hetes jég

hetes jég

Lapozzunk

Minden el van dőlve, avagy a kocka el van vetve. 'Kár, hogy Magyarországra esett.'

2017. március 28. - mackó manó

Igazán kár, hogy az elmúlt 8 évben az ellenzékben sütkérező MSZP egy Botkát tudott kiizzadni. Izzadások történtek más helyeken is, mi több beszarások is estek.

Köszöntöm a 2018-as választások nyertesét, a Fideszt. Ennyi volt. Illetve ez van.

Beszélgessünk a lovakról, a borról esetleg az intimbetétről, vagy a prostamol uno-ról.

Komolyan meg vagyok rettenve.

Nem attól, hogy egy degenerált majom szondázza a közvéleményt abban a kérdésben, hogy 'kilépnének' az emberi jogok e u r ó p a i  egyezményéből.

Fiúk! Úgy lépegettek, ahogy akartok. Én maradok.

A rettenet oka mindössze az a talány, hogy mennyien vélekednek hozzám hasonlóan.

Az elmúlt 8 év tapasztalatai után -nekem- nincsenek kétségeim azaz illuzióim.

Szép napot, halat, reményt. Egy ország amelyik a múltban él és a múltjába temeti a jövőt. El innen gyerekek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7312377469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Bates dö Hól 2017.03.28. 22:22:04

gyakorlatilag az idióták már kiléptek az egyezmény ők...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.29. 06:46:05

semmi sem drága nekik, a ceu sem, a kurva anyjukat! ebből is "kilépünk".

Orica Középföldi 2017.03.29. 07:19:24

Hát ez elég pesszimistára sikeredett, nem mintha a helyzet bármi optimizmusra adna okot. Azt max a szemléletben lehet megőrizni.

Jelen állás szerint a kis pártok kiesnek. Alapvetően nem baj, hogy most derül ki, bármiféle kompromisszumra képtelenek, tehát később sem lennének ilyesmire alkalmasak.
Leginkább Jávor Benedeket sajnálom. Figyelem az EP-tevékenységét, nagyszerű.

A maszop és a DK küzdelme csak kitolja az agóniát még egy ciklusra. Legyőzni nem tudják egymást, lassú kivéreztetés folyik. Nem vagyok meggyőződve, hogy Botka nem lép vissza, amennyiben tartja magát a feltételeihez.

A momo még nagy talány, bár a tájolás sikeresnek látszik, és igény is van új hangra, új arcokra.. A kv-kutatások felejthetők. Ezres minta nem minta. Teljesen komolytalan, hogy két nap eltéréssel 2 ill. 5 %-ot mérnek ugyanarra a pártra.
Summa summárum, nem a jelenlegi ellenzék fog itt bármit is eldönteni Ami nem azt jelenti, hogy nem fog történni semmi.
Talán.

Addig tényleg beszélhetünk bármi másról:)

Hont fácséján érdekes cicaharc folyik ennek kapcsán:
index.hu/velemeny/2017/03/27/szaz_ev_szorongas_magyar_rezsimek_felzarkozas_orban_krisztian/?token=94a9b0045720f4ff5d2da9e071d4445a

Orica Középföldi 2017.03.29. 07:26:27

@parti_giano:

Hacsa kedvéért bemásolom Ceglédit.

