hetes jég

hetes jég

Csak ilyen korrupt kormányt!

Kövér-álom

2018. április 07. - mackó manó

Az elhíresült mondásairól hirhedt Kövér László azt találta mondani:

 "Kívánok tehát a következő 28 évben is sok ilyen "korrupt" kormányt, mint a jelenlegi, hogy miközben "mindent ellop", az ország mégis ilyen ütemben épüljön, és minden családnak több maradjon a pénztárcájában."

Kedves druszám!

Azé ne vesd a szememre, ha én a mértéktartó változatokat lelkesebben lájkolom, s azért se nagyon vess meg, ha nem szeretnék tiborczi vagy mészárosi szintekre fölfejlődni. Maradnék a becsületnél. Ha nem baj, és belefér a NER-be. Aztán 8-adika után, ha mégis nyer a NER (ez a tiborczos-ráheles, mészárosos, matolcsys, kaszinós, trafikos, usw. opció) majd csak kimagyarázom, hogy más a kampányhevület és más az élet. Erkölcsileg, politikailag, jogilag és elégtételileg. Már csak az nem világos, készítsem-é a szöget és a kötelet. Gerenda, szálka, hályog van. Oksi így Lacikám? NER-szabatos?

Ölelő üdvözlettel

Manó.

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7313815644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2018.04.07. 16:21:13

NER-kultúra:

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29791721_1721381407904970_4543098208208814080_n.jpg?_nc_cat=0&oh=47ff42a764641406a1b4f473f272bbcf&oe=5B73EA68

***

Nyáry Krisztiántól:)

Galsa, 1861. március 16.
Tanitó Ur!

Mit hallok, maga Repecki részére kolompol? hát melylyik ördög tanitotta ere meg és micsoda Lucifer fogott hellyet szivébe, hogy önmaga Egyháza ellen forditsa a fegyvert, és megkeseritse az Anyát, melynek kebelén született és jelenleg is ápoltatik. Hát illyen allyas lelkü tanitót tartok én kerületemben? - nem tugya é Szent-Pál mondását, “hogy mindenek előtt hitsorsoddal tegyél jót". Hát azért tartottam meg az egyház kenyerét enni, azért tartottam meg tanitói állomásában mikor annyi alkalmam lett volna magát kicsapni, hogy magátul keserüséget kellessen nyelni. - Ezennel meghagyom magának hogy még ma a faluval végezzen, az illető szavazókat beszéllye rá hogy Károlyira szavazzanak, azoknak Nevöket irja fel, és hozzám holnap délután személyesen elhozza. Ellenkező esetre megszünt katholikus ember lenni. Egész környék mind Károlyi részén áll, csupán csak faluja Egyház ellenes

Kelt Galsán 16 már. 1861.

Valovics János
ker. alesperes

(Magyar Országos Levéltár. K 2-61. csomó)

***

Érdekes indoklások.

magyarnarancs.hu/publicisztika/a-sziv-es-az-esz-harcol-bennem-110207

jaegtoer 2018.04.08. 07:37:20

@Orica Középföldi:

Legelőször is, anélkül, hogy a nyilatkozók némelyikét szándékom lenne bántani, E.P. gondolatát tudom idézni :

"Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá."

És szerencsémre, óriási szerencsémre, nem áll fönn az a dilemma, hogy nincs választási lehetőségem. Végül is a válsztás napjára lett.
És ez nagy ajándék.
Másokat vagy sokakat nem ért ilyen különleges szerencse. Együttérzek velük. És máris visszaléphetünk Esterházy Péter gondolatához.
A többi nem a mi dolgunk, de ez nem jelenti azt, hogy az X-ek után ne lenne tennivalónk. Azután kezdődik a java. Akár így, akár úgy alakul az eredmény. A tennivalók sajátossága, hogy nem lehet őket megúszni. Mulasztani lehet, de az csak a sokasodásukat, és súlyosságukat növeli.
Nem csak a fenekünket kell fölemelni, hanem a szellemünket is. Minden döntésünkhöz nem szükségeltetik magasabb erkölcsi szempont, de a szegeletkövek és a koporsószegek illesztésénél nincs helye méréshibának. A prímszámok - prímszámok. Ezt még a priorítások sem képesek felülírni.

guma 2018.04.08. 10:51:03

@Orica Középföldi:

@jaegtoer:

nagyon feldobott ez a videó!

444.hu/2018/04/07/kormanyvalto-karneval-vonul-a-belvarosban

jó volt látni a tömeg összetételét, hangulatát.

így elveim ellen (befogtam az orrom és) szavaztam...

jaegtoer 2018.04.08. 19:27:19

@guma:

Képzeld el, hogy akik koalíciózásra kényszerülnek, azoknak lélegeztető készülék kell.

jaegtoer 2018.04.08. 19:28:49

A kocka el van vetődve.
A többi már a sminkesek dolga.

Orica Középföldi 2018.04.09. 02:27:41

@jaegtoer:

Minden oldalt hatosra sminkeltek.

***

Vad útlevél-frissiítések, lelépések készülnek, és elköszönések léptek életbe.

***

Két apró örömöm van, a kerületben nem a fiddesz nyert,és a Kutyák további támogatást gründoltak össze.
Örülök, hogy nem nyert a jobbik, miközben az eredménynek marhára nem örülök. Ekkora zakóra nem számítottam náluk, noha az úgy vagyok más, hogy olyan vagyok, nem ígért kiugró eredményt. Lehet, hogy igaza lesz egy vincentes kommentelőnek, vissza fognak radikalizálódni.
Gyurcsány levonhatná a tanulságot.
A maszop kezet csókolhat Karácsonynak, mert nélküle ők is 5-6% között vergődnének. Az is sok.
Szélről változatlanul nincs nyomdaképes mondanivalóm.

***

Nem tudom mit/kit lehet majd olvasni.Lehet, hogy meg kell tanulnom százféle módon elkészíteni a dranadírmarsot, miközben újra olvasva a könyvtáramat, eljutok a mesékig.

jaegtoer 2018.04.09. 02:55:55

@Orica Középföldi:

Amennyiben az ország többsége az ország vezetőségének korrupcióját, és a demokrácia további korlátozását támogatja, nem sokat lehet tenni.
Bár vannak kétségeim, úgy vélem, hogy a választók megtették amit tehettek, és elsősorban nem a fidesz, hanem az ellenzéke takarodjon a picsába.
Elsősorban az ellenzéket kell kiebrudalni az országgyűlésből.
Hogy mennyi szavazat hova lett elcsalva az egy másik fejezet.
Ilyen részvétellel legitimált választás után csuda idők jönnek.

Orica Középföldi 2018.04.09. 03:13:00

@jaegtoer:

Tartok tőle. Már bemutatót tartott a páter, "akkor válaszolok, ha megtért". Tényleg hányni kell tőlük.

jaegtoer 2018.04.09. 03:21:47

Ja, jut eszembe a legfontosabb.
A rendszer legitimációja fényesen megvan.
A fidesz, és leghúségesebb szövetségesei, az ellenzék megnyerték a választást, csak a választók veszítettek.
Épülhetnek tovább a sportlétesítmények, és gyarapodhatnak akik eddig is gyarapodtak. Az egészségügyi intézményekben továbbra is rakásra dögölhetünk, az oktatási intézmények elbutító jellege töretlenül tovább növekedhet. Bejött a papírforma.
*

Ki tud jobb mesét hozni?
Mindenkire számítok:)

jaegtoer 2018.04.09. 03:54:07

@Orica Középföldi:

A legsúlyosabb eredménye ennek a választásnak a morális erózió növekedése. És ebből szörnyen nehéz visszakapaszkodni.
Amikor a minta, a példakép az, ami, és a szmötyi teljesen átitatja a társadalmat, abból nincs visszatérés. Csak meg kell tekinteni a hirhedten korrupt társadalmakat. (Törökország, Ukrajna, orosz iszlám államok, USA, )
Eddig mondhattuk azt, hogy az elit olyan, amilyen.
Most aztán eggyé vált a társadalom.
Kutyás történetek jönnek, esetleg macskások és a nyuszik előtt sem csapjuk be az ajtót.
Bagdy Emőkének is helyet a nap alatt. Közvetlenül és a közelében.

*

[ a gigantikus mértékű választási csalás nem zárható ki, de nem is bizonyítható. a külföldi képviseletek szavazatai gyakorlatilag elvesztek. Ellenzéki szemünk fényei, olyannyira belevakultak az önjelöltségükbe, hogy a Lajtán túliak szavazatának érvényesítéséről, és érvényesíthetőségéről lazán megfeledkeztek. Úgyhogy minden a legnagyobb rendben, megyek a meccsre. Garancsi mellé üljek, vagy magát a szentséges vezért részesítsem kegyben, vagy ő engem? A szotyola-kezelést még fejlesztenem kell. Ultira már bármikor ki merek állni. Még Mária országa sem állíthat meg. Ez, meg ami itten leend végképp nem.
És nem akarok többet hallani szegény emberekről, éhező gyerekekről, diszkriminációról és blablablabla. Kurvára nem. Ha a helybe vitt lehetőség ennyi nekik, akkor legyen nekik annyi. Mindenkinek jogában áll megdögleni, elaljasulni, szimplán hülyének lenni, elközmunkálkodni, elvegetálni, elrenyhülni, készpicsamelegmálézni, elmicsodázódni, és elizélődni. ... és nincs felmentés. Miért azoknak kellene nagyobb kockázatot vállalni, akiknek van mit kockáztatni, és akiknek nincs kockázatuk, azok csak a markukat tartják és csak a segélypalettán jelennek meg a szavazókörben meg nem. Fiúk, lyányok jogotokban áll jogban állni. Derékig. Nem akarok többet hallani rólatok. Sem a távolmaradókról, sem az ellenzékről. Mindenki le van szerepelve. Alászolgájja!]

Sir Bates dö Hól 2018.04.09. 06:42:09

picsába, ki kell mentenem a purdékat...

(azt gondolom, most vesztette el végérvényesen mo a kint lévőket... s ez a tragédia az ország számára... )

Orica Középföldi 2018.04.09. 07:22:07

Oszkó Péter:

Már a hódmezővásárhelyi polgármester választás után ebédeltünk együtt egy, a kormányzati időszakból megmaradt barátommal, aki akkor bizakodva jelezte, hogy egy fontos feltétel kialakult ahhoz, hogy tétje legyen az áprilisi országgyűlési választásoknak. Méghozzá az, hogy a kormánnyal kritikus, ellenzéki érzelmű szavazók elkezdték elhinni, hogy le lehet győzni a kormánypártot. Ettől kezdve pedig akár nyitott is lehet a versengés és lényegében az ellenzéken, az ellenzék képességein és akaratán múlik, hogy élni tud-e ezzel a lehetőséggel. Én akkor visszafogottan jeleztem, hogy szerintem az ellenzék képességeiről az elmúlt években már szereztünk kellő tapasztalatot, így nem táplálok nagy reményeket. Mostanra kiderült, hogy igazam lett, de hogy ilyen mértékben, az még engem is meglepett.
Sokszor elmondtam, leírtam, hogy nem történhet rosszabb az országgal, mint hogy nincs valós politikai verseny, nincs választható alternatíva, érzékelhető kontroll a hatalom felett, ezért nincs önkontrollja sem a hatalomnak. Nyilvánvaló, hogy ebben a jelenlegi kurzus híján van bármiféle önmérsékletnek és a tartós hatalmi mámorával rengeteget árt az országnak, az intézményeinek, a gazdaságának, a társadalmi kohéziónak és identitásnak, ezt nem lehet elégszer elmondani. Ha a kritikai megjegyzéseim nem csak őket illetik, az leginkább azért van, mert arra számítanék legkevésbé, hogy abból a táborból bárkit még jobb belátásra lehetne bírni.
Ami viszont számomra ugyanannyira felfoghatatlan, az az ellenzéki oldal működése és a szereplők magatartása. Hogy a korrupciós botrányoktól és az ellenzéki érzelmű választók bizakodásától márciusra megtorpant kormányzati kampányt megint sikerült kisegíteni azzal, hogy az elmúlt hetekben a nyilvánosság ellenzék által elérhető felületeiről kiszorult a kormányzati kritika és megtöltötte az együttműködés körüli kiábrándító civakodás. Ha a mozgósítás lényegesen jobban hatott a kormánypárti mint az ellenzéki szavazókra, az nem csak azért volt, mert a habonyi populista gépezet dolgozott jól, hanem azért is, mert az utolsó hetekben eltűnt minden olyan, a kormány számára kellemetlen téma vagy botrány a nyilvánosság elől, ami otthon tartotta volna a kormánypárti szavazókat és elborított mindent az ellenzéki együttműködés képtelenségét mutató napi adok-kapok, ami viszont kétkedést indított mindenkiben, aki addig azt gondolta, hogy van olyan politikai formáció a Fidesz mellett, akire rá lehet bízni a kormányzást.
Ezen élmények első hatása alatt én most igazából csak annyit szeretnék üzenni minden, az ellenzéki oldalon meghatározó politikai szereplőnek, hogy saját tapasztalatból tudok megosztani egy jó hírt: van élet a politikán kívül is. Ha nekem egy évnyi izzadtságos válságkezelő pénzügyminiszterkedés után sikerült megállni, hogy az engem ért nemtelen támadások miatt érzett sértettségért ne politikai aktivitással akarjak revansot venni, de a személyes egzisztenciaépítésre vonatkozó terveimet se keverjem össze a politikai ambíciókkal, akkor talán másnak is sikerülhet elválasztani a személyes érdekeket az ellenzéki politika tényleges céljaitól. Magam kapcsán nem dolgom megítélni, hogy a rövid, egyéves miniszteri munkámmal elégettem-e az összes személyes reputációmat, vagy sikerült-e többé-kevésbé megóvnom, de ettől függetlenül is távol tudtam tartani magam attól, hogy feleslegesen szaporítsam az önállóan vagy kis csapatokban vitézkedő ellenzéki politikusok számát. Ehhez képest az ellenzéki politika hemzseg az olyan szereplőktől, akik már rég elhasználták minden reputációs tartalékukat, de azóta sem volt jobb ötletük arra, hogy mit kezdjenek magukkal. Pedig elhihetik, a világ tele van lehetőségekkel. Ha nekem sikerült, nyugodtan bízzanak benne, hogy nekik is sikerülni fog.

Orica Középföldi 2018.04.09. 11:43:43

Hont már tegnap este elkezdte a rinyálást, bojkottálni kellett volna.

Konok ma tette meg
.Részlet tőle:
Mindenesetre talán most már világos: egy diktatúrában értelmetlenek a demokratikus procedúrák. A Fidesz győzött, de vesztett is. Nem tud már lassan, srégen kihátrálni a hatalomból. Nem lesz jó vége. A diktatúráknak sosincs jó végük, de mindig végük lesz.
Veszek sót, gyertyát, gyufát, szappant, macskakonzervet. És teljes erővel itt a tavasz. Ez fontos.

***

Változatlanul nem látom, hogy mit eredményezett volna egy összehangolt bojkott. 2/3-dal nem működik a látszat-parlament? De. A 30% távolmaradó (bojkottáló) változtatott valamin? Nem.
Még azt se tudnánk, hogy százezerrel több ellenszavazat ellenére is lehet 2/3-dal nyerni.
Szóval?

Jég! Légyszi ne írd le, ez hosszabb mesét igényel. Majd egyszer:)

Sir Bates dö Hól 2018.04.09. 11:46:39

nem azonosulok mindig puzsér gondolataival, ám abban igaza van: a demokrácia alapja az önkormányzatiság... nem nagyon láttam, hogy a pártok prioritásai közt a települési önkormányzatok gazdasági függetlenségének -mely alapja a politikai függetlenségnek- visszaállítása szerepelne...

Sir Bates dö Hól 2018.04.09. 11:57:16

a legdühítőbb, hogy intellektuális teljesítményként fogja látni/értékelni a következő generáció az amoralitást...

Orica Középföldi 2018.04.09. 12:01:53

@Sir Bates dö Hól:

Melyik párttól vártad volna el, hogy ezt a zászlójára tűzi?

Azt csak remélni merem, hogy P igen kevés gondolatával tudsz azonosulni:))

Orica Középföldi 2018.04.09. 12:07:20

@Sir Bates dö Hól:

" intellektuális teljesítményként fogja látni/értékelni a következő generáció az amoralitást..."

Nem lesz ilyen gondja, nem tudván, mi az intellektus.

Sir Bates dö Hól 2018.04.09. 13:12:07

@Orica Középföldi: nem ahogyan és amit mond, azzal nem azonosulok, viszont amiért óbégat, azzal igenis egyetértek (puzsér)...

Sir Bates dö Hól 2018.04.09. 13:19:09

pont tegnap beszélgettem egyik itteni barátommal, aki jelezte, hogy volt egy nagyobb összefoglaló a helyi lapban a moi helyzetről... jelezte, most már megérti, hogy miért nem ott vagyok, s miért gondolom, hogy ha lehetne sem tudnék/akarnék ott élni... annak ellenére is, hogy ide soha nem fogok tartozni... (természetesen ez az én egyéni szociális problémám:-)... )

dr. jenőke (jenőke) 2018.04.09. 13:21:50

- - -

Hihetetlen, hogy ilyen is van:
youtu.be/vbbSE_AMBGo

- - -

Orica Középföldi 2018.04.09. 13:22:10

@Sir Bates dö Hól:

Nem léptem előre:) Mind demokráciát akar szóban. Ehhez képest lufi, vagy még az sem, a programjuk.

Sir Bates dö Hól 2018.04.09. 13:38:24

@Orica Középföldi: szóban:-)... ha valaminek nem érted az alapját, akkor a többit miként érthetnéd?...

dr. jenőke (jenőke) 2018.04.09. 13:51:17

@jaegtoer:
- - -
Írod: "A kocka el van vetődve. "
Bizonyára így is van.
Mikorára tevődik az aratás időpontya?
- - -

guma 2018.04.09. 14:39:34

@dr. jenőke (jenőke):

az én agyam már tegnap ledobta az ékszíjat. hihetetlen mennyire buták(?!) az emberek.

Orica Középföldi 2018.04.09. 16:55:21

Azt hiszem joggal rúg bele a csúfosan leszerepelt ellenzékbe a szerző. Hosszú az írás.

"a kormánypropagandát semlegesíteni meg sem kísérlő, a közterületi és médiamegjelenések akciós mosópor és érettségi tabló szintű, grafikailag, verbálisan, koncepciót tekintve is szinte gyermekien amatőr, mindenfajta kommunikációs és társadalompedagógiai szaktudást nélkülöző kampányokkal letudták ezt a részét, miközben azt hitték, hogy ez nem számít, és majd a visszaléptetések, gőgös makacskodások, évtizedes paranoiák keretére felfeszített politikai durcázás hozza meg a sikert. Csak a lényegre nem figyeltek. "

www.facebook.com/peterlukats/posts/10160276181095437

Sir Bates dö Hól 2018.04.09. 18:23:30

@Orica Középföldi: " Ez is hosszú."
ja, én meg negligáltam a csodakombót:-)...

jaegtoer 2018.04.09. 20:42:05

@guma:

csak óvatosan az ékszíjjal.
Az ellenzék elérte amit akart. A választók nem.
Tanulság: legközelebb ezekre sem. Ennyi.

Sir Bates dö Hól 2018.04.10. 10:55:36

@Orica Középföldi: jávornak tudnia kell, hogy a fidesz számára létfontosságú az EU-választások eredménye, ha az EPP-be nem tudnak 19 embert adni, akkor nekik annyi... orbán leváltásához az a kulcs... akkor legyen ez a program...

Sir Bates dö Hól 2018.04.10. 13:05:32

@jaegtoer: orbánt seehofer védi leginkább... emlékezz: '98-ban addig nem kezdte meg az első kabinet-ülést míg mindenki fél nem állt neki... Junkers meg ad neki egy maflást, ő meg jópofizik... senkiházi, mert ilyen környezetben szocializálódott, az is maradt, s ez a gond a ner-ben: nem a szabad egyén karakán büszkesége és gerince látható a gesztusaikban, hanem a lepottyanó koncért marakodó kutyák (dehogy kutyák!, sunyi szolgalelkek!) dölyfös és pökhendi acsargását látom, mely a gazda vagy egy nagyobb kutya megjelenésére farok-behúzott meghunyászkodássá változik pavlovi reflexként... (kósa, szathmáry, tiborcz vagy a többiek beszart tekintete az ügyük idején:-)... viszont milyen revansért kiállítanak ezek a beszariak?! aljas senkiháziak... Shakespeare legalább tisztelhetővé tette richárdot vagy jágót, miként Madách is biberachot... vona lemondott a mandátumáról is-> ő mutat ma példát becsületből ma módon?!... beszarok:-)... )

Orica Középföldi 2018.04.10. 16:37:31

Bóklásztam erre-arra a neten, az elmúlt két napban.

Nem igazán értem, hogy az Együtt miért hagyta figyelmen kívül, hogy az elmúlt cca. 2 évben rendre 1-2%-ra mérték őket. Milyen álmoskönyvben olvasták, hogy ebből föl lehet jönni 5% fölé? Pláne Juhásszal, aki otthagyva az önkormányzati helyét, felszámolta a kerületi bázist is, hihetetlen amatőr, időnként taszító módon tette, amit tett.

Azt gondolom, hogy Szélről az isten se mossa le Schiffer sötét árnyékát. Legnagyobb karaktergyilkosa önmaga. Ennek a nőnek nem lesz mégegyszer hitele.

