hetes jég

hetes jég

EGY HÍJÁN 100 ÉVE SZÜLETETT

Nemzetek Szövetsége („a” Népszövetség) az ENSZ elődje

2018. február 03. - dr. jenőke (jenőke)

A Nemzetek Szövetsége („a” Népszövetség) az ENSZ elődje. A szövetséges hatalmak a párizsi békekonferencián 1919. január 25-én kezdeményezték a Népszövetség létrehozását. Létrehozását a párizsi békekonferencia írta elő, amelyben Woodról Wilson amerikai elnök javaslatára alkotta meg a Nemzetek Szövetsége Egyezségokmányát, amelyet aztán beiktattak valamennyi békeszerződésbe. Alapokmányát 1919. április 29-én fogadták el.

Előzmények: Ferenc Ferdinánd - a trónörökös - 1913 szeptemberében elhatározta, hogy a szarajevói és a XVI. raguzai (dubrovniki) osztrák-magyar hadtestek következő évi, Bosznia-Hercegovinában tartandó hadgyakorlatát személyesen megtekinti. 1914. június 28-án reggel Ferenc Ferdinánd vasúton érkezett Szarajevóba - feleségével. 1914. július 28-án a az Osztrák–Magyar Monarchia igen gyorsan hadat üzent Szerbiának. Németország a Szerbiának nyújtott diplomáciai támogatás miatt 1914. augusztus 1-jén hadat üzent Oroszországnak, majd augusztus 3-án határprovokációk ürügyén Franciaországnak. És akkor beindult…. Augusztus 4-én a belga semlegesség megsértése miatt Anglia nyilvánította ki a Németországgal szembeni hadiállapotot. Augusztus 5-én osztrák–magyar hadüzenet érkezett Oroszországba, augusztus 12-én angol és francia hadüzenet az Osztrák–Magyar Monarchiába. A hadműveletek 1914. augusztusban 3 fronton (a német–francia, az osztrák–magyar–orosz és az osztrák–magyar–szerb arcvonalon) és a tengeren indultak meg. Olaszország és Románia, a hármasszövetség 2 tagállama semlegességi nyilatkozatot tett, Japán pedig 1914. augusztus 23-án hadat üzent Németországnak. Törökország 1914. október 29-én az antanthatalmak ellen bocsátkozott háborúba. És ez csak a kezdet volt!

Az antant kormányai 1918. júniusában hadviselő félnek ismerték el a londoni csehszlovák kormányt, ami a Németországtól elszakadni nem tudó Osztrák–Magyar Monarchia felbomlasztásával volt egyértelmű. Az antanthaderő, a friss amerikai hadosztályokkal megerősítve 1918. július 18-án elsöprő erejű támadást indított, és a német véderő fokozatosan felmorzsolódott. Augusztus 6-án bekövetkezett a német hadsereg fekete napja, ami után maga a főparancsnok is beismerte, hogy a német fegyveres erő nem képes többé az érdemleges ellenállásra. A sorozatos katonai vereségek következtében először a szövetségesek kapituláltak. Bulgária 1918. szeptember 29-én fegyverszünetet kötött, majd Törökország írta alá 1918. október 30-án Mudrosban a fegyverszüneti megállapodást. 1918. október végén Bécsben, Budapesten, Prágában és Zágrábban nemzeti tanácsok alakultak, amelyek proklamálták az osztrák, a magyar, a csehszlovák függetlenséget, illetve a Monarchiától való elszakadást. Amikor 1918. november 3-án Páduában sor került a kapitulációs okmány aláírására, az Osztrák–Magyar Monarchia gyakorlatilag már nem létezett. Németország is kapitulációra kényszerült, és 1918. november 11-én Compičgne-ban aláírta a fegyverszüneti egyezményt.

Végülis a Népszövetség 1919. június 28-án megszületett, 44 alapító állam képviselőinek aláírásával. Magyarország 1922. augusztus 22-én kérte felvételét, 1923-ban már 53 ország volt tagja a szervezetnek.

1933 végéig Hitler rezsimje futólépésben számolta fel a demokrácia és a jogállam intézményeit. Németországot 1926-ban vették fel a Népszövetség soraiba, ahonnan 1933. október 14-én már ki is lépett.

1939. április 11-én tette közzé a Magyar Távirati Iroda az alábbi hírt: „…Magyarország bejelenti a Nemzetek Szövetségéből való kilépését az egyezségokmány I. cikkének 3. bekezdésében foglaltak szerint.” Ezzel a döntéssel Magyarország elindult a nemzetközi politikában való elszigetelődés útján, végleg a német fasizmus szövetségesévé vált és megállíthatatlanul rohant a II. világháborús katasztrófa felé.

Ausztria 1938. márciusi német bekebelezése, majd Csehszlovákia feldarabolásáról intézkedő, francia és brit asszisztálással született müncheni egyezmény (1938. szeptember 29) után 1939. november 2-án a I. bécsi döntésben – Ribbentrop német és Ciano olasz külügyminiszter „döntőbíráskodásának” köszönhetően – Magyarország visszakapta a Felvidéket, sőt, 1939. március 15-én, egy időben a náci hadsereg prágai bevonulásával, a magyar hadsereg elfoglalta Kárpátalját. Közben 1939. február 24-én, egy héttel a Teleki-kormány beiktatását követően Magyarország csatlakozott a Németország, Japán és Olaszország részvételével kötött „antikomintern paktumhoz.” Mivel az új szövetségesek egyike sem volt már tagja a Népszövetségnek (Japán is már 1933-ban kilépett) Magyarországnak sem volt már szüksége a szervezetre, és az általa képviselt, összeomlásra ítélt nemzetközi jogrendre.

A második világháború történéseit nem ismertetem, csak egy magyar vonatkozású eseményt: A II. világháború kitörésekor Magyarország elhárította a német csapatok átszállítási kérelmét az országon, ugyanakkor a lengyel menekülteket befogadta. Jugoszláviával örökbarátsági szerződés volt érvényben… azonban Hitler éppen Jugoszlávia ellen kívánt magyar katonai együttműködést. A konzekvencia Teleki Pál búcsúlevele: „Szószegők lettünk – gyávaságból... A gazemberek oldalára álltunk... Hullarablók leszünk.” Teleki Pál miniszterelnök 1941. április 3-án a budai Sándor-palotában főbe lőtte magát.

Formailag a második világháború alatt is létezett a Népszövetség, megszűnését az ENSZ megalakulásakor 1945-ben jelentették be. A Népszövetség szervezete 1946. április 20-ig működött.