Várható fideszes reakciók a CEU-ellenes törvényjavaslat kapcsán:
1. Az elkenős gulyásgergelyizmus: "A javaslat nem említi a CEU nevét, a Fidesz egy általános minőségi zsinórmértéket határoz meg a felsőoktatási intézmények számára, nekik is az az érdekük, hogy minden szabályosan történjen, még akár segíthet is a CEU-n az új nemzetközi kapcsolatok kialakításával, és persze ez még csak egy javaslat, amit bármikor korrigálhatnak, ha probléma merülne fel."
2. A cipőtalpon billegő, krakéler, rókavigyorú lázárjánoskodás: "Úgy tudni, hogy szabálytalanságok merülhettek fel egyes intézményeknél, csak nem fél talán a CEU, hogy megvizsgálják törvényességi szempontból? Ha annyira aggódnak, miért nem vette meg az MSZP már évekkel ezelőtt?"
3. A neszebazmeg bayerzsoltológia: "Eddig ezek Magyarország szívében, a magyar állam engedékenysége folytán a magyar érdek ellen dolgoztak, mit dolgoztak, hát egy migránsszakos bölcsész mégis milyen munkát végez, épp itt az ideje eltakarítani őket, ha Sorosnak fontos, csináljon egy szakkört máshol, de tudjuk, hogy a zsidók összejátszanak az arabokkal, ezek hozták ide a migránsokat meg a momentumosokat, hát húzzanak el, kéne egy kerítés a nyugati határra is, hogy ezek se tudjanak bevándorolni".
4. A Szijjártó Emlékzenekar Fidesz-közleménye: "Botka László Gyurcsány Ferenccel együtt szavazta meg, hogy Soros György úgynevezett egyeteme különleges előjogokat élvezzen Magyarországon, a Fidesz azonban egyenlő feltételeket kíván biztosítani minden nemzeti felsőoktatási intézmény számára, a magyar emberekkel együtt állítjuk meg Brüsszelt és a hülye könyvtárait!"
5. Mikrofonállványhoz intézett, öregapós-modoros orbánkodás: "Eddig senki nem tudta kiókumlálni, hogy mi az ördöggel szöszmötöltek Soros György oskolájában, de a józan magyar és székely csalafintaság mindig utat talál a bőrgolyónak a hálóőr virgácsai között. Most is gólt készülünk suttyantani a külföldről pénzelt civil szervezeteknek, tiszta vizet kell önteni a cinkelt lapok mindkét oldalára, a krumplileves legyen krumplileves."

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.29. 07:46:18

@Orica Középföldi: és akkor most a maffiaállam, kuláktempó után a felmelegített féltudású elit és az új szorongó rezsim. pipa. egyéb? 100 év 1000 sorban. kell ennél több?

Orica Középföldi 2017.03.29. 07:59:01

@parti_giano:

Már ömlik is:)

Tudom, élni kell valamiből, nehéz dolog az ellenállás, mégis csak karriert kell csinálni valahogy, meg miegymás, de akkor is. Neveket akarok. Azét, aki megírta azt a nyelvileg is igénytelen, hányadék, névtelen Origo-cikket a CEU-ról. Aki napokat dolgozott a förmedvény törvényjavaslaton. Aki lefolytatta az Oktatási Hivatal "bocsánat, ez már az ítélet" típusú vizsgálatát. És még lehet sorolni. Az a helyzet srácok, hogy ezt a mind gyomorforgatóbb rezsimet Orbán csak élvezi. Működtetni ti működtetitek.
(Jávor Benedek)

Kilépni az Európai Emberi Jogi Egyezményből, bezárni a CEU-t, megszívatni a még talpon maradt nem kormánypárti médiát, és megszüntetni az oktatási jogok biztosának hivatalát. És még csak szerda van.
(Dévényi István)

Azért az szerencse, hogy Soros nem finanszírozott stadionépítéseket, milyen kínos helyzetben lenne most a kormány.
(Konok Péter)

hacsaturján 2017.03.29. 09:12:24

@Orica Középföldi:

mijattam ne tessék bemásolni senkit se, én mán régóta csak a szívlapátomnak hiszek.

guma 2017.03.29. 14:59:32

jó napot!

túl vagyok a nehezén... nem éreztem de valószínű nagyon megviselt, mert a jó hírek (eredmények) után elkapott egy alvókor. csak aludnék, aludnék, pedig totál elhanyagoltam kis lakásom...
na de majd egyszer túl leszek ezen is. :D

@Orica Középföldi:

rakj csak be amit tudsz, mert nekem két bóbiskolás között kell egy kis eligazítás.

nagyon keveset nézelődök mostanában, de tőletek azért kapok egy kis összefoglalót, ismertetőt, ezért röhögtem fel ezen a híren. jól pofán b@cták kurva okos törvényhozóinkat:

www.atv.hu/belfold/20170329-az-egyesult-allamok-is-megszolalt-a-lex-ceu-ugyben/hirkereso

Sir Bates dö Hól 2017.03.29. 22:28:30

efm... velemeny/2016/11/10/le_kell_ereszkednunk_a_sotetsegbe_ahhoz_hogy_megertsuk_trump_szavazoit

Orica Középföldi 2017.