hetes jég

hetes jég

DACKORSZAK

Elöl ül a masiniszta

2016. december 09. - dr. jenőke (jenőke)

Olvastam valahol. Közzé teszem:

Rendszertelenül, indokolatlanul és gyakran tiltakozik, ellenáll, váratlanul kifordul magából… Ugyan képes az önálló helyváltoztató mozgásra, folyamatos a beszéde és lassan szobatiszta.

Tudat alatt a szülőket is próbára teszi, mennyire fogadják őt el így, hogyan reagálnak a dacos viselkedésre, és szeretik-e akkor is, ha hisztizik?

Ha egy kétévesnek felborul a napirendje, vagy mindenben ő veszi át az irányítást, megrémül.

Ha ő a piros zoknit szeretné a kék helyett felvenni, ám legyen. De azt már nem döntheti el, hogy kell-e zokni télen vagy sem. A lényeg, hogy megtapasztalja, a hisztivel nem tud eredményeket elérni.

Vannak olyan esetek, amikor a dacos gyermek beleragad az ellenállásba, és irreálisan sokáig tart a dackorszak. Ha a szülő úgy érzi, már képtelen úrrá lenni a helyzeten, érdemes szakemberhez fordulni.

Más:

Egy óhaj: sokak szerint Balog Zoltán mondjon le! Ez egy megalapozott kérés, nem is részletezem az indokokat.

Egy hír: Balog Zoltán ülhet Áder János helyére....

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7212033871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2016.12.20. 10:22:24

@Orica Középföldi:

Ezek már csak álmodozások.
Kristálytisztán látszik, hogy egyes országoknak nem csak az EU, hanem Európa destabilizálása a célja, hogy a zavarosban (káoszban) kiteljesíthessék saját országuk lerablását.

Tévedésük -talán- abban áll, hogy sem a katolicizmus, sem a kereszténység nem térhet már vissza, mert a világ nem katolikus, és főként nem keresztény. Ennek az erőszakolt álságos világnak a menedzserei számításon kívül hagyják, hogy egy évszázadok alatt kialakult egyensúlyi állapotot rendítettek meg, amelyre nem lehet ráerőszakolni a teremtés 6 napját és főként nem együgyű segédmunkásaikat és az output csak az lehet, hogy a morális csőd romjai minden létező áskálódót maguk alá temetnek sok minki mással együtt.

Németország akár Merkelre, akár elllene szavaz, egy valamit biztos nem tesz. Nem fogja tovább támogatni a magyarországi állami korrupciót. Ha mégis, úgy nincs miről beszélni. Amíg az EU támogatja a kohézióját következetesen romboló orbáni politika pénzügyi alapjait, addig gyakorlatilag azt teszteli, miképpen lehet megvalósítani a teljes értelmetlenségig kiterjesztett demokratikus jogok korlátozását.

Orica Középföldi 2016.12.21. 06:36:40

@jaegtoer:

"számításon kívül hagyják, hogy egy évszázadok alatt kialakult egyensúlyi állapotot rendítettek meg, amelyre nem lehet ráerőszakolni a teremtés 6 napját és főként.."

Ezzel vitáznék., csak nem vagyok olyan okos, mint Spiró vagy Gábor György.
Az egyensúly látszata illékony vízió egy fejlődési - és irányt most nem jelöltem! - folyamatban.

Hogy értsd.
A berlini balhé után azt gondoltam időszerű ismét meghallgatni Spiró előadását. Tíz év után mennyire időszerű?

mindentudas.hu/el%C5%91ad%C3%A1sok/tudom%C3%A1nyter%C3%BCletek/b%C3%B6lcs%C3%A9szettudom%C3%A1ny/148-multidiszciplin%C3%A1ris-b%C3%B6lcs%C3%A9szettudom%C3%A1nyok/6132-hogyan-gyoznek-a-provinciak-a-fogsag-c-regeny-toertenelmi-hattererol.html

Aztán elolvastam ezt:

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1178487118895886&id=100002038264412

Megjegyzem, a kommentek között érdekesebb gondolatmenetet visz a szerző, mint az indító posztban. Érdemes elolvasni.

Azon morfondíroztam egy csöppet, hogy a lengyelek erős szabadságigénye mennyire táplálkozik az erős katolikus hagyományokból ill. tagadásukból. Az nem kérdés számomra, hogy van összefüggés.

Egyetértek veled, láthatóan a káosz felé haladunk.

hacsaturján 2016.12.21. 09:23:24

@Orica Középföldi:

"Egyetértek veled, láthatóan a káosz felé haladunk. "

ezzel én is így vagyok. kifigyeltem, hogy mán mindenki helikopter, csak én vagyok hülye.

Orica Középföldi 2016.12.21. 09:37:39

@hacsaturján:

Abban az inerciarendszerben, ahol mindenki helikopter, nyugodtan és büszkén lehetsz hülye. Én sem sietek:))

jaegtoer 2016.12.21. 09:40:47

nem tudok hosszasan írni.

Az eddigi rendező elvek csődöt mondtak mind gazdasági, mind politikai, mind emberiességi szempontból.

Az alapvető konfliktusokat az okozza, hogy a több milliárdosra duzzadt népességen belül jelenleg is kisebbségben van az emberi faj,, s ez a kisebbség földrajzi értelemben erősen körülhatárolt területen elért rövid időtartamú, átmeneti sikere a továbbiakban nem tartható. Győzni látszanak a ludak, hogy visszafogottan fejezzem ki magam.
A kereszténység és a szabadság igény között semmilyen összefüggést nem vélek felfedezni.

