasszikius.

Sir Bates dö Hól 2017.08.31. 12:57:52

@Orica Középföldi: miért fontos a karizma egy ME-nél?...

Sir Bates dö Hól 2017.08.31. 14:36:12

@Orica Középföldi: nem azért beszélek, hogy ki ne száradjon a szám:-)...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.08.31. 15:33:08

@Orica Középföldi: kihanytad, hogy schmidtmaris kapott kétmilliárdot a v4-es elnökség rendezvényeire.

taga20 2017.08.31. 19:41:39

@Orica Középföldi: "Megnéztem a tegnapi Szabadfogást."

a fotos ürge annyira felbaszott, hogy majdnem belevágtam a baltát a tévébe.

egyébként, jó a műsor:)))

jaegtoer 2017.09.01. 05:37:04

Jóó reggeeelt kíívánok!

Jó időt, szép napot kívánok mindenkinek.

Ébredjetek azzal a jóleső tudattal, hogy Magyarországnak a létező legjobb miniszterelnöke van, akit megérdemel.
Ámde nem becsül. Nemde? Ezen ugyan hosszan lehetne lamentálni elvitatkozgatni, eleve a becsül, becsület összefüggéseiről, de inkább énekeljük együtt, hogy:
-Kiskertemben, kiskertemben kinyílott a traubisóda,
kinn a réten, kinn a réten, kiszáradt a focilabda...
de nem ezért, hanem azért, igyunk egyet, avagy kettőt,
asztal alól majd kiszólunk
[a reggel itt megszakadt]

jaegtoer 2017.09.01. 05:55:04

@parti_giano:

Schmidt azért kapta, mert a visegrádi négyek megérdemlik. Szegény Schmidt csak áldozatot és koloncot vett a nyakába azzal, hogy vállalta a kétmilliárd elköltését. Valakinek ezt is meg kell csinálni. Különben nézz a cipőire. Nincs egy tisztességes se. Sehol egy Louboutin.
Annál inkább csomó csokorra való lóbita. (ejtsd: szamár)
Most szólj hozzá!?
kívánjuk neki, hogy legyen dr. Schmitt Pálné? Akarjuk ezt? Jó lenne ez az országnak?
Lovasnemzetként - ha lovat nem is- legalább lótetűt mindenkinek.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.09.01. 06:08:30

@jaegtoer: ha ilyen dalos napra virradt magának, akkor megzenésíthetné szöcsgéza versét is.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.09.01. 06:18:06

@jaegtoer: ennyiből tele lesz majd plakátokkal a főfalu az 1335-ös királytalálkozó képével, ott lesz rajta a cseh luxemburgi jános, a lengyel nagy kázmér és a magyar dózsa lászló.

Orica Középföldi 2017.09.01. 10:49:08

@jaegtoer:

"És akkor nem lesz más csak..."

Ezek, vannak, voltak, lesznek.Kipróbált, bevált dolgok. Sör, görény, káposzta is maradhat:)

A napi szemlézésről a kátránytó jut eszembe. Lassan, de folyamatosan böffenti föl a bűzt és a sötétséget. Félelmetes, pláne, hogy láttam feltárást, mi mindent képes elnyelni és konzerválni.

Futólag láttam, ez a szégyentelen páter azt merte mondani, OV Istentől kapta a feladatát. Nem olvastam el. Nem szeretném a maradék humorérzékemet is elveszíteni. A gyilkos düh nem fér bele a kategóriába, és nem akarom, hogy elfoglalja a teret.

Na, ilyesmiktől hátra kell lépnem, és lassan csak ilyesmik vannak. Sajnálok mindenkit, (legkevésbé magamat, hogy ezt az ívet - és most nem elemzem ki az elmúlt 60 év Gauss-görbéjét, egy szempontból se - egy emberöltő alatt meg kell érnem/élnem.)

Láttátok a Szinetár-Aczél interjút? Érdemes higgadtan megnézni. A Laudator blog se találna kivetnivalót.

Na, megyek. Mozart szól, vár egy fej káposzta, és csak azért nem képzelem el szeletelés közben, hogy kinek a feje, mert nem tudnám utána megenni:)

Orica Középföldi 2017.09.01. 10:56:02

Vajon Hacsához lehet beutazási engedélyt kapni?