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr8013613525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2018.03.13. 11:05:48

Ceglédi Zoltán

Kedves zalaegerszegiek, április 8-án el tudjátok mondani, hogy mit gondoltok arról, hogy a városotok (és lassan az egész országunk) ilyen lett. A Fidesz jelöltje Zalaegerszegen ismét Vigh László. 2014-ben 22 816 szavazatot kapott, ami 44,38%-a volt az összes voksnak. Vigh László a Fidesz országos listáján idén csak a 93. helyet kapta. Onnan fizikai képtelenség bekerülni a parlamentbe. Ha nem nyer egyéniben sem, tehát ha nem szavazzátok be egyéniben, akkor a Képviselő Úr egy hónap múlva megkapja a felmondólevelét. Onnantól aztán lesz ideje végre színházba járni, mondjuk. Hátha ragad rá valami.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.13. 12:36:56

@Orica Középföldi: a polcomon ott figyel egy válogatás tőle:

moly.hu/konyvek/hayden-white-a-tortenelem-terhe

olvastam is, szeretem ezt a sorozatot, hazamegyek, leveszem a polcról, felidézem.

ahogy ő is, tartom, a múlt nem ismerhető meg teljesen (forráshiány pl.), de a történelem tudomány, több a fikciónál. a történelem az emberről szól. ezért a forráshiány miatt lehet több narratíva, sőt kell, mert új szempontok mindig lesznek.

Orica Középföldi 2018.03.13. 17:30:39

Hülye Hont:))))))))))

És milyen kurva nehéz lesz azt az ezerháromszáz milliárdot átszámolni kupakokba.

eszti..... (törölt) 2018.03.13. 21:17:55

@Orica Középföldi:

Arra lennék kíváncsi, honnan szedte a narancs ezt a kijelentést? Interjút készített Rudolf Chmellel? Ugyanis sehol sem találom a szlovák sajtóban, a szlovákiai magyarban sem.
Az OT ülés valóban maratoni volt. A résztvevők egyike sem kommentálta utólag a történteket.
Chmel ennél sokkal diplomatikusabban, árnyaltabban fogalmaz. Ha valóban így érezne, kilépne a Hídból.

"Ehhez képest még este tíz után is vidáman abriktolták egymást a párt reprezentánsai – méghozzá magyar–szlovák alapon."
Nyolc órán keresztül tárgyaltak és egyhangú döntés született, amit parázs vita előzött meg.

Felmerül bennem a kérdés. Ezt a hatásvadász stílust nevezik ma Magyarországon újságírásnak?

dr. jenőke (jenőke) 2018.03.13. 22:13:55

- - -
Səfərovot hősként ünnepelték, többször kérték a hazaszállítását.
2012 augusztusában váratlanul (örmény civil szervezetek tiltakozása ellenére) augusztus 31-én Səfərovot átadták az azerbajdzsáni hatóságoknak.
A büntetés-végrehajtás átadása nem sokkal azután történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, majd Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is Azerbajdzsánba utazott egy lehetséges gazdasági együttműködésről tárgyalni, napokkal a döntés előtt pedig olyan sajtóértesülések jelentek meg, amik szerint az azeri állam 2-3 milliárd euró értékben vásárolna magyar államkötvényt.
Szeptember 4-én az azeri állami olajalap, a SOFAZ is bejelentette, hogy nem terveznek magyar államkötvényeket vásárolni.
Az OCCRP nevű nemzetközi újságírói szervezet banki bizonyítékokkal alátámasztott tényfeltárása szerint Azerbajdzsán egy nemzetközi feketekassza segítségével fizetett le európai politikusokat. Az ügyben érintett cégek egy szövevényes céghálót alkottak, amelyet azért hoztak létre, hogy az azerbajdzsáni elit tisztára tudjon mosni pénzeket. Összesen 2,9 milliárd dollárt (760 milliárd forintot) mozgattak meg.
Rádi Antónia és Kőműves Anita nyomozásából pedig az is kiderült: a pénzből összesen több mint 9 millió dollár (2,3 milliárd forint) Magyarországra is érkezett az ő kiadatása idején. A Polt Péter által vezetett ügyészség úgy jutott arra az álláspontra, hogy nem kell nyomozni, hogy közben 13 ezer oldalnyi banki dokumentum igazolja a nemzetközi pénzmosoda működését.
hu.wikipedia.org/wiki/Ramil_S%C9%99f%C9%99rov
- - -

Orica Középföldi 2018.03.14. 07:03:58

@eszti.....:

Fogalmam sincs, hogy a mancs (és nem egy újságíró) milyen forrásból dolgozik, de olyan még nem volt, hogy egy ilyen súlyú és hosszú vitáról ne szivárgott volna ki valami.

Orica Középföldi 2018.03.14. 09:11:52

Pironkodva szembesültem hiányommal, a kitüntetett jambuskirály Lezsák irodalmi munkássága kimaradt az életemből. Konok pótolt némileg,

Szörnyű gyanakvás
rendezkedik bennem,
elpusztul a nyáj,
míg örömünnep Betlehemben.
Hangomat áztatja ott
a szapora dicsértessék,
itt meg egy dögkeselyű
billeg hátrébb.

...majd rátett egy lapáttal:))

Felháborítónak tartom viszont, hogy kedvenc költőm, az Illusztris Mester, Katona László ismét kimaradt, még egy posztumusz díjat sem kapott. Pedig rendes fasiszta, homofób, keresztény fundamentalista és totál kretén volt. Úgy tűnik, a Wasst és Nyirőt zabáló fideszes és jobbikos fogyasztóknak a Mester formabontó technikája, expresszionista stílusa, szürrealista témaválasztása és paranoiás nemzettudata túlságosan cizellált. Követelem, hogy az egészséges művészetre nevelés jegyében - és az eluralkodó, elfajzott liberális mocskot és kulturbolsevizmust ellensúlyozandó - Katona László is kapja meg az őt megillető helyet a Nemzeti Irodalmi Kánon magasztos Panteonjában!!!
Mert, ahogy a Mester írja:

Legyen szobrász, festő, író, színész, vagy más alkotó;
A szépet, és jót hozza ki, ne pedig a rombolót!
Ne züllesszünk, ne romboljunk, ha nevelni nem tudunk!
Ha pedig nincs jó erkölcsünk; rossz példákat ne adjunk!

***

Még mindig Konok:

Lezsák Sándor József Attila-díja... Ennél az is méltányosabb lenne, ha mosóport neveznének el József Attiláról.