Nem tudom mi a nagyobb baj, ha a maszop Lendvai útmutatása vagy Kunhalmi bájos, de üres feje alapján újul meg, Molnár Zsolttal a háttérben.

Vona visszavonulásával óvatos vagyok. Fogalmunk nincs mi az igazi indok.

A HVG mea culpázott egyet a Kutyák felé:)

100 kóbor kutya 2018.04.10. 17:35:48

@Orica Középföldi:

Úgy tauláljuk, hogy a HVauG jól tette. Vau.

100 kóbor kutya 2018.04.10. 17:37:31

@Sir Bates dö Hól:

Kedves Csontunk, nagyra értékeljuk, hogy abból a kontextusból a kutyákat kivette.

Orica Középföldi 2018.04.11. 06:43:03

Tegnap már olvastam más megosztásában Tordait. Egy érdekes komment volt hozzá, talán egy profi rendszergazdát is meg kéne hallgatni, amit azonnal lesöpörtek azzal, hogy papíralapú az ügymenet.

tibiatya.blogstar.hu/2018/04/10/a-teljes-ellenzek-mondjon-le-/51041/

Orica Középföldi 2018.04.11. 07:12:25

Nem igazán tudom mit gondoljak:)

Ungár Péter:

„Hogy Magyarország magyar ország maradjon.” Pethő Sándor, 1938

Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket. A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul. Ezért a mai nap ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására. A tárgyalások lezárásig nem fogok nyilatkozni, csak azok befejezését követően.

Orica Középföldi 2018.04.11. 07:13:42

@Sir Bates dö Hól:

Nem vagy te mazochista? Költői volt a kérdés:)

Orica Középföldi 2018.04.11. 07:19:56

Karácsony nem ül be a parlamentbe.

Nem tudom, hogy milyen a támogatottsága Zuglóban, akar-e mégegyszer indulni polginak, vagy ezzel jelzi, befejezte a politikai kalandot.

Orica Középföldi 2018.04.11. 07:32:54

Kisszínesek.

Gerevich József pszichiáter fontosnak találta Jungot idézni:)

"Gyakran tapasztaltam, hogy bizonyos embereket neurotikussá tesz, ha beérik az élet kérdéseire kapott nem kielégítő vagy helytelen válasszal. Amire vágynak: állás, házasság, reputáció, meg külső siker és pénz, de boldogtalanok és neurotikusak maradnak akkor is, ha elérték mindazt, amire vágytak. Az ilyen emberek többnyire egyfajta szellemi nyomorúságban vergődnek. Életüknek nincs elegendő tartalma, nincs értelme. Amint sikerül szélesebb körű személyiséggé fejlődniük, megszűnik a neurózisuk is. A fejlődés gondolatának ezért kezdettől fogva nagy jelentőséget tulajdonítottam." Carl Gustav Jung

***

A fej és a gyomor között az a különbség, hogy a gyomor jelzi ha üres...

***

Bánki György:
A Narcisztikus Együttműködés Rendszerében a ravaszság pótolja a bizalmat, a kényszerítés az együttműködést, a tettetés és a primitíven idealizált hazakép a közösséget, a propaganda a valóságot, a kiiktatás a párbeszédet, a gyanakvás a kapcsolatot. Ezt a perverziót nem engedhetjük meg magunknak.

Orica Középföldi 2018.04.11. 07:44:24

Az alábbi, általam ismeretlen nyelven van, de hátha érdekel valakit.

Akkor most beszéljünk az informatikáról. Data Engineerek, Data Scientistek, SZEVASZTOK!
Crowdsourced választási csalás keresés ittene.
Elő képletekkel és algoritmusokkal.
Jó móka, ha akarod gyakorolni az izé... skillsetedet. Feszkólevezetésnek is ajánlom.

valasztasbigdata.tumblr.com/

jaegtoer 2018.04.12. 10:01:55

@Orica Középföldi:

Köszönöm, le fogom tesztelni.

Itt: 1092 Budapest, Ráday u. 23,

jaegtoer 2018.04.12. 10:21:36

@Orica Középföldi:

"A fej és a gyomor között az a különbség, hogy a gyomor jelzi ha üres..."

Oh! azért az üres fejet sem kell félteni. Elég látványos tud lenni. Pláne, ha beszédes. Gondoljunk csak Németh Szilárdra:)

Orica Középföldi 2018.04.12. 11:34:38

@jaegtoer:

Ok. De miért az én fejem fáj, ha az övé üres?

jaegtoer 2018.04.12. 13:18:10

@Orica Középföldi:

Ez a munkamegosztás törvénye.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.12. 13:55:39

@Orica Középföldi: fáj neki is, ahogy a többi deréktájon agyközpontúnak.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.12. 13:58:24

@parti_giano: ja.: fáj neki is, csak máshol, hogy a többi deréktájon agyközpontúnak.

jaegtoer 2018.04.13. 06:17:37

@parti_giano:

Nem sétafilálós időket élünk.

Orica Középföldi 2018.04.13. 06:27:18

Bevallom lemaradtam. Ki hirdette meg a szombati tüntit? Nagyon érdekes véleményeket olvasgatok róla.

jaegtoer 2018.04.13. 06:38:37

@Orica Középföldi:

Azt tanácsolom, hogy még várj az intézmény meglátogatásával addig, amíg a nagy tételben alkalmazott hypo, vagy valami hasonló szer maradványai lekopnak az eszközökről. Bár az a tény, hogy szendvicsben is feltűnt, arra utalt, hogy nem lacafacáznak a higiéniával.
A gombakrém leves finom volt, de képtelen voltam eldönteni, hogy az említett mellékíz a tálkából, vagy a kanálról adódik az ízek élményvilágához.
Az egy csirkés és az egy sonkás szendvics tésztája, kenyere remek, hibátlan volt, amiként a csirke és a sonka is, a zöldséges járulékok ellen sem lehet panasz, de időnként valami hypo-szerű mellékíz türemkedett elő, amit nem tudtam elhelyezni a gyártási folyamatban, hacsaknem az első öblítővízben mosták meg a hozzávalókat.
A Guinness kiváló volt, szerencsére palackozottat választottam, viszont a hőmérséklete nem volt az igazi, persze én kifejezetten hidegen szeretem. A Mojito rettenetes volt, a belegyömködött mérhetetlen mennyiségű mentalevéltől, és az ital olyan szűken volt mérve, mintha előre akarnák vetíteni a 7 szűk esztendőt.

Az nyilván nem lényeges elem ebben a tesztlátogatás élményorgiában, hogy a padló szegőlécei hevenyészett, nem illeszkedő, darabjainak látványát még a fazettált ablaküvegek sem tudták enyhíteni, ellenben a falra föstött szentivánéji szereplők képeinek összhatása kellemes benyomást keltett.
A kiszolgálás igazán udvarias, -és az ipari méretekben alkalmazott hyponak köszönhetően, frissítően gördülékeny volt.

Szerintem 2-3 hónap múltán kellemessé harmónikussá állhat össze az egész, attól függően, hogy fertőtlenítőszerekből mekkora készlettel indultak, és persze arra is rá kell jönniük, hogy a menta egy ravasz ízvilágú agresszív komponens.

jaegtoer 2018.04.13. 07:06:21

@Orica Középföldi:

Azért azt meg kell hagyni, hogy ez az ellenzék olyan luxus, amit jelen helyzetünkben nem engedhetünk meg magunknak.

Ami azt illeti, az állampárti kormányzat ára sem mérhető 24 karátnál kisebb fokozattal, ugyanezt a szellemiekre alkalmazva -és csak gondoljunk Németh Szilárdra, vagy Kósa Lajosra- ki lehet jelenteni, hogy az ólom is fém és legalább nem vezeti az áramot, és bár PH értékük bizonyára mérhető, de mit befolyásol?

guma 2018.04.13. 07:23:44

ljó reggelt!
felétek is esik?
--------------------

legalább annyira letaglózott Chikán, (ahogy nyeli a könnyeit) mint a választás...

offforever.blog.hu/2018/04/13/figyelnek_listaznak_meg_talan_dajcs_tompika_nagymamaja_is_ott_szerepel

jaegtoer 2018.04.13. 07:25:35

@guma:

Igen, felettünk is könnyezik az ég.

guma 2018.04.13. 07:30:02

@Orica Középföldi:

én is olvasgattam a két független szervezőről. gyorsan kapcsoltak és és a vasárnapi tüntetést szervezők, átrakták szombatra az ő demonstrációjukat, egyesítve a másikkal.
az emberek meg elkezdtek telekocsit szervezni, de vannak városok, ahol már saját költségű buszokat is rendezgetnek...

guma 2018.04.13. 07:31:02

@jaegtoer:

nem mertem ilyen költői lenni...

jaegtoer 2018.04.13. 07:56:56

@guma:

Ha már lúd, legyen pulyka!:)

Oly szürke az ég, felhőkbe burkolózott Isten homloka, könnye is hull szüntelen, Egyszülöttje is csak áll némán a balján, de Péter szól: - Ezt jól elbasztuk, Uram!

jaegtoer 2018.04.13. 07:58:34

@Orica Középföldi:

Hol olvasgatol azokról a tüntikről?

Orica Középföldi 2018.04.13. 08:12:34

@jaegtoer:

Pl. Török Mónika:

Forgatókönyv.
Kimegy pár száz ember tüntizni.
Tüntikéznek.
Aztán hazamennek.
Én addig a családnak békében, itthon főzök.
És gondolkodom a pacalgőzben.
Hogy miről, az nem tartozik mindenkire.
De arra nyugodtan vegyetek akár mérget is, hogy hatékonyabban.
Lehet baszogatni persze a "fotelforradalmárokat" (szeretnétek ti a karfáig is felérni), csak miért kell folyton azt üvöltözni, hogy ha én nem vagyok ott, ahol épp te vagy, drága barátom, akkor szarszemét alak vagyok.
Nem vagyok az.
Még az is lehet, hogy nem tudsz mindent rólam.
De nem fogom elmesélni.
Mindenesetre én nem fogok biodíszletté válni Vona Gábor mellett senki kedvéért sem.

jaegtoer 2018.04.13. 08:24:46

@Orica Középföldi:

Jó!
És.
Az utóbbi előttitől számítva volt 4 év [1461 naptári nap (2016 szökőév), azaz 35064 óra] arra, hogy a jelenlegi eredmény elérhetőségének feltételeit alakítsák.
35064 óra. Azért ez nem annyira kevés.
És akkor most mire a nagy kapkodás, felhorgadás, és nemzetkanál víziók?
Mert ahogy nemzethalálról szó sem lehet, nemzetkanálról annál inkább, hiszen valamivel csak meríteni kell a kondérba, a puszta kéz könyékig, a lepzetelen marok vállig csak kevesek jussa.

Orica Középföldi 2018.04.13. 08:29:06

@jaegtoer:

Szigorúan magánvélemény (mint mindig), nem igazán értem, kik, miért, milyen logo, szlogen alatt hirdetik.
Az különösen mulatságos, hogy az összes ellenzéki párt is rácuppant. Tartok tőle, rendes káosz lesz.

jaegtoer 2018.04.13. 08:46:39

@Orica Középföldi:

A legjobb esetben beégés lesz a vége.
Elképzelem a tömérdek levitézlett ilyen-olyan arcok sokaságát (4 is sok lenne, mert muníció a hiteltelenítésre, hiteltelenítéshez, stb.)

Azt kezdem gondolni, hogy ez a (sikertelen) nekirugaszkodás végképp a jelenlegi status quo legitimitását fogja erősíteni.

jaegtoer 2018.04.13. 11:40:17

@Orica Középföldi:

Lányi Örs, 21 éves médiaszakos hallgató, a stb. a hvg-n:

hvg.hu/itthon/20180413_szombati_tuntetes_opera

Orica Középföldi 2018.04.13. 15:14:02

Nem mintha egyetértenék Honttal, de ezen szétröhögtem magam.

"Hont András vagy Szeky János ne gondolja, hogy okosabb mindenkinél, mert újságíró és mert még megírhatja a véleményét minden kontroll nélkül. Vagy persze csinálják és gondolják, csak tudják, hogy ez nem számít és politikailag egyáltalán nem hatékony."
A Mérce általam már többször megbámult csököttségű szerzője pártszerű magatartásra inti a sajtót, egyben kijelöli a helyünket az osztályharcban, illetve, izé, nem is osztályharcban, hanem jövő választási (?) diadalaiban. Mindezt azután, hogy megállapítja, a bojkottpártiak (Széky, én) látták jól a helyzetet, ezért nincs igazuk, vagy mi.
Az írásmű még olyan éles elméjű, lényeglátó, sőt revelatív, már-már forradalmi megállapításokat tartalmaz, hogy - tessék kapaszkodni - "az ellenzék kisebbség – ha győzni akar, többséggé kell válnia".Asztakurva.
(Itt: merce.hu/2018/04/10/utolso-dal-ginahoz/)

Erre még rátesz Konok kommehtje:

"- Te, itt egy ember, aki azt mondja, nincs szükség forradalomra! - Tudod, ha nem lennének ilyenek, nem lenne szükség forradalomra." (Malcolm Bradbury)

És ez már csak hab a tortán:

Hont Úr! Nagyon tiszteltem sokáig! De most már amiket összehord az észbontó! Ezt már nem lehet követni! Nem kellene önnek is egy kis kikapcsolódás mondjuk Grazba??

Orica Középföldi 2018.04.13. 15:54:10

Azt hiszem, a kusza szemű történészasszony újsága nagyobb mozgósító erővel bír, mint bármi más. Nagyon sikerült belenyúlnia:))

magyarnarancs.hu/villamnarancs/nyilt-level-a-figyelonek-egy-orszag-polgarainak-ilyen-jellegu-listazasa-a-terrorallamok-sajatossaga-110583

Orica Középföldi 2018.04.13. 17:02:29

Más, de nagyon jó szöveg.

www.facebook.com/ARNYJATEK2016/photos/a.192498734448694.1073741828.192257944472773/630363437328886/?type=3&theater

**

A még nem fel-, és a már leíratkozóknak:

KÜLÖNBÖZÖM, TEHÁT VAGYOK!

13 Apr 2018
Fotó: Mandur László, szöveg: Simkó János

A címben jelölt Ignotus-mondás egy alapigazság: minden ember egy másik világ. Ezt Kosztolányi megtoldja azzal, hogy "...a stílus mögött egy ember van, az ember mögött egy élet van." Mégis hányan ítélkeznek csak a külsőségek, mondjuk a piercing, a szokatlan hajviselet, a feltűnő fülbevaló alapján. Ismered ezt az embert? Tudod honnan jön? Volt-e hozzád hasonló gyerekkora, és volt-e eszmélő életében apja? Tudod, hogy hová tart? Tudod, kinek nyújt kezet, kenyeret, fedelet? Tudod, hogy mit gondol becsületről, tisztességről, hazugságról? Ismersz egyetlen történetet is, ami csak a szívéből olvasható?

A csípőből tüzelő stigma-cowboyok golyója aligha fogja azt az embert, aki tudja, hogy az ember értéke abban rejlik, amiben túlnő önmagán, amiben önmagán kívül létezik, abban, ami másokban megmarad belőle, és amit másoknak jelent. Nézz úgy rá, mintha magadra néznél!

"Úgy néztem magamra mindig,
ahogy csodára nézni illik,
csodára, az ember fiára,
kezeire, nyírott hajára."
(Szécsi Margit)

Orica Középföldi 2018.04.13. 18:18:32

Ez a nő még ventillál?

Inkább nem mesélem el a fejemet, amikor kinyitva a postaládát Király B. Izabella levelével találkoztam, aki nagylelkűen publikálásra ajánlotta írását, olyan - nyilván most már tényleg halaszthatatlan - ügyek megoldásáról, mint pl. a "zsidókérdés":
Nem válaszoltam, de ha valakinek kedve van, mondja meg neki, hogy nem vagyok róla meggyőződve nézeteinek kifejtésére a HVG a legmegfelelőbb fórum.

(Hont)

hacsaturján 2018.04.14. 09:08:21

@Orica Középföldi:

meg még milos forman és a babos gyuszi. a mészáros lőrinc meg nem.

Orica Középföldi 2018.04.14. 10:43:35

@hacsaturján:

Majd ő is, csak rá nem fog elékezi senki sem, mert nem lesz miért.

hacsaturján 2018.04.14. 12:21:55

@Orica Középföldi:

mán hogyne képezné megemlékezés tárgyát a haza esze (leánykori nevén kaja Ibrahim).

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.14. 13:34:04

@hacsaturján: szűken értelmezi, 15 millió magyar esze... (még sorosé is)

Orica Középföldi 2018.04.14. 16:03:20

Esterházy Péter születésnapján:

"Hazára minden embernek szüksége van, persze, nem olyanra, amilyennek a primitív, melldöngetö hazafi képzeli, olyanra sem, mint a vallásé, vagyis holmi túlvilági haza bágyatag ízelítöjére, nem, az embernek olyan haza kell, ahol talaj, munka, barátság, pihenés és szellemi befogadóképesség egyetlen természetes, kiegyensúlyozott és rendezett egészet, sajátos és egyéni világmindenséget alkot.
A haza legjobb meghatározása: a könyvtár."

hacsaturján 2018.04.14. 16:53:56

@Orica Középföldi:

az ijenrül mindég szegény, szerencsétlen spiró jut az eszembe, aki egyetemi szinten tanít írást, olvasást.

Sir Bates dö Hól 2018.04.15. 01:17:09

tényleg, ez annyira jelentéktelen ember, hogy még haragudni sem tudsz rá, de nem azért, mert emberséges vagy, hanem mert egy svábbogárra, csótányra sem haragszol...

m.magyarnarancs.hu/narancsblog/meg-lejjebb-ader-janos-szolt-a-nemzethez-84001?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Orica Középföldi 2018.04.15. 07:54:36

@parti_giano:

Már tudom, hogy nagyon jóban vagytok:))

Orica Középföldi 2018.04.15. 07:57:54

@Sir Bates dö Hól:

A poszt dátumából ítélve, megállt az idő. A Sándor palotában mindenképp.

Orica Középföldi 2018.04.15. 08:06:05

A tegnapi esemény egészen szélsőséges reakciókat hozott. A nulla reakciótól az eufóriáig.

*

Megéltem a jövőt, él a nemzet, maga volt a csoda.
Fekete szalag a nemzeti zászlón, temetve mindent.
Mire volt ez elég?
Hogyan tovább?
Veszem a bőröndöm.
etc.

*

Várom TWÁ publiját.

jaegtoer 2018.04.15. 08:08:08

@Sir Bates dö Hól:

érdekes számomra az önkéntelen asszociáció az emberarcú szocializmus versus emberarcú fidesz terméken a politikai árutőzsde grafikonján.
Ha meggondolom, hogy milyen emberek neve kerül bele -a tényeknél fogva- a magyar történelmi kronológiába, azt kell mondjam nem dagad a keblem a büszkeségtől, hanem éppen ellenkezőleg, olyan szerénység vesz rajtam erőt, amelyet amúgy mélyen elítélek, de mit lehet tenni?
Ma az van, hogy a remény továbbélésében reménykedünk.

jaegtoer 2018.04.15. 08:26:06

@Orica Középföldi:

Az a Könyvkurkász, ha kell, még a boszorkányokkal is lepaktál, ha valami kurrens könyvre van kilátás, a jómúltkor látni véltem, hogy kifutófiúi között Belzebub és Gábriel vágtázott versengve valami ritkaságért. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy az ördöggel-angyallal egyaaránt cimborál, hanem inkább azt, hogy évezrednyi tudás őrzőjének az angyal is, az ördög is szolgál. Erasmus már csak bónusz.

jaegtoer 2018.04.15. 08:31:59

@Orica Középföldi:

Föltehetően a magaslati levegő miatti légnyomáskülönbség az oka, hogy ott másképp jár az óra, még ha ugyanúgy is kel föl s nyugszik le a Nap.. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen nyomasztó lehet a fej terhe, és mekkora munka, hogy megteremtődjön a gyomor és a fej szinkronja.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.15. 10:42:05

@jaegtoer: belzebub csak egyszer volt itt, egy ebéd elejéig...

Sir Bates dö Hól 2018.04.15. 10:50:53

@Orica Középföldi: @jaegtoer: ezért linkeltem...

az elmúlt pár napban kommenteltem pár blogon, tényleg udvarias, emberi hangon... mindehol fidesz-bérenc lettem (jobb esetben ostoba, agyhalott), felrótták, hogy én feladtam, gyávaságból, hitetlenűl... ott is leírtam: nem az a baj, ha elmész, hanem az, utána nem akarsz hazamenni... miért is akarnék?... miattatok mindenképpen, de a többiek miatt nem...

1984, gimnázium, első nap, osztályfőnöki óra -az osztályfőnök a párttitkár, s történelem tanár-, kisz-tagság kerül szóba, a 32 tanuló közül kettő jelzi, hogy nem lép be, az egyik a somossy (pártfunkciót betöltő szülők), a másik én vagyok (proligyerek, nem a szülők elleni lázadás, csak azt mondták nem kötelező, önkéntes alapon lépsz, én meg éltem a lehetőséggel), utána mindenki: nem fognak felvenni az egyetemre, nem lesz pluszpont, nagy szemekkel nézve jelzem, hogy 120 pont a maximum, elérek 115-öt, miért ne vennének fel, ha meg nem ugrom meg a lécet, akkor mit keresnék az egyetemen... az első osztályfőnöki értekezlet után otthon családi válságtanács, mivel ott közölték anyámmal, nem léptem be a kisz-be, mi lesz így a gyerekkel, mi lesz a jövőmmel, velük is az előbb jelzetteket osztottam meg... az egyéni felelősségvállalás, tetteinkkel és azok következményeivel szembenézés nem a liberális ember, hanem a szabad ember sajátja... mennyien szabadok ma moon?...

hacsaturján 2018.04.15. 11:04:21

@Sir Bates dö Hól:

kegyed megtróbálkoszik összevetni a szezont a faszommal, márpedig a szabad ember szarik a mai undokokra, legalább is én így vélem oldalamon a szívlapáttal.
és persze nádasdy se vagyok.