A lengyel magyar két jó barát egy hamis mítosz, a hasonlóságok mellett olyan égbekiáltó eltérések vannak, amelyek közül akár egy is elég ahhoz, hogy "mi" magyarok ne nagyon hányjuk-vessük magunkat büszkeségünkben, bár hányásra kétségtelenül van ok.

Mindazon sikeres eredmények, amelyekre oly büszke a nemzet, mind arról szól, hogy kivetette magából nagyjait, s csak utólag törleszkedett hozzájuk, az ő dicsfényükben sütkérezve.
Orbán Viktor és ménesi köre is éppen ezt teszi, olyan dicsfényben sütkérezik, amelyhez alapvetően vagy semmi köze, vagy hazugságon alapul..

Az EU egysége ellen áskálódó Orbán klán uniós pénzügyi támogatása mindennél világosabban jelzi Európa bukását. Amiként a colonusi rendszer bevezetése sem Róma rendjét, hanem annak megszűnését segítette elő.Orbán Európa colonusaként gyűjtögeti sesterciusait, és a római polgárjog megvéve, kliensei ,minden helyeken állnak és várnak és lopnak a vártán, s parazitaként szívják bukszáikba Európa és Mo. minden lehetséges pénzét, vagyonát, ma kereszténynek hazudják magukat, ahogy annak idején liberálisnak, de holnap már Allah akbar!-t harsognak, ha úgy hozza az aznapi érdek.

A gránit alapon rezsicsökkentésbe süllyedt, és a tízezer forintos utalványokba csomagolt ország népessége meg lábjegyzetet sem érdemel. nem keresztény, nem szabadságvágyó, nem kulturált, összességében parazita. Ez az ország egy egyenes adásban zajló valóság show, pont mint a megrendezettek tv-s nézettségéből következik. még egy mexikói sorozatként is a legalja.

nem biztos hogy a felvetésre válaszoltam de most erősen korlátolt állapotomban erre futotta.

hacsaturján 2016.12.21. 09:44:01

@Orica Középföldi:

ja! itt ülök egy fraktál legajján és várom, hogy a helikopter ára hozzám csökkennyen.

jaegtoer 2016.12.21. 10:03:37

@hacsaturján:

még ha csak helikopterek. Itten már sokkal többről van szó. szerzői jog, meg licenc, meg szabadalom, és elsőség... hírnév...
Már helikopternek lenni sem egyszerű.
Éppen a szárnyaimat próbálgattam, amikor rájöttem, hogy én vagyok a Titanic. Szóljon hozzá! Hát hogy lehet ilyet álmodni? De még ez is hagyján. Csinálni?!

Orica Középföldi 2016.12.21. 10:11:34

@jaegtoer:

Mi lenne, ha hosszan tudnál írni?:))))))))))))))

"A kereszténység és a szabadság igény között semmilyen összefüggést nem vélek felfedezni."

Bakker, tudtam, hogy félreérthető lesz. Nagyon röviden, a - tök mindegy miben szerzett, miből eredeztethető - erős hit érdekel. Ez olyan tudást és mélyelemzést igényel amire én nem vagyok alkalmas/képes.

Orica Középföldi 2016.12.21. 10:15:26

@hacsaturján:

Honnan tudod, hogy az a fraktál alja? Mandelbrot nem csóválná a fejét?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.21. 13:39:16

@hacsaturján: vigyázzon mert még elkapja magát egy bányász drón.

hacsaturján 2016.12.21. 13:45:10

@Orica Középföldi:

a fejemet, aszt én csóválom. itten alul.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.21. 22:17:38

@Orica Középföldi: "káosz felé haladunk" te, te, kasszandra. be is írtam gyorsan a gugliba, hogy káosz és kasszandra, erre kidobott egy szőcs géza cikket. azért helyedben óvatosabb lennék.

Orica Középföldi 2016.12.22. 05:58:17

@parti_giano:

A gugli is lehet demens:)) Szőcs pedig kókler, mint politikus. Költőként nem tudom milyen, de ez ki is marad az életemből.

A káoszt még Riennevaplus említette az egykori Tóta-blogon. Hiányzik a szellemisége, esze, humora.
Amúgy jó reggelt!

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.22. 13:22:45

@Orica Középföldi: engem egy tölgyessy már nem tud felidegesíteni, ahhoz minimum egy ébenfássy kell. mackó és hacsa meg elvannak a fásy ádámmal.

Orica Középföldi 2016.12.23. 06:31:00

@parti_giano:

Na még egy utolsó gondolat, így ünnep előtt, aztán elsodornak a tennivalók.

Mindig óvatosságra int, ha egy (alkotmány)jogász magabiztosan és átfogóan elemez, mély közgazdasági , történelmi, filozófiai , szociológiai, etc. ismeretek nélkül. Szinte minden írását ez jellemzi, és emiatt nekem nem igazán tetszik. Tudom, magánügy:)

Komoly önfegyelmet igényel mire átrágom magam a szószátyárságán, nem is sikerül mindig. Most egyetlen cinikus kérdésem maradt olvasás után, mennyit ért ez a torokig felnyalás?

Más.