Ennyi bőven sok volt nekem:))))))

Orica Középföldi 2018.03.14. 09:22:02

Mára megalapoztam a hangulatom, kicsit még rágódom és röhögök rezsiszilárd és Platon kapcsolatán:))

www.es.hu/cikk/2018-03-14/vancsa-istvan/szakik.html

Orica Középföldi 2018.03.14. 11:08:42

Hallgatom Jeszenszkyt az Egyenesben, és teljesen el vagyok képedve, hogy ma már ő az etalon a külügyi diplomáciában. Azért ez a zuhanás nem semmi.

eszti..... (törölt) 2018.03.14. 16:44:18

@Orica Középföldi:

Akkor ez az eset kivételt képez. Két nappal a határozat után a szlovák újságírók /akik a párt székházának folyosóján rostokoltak 8 órán keresztül /is csak óvatosan találgatják, mi történhetett a zárt ajtók mögött.
Egy ilyen helyzetben az állítólagos Chmel kijelentést rég felkapta volna a média.
A Hídban lévő szlovák-magyar ellentétet csak a Népszava és a Narancs kezeli tényként.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.14. 20:52:55

@Orica Középföldi: lezsák már fel is tette a díját a wikire. ugye-ugye. a pr fontos. marketing, mosópor...

Orica Középföldi 2018.03.14. 20:53:16

@eszti.....:

Nem tudok mást mondani, mint előzőleg.

Orica Középföldi 2018.03.14. 20:57:58

@parti_giano:

Éppen Hawking beszél az élet értelméről .Hát, kinek mi a fontos:))

eszti..... (törölt) 2018.03.14. 22:57:41

@Orica Középföldi:

Most már teljesen mindegy.

Orica Középföldi 2018.03.15. 05:47:27

A mai nap nem erről szól, de azért eszembe jutott.

Heltai Jenő

Szabadság

Tudd meg : szabad csak az, akit

Szó nem butít, fény nem vakít,

Se rang, se kincs nem veszteget meg,

Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet,

A látszatot lenézi, meg nem óvja,

Nincs letagadni, titkolni valója.

Tudd meg : szabad csak az, kinek

Ajkát hazugság nem fertőzi meg,

Aki üres jelszókat nem visít,

Nem áltat, nem ígér, nem hamisít.

Nem alkuszik meg, hű becsületéhez,

Bátran kimondja, mit gondol, mit érez.

Nem nézi azt, hogy tetszetős-e,

Sem azt, kinek ki volt, és volt-e őse,

Nem bámul görnyedőn a kutyabőrre

S embernek nézi azt is aki pőre.

Tudd meg : szabad csak az, aki

Ha neve nincs is, mégis valaki,

Vagy forró, vagy hideg, de sose langyos,

Tüzet fölöslegesen nem harangoz,

Van mindene, ha nincs is semmije,

Mert nem szorul rá soha senkire.

Nem áll szemébe húzott vaskalappal,

Mindég kevélyen szembe néz a Nappal,

Vállalja azt, amit jó társa vállal,

És győzi szívvel, győzi vállal.

Helyét megállja mindég, mindenütt,

Többször cirógat, mint ahányszor üt,

De megmutatja olykor, hogy van ökle....

Szabad akar maradni mindörökre.

Szabadság ! Ezt a megszentelt nevet

Könnyelműen, ingyen ajkadra ne vedd !

Tudd meg : szabad csak az,

Aki oly áhítattal mondja ki,

Mint Istenének szent nevét a jó pap.

Szabad csak az, kit nem rettent a holnap.

Ínség, veszély, kín meg nem tántorít

És lelki béklyó többé nem szorít.

Hiába őrzi porkoláb s lakat,

Az sose rab, ki lélekben szabad.

Az akkor is, ha koldus, nincstelen,

Gazdag, hatalmas, mert bilincstelen.

Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,

Hol áldozat nincs, nincs szabadság.

Ott van csupán, ahol szavát megértve

Meghalni tudnak, és élni mernek érte.

De nem azért dúlt érte harc,

Hogy azt csináld, amit akarsz,

S mindazt, miért más robotolt,

Magad javára letarold,

Mert szabadabb akarsz lenni másnál.

A szabadság nem perzsavásár.

Nem a te árud. Milliók kincse az,

Mint a reménység, napsugár, tavasz,

Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva

Ráönti illatát a szomjazó világra,

Hogy abból jótestvéri jusson

Minden szegénynek ugyanannyi jusson.

Míg több jut egynek, másnak kevesebb,

Nincs még szabadság, éget még a seb.

Amíg te is csak másnál szabadabb vagy,

Te sem vagy még szabad, te is csak...

Gyáva rab vagy.

Orica Középföldi 2018.03.15. 06:06:38

Zenés bosszúm Jenőkének Bayerért, és még aktuális is:))

www.youtube.com/watch?v=712b3XkComg

jaegtoer 2018.03.15. 06:55:12

@Orica Középföldi:

Jó reggelt!

Próbáltam ma jól ébredni. Mindjárt elkönyveltem 50%-os sikernek, hogy egyáltalán életre ébredtem, és nem arra, hogy egy ménkű hosszúnak tűnő úton bandukolok, ahol persze ugyanúgy van gyorshajtás, meg ezernyi szabálytalan előzés, meg mutogatás, csakhogy ezekkel ott már nem lehet előnyt kicsikarni.
...és a két (vagy több) lét között lebegve Hawkingra és Hayden White-ra gondolok, -nem látom őket a tolongásban- de képzelni tudok-, ahogy könnyű léptekkel (már ha lépéseknek lehet nevezni a könnyed, lebegésszerű haladást, s ahogy a szellemük ott is szárnyal és sziporkázik, tán még inkább, mint lent ahol a gravitáció lehúz (nem a tömegvonzásé, hanem a tömegek vonzásáé) szóval ők ott ketten mennek az egyre ismerősebbnek tűnő végtelen felé, és megjegyzéseket tesznek a látottakra. Én meg arra gondolok, hogy mennyi minden fér bele egy cérnavékony életbe, mennyi minden az öröklétbe. És szinte hallom, ahogy az egyik H. kérdezi a másik H-t: - Gondoltad volna? Mire a másik: Hát persze, nem lehet kizárni, de ritkán látni a szemünk előtt a valót, mert a valóság is csak adatolva létezik, és ha nincs elég hivatkozási alap, akkor az a bizonytalan faktort kapja csak, ilyenkor meg nézünk, mint Mary a Moziban, (itt csatlakozik hozzájuk a harmadik H., mint Heltay, aki aztán útbaigazít, referál és mesél és egyáltalán...) no, szóval így folytatják hármasban a H-k: -de legalább látjuk a nyilvánvalót, és megdöbbentő, hogy innen milyen egyszerű minden. A kezdet, a folyamat és a vég, ami csak egy újabb kezdet. És milyen szerencsésnek kell hinnünk magunkat, hogy az egyik alapmodell működésében mozoghattunk, működhettünk, még akkor is, ha egész ottani létünk, itt egyetlen sor, egyetlen képlet és egyetlen döntés, de enélkül ez a valóság nem lenne az, ami., és ott lent sem lenne egész az 1 csak 0,9, vagy 0,95 vagy 0,89.... Számolás kérdése, meg az együtthatóké. És persze a lábjegyzetek. Azok a hülye lábjegyzetek! Ekkor csatlakozik hozzájuk a hivatalos Hülye. Négyen folytatják hát az útjukat, most a Hülye viszi a szót: -Gondoljátok, hogy van visszahatás? Komolyan azt hiszitek létezik egyensúly? Komolyan gondoljátok, hogy a lábjegyzet többnyire fontosabb, mint a premissza? Ez olyan, mint azon merengeni, hogy mi fontosabb, a szó, az írás, a folyamat vagy a gondolat? Lazítsatok már! És még én vagyok a hülye!