Orica Középföldi 2017.09.01. 11:27:29

@taga20:

A fotós ürge a bigottság megmunkálhatatlan monolitja.:)

A műsor többet árt (az árokásásban), mint használ. Mindenki kicsemegézi azt, amivel egyetért, miközben semmire nincs idő, sok faszság elhangzik reflektálaltlanul.
Képzeld el Puzsért, amint ezzel a - meggyőzőnek tűnő - félműveltséggel, tudással a jobboldal mellett ordibál.

Orica Középföldi 2017.09.01. 11:29:06

@Sir Bates dö Hól:

Majd neked is válaszolok, csak várom a múzsát:)

taga20 2017.09.01. 19:15:13

@Orica Középföldi: kedves orica, kezdesz átmenni tagába. ez a "faszság" mellbe vágott:)

én/mi azé szeretünk, me enélkül is kemény vagy mint a vidija.

ja és zene!:)) hamá dijána hét van!

www.youtube.com/watch?v=G6qgGKxU69U&list=RDG6qgGKxU69U

Orica Középföldi 2017.09.02. 11:20:19

@Sir Bates dö Hól:

" nem azért beszélek, hogy ki ne száradjon a szám:-)..."

Most baromi kekec leszek, túl vagyok a szemlézésen, és nincs rám jó hatással.

Először, te nem beszélsz. Időnként feltűnsz, és feltételezed, hogy közös gyékényen repülünk. Ami helyes feltevés, csak a gyorsítónk esetleg nem azonos:)
Másodszor, csak beszéd közben szárad ki az ember szája. Hallgatás közben legfeljebb a nyála gyűlik. Amit, vagy....

De hogy a karzimára is válaszoljak. Teljesen elméleti a megközelítés.
Elnézve a tömeg mentális és emocionális apparátusát, csak egy karizmatikus személyiség tudja kibillenteni ebből az állapotból, jelölve egy alkalmas Me-t, és tudva, hogy ebbe ő bele fog bukni.(lásd, én leszek a bűnbak).

Orica Középföldi 2017.09.02. 13:30:34

Az erózió első és gyönyörű (szánalmas) példája Pécs.

taga20 2017.09.02. 14:45:04

@Orica Középföldi: szerintem pl. a klik, vagy a szemétszállítási központ, még gyönyörűbb valóság.

Sir Bates dö Hól 2017.09.03. 13:29:59

@Orica Középföldi: "feltételezed, hogy közös gyékényen repülünk": nem tudok leütni annyi betüt, amennyit kellene... ez jogos...

karizma és áldását: valami csányi-féle magyarázatra gondoltam...

Sir Bates dö Hól 2017.09.03. 13:40:47

@Orica Középföldi: szabadpecs.hu/metal/item/1057-illegitim-vicc-osszefogas-igy-latjak-a-partok-a-puccsot
napok óta gondolkodom ezen, s azon is, hogy nem lett ebből országos botrány: kb. a bíróságok függetlensége elleni támadással egyenértékű, ha nem súlyosabb... persze a legendás kétharmad (a kombó-negligálók) nem is érti a gondot...

Orica Középföldi 2017.09.03. 15:53:58

@taga20:

Ezek a hatalomkoncentráció ködvárai, amit az első napsütés felszippant, csak azt nem tudom, mikor süt ki végre a nap.

Pécs más. Ott már az egymás kinyírása folyik. a túlélésért való harc, az igazi, gusztustalan/embertelen nem is tudom minek nevezzem.

Ebben az a szomorú, hogy példát nyújt a tetűknek.

Orica Középföldi 2017.09.04. 10:22:42

@Sir Bates dö Hól:

Én, mint civil, külső szemlélő azt gondolom, hogy ez egy végtelenül veszélyes precedens. Erősen tendál Csák Máté világa felé, de lehet, tévedek. Bár tévednék.

Ettől nem az ellenzék fog felébredni és háborogni, hanem ellenkezőleg, Így is lehet felkiáltással.

***

Nem gondolnám, hogy Csányi karizmatikus személyiség. Tagadhatatlanul ügyes, jól működtette az aktuális elfekvőt, és okos munkatársakat választott. Ebben lényeges szerepe volt a kornak, a jogi környezetnek. Közben észrevétlenül jelentős tényezővé nőtte ki magát, nem a személyisége, hanem a vagyona miatt, akibe Lázár foga is beletörik.

Erről a magánvéleményem inkább nem osztom meg.

Sir Bates dö Hól 2017.09.04. 11:36:21

@Orica Középföldi: nem a disznófejű nagyúrra gondoltam, hanem csányi vilmosra... miért ez az atavisztikus vágy egy alfa iránt?...

