hetes jég

hetes jég

A három majom éve - 2017

FIDESZ: Ne láss! Ne hallj! Ne beszélj! Segítünk!

2017. január 15. - mackó manó

Jó reggelt!

 

Ezt talán még lehet mondani, ezt talán még szabad meghallani, s talán még nem tiltja semmi, hogy láthassuk.

A látszat ellenére -ha nehézkesen is-  még olvasok. Néha írok is. Mint most is. Muszáj. (Bella nem tévedett irattárosi készségek és képességek tekintetében)

 

Orvosoknál jártam, mindenféle vizsgálatokon. A szem sztorimat ismeritek. 60 %. Csakhogy a nyakamból és a fülemből is el kell távolítani egy-egy lipomát. [Csendes rezignáltsággal hangsúlyozom -elsősorban Bellának-, hogy a nyaki lipóma a nyakamban van, konkrétabban a gége (az én gégém) közvetlen közelében és nem a nyakamon!]

 

A hírekről értesülve azon mélázok -még- minden félre- és áthallás nélkül, ha így folytatom, lassacskán százszázalékosan kielégítem a három majommal szemben egy személyben a magyar állampolgárság mára időszerűvé vált hármas követelményét:

 

1.) Nem lát;

2.) Nem hall;

3.) Nem beszél;

 

[Ezt képtelenek felfogni a civil szervezetek.]

 

Minden fejlődési tendenciám, megjavulási potenciálom és elkötelezett alkalmazkodásom ellenére még gondolkozom és írok. Sőt, emlékezek, ráadásul emlékszem.

 

Szó, ami szó, még ’javulnom’ kell, hogy megfelelhessek a fideszi magyar ideáltípus előbb felsorolt fontos ismérveinek.

 

Amennyiben mégis, netalántán az orvosok sikeresen tréningeznek a problémamegoldáson oly módon, hogy nemcsak a műtétek lesznek sikeresek, hanem és is megúszom és az általam elvárt eredményt hozzák a beavatkozások, úgy nem fogják megbüntetni a sebészeket, a szemészeket, a belgyógyászokat és a laborosokat, hanem ők is megússzák a felelősségre vonást annak ellenére, hogy újra képes leszek:

 

1.) látni

2.) hallani

3.) beszélni.

 

Hátha nem lesz még a bűn vagy legalábbis a vétek kategóriába sorolva a gyógyítás, ha a már leírt célokat szolgálja. Bizonyosak nem lehetünk ebben, mert sohasem lehet tudni, hogy ebben az országban ki mikor kerül az ellenségkeresők célkeresztjébe.

 

Orbán Szilárd és Németh Viktor gránitkemény következetességgel elkezdhetné megmagyarázni a kiirtandó civilszervezetek ellen meghirdetett statárium után, hogy szolid, falusi, valahogy mégis polgármesteri székhez nőtt, minden különösebb előzmény nélküli, abszolút ostoba jószomszéd Mészáros Lőrinc miképpen is táltosodott meg váratlan hirtelenséggel 50 éves korában, s lett* néhány év leforgása alatt közpályázatokon megkerülhetetlen milliárdos multifunkcionális vállalkozóvá, mondhatni Pénztáros Lőrinccé, miközben sem vállalkozásairól, sem milliárdjairól nincs pontos képe, fogalma, hát még információja.

 

[*magyarázat: lett= nem vált, - lett. Mecsoda különbség!]

 

 Tehát a sohasem hazudó miniszterelnök, és a multi-lojális rezsibiztos a civil szervezetek elleni hajsza megkezdése előtt még ezt az egy utolsó kérdést önerősen, érdemben és logikai bukfencek nélkül megválaszolhatnák, mellőzve az ’univerzális’ -Csak! indokolást, amely egy másik ikonná lett nyugdíjvédő kormánybiztos emelt be a fidesz cáfolhatatlan érvkészletébe. 

További szép napot kívánok Mindenkinek.

Szükség is van rá, mert a Tél tábornokkal nem boldogultak az istennek sem ezek az agilis ország és városvezetők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr2312126941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.01.15. 14:18:13

ad 1: visszautasítok mindenféle inszunációt, mik engem engem érzéketlenséggel vádolnak. együttérzésem a lipoizés és vak irattárosoké, a vasszékekkel küzdő hölgyeké.
ad 2: nem három majom, hanem sok futkározik az országban manapság. talán a hideg teszi, hogy védekezvén ellene, eltüzeljük az élőhelyüket jelentő fákat.
ad 3: ezek a majmok is civilek voltak egykor, de aztán létrehozták az összmajom szerveztet, nevezvén el fidesznek.