Olvasom, hogy Schmidt Mária gondozza majd Kertész Imre hagyatékát.
Száz évvel ezelőtt legalább volt még annyi maradék jó ízlés, hogy nem Szabolcska Mihályra bízták Ady Endre hagyatékát.
Amúgy nem tudom, ismeri-e Schmidt Mária Illyés Gyula Egy mondat a zsarnokságról c. versét. Idézem az utolsó versszakot: „mert ott áll / eleve sírodnál, / ő mondja meg, ki voltál, / porod is neki szolgál.” (Gábor György)

Más.

Kellemes készülődést, jó falatokat a különféle állatkáknak, szép zenéket, jó dumálásokat-röhögéseket, pihentető ejtőzést, és ki mit szeretne. Érezzétek jól magatokat.

jaegtoer 2016.12.23. 07:03:49

Jó reggelt!

Rá kellett jönnöm, hogy elfogult elvakultságomban tévesen ítéltem meg a helyzetet. Az entrópia jó. Jó, mert utána a rend következik.
Az, hogy hiányzik belőlem az a képesség, amellyel felismerhetném az entrópia struktúráját, az a személyes problémám, és helytelen magatartás, ha ezért a káosz okozóit, és annak hullámlovasait kárhoztatom.
A nemzet ner alapú kifosztása igeniis a legnagyobb rendben folyik, a hosszabb távra szóló kilátástalanság folyamatosan növekedik - összhangban a látásom alakulásával. Tehát tulajdonképpen minden a legnagyobb rendben van. Hogy lehettem ilyen ostoba, hogy ezt eddig nem vettem észre. Miért kellett ehhez nekem egy szemműtét?
Mindazonáltal lelkes. elvakultsággal kellemes Karácsonyt, boldog új évet kívánok mindenkinek, élvezzétek ki az ünnepeket, s a köztes hétköznapokat, mert mindjárt nyakunkon a Húsvét, Orbán Viktor meg folyamatosan az ő ötvenéves korában megtáltosodott univerzális, polihisztor, nem átlagember szomszédjával és tettestársi baráti körével mindnyájuk épülésére, feltéve, ha az gánti kővel történik, és sok narancsot esztek. Én áttértem az almára, bár a nújorki fuvallatok sem sok jót ígérnek..
Szóval jó egészséget és minden egyéb jót kívánok.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.23. 10:07:33

@Orica Középföldi: létezik az autopszia, de tölgyessyre nem jellemző. látod, az a majom frankadeli is csak egyszerűen polihisztornak nevezteti magát abban a hírtévés izében. schmidtmariskára meg szót is felesleges vesztegetni.

nyögöm az utolsó munkanapom karácsony előtt, idén még lesz kettő. a görények tisztelettel köszönik a jókívánságokat, csókoltatnak. részemről hasonló jókat neked, gyerekednek, jégmackókutyának, hacsának, jenőkének, gumának, eszternek... a humor szálljon belétek (jég barátomban meg motoszkáljon a szentlélek is).

hacsaturján 2016.12.23. 10:59:51

@Orica Középföldi:

és még maga gyün nekem mandelbrottal! montam én, hogy nem lesz ennek jó vége. marattam a kracsun végletekig tartó elemzésénél, mer az érintett szarik az egészre és maratt mongyuk a kósa lala. én meg rénkumiszt iszok.

hacsaturján 2016.12.23. 11:02:53

@parti_giano:

maga csak próbájjon a schmidtmariska szemibe nézni asztán förmeggyen!

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.23. 11:30:24

@hacsaturján: francnak ijesztegessem magam? inkább egy jó házipálesz. schmidtmariskát meghagyom gerőandrásnak, hátha meghabsburgolja.

Orica Középföldi 2016.12.23. 11:46:09

@hacsaturján:

Az érintett azt gondolhatja, ezt nem is én csináltam. Mindenesetre hagyott választásii lehetőséget. Semmiképpen a legsilányabb teremtményét választanám.
Jót választottam, és jót iszom:)))

Vetekszik az almapálinkával.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.23. 11:52:21

@Orica Középföldi: calvados a konty alá? nemár! még tán előveszel egy remarque-t is, hogy bele a romantikába!

Orica Középföldi 2016.12.23. 12:00:32

@parti_giano:

"jég barátomban meg motoszkáljon a szentlélek is"

Nem motoszkál, küzd az evolúcióval:)

Orica Középföldi 2016.12.23. 12:14:05

@parti_giano:

Azt Hacsa tudja, hogy nevezhető-e Calvadosnak a pálinkája. Mi az, hogy konty alá? Ez méltatlan hozzád, mondhatnám, komondoros.
A romantika meg bevallatlanul része az életünknek. Nekem ez a zene. Másnak más.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.23. 13:17:03

@Orica Középföldi: akkor nevezhető (de akkor sem, mert levédték), ha almaborból lett lepárolva.
az meg mi, hogy komondoros, meghalt nálad a pc? jó hogy nem vak, mert csatában hívnám jeget is.

Orica Középföldi 2016.12.23. 16:15:01

@parti_giano:

"csatában hívnám jeget is."

Nagyon lefegyverző tudok lenni. Alélt görények kísérik utamat:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.23. 16:30:52

@Orica Középföldi: ezt jól tudom azóta, hogy hermelinpástétommal kínáltál a múltkoriban.