Orica Középföldi 2017.09.04. 11:56:31

@Sir Bates dö Hól:

Hát, ezt valószinűleg azt állatvilágból hoztuk, és azóta is működik:))

guma 2017.09.04. 14:35:36

a "karizmatikus" eszme futtatásról hajlamos vagyok a progreszív blog gondolataival azonosulni...
na,ja! de ez egyre lehetetlenebbnek tűnik, pedig 2011-ben írta:

Kell egyrészt, hogy az illető – és az általa megtestesített politikai közösség – ne keltsen feloldhatatlan ellenérzéseket egyik „térfélen” sem, sőt: azok is elfogadják, akik jelenleg az inaktív, „..szomsetudja!”-kategóriában vannak. (Természeten lehetnek szélsőséges, marginális politikai táborok, ahonnan mindenkire „lőnek”, aki „más mint mi” – de ezeknek úgyis mindegy…)

Kell másrészt, hogy tudjon közösségteremtő célokat közösségteremtő módon kommunikálni. Mert hiába „karizmatikus hatású” valaki, ha közben ostobaságokat beszél és hiába „zseni”, ha csak motyogni tud: egyik sem lesz-lehet sikeres.

Kell harmadrészt, hogy se ne az irreális vágyai, se ne az irracionális indulatai miatt akarjon politizálni, hanem egyszerre érezze tevékenységét feladatnak, amellyel „tarozik” az országnak és lehetőségnek, amellyel jól élve megmutathatja, hogy van realitásérzéke és kreativitása is.

Kell negyedszer, hogy igazán tehetséges legyen és így ne zavarja mások, a vele együtt dolgozók kimagasló tehetsége – mert képességhiányos vezetők csak kontraszelektált munkatársakban képesek gondolkodni, ettől meg az Isten mentsen meg bennünket! (…Láttuk-tapasztaltuk, látjuk-tapasztaljuk, köszönjük, nem kérünk belőle!)

Bárki, aki nem felel meg egyszerre e kritériumok mindegyikének, nem lehet alkalmas a feladatra. Viszont bárki alkalmas rá, akinél egyik felsorolt tulajdonság sem hiányzik – függetlenül attól, hogy „ismert-e”, hogy van-e „politikai gyakorlata”. (Ez utóbbira – a politikai rutinra – azért sem tekinthetünk „abszolút elvárásként”, mert aki gyakorlott a ma létező magyar politikában, az vagy „kötődik már valahová”, vagy „rossz rutinokat szívott magába”, vagy éppenséggel mindkettő jellemző rá…)

progressziv.blog.hu/2011/05/16/nemzeti_es_modern

Orica Középföldi 2017.09.05. 08:10:07

Jó reggelt!

Az ígéretes költőről Nyári Krisztián:

"Szerintem ez egy politikai pamflet versbe szedve. Nem érdemes primer szépirodalomként elemezni, mert nincs is értelme a referenciák nélkül. Abba az udvari költői hagyományba illeszkedik, amikor a szerző egyszerre akarja bizonyítani bennfentességét és kívülállását. "Issza Bebek jó borát / törölgeti tarkóját" - írta a 16. században a Szendrői Hegedős néven fennmaradt ismeretlen költő, aki azt akarta ezzel üzenni, hogy jól ismeri a nagyhatalmú Bebek Ferencet, és még tréfálkozni is mer vele. Ezzel együtt fenntartom, hogy Szőcs Géza volt már jó költő, tehát még lehet is. Hogy ma is az lenne, arra nem bizonyíték ez a versike."

Már nem emlékszem ki, de valaki cáfolta, hogy megfelelne a pamflet kritériumainak:)

Majd szóljatok, ha bezár a bazár.

jaegtoer 2017.09.05. 19:05:43

@Orica Középföldi:

'annyi telt a költőtől,
háborog a töltőtöll'

Milyen bazár?
derékig gázolok a hóban,
egyre-másra gazolok a jóban.

Orica Középföldi 2017.09.06. 06:49:46

Jó reggelt!