Orica Középföldi 2018.03.15. 07:07:53

@jaegtoer:

Szép volt:))

A lábjegyzet - Násady szerint - a világ legizgalmasabb dolga, tehát fontos. Dante írt, ami írt, na de azt lábjegyzetelni:))

jaegtoer 2018.03.15. 07:30:42

@Orica Középföldi:

Most hogy így megemlítetted, elkezdtem (megint) azon gondolkozni, hogy melyik írásjel a fontosabb számomra, és most abban állapotban vagyok, hogy kérdőjelet mondok, írok és gondolok. Máskor meg (egyre ritkábban) a pontot.

A négy H. tulajdonképpen egy egyszerű R.I.P. csak lábjegyzetté terebélyesedett, tehát igenis, a lábjegyzet lényeges elem. A lábjegyzet a periodusos táblázat n+1-edik eleme. Sokszor olyan mint egy 'De', máskor pedig olyan, mint egy megerősítő 'Igen'.
Igen és Nem. Le lehet-e írni egy életet igenekkel és nemekkel, vagy minden csak Talán?
... és itt úszik be a képbe Németh Szilárd azzal a talánnyal, talán ember, talán nem.
(Nem tudtam az És-ben elolvasni Váncsát, de van egy sejtésem, Platon és Szilárd úgy kerülhet egy lapra, hogy Platon a legrosszabb napjain, még az árnyékszéken is különbet produkált, mint Német Szilárd. Ebből az következik, hogy N.Sz. még csak egy rakás szarnak sem nevezhető, mert az sértés lenne mind a rakásra, mind a szarra. Persze az ilyenen ne köszörülje az ember a nyelvét, mert a végén 'olyan' lesz a nyelve, és bűzös a lehellete:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.15. 20:26:50

felöltöztek
ahogy illik
csupa dolgos
derék polgár
egy se ruszin
egy se
bolgár
olyan szépek
hogy az csuhaj
egyik bérlő
másik
tulaj
kitűnőre
szerepeltek
álmukban sem
szemeteltek
nem engedték
hosszú
lére
elindultak a mi-
sére
kukákat se
borogattak
kutyákat se
kurogattak
mise után
leszavaztak
bezabáltak
be is
basztak
pöri volt tán
isler is
jóllakott az
isten is.

guma 2018.03.15. 21:37:27

@parti_giano: :)

ez a szösszenet meg a 2farkuak kicsit helyre billentették egyensúlyomat.

@jaegtoer:

benned meg elveszett egy publicista. :))))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.15. 22:02:28

@guma: nyugodj meg, harcolnak a békéért enszelhetelenül.

jaegtoer 2018.03.16. 05:49:38

@parti_giano:

Neked még a nyelvbotlásodból is csülök pékné módra sül ki.
A másik opciót nem taglalom, mert miért is váltsak ki testtömegindex növekedést.
**
A gyiákság (legalábbis egy része) azért megmutatta.

Orica Középföldi 2018.03.16. 06:15:45

Jó reggelt!

Semmi ünnepi nem volt a tegnapi napban.
Nem hallgattam most sem kampánybeszédeket, csak fotókat nézegettem, és a különféle reakciókat figyelem.

Ez pl. egészen jó:

hirtv.hu/video/203250

A nemzeti ünneplés szellemi esszenciáját tökéletesen hozta a mérhetetlenül tehetségtelen, ámde nagyképű Pintér Tibor szavalata. Nem lévén magam ellensége, csak három sort hallgattam meg, úgyis megteszik mások. És lón:))
Egy komment erről: Az előadásmódja olyan amilyen, annál nagyobb baj az, hogy nem tanulta meg a verset. A sorrend, ahogy elszavalta : 1,4,3,5,6. A második versszakot meg egyszerűen kihagyta.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.16. 07:08:25

@Orica Középföldi: próbálnák meg lón verselni, a hallgatóid egyből a plafon lennének.

guma 2018.03.16. 14:52:35

@Orica Középföldi:

ünnep? - eltűnt...

nem akartam elhinni, hogy mit mondott a lába elé rendelt tömegnek...
amikor olvastam erről, azért el akartam menteni és a rengeteg busz egy részét is, ami ellepte a fővárost.
micsoda pénzbe került ez a demonstráció.

ezért volt üdítő a kutyák és később a diákok "olcsó" és ötletes dekorációja, hangulata.
a mozgalmi dalos hangosítás pedig mindent visz!

Orica Középföldi 2018.03.17. 03:44:18

Jó reggelt!

Ez jó!

tibiatya.blogstar.hu/2018/03/16/orban-viktor-azt-uzente-/49958/

***

Te, Vakond!
- Tessék, Nyuszi!
- Miért ordibál a Róka, hogy "elégtételt kell vennem"?
- Mert a Medve kitörölte vele a seggét.
- Pfej, az kínos... és hogy akar elégtételt venni?
- Megpróbálja velünk kitörölni a seggét.

(Konok)

Orica Középföldi 2018.03.17. 09:19:14

Ez, majdnem egyéves beszélgetés. Akkor nem, de most érdekelt, hogy mit mondtak. Be kell vallanom, okozott meglepetést, pl. Karácsony, negatív meglepetést a momentumos lány, Tőbiás sokkal magasabb szinten hozta a populista dumát, mint amire emlékeztem:)

www.youtube.com/watch?v=uh073IW5koQ

***

Borítokékolltam, hogy Bugárra kenik a szlovák helyzetet, és nem tudom, hogy nincs-e igazuk.

hacsaturján 2018.03.17. 09:46:28

@Orica Középföldi:

mán régen kifigyeltem, hogy az ehhte magyar politikus szorult hejzetbe a lehető lekszarabb döntést képes kifacsarni magábul, oszt a végin az egész slamasztikát ráfogja a nyuszira. a nyuszi meg képes kizárólag a húsvétra koncentrálni.