Orica Középföldi 2016.12.24. 09:14:41

propeller.hu/itthon/3257735-erdo-peter-karacsonykor-raebredunk-hogy-fontosak-vagyunk-istennek

Ezt vajon így érzi 4 millió szegény, éhező, fázó, megalázott ember is?
A "szeretet ünnepén" nem bonyolódnék bele, hol áll ez a ... az evolúciós skálán.

Nem akartam ünneprontó lenni, de ennyi álszentségre nincs elég Calvados:(

dr. jenőke (jenőke) 2016.12.24. 12:41:39

@Orica Középföldi:
.
Nyári napforduló: a legmagasabban állt a Nap, és legrövidebb az éjszaka.
A téli napforduló december 21-22.
A téli napforduló alkalmával az élet megújulásába vetett hit ünnepe. Az éjszakák rövidülnek, és hosszabbodnak a nappalok.
A Római Birodalomban az ünnepet a Napisten, később a Mithrász-kultusz terjedése miatt már az i.sz. 3. században rendelték el, és ezt tekintsük államilag szervezett ünnepnek.
Jézus születésének ünneplése, a kereszténység térhódításával került előtérbe, és fokozatosan egybekapcsolódott a téli napforduló pogány ünnepével.
Végül Nagy Konstantin egyházi reformja, és a kereszténység államvallásként való bevezetése után, a niceai zsinat intézkedései kapcsán 325 és 335 között került sor az ünnep elismerésére.
Mi is történt? Semmi különös. A vallás államszervezési eszközzé vált. Részese lett a hatalomnak.
Erdő Péter - lefordítva - nem renonsz:
1. A nappalok tényleg egyre hosszabbak lesznek,
2. Ráébredünk.e arra, hogy fontosak vagyunk vagyunk a ... hatalomnak?
3. Ettől még mindenki azt hisz, ami könnyebbé teszi az életét.
.

dr. jenőke (jenőke) 2016.12.24. 12:57:21

@Orica Középföldi:
.
Még valamit. A napfordulók pontos ismerete a földművelés és az állattenyésztés kialakulásával létfontosságú volt. Bármilyen furcsa, ki tudták számolni, pontosan, olyan eredményre jutva, mint manapság számítógéppel, csillagászattal és egyebekkel.
Kellett két karó. Az egyiket leszúrták napkeltekor, a másikat napnyugtakor. És rajzolgattak az árnyékok hosszának megfelelően. A kapott ellipszis két átmérője, és a kerület felosztása az eltelt napok száma szerint - mi mást is eredményezne, mint negyedrészeket, amelyek napok számában. negyedévekben értékelhetővé váltak.
Ennyit az ünnepekről, és egyes menhirek, dolmenek szerepéről.
.

dr. jenőke (jenőke) 2016.12.24. 13:08:13

@Orica Középföldi:
.
Na, ilyet is találni a neten:
"Menhir _____ Az első szótag az egyiptomi mén névvel egyezik. Másik szótag a hír szavunk. A ménhírek az Isten, teremtő erejét, hírét, nevét hirdették az egykor élt magyaroknak. Az Ég felé irányuló alakjuk az Egek Urára irányították az egykor élt ember tekintetét."

Mára már ez sok. Nekem sok volt.

Orica Középföldi 2016.12.24. 16:41:32

@parti_giano:

Minden lazasága, könnyedsége ellenére ez egy gyilkos mondat volt.
Milyenek lehettek a könyvmolyok ősei?

www.youtube.com/watch?v=1EPlgH1jagQ

Orica Középföldi 2016.12.24. 16:53:52

@dr. jenőke (jenőke):

Hosszasan tudnék válaszolni, miért renonsz.
Nem teszem. Ismerve az egyik érsekség konyháját- pincéjét, rogyjon rájuk az ég. Soha nem éreztem ennyire a "vizet prédikál, bort iszik" fájdalmas abszurditását.

Orica Középföldi 2016.12.24. 17:10:11

Sok volt kicsit, Atyám,
ez a harminchárom év így
karácsony és nagypéntek között.
Főleg az utolsó három: zelóták, farizeusok,
templomi kufárok, díszbe öltözött
rómaiak, pojácák. A fejem sebként sajog. Elnézést hát, hogy
nem tapsolok neked. Tudod, a szög, amit
tenyerembe vertél. Elfogadom, értem, de fáj azért.
Magadhoz szigorúbb voltál, mint Ábrahámhoz,
ám megkínzott Izsákod mégis én vagyok.
Magas a Golgota. Jeruzsálemet látom magam alatt.
Vagy ez már a kétezer éves birodalom?
Vasárnapra feltámadok, azt mondod?
Függök majd korokon át. Fából, fémből, műanyagból
mintázott töviskoronás fejem el
nem fordíthatom. Szemforgató Nagy Inkvizítorok
ezernyi önigazoló csókja cuppan majd
vértelen, tehetetlen ajkamon.