Nagyon jó a vincent:)

jaegtoer 2017.09.06. 11:33:02

@Orica Középföldi:

Szép napot!, a kommentek se kutyák:)

incze szíveskedett elkövetni az alábbit-ráadásul zárójelben. Imádom a lábjegyzeteket:

"(...) az egyedüli állandó mozzanat az utóbbi évszázadban a szabadság hiánya. és amikor meglenne, nem is tud mit kezdeni vele a magyar. mint a kerítésnél acsargó kutya, mikor elfogy a kerítés. visszasündörög, mert ahhoz a helyzethez van repertoárja.)

mint feljebb írtam, hogy imádom a lábjegyzeteket, eljátszottam azzal a gondolattal, hogy az emberek nem egyebek, mint Isten lábrakelt lábjegyzetei. Így minden sokkal érthetőbbé is válik, mert ugyan ki képes a Nagy Könyvet olvasni, tudni, de egy lábjegyzet...? és mégis Isten nagyságát mutatja, hogy egy ember tulajdonképpen mindig rejtély, akkor is, ha órákig tudunk róla beszélni, és akár bele is fulladhatunk az információtengerbe, akkor sem tudjuk, hogy ki s mi is ő valójában... pedig csak egy lábjegyzet az emberiségben. Lehetséges, hogy minden ember egy renitens lábjegyzet. Persze azért vannak közöttük aposztrofok is. És a kivételeknek nincs vége... Németh Szilárd például a két szó közötti space. Feltéve, ha billentyűzetem felháborodva ki nem kéri magának a magára nézve durva alulértékelésnek tűnő összehasonlítást. Hiszen mihez is kezdhetnénk space nélkül és mi is történne németszilárdok nélkül?

Orica Középföldi 2017.09.06. 12:03:54

@jaegtoer:

Nagyon bírom incze megszólalásait:)) Okos, szellemes, tömör. Csupa erény.

" Hiszen mihez is kezdhetnénk ........németszilárdok nélkül?"

Na, erre tudok válaszolni. Én kifejezetten jobban érezném magam. Ennyi üres lábjegyzet kifejezetten fárasztó:)

jaegtoer 2017.09.06. 21:16:13

"A korábbi vizsgálatok elsősorban az óceánok szennyezettségére koncentráltak, és az eredményekből arra következtettek, hogy az emberek szervezetébe elsősorban a szennyezett tengeri halakból kerül a mikroműanyag. "

[friss kutatási eredmény]

én meg úgy emlékszem, hogy állandóan feszt azzal zsibbasztanak, milyen egészséges a hal. váljon egészségükre.

jaegtoer 2017.09.06. 21:20:10

@Orica Középföldi:

A negatív élmény is élmény. németszilárdnál is van rosszabb. németszilárdnak mentsége van. és mentessége. persze megmenthetne valaki tőle, leginkább ő, maga, de úgyis csak rosszabb kerül a helyére.

jaegtoer 2017.09.06. 21:23:39

"Három napja késnek a vonatok a Budapest - Cegléd vasútvonalon."

A hagyomány az hagyomány.

japánban ha késik egy kiemelt vonalon a vonat, lemond az illetékes miniszter, mert megengedhetetlen, hogy késsenek a vonatok.

Magyarországon 12 év alatt összesen 14 évet késtek a vonatok. Melyik miniszter mondott le?

jaegtoer 2017.09.06. 21:25:31

kétszer kettő egyenlő tizenkilenc, esetleg orbán viktor, de legalább deutsch tamás.

Orica Középföldi 2017.09.07. 08:46:19

Jó reggelt!

Ez az a nyelv, amit nem beszélek, és nem is feltétlenül értek:) Miután tegnap előkerült a téma, gondoltam beteszem.

Lattmann Tamás:

A mai strasbourgi ítéletről... A bíróság döntésében van logika, ahogy ez elsőben is, lényegében ez egy értelmezési kérdés. Ám egyvalamire sem az ítélet, sem az eddig általam látott értelmezések nem térnek ki, pedig a következő lépésben előjöhet. Az oké, hogy a bíróság gyakorlata széles értelmezési és gyakorlati teret enged a tagállamoknak a szabályozás kérdésében, de van egy olyan érzésem, hogy ehhez valamikor majd még a luxembourgi Európai Unió Bírósága is hozzá fog szólni, ugyanis azt problémásnak látom, hogy a tagállamok széles mozgástere az Európai Unión belül diszkriminációt valósítson meg, ez ugyanis akkor is általánosan tilos, ha az Emberi Jogok Európai Egyezménye értelmezési gyakorlata e tényezőre nem tér ki (nem is teheti, logikusan).
Ami viszont külön érdekes, hogy a politikailag legérdekesebb panaszosi felvetést, nevezetesen a magyar közszolgálaton belüli diszkrimináció problémáját (azaz hogy a tanárnak nem lehet bére is meg nyugdíja is, de a miniszternek igen) a bíróság nem érdemben utasította el, hanem azért, mert későn lett előterjesztve, emiatt pedig érdemben nem is vizsgálta azt (lásd: hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-176769 ). Ez számomra azt jelenti, hogy Strasbourg NEM legitimálta ezt a gyakorlatot, még mielőtt kijönnek majd az ilyen mondások a kormányzat oldaláról...
Ezen a ponton mindenkinek megígérem, hogy ha lehetőségem lesz rá, mindent meg fogok tenni, hogy ez a fajta pofátlan megkülönböztetés ne maradhasson így.