Orica Középföldi 2018.03.17. 10:41:00

@hacsaturján:

De hát nyuszinak ez a dolga:)) Egyébként igazad van.

hacsaturján 2018.03.17. 10:48:40

@Orica Középföldi:

fönn foroghatnék más eklatáns példamutatással is, miszerint a bakter és a röpűlőgép köszti külömbség abba képes megnyilvánulni, hogy a röpülőgép kurva magasan szárnyal, viszont ez a baktert kurvára nem érdekli.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.17. 11:33:36

laskagomba leves+brassói. gyün valaki? nyúl nincs, elrepült egy sassal a hátán, a bakter meg megy a sínek között, mire megszólítja egy hang a váltó felől, térj meg fiam, mire a bakter kérdezi, ki vagy te, én vagyok jézus, felel a hang, meg váltó, fejezi be.

jaegtoer 2018.03.17. 20:35:52

Egy marha, akit jól ismerek, Viktor Pintérnek mondott mindenki megmentését célzó uszítására azt találta a facebook-on üzenni, hogy eddig mindig más járt jól, ha viktor meg akarta menteni, úgyhogy most a legjobb az lenne, ha rögtön lenyugodna a picsába.

jaegtoer 2018.03.17. 20:37:40

@parti_giano:

megvárom, amíg a nyúl visszaér a sassal, mert saskakas húslevesre vágyom.

Orica Középföldi 2018.03.18. 05:38:44

Bánki György kedvei:))

Már kapható a boltokban Semjén Zsolt "Rén Man" című munkája

Megjelent Kósa Lajos "Anyám napja" és Semjén Zsolt "Állatos kifestő katolikusoknak" c. könyve

- Te hova mész március 15-én?
- Haza, mindenekelőtt!

jaegtoer 2018.03.18. 05:48:56

@Orica Középföldi:

Nemzetbiztonsági okokból én is halmozott intézkedéseket vezetek be, ezért, nemzetbiztossági, nemzetbizottsági, és nemzetbigottsági megfontolásokból kereskedelmi korlátozásokat vezetek be az USA-val szemben. Semmi protekcionizmus. Egyék önerőből-önerővel a hamburgert.
Kínával szemben már nem lennék ennyire kérlelhetetlen, hiszen tücsköt bogarat beszélek, ők meg esznek.

Orica Középföldi 2018.03.18. 06:02:37

off, de aranyos:)

Volt egy színészünk Raksányi Gellért, alias Kutya. A Balatonfelvidéken volt egy kis nyaralója. Nyaranta meghívta a számára kedvesebb kollégákat egy kis beszélgetésre, borozgatásra.
- Gyere nyugodtan, nem leszel rossz társaságban - mondta, ha valaki húzódozott.
- Nálam a kert tele van kerti törpékkel, ismert arcokról mintáztattam őket. Az összes rendező, színiigazgató, akikkel dolgom akadt és nem váltak a kedvenceimmé, mind ott sorakoznak. Néha megsimogatom a fejüket és elmélázom, mit szólnának, ha tudnák, hogy a fejükre nőttem?

jaegtoer 2018.03.18. 06:22:03

@Orica Középföldi:

Most, erre, itt, Egerben, rendületlenül havazik. Már este bekopogott a hó, de akkor még játszi könnyedséggel, ma már tudom, teljes felelőtlenséggel, szóltam ki, hogy legjobb ha odébbáll, mert minket, itt, kérem, meg fognak védeni, ha beledöglünk is, úgyhogy szedje a pihéit és a pelyheit, és valahol másfele hánykolódjon, ahol nem ennyire önzetlen a min. elnök*, az ő képzetei a megvalósítási szakaszban errefelé mindég cudarul sikeredtek.

[min. elnök*: Amennyiben ezt miniszterelnöknek gondoltad volna nyájas olvasó, úgy nem találkoztak gondolataink a szellem közös kárpál-medencéjében. Jobb, ha tudod, ő, ez, az, stb. a mindégelnök.
Tessen hozzászokni kedves olvasó, és nem elégtételről berzenkedni. Tessen felcaplatni a morál ösvényén a Szerzés szirtjére, és beleharsogni a kérdést a még mindig ingyenes légbe, (ahol még a visszhangért sem számítanak fel semmit): Loptak ezek már eleget? És van még mit? (ennek a van-nak később még lesz folyománya!) Szóval, Szóval a válasz Nem és Van. Micsoda ív!? Lipták Gábor elalélne. Persze, hogy az elég tételre törekednek, és még a végső vételtől sem riadnak vissza. (mindazonáltal és mindemellett, valamint és továbbá mindenesetre, még nem jött az esemes, hogy foglaljam el valaki más autóját.
Úgyhogy van remény. ...vagy vakreményt mondott valaki azt hallottam olyan milyennek is? nem mindegy, hogy olyan 'van der' akármilyen vagy olyan 'van csiu' valamilyen. Cujvára nem mindegy.Alapvetően mindennel csak a baj van!]

jaegtoer 2018.03.18. 06:25:38

Van egy olyan változat is, hogy mindennel csak a vaj van.

jaegtoer 2018.03.18. 06:41:17

Én is idézek: (tizennyolcadikán talán már nem szentségtörés))

Lackfi János:

"Mit kíván a magyar nemzet?
Olyan hazát, hol hősi halálnál azért jobb pálya az élet."

Orica Középföldi 2018.03.19. 08:28:07

Tibi atya kiegészítése:

tibiatya.blogstar.hu/2018/03/18/5-kiegeszites-az-orban-viktor-beszederol-alkotott-velemenyemhez/50020/

Aranyos hozadéka, hogy Botos Máté az utolsó sorokat átemelte - forrásmegjelölés nélkül - saját oldalára, profán homília - ajánlással:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.19. 09:55:45

@Orica Középföldi: de nagyon ciki, pont egy negatív hírben legyünk bannerkép.

Orica Középföldi 2018.03.19. 10:19:15

@parti_giano:

Nekem pl. az jutott eszembe, kurva anyját a tao-pénzek, a kormánytámogatások rendszerének. és balog páternek ha ilyen cikknek meg kell jelenni.
A fotó egyébként gyönyörű.

jaegtoer 2018.03.20. 04:42:03

@Orica Középföldi:

Nem is tudtam, ki lehet ez az amúgy gyöngyvirágot szagolgató, kismacskát simogató, érző lelkű ispotályos lovag. Jó, hogy belinkelted.

jaegtoer 2018.03.20. 05:45:27

ORBÁN: "FEL SE TUDJUK BECSÜLNI, MENNYI 1300 MILLIÁRD FORINT"

Elhiszem, Főnök és vezérlő Halálcsillag, izé... Hajnalcsillag. Végül is 3000 milliárdokhoz vannak szokva. Mostanság, hogy sorra ilyen apró tételek bukkannak elő, világos hogy ez így nem lesz elég a Birodalomhoz.
Abszolút meg tudom érteni a Főnököt. Abszolút! Tényleg itt lesz a világ vége, ha feszt aprópénzekkel kell veszkődni. Azért fanyalogni, főként idegeskedni nem kell, és szükségtelen Grazra még csak gondolni is.
L e s z e l é g t é t e l.
Messze még a vég. De hát a Főnök érzi-tudja.
Mindenesetre, a magánnyugdíj vagyon (és az államiról se feledkezzünk már meg!!) no, és a többi után azért már eléggé eget verően nagyonhülye mímelés rongyos 1300 milliárd fölött malterozni az erkölcsi piedesztált és polírozni a gránitot. Igen, azt a gránitot. Meg a levágott kezek balladája...
Ki gondolta volna 1988-ban, hogy elég tétel még nem elégtétel a legsúlyozottabban terhelt legkisebb fiúnak, hogy tényleg rá kell lépni a kígyónak nevezett jog farkára? Csak úgy dafke, oszt ha bántón sziszeg, használ vajon, ha kinyújtja Grazig? Esetleg Gazpromig?