(Konok Péter)

guma 2016.12.24. 17:39:07

szép és jó estét, szeretetben fürödve, :)

boncolgatás befejezve, maradjunk a bontogatásnál, más öröm egy darabig nem időszerű...

dr. jenőke (jenőke) 2016.12.25. 00:39:05

@Orica Középföldi:
.
Nem akarlak cukkolni, de mégis azt teszem, ha idézek kedvenc humoristámtól.
Erdő, aki Péter azt is mondta: "Krisztus második eljövetele a kereszténység számára ugyanúgy a történelmet értelmező nagy esemény, mint a betlehemi gyermek megszületése. Amikor majd Jézus újra eljön, hogy irgalmas és mindenható bíróként megvonja a világtörténelem mérlegét, minden a helyére kerül. Jézus ereje és világossága rendet rak a történelemben: meglesz a helyük a gaztetteknek és a szenvedésnek, a jóságnak és az el nem ismert értékeknek is. Elrendezi majd az emberiség minden szépségét és gyengeségét, erényét és hibáját, és ezzel összefogja az egész emberi közösséget."

Én látom a bizonyítékot. Igen. A második eljövetel...
Majd a harmadik. És így tovább.
Viszont itt és most: Az Életet az éveknek Közhasznú Alapítvány Szegény-élelmezési program keretében Budapesten naponta több mint 500 főre szolgál fel meleg ebédet, kenyeret, innivalót, idénygyümölcsöt, és joghurtot. Az Ötvenhatosok terének Ajtósi Dürer sor felőli részén, a trolibusz megállójánál, minden hétköznapon 12 órától ebédet, kb. 1 órán keresztül.
Évente több mint 150 000 adag étel kerül szétosztásra ilyen módon.

.... És nincsenek egyedül. Presser Gábor, Friderikusz és a sok névtelen (!) magánszemély, és egyéb szerveződések...

A fenébe is! Vannak akik mégsem várják meg a második eljövetelt?
Próbálnak - nem virtuális módon - embernek lenni? Tesznek is valamit, ha tenni kell?

Azért van, aki tesz is, ha kell.
Így: Öt hónap alatt háromszor annyi adóst tettek az utcára, mint korábban egy év alatt.
Ez a hír ugyan régebbi, de azóta csak nőtt és nőtt a kilakoltatottak száma. A végrehajtói kar adatai szerint több mint háromezren kerületek utcára március és december között.

Orica Középföldi 2016.12.25. 05:51:50

@dr. jenőke (jenőke):

Látom nem tudtál aludni:))

Nem cukkolsz Erdővel. Ha egy főpapnak ilyen gyáva üzenete van a hívők felé, az nagyon nagy szegénységi bizonyítvány.
Hozzá képest az IQ-szegény Böjte , a maga egyszerűségében is érthető üzenetet fogalmazott meg.
Kedvencem változatlanul Ferenc pápa:

www.facebook.com/photo.php?fbid=1622775538029110&set=a.1392421251064541.1073741830.100008900370618&type=3&theater

Hacsa kedvéért:

„Keresztény karácsonyt kívánok, amilyen az első volt, amikor Isten feje tetejére akarta állítani a világ értékrendjét: kicsinnyé lett egy istállóban, a kicsikkel, a szegényekkel, a peremre szorultakkal. Kicsinnyé lenni: ebben a világban, ahol annyira imádják a pénzistent, karácsony segítsen, hogy Isten kicsinységére tekintsünk, aki felforgatta a világias értékeket. Szent és nagyon boldog karácsonyt kívánok. Ölelek mindenkit!”

guma 2016.12.25. 06:56:56

ha már ilyen komoly eszmefuttatást idéztek, ne maradjon ki ő sem:

Várszegi Asztrik: A béke provokáljon

A közösség a kulcsa a segítésnek, melyben termékennyé válhat a küzdelem és a kudarc is, mondja Várszegi Asztrik, akivel Szent Márton örökségéről és Ferenc pápa jelentőségéről is beszélgettünk. A pannonhalmi főapát szerint itt az ideje, hogy az egyházban áttolódjon a hangsúly az intézményről az igére.

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/varszegi_asztrik_a_beke_provokaljon

Orica Középföldi 2016.12.25. 07:19:28

@guma:

Kösz:)))

Ismerem, kedvelem és - azon kevesek közé tartozik, akit - nagyra becsülök . Gondoltam, hogy ő is megszólalt, csak nem volt időm rákeresni.

jaegtoer 2016.12.26. 15:52:03

De.
Minden renonsz.
Hallom, hogy sosem töltötték még ennyien welness hotelekben a Karácsonyt.
Jövőre már a Mikulással törlik ki a seggüket., és a húsvéti nyulakból készülnek a mamuszok.

Ahogy a dolgok állnak a világban, úgy tűnik, nem azért nem látjuk Isten arcát, mert mert ne keresnénk, vagy mert elfordította felőlünk, hanem mert már olyan vastag rajta a bőr, hogy nem látszik ki alóla..

Orica Középföldi 2016.12.27. 08:05:40

Jó reggelt!

Kezdődik az ünnep kipihenése? Vagy folytatása? Netán szabi? Esetleg munka? Mindegy, legyen kellemes.

@jaegtoer:
Kicsit keserűre sikeredett a megszólalásod.
Aki akarta, megtalálta az Istent, vagy hamis képmását, vagy kereste, vagy..., vagy...., vagy.
Ami nem épült be a hagyományrendszerünkbe, - olyan természetes módon, mint a levegővétel - az már nem fog.

Egy tartalmas együttlétet nemigen befolyásol a hely. Zárt családi körben is vannak szörnyű karácsonyok, buzgó hitélettel kísérve. Jobb? Nem.