Orica Középföldi 2017.09.07. 08:48:42

Másik téma, ugyancsak Lattmann:

A reptérről a buszon, majd az előadásom után a szünetben rá tudtam nézni az ítéletre, és azt kell mondanom, hogy kifejezetten NEM politikai. Ha valaki hallgatott reggel a Klub Rádión, emlékezhet rá, hogy beszéltem a szolidaritás elvének a téves itthoni folyamatos felemlegetéséről, na az ítélet ettől még inkább tartózkodik. Aki olvasta a nemrégi Mandiner-interjúmat, annak számára a rendes jogalkotási eljárásra vonatkozó érvelésem is visszaköszönhet az ítéletben.
Ami viszont nagyon gáz, az ezek a reakciók. Különösen, ahogy Trócsányi megint lemegy kutyába. Mert hogy Szijjártó az, az nem újdonság...
Fellebbezni nincs hova. A folyamatban lévő kötelezettségszegési eljárást ezek után, ennek az ítéletnek az alapján úgy bukjuk majd, mint a parancsolat. Nem is értem, miről beszélnek, attól tartok, ők sem. De hát mindegy, a harc a lényeg. A Trócsányi ügyvédi iroda alkalmazottai helyében kezdenék másik állást keresni, amíg nem égnek bele a főnök dolgaiba...

jaegtoer 2017.09.07. 11:55:25

@Orica Középföldi:

Lattmann-nak nincs igaza. Itten kérem az ordas-nagy túlélők hedonista dáridója zajlik. Mindig is így volt.
Tulajdonképpen egy tüchtig szobafestő-mázolót keresek bőlcsész diplomával, múzeumi könyvtárvezetési és görénytartási gyakorlattal rendelkezők előnyben. Az apróhirdetési rovatba nem akarták felvenni a hirdetésemet, pedig váltig bizonygattam, hogy van ilyen. Azt mondták próbálkozzak szürrealista festészettel, vagy avantgard irodalommal, esetleg házalhatnék filmötlettel Tarantino-nál. Egyrészt le vagyok sújtva, másrészt fel vagyok dobva.
Remélem van elég gipsz az Ügyeleten, de lehet hogy veszek és viszek magammal.

jaegtoer 2017.09.07. 12:10:21

Olvastam, azon keseregnek egyesek, hogy Magyarországon nem szándékoznak kibocsátani 0 Ft-os bankérmét illetve bankjegyet. Nem is értem, miért, kellene? Nem elég, ami most forgalomban van, csak megtévesztésül szerepel rajta egy-két szánjegy? Nem, nem elírás, nem számjegy, szánjegy. A számnak van valamilyen értéke, míg a 'szán', mindjárt kétértelmű s azonos alakisága mellett jól kifejezi viszonylagos voltát. Ezt tovább gondolva érthetővé válik a bankjegy bánjegy-ként való értelmezése is, hiszen igen sokan bánhatják kézen közön történű -úgymond- elszivárgását. Létezhet továbbá bántjegy is, Ezzel az elnevezéssel a korrupciós folyamatok során jelentkező pénzkötegeket lehet illetni, mert lehet ugyan, hogy bántja a sokaság 'csőrét', ellenben akik kapják egyáltalán nem bánják, viszont mélyen megbántódnának, ha nem kapnának.
Lesz itt még dolga az Akadémiának.

Orica Középföldi 2017.09.07. 17:37:14

Szeretem az elejtett, odavetett első mondatokat:)

"Gulyás a 24-nek azt mondta, hogy "ilyen típusú személyi kérdésekben Orbán Viktor miniszterelnök dönt, és most Kósa Lajosnak hívják a frakcióvezetőt"." - hatalmi ágak megosztottsága at its best...

Orica Középföldi 2017.09.07. 18:12:54

@jaegtoer:

Az apróhirdetésed nem érne célba. Az új könyvén dolgozik, a sárga ötven árnyalata a munkacím:)

***

Előző kommentem fele lemaradt. Nem egészen értem miért.