Egy tanulságot azért mégis ide hozok.
Eddig minden birodalom megbukott, gazdái bármennyi és bármilyen tételeket is dédelgettek. Még Putyin is csak múló pörsenés a felső hámrétegen, manapság a birodalmak kora lejárt, gyorsuló ütemben dőlnek romba. Egyik a másik után.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.20. 08:24:16

@jaegtoer: nekik magyarország az első, mert elsősorban itt tudnak mutyizni.

hacsaturján 2018.03.20. 09:54:40

tisztelt lázár elvtárs, te nyelesfejű barom, aki vagy,
szeretettel jelentem, úgyis, mint jelentékeny házmester mentalitás vagyis kis krakusom, te tündibündi. miszerint a komplett 46/b-t megszállta a bécsből elszármazott sorosbérenc tenorista migráncs, akik jó magyar embernek álcázva magukat telibe szarják a komplett lépcsőházat, csakhogy jómagam nem hisz a szeminek, ámbátor csókoltatom a dajcsot is molenbeekrül. jó jánosom, csinyájjá mán valamint, mer a dajcs nálam a hüjeség csinborasszója, habonyiglan, hasbarúgásilag, hijába is tömtem tele a seggemet imánuel kant baromságaival.
szóval kabbbe jani!

dr. jenőke (jenőke) 2018.03.20. 11:17:51

- - -
Már csak pár napra elég Magyarország gáztartaléka. A 4,4 milliárd köbméter összkapacitású állami tulajdonú tárolók - a zsanai, a hajdúszoboszlói, a pusztaedericsi és a kardoskúti - töltöttsége alig haladja meg az öt százalékos szintet. 220 millió köbméter földgáz van a befogadókban. A napi 65-70 millió köbméter körüli felhasználás mellett három-négy napig fedezné az ország szükségleteit.
- - -
Más:
Benzinkúti nóta.

"Isten tudja, honnan jöttem,
Köd előttem, köd mögöttem.
Szél hozott, szél visz el.
Bolond kérdi, mért visz el."
www.youtube.com/watch?v=SrqWtoDXd0A
- - -

dr. jenőke (jenőke) 2018.03.20. 12:45:13

- - -
Az LMP úgy járt, mint a fekete tehén.
Itt a benzinkúti "eseményt" követő, reményt keltő nyilatkozat Hadházytól:
"Bízunk benne, hogy a Fideszt érik majd meglepetések."

Szél azt mondta, ők kormányváltást akarnak.
Én pedig legalább egy lottó négyest. Széllel szemben... na nem úgy, hanem az elempével ellentétben és veszek is lottószelvényt.
- - -

hacsaturján 2018.03.21. 08:58:06

segiccség!
a migráncsok, akik magyar gigerliknek álcázzák magukat, mán 46/a-t is teliszarták.

Orica Középföldi 2018.03.21. 11:21:44

Gábor György háborog:

Várhatóan nem népszerű poszt következik, csak 18 éven felülieknek!
Nagyjából három évtizede mondom, írom, nyilatkozom, magyarázom rendületlenül, ám egyre reménytelenebbül, hogy alapvetően fontos lenne a magyar oktatásba – mondjuk a gimnáziumi oktatásba – bevezetni egy „Vallástudomány” vagy „Vallástörténet” (vagy mit bánom én, nevezzük bárhogy) tantárgy oktatását. A tantárgynak természetesen semmi köze sem lenne a hittan nevű vallási apológiához, minthogy az egyes egyházaktól, felekezetektől teljesen független, világi tantárgyról lenne szó. Ma, amikor – tetszik, nem tetszik – a napi politikát is vallási vonatkozású összefüggések határozzák meg (Nyugat-Európától Oroszországon át a Közel- és Távol-Keletig, Afrikáig, vagy mondjuk az USA-ig); amikor még a terrorizmus is vallási alapon működik; amikor a világon mindenütt meghatározó nemzetbiztonsági problémává válnak a vallások; amikor már egyes egyházak és felekezetek oly módon átpolitizálódtak, hogy szinte közvetlen módon és nagy hatékonysággal képesek beavatkozni a választási folyamatokba (az Egyesült Államoktól Oroszországon át teszem azt Magyarországig), akkor az amúgy is meghatározó történelmi és kultúrtörténeti okok mellett, valamint a globalizáció kiváltotta fizikai közelség okán (amely – kerítés ide vagy oda – csak erősödni fog, úgy bizony!) létfontosságú lenne vallási stúdiumokban jártas szakemberek (gimnáziumi és egyetemi oktatók, kutatók, szociológusok, valláspszichológusok, valláspolitikusok, kultúrantropológusok, kisebbségi szakemberek, szakújságírók, szakpolitikusok, vallásokhoz értő közgazdászok, nemzetbiztonsági szakemberek és még hosszan sorolhatnám) egyetemi képzése.
Mindez azért jutott az eszembe, mert ma reggel két egymást követő beszélgetést volt szerencsétlenségem végighallgatni a Klubrádióban. Az egyik témája az volt, hogy Magyarország költ a legtöbbet az EU-n belül vallásra, a másiknak pedig – egy hazai konferencia apropóján – a muszlimok helyzete Magyarországon és Európában.
Egészen egyszerűen döbbenetes és bántó volt a két műsorvezető teljes felkészületlensége, inkompetenciája, holott – általuk fel nem fogott és meg nem értett – súlyos (vagy még annál is súlyosabb) kérdésekről esett (eshetett volna) szó.
Ilyenkor mindig, újra és újra megdöbbent az amúgy meglehet, szűkebb szakmájában vagy más területeken jól vagy kiválóan teljesítő, nyelveket tudó, világlátott hazai értelmiségnek a kiteljesedett vallási analfabetizmusa, süketsége és vaksága.

Orica Középföldi 2018.03.21. 14:31:58

@hacsaturján:

Benne van a munkaköridben, hogy diszfunkcionális használat sem kivétel? Mi lenne, ha otthagynád? Ha elkapod remélem belevered az orrát.