Ps: nyusziból nem készül papucs, mert vékony a bőre:))))

Orica Középföldi 2016.12.27. 09:26:45

Ez egy nagyszerű beszélgetés. Kicsit hosszú talán az éppen vaksinak, de mindig időszerű:)

www.litera.hu/hirek/kozosek-a-cedulaink

guma 2016.12.27. 12:27:24

sziasztok!

@jaegtoer:

hogy kinél vastag a bőr, ami mindent eltakar, eltérít?

elégé elmaradott és műveletlen is vagyok, mert csak csipegettem világéletembe (kenyérkereset mellett) mindenhonnan, ezt az... meg is tud döbbenteni sok információ amit mostanában 1, 1 dokufilm vesézése után elém tárul...
hiába "ismertem" a felszínt azért még pl a digiWORLD összefoglalója a Gyilkosság Rt. -ről (2. rész, az elsőt nem láttam) világossá teszi, hogy komoly munka folyik a világ alakításába, felépítésébe a vallás felkent terjesztői részéről, hogy ne is kerülhess közelébe, meg se ismerhesd az arcát és minden céljuk az, hogy őt is szeparelják a hit "védelmébe"...

(bocs a sok hogy-ért.)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.28. 07:14:34

na ugye, hogy ugye? mert melyik városban lakik az a simlicska? porig fogják rombolni a várost?

index.hu/belfold/2016/12/28/pannon_lapok_orban-interju_hamisitas_elbocsatas/

Orica Középföldi 2016.12.28. 07:27:30

@parti_giano:

A legszebb, hogy az elkövető nincs meg:) Érdekes lesz a munkaügyi per.

papaigabor.wordpress.com/2016/12/27/a-nyomda-ordoge/

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.28. 18:26:13

azért kiszelly kitett a júdáspénzért:

mozgasterblog.hu/blog/blaha_lujza_teri_liberalis_beetetes

fényesre nyalja orbán valagát, de ezért a célért belerúgni a nélkülölözőkbe merő aljasság.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.28. 21:01:03

@Orica Középföldi: területileg, idöszakilag is ezért nevezhetjük országosnak a háborgást.

guma 2016.12.29. 09:09:07

csendesen háborgunk... a lélek meg lassan belepusztul.

@Sir Bates dö Hól:

b+ de hiányoztál!

Orica Középföldi 2016.12.29. 09:25:31

@guma:

Ne örömködj, még egy hangulatjelet se küldött:)

Orica Középföldi 2016.12.29. 09:26:40

TGM-et rendesen temetik, trancsírozzák a vincenten.

guma 2016.12.29. 09:33:41

@Orica Középföldi:

:))))))))))

de látom, hogy él!

már a gyíkon megmondtam, hogy biztos becsajozott, hogy ennyire megszűnt "létezni". :D

Orica Középföldi 2016.12.29. 09:37:40

@parti_giano:

Már rég nem jár köztünk:) Igazából sose érdekelte senki véleménye. Arra nem tudtam rájönni, hogy mi vezérelte a kacskaringós úton. A szadiban való csalódásig tudtam követni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.29. 10:22:45

@Orica Középföldi: múltkor hallottam a klubon, nagyon szereti magát. de tény, nagyon olvasott.

Sir Bates dö Hól 2016.12.29. 14:00:15

csak annyit akartam írni, most már nemzetköznek is mondhatnánk a felháborodást...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.29. 14:29:05

@Sir Bates dö Hól: szerénység! ne tömjénezze magát! szerénység! ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.

Orica Középföldi 2016.12.30. 06:07:06

Nem tudom láttátok-e, Guma étlapra vett kocsmájában egy Gerlóczy publit.

offforever.blog.hu/2016/12/19/_es_akkor_a_kocsma_blog_kozossege_megvaltozik#ixzz4UDOUGQke

Nagyon ismerős volt:)))
Aztán cca. egy hét múlva olvastam Ceglédi bejegyzését

Tényleg, még hányan jöttök hőbörögni, hogy "miért nem mondasz valami javaslatot, miért nem mondasz valami mást", mikor HETENTE leírom ezt a "mást", jelesül, hogy koordinált jelöltállítás, külön listák?! Hm?! Hányszor kell még ugyanazt leírnom, amit 2012 óta folyamatosan képviselek?! Hány olyan komment lesz még, hogy "hát senki nem mondott még alternatívát az összefogásnak", meg "ne csak kritizálj, mondj is valamit", amikor MONDOK, ÍROK, MONDOK, ÍROK, évek óta, ugyanazt, koordinált jelöltállítás, külön listák. Mondok, bazmeg, mondok. A másik hülye meg pont azért gyaláz, mert mondok.
Nem hiszem el tényleg.

Gondoltam, megosztom.