mackó manó 2017.01.15. 14:33:44

@parti_giano:

A videón én nem lopós majmokat, hanem csupa autószerelő mestert láttam,

mackó manó 2017.01.15. 15:01:53

@parti_giano:

vesz1.) Sem téged, sem segédeidet nem vádolt senki érzéketlenséggel, csak igyekeztem pontosan le- és körülírni a tényállást, esetleges félreérthetőséget kizárni. Ez olyan fiókos izé. Tudhatnád, hogy milyen egy vakbuzgó irattáros, ha a torkára teszik a kést, miközben a fülét ráncigálják.

vesz2.) Ha már fákról van szó.... a Városliget bekerült a világ tíz legérdekesebb - szebb parkjai közé. A fideszes átrendezési és -rombolási ámokfutás, már ez a helyezés sem kell, hogy nypmassza a lelkünket.

vesz3.)
A Föld majom populációja élénken tiltakozik azon felvetés ellen, mely szerint bármi közük is lenne a fideszhez, Többen távíratoztak, hogy legfeljebb pajkosságból, más kivételes esetekben táplálékszerzés érdekében előfordul hogy lopnak, de hogy életvitelüket, törzsi struktúrájukat, szabályrendszerüket,, hierarchiájukat a korrupcióval koronázott tolvajlásra építették-szervezték volna meg, a leghatározottabban visszautasították, ugyanakkor elismerték, hogy tényleg voltak majomkodók közöttük akik kezdték majmolni ezt a fideszes tempót, de ezeket azóta rezsibiztosoknak nevezik és kiközösítették minden csapatból, és még a páviánok is utálkozva fordítanak hátat nekik, de még szükségüket is tisztább helyen végzik, mint ezeknek az újdonsült rezsibiztos páriák élő--haló helyei .

mackó manó 2017.01.15. 20:47:25

@Orica Középföldi:

Előbb-utóbb minden rémség valósággá válik.
Az összeesküvés elméletek és a rejtélyesnek tűnő történések alapját az adja, hogy a világ dolgai többnyire már nem a parlamentekben, vagy az uralkodói tanácsokban, hanem a konszernek, a pénzintézetek szűkebb tanácsainak informális összejövetelein dől el a haszonelvűség szem előtt tartásával.
Ha megéri - béke lesz s ha megéri, akkor háború. Emellett színesíti a palettát a degeneráltak csoportja.
Világösszeesküvés feltehetően nincs, annál inkább több kisebb.

Nagyon 'tetszett' például, hogy amikor mintegy két-három éve megsüllyedt Dubai-ban az egyik felhőkkarcoló, akkor brutálisan romlott a forint -svájci frank átváltási árfolyama a frank javára.
Nos nem vitatom, hogy mind Magyarország, mind Svájc gazdasága olyan mértékben kötődött ahhoz a kibaszott felhőkarcolóhoz, hogy feltétlenül meg kellett jelenni a svájci frank felértékelődésében.
Aztán pár nap múlva egy helybeli olajmágnás vállalta hogy zsebből kifizeti a helyreállítás költségeit. Aztán már egy szó nem esett az egészről, a svájci frank meg pöffeszkedett ott, ahova a brókerek feltornászták az árfolyamát.
Kevés szó esett itthon arról is, hogy svájci-angol-francia és még néhány tróger bank úgy manipulálta néhány valuta árfolyamát, hogy abból a határidős ügyletek révén tetemes hasznot húzzanak. Egyedül Nagy Britanniában indult vizsgálat, amely komoly pénzbüntetéssel zárult, de arra nem emlékszem, hogy súlyos börtönéveket is oszutogattak volna, miközben itthon mellékszálként ezrek vesztették el otthonaikat.

Szóval rejtélyekért, összeesküvésekért nem kell messzire menni.

Mészáros Lőrinc megtáltosodása is egy ilyen rejtély vagy összeesküvés része.
Tehát ezek a dolgok már részévé váltak mindennapjainknak.

Mert azt elhiszem, hogy valaki fél életét valaminek a kutatására fordította, és csak ötvenéves korára ért el áttörést a felfedezésével, de Pénztáros Lőrinc ugyan mit fedezett fel , mert úgy nagyjából semmit az i betűre tett ponton kívül, s mindemellett ráadásul egy falujabeli kitűnő feltűnőség fedezte fel őt, pedig 25 évig előle is sikeresen rejtőzködött. S ez azért nem ugyanaz, mint egy George Eastman-sztori.