Orica Középföldi 2018.04.15. 11:30:45

Hacsának köszönhetően ma a konyhai robot közben Spirót hallgattam.

*
Humanizmus? Ugyan, hülyeség.

Orica Középföldi 2018.04.15. 11:33:52

@parti_giano:

" belzebub csak egyszer volt itt, egy ebéd elejéig..."

Azóta szellőztetés? Tömjén? Vudu?

Sir Bates dö Hól 2018.04.15. 11:34:36

@hacsaturján: ha szarni nem is szarok rájuk, a városi levegő szabaddá tesz... a szívós pár meg alaptartozék...

jaegtoer 2018.04.15. 12:10:45

@parti_giano:

Ebéd elejéig? Mi történt, mesélj!

jaegtoer 2018.04.15. 12:14:39

@Sir Bates dö Hól:

Mennyien szabadok ma Mo-on?

Nem tudom kit idézek, de:

'mindenki szabad. Mindenki azt csinálja, amit szabad.' Nemde, nem?

Orica Középföldi 2018.04.15. 12:31:54

@jaegtoer:

Ne hülyéskedj! Háromajtós szekrény, full összkomfort, és akkor a polcokat nem is számolom:))

jaegtoer 2018.04.15. 13:04:26

@Orica Középföldi:

Ha minden körülményt figyelembe veszek, akkor maga a fényűzés. Már ami VBE-ot illeti. Amúgy meg, ha 'megunom, hazamegyek.' említem meg, mert -ne felejtsük!- önkényes foglalás esete forog fenn. És egy könnytár - úgyis, mint könyvtár biztos megmenekvés, hacsak nem maga a menedékek menedéke. Feltéve... Csakhogy én nem kártyázok. Amúgy meg hangtál. Ha fokozom, hangtálak. Armageddon: A Kassai téri harang. Csapataim örökös készenlétben. No pasaran.

guma 2018.04.15. 13:56:39

@Sir Bates dö Hól:

jesssszus! (ilyen kölök vagy?! még a végén valóban meglátogatlak :D)

66-ban végeztem. 65-ben már két műszakban a suli mellett heti 4 napot a későbbi munkahelyemen voltam mint tanuló.
a fiúkat rögtön felvették normál órabérrel. a lányok félévig segédmunkásbért kaptak és mindenki kapott egy hajtást amiből fél év múlva az üzemvezetés előtt vizsgázni kellett. minden hajtás 20 fillért ért, amivel maximális teljesítmény után megkaphattuk a normál 5,60-as kezdő bért.
megkaptam. a párt sok formába akart beszervezni, mert én lelkes KISz-es voltam, hiszen ott kiélhettem érdeklődési köröm sok formáját...
én ez után a + vizsgáztatás után meg makacsoltam magam és nem kértem a tagságból. időközben a kiszeseket is hanyagoltam, mert a szakszervezet új terepet nyított számomra ahol melózni lehetett nemcsak "tanulni".
miattam 2x (71-ben, 84-ben) is vizsgálódtak az üzemben, mert nem választották meg a párt által javasolt főbizalmit, hanem engem javasoltak... írtó ciki volt - mert keresték a "szervezőket"?!
de már botrány "okoztam" 67-ben amikor közvetlen kollégáim nem vették fel a fizetésüket, addig míg az ott elszámolt jutalmat én is meg nem kapom.
(akkor még a faliújságra kitették ki mit, mennyit kap)
szóval, így (és hasonló okok miatt) nem léptem be soha a pártba. de a kollégáim mindig kiálltak értem, én meg melóm mellett, kihajtottam mindenkinek amit csak lehet.
65 közepétől tök egyedül éltem. el kellett látnom magam. elkölthettem amit "kerestem", fel kellett vennem anyám nyugdíját amiből kifizettem a rezsit...
pici koromtól önálló voltam. velem nyított az óvoda és a napközi. a könyvtár velem zárt. szabad voltam mindig.
nem is mesélek többet. mert ma már felfoghatatlan mennyire másképpen gondolkodtak az emberek és mennyire más volt a "közeg"...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.15. 16:02:29

@Orica Középföldi: és a polcokon dobozok. a dobozok között meg taxi közlekedik.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.15. 16:04:45

@jaegtoer: szabad? vámosszabadi lakossága 5727 fő. menekülttábor nélkül.

jaegtoer 2018.04.15. 18:09:57

@parti_giano:

Azért azt érteni vélem, hogy Szentkirályszabadja miért van mellőzve.
Szabadbattyán?
Szabadegyháza?
Szabadi?
Szabadkígyós?
Szabadegyháza?
Szabadszentkirály?

Tele vagyunk szabadsággal. Annyi szabadsággal, hogy Szentkirályszabadja nem is tudott mit kezdeni vele, pedig van repülőtere, és Veszprémtől csak 5 km-re van.

jaegtoer 2018.04.15. 18:15:34

@guma:

én sohasem éreztem, hogy végeztem volna.:) csak röpül az idő. Vagy inkább én. Ha jobban meggondolom, az idő tulajdonképpen egy lusta, ámde kíméletlen dög. (az egy másik vonal, hogy mintha a hatvanas évek eleje lenne éppen, bár még az az amplitúdó másik íve. itten kérem a frekvenciák interferálnak. Mintha összeköszönnének az évtizedek.

jaegtoer 2018.04.15. 19:03:27

A Szabadság híd azért nem lett listázva, mert az tulajdonképpen Ferenc József híd.

Egyébként hídjaink elnevezésében megmutatkozik, hogy az illetékesek fantáziájának hol szab határt a hozott anyag.

jaegtoer 2018.04.16. 08:09:53

@Orica Középföldi:

Ez bizony másodjára is éppen olyan lehangoló, mint elsőre. Az én legnagyobb tévedésem mintegy 30 évvel ezelőtt az volt, hogy azt hittem, azt képzeltem, hogy Magyarország európai és keresztény. Mára nehéz tapasztalatokkal, nehéz szívvel, könnyű logikával látom, hogy se nem európai, se nem keresztény. Ennél is súlyosabb az kilátás, hogy nem is lesz. Úgy még száz évig. Azután meg már mindegy, mert minden száz év meghatározza a következő száz történéseit. Gondolom. Nem tudom, csak gondolom.

guma 2018.04.16. 08:12:15

szép napot!

én nem hallottam még Fülöp Eper Dóráról.
itt a pécsi videóban meglepően jól mutatkozott be nekem.
érdemes meghallgatni...

24.hu/kozelet/2018/04/16/a-videki-kormanyellenes-tunteteseken-is-nagyokat-alkottak/

guma 2018.04.16. 08:51:05

bocs!

nem ő beszél. ő szervezte meg ezt a tűntetést.
de a beszédek vetekedtek a fővárosi beszédekkel
(fogalmam sincs a volt kdmpst pl miért engedték mikrofonhoz. a szereplési vágy nem tömegvonzó, ha gyenge...)

Orica Középföldi 2018.04.16. 09:30:08

@jaegtoer:

Nagyon szemét megjegyzéseket fogok tenni.

Azért az látható volt, hogy anno a klérus leszarta a népet, tisztelet a kevés kivételnek.
Ez máig nem változott. Mitől lenne keresztényi ez a nép Erdő és a mai püspökök mellett? Milyen példát mutatnak? Mit tanítanak?

*

Ma is hallgattam Spirót, nem mai interjú, aki azt mondta, nagyon erős az igény a népben, hogy a gyereke tanuljon, többre vigye, mint ő.
Hol és mikor szocializálódott erre?

*

Nekem nem voltak ilyen illúzióim.

Orica Középföldi 2018.04.16. 13:47:28

"Ez a Sziszüphosz meg csak egy klafa szimbólum, nem is kéne törődni vele. Ő az, aki azért szívott, mert elpofázta, hogy a Zeusz félrekúrt, ezért az idők végezetéig görgetheti azt a nyüves követ. Valami ismeretlen ok miatt a kitartó munka jelképe ő, pedig csak a soha véget nem érő szívásé, ha belegondolunk."

huppa.hu/rezeda-felkeszul-sziszuphosz/

jaegtoer 2018.04.16. 14:06:45

@Orica Középföldi:

Ez a Rezeda egy tündérbe ojtott elvsebész. Gondolom ezért lett Rezeda.

Orica Középföldi 2018.04.16. 17:50:16

Laza szemlélet, már-már filozófia:))

Wagner Lohengrinjét nem lehet első hallásra megítélni,. Másodjára viszont biztos nem hallgatom meg.
(Rossini)

jaegtoer 2018.04.17. 06:58:42

@Orica Középföldi:

Nem azok. A tények, tények, Lehetne szépíteni, de hát az output számít. Az meg az, ami.
Olykor a szervezetek a maguk túlélésével vannak elfoglalva. Ilyenkor előfordul, hogy az elvek fiókba vannak helyezve a jobb időkre. A Jobb Idők nevű viccmester azonban huncut módon viselkedik. Álcázza magát, mert úgy jobban felfedi a valóságot.
Erdő és néhány püspök nem a világ. Hiszem, hogy a papok között is van hívő. És van püspök is, és van apát is, aki cölibátus ide, vagy oda, ölég tökös. Még.
*
Spiró mondását készséggel elhiszem.
A gond sokszor inkább abból adódik, amikor a lemenő máskép gondolja. Azaz a lemenőnek természetes az, amiben szocializálódik, de az ilyen-olyan szocializációs anomáliák megteremtik az a szituációt, hogy az alma messze eshessen a fájától. És fordítva.
A konkrét kérdésre konkrétan válaszolva, könnyen elképzelhető, hogy amikor 2 nemzedék számára tömegek előtt tárult szélesre a tanulás kapuja, azért az csak nem múlt el nyomtalanul.

jaegtoer 2018.04.17. 07:07:57

@Orica Középföldi:

Feltehetően Rossinni májával is lehetett valami gond. Már a neve is mutatja. Amúgy R-t gégegyulladással sújtotta W. védangyala.

Orica Középföldi 2018.04.17. 07:59:12

@jaegtoer:

" maguk túlélésével vannak elfoglalva. Ilyenkor előfordul, hogy az elvek fiókba vannak helyezve a jobb időkre."

Na de 2000 év fióklakás? :))))))))) Tisztelet a fiók-szökevényeknek.

*

"könnyen elképzelhető, hogy amikor 2 nemzedék számára tömegek előtt tárult szélesre a tanulás kapuja, azért az csak nem múlt el nyomtalanul."

Nem tudom, hogy ez a mondat mely korszakot öleli fel, de tennék néhány megjegyzést.

Azt nem kell elfelejteni, hogy eme kapun való belépés az elején nem önkéntes, hanem kötelező. Még.
Valóban nem nyomtalan. Egy, az analfabétákból 60%-nyi funkcionális analfabéta lett. Kettő, 8-12 év mindenkin nyomot hagy, bárhol töltötte is el. Pl. nagykorú lesz közben és szavazhat.

Nem tudom, hogy készült-e bármiféle szociológiai mérés a témáról, de a tanulás mögött legritkább a saját akarat/elképzelés. Lényegesen több a szülői ambíció, kevesebb, de meghatározó a tanári motiváció, olykor-olykor harc a szülővel a gyerekért.
Amikor aztán megizmosodik a saját ambíció, az már más. Ez nagy szórással általában 14-18 év között fordul elő.
A sikereseket utána tanítja Spiró írni-olvasni az egyetemen:)

Orica Középföldi 2018.04.17. 08:03:58

@jaegtoer:

A hedonista életmódot a máj élvezi legkevésbé:)

jaegtoer 2018.04.17. 08:29:48

@Orica Középföldi:

Magam is úgy érzem, több száz éven át egyik fiókból a másikba költöztem, mintegy végtelen folyamban. Neobarokk szekrénybitorlásom átmeneti.

A funkcionális analfabétizmus világjelenség amely együttjár a jogok túlburjánzásával, az ösztönök világuralomra törésével, no, és a technika -az emberinél gyorsabb - fejlődésével.

A tanulás, a tanítás, és a taníttatás, így együttesen a nevelés elválaszthatatlan része. A nevelés mondhatni moduláris szerkezetű, ellenben egyre több a résztvevő, és egyre kevesebb a felelős, míg a kíbicek száma exponenciálisan emelkedik.

Értőn és érthetően írni, és értőn és érthetően olvasni, nem kis mutatvány. Manapság már a józan észt (stb) is az iphon, ipad, (stb) helyettesíti. Csak meg kell nézni a vezetés közben telefonálgató macákat és pacákat, miközben az egyirányú utcákban hajtanak a forgalommal szemben.

jaegtoer 2018.04.18. 06:32:09

Jó reggelt, szép napot! Sőt, reggelről-reggelre, napról napra szebbet... vagy legalábbis ne legyen rosszabb a holnap, mint a ma, és legalább holnapután, de legkésőbb jövő kedden jöjjön el, aminek el kell jönni, de semmiképpen ne legyen rosszabb, mint a tegnapelőtt. Röviden így foglalnám össze az átmeneteti gardrób-filozófiámat, amelyben semmilyen szekrénytől elrugaszkodott gondolat komponenselem (4,5 volt!) nem türemkedik elő. Hogy, hogy jutottam el idáig e reggeli órán? Egyszerűbb, mintsem bárki hinné. Magam is alig hiszem, de egyszerűen meg kell hajolnom eleink nostradomuséval vetekedő látomásai előtt. Ímé:
"Magyar! hajnal hasad!"

„szunnyadozik a szakadás,
máma már nem hasad tovább”

“Nézzünk bizakodva a jövőbe! A magyarni szónak (amúgy ikes ige) akkor például csakis kedvező tartalma lesz. Hét civilizált nyelven azt jelenti majd: Ropogós kacsasültet eszem… idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a Csak egy kislányt húzza a fülembe… Így fogunk élni. Addig, azt a pár évet, ki kell bírni”.

Kell-e ehhez bármilyen magyarázat? Nem, bár kiegészítés nem árt.
1) Yehudi Menuhinról valószínűleg le kell mondanunk.
2) Az uborkasalátát a lehetséges nehézfém-tartalma okán praktikus mellőzni.
3)A ropogós kacsasült a repülő sültgalambbal ekvivalens.

Maradna a 'Csak egy kislány van a világon', de ezzel is két baj valószínűsíthető. Könnyen lehet, már meg van a repjegye csak el innen, el valahova országba, a másik opció, hogy erősen be vagyunk rekedve, mint Jávor Pál a sorsdöntő napon. Csak most nincs szinkronos beugró. Úgyhogy, így jutottam el a bárminemű hasadástól addig, hogy:
-Jó reggelt, szép napot, minden napra ünnepnapot!

Orica Középföldi 2018.04.18. 08:43:15

Ez nekem kimaradt, és most is egy vincentes kommentelőnek köszönhetem. Figyelemre méltó.

Orica Középföldi 2018.04.18. 16:01:37

Mérges vagyok. Egyetlen nézhető műsorától is megvált a hírtv:(((

Orica Középföldi 2018.04.18. 22:34:41

Ez elegáns Nyáry Krisztiántól:

Az utolsó, főműsoridőben sugárzott, széles közönséghez eljutó, minőségi kulturális televízióműsor szűnik meg. Ahová azért mehetett be egy író vagy bármilyen más művész, hogy kultúráról beszélgessen egy tájékozott, művelt és nyitott műsorvezetővel. Nincsenek már magazinműsorok sem, kulturális híradók pláne. A kereskedelmi tévéknek persze nem is ez az elsőszámú feladatuk. Ha egy írót nagyritkán megszólaltatnak, szinte biztos, hogy közéletről kérdezik. Az állami médiában közben listák alapján porciózzák a kulturális élet szereplőit, ha egyáltalán. Mindenesetre köszönöm Veiszer Alindának, Rieger Johannának és Józsa Mártának az elmúlt három évet. Kiváló műsort csináltatok. És utolsónak lenni sem akármi. Csak a villany nehogy égve maradjon!

Orica Középföldi 2018.04.19. 14:52:50

Legszívesebben azt írnám, ez mekkora szarházi, de ilyet én nem írok, és főleg nem gondolok.

azonnali.hu/cikk/20180418_schiffer-andras-most-mindent-elmond-amit-eddig-nem-akart

jaegtoer 2018.04.20. 04:49:40

@Orica Középföldi:

Második nekifutásra sikerült.
Az ilyenre mondanák Birjánban, hogy: Ááááá, ez egy ganyé.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.20. 06:15:39

- milyen programja volt a fidesznek a választásokra ?
- számítógépes.

jaegtoer 2018.04.20. 09:25:05

@parti_giano:

-Hogy milyen programja volt?
-Soros

Orica Középföldi 2018.04.20. 10:42:24

@parti_giano:

Az ilyen viccektől, - ha én fa csapolású asztal lennék, tök mindegy milyen stílusban - kiköpném csapolást és térdre rogynék:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.20. 11:28:27

@Orica Középföldi: ugyan, te még a vasszéket is térdre rogyasztod, az erős nő.

Orica Középföldi 2018.04.20. 11:36:23

@parti_giano:

Egy túrót. Én vagyok az élő (még) bizonyíték. hogy milyen szar is tud lenni ma a szakmunka.

jaegtoer 2018.04.20. 11:56:59

@Orica Középföldi:

Ugyan! Mindenki tudja, hogy a nők erősebbek, szívósabbak és keményebbek mint a vas.
Ugyanakkor nem vitás, hogy van szakmunka és szarmunka.

Orica Középföldi 2018.04.20. 14:30:11

@parti_giano:

Nem kunszt. Minden ilyenről kiderül, hogy fejtetően nézte a Mengyelejev-táblázatot az önmeghatározásnál:)

jaegtoer 2018.04.20. 15:49:50

@parti_giano: @Orica Középföldi:

Vashajlító Orica Középföldéről.

jaegtoer 2018.04.20. 16:42:23

@parti_giano: Majd mindjárt megkapod a partitúrát csak izéjjé..

Orica Középföldi 2018.04.20. 20:35:26

Hontnak megjelenik a/egy könyve.
TWÁ írt egy remek ajánlást:

www.facebook.com/andras.hont/posts/2094485923913050

TGM egy hasonlóan remek fülszöveget:

www.facebook.com/andras.hont/posts/2095474523814190

Orica Középföldi 2018.04.21. 17:39:03

Nem mondhatom, bár szívesen tenném, bazinga.

huppa.hu/rezeda-weltschmerz/

Orica Középföldi 2018.04.22. 07:19:54

Hú bakker. Néhány fb-oldalon olyan rinyálás, vad konteók alakultak ki a tüntetéssel kapcsolatban,amin nem voltak ott, hogy nem hittem a szememnek.
Aztán elolvastam ezt:

hvg.hu/itthon/20180418_A_NER_megbuktatasanak_forgatokonyve_Elso_fejezet

*

Behallatszott az ablakon, ahogy énekel, skandál a vonuló tömeg, kimentünk megnézni. Rákay után szabadon, nem kettő, hanem sok millió ember özönlött be a Kossuth utcába. Gyerekem szerint kisebb része a már nincs, lényegesen nagyobb része a még nincs (és nem is lesz) állása szerint kategorizálható.

Nem hallgattam meg egyetlen beszédet se (régi keletű az irtózásom a beszédektől), még azután se döntöttem el, hogy elolvassam-e Márki-Zay beszédét, hogy Konok nemes egyszerűséggel így fogalmaz,

"Tök jó, ahogy a lelkes, ifjú Hitler szónokol a vén Hindenburg ellen.
Én is kurvára untam már ezt a weimari köztársaságot."

Persze lehet, hogy nem rá gondolt.

*

Sokkal nagyobb baj, hogy Gábor György fb-oldala nem él. El tudom képzelni, hogy letiltatták, miután utolsó bejegyzése meglehetősen durvára sikeredett.
Így aztán be kellene érnem, hogy a Kálvinista Apologetikai Társaság által szervezett vitát hallgassam meg, ahol Puzsér és FAM fejti ki nézeteit a kereszténységről. Nem érem be:)

*

Azt hiszem a mai napra ez bőven sok nekem.

jaegtoer 2018.04.22. 08:49:59

@Orica Középföldi:

Én mindenesetre megkérdeztem, tőle, hogy mi a fasz van?!, bár nem ugyanezen szavakkal, de ha érti, érti, ha nem akkor nem jövök le róla addig, amíg el nem ragadtatja magát. Értem én, értem, na, de ájjunk má' meg egy cinóra! Egy tudós ember ne rébuszoljon.

jaegtoer 2018.04.22. 08:50:35

@Orica Középföldi:

Mi volt az az utolsó bejegyzés?

Orica Középföldi 2018.04.22. 11:10:36

Váncsa publijait ugyanolyan élvezettel olvasom, mint amikor a szicíliai nyúl elkészítési módjairól élvezkedik:))

www.es.hu/cikk/2018-04-20/vancsa-istvan/lapjaras.html

jaegtoer 2018.04.22. 14:25:44

Látom, ha minden kötél szakad, akkor azért mindig történik a valami a világban, hogy a populisták ne maradjanak töltény nélkül.