Orica Középföldi 2016.12.30. 06:18:25

A Vona-Slomo attakhoz, (Hacsának szeretettel):

Mi tagadás, roppantul jólesik, hogy Vona Gábor mostanra kimondottan megszerette a zsidókat, s hosszas töprengés után még arra is ráébredt, hogy ugyanazt az Istent imádják a zsidók és a keresztények. Kérem az indexét, jeles – mondanám Vonának, csakhogy van itt még egy kis bökkenő. Ugyanis valamikor azt is mondta Vona, hogy „a keresztény világ közel kétezer éve húsvétkor mindig a Megváltót ünnepli, a Megváltót, akit a zsidók ugyan keresztre feszítettek, de ő harmadnapra feltámadott.” Azt szeretném kérdezni Vona Gábortól, hogy akkor most nagyvonalú eleganciával megbocsátotta a zsidóknak ezt a csúnya történetet, avagy rájött arra, hogy nem is a zsidók voltak az elkövetők, hanem mások? És most éppen kik mások? Úgy is kérdezhetném: aktuálisan kiket méltóztatnak „magunkfajtának” és kiket „magukfajtának” tekinteni? És a Jobbik eme nagy történelmi forgószínpadán most épp Putyin Pilátusként mossa a kezeit? És a korábban rajongva szeretett muszlimok? A bal- és jobb lator gyorsan helyet cserélt volna? És mi van Júdással? De leginkább persze az érdekelne, kinél van a harminc ezüst.
(Gábor György)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.30. 11:59:45

tudtad? eger szlovák neve jáger. tehát eger-alsó akkor jágeralsó, mondják, kimondottan érdekes hely.

hu.wikipedia.org/wiki/Eger

csak mert töltött káposztát csinálok éppen.

2016.12.30. 13:51:32

@Orica Középföldi:

Felvetődik bennem a kérdés, hogyha TGM nem szólal meg, vajon mivel foglalkoznának most a "trancsírozók"?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.30. 21:05:15

@Eszter68: például én el tudnék képzelni egy nagyívű tanulmányt a szlovákiai magyar nemzetiségű nők csokoládé- és pasifogyasztó szokásairól g. fodortól.

2016.12.30. 23:06:06

@parti_giano:

inkább a brit tudósok kutassák, hogyan esszük a csoki mikulásokat, mint egy gnóm.

Orica Középföldi 2016.12.31. 06:09:30

@Eszter68:

Mindig van/lesz valaki. A grafománokat, kényszeres megszólalókat ebben az értékválságos korban igazán nem nehéz "alanyként" kipécéznie a fiatalabb korosztálynak.
Teszik is, Határozott kíméletlenséggel, némileg kevesebb körültekintéssel és igazságérzettel, vitathatatlanul frissebb/mélyebb rész-tudásokkal, felkészültséggel.

TGM - kellő kritikával olvasva - szórakoztató, a tudása lehengerlő, nem elfeledve, hogy alapvetően filozófus a pali.

A vincent kommentelői nem okoznak kárt, mert az egy elég szűk kör. Okosak, kicsit sznobok, szemben Puzsérral, aki kicsit okos de nagyon sznob, nagy nyilvánosság előtt. Igazi kókler, némi pszichés stichhel. (Ez lehet, hogy kötőjellel írandó, nem tudom:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.31. 09:36:32

@Orica Középföldi: jól mondja gábor györgy, "biznisz-egyházak"... az összes az, még a sajtkészítők is.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2016.12.31. 09:37:29

két ember beszélget:
-boldog új évet kívánok!
-szórakozik velem?! az ideit is maga kívánta.

Orica Középföldi 2016.12.31. 10:22:56

@parti_giano:

Ez a te bajod. Általánosítasz. Pedig, ha nyitott, tiszta szívvel hinnél a Fidesz-egyházban, tudnád, hogy erősödünk. A következő év jobb lesz - nekik.

Orica Középföldi 2016.12.31. 10:30:29

Szebben én sem tudnám megfogalmazni.

Az évekkel is úgy van, mint a borral. Vannak rosszak, gyengék, s vannak kimagaslóan jó évjáratok. Azt kívánom mindannyiótoknak, hogy 2017 legyen kimagaslóan jó évjárat. Mondhassuk egy év múlva, hogy jó volt, ami történt; ami létrejött, finom, gazdag és tartós. Ami jó pedig 2016-ban vagy azelőtt termett körülöttünk és bennünk, azt mélyítse, gazdagítsa tovább 2017.
Köszönöm, hogy 2016-ban itt voltatok, s a legjobbakat remélve továbbra is, várlak titeket 2017-ben.
Boldog újévet!

www.facebook.com/profile.php?id=100009183109415&hc_ref=NEWSFEED

Nem tudom tudjátok-e ő kicsoda. Magyar Jack Londonnak is szokták nevezni. Érdekes figura.

Orica Középföldi 2016.12.31. 10:35:36

@parti_giano:

Ez valami gyilkos:))))))) Hanyag munkát végzett a takarítónő.

2016.12.31. 11:42:40

@Orica Középföldi:

Én még mindig gyermeki tiszteletet érzek a gondolkodók iránt. Puzsért nem számítom ide. Főleg azóta, hogy valamelyik beszélgetős műsor beharangozójában megfogalmazta a "puzsérság" lényegét.

2016.12.31. 11:44:59

@parti_giano:

A rózsaszín kanapé telitalálat.

Orica Középföldi 2017.01.02. 09:43:34

Most, mikor ugyanúgy, mint mindig,
legfőbb ideje, hogy.

(Tandori: A damaszkuszi út)

Ennyit tudok hozzáfűzni 2017-hez.

/Hont András/

Orica Középföldi 2017.01.03. 09:22:10

@parti_giano:

Ha javasolhatom, inkább főzz, mint ilyen borzalmakat olvass.

Ma felfedeztem egy régi ismerőst, aki kitelepült Berlinbe. Mélyen vallásos lévén tele van a fácséja mindenféle karácsonyi zenével.