Orica Középföldi 2017.01.16. 06:56:22

@mackó manó:

A Techet-cikket két okból ajánlottam.
Egyrészt kedvelem a gondolkodását, szemléletét, elemzéseit, másrészt érdekel a konteósok mentális "apparátusa" Maga a konteó nem, vagy alig, pláne ha rögeszmévé, vagy üldözési mániává izmosodik. Amíg intellektuális játék tárgya, addig szórakoztató. Azon túl nem.

Egyik - ma reggeli - olvasmányomról is az jutott eszembe, ebből mennyi konteó fog születni:)) Pedig csak színtiszta hatalmi játszmáról van szó. Annak tagadhatatlanul érdekes. Persze nem láthatóak/tudhatóak/kiszámíthatóak a következmények.

mno.hu/hetvegimagazin/aki-segitett-trumpnak-legyozni-a-liberalis-mediat-1381101

Csendben megjegyzem, nekem sose voltak olyan illúzióim, hogy a világ dolgai egy parlamentben dőlnének el.

A poszthoz.

"
1.) Nem lát;
2.) Nem hall;
3.) Nem beszél;

[Ezt képtelenek felfogni a civil szervezetek.]"

Tán mert nem járnak orvoshoz. Na de most a multifunkcionális hályogkovács rezsibubu pontos diagnózist adott.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.01.16. 12:56:55

@Orica Középföldi: intellektuális játék, amíg... a konteó... te inszinuálod az asszociációt.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.01.16. 13:00:40

@Orica Középföldi: a konteó asszociációs üveggyöngyjáték disznóknak.

Orica Középföldi 2017.01.16. 17:16:54

@parti_giano:

Nem, nincs szó inszinuációról, amíg valaki tisztában van vele, hogy mi is a képzet. Nem is egyszerű, mert könnyen kezelhető tényként az, ami nem az. Lásd XY-t, aki ugyan tényként élte meg, hogy a szocializmusnál nincs jobb (neki), kiterjesztve ezt a képzetet már rögeszmésen védi - a

Orica Középföldi 2017.01.16. 17:18:11

@parti_giano:

Nem, nincs szó inszinuációról, amíg valaki tisztában van vele, hogy mi is a képzet. Nem is egyszerű, mert könnyen kezelhető tényként az, ami nem az. Lásd XY-t, aki ugyan tényként élte meg, hogy a szocializmusnál nincs jobb (neki), kiterjesztve ezt a képzetet már rögeszmésen védi - a nem is tudja mit.

mackó manó 2017.01.16. 18:34:08

@Orica Középföldi:

"Tán mert nem járnak orvoshoz."

Szívesen viszek magammal még egy szervezetet!

Orica Középföldi 2017.01.16. 19:23:03

@mackó manó:

Na, ez az igazi inszinuáció:))))))))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.01.16. 19:31:00

@mackó manó: a fülét is műtötték?
egyébként meg örömmel látom, kiugrasztottam a disznót, illetve a medvét a málnásból.

mackó manó 2017.01.16. 19:56:31

@parti_giano:

Attól tartok, szerdától még ui-ui!-ra sem futja.

Orica Középföldi 2017.01.17. 12:36:43

Ez eszement jó:)))

Meg vagyok zavarodva. Németh Szilárd a sajtóértekezletén egyszeriben Habermast idézett. Nem tudom, hogy német eredetiben olvassa-e Habermast, vagy magyarul, szótagolva, mindenesetre Habermasra hivatkozott. Pedig az ő elvtársai körében eddig nem volt comme il faut Jürgen Habermas. Megnéztem, miket mondtak róla akkor, amikor a magyar filozófusok egy csoportja a legaljasabb politikai támadásnak volt kitéve, ám Habermas – sok más külföldi gondolkodóval együtt - a leghatározottabban kiállt mellettünk. Például azt, hogy Orwell gondolatrendőre, a liberális bűnözők ikonja, vagy azt, hogy belterjes értelmiségi műhelyének pállott melegében gyártotta a filozófiának nevezett bóvlit. De a legszebbet Balavány Györgynél találtam meg. (Ez annak idején elkerülte a figyelmemet!) Miközben Balavány minket, annak rendje és módja szerint, továbbá a kurzus elvárásainak megfelelve, s gond nélkül prejudikálva, pofátlan tolvajoknak és aljas hazudozóknak nevezett, továbbá Magyarországot a külföldiek előtt rágalmazó hazaárulóknak (Heller Ágnest pedig önfeledt kedélyességgel Ági néni, lelkemnek), Habermast ekképpen fejtette meg: vallásos túlkompenzáló árjanémet. Ízlelgessük csak ezt a vallásos túlkompenzáló árjanémet cuccot. Ugye-ugye, mennyi minden képes megbújni e jelzős szerkezet mögött?
És most egy vallásos túlkompenzáló árjanémet kerül Németh Szilárd csókos ajkaira! Csak jelzem: a Nemzeti Idézetengedélyezési Bizottság revizionista kezekbe kerülhetett. Maga lett a fülkeellenforradalmi ellenállás fészke!