Orica Középföldi 2018.03.21. 14:52:39

huppa.hu/rezeda-lajos-a-rengetegben/

Az utolsó mondatot mintha Jég írta volna:)))

***

Erőset írt TWÁ, gondolom olvastátok . Több, mint ezer komment. Nem olvastam, felteszem 3/4-e fideszes troll.

hacsaturján 2018.03.21. 15:56:35

@Orica Középföldi:

beleverném én, de vigyázza a tek, másrészt bécsbe eszi a fene azzal a nagy orrával.

jaegtoer 2018.03.21. 18:33:15

@parti_giano:

Nagy pálfordulásoknak, színeváltozásoknak lehetünk meghökkent csodálói, iszonyodói, mi több vesztesei, és legeslegvégső esetben nyertesei.
A probléma abban áll, hogy a legvégső seteig, még hosszú az út, és még hosszabb az idő.
Nem reménykedek. Valahogy nem lelkesít a fos és a szar közötti választás szivárványosra pingált délibábja.
Lesz, ami lesz, holló a hollónak nem vájja ki a szemét, állítja a szólás,
Nem lehet véletlen, hogy a TWÁ által vázolt 'összességi minimum' deklarálása eddig nem történt meg.
Ez az ország bele van szerelmesedve a vesztett csatákba, az elszalasztott lehetőségekbe, hosszú ideje csalókat és ámítókat tart piedesztálon (lásd: Kossuth apánk), tehetségtelen II. Rákóczi Ferencet remek hadvezérnek és példaképnek, és lehet folytatni a sort a 'boldog békeidők dzsentrivilágával és Horthyval, az utolsó 70 év remek húzásai, és számsorsolói meg ismertek. Utolsó jó fej talán Torda lehetett, de ő meg az már tényleg túl messze van.
Nyilvánvaló, hogy nem válsztani fogunk, hanem szavazni a vakjövőre és a vakvéletlenre. Ez az igazság.
Mindenféleképpen bárki nyerjen, a választók/szavvazók veszítik a legtöbbet. Itt, ebben az országban az elit arra van szövetkezve, hogy kibasszon azokkal, akikből élnek. Ez faktum.
*
Szerzettem két hangtálat. Hangjukra még a Sátán is Mennybe menne, csak ez a pajor, csak ez ne lenne..Ez, marad.

jaegtoer 2018.03.21. 18:38:18

@hacsaturján:

Nem mindegy, hogy gigerlinek álcázott migráncsok, vagy migráncsnak öltözött gigerlik. A cselekvési leírás szerinti gyűjtőnevük: inkább szarházik. Azok meg vannak bőven mindenütt.

jaegtoer 2018.03.21. 18:41:40

@Orica Középföldi:

Maradunk annyiban, hogy rövidlátóknak aztán lehet mutogatni a perspektívát, és dícsérni a panorámát.

jaegtoer 2018.03.21. 18:43:55

Helyzetkép röviden:
Vej, vej - ej, ej.

Ugyanez hosszabban, szintén duális megközelítésben:
Tiborcz István-Orbán Ráhel.

jaegtoer 2018.03.21. 18:54:03

@Orica Középföldi:
Emlékszem, hogy azt a szerencsétlen Simon Gábort 200 millió vélelmezése okán máris rabszíjon vezették, ezt a forintárfolyam rendezőt és magyar nyelv kulináriót 1300 milliárd után maga a miniszterelnök magyarázza, hogy ez annyira felfoghatatlan a zembereknek, hogy kormányzati szinten evvel kár is foglalkozni. Noná!

A hivatkozott terminológiának története van, de ez nem kapcsolódik a konkrét mondathoz:)

*

Olvastam a TWÁ-t, de ettől csak még reménytelenebbnek tűnik, no nem a helyzet, meg a választás, hanem csak úgy általában minden.
A Fidesz is, és az ellenzéke is mi vagyunk. És ebből nincs kiút:) (Szíriusz óta)

Orica Középföldi 2018.03.22. 06:26:52

Ez, Konoknak egy két éves írása. Komolyan védekeznem kell a szerző deprimáló hangulata ellen.
Ami miatt mégis idézem, az Konok friss megjegyzése:

1919. Ez volt az a cikkem, amiért egy mainstream-fideszes sajtótermékben "vörösterrorista gyújtogatónak", egy neosztálinista honlapon pedig "antikommunista burzsoának" neveztek; ilyenkor mindig megerősítést kapok, hogy a világ alapvetően dialektikus, és én pont így szeretem és utálom.

kettosmerce.blog.hu/2016/03/20/konok_peter_elnyomottak_fesztivalja

Orica Középföldi 2018.03.22. 06:40:13

És akkor a pszichiáter (Bánki) két remeke:

Hamarosan a nyomdában D. Tamás "Far-íz EU-sok" c. bestsellere
(magyar MTI)

Megjelent Bayer Zsolt: Békecsök című regénye
(magyar MTI)

Orica Középföldi 2018.03.22. 14:48:37

TWÁ:
Nagyobb, hosszabb, vágatlan, ha valakinek nem elég. A kormánysajtó azóta se érti, hogy ha ez Jobbik-mosdatás, akkor miért drótkefével.

www.youtube.com/watch?v=iWqcK7rJhn0

Orica Középföldi 2018.03.23. 11:08:34

Gyönyörű:))))))

Tóta W. Árpád
1 órája ·
Erre a pillangóeffektusra nem számítottam, amikor beléptem a Zugló tv stúdiójába. És ez csak a print, az online szopoda két napja hüledezik azon, hogy szóba álltunk egymással. (Arany vécékefét érdemel: https://magyaridok.hu/veleme…/spinoza-folyo-orvenye-2915707/)
Mellesleg: Mirkóczki Alföldire nem reagált, az utolsó mondata arra vonatkozott, hogy egy ilyen beszélgetés igenis belefér egy normális Magyarországba; értve ezalatt, hogy kellemetlen kérdések hangzottak el, amelyekre válaszolt, mert ez a dolga. Ahogy elnézem a hanyatt-homlok, zománcot hátrahagyva menekülő fideszeseket meg a sajtójukat, ez az igény veszélyesebb rájuk, mint bármelyik Alföldi-rendezés. Noha a kettő összefügg.

jaegtoer 2018.03.24. 04:29:12

@parti_giano:

Kot-kot-kot-kot-kotkodáááács!

jaegtoer 2018.03.24. 04:36:32

index.hu/kultur/media/2018/03/24/jane_goodall_eleterol_keszult_portrefilm/

Az volt az álma, hogy majmok között éljen Afrikában

Hah! Nekem megadatott, hogy nem kellett Afrikáig mennem. Elég volt ideszületnem. Csak eleinte nehéz volt felismerni, hogy ki lehet a majom és ki az ápoló. De tisztul a kép. Így egyre vidámabb az élet. Kettőre már csupa kacagás, háromra el sem tudom képzelni. Csak el kell fogadni, hogy én is egy majom vagyok a sok közül. Esetleg Hapci. Vagy Morgó. Maximum Bet Li.