Orica Középföldi 2017.09.08. 06:50:07

Jó reggelt!

Ezek a fiúk - Pető és Csunderlik - nagyon szórakoztatóak:)))

és akkor spoiler!!! szóval a karácsonyra megjelenő Page Not Found-könyv kéziratában éppen ott tartok, ahol a világtörténelem emblematikus lovait listázzuk, és akkor szó van Caligula római uralkodó pacijáról, Incitatusról, aki, ugye, egyszer palotát kapott kicsit őrült gazdájától, erre a szerzőtárs poénja, ami miatt egyszer már a számban pihenő tökfőzelékkel megküldtem a monitort, tehát: "Végül Incitatus egy palotát is kapott személyzettel, hogy méltó módon fogadhassa vendégeit. Pályafutása ebben a tekintetben messzemenően emlékeztet a Sándor-palotába költöző Schmitt Páléra."

A kommentek:

Balázs Nádasi Incitatus esetében mi a forrásotok? Suetonius, Graves? Cassius Dio?

Pető Péter suetonius, illetve magukat megnevezni nem kívánó korabeli rümai csődörök.

Balázs Nádasi no igen, de Suetonius az ókori világ egyik legnagyobb pletykása volt (Tiberius halacskái pld.), amit ő írt, azt valszeg kettővel osztani kell. Ettől még viccesnek vicces :)

Csunderlik Péter Balázs Nádasi Suetonius volt a Flavius-dinasztia egyszemélyes Veritas Intézete.

Orica Középföldi 2017.09.08. 08:18:39

Lattmann Tamás Gyerekek, tanuljátok már meg a különbséget a hatály, az alkalmazhatóság és az érvényesség között. Ha ezekkel a jogi egyetem első évfolyamhoz tartozó alapokkal sikerül tisztába jönni, akkor majd lehet védeni az "alapjogokat". Addig viszont még a Fidesz érdekeinek a védelme is csak nevetségesen fog menni, úgyhogy inkább ne. Ráadásul fizetett hirdetésben... :D :D

A ner-sajtót ekézi:))

Ha ilyeneket olvasok, két dolog jut eszembe.

*nyomasztóan ritkán fordulnak meg itt a jogértők ( és a pályaelhagyó, ha jól rémlik:))
*mennyire át lehet verni azt, aki nincs tisztában a fogalmakkal

jaegtoer 2017.09.08. 10:17:47

@Orica Középföldi:

....hát igen... 'berettyóújfalui eposzköltő versus niklai remete nem ugyanaz az aspektus...

jaegtoer 2017.09.08. 17:55:16

A jelenkori fősodor szerint vizsgálva, Szent István Brüsszel bábja volt csupán, csak gondoljunk Imre herceghez írott intelmeire. Akkor tehát mi legyen a stájsz, Főnök? Szt. István, mint Soros bérenc, elég hülyén hangzik.

jaegtoer 2017.09.09. 08:14:19

@taga20:

Szia taga!

Én már messze járok, nem hallgatok, nem is pofázok, csak ballagok bandukolva bele a szélbe, a semmibe, elrejt a puszta, elfed a pusztába kiáltott szó, és simogat a tihanyi visszhang...

7sjeg.blog.hu/2017/09/09/talalkozasom_swift-tel

Orica Középföldi 2017.09.09. 09:03:32

Jó reggelt!

Ma Alindával töltöttem a hajnalt. Meghallgattam néhány beszélgetést, és harmadik nekifutásra végighallgattam a Mérő műsort is.

Nagy álmodozó a pali, beszél hülyeségeket is (kommentekben cáfolták néhány észrevételét), politikai állásfoglalásai időnként egészen elképesztőek, de tagadhatatlanul érdekes egyéniség.

Csak annak javaslom, aki nagyon ráér:)))

www.youtube.com/watch?v=mBfHbpfgCH4&t=2068s

( Én nem tudtam végigolvasni a Csodák logikája c. könyvét, és valószínűleg egyedül én nem értem, hogy habilitálhatott pszichológiából úgy, hogy nincs belőle egyetemi végzettsége.)

mackó manó 2017.09.09. 09:12:05

@Orica Középföldi:

egy bizonyos szint fölött nem számít, egy bizonyos szint alatt pedig lehet akármennyi és akármilyen végzettség, akkor is hiába:)

én meg az új poszton kívül EP-vel merültem a hedonizmusba.

merthogy úgy döntöttem, hogy a konzervativizmusról átváltok a hedonizmusra.
süti beállítások módosítása