Tőle loptam, majd elmerültem kicsit a bajor családi zenélésben. Érdekes élmény volt:)

www.youtube.com/watch?v=R6p9m2Wx2R0&sns=fb

Orica Középföldi 2017.01.03. 09:24:24

Mi van, mackó manót elnyelte a málnás?

mackó manó 2017.01.03. 11:53:05

@Orica Középföldi:

Jó Napot! Sőt! Sót!

No, de milyen kipihenés, s főként milyen szabi? Munka, munka és munka.
Úgy elillantak az ünnepek, hogy észre sem vettem az Ünnepet.
De mit is kellett volna ünnepelni?

Bensőséges családi ünnepet?
Amikor a zsigerekig berágta magát mindenkibe a politika?

Hol van az már hogy beosztja kinek hol a helye a konyhába, ki mennyi munkaerőt szüljön, lehetőleg bölcsészpalántát egyet se, csak helótát s éppen annyi hajdani joggal,
Hol vannak már ezek a premisszák?

Mindenki ellenség. Lőterek kellenek. Elvégre meg kell tanulni valahol, hogy az ország egyik fele hogyan, de mindenképpen pontosan lője le a másikat, mert kórház opció szóba sem jöhet. Még csak az kellene! Kórház! Még mit nem?! Pláne iskola! Orvos, nővér, meg tanár, meg okos iskolázott emberek! Brrrr. Kiráz a hideg.
Stadion, foci, Lőtér. Cirkusz. Ennyi. Legyen elég. Jah, hogy a kenyér lemaradt? Az egy liberális ármány. Meg lett mondva.

Családi zenélés? Skandalum.
Kössenek be minden hangszert pénztérgéppel a Nav-ba. Adózzanak a bestyék.

guma 2017.01.03. 13:38:55

@mackó manó:

ezek után: mégis, mitől félhet a vezér ennyire?
ráadásul még a stadionját is törvény ellenesen használja magáncélra pénztárgép nélkül...

Orica Középföldi 2017.01.03. 18:03:20

@mackó manó:

Majd alkalomadtán egy tea és viszki mellett elmélkedek neked az ünneplésről:))

Addig viszont ajánlom ezt, mert nekem is az ajtóm előtt toporog a politika, de eszem ágában sincs beengedni.

nol.hu/pagenotfound/hajlando-e-miniszter-ur-maglyan-elegetni-betiltjak-szerb-antal-magyar-irodalomtortenetet-1594733

Egy szerzőpáros esetén nem eldönthető ki mit írt, de ez egy briliáns írás.

mackó manó 2017.01.04. 09:05:30

@Orica Középföldi:

Jó, tényleg jó írás, de a hátramaradt 2/3-ot már csak otthon betűzöm ki a zsiráfig.
Végül is majd olyan morbid, mint a magyar irodalom (m.i. )a-zs, azaz mintegy ablak-zsiráf - zárt ajtókkal (z-a).

Az ünnepről, mint elvont fogalomról szívesen disputálok, lévén, hogy számomra a legközönségesebb kedd is képes kivirulni aranypántlikás nappá, amit hetykén a kalapom mellé tűzök, még akkor is, ha történetesen az a kalap egy svejci sapka.
Mivel az ünneprontók számossága és szennyvonala képes kiherélni az ünnep megélését (ez olyannak tűnik mint egy gépzavar) bárki bármit is mondjon.
Hogyan is élhetném meg az ünnepet [Karácsony, Jézus születése (még ha az nyáron is esett meg) eltelve embertársaim iránti keresztényi szeretettel, amikor elsöprő többségnek tűnő részük nemhogy kereszténynek, még embernek is silány. Ez jól érzékelhető, csak kelj át a zebrán, állj a pultnál, postán, bárhol a sorban, vagy csak vesd össze a mérleg-ár adatot az otthon lemért tényleges tömeggel, vagy próbál bármilyen adminisztrációban elintézni valamit. És milyen meggyőző vehemenciával tudják bizonygatni, én vagyok a hülye, miközben elfelejti megválaszolni az eredetileg feltett kérdést.
Szóval nem tudok ünneplőbe öltözött lélekkel készülődni a Karácsonyra, (ünnepre) mert mire oda jutnék honfiaink és honleányaink levetkeztetik a lelkem, s az egész szarságtól elmegy a kedvem. hopp! ez már mellékvágány... de, hol vagy hova is is tartottam?

Nem. Nem az ajtód előtt toporog. Bekúszik a kulcslyukon, s ha nem ott, akkor a nyitott ablakon, s ha ott sem, akkor egyszerűen becsusszan a hétfővel, vagy a keddel, vagy egy óvatlan kattintással a gép előtt, vagy a távirányítóval vagy egy egyszerű álnok hírrel. Nincs menekvés, mert a törvény akkor is belül kerül az ajtón, ha a zárban kettőt fordítottál a kulcson.
Ennek a rendszernek ez a lényege. Előle-belőle nincs menekvés.

mackó manó 2017.01.04. 09:11:49

@guma:

Azért, mert nem hülye. Nagyon is jól tudja, hogy mennyi jogállami és mennyi morális szabályt rúgott félre. Ráadásul egy pitiáner, gyáva, alamuszi, de pökhendi pöcs. Neki sincs menekvése. Saját sötétségére deformált világában fulladozik.
süti beállítások módosítása