(Gábor György)

mackó manó 2017.01.19. 12:30:59

Németh Szilárd és Jürgen Habermas. Elgondolkoztató kontextus.
Mindenesetre, ennél már csak egy jől árasított árjásított németszilárrd lehetne elgondolkoztatóbb, bár attól tartok, sokra nem lehetne jutni vele.
Mindazonáltal meg lehet érteni. Mégiscsak könnyebb lehet neki Habermasról hablatyolni, mint a gázszolgáltató kifosztásáról, melynek során 8 milliárd forinttal rövidítik meg a közvagyont kockára téve a biztonságos működést és a korszerűbb szolgáltatási színvonal kialakítását, arról nem is szólva, hogy kurva kínos megmagyarázni, hogy már 30 centis hó lehullása közlekedési káoszt tud okozni, s s az eltakarításra szánt összeg, már decemberben el lett lopva, a közterületeken életveszélyes közlekedni mind gépjárművel, mind gyalogosan, ugyanakkor szinte halálnak halálával fenyegetik a magánszemélyeket, ha nem takarítják a havat a házuk-lakásuk előtti járdán, amúgy meg a BKV annyival oldotta meg a megállókban a hóhelyzetet, hogy bemondatták a jármű vezetőkkel, Vigyázzanak a le- és felszálláskor, mert csűszik a placc! Ez mégiscsak olcsóbb, mint toborozni tisztességesen kifizetni a hómunkásokat! A stadionos, kisvatutas kurva életbe és megálmodó atyájukba!.

Habermas. Hát perszue. pipiskedik a tetű, oszt csodálkozik, hogy továbbra is csak németh szilárdnak hívják.

Orica Középföldi 2017.01.20. 07:10:29

Jó reggelt!

Para-Kovács találta:))

www.facebook.com/parakovacsimre/photos/a.621779534599972.1073741829.621480041296588/1110749535702967/?type=3&theater

Ennek olvastán tényleg érzékelhető a sötétség mindent elnyelő mélysége.

Más.

Talán ismert, hogy az imának több fajtája van, s az átok (maledictio) is az ima egyik fajtája.
Ezt csak azért mondom, mert olvasom, hogy
Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 19-én szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban.
(Gábor György)

mackó manó 2017.01.20. 19:09:13

@Orica Középföldi:

Sokasodnak a restanciáim.
de:

"Addig nem fog semmi történni a gondolkodásban, amíg az a 600 ezer ember vissza nem jön ide, akik most külföldön élnek. "

Előbb még ugyanannyinak el kell menni, s legalább egymilliónak egyszer visszajönni,

Most is jelen van legalább félmillió klassz ember, de egyszerűen felszívja, lenyeli, s kiokádja a tömeg. Akkorának kell lenni, hogy a tömeg torkán akadjon.

mackó manó 2017.01.20. 19:45:00

@Orica Középföldi:

Jók a kommentek. Szív is bevetette magát.

Ez a sajtó meg sajtószabadság már 1990-ben elszabódott itthon. De legalább volt sajt és mindenki akkorát kanyarított belőle, amekkorát csak engedtek. Most meg lehet áhítozni, csodálkozni: - Ó! Ó!! Óóóóóó! orbánviktor!

Orica Középföldi 2017.01.21. 06:56:55

Hacsa kedvéért:))

Ugye emlékszünk a két német államra, az NSZK-ra és az NDK-ra? Csak jól kellett meghúzni a határvonalat, s valahogy úgy alakult, hogy az NSZK-ba került az összes náci, míg az NDK-ba az összes ellenálló. Precíz német szervezés. Ez lehetett a modellje annak a fideszes szervezésnek, ahogy egyik oldalon ott vannak a veszedelmes bűnözők, a filozófusoktól a civileken át egészen Demszky Gáborig vagy Horváth Andrásig, a másik oldalon a feddhetetlenek, a "tiszta kezek", Rogán Antaltól Orbán Viktoron át Mészáros Lőrincig vagy Andy Vajnáig. És ráadásul míg amott a választóvonalat a négy szövetséges nagyhatalom húzta, emitt a választóvonalat egyedül Polt Péter. (G Gy)

Nyugodtan szóljatok, ha unjátok.

2017.01.21. 09:46:13

@Orica Középföldi:

Nem unjuk, élvezzük.

Jó reggelt! Bár neked korán kelő létedre már 'napot illene köszönnöm. :)
süti beállítások módosítása