jaegtoer 2018.03.24. 05:44:21

Napindító Botosnál:

www.minority-safepack.eu/

"Eduard B. Vanek:
Tudod Máté, de ha nem tudnád is, innen, ebből a háromajtós, vitrines, oroszlánkarmos lábú, enyhén neobarokk stílusjegyeket cipelő szekrényből, ahova véglegesen visszavonultam, időnként különös panoráma nyílik a világra, függetlenül attól, hogy melyik ajtó nyílik, vagy záródik, vagy éppenséggel a vitrin finoman fazettázott kristályüvegén tekintek ki a legfinomabb kidolgozású szemüvegemen át, amit valaha hordott a Föld a saját hátán, szabadidős elfoglaltság gyanánt felszántva a Tejutat, minden friss barázdából kifordult egy triviális kérdés: -Vajon mit tennének velünk saját maguk védelmében egy mienkénél morálisan és technológiailag nagyságrendekkel fejlettebb civilizáció elszánt és kérlelhetetlen őrei, akik létük, történelmük, s olvasottságuk okán, Platónra csak mint lábjegyzet tekinthetnek, miközben itt a Földön minden csak Platon életművéhez írt lábjegyzet. Igen. Az emberiség krónikája is. csak egy lábjegyzet vagyunk a Világban. A legjobb esetben. Amúgy meg egy törölhető, felesleges névelő. Persze, itt a szekrényben minden más. Itt még élnek emberek, van erkölcs, van értelem, és van még remény. Nem sok, nem széles, de keskeny és vékony úton is kell tudni járni. ...és örvendek, hogy nem csak tudod, hanem meg is teszed, s nem csak teszed, hanem meg is mutatod hogyan lehet, és hogy: -Kell!"

Orica Középföldi 2018.03.24. 09:23:14

@parti_giano:

Ettől a fotótól fagypont alá zuhantam. Még a vereségtől se tudtam felengedni, de most Gábor György megvigasztalt:

A származásunk alapján mégiscsak idegenek vagyunk ott, ha Brüsszelbe utazunk. Ott ugyanis nincsenek rokonaink. Ám, ha idejövünk, Kazahsztánban vannak rokonaink” – mondta emlékezetes kazahsztáni látogatásakor Orbán Viktor.
Na, akkor most miért kell hisztizni? Honnan származik Leekens? Belgiumból. Mi Belgium fővárosa? Brüsszel. Vagyis mi történt valójában? Georges Leekens, a magyar válogatott belga kapitánya megalázó módon kikapott. Ehhez nekünk semmi közünk, elvégre Brüsszelben nincsenek rokonaink. Ezzel szemben a kazahsztáni rokonaink győztek, a győzelem pedig a családban marad.
Na, ugye.

Orica Középföldi 2018.03.24. 11:52:05

Emlékeztetőül, még így a választások előtt. Juszt egy hülye, de nem ő az érdekes:)

www.youtube.com/watch?v=HenZhw-eoYE

Orica Középföldi 2018.03.24. 12:15:47

Nem tudom mi minden lehet Simicska iszákjában, de szórakoztató, ahogy semjén célkeresztbe került.

Konok:

Semjén Zsolt örömmel vadászott volna fókára is. Ilyen ember, neki ez az öröm. Megpróbálkozhatna még a lajhárral, a vombattal, de gyorsabb és veszélyesebb állatokkal is, amennyiben azokat lefogja a TEK.
De talán legjobb lenne, ha Semjén Zsolt tökön lőné magát. A töke mindig kéznél van, és ha sörétet használ, okafogyottá válna manifeszt kispénisz-komplexusa is (bár az, amit gyerekkorában folyton hallott, hogy "Zsolti, te micsoda kis pöcs vagy", nem a genitáliáira vonatkozott).
Ezzel a lövéssel végre sokaknak örömet okozna.

Orica Középföldi 2018.03.24. 12:27:08

A Théodore-kat idézőket éltesse valamelyik Isten, ha van ma miért:)

Orica Középföldi 2018.03.25. 16:21:23

Úgy látom, ez kimúlt. Béke poraira.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.25. 17:45:34

@Orica Középföldi: ebből kiindulva kívánom, hogy orbánék a szexuális életüket is családon belül oldják meg.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.25. 19:33:39

@jaegtoer: hallod, hagyjuk csárlit, énekeljen orbánnak, itt nézd meg a csávót, pocakra hasonlít valakire, aki ilyen szenvedéllyel tud beszélni az irattározásról, ahogy ez énekel a jim beam ördögéről.

www.youtube.com/watch?v=IBLruNfUqUs

jaegtoer 2018.03.25. 20:46:51

@parti_giano:

Mintha egy iratjegyzék egyeztetés hangjait hallanám.
Ennél már csak egy könyvtár katalógus aktualizálás izgalmasabb.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2018.03.25. 22:26:56

"Booker Noe is készített otthon saját bort, a hordókat azonban előtte jól ki kellett mosni, egy hordóban ugyanis mintegy 8 liter whiskey maradhat. Némi víz beöntésével és a hordók gurigálásával az ozmózishatás kiszívja a fából a maradék whiskeyt. Ezt hívják hordóizzasztásnak („sweating a barrel”). Amit így kinyernek, azt a 6 éves alappal összekeverik, így jön létre a Devil’s Cut. A feketecímkés fokozása ez, egészen az érlelt rumokra jellemző ízgazdagsággal, rengeteg tanninnal, csípősfűszerrel, elsősorban bors és ánizs ugrott be, de természetesen a füstösséget is koncentrálva érezni. Sok a karamella itt is, ízében a sósság és fanyar dohányos, teás ízek is erőteljesek, ami egyeseknek zavaró is lehet. Nagyon markáns ital."

hacsaturján 2018.03.26. 09:36:35

www.youtube.com/watch?v=hlWTASnnft4

nu, az úgy kezdődik, hogy whiskey, nem pediglen viszki. s hamár: az igazi füstölt lazac mézzel való lazac filé kezelés és szárítás, valamint kiszuperált viszkis hordó romjain történő füstölés által képződik.

jaegtoer 2018.03.26. 11:52:36

@hacsaturján:

Éreztem, tudtam, hogy a nem lehet pongyolában írni, de magamban már ősi magyar itallá italosítottam a szóban forgó gyógykészítményt, ezért állt elő a jogosan kifogásolt pongyolaság.
...és még, ha ez nem lenne elég, töredelmesen bevallom, ahogy öregszem, egyre többet engedek meg magamnak, ami nem helyénvaló, pedig már kialudtam magam, de ígérem máskor másképp lesz, még ha bokáig járok is a wiskey-ben, a viszkimet meg ráhagyom a kegyeleti asszisztensekre.
süti beállítások módosítása