A Világbank szerint meg kellene szüntetni a minimálbért:

"A szervezet például azt javasolja, hogy szüntessék meg a minimálbér intézményét, illetve tegyék könnyebbé az alkalmazottak kirúgását. A javaslat elsősorban a szegény és eladósodott fejlődő országoknak szól, és a célja a hatékonyság, a termelékenység növelése. A Világbank szerint a leépítések nehézkessége miatt a munkaadók kevéssé tudnak az automatizálás, a robotok és a mesterséges intelligencia irányában fejleszteni, ami még inkább bebetonozza a lemaradásukat a fejlett országokhoz képest."

index.hu/gazdasag/2018/04/22/a_vilagbank_szerint_meg_kellene_szuntetni_a_minimalbert/

Az a kérdés mindenképpen felmerül bennem, hogy: Ez a Világbank melyik világ bankja?

jaegtoer 2018.04.22. 14:26:30

@Orica Középföldi:

Váncsa kétségtelenül tudja kavarni.

jaegtoer 2018.04.22. 18:14:37

@Orica Középföldi:
*
Lévén, ha elfog a felhorgadás, magam is szíriusziként (máskor mangántitkárként és szimbolistaként) definiálom magam, ezért felvontam a szemöldököm a Szíriuszról származók őstörténeti porfelhőjébe és borgőzébe vesző haligalijának említése kapcsán, de aztán lenyugodtam, mert remekül ellenpontozták a mórikáló erőszak-szervezetek árnyékában áldozatként megidézett magyar Béla nénik, mint önkéntes társadalmi szerepvállalók.

Orica Középföldi 2018.04.23. 06:10:32

Olvasom, hogy az LMP összehívja az ellenzéket: ha már a választáson nem sikerült, legalább a parlamentben közösen szálljanak szembe a Fidesszel. Az LMP szerint az ellenzéki pártoknak nem egymással, hanem a Fidesszel kell küzdeni.
Erről két dolog jut az eszembe:
1. Van egy amerikai mondás, amely így hangzik: Monday-morning quarterback. Ami nagyjából azt jelenti, hogy az amerikai futball irányító játékosának, a quarterbacknek a vasárnapi meccsen elkövetett valamennyi hibáját és pontatlanságát hétfő reggelre már mindenki tökéletesen látja. Talán még maga az LMP is.
2. Arról pedig, hogy az LMP, amely szorgalmasan és fegyelmezetten bedolgozott a Fidesz budapesti győzelmeibe (cinizmusból, ostobaságból, Fidesznek szóló bérmunkából, teljes taktikai érzéketlenségből stb., voltaképpen már mindegy is), s most hirtelen maga szorgalmazza az egyeztetést és az egységes fellépést, Rejtő Jenő klasszikus sorai jutnak az eszembe: „Csülökék arra voltak kíváncsiak, hogy tudja lebukás nélkül megúszni Tuskó Hopkins a névsorolvasást. Aztán megrökönyödve látták, milyen egyszerű trükköt talált ki. Ő olvasta a névsort.” (Rejtő Jenő: Az elátkozott part)

(Gábor György)

jaegtoer 2018.04.23. 06:29:17

@Orica Középföldi:

Na, végre elolvastam gomperec hidalgó ner buktató forgatókönyvének első fejezetét.

... és nem mondok semmit, nem írok semmit, nem gondolok semmit, mindezt sok-sok árnyalattal, de viszont és mindazonáltal legalább színes álmaim vannak, bár a fellelhető tintáim kékek, annyira kékek, hogy talán nincs is náluk kékebb. Így aztán maradnak a színes ceruzák, és nem bánom, hogy azokból is a kékek a legszebbek. A kék egyként a mélység és a magasság színe. A kettő között van néhány szín, ami túl van ragozva. És milyen különös, hogy ezért a néhány mellékes misztifikált színért élünk, halunk, küzdünk, áldozunk és áldozódunk. És milyen könnyű nekem.... Mert tudom, hogy a többi szín tartja életben a kéket.

Orica Középföldi 2018.04.23. 09:58:38

@jaegtoer:

Gyönyörűségesek az agymenéseid, de én a zöldet legalább annyira szeretem. Minden árnyalatát. A kék az állandóság, a zöld az újjászületés, a megújulás - nekem.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.23. 10:08:58

@jaegtoer:
kék mese

egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kék város.
kék utcák, kék parkok, kék kertekben kék emberek kék paradicsomot termesztettek.
a várost átszelő kék folyó partján állt egy kék palota, s annak egyik kék szobájában üldögélt
egy kicsi piros törpe és ezt mondta magában:
- hű, de nem illek én ebbe a mesébe!

jaegtoer 2018.04.23. 12:26:39

@parti_giano:

Az csak egy migráncs.
Bezzeg a hupikék törpikék!

jaegtoer 2018.04.23. 12:58:05

hvg.hu/itthon/20180423_A_honvedelmi_miniszter_megmondta_mi_kell_lelki_egyuttmukodes

Lelki együttműködés?

No, nem. El a tolvaj mancsokkal a lelkemtől. Foglalt.

jaegtoer 2018.04.23. 16:54:31

index.hu/belfold/2018/04/23/megtartottak_a_jobbik-mszp-lmp-dk-parbeszed_egyeztetest/

Nagy úr a szükség.
Az utca népe nem tréfál, így aztán a stallum védelmében csak elszánták magukat. Lehet, hogy ez kicsit epés megjegyzés?

Orica Középföldi 2018.04.25. 06:51:48

Jó reggelt!

Fiúk, kész a leltár,hogy ki mennyire férfi, hány fia van?
Az, hogy valaki ennyire hülye, előfordul. De minek ezt nyomtatásban is nyilvánvalóvá tenni?

Orica Középföldi 2018.04.25. 07:26:18

A választások óta figyelem, egyre jobban mélyül, terjed a frusztráció, a paranoia, és a befogadó közeg is. Elér olyan rétegeket, ami őszintén meglepett. Én persze mindent szűrök, ami a habonyművekből terjed, de láthattuk, van fogadókészség.

Olvastam egy jópofa kommentet: mióta a föld lapos, egyre több a hülye:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.25. 07:45:59

@Orica Középföldi: a gyermeket a ner szótárban nyugdíjat növelő tényezőnek kell nevezni, ha adózik, különben soros ügynök.

Orica Középföldi 2018.04.25. 13:38:09

@parti_giano:

Ez egy minősíthetetlen zsarolás, fenyegetés vagy nem is tudom minek nevezzem.

*
Káser lehet az új balog. Jézusmária.

*

Egyszer láttam kb. 5 másodpercet a műsorból. Mást gondolok a szórakoztatásról.

huppa.hu/rezeda-a-trojai-falo/

Orica Középföldi 2018.04.25. 13:40:42

Május nyolcadikán lezárják a Kossuth-teret.
Ez szerintem rendben is van. Csak aztán maradjon is úgy. Majd ha olyan kedvünk lesz, bedobálunk egy kis ropit és zoo-csemegét a rácsokon át.
Bár, azt hiszem, nekem nem lesz olyan kedvem.

(Konok)

jaegtoer 2018.04.25. 15:35:57

@Orica Középföldi:

akkor én két fiúval, két leánnyal, pont semleges vagyok. dehát egy jégtől mit is lehetne várni.

jaegtoer 2018.04.25. 15:37:30

@Orica Középföldi:

vagy: ahogy nő a hülyék száma, úgy laposodik a Föld. És nemcsak az.

jaegtoer 2018.04.25. 15:41:15

@parti_giano:

nyugdíj együttható, mint független és függő változó
költségvetési kár komponens

jaegtoer 2018.04.25. 22:06:30

@Orica Középföldi:

"_Káser lehet az új balog. Jézusmária._"

balogh.jézusmária@malaszt.hu

Orica Középföldi 2018.04.26. 04:48:13

Jó reggelt!

Nagyon szórakoztatóak a vincentes kommentek:)
Ez, különösen megfogott, már-már pasztell finomságú:
Nem gondoltam, hogy azt a szociapata Balog Zoltánt vissza fogom sírni, de itt van ni. BZ-ban érződőtt egy finom távolságtartás az intelligenciától, ő fölötte állt a tudománynak, nem azt gondolta, hogy ő ebben jó, hanem azt, hogy ez egy nem fontos. Most erre itt van ez a rezsiszilárdi magabiztosságú idióta, aki büszkén szarik az asztalra.

Eközben - rövid tájékozódásom alapján - a különféle kulturális-tudományos szakmai felsővezetők meglehetősen idegesek.

*
És megvan az első hirdetés:))

TB-kártyámat Bibliára cserélném.

jaegtoer 2018.04.26. 06:45:32

@Orica Középföldi:

Elsőre, hogy-hogy nem, azt találtam olvasni: a Tízparancsolat 70-80 %-ának betartásával el lehet kerülni a halálos betegségeket. Nos, a halálos röhögéskezdet hamar alább hagyott amikor tudatosult bennem, hogy nem ez van leírva. Pedig már meglódult a fantáziám, milyen remek terápiákat lehetne kialakítani, attól függően, hogy a Tízparancsolat mely passzusa vagy passzusai voltak betartva, illetőleg nem betartva. Aztán a különlegesen magas megítélésnél mennyire van hatással a követendő gyógymódra azt adott tízparancsolatos egyén személye, beosztása, valamint univerzális és multifunkcionális valláskövetése, egyházi hovatartozásának mobilitása, valamint a mindig vissza-visszatérő rémálmom, hogy mi lesz a tűzimádókkal, vagy a buddhistákkal? Az ateisták meg vessenek magukra! Ez esetben keresztet.
Visszagondoltam az életemben előforduló emberekre és megdöbbenésemre azt állapítottam meg, hogy az efféle se nem szakáll se nem bajusz utánzatokkal, hogy ne mondjam replikákkal mindig csak gond, a bosszúság és bajság volt.
No, mindegy, manapság a káslerek felemelkedésének és tündöklésének ideje van.

Orica Középföldi 2018.04.26. 08:43:20

@jaegtoer:

Amin elindult a fantáziád, az egy jó agytorna:))

De! Orvos szájából ilyet hallani önmagában is röhejes, mi több katasztrófa.
Eszembe jutott a négy elemis, mélyen istenfélő nagyanyám, aki még gondolatban se sértette meg a tízparancsolatot. Ha a rákkal való küzdelmében hall egy ilyen mondatot, örök lelkiismeretfurdalással hal meg, talán nem félte eléggé Istent.

El tudom képzelni, amint Bagdy Emőkével párban felvilágosítanak:)))

*

Arra azért kíváncsi vagyok, mi lesz a vége, ha ilyen feudális nagymester egy színpadon lesz.

Orica Középföldi 2018.04.26. 08:44:16

@Orica Középföldi:

OV-re és Káslerre értettem az előzőt.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.26. 09:57:15

@Orica Középföldi: de gondolj bele, az új nünüke egy jó része, a 20-35 korosztály ösztökélése a gyerekcsinálásra is ennél a minisztériumnál fog lecsapódni. na most tízparancsolat, ősrobbanás, árpád-ház, bagdy stb. kombótól mindenkinek dugni támad kedve.

jaegtoer 2018.04.26. 10:49:44

@parti_giano:

Én maradok a Tízparancsolatnál. Az egy világos, egyenes beszéd.
A dugást inkább a frissiben kinevezendő jelöltnek ajánlanám egy közelebbről nem konkrétizált, de amúgy ősi, magyar, és szürke jelzőkkel traktált fajta képviselőjének ereje teljében levő egyedével.

Orica Középföldi 2018.04.26. 14:55:23

Aktuális horoszkóp:
A Vízöntő közmunkára kényszerül, a Bakokat Semjén fogja kilőni, a Nyilasok a Jobbikban ülnek, a Halak pedig Áder pecabotján végzik. Deutsch Tamás már nem Szűz, viszont Bikának érzi magát egy új szertől és Ikreknek néz mindenkit. Kos a Lajos, az Oroszlán pedig Orbáné lesz, mert ő akarja azt is.

(Varga Ferenc József)

Orica Középföldi 2018.04.27. 06:25:12

@parti_giano:

Ügyes gyerek ez a Slomó. Most, hogy kivált a MAZSIHISZ-ból, abszolút szabad a pálya. Lejt is neki rendesen.

***

Most ezt hallgattam. 11 év után is aktuális. Eco imádnivaló:)

www.youtube.com/watch?v=c7ecZr6yT8k

Orica Középföldi 2018.04.27. 07:20:48

@parti_giano:

"ha pesten laknék..."

Ha rendes ortodox lennél, rohannál ide....

jaegtoer 2018.04.27. 08:23:08

@Orica Középföldi:

nekem, mint morcodox-nak mit tudsz ajánlani?

jaegtoer 2018.04.27. 08:28:10

@Orica Középföldi:

Eco-t most nem tudok hallgatni, talán még este sem, de májusban nagyon szeretném a tihanyi echót. Akkorra talán Eco is menni fog.

jaegtoer 2018.04.27. 08:31:32

az ECU, meg mintha sosem lett volna.

jaegtoer 2018.04.27. 08:32:44

nyugdíjérettnek érzem magam. sőt... mi több, magam vagyok a sőt.

Orica Középföldi 2018.04.27. 08:36:34

@jaegtoer:

Leszarom tablettát, de ez jobb_))

https://www.google.hu/maps/uv?hl=hu&pb=!1s0x4741dc443e75a309:0xe64d62fbb174e08!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipM6nVn7P7_60opEjWgdxJO5De59vQrFTkwcT1CL%3Dw214-h176-k-no!5swhiskynet+-+Google-keres%C3%A9s&imagekey=!1e10!2sAF1QipM6nVn7P7_60opEjWgdxJO5De59vQrFTkwcT1CL&sa=X&ved=0ahUKEwizyv2H69naAhVDC-wKHZs0AYgQoioIiAEwDQ

Orica Középföldi 2018.04.27. 08:39:53

@jaegtoer:

"Eco-t most nem tudok hallgatni"

Néhány évtizedig nem lehet lekésni:))

Orica Középföldi 2018.04.27. 08:43:13

@jaegtoer:

"nyugdíjérettnek érzem magam. sőt... mi több, magam vagyok a sőt."

Erről eszembe jut Esterházy, azt mondta nem a gondolat a fontos, hanem a szavak. Így mondatod első része gondolat - hanyagolható, a második fele a lényeg:))

jaegtoer 2018.04.27. 13:29:46

@parti_giano:

Jó esetben málnaszörp, rosszabb esetben pocsolya.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.04.27. 15:24:42

@Orica Középföldi: hogy néz ki már egy rendes kálvinista prédikátor szent izé nélkül?

guma 2018.04.27. 19:28:11

@jaegtoer: :D

szárazjégre tippeltem! :)

Orica Középföldi 2018.04.30. 16:42:03

Szent István vértanút hite és nézetei miatt halálra kövezték. Szent Pétert fejjel lefelé keresztre szegezték. Szent Bertalant megnyúzták és lefejezték. Szent Lőrincet roston megsütötték. Szent Ágnest lemeztelenítették, megalázták, végül lefejezték. Akadtak, akiket oroszlánok elé vetettek, akadtak, akiket megégettek, akadtak, akiket karóba húztak, s akadtak, akiket vízbe fojtottak. A hitük, a meggyőződésük miatt, amit még a legnagyobb szenvedések közepette sem voltak hajlandók megtagadni.
Azért - lássuk be - ezek a keresztény vértanú mártírok bátrabbak és becsületesebbek voltak, mint a magukat egy nap leforgása alatt nyakig összeszaró magyar “keresztény értelmiségiek”.

(Gábor György)

jaegtoer 2018.05.01. 06:48:44

@Orica Középföldi:

Van ebben egy kis nárcisztikus gőg.
Miközben nyilvánvaló, nem lett túl elegáns a kifejlet, (végkifejletnek nem nevezném, mert ez csak egy közbenső állomás), G.Gy. megfeledkezik arról az egyszerű körülményről, hogy a regnáló hatalom -így vagy úgy- éppen a minap került ki győztesen egy olyan nevetségessé vált országos megmérettetésből, amit követően a demokrata címet bitorló vesztesek igen hamar belesimultak a NER-be. Gábor György álláspontját természetesen hathatósan menti, hogy amikoron magyarbálinti, demszkygábori, harasztimiklósi group fölkentjei fújták a passzátszelet a kiskörúton belül, a Hungária körútat már vidéknek gondolván vagy akként kezelvén , Gábor György s több más elhivatott értelmiségi az akkor divatos deal elleni tiltakozásul miként gyújtotta föl magát, vetette le magát a mélybe a szabadság szobor nőalakjának válláról a mélybe, miképpen választotta ketté a jégbe dermedt Duna jegét-vizét korholó, elítélő s főként metsző tekintetetével, s széles mellkasát kidüllesztve hogyan kiáltotta a Budapestetet átszelő észak-északnyugat- dél-délkeleti szélcsatornába, hogy ide lőjetek! Akkor, amikor még Antall kis híján nácinak neveztetett, akkor, amikor a tulajdonviszonyokon esett sérelmeket úgy-ahogy orvosolni, próbálták, s a nemzeti érzés akkori megélését egyenesen az időjárásjelentés rendszerességgel használt nyilas, a soviniszta és nacionalista szavak szótári definícióival állították párhuzamba. Nos a fölhánytorgatott látványos kiállás vagy épp provokált, netán spontán elszenvedés mitikus diadalkapuja az agyon dédelgetett demokrata és liberális, mi több, liberális demokrata hitvallás kizárólagos letéteményesei előtt is nyitva áll. No, de nézzem csak! Ja, éppen nem ott tolonganak. No, igen, a kasszák kapui kísértenek.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.01. 08:43:34

@jaegtoer: éppen küszködöm egy 18. századi corpus juris hungarici-vel, nem akarja az igazságot.

Orica Középföldi 2018.05.01. 08:49:07

Akiknek tele van a hócipője, de szeretnének normális gondolatokat.

www.youtube.com/watch?v=z62oooSt6T4

jaegtoer 2018.05.01. 09:58:02

@Orica Középföldi:

Mai közvélekedésekről, zsinórmértékekről, az erény határköveiről, és az egyirányú utcában szembe robogó magyar valóságról, továbbá a PBK kiadványa kapcsán kialakult szópárbajokhoz lábjegyzetként a mai napra vonatkoztatva azt fűzöm hozzá, ha valamikor később egyszer majd alkalom kínálkozik (olyan lesz valahol a szövegkörnyezet, valamint a csillagok állása és üzenete, akkor) azt fogom közzétenni, hogy: 'Elkallódott vagy elkóborolt esetleg csak egyszerűen elveszett világnézetem és világérzetem becsületes megtalálóját arra kérem, hogy haladéktalanul juttasson el hozzám 1 db lyukas 2 filléresből a lyukat, míg a talált holmit tegye egy félre eső helyre és felejtse el mindörökre. '

jaegtoer 2018.05.01. 10:00:50

@parti_giano:

Az jó. Amíg kegyed küszködik, addig mások üszközölnek.

Orica Középföldi 2018.05.01. 10:11:39

@parti_giano:

Melyik igazságot nem akarja? Kérd meg Káslert segédnek:))

jaegtoer 2018.05.01. 10:34:11

@Orica Középföldi:

{[( Minden reményem a jezsuitákban. Ez nem sokkal kevesebb, mint az 'Erős vár a mi Istenünk!' de egy káposztalepke egyetlen szárnycsapásától sem sokkal több. Amennyiben azt is hozzáveszem, hogy a konzervatív keresztény szellemi holdudvart a pitvartól jóval távolabbi tyúkszaros baromfiudvar rangjára emelték a némethszilárdi reagálással, úgy az előbb említett lyukas 2 filléresből a lyukkal erősen túlértékeltem bármiféle bármit. Ennyit a Holdról, az udvarról és az sápatag fényéről. Ahol O.V. a Nap, ott a szellem bármiféle jele maga kereszt, amelyet egyre kevesebben bírnak el. Normális gondolatok? Nem kedvez nekik a nemzeti légtér.Ennek ékes bizonyítéka a magyarországi április 9-30 közötti időszak, mely alatt a gaboni Alkotmánybíróság bőven beelőzte a komplett magyar frincli-francli jog incifincifádáit. )]}

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.01. 10:39:00

@Orica Középföldi: kiállítás lesz, oda megy. de olyan vaskos, mint kásler hülyesége. nehéz szépen elhelyezni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.01. 10:41:39

@jaegtoer: tüsszenthetek is, az évszázados magyar portól.

jaegtoer 2018.05.01. 11:14:38

@parti_giano:

A jogot általában nehéz szépen elhelyezni. Ezért vannak ügyvédek. De ettől sokszor csak komplikáltabb lesz a hely és a helyzet.

jaegtoer 2018.05.01. 11:17:27

@parti_giano:

Ott? Pont ott, por?! Ne tessen nevettetni, mert porrá kacagom magamat. Akkor aztán küszködhetsz a tüsszögéssel.

jaegtoer 2018.05.01. 11:21:17

Kunhalmi Ágnes:
"Nem az elit áll mögöttem"

Mindjárt gondoltam.

Orica Középföldi 2018.05.01. 11:38:50

@parti_giano:

"nehéz szépen elhelyezni."

Ugyan, csak tárló kérdése. Ha deriválod, hogy Kásler hogy fér be a kormányba, máris rájössz, egy kecses kecskelábú tárló ehhez nem elég:))

De mondhatnám azt is, ha nem csak síkban gondolkodsz, hanem térben is, mint a delfinek, a probléma nem is probléma. ( Hogy lehet hat szál gyufából négy hármoszöget alkotni? )

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.01. 11:54:52

@Orica Középföldi: elméletben megoldottam, de most a gyakorlat szórakozik velem.

Orica Középföldi 2018.05.01. 13:25:58

@parti_giano:

Na ez az a pont, ahol Káslernek nem kell, viszont S Marcsi bármiféle kiállítást könnyedén megold:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.01. 13:56:15

@Orica Középföldi: ő csak szemrevételezi a helyzetet, a sameszek oldják meg.

guma 2018.05.01. 15:12:21

@jaegtoer: :)

na ne!
mindezt egy szuszra?
irigy leszek!

guma 2018.05.01. 15:13:56

@parti_giano:

nem érzi jól magát a 21. században?

guma 2018.05.01. 15:17:32

@Orica Középföldi:

majdnem azt mondtam egy kis röhögés közben: hülye! :))))

jaegtoer 2018.05.01. 20:04:17

@guma:

Feltehetően jót írt Gábor György, ha így ki tudott hozni a sodromból. Az értelmiség árulása volt annyira felháborító, mint aminek a levét Orbán jóvoltából most van alkalmunk kortyolgatni.
Gábor György előtt már csak azért is respect, mert ez nem jött volna ki belőlem a Vincenten labrys kérdésére. Persze nem én vagyok az illrtékes, a kérdés megválaszolására, de fölterjesztettem egy autentikus körben.
Szóval: (az elírásokat javítottam és a hiányzó írásjeleket pótoltam:)

jaegtoer 2018.05.01. 19:04:18

@labrys:

"_Tényleg őszintén érdekelnének azok a differentia specificák, amelyek meghatároznak egy mai magyar konzervatívot. "

ha a XX. sz. végi, XXI. sz. eleji érdekel, arra azt találnám mondani, hogy:
- * mindenek előtt nem lop, mert tiszteletben tartja a társadalom gazdasági alapját képező tulajdont, legyen az akár magán, akár közösségi;
- * a hazugság nem tartozik mindennapi cselekvései közé;
- * számos kérdése mellett is rendületlenül hisz Istenben, viszont elitéli a bigott vallási nézeteket, megértéssel fordul a tűz-, vagy napimádók, vagy a buddhisták felé, érdeklődéssel próbálja felfogni az iszlám kultúra és szellemiség mibenlétét, mindemellett fenntartással viseltetik a kategórikus istentagadókkal szemben, mert az emberi lét alapja a hit. [először csak az Istenbe vetett hitet rombolják le, aztán az ember önmagába vetett hitét, aztán a morál bástyáit, u.s.w.];
- * nem gondolja, hogy a vállalkozás szabadsága előrébb való, mint az állam jólléte, nem gondolja, hogy az állam jólléte előrébb való, mint az emberek szabadsága, nem gondolja, hogy az emberek szabadsága, előrébb való, mint az erkölcs, és azt sem gondolja, hogy az erkölcs nevében, vagy akár Istenre hivatkozással mindent lehet, ami nem tilos;
- * felelősséget vállal és tesz is az ínséget szevedők gyámolítására és megsegítésére;
- * vallja, hogy a politika az erkölcs fia, és még csak nem is gondolja, hogy ama fiúnak a jog szolgálóleánya lehetne. A jog nem ribanc, hanem Iustitia;
- * nem gondolja, hogy a szex bűn;
- * elfogadja a szekularizációt;
- * nemcsak elfogadja a hatalmi ágak szétválasztását, hanem lehetőségeihez mérten védi azt;
- * elfogadja a sajtószabadságot mindaddig, amíg nem fordul mértéktelen szabadosságba, vagy amíg nem élnek vissza a nyilvánosság erejével, mint a negyedik hatalmi ággal, melynek művelői se nem választás, se nem érdem alapján gyakorolják a nyilvánosság hatalmát;
- * nyitott a dialógusra, mert nem fél kinyilvánítani véleményét, mert képes és alkalmas ok-okozati érveléssel megvédeni, vitapartnerét ellenfélnek és nem ellenségnek tekinti;
- * vallja, hogy bármiféle faji, nemi, származási megkülönböztetés nélkül minden embernek joga van a félelemmentes élethez, támogatja a lakhatáshoz való jogot, cselekvően elősegíti az épített és a természetes környezet optimális egyensúlyát;
- * gondolja, hogy joga van utálni az utálatos szomszédját, és ha megütik, nem tartja oda a másik orcáját is (sőt lehet, hogy még egy _Lófaszt! is elmormol, ez utóbbi nem kötelező);
- * hiszi és vallja, hogy a legsoványabb béke is jobb, mint a legkövérebb háború, de tudja, és számon tartja, hogy az emberiség történelme során a békét sikeresebben védték a fegyverek, mint a tárgyalóasztalok és a kivételek ritka madarak. A tárgyalóaztalok általában az újabb háborúkat alapozzák meg;
- * tudja, hogy a mértéktelen liberalizmus kifejezésből a mértéktelen jelző tartalmi szempontból igen viszonylagos értékeket vehet fel. Ami igaz volt tegnap, holnap már hazugság, vagy megengedőbben, ami elképzelhetetlen volt tegnap, az holnap már maga a valóság;
- * és nem befejezésül és nem utolsóként erősen kételkedik saját tévedhetetlenségében, élvezi a humor áldásait, és nem átallja fegyverként is használni.

A teljesség igényével, de nem teljes körűen, csak dióhéjban én ilyennek tudom s akarom.
[lábjegyzet 04.08-hoz: S mint akaratomnak leginkább megfelelőket, a palettáról kétfarkú kutyákat priorizáltam, és ez összhangban volt Lili kutyám elképzeléseivel is. És nem szakadt le az ég. (legalábbis ahol én álltam, ott nem.)

Sir Bates dö Hól 2018.05.01. 21:09:07

@jaegtoer: a becsület és a gerinc teljesen független attól, hogy egyébként bármi másról mit is gondolsz...

Orica Középföldi 2018.05.02. 00:33:20

@jaegtoer:

Minden gondolkodni képes ember hisz valamiben. Paradoxnak tűnő módon még a nihilista is hisz, abban, hogy nem hisz semmiben:)

Nem gondolod , hogy a megértés, érdeklődés kontra fenntartás hordoz n

Orica Középföldi 2018.05.02. 02:08:49

Nem gondolod , hogy a megértés, érdeklődés kontra fenntartás, áraszt némi diszkriminatív stichet a gondolkodó ember ilyetén besorolása esetén?

Egyébként a felsorolásod nagy része a liberálisokra is igaz:)

jaegtoer 2018.05.02. 06:07:31

@Orica Középföldi:

De! gondolom. Konzervatív vagyok.

Ez azért alakult így, mert azokat vettem elsősorban sorra, amelyek közelítőleg lehetővé teszik az együtt gondolkozást.

Körmonfont módon kihagytam 'az emberek egyenlők' mitoszát, mert ez ebben az aposztrofok közé egyszerűsített formában nem igaz, kifejtve meg már könyvtárak teltek meg vele.
De magam is kíváncsian várom a nálam autentikusabb és képzettebb konzervatívok reakcióit. Ha lesz, nem fogom eltitkolni. (vagy mégis?)

guma 2018.05.02. 07:42:05

@Orica Középföldi:

Egyébként a felsorolásod nagy része a liberálisokra is igaz:)

lehet, hogy nekem ezért tetszik! :D

guma 2018.05.02. 07:45:43

@Sir Bates dö Hól:

imádom!
fogalmam sincs miért szeretem, amikor a férfi néha átmegy gyerekbe :)
(különben a gerinc a gyomortól is független.)

guma 2018.05.02. 07:48:06

@jaegtoer:

5.-re elvittem hozzám is, mert hibái ellenére izgalmas meghatározások, követelmények szerepelnek együtt.

guma 2018.05.02. 07:58:39

én ezt el sem hiszem (ráadásul az eredeti oldal se jön be csak egy pillanatra, amikor elkapcsolok)

propeller.hu/itthon/3342464-titkos-foto-egy-graz-maganklinika-parkolojaban-tunt-fel#v2158274

guma 2018.05.02. 08:31:45

még hogy egy orvos is "vallott"?
nane!

titkoshirek.wordpress.com/

Orica Középföldi 2018.05.02. 09:25:01

@jaegtoer:

Nem kekeckedni akarok, csak kíváncsi vagyok, ,(de megjegyzem, nem merném meghatározni ki a konzervatív, ki a liberális, csak nagyon elnagyolva, a ma már aligha érvényes megkülönböztető jegyek használatával .)

Te körülírtál egy magasan képzett hívőt. Hova sorolod, akikre igazak az aposztrófok, de nem hívő? Ha nem ide, miért nem? Hogy férnek ide be a képzetlen konzervatívok? Etc.,etc.

Orica Középföldi 2018.05.02. 15:32:11

Page Not Found történelmi stúdióblog

1901. május 1-jén született az egyik legeurópaibb magyar író, Szerb Antal, akit azonban halálra vertek Magyarországon. "Kellemetlen, ha azt mondják nekem, irodalomtörténész vagyok. Én író vagyok, akinek témája átmenetileg az irodalomtörténet volt" - írta. Bevállaljuk, hogy ez a huszadik század legtöbbet idézett bölcsészdoktor beszólása, naná, hogy a mindig elhatárolódó Szerb Antal nyomta be, olyanok mellett, minthogy "nem tudok olyan nőhöz vonzódni, akit nagyon okosnak tartok, valahogy úgy érzem, mintha homoszexualizmus volna" meg "az egyszerű disznólkodás undorít, de a perverzió érdekel", és ilyenekből minden bekezdésében van legalább egy. Ahányszor az ember Szerb Antalt olvas, okkal vetődik fel: létezik nála nagyobb arc? Az biztos, hogy a legszellemesebb csevegő, bár Krúdyval is szívesen dumcsiztunk volna valami teraszokon két kilenc-egyes fröccs után.

"Az irodalomtörténésznek elsősorban propagandistának kell lennie, a régi nagy értékek reklámfőnökének" - írta szintén Szerb, úgyhogy bemondjuk: ha Szerb Antal Nyugatra születik, regényei, "A Pendragon legenda" és az "Utas és holdvilág" biztos világsikerek, és a lila garbós Dan Brown vagy Paulo Coelho helyett ma Szerb Antalt nyomatnák ötszázmillióan, hogy aztán lerohadna tőle a Facebook szervere. De hazánkban keretlegények végeztek vele munkaszolgálatosként, nem sokkal azután, hogy "Magyar irodalomtörténet" című művét 1943-ban betiltották és kivonták minden magyar iskolai könyvtárból, mintegy iskolatejprogram helyett. Végül is minden idők legszórakoztatóbb magyar irodalomtörténetéről van szó, csak hát Szerb Antal olyanokat állított, hogy "a nemzetiséget nem a vér határozza meg, hanem az elszánás".

Szerb Antal olyan írónak tartotta magát, akinek átmeneti témája az irodalomtörténet volt: az Erdélyi Helikon folyóirat pályázatára írta meg a Magyar irodalomtörténetet, amelyet legjobbnak talált a többi között Babits Mihályból álló zsűri. Szerb nem azt mutatta meg, hogy a magyar irodalom miben különbözik az európaitól, hanem azt, hogy miben hasonlít hozzá, és úgy komponálta meg irodalomtörténeti könyvét, hogy azt úgy olvashassák, mint egy regényt. Az 1934-ben megjelent "Magyar irodalomtörténetért" Baumgarten-díjat kapott és a „fölösleges tudományok doktorát” alig harminckét éves korában a Magyar Irodalomtudományi Társaság elnökévé választották, de innen már csak lefelé vezetett az út.

Szerb azt írta, hogy "a tudós egyetlen földi jutalma a kartársak irigysége", és hát egy pöppet kevésbé népszerű és tehetséges tanár, Palló Imre képviselő biztos irigyelte, mikor úgy gondolta, felnyomja a "Magyar irodalomtörténet" szerzőjét, miként patikához vagy kerthez is úgy lehetett legkönnyebben hozzájutni a 20. században, ha jelentettük, hogy a szomszéd zsidó, kommunista, fasiszta, kulák vagy migráns. A Nemzeti Front képviselője képzőművészeti és őstörténeti kiruccanásai után 1942 decemberében interpellálta Szinyei Merse Jenő kultuszminisztert „Szerb Antal értékromboló irodalomtörténete tárgyában”.

A képviselő szamárvezetője a kiváló Túrmezei Lászlóné "Értékrombolás (Észrevételek Szerb Antal irodalomtörténetéhez)" című tanulmánya volt, amely rámutatott, hogy csak "beteglelkületű és beteg fizikumú emberek” írhatják Petőfi szerelmi költészetéről azt, hogy „biedermeier”, miként azt Szerb tette. A nevezetes interpellációt Baky László későbbi zsidódeportáló belügyi államtitkár „Égessük el a könyvet!” beszólása színesítette, egy másik képviselő pedig azt a poént lőtte el, hogy „szerb is meg zsidó is”, miután azonnal szerződést kínált neki a Nyilas Dumaszínház.

A képviselő szamárvezetője a kiváló Túrmezei Lászlóné "Értékrombolás (Észrevételek Szerb Antal irodalomtörténetéhez)" című tanulmánya volt, amely rámutatott, hogy csak "beteglelkületű és beteg fizikumú emberek” írhatják Petőfi szerelmi költészetéről azt, hogy „biedermeier”, miként azt Szerb tette. A nevezetes interpellációt Baky László későbbi zsidódeportáló belügyi államtitkár „Égessük el a könyvet!” beszólása színesítette, egy másik képviselő pedig azt a poént lőtte el, hogy „szerb is meg zsidó is”, miután azonnal szerződést kínált neki a Nyilas Dumaszínház.

Orica Középföldi 2018.05.02. 15:33:34

A kultuszminiszter annyira se állt ellen, mint Bill Clinton Monica Lewinskynak, úgyhogy 1943 januárjában intézkedett a magyarnak, irodalomnak és történetnek csúfolt összefoglalás betiltásáról. Voronyezsnél amúgy éppen megsemmisítették a második magyar hadsereget, csak arról nem számolt be a Világpanoráma. Nemsokára nemcsak irodalomtörténetét, hanem Szerb Antalt is kivonták a forgalomból: bevonultatták munkaszolgálatosnak, és 1945. január 27-én halálra verték Balfon. így végezte Magyarországon a legjobb magyar irodalomtörténet írója.

A "Magyar irodalomtörténet" betiltása első helyre került a magyar irodalomtörténet legnagyobb botrányait összegző top tenünkben:
http://pnftop10.blog.hu/…/top_10_a_magyar_irodalomtortenet_…

Orica Középföldi 2018.05.02. 15:41:22

Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Átláthatóság? Ugyanmár! Egy letűnt kor hülyesége! Elkészült a tesséklássék elszámolásunk bolygóközi auditja. Ha tetszenek a kampánypénz tékozló projektek, légyszi küldj pénzt, hogy folytathassuk, ugyanis jelenleg -25 millión áll a pártegyenlegünk, mivel a 2%-ot el nem érő egyéni jelöltjeink után vissza kell fizetnünk a kampánypénzt, mit csupa hülyeségree szórtunk el óriásplakát és TV-hirdetések helyett.A legnagyobb vicc, ha rendszeres támogatást adsz, mert azzal már tervezni is lehet, ami nem szokásunk, mégis ráfanyalodunk. Ami nem öl meg, az keményít!

jaegtoer 2018.05.02. 16:24:03

@Orica Középföldi:

:) vannak a konzervatívok, vannak a liberálisok, lehet hogy nyomokban vannak szociáldemokraták is?:)

...most mondhatnám, hogy a képzetlen konzervatívoknak is van pályaíve, ha nem is elve,, és van evolúciója. Igen evulúciója! Legalábbis nem zárható ki, azt sem vitatom, hogy az az evolúció talán vagy inkább feltehetően sosem lesz tömeges, hanem talán inkább egyedi, és szerény,.már ha az Mindenható engedi. De hát már miért is ne? Hogy mennyi ideje szuttyog, harákol, és pökdös, Lucifer meg hörögve röhögne, ha nem szorult volna belé illem, s irdatlan nagy intelligencia, hogy már irritál ahogy deklinál Mennyet, Poklot, s mi közte van, a Mi. Mi emberek, a nagyok játékszere, mint a bandukló hangya a csempén, én nem értettem őt, ő nem értett engem, tisztára mint a siketek, pedig hát ugyanaz az Isten teremtett, így csak annyit tehettem, vigyázok, hova lépek.
Óvok, dédelgetek egy álmot, egy olyan álmot, ami csak nekem van, és ennek az álmomnak csak a saját álmaim szabhatnak határt. Ez a határ álmaimban hol kőből és jégből, hol szívmelegből van emelve és olykor-olykor arra riadok, hogy a jégkőfalon könnyedén áttörők, míg a szívmeleg megállít, lebénít, és saját foglyommá válok a szívem mélyén, mert a keresés mámora maga a téboly, vagy máskor a téboly a mámor, mert ahogy a szívem mélyén a magam foglya lettem, úgy váltak rabbá a fogalmak a fiókjaim mélyén. Levegőt!. Szív, ész, lélek.... Micsoda szent hármas,! és milyen esendők, fogalmak után kotorászik az elme ott, ahol a mosoly kulcs, és könny a zár... És végül mindig rádöbbenek, hogy a fiókok kulcsa az Istennél van, és mindent rosszul tudunk, mert lehet hogy valakik hazudtak egykor s Isten nem az Úr, hanem az Úrnő.
Az angyalok kara óva int, a végzetem veszélyes vizekre vitt már megint, ez itt bizony már maga a blaszfémia, és érzem az égett húsom szagát, de csak halkan merem suttogni, hogy lehetséges lenne az, hogy én mindig a banyákkal, mintsem az atyákkal értettem inkább egyet? Megint csak újabb kérdés. Kérdés kérdés hátán, és hol vannak a válaszok, tudós doktorok, ha csak addig a tábláig láttok, hogy: 'az út maga a cél, meghogy a zész és az egész, és különben is Platonnal van tele a plató.. Hol vagyok én itt és most ezzel kisegítve, és miért bántok oly fukarul azzal az avítt hittel, amikor majd szemtől szemben a választ nem kerülhetitek meg, és esetleg vissza lesz pökve.

jaegtoer 2018.05.02. 16:31:40

@Orica Középföldi:

"_Te körülírtál egy magasan képzett hívőt. Hova sorolod, akikre igazak az aposztrófok, de nem hívő? Ha nem ide, miért nem? Hogy férnek ide be a képzetlen konzervatívok? Etc.,etc. _"
Konkrét kérdésedre konkrétan válaszolva az előbbi csendes ráedzés után azt tudom mondani, hogy sorolja a radai rosseb, ha fontos, válogasson az Isten. Ki Ő? s mi és hol vagyok én Őhozzá. Őneki még van egy szabadnapja. Nekem nincs mert itt garázdálkodik az ő nevében a lándzsájának a hegye, a tölgy makkján a sapka, a repüő rénszarvasok mentora. Messzire kalandozta, de mit mondana Hacsa?

Orica Középföldi 2018.05.02. 17:34:45

@jaegtoer:

Hacsa talán tárgyal a rénekkel, hogy ne egyedül üzenjenek hadat, dumálják rá a medvéket is.

Sir Bates dö Hól 2018.05.02. 20:06:06

tegnap felvonultak... sajnos nem párizsban...

Sir Bates dö Hól 2018.05.02. 20:55:02

@jaegtoer: "mindemellett fenntartással viseltetik a kategórikus istentagadókkal szemben" velük meg mi a gond?...

jaegtoer 2018.05.02. 23:51:26

@Sir Bates dö Hól:

Már amikor leírtam, tudtam, hogy baj van/lesz ezzel az imperatívusszal. Annak, hogy még is kiizzadtam, komoly oka van.
Miközben nem vitatom, hogy van egy vastagon elutasító üzenete, tekinthető ez egy szélsőséges válasznak egy szélsőségesen elutasító ateista hozzáállásra, melynek alapvetése, hogy aki hisz Istenben, az csak egy maradi gondolkodású őskövület lehet, mondhatni fekély a haladó szellemű emberiség testén. Talán úgy írhatnám le, hogy a 'van vagy nincs' vitában ez egy 'eddig és ne tovább' álláspont. Csak ismétlem magam, amikor azt mondom újra, meg újra, hogy magam részéről szívesen teszek kivételeket, és nem is tartom számon a kivételeim számosságát, mert az én személyes kivételezésemnek az az egyik alapköve, hogy amíg nem pocskondiázzák akár az IUrat (aki lehet, hogy Úrnő), amíg nem tekintik csökevénynek a hitem jellegét, (nagyszerűsége és benne az én nagyszerűségem is vitatható) ám mindez nem jelenti azt, hogy ne lehetne vita tárgya.
Tréfásabban fogalmazhatnék úgy is, hogy a más állásponton lévőknek nem feltétlenül kellene visszariadni az ominózus imperatívusztól, hiszen miért ne lehetne úgy értelmezni, hogy amikor óvatos fenntartással fordulok az ateisták (kategórikus istentagadók) felé, az azért van, merthogy fenntartok a szívemben nekik is egy zugot, de oda nem engedek be válogatás nélkül akárkit. Ugye, és mindazonáltal s valamint.
Ez persze pont így, és pont általában nem lenne igaz, de vessen rám elsőnek az követ, aki fenntartás nélkül bárkit a szívébe fogad.

jaegtoer 2018.05.03. 02:42:09

*****
Az imént 3 Holdat láttam.
... és egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy rossz a szemem. Lehet hogy három időben egyszerre vagyok jelen. De gép, monitor és billentyűzet csak egy van ebben a közös térben, úgyhogy most ebben teszek-veszek s azon jár az eszem, mit csinálok éppen a másodikban vagy a harmadikban és azokban, amelyeket csak sejtek.

*****

jaegtoer 2018.05.03. 06:17:41

@Sir Bates dö Hól:

Aztán még el lehetne molyolgatni a kategórikus istentagadók és a következetes istentagadók azonosságain és különbségein. Is. :)

Orica Középföldi 2018.05.03. 07:00:40

Még egy gondolat Szerbtől. De ismerős:(

“Mindennap elolvasok egy olasz újságot. Egy kicsit olyanok, mint az öreg Rockefeller számára külön készített újság, amelyben csak kellemes és megnyugtató hírek vannak. Az olasz eszme az egész világon diadalmaskodik, különösen Spanyolországban. És idebent Itáliában kizárólag nagyszerű dolgok történnek. A Duce megnyitja az új teknősbéka-verseny-stádiumot, és a nép lelkesen ünnepli. A trónörökös megjelenik valahol vízicserkésztábornoki egyenruhában, és a nép lelkesen ünnepli. Az aostai herceg belefúj a milánói hitközség új hosszúnapi trombitájába, és a nép lelkesen ünnepli. Olaszország népe állandóan lelkesen ünnepel. Semmi baj. Isten az égből lelkesen mosolyog olaszaira." Szerb Antal. (Treno popolare)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.03. 07:12:58

@Orica Középföldi: már abból is látszik, hogy a szakállas nem haragszik az olaszokra, hogy odaadta nekik a parmezán.

Orica Középföldi 2018.05.03. 08:10:43

@jaegtoer:

Az "imperatívusz" körüli bolyongásaidra néhány kósza gondolat.

A kategorikus imperatívuszt Kant nyomán tudom értelmezni, a kategorikus istentagadót nem.
Értem amit mondani akarsz, de nekem nehéz ellentmondani - akármilyen jelzővel - olyasmiben, amiről nem vitatkozom. Vannak fiókok, amiket az ember nem húz ki:)
Nem kíváncsiság híján, hanem mert nem tartozik rám a tartalma, és azt se engedem, hogy kéretlenül rám borítsák. Készséggel belátom, hogy korlátozott, ha tetszik korlátolt vagyok, mert kíváncsiságom csak a megismerhetőség határáig terjed. (Nagyon tágan értelmezem a megismerhetőséget, ami mindig az ismeretlennel kezdődik. Persze lehet, hogy a vége is az:))

*
Nem látok különbséget a kategorikus és a következetes között, ez csak sallang. A hangsúly a tagadáson van.

Orica Középföldi 2018.05.03. 08:17:59

Page Not Found történelmi stúdióblog

Nem ismerünk jobb programot a Szerb Antal "Magyar irodalomtörténet" című művének bevezetésében foglaltaknál:

"Meg kell változtatnunk a csillagos égbolt rendjét az irodalomban. A régiek úgy szemlélték a világot, hogy Magyarország volt a világ közepe, és a többi ország csak arra való volt, hogy Magyarország más-voltához az ellentétet szolgáltassa. Az ő előadásukban a legfőbb szerep annak jutott, hogy miben különbözik Magyarország Európától – mi azt mutatjuk meg, hogy miben hasonlít hozzá."

De persze ennyi még nem lett volna elég ahhoz, hogy 1943-ban máglyára követeljék és betiltsák a legjobb magyar irodalomtörténetet, ehhez az is kellett, hogy Szerb Antal olyan "nemzetellenes" gondolatokat is hozzátegyen, minthogy "a nemzetiséget nem a vér határozza meg, hanem az elszánás".

Orica Középföldi 2018.05.03. 09:46:25

Elballagtam vásárolni, és közben azon molyoltam, milyen rossz szó a(z isten) tagadás. A nem hiszem, és a tagadom között nem elhanyagolható a különbség.

A tagadás, egy elhárító mechanizmus, a pszichológia legutóbbi meghatározása szerint, "adott esemény bekövetkeztének vagy adott állapot fennállásának elutasítása" (Carver & Scheier, 2006). Hangsúlyoznám, itt konkrét dolgokról van szó, pl. meglátogatna XY, tehát halaszthatatlan dolgaim lesznek házon kívül, á, a társam nem csal meg, tökéletes a kapcsolat, de most nem tudom hol van.

A transzcendencia világával a pszichológia nem foglalkozik. Mire fog, esetleg, talán, azt már nem én írom meg:))

jaegtoer 2018.05.03. 10:56:25

@Orica Középföldi:

A kategórikus, azaz ellentmondást nem tűrő istentagadás, és a következetes, azaz a többnyire vagy mindig ugyanazon elvek mentén cselekvő és ítélő istentagadás között azt a finom kis különbséget vélem észrevenni és értékelni, hogy amíg a kategórikus szekcióban nincs olyan, hogy 'feltéve, de nem megengedve,'
a következetesség fiókjában meg látok ilyenre esélyt.

Orica Középföldi 2018.05.03. 11:41:31

A tobzódás a szülinap okán van, de ha már megszületett, ha már zseni volt, ha már szembesült a "magyar néplélekkel", emlékezzünk rá. Én imádtam:)

Page Not Found történelmi stúdióblog

My way is to begin with the beginning, szokásom a kezdetén kezdeni – mondta Lord Byron. Így kezdi A Pendragon legendát Szerb Antal, a legszellemesebb társalgók egyike, a magyar irodalom zsenije, aki miatt egy túlképzett nemzeti frontos kolléga interpellált a parlamentben, hogy tiltsák be értékromboló irodalomtörténetét, merthogy megint egy zsidó. A politikus felheccelte keretlegények méltók voltak az eszméhez: halálra verték Balfon a legeurópaibb szerzőink egyikét, mi pedig innen kívánunk biedermeier szexet az egész magyar szellemi kultúrközösségnek. Szerb Antal-írásunk.

pnftop10.blog.hu/2012/05/31/_hajlando-e_miniszter_ur_maglyan_elegetni_betiltjak_szerb_antal_magyar_irodalomtortenetet_683

jaegtoer 2018.05.03. 12:25:38

Elképzeltem, ahogy elképzelted, ahogy Kovács László a rokokó-fejezetet bírálja egy irodalomtörténetben,

guma 2018.05.03. 14:13:48

@Orica Középföldi: :)

szeretem. van pár hangoskönyve nálam is fent:

offforever.blog.hu/2017/11/01/szerb_antal_a_zsarnok_hangoskonyv_novella

pl a te megjegyzésed ez volt ennél:

Bakker, de nagyon tudott írni Szerb:))

Orica Középföldi 2018.05.03. 16:29:30

" Az apródfrizurás lakberendező, a nemzeti gyökereit meglelt körúti bulvárrendező, az államtitkárság közben hogy, hogy nem földbirtokossá átlényegült fűzfapoéta után most a cirkuszos fogja irányítani a kultúrmaradékot."

TGM zseniális:)))

hvg.hu/itthon/20180503_tgm_bolond_Kasler_es_a_magyar_allam_kormanyalakitas_miniszterek

Orica Középföldi 2018.05.03. 17:45:10

Lenyúliász
– utolsó ének –

Vérszínű nappal serked a hajnal a soktornyú Trója felett,
és szárnyas sisakú Pallasz Athéné még issza a reggeli kávét,
Hermész jő ekkor, a szárnyas sarujú, kék szemű isteni hírnök,
és szól: – Hallottad-é a hírt Zeuszunknak szépszemű, lándzsás leánya?
– Mondjad a hírt, már rád figyelek, fejemből kitisztul az éjjel –
szól Pallasz Athéné, mert rágyújtott már a legelső reggeli dekkre.
– Mit tettek hát ma az elleneim, a furfangos, rézhajú trószok?
– A trószok, Athéné, ma éjjel aludtak, hallgat a nagyfalú Trója,
de neveddel élve szőnyeg-csomózza stekszét a hungari jegybank
szolgáinak szutykos lépte alá, hogy ne döngjön a borszínű parkett,
és csend legyen ott, hol lopják a pénzt, ott légy zümmögése se halljék!
– Nevemet ők vaj', hogy elegyítik üzelmeiknek hosszú sorába? –
kérd' Pallasz Athéné, s már felharagodva kutatja az isteni lándzsát.
– Ezek nevedet, az olümposzit, saját alapítványukra skribálták
– szól Hermész, az istenek gyorsléptű hírnöke félve nagyon,
hogy nagy haragú Pallasz Athéné mit szól a felkavaró üzenetre.
– Hol van hát szárnyas sisakom, és hol az a kurva nagy lándzsa? –
rikolt a bagolyszemű, hangjától rengnek a sziklák, dühétől
ádáz tarajjá horgasodik a borszínű, vérszínű tenger.
– Az este még ide tettem a pajzsom, és melléje tettem a dárdát,
hogy a trósz háborúnak gondjaitól rövid időre álmomba menekültem,
de ím, fegyverimnek most hűlt helye csak, hát mit szólsz te mindehhez, Hermész?
– Nos, erről beszéltem, isteni bölcs, hogy veszve van immár a dárdád,
és szárnyas sarum, Zeusz villámi, Poszeidón szigonya is mind odaveszve,
magánvagyonukká minősül immár mind a sok isteni kellék,
Pallasz Athéné Egyetemmé alakult a délceg olümposzi hegycsúcs
isteni létünknek hűlt helye már, ott csak kancsal ármány, aki tort ül,
vége mesénknek; a ravasz Odüsszeusz is Londonba hajóz most, hogy
ott mosogassa a tányért.

(Konok)

Orica Középföldi 2018.05.03. 17:58:42

- kisszines -

Ez a rémes Kanye West rapper, azzal az üde gondolattal lepte meg Amerikát, a világot és a történészeket, hogy a rabszolgaság a feketék választása volt, mert olyan sokáig tartott, hogy nem lett volna lehetséges az akaratuk ellenére.

Samuel L. Jackson reakciója a Twitteren: "Ha kevesebbet költenénk rapperekre és többet az oktatásra, akkor több okos emberünk lenne, és kevesebb szar zenénk."

jaegtoer 2018.05.03. 21:42:11

@Orica Középföldi:

Olvastam TGM-et, azt se tudtam, sírjak vagy nevessek.

jaegtoer 2018.05.03. 21:51:57

@Orica Középföldi:

Eddig nem ismertem Konoknak ezt a lábát, nem vitás, zseni a pali.

jaegtoer 2018.05.03. 22:01:58

@Orica Középföldi:

Ma, háromszor kezdődött számomra a nap, talán az éjjeli három Hold miatt.
Most kezdem írni tovább, amit kell, már nem is szabályatot írok, hanem a háborút és békét.

1) éjfél körül vettem észre a holdat, aztán írtam reggel hatig.
2) kávé, összerendeződés indulás a gyárba, aztán kettőkor haza, fél négytől alvás 20:30-ig.
3) 20:30-kor Őzike (aki amúgy tigris), telefonon hív, aztán kávé meg kávé meg kávé és még valamennyi kávé, s most itt ülök egy lopott félórával, hogy aztán neki álljak újra, megtölteni karakterekkel az éhségével fenyegető, egyre dagadó file-t és még mindig nem látom, mekkora lesz ez a gömböc.

Orica Középföldi 2018.05.04. 06:31:52

@jaegtoer:

Remélem termékeny volt az éjszaka.

***

Az "államférfi" a pszichológus szemével.

168ora.hu/itthon/orban-retteg-mint-minden-diktator-149308

Orica Középföldi 2018.05.04. 10:40:15

@Sir Bates dö Hól:

"tegnap felvonultam"

Abszolút akadémikus a kérdés, miért vagy ni ellen:?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.04. 15:26:54

tételmondat:

"De persze minden erdélyi magyarnak van egy traumatikus és frusztrált időszaka, amikor szembesül a történelemmel, és rájön, hogy vagy feldolgozza ezt, vagy örök életében a sérelmeinken rágódhat."

hvg.hu/kultura/20180504_papp_sandor_zsigmond_interju_erdely_idegengyulolet_gyulolet_konyv

hehe, frusztráltsága, ha nem is kultúrát, de stadionokat épít.

Orica Középföldi 2018.05.05. 08:25:32

Tibi atya legújabb posztja felettébb érdekes.
Az, hogy a polgári szellem képviselőjének, harcos védelmezőjének tekinti Puzsért és FAM-ot , gender-témában Bagdyt - köztünk szólva - röhejes, de nagyon.

De az igazán érdekes két kommentelő eszmefuttatása, konzervativizmusról, genderről. Mindig mondtam, hogy a fent említett uraknak, Tibi atyát is ide értve, fogalmuk nincs mit jelent pontosan a gender. Nos, az egyik kommentelő nagyon érthetően fogalmazza meg.

" Ha egyértelműen akarom kifejezni, akkor azt szoktam mondani: az, hogy farkad van, azt jelenti, hogy férfinak születtél (sex), az, hogy öltönyben mész állásinterjúra, azt jelenti, hogy ezt tanultad a férfi szerepekkel kapcsolatban (gender). Nem csak a transzneműeknek, genderfluidoknak, stb. van genderük. Gendere mindenkinek van. Az öltöny nem az XY kromoszómával született biológiai szerv, hanem egy ruházatbeli leképeződése a kultúra férfiképének." (Gyurics Gergely)

Jég! A kedvenc csontodhoz:))

"Egyébként a konzervatívoknak nincsenek szilárd alapvetései. Sőt, büszkén hirdetik, hogy a konzervativizmus nem egy ideológia, ezért nincsenek dogmái és axiómái. Illetve szokták hangoztatni a konzervatizmus reflektív természetét." (Gábor Boda)

Tényleg nagyon jók:))

tibiatya.blogstar.hu/2018/05/04/miert-kritizalom-a-posztmodern-baloldali-radikalisokat-/52087/

jaegtoer 2018.05.05. 08:44:58

@Orica Középföldi:

(közben javítanom kellett, mert majdnem elírtam, mindjárt a többire, de ezt betolom)
Az élet szép. De lehet szép a halál is. és ott van még a haláli szép. mindazonáltal az életi szép terminológiával nem találkoztam. Hanem a hangyák filozófiája egyre jobban érdekel. Egyre lenyűgözőbb, ahogy figyelem őket. és elképzelem: ahogy én észlelem a két világ határát, valaki ugyanígy ott szemlélődik három világ határán, más valaki pedig négy világ határán vizsgálódik s megint egy másvalaki az ötödiken, aztán így a végtelenségig, és mind én vagyok, csak nem tudok a másikról. A följebbvalóról. Csak sejte. Csak hiszem. Aztán kérdés még, hogy a végtelenség végén (az utolsó határon), ahol már nincs tér, nincs idő, és nincs változás, és már egyáltalán semmi nincs, az is én vagyok-e? Mert ott már csak az Isten lehet. Sokszor elképzelem, hogy mivel telnek a napjai. És rá kell jönnöm, hogy milyen szar lehet neki. Mennyi mindennek kell klappolni, hogy nyugodtan megihasson egy sört…. esetleg szarik mindenre, és így is, ügy is nyugodtan vedeli a sörét, ha épp megszomjazik vagy úgy tartja kedve. Ámde, ha az anyag mellett van antianyag, akkor kellene lenni egy anti Istennek is. Ő mit csinálhat vajon? Nem sört, hanem bort iszik, és amúgy minden detto? vagy egyáltalán!? mit csinálnak ezek ott ketten? Itt, lenn, meg erre felé szívnak a népek, mint a torkos borz. Hogy van ez?
Van abban valami óvatosságra intő, ahogy időnként önként nyílnak az ajtók, kicsúsznak a fiókok és ahogy sors szerűen fel-feltűnik egy egy hangya olyan utat járva be, melynek mintázata arra utal, hogy nagyon is tudja, amit tud, és tudja azt, amit én nem, csak hát az erőviszonyok. A fizikaaaiii, a fizikaaaiiii... a szellemi, az már korántsem annyira biztos. Mit tud a hangya és mit tudok én, és mit a többiek. Lehet, hogy a hangya is én vagyok??? …és a legvégén s sornak, ott messzi messzi is én vagyok? Lehet, hogy a sört is, a bort is én iszom, közben meg a hangya is én vagyok, meg aki figyeli a hangyát, de aki engem lát azt én nem észlelem, és ezért gondolom, hogy ő az Isten, pedig hol van ő attól végtelenség végén levőtől, aki meglehet, inkább mégiscsak a hangya, és ilyenkor fölmerül, hogy mi van akkor, ha belefullad a borba, és mindenek dacára az a legnagyobb jó, a sörhalál meg a létező legnagyobb rossz.
Azt hiszem, iszom egy wishkey-t. Mi baj lehet. Elvégre 8:00 óra elmúlt, szombat van, májusi szombat, süt a nap, eső nem esik, és van wishkey. az áll a címkén: devil's cut.

jaegtoer 2018.05.05. 09:37:56

@Orica Középföldi:

P, FAm, B kapcsán azt ízlelgetem, a 'Nem mindenki mindig normális', illetőleg a 'Mindenki nem mindig normális' aztán 'Normális a normális', továbbá a MargitI normális?!
És mi a norma?

A vincenthez írtam:

kissé megmimózásodva, de törve nem.... konkrétan arra a arra a kérdésre, mely szerint: " (...)szükségszerű, hogy egy konzervatív vallásos hívő legyen? _" azt a megfontolt, nem egyedül körüljárt választ adom, hogy:
-Nem, nem szükségszerű.i, de ide írom az teljeset, oda csak az elejét írtam: "

A folytatást azt inkább kitöröltem, de nagyon bánom, mert megismételhetetlenül gyönyörű volt. (a följebbiek P, FAM, B. , utóbbi különösen, mind a húsz ujját megnyalná utána. tulajdonképpen onnan indult a devil's cut:)

Lehet, hogy elkerülöm tibi atyát, túl 'túl' nekem. azt írja a kommentben:

"irodalomra - az ideológiának megfelelőre - korlátozódik.
A gender nem ad komplexebb képet az ember identitásáról, mint a biológiai nem, és amikor ezt kijelentem, az esetek 99,8%-ban van igazam, és csupán 0,02%-ban tévedek. A nemekkel szemben kialakult elvárások pedig organikusan alakultak ki, hosszú évmilliók, majd évezredek során."

nem tudom szándékos e, vagy véletlen, de mindjárt a komment kezdet hamis:

kiloval mérni a térfogatot, és tömeggel a sebességet elég taszító nekem.
ha egy papírra vonalat akarok rajzolni, akkor azt tehetem, úgy, hogy törölhető legyen (ceruza) vagy törölhetetlen legyen (tinta)

Ha ezt egy pengével vagy szikével teszem, meglesz a vonal, és lesz két darab papírom. így a vágás mentén két vonalam lesz, pont eggyel több, mint akartam, és a két papírdarab még felhasználható, csak nem arra amit akartam.
Tehát én azt tanultam meg tibi atyával szemben, hogy rendben vannak a vonalak, csak vigyázni kell az eszközökkel.

[aztán nem tudom, nem kommunikációs fogás-é ez a genderes faszkolódása)

Mindenesetre az a farkas versus öltönyös megközelítéses riposzt elég frappáns volt.

[amúgy szerintem ez a gender dolog sokkal súlyosabb problémává fogja kinőni magát, mert az ember saját hasznosságába vetett hite, a saját hasznosságának tudata, e kettő ütközése vagy harmóniája fontos fejlődési komponens az egyénnek és a társadalomnak is. de ezt már végképp meghagyom az utókornak]

megyek dolgozni.

jaegtoer 2018.05.05. 13:36:21

@Orica Középföldi:

elolvastam. nagyon tud ez a leány vagy fiú.

Orica Középföldi 2018.05.05. 15:19:16

@jaegtoer:

"[aztán nem tudom, nem kommunikációs fogás-é ez a gekenderes faszkolódása) "

Ugyan az egyik kommentelő azt írja, a gender valid tudomány, de én fenntartom, kutatási terep. Aztán vagy lesz belőle tudomány, vagy nem. Én pillanatnyilag arra hajlok, nem. Vannak közös metszetei a viselkedés- és szervezetpszichológiával.

Tényleg túltolták, és egyetlen érvelésük sem helytálló, mert a fogalommal nincsen tisztában.Az meg külön szórakoztató, ahogy rátolták a feministákra:))

jaegtoer 2018.05.05. 15:39:34

"A kormány hazacsalogatná a fiatalokat Nyugat‑Európából

Kiemelten fontos megóvni a magyar identitást Nyugat-Európában."

Ezen az identitás pátyolgatáson röhögök amióta csak fölmerült a mélymagyar deal sulykolása.
A mindenkinél magyarabb vállalkozók Mészáros szomszéd és barát valamint, a feketeseggűvé előlépett Tiborcz vő és fény, ja nem félhomály hozó cégneveit veszem, az már maga a honi identitás katasztrófa.
A teljesség igénye nélkül:
Lőrinc barát:
Core Solutions Kft.
Euro-Immat Üzemeltetési Kft.
Exter Adósságkezelő Kft.
EXTERCOM Vagyonkezelő Kft.
Exter-Estate Ingatlanforgalmazási Kft.
EXTER-IMMO pénzügyi Szolgáltató Zrt.
Exter-Reál Ingatlanforgalmazási Kft.
Medister Egészségügyi Beruházó és Üzemeltető Kft.
MKB Befektetési Alapkezelő Zrt.
MKB Consulting Kft.
MKB Inkubátor Kft.
ARETE Tanácsadó Zrt.
Elevator Lending Kft.
Elevator Technologies Kft.
Family Finances Kft.
FintechBlocks Kft.
A vő:
HCS Experts Kft. (elektronikus, számítástechnikai eszközök nagykereskedelme)
2. ES Hungary Kft. (Tiborczék régi családi cége, vegyes tevékenységi körrel)
3. G2G Zrt. (desztillált szeszes ital gyártása)
4. Ital-Tár Kft. (ital-nagykereskedelem, a G2G leányvállalata)
5. IBC-Projekt Kft. (gazdasági tanácsadás)
6. BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. (az anyacég, mely közvetlenül birtokolja a badacsonyi Ranolder-villát)
7. TRA Real Estates Kft. (a turai kastély felújítását végző társaság)
8. Viona Projekt Kft.
9. és leánycége, az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. (a Pesti Vigadó melletti Mahart-ház tulajdonosa)
10. Bellevue Development Kft. (a társaságba apportként egy 350 millió forintot érő, XII. kerületi, Hangya utca 30. szám alatti telek került)
11. Downtown Development Kft. (a cégbe apportként az Andrássy út 43. szám alatti palota három – összesen 290 millió forintra értékelt – albetétje került, amely közel a teljes első szintet jelenti)
12. Bella Vista Kft. (bejegyzés alatt, vélhetően nem ez lesz a társaság végleges neve)
13. Bellavista Apartments Kft. (új cég, még nem tudni, milyen ingatlanprojektre jött létre)
14. Longoria Holding Zrt. (a cég kétharmada került nemrég a BDPST Zrt. birtokába, a további egyharmad a Lexan Holding Zrt. tulajdona)
15. Dorottya Investment Zrt.
16. és leánycége, a Moons Kft. (a Longoria Holding közvetlen és közvetett tulajdonában álló két társaság a Vörösmarty térre néző Weber–Münnich-házakat menedzseli. Ebből a palotaegyüttesből valószínűleg ötcsillagos szálloda lesz, az épületek korábbi tulajdonosa a Marriott-lánchoz csatlakoztatta volna a leendő hotelt.)
17. Hotel VSGRD Kft. (a Longoria Holding leányvállalata, mely a lepencei strand fölé tervezett, jelenleg 66 százalékban elkészült luxusszállót birtokolja)

No, csak úgy dúl az identitás, na.

Sir Bates dö Hól 2018.05.05. 18:11:02

@Orica Középföldi: a munka ünnepén... trockistákkal... de itt nem akart randalirozni senki, a black box párizsra koncentrált (bevallom, én roppant mód szimpatizálok velük... )
és örülók, hogy olyan helyre vetett a sors, ahol létezik a baloldal és lehet az osztályról, mint csoportról beszélni...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.05. 18:54:33

@Sir Bates dö Hól: mi bajod a thürmerékkel itthon? igaz, nem trockisták, de leninisták.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.05. 18:57:44

@Orica Középföldi: puzsér bekattant a genderre, feminizmusra, gondolom, egy elnyomott faszi. vagy csak nyomott.

Orica Középföldi 2018.05.05. 19:58:01

@parti_giano:

Betegesen frusztrált a pali, a mamának köszönhetően.

Orica Középföldi 2018.05.05. 20:03:58

Már vártam, hogy Konok is megszólaljon.

www.facebook.com/photo.php?fbid=1786954948027272&set=a.135220773200706.24812.100001383534388&type=3&theater

A kommentek között a Dalai Láma szövege is szerepel.

Orica Középföldi 2018.05.05. 21:05:57

Respekt Hontnak.

Mint közismert, ma volt (illetve még van) Karl Marx születésének 200. évfordulója. Nem tudom, mi az összefüggés, de bizonyára van jelentősége, hogy idén erre a szombatra esik a Meztelen Kertészkedés Világnapja.
De nem kertészolló, hanem fogcsattogtatás hallatszik, mégpedig Marx ürügyén. Amúgy magyarosan, közhelyekre csupaszítva, az időben korábbi és későbbi eseményeket ok-okozat viszonyként föltüntetve. A marxizmusról, pontosabban a magukat marxistának beállító rendszerekről értekezve Marx helyett.
Márpedig maga, Marx sem problémamentes, és akkor most finom voltam. Tévedései már megtalálhatóak a korai Gazdasági-filozófiai kéziratokban. Ám Marx kritikus volt, még ha magát szerette teoretikusként, proklamátorként, váteszként és használati utasításkészítőként láttatni.
Egy tárgynak mindig jót tesz a kritika, és a liberális kapitalizmus híveinek, mint például nekem remek elmejáték a kritikán elgondolkodni, mert Marx fontos működési anomáliákra mutatott rá. Nem mellesleg nem egy tudomány szemléletén változtatott, nélküle például nem volna, vagy nem ilyen pályát futott volna be a par excellence polgári tudomány, a szociológia. Marx nagy gondolkodó, nagy hibákkal.
A kritika kikezdi egy elv, egy program, egy konkrét politikai berendezkedés koherenciáját, és ezen elvek, programok, politikai rendszerek híveinek identitását. Amennyiben a sértett identitásra koncentrálunk, és terméketlen ideológiai csatározásokba felejtkezünk, úgy elmulasztjuk megvizsgálni a kritika által célba vett területeket, vagyis tökéletesíteni elképzeléseinket. Például föltenni a kérdést, hogy szabad piacgazdaságban miért termelődnek újra és újra szörnyrezsimek. Hogy a szabadság és a lehetőség viszonya korántsem olyan egyértelmű. s í. t.
Szóval elvágólagos állásfoglalások helyett inkább ápoljuk gondolatainkat, vagyis - noha ezt nem Marx mondta, hanem mist szintén közismert, Voltaire -: műveljük meg kertjeinket! Akár pucéran.

Sir Bates dö Hól 2018.05.05. 22:04:43

@parti_giano: láttam a videót... besírtam a röhögéstől...
@Orica Középföldi: a többi felvonulónak meg azt, mikor megkérdeztem, hogy kaphatok-e én is transzparenst, mint kivülálló... kérdik miért vagyok outsider... mondom, ez mégis csak a munka ünnepe... nem tartom se a ramadánt, se a hanukát...

Orica Középföldi 2018.05.06. 10:46:05

Esterházyt hallgatok. A napokban felmerült néhány téma kapcsán elröhögtem magam, amikor ezt hallom-

erre vonatkozó tudásom nincsen, de műveltségem van, tehát értem, mit nem értek, hát egy szintig., aztán egy szint után azt se

hát így vagyok én a mai francia trockistákkal,, meg az összes megszólalással Marxot llletően:))

Orica Középföldi 2018.05.06. 14:04:21

@Sir Bates dö Hól:

Aha:)
Gondolatban átfutom, hogy TGM-nek hány sziv(n)e változása volt az elmúlt 28 évben.

Sir Bates dö Hól 2018.05.06. 14:21:12

@Orica Középföldi: a lumpenprolik mindig visszatérnek gyökereikhez:-)...

jaegtoer 2018.05.06. 16:10:10

@Orica Középföldi:

Ellent kell mondanom.
Miközben készséggel -szívből jövően- és minden szervilizmustól mentesen, bár a tudás előtt mindig alázattal telve fejet hajtok, elismerem, hogy szeretnék annyi mindent tudni, és legalább negyedannyira jól írni mint TGM,, nos mindennek ellenére meg kell állapítsam, TGM esetében éppúgy nem beszélhetek színeváltozásokról, ahogy szíveváltozásokról sem, tehát én nem tartom köpönyegforgatónak sem (nem is volt kimondva, még csak sejtetve sem), mindazonáltal megalapozottan állíthatom, hogyha legalább feleannyi esze volna, mint amekkora szíve, úgy nem merülhetett volna föl a színeváltozási effektus. És TGM amúgy is, meg emígy is egy okos ember. Föltehetően túl sok fiókja van, szóval amolyan fiókos ember és ha valaki, akkor én tudom, hogy a fiókok olykor vagy önálló életre kelnek, vagy belekavarodik. Erről lehet szó. És azt sem lehet kizárni, hogy szeret kirándulni. Az meg egy érdekes torna, időnként kíntorna.

jaegtoer 2018.05.06. 16:12:32

Előbbi röviden:

Kissé habókos.
Azzá válhat az okos ember. Okos, ámde habókos

Orica Középföldi 2018.05.06. 16:55:34

@jaegtoer:

Hahó! Nem bántom Gazsit, de az tagadhatatlan, hogy annyi árnyalatot - liberalizmustól az anarchoszindikalizmusig, közben kicsit zöldbe borulva - bejárt, mint kevesen, és mindezt mély meggyőződéssel. Ezzel együtt unikális:)

Orica Középföldi 2018.05.06. 16:59:03

@Sir Bates dö Hól:

Egy frászt. Egy lumpenproli nem tud visszatérni, el se szakad.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.06. 17:19:50

@jaegtoer: szerintem teljesen vállalható a habókosság. de van alosztásuk: dobozgyűjtő habókosok, vasszéktörő habókosok, meg a flanszia hobokosok.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.06. 17:23:00

@Orica Középföldi: gazsi úgy van, hogy gondolkodik. ahogy jég írja, van mire alapoznia. aztán tovább gondolja, le is írja. aztán tovább gondolja, le is írja. a legtökéletesebb alakzat a kör.

Sir Bates dö Hól 2018.05.06. 22:39:41

@Orica Középföldi: én mindig is szerettem a lebbencslevest:-)..

Sir Bates dö Hól 2018.05.06. 22:55:06

az emberek egy része azt gondolja, hogy csak ez az egyetlen életünk van, mások másként vélekednek... arra kell törekedni, hogy hagyjuk mindenkinek ezt az egy biztosat minél jókedvűbben és teljesebben eltelni a másik szükségtelen baszogatása nélkül...

Orica Középföldi 2018.05.07. 02:18:12

Hú bakker.

b1.blog.hu/2018/05/06/gabor_gyorgy_feljelentok_es_feljelentettek#comments

Nincs mese, most már el kell olvasnom Techet írását, ami jótündérnél is kivágta a biztosítékot

Orica Középföldi 2018.05.07. 03:29:37

@Sir Bates dö Hól:

Ahogy elnézem, nem arra haladunk.
Ld. előző linket, vagy ezt.

Tibi atya fentebbi posztját megosztotta egy konzervatív egyetemi tanár saját fb-oldalán, hááát, olyan konzervatív perpatvart még nem láttam, ahogy ott egymásnak estek a kollégák.

Ezzel kezdődik: És mi van a poszt-modern konzervatívokkal? Amúgy a nyelvi-történeti dekonstrukció és a modern pszichológia eredményeinek elfogadásával megszülethetne a felismerés: mindig is érték és kommunikációs válság volt, csak most csúcsosodik ki. Pl. Mindenki azt szajkózza, hogy a középkori Európában mindenki keresztény volt. A fenét, a latin miséböl semmit nem értett, csak kussolt, ha nem akart bajt. Ezért lett sikeres Luther mert egy buvopatak szerü társadalmi igény szolaltatott meg.

***

Tibi atya megírta posztját Maxról is. Nem teszem be, de egy mondatot muszáj:))

Az általam tisztelt anarchista író (hát baszki, ezt a négy szót sem fogom sok ember kapcsán leírni az életben), Konok Péter, akivel valószínűleg soha, semmilyen politikai kérdésben nem fogunk egyetérteni, hiteles rajzot ad Marxról:

jaegtoer 2018.05.07. 15:30:35

@Orica Középföldi:

én meg kedves kutyatörténetekre fogok ezentúl koncentrálni, mert amikor már azt hinné az ember, hogy ááááá, nem, ennél már nem lehet valami valamibb, legkésőbb a következő órában kiderül: de bizony, de!

úgyhogy a történések elvesztették történés jellegüket, és különben is, mindazonáltal.

Orica Középföldi 2018.05.07. 18:53:34

Elolvastam Béndek recenzióját Hont könyvéről.

Hát ez -

Hont az egyik, megkockáztatom „a” legnagyobb élő stilisztánk a szó legjobb, hagyományos értelmében vett hírlapírók között. Érezhetően hatott rá a reformkor nyelvétől Mikszáthon és a nyugatosok át Örkényig, TGM-ig és Esterházyig mindenki, aki valaha minőségi írást végzett magyar nyelven.

- barokkos túlzás.

Gyakrabban kéne TWÁ-t olvasnia.

Orica Középföldi 2018.05.07. 19:31:31

Na, rászántam magam, hogy elolvassam Techetet. A pasi tényleg örökbe fogadott egy agyrágót.
Habermast nem bocsátom meg neki.

jaegtoer 2018.05.07. 20:27:07

@Orica Középföldi:

ebbül a titánbúl lesz még valami. Valaki már nem, de mint valami - jó nagy..
elolvastam a tíz igazságot.
ha kéznél lenne, nekilátnék a Gőgös Gúnár Gedeonnak. Istenbizony.

jaegtoer 2018.05.08. 04:22:25

Gedeon ide, Gedeon oda, teljesen kiszolgáltatva a gondolataimnak, nyitott szemekkel néhány végtelennek tűnő percig arról álmodtam, ha mindennapi imádságunk úgy kezdődne, hogy: 'Mianyánk ki vagy a Mennyekben, áldassék ezerszer és ezerszer a te szereteted....'
Persze, lehet, hogy ez már maga a vég itt a két vagy három vagy négy vagy még több világ határán, mindazonáltal nem zárható ki, hogy valamelyikben éppen így kezdődik ez a magasztos fohász. Miért is ne?
Aztán persze van tovább is, van folytatás, de függőben hagyom, mert közel az elkárhozás, különben is utána kell néznem, hogy tudjam pontosan, az miből is áll, és meddig lehet idébb-odébb tologatni a sarokköveket úgy hogy ne omoljon rám, s temessen maga alá a saját különbejáratú összkomfortos Mennyezetem tóparti panorámával, ja nem, Herminamezői Szentlélek-temploméval. lassan érteni vélem és megbocsátom a harang visongását, ha a fiatalon elhunyt Hermina hercegnőre gondolok, de mégis elgondolkoztat, hogy mire ez az agresszív felütés? S ha már felütés...talán a harang köpenyén túl magasan üti meg a kalapács a harangot, esetleg ha a harang palástján lejjebb, minél közelebb a harang 'szájánál' sózna oda egyet vagy akár többet, talán mélyebb, méltósággal telibb kongás hangjai törnének elő ott fönn a magasban...
Most azonban, az egyébként is minden méltóságot nélkülöző Pajor atyához vígan passzol ez az agresszíven vísító nyekerencézés, úgyhogy lehet, hogy mégis a legnagyobb rendben van minden, és ha majd e helyett jön egy Várszegi vagy Beer ihletettségű és küldetésű szolgáló, egy Hodászi mélységekkel és magasságokkal bíró atya, talán változik a harang szava, s méltán lesz képes több lelket megszólítani és kiragadni néhány percre a mindennapok sürgető tennivalóiból. Erre még várni kell, úgy tűnik nem is keveset, de kíváncsian szemlélem majd valamelyik odaátról is, mi lesz ezzel a tűzoltó riadóval ami most feszt ismétlődik, ahogy az óra ketyeg, s elüti a delet meg amit kell, csak épp a sokaságot hagyja érintetlen, mert a nép sosem hülye. Sosem hülye, csak csendben van, vár a sorára, mert oly ritkán volt felemelve, annál inkább mélyen megalázva, s alázatra hívta, bírta a reverendába bújt középszer és kisszerűség annyi, de annyi évszázadon át, hogy nincs erkolcsi alap a méltatlankodásra, megvetésre és különben is.,. és az sem vigasztaló, hogy 1856-ban nem így indult ez a Hermina projekt, mert éppenhogy nagyon is szomorú eset volt az ok, de még 1919-ben is valakik voltak akik erre figyeltek, azán lassan elhalkultak a hallók, és egyre nagyobb hangra hangoltak a beszélők, mit beszélők! a rikácsolók, és most itt tartunk Pajos matyánál, (véletlen, hogy (elsőre bajos-t írtam?) és az ő harangszitkával, mely mintegy ostoroz, ütlegel, csak úgy csattan a hátamon a harang nyelve, hogy emeljem fel a seggemet, hogy menjek a ....
na, jaaaa... megyek is.... egyenesen megyek a tibeti hangtálaimhoz és azok hangjaival múlatom el az érces harangtoronyricsajt, és nem vagyok biztos abban, hogy nem éppen ezek a tibeti mesterek kalapálta tálak adta hangok kedvesebbek odafönt fülelő füleknek vagy valamelyik odaátban (ahogy tetszik), mint emez ideát, ami nem hordoz semmi ideát.
Merthogy az egyházba is beleállt a teljesítménykényszer nem kevés profitcentrikussággal ízesítve, megfeledkezve arról, hogy a minőséget lelkekben mérik, most meg már verhetik a harangot, a lelkek elkószáltak és teljesen taglózta őket a szabadság...
sok, sokminden Mennyire más lett volna, ha már a kezdet kezdetén a szabadság tartotta volna őket a padokban, s nem riogatták volna őket pokollal...
Mianyánk, ki vagy a Mennyekben....
mennyire más világ....
Mennyire más üzenet...
Na, kedd van. éppen jön a reggel, még nem ért ide, de mindjárt kopog, s akár akarom, akár nem - bejön és elindul a nappali nap.

jaegtoer 2018.05.08. 04:30:20

Látom nem bírtam magammal. Csak Pajos lett az a Pajor...
az érdekesség az, hogy nem is érdekessség, de esetében, ha róla beszélek, általában ez jelenik meg előttem:
[megnyitását nem ajánlom, nagyon nem. pláne nem reggeli vagy tízórai előtt.]

www.google.hu/search?q=pajor&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=SuFGWgkTTu9KRM%253A%252Cta_kmyXQFBBh9M%252C_&usg=__0Tnnl8Ha3_ylYIv6327CrUr_yVw%3D&sa=X&ved=0ahUKEwi6ksvUiPXaAhUC-6QKHZWKDekQ9QEIMDAB#imgrc=SuFGWgkTTu9KRM:

Orica Középföldi 2018.05.08. 07:41:13

Fidesz és az évadnyitó istentisztelet.

Azt hiszem ma nem olvasok több hírt, mi több, meg se próbálom megérteni ezt a szókapcsolatot. Az az érzésem, a táguló világegyetem furán felgyorsult a közelemben.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.08. 14:23:16

@Orica Középföldi: épül a kereszténydemokrácia? vajon balog tartotta? felolvasta a tízparancsolatot?

jaegtoer 2018.05.08. 14:40:12

@parti_giano:
ezek legfeljebb a tízpancsólatot tudják, és azt hiszik gólra megy.

Orica Középföldi 2018.05.08. 18:48:26

Eldobom az agyam.

Nem túl szorosan követem az óvodai-iskolai fejleményeket, így elkerülte a figyelmemet, hogy kitalálták a boldogságórát, mert az tanulható. Egy autodidakta személyiségfejlesztő agyából pattant ki, négy éve, meghirdette, minden bőrt lehúz az ötletről Számtalan iskola-óvoda csatlakozott. Ma már Bagdy Emőke a fővédnök, csatlakozott a Károli is. (Sötét felhőket látok.) Bagdy mai HVG-s válasza a szokásos színvonalú.

Ez valami akkora baromság, hogy nem találok szavakat. Gyarmathy Éva (, a magyarországi Diszlexia Központ megalapítója, az MTA tudományos főmunkatársa.) két kiváló cikkben is leírta, hogy mekkora marhaság.

Azt csak nagyon zárójelben jegyzem meg, hogy a mindkettejük által meghivatkozott Csikszentmihályi Mihály flow-elméletének kiterjesztésével, általánosításával nekem vannak
bajaim.

www.ted.com/talks/mihaly_csikszentmihalyi_on_flow?language=hu#t-1119463

Orica Középföldi 2018.05.08. 21:35:38

Ez jó:)))

Kásler professzor szerint a gravitáció a bizonyíték rá, hogy Isten szemetel
(magyar MTI)

(Bánki György)

Orica Középföldi 2018.05.09. 04:21:06

Jó reggelt!

Biztos volt ez hír anno is, de nekem most derült ki Lázár búcsújából, hogy Kossuth Cassandra-levele - főként a két utolsó bekezdés - képezte politikai krédóját, és ez alapján kívánja folytatni munkáját. Nem túl ígéretes.

Deák nem válaszolt, de parlamenti beszédében érintette.

"Azt mondta valaki, hogy ne mondogassuk mi magunkat gyöngéknek. Úgy hiszem, önérzetünk ettől meg fog óvni bennünket. (Úgy van! Élénk tetszés a középen.) Egyébiránt a történelemben nem tudok példát arra, hogy hazánkat azért érte volna veszély, mert erősebb volt, mint amilyennek magát hitte; ellenben abból, hogy erősebbnek hitte magát, mint amilyen volt, szomorú következések származtak; a mohácsi vész egyik oka erőnknek éppen ezen túlbecsülése lehetett. (Úgy van! Tetszés.)

Az államok ereje nem abszolút fogalom. [...] Most... mily nagyok az európai államok dimenziói. A 20 millió népességű Olaszországot értelmes népével, virágzó kereskedésével, sok jó kikötőjével még nagyhatalomnak sem tekinti a világ. Fönn bírna ezek közt állani Magyarország, beékelve a hatalmas orosz és német birodalom közé?"

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.09. 08:56:09

@Orica Középföldi: cöcö, vásárhelyi remete? meg jóslás. a szerencsejáték zrt. nem kéne neki?

Orica Középföldi 2018.05.09. 12:17:39

Mint hallom, a Fidesz-KDNP képviselői, jól betojva a Parlament körüli tüntetőktől, nem mentek el a négy sarokkal odébb lévő Hold utcai református templomba, hanem a Parlamentben tartottak „évadnyitó” ökumenikus istentiszteletet.
Pompás! S vajon az ökumenikus istentiszteletre összegyülekezett kormánypárti képviselők közül tudta-e bármelyik, hogy éppen ezen a héten a zsidóság két hetiszakaszt olvas, amelyek közül a Böchukotájban (3Mózes 26,3-27,24) az alábbiakat mondja az Örökkévaló a népnek: „Olyanok uralkodnak majd fölöttetek, akik gyűlölnek titeket, s akkor is menekülni fogtok, ha senki sem üldöz benneteket.” (3Mózes 26,17).
Bízom benne, hogy a hetiszakasznak legalább ez az egy mondata elhangzott az ökumenikus istentiszteleten.

(Gábor György)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.09. 19:51:58

@Orica Középföldi: eleve ez az ökumené gyanús dolog. a protestánsok találták ki a 19. században. de pázmány, luther és kálvin úgy tökön rúgná őket, hát éppen mi a franccal szemben fogalmazták meg tételeiket? még megérem, hogy károli gáspár "egyetemen" farsangkor búcsúcédulát árulnak tombolaként, erdő péter meg presbitériumi elnök lesz a debreceni nagytemplomban? de megvalósulhat, ahogy slomó is válhat bármikor migráncspártivá... némethsanya az emmi élén? naná! kásler után szabadon.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.05.09. 20:09:11

ez sem létezik elvileg, mégis van:

http://hvg.hu/itthon/20180509_Nem_uzemcsarnok_az_adnék hanem_a_Kubatovrezidencia

tüneményesek ezek a fideszes pofák. de! mondják az konzervatívok, inkább ők, leszavazok rájuk, mint otthon maradnék, középső ujjat felmutatva.

Orica Középföldi 2018.05.09. 22:30:54

@parti_giano:

Hát hallod, ez a kép Bosch ecsetjére kívánkozik:)))

jaegtoer 2018.05.10. 04:56:13

@Orica Középföldi:

Majd ehhez is visszatérek...
Most csak annyit jegyzek meg, térdig a hóban, (tegnap még derékig gázoltam), hogy a Pokol dolog épp olyan dilemma mint a Menny, kiegészülve azzal, hogy van Isten, vagy nincs kontra Sátán jó kis komplex tétel..
Ezeket sem látta innen senki, vagy csak nagyon kevesen.
Még tizennégy vagy tizenöt évesen írtam, igaz csak képzettársításként, mint egy hasonlatot szemléltetésül: 'Lehet, hogy hazugság minden? A mindenek Ura zuhant a mélybe, és a Sátán trónol a Mennyben?'
És meg kell hagyni, ez a felállás számos kérdésre adekvát válasz lehetne, bár kétségtelen, újabb kérdéseket vetne fel.
Sosem gondoltam, hogy amolyan dantei bugyrok eltérő komfortfokozatú tartózkodási hely lenne a Pokol, vagy ennek ellentettjeként létezne a Menny. Azt viszont gondolom, hogy amiként létezik a sötétség és a világosság, létezik a jó és a rossz, létezik a mélység és a magasság -mégis lehet benne valami, csakhogy minden viszonylagos, mert az Űrből tekintve, elég viszonylagossá válik a mélység és magasság, merthogy honnan is mérjük, melyiknek hova helyezzük a mérési kezdőpontját, a jó és a rossz is meglehetősen viszonylagos, amiként van olyan sötétség, amelyben mi emberek egyáltalán nem, de más lények remekül eligazodnak, s vannak teremtmények akiknek a világosság maga a pusztulás. De nézzük csak a szépség vagy a csúfság kettősét. Micsoda szemüvegek kellenek ehhöz!? Ugye.
Konzervatív alapvetéseim megfellebbezhetetlenségét egészségesen tartja rendben ez a fajta ellentétek egyensúlya vagy éppen az egyensúly felbillenése.
Tehát kifejezetten nem vagyok elutasító eme vagy éppen ama transzcendens dolgokkal szemben, és sokkal mélyebben, alaposabban hiszek benne azoknál akik naponta vagy hetente tátogatják szájukat az ostya után, szóval mindezek mellett vagy ezek ellenére súlyos blaszfémiának tartom a parlamenti istentiszteletet. Nem magát az aktust, hanem a körülmények gyalázatos mivoltát, mely körülmények komponensei között az elévülhetetlen érdemtelenségek csúcstartója, maga a miniszterelnök, a gatyahitű fociduce, de nem lehet az utolsó a misét celebráló egyházi ember sem, csak nem erdőpéter járt el személyesen?
No, mindegy, pár napja nem érnek el a hírek, én se futok utánuk, sűrű sorokban körbevesz a munka, újabb és újabb gyűrűbe fogva, s lótva-futva (csak fejben!:) néha magam után kell kiáltanom, hogy: -Lassabban hé! így nem érlek utol. viszont jobb a közérzetem még ebben az alig alvós tempóban is. sőt!
no, gyorsan becsukdosom a fiókjaimat, mert még kisurrannak a kisördögök aztán nem győzöm hajkurászni őket. Érdekes, az angyalok mindig nyugton vannak, pedig lenne dolguk bőven. Vagy csak nem veszem észre, annyira körmönfontak? Vagy itt is fordítva van minden? Összecseréltem a fiókokat? rendet kell tennem. sürgősen rendet kell tennem.

jaegtoer 2018.05.10. 05:05:35

@parti_giano:
Jó hogy megjegyezted. fogalmam nem volt hogy amolyan kőlevesszerű és rangú és rendű dzsemborit rendeztek maguknak. De mindegy is. egyik sem segít rajtuk. sem az Úr, a Sátán meg még úgyse. Orbán Orzós Viktor Mihályon meg pláne. Vajh' mennyi Miatyánk, vagy Üdvözlégy segíthetne ezen a döglégyen meg a többieken? Lassan sehonnan sem jön a segítség.

Orica Középföldi 2018.05.10. 07:18:51

Az új honvédelmi miniszterről csak annyit tudok, amennyit a róla készült portré megenged tudni. Fegyelmezett, szigorú, tanult, világlátott, nem pocakos katona.
Elképzeltem a közös munkát, a fentiek teljes hiányával rendelkező csülökimádóval:))

jaegtoer 2018.05.10. 07:53:01

@Orica Középföldi:

Úgy látszik a NATO-nak elege lett a csak a focipályák gólvonaláig fókuszálni tudó elmék nyújtotta tündöklésből és egyszerűbb fényekre vágytak a stratégák, a katonák. Mindazonáltal muszáj volt mellérendelni egy komisszárt.

Orica Középföldi 2018.05.10. 21:58:56

A Schilling-témáról nekem is van véleményem, de érdektelen, mert az én ízlésemnek érdes a pali.
Ellenben TGM e témájú cikkeben úgy alázza meg Techetet, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

" A noblesse oblige-nak überkampec. Nincs más, csak győzelem és vereség, barát és ellenség. Ez persze az Orbán-rezsim ellenfeleire is hat, amint ezt egy újabb, népszerű – egyébként érdekes és színvonalas, bár sajnos műveletlen és modortalan – paszkvillus [valaki ellen irányuló gunyoros, éles vitairat – a szerk.] is szépen illusztrálja. Ez már az Orbán-kor általános szelleme. Nem csupán az orbánistáké."

Orica Középföldi 2018.05.10. 22:45:54

Gábor György:

Ezt most tényleg imádom!
Orbán valami gigászi transzcendenst, istenest, szenteset, keresztényit akart mondani, s ez jött ki belőle: „azon leszek, minél többször érezzük úgy ebben a házban, hogy angyal szállt át felettünk.”
Ez mindenesetre dicséretes. Vagyis azon lesz, hogy mindenki kussoljon, fogja be a száját. Ugyanis ezt akkor mondjuk, Plutarkhosztól kezdődően (Hermész epeiszélthe) és Erasmuson át (Mercurius supervenit), amikor a jelenlévők hirtelen egyszerre elhallgatnak, s a társalgást csend váltja fel. Tudniillik Hermész (Mercurius) jelenlétében emberi szó nem hangozhat el, vagyis csönd idején épp olyan, mintha Hermész jelen lenne. Hermész pedig épp úgy az istenek követe, amint az angyal (angelosz, angelus) is az, így lett aztán ebből a keresztény évszázadok alatt „angyal szállt el felettünk.”
Hacsak! Hacsak a mi miniszterelnökünk nem Paul Klee Angelus Novusára gondolt, a történelem angyalára, vagyis a tőle megszokott szerénységgel és küldetéstudattal egyenesen önmagára: arra, akiről Walter Benjamin azt írta, hogy „arcát a múlt felé fordítja. Ahol mi események láncolatát látjuk, ott ő egyetlen katasztrófát lát, mely szüntelen romot romra halmoz… De vihar kél a Paradicsom felől, belekap az angyal szárnyaiba… E vihar feltartóztathatatlanul űzi a jövő felé, amelynek hátat fordít, miközben égig nő előtte a romhalmaz.”
Walter Benjamin szavaihoz Adorno még ennyit tett hozzá: ez „nem az az angyal, aki ad, hanem aki elvész.”
Viszont ez az angyal már igen hosszú ideje ott repked mindenki fölött a Tisztelt Házban.

jaegtoer 2018.05.11. 04:30:56

Ki hitte volna valaha, hogy valamikor egyszer Bauer cikkre mutatok?

hvg.hu/itthon/20180510_Bauer_Tamas_Elmaradt_tapsok

jaegtoer 2018.05.11. 05:49:33

@Orica Középföldi:

A Pokol-beli aktuális polémia kapcsán elképzeltem németh szilárdot, ahogy szerény, másfélkilós csülökből és 15 kifliből álló wellness (vagonrakást követő) étkezéséből felpattanva a magyar narancsba rótt sorokat falva tovább angyal száll el fölötte, s mélyen magába néz.
Rezsibiztossági minőségében, illetőleg stallumát viselve vagonrakásra hivatkozó ártatlan megjegyzése ugyan nem állítható párhuzamba a ketekizmus sarkalatos pontjának filózófiai mélységben illetve magasságban vett értelmezésével, hiszen amíg az egyik a falánk test kívánságainak történő megfelelés, addig a másik a szellem zegzugos labirintusában történő eligazodás kíhívása.
És mégis, mégis elképzelem, ahogy e tárgyban föltett újságírói kérdésre a már megszokott intellektusával azt válaszolja, hogy: a Pokol, az pokol. ez az egész álvita is csak a kommunisták, a multik és Soros György szüleménye. Mert amúgy mi mást is mondhatna, és mi más is telne tőle?

[amúgy briliáns az interjú. remekül megerősített abban, hogy bár minden másképpen van, de van. bakugrásaim közepette meglegyintett egy a gondolat, hogy az egyensúlyt lehet, hogy nem is a tagadók és a hívők erőviszonya határozza meg, hanem a neutrálisok alkotta szellemiség ereje. Hiszem, hogy a lélek nem veszhet el, és az valamilyen módon mindig az egész része lesz vagy marad, vagy az egész részévé változik. A fizika, a matematika a biológia, a kémia csak azt írja le amit ismerünk, a még nem ismertet egyes esetekben csak sejteti, de nem bizonyítja. Ha viszont már 'Mindent' ismerünk, már nem lesz jelentősége ennek. Az lesz igazán szar helyzet, vagy talán nagyon is kívánatos. Mindenesetre Ferenc pápa elég grandiózus szellemi futamokra képes, és kétlem, hogy az a cikk az ő hozzájárulása nélkül jelent meg, és azt is el tudom képzelni, hogy cikkel szembeni hivatalos állásfoglalást (nem ismerem az ügyrendet, ez hiba!) vagy közleményt tőle függetlenül adták ki, amennyiben mégsem, talán úgy kommentálhatta a Vatikán illetékeseinek, hát ha annyira fontosnak tartjátok....]

jaegtoer 2018.05.11. 05:53:48

* "....vagy az egész részévé változik.
helyesebben: egy olyan egész részévé változik, amit nem ismerünk. [és innen újabb kapuk és utak (ha úgy tetszik: fiókok) nyilnak...

Orica Középföldi 2018.05.11. 08:54:44

@jaegtoer:

"[amúgy briliáns az interjú. remekül megerősített abban, hogy bár minden másképpen van, de van. "

Én is nagyon élveztem. Szerettem, ahogy megvédte a pápát, ahogy elegánsan bírálta a Vatikánt, ahogy körülírta; talán modernizálni kéne a többezer éves babonákat, ahogy áthelyezte a hangsúlyt az erkölcsre.

Orica Középföldi 2018.05.11. 10:54:33

@jaegtoer:

Közben - konyha:)) - eszembe jutott még néhány dolog.

Ugye nem gondolod, hogy Ferenc, a többdiplomás jezsuita, a nyomor közeli ismerője, bármit ok nélkül tesz:)))

*

Nem lesz olyan, hogy mindent ismerünk. A tudomány törekszik rá, de senki nem tudja, van-e beláthatóság. A tudományoknak köszönhetően lassan visszafelé is egyre többet látunk, bár ez nagyon korlátozott. Ami nincs kőben, az elveszett.

*

". A fizika, a matematika a biológia, a kémia csak azt írja le amit ismerünk, a még nem ismertet egyes esetekben csak sejteti, de nem bizonyítja. "

Rossz megfogalmazás:) Azt ismerjük, amit leírt. Nem sejtet, hanem kutat, aztán a hipotézis vagy igaznak bizonyul, vagy nem. Az az eredmények szempontjából lényegtelen, hogy ezt a fázist öngyilkosságok, depresszió sora kíséri. A csalót soha, a zsenit is ritkán kíséri a szerencse.

*

" Hiszem, hogy a lélek nem veszhet el,"

Miután senki nem tudja megfogalmazni, mi a lélek, erre csak nagyon személyes tapasztalattal tudok válaszolni.

Anyám halálakor én is feltettem azt a kérdést magamnak. hová lett/sz/ anyám hihetetlenül okos, nagyvonalú, emberszertő, toleráns , vidám, etc. lelke , az anyag működésének megszűnése után?

Orica Középföldi 2018.05.11. 11:55:17

TWÁ

Elhangzott tegnap a parlamentben, hogy mostantól gyakrabban röpköd az angyal, nekem meg eszembe jutott ez a gyerekkori kedvenc.

Kosztolányi Dezső: Az angyal (1920)

Jánoska most hatéves. Ilyentájt minden évben meglátogattam őt. Annak előtte ezen az estén izgatott örömmel várta az angyalt, ki a havas bokrok közt beröpült a szobába, és letett az asztalra egy kis vonatot, hajót, mackót, mely igazán tudott morogni, oroszlánt, mely vicsorította fogát és bőgött, mikor meghúzták a láncát. Régi, kedves ünnepek, mikor még a kandallóban rózsaszínű parázs égett, és a fehérrel terített asztalon piros és sárga bor között torták állottak.

Minden karácsonynak megvolt a maga meglepetése. Az ideinek is. Egy héttel ezelőtt félrehívták szülei, megsimogatták homlokát, és ezt mondták:

- Nézd, fiacskám, te már nagy vagy. Neked nem kell játék. Cipő kellene, mert ami van, az lyukas, kesztyű kellene, hogy ne fázzon a kis kezed, mikor reggel iskolába mégysz. Szegény apának és anyának azonban nincsen pénze. Ugye, nem sírsz, hogyha karácsonyra eladjuk a játékaidat, a sínen járó kisvonatot, a hajót, mackót meg az oroszlánt? Hiszen úgyse játszol már velök.

Jánoska nagyon jó fiú, szót se szólt, kikereste ládikájából a vonatot, a hajót, mackót meg az oroszlánt, odaadta szüleinek, akik elvitték a játékosboltba. Most a régi, kopottas, de békebeli gyártmányú játékért jó pénzt fizetnek a kereskedők, mert vevő bőven akad rájuk.

A játékokat kitették a kirakatba, föléjük cédulát biggyesztettek, ezzel a felírással: Eladó.

Mellettük más játékok voltak, szintén régiek, szintén valamilyen szegény gyermek játékai, melyekhez régi örömök önkívülete tapadt. Néha, mikor elmentek a játékosbolt mellett, Jánoska megállt előttük, hosszan nézegette.

Egy napon nem látta többé játékait. Üres volt a kirakat, valamilyen szülő megvette őket, a fiának, kinek nem kell meleg cipő és meleg kesztyű. Ekkor úgy érezte, hogy meglopták. Zavartan énekelni kezdett, és énekelt hazáig, hogy ne hallja gondolatait.

Ma reggel elmentem hozzá. Új cipője és új kesztyűje volt, de szomorúan gubbasztott egy széken, a hideg szobában.

- Mit hoz az angyal?
- Ezt hozta - és mutatta új cipőjét meg az új kesztyűjét, nagyon csüggedten.

Emlékszem erre az érzésre, a gyermekkoromból, én is szívemből utáltam a hasznos holmikat és a tápláló eledeleket: a jó meleg téli kelmék helyett cifra rongyokat kívántam és az egészséges főzelékek helyett színes lekvárt, mellyel legalább egy hétre el lehet rontani gyomromat.

Bementem vele szobájába, mely kopár volt és örömtelen, így karácsony előtt is. Ő maga hasonlított egy józan magánhivatalnokhoz, aki már nem vár semmit. Észrevettem, hogy üres a játékosládája.

- Hát a játékaid hol vannak?

- Elvitték.

- Ki?

- Az angyal - suttogta Jánoska titokzatosan, és rám nézett, egyszerűen.

Én pedig az udvari lakás ablakán kitekintettem a felleges égboltra, és ott láttam az angyalt: a szegénység bús angyalát, aki az idén elviszi a szegény gyermekek játékait a gazdag gyermekekhez.

jaegtoer 2018.05.12. 10:53:11

@Orica Középföldi:

ez az angyalröptetés számomra azt üzeni, hogy ezeknek semmi sem drága, semmi sem szent, ráadásul a saját zászlajukkal sincsenek tisztába.

jaegtoer 2018.05.12. 10:59:43

@Orica Középföldi:

Szomorú ez az angyalkás történet nagyon.
Ennél sokkal kevésbé szomorú helyzetben vagyunk most, aztán mégis, sőt! Ha úgy vesszük.

taga20 2018.05.12. 16:05:41

@Orica Középföldi: hát ez kurvára szomorú!

de a zene örök:))) na zene!

www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8

Orica Középföldi 2018.05.13. 06:45:18

Elég régóta nehéz feldolgozni, hogy a hazánkban zajló események tényleg megtörténnek, és nem csupán egy ócska burleszk röhejes szereplői vagyunk. A magyar közállapotok, illetve a közbeszéd színvonalának körülírására régóta elfogytak a szavak, így naponta akadnak pillanatok, amikor nem tehetünk mást, csak bambán magunk elé pislogva széttárjuk a karunkat. Ilyen pillanat következett be például a legújabb Kövér László interjú elolvasása után.

Megkímélnénk a Kedves Olvasót a teljes MTI-s anyag közlésétől, az ugyanis a Fidesz-kormány egyik jelentős tömegpusztító fegyvereként is funkcionálhat a jövőben, de azért egy elegáns gondolatot érdemes kiemelni a sokból:

Az ellenzéki tábor intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, szervezetileg pedig egyszerűen nem létezik – jelentette ki.

Nekünk pedig mindezzel kapcsolatban csupán egyetlen dolog jutott eszünkbe: Kövér László intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen. Minden másról felesleges szót ejteni.

(Zsurpubi)

Orica Középföldi 2018.05.14. 08:11:10

Egyre jobban irigylem az egyszerű világképet.

Wahorn a szabadfogásban: Ahogy Marxról beszélünk, Jézusról is beszélhetünk. Mind a kettő egy-egy nyugtalan zsidó volt, akik megpróbálták felfogni a világot, és mind a kettő eljutott egy olyan utópiához, amit nem lehet megvalósítani.

Orica Középföldi 2018.05.14. 08:24:32

Bánki György:))))))

kár lenne ezt apró péniszre váltani

Orica Középföldi 2018.05.14. 08:28:17

Olvasom azt a sok bejegyzést, kommentet, ami itt Marxról az utóbbi időben felgyülemlett.
Sok véleményvezérről, ellentmondást nem tűrő, kinyilatkoztató véleményformálóról egyértelműen átjön, hogy nem (vagy alig) olvashatta Marx írásait. Magam soha nem foglalkoztam behatóan Marx munkásságával (egészen egyszerűen azért, mert más érdekelt), ám meglehetősen sok Marx-munkát elolvastam még egyetemista koromban.
Manapság, amikor itt-ott már egyenesen arról olvasni, hogy Berijáról vagy Péter Gáborról is Marx tehet, szeretném jelezni, hogy ez a logika nagyjából megfelelne annak, amely szerint Torquemadáról pedig Jézus tehet.
Vagy, hogy egy másik példával éljek: véleményem szerint Lukács György leggyengébb munkája Az ész trónfosztása, amelyből – többek között - megtudhatjuk, hogy Nietzsche a fasizmus előfutára volt. (Lásd erről egy külön kiadványt: Lukács György: Nietzsche és a fasizmus (Nietzsche és a német fasizmus, Nietzsche mint a fasiszta esztétika előfutára). Szóval a német fasizmus szellemi okozója Nietzsche volna, ki más?
Amúgy, ha Lajos kilöki Bélát a negyedik emeleti ablakból, Béla haláláért nem a gravitáció, s nem Newton lesz a felelős.

(Gábor György)

jaegtoer 2018.05.16. 06:12:54

@Orica Középföldi:

Olvasni olvasok, minden remek, de csak egy rövidke új posztra futotta. hozzá is szóltam, mintegy vitaindítónak. Inspirálta: Rezeda.
süti beállítások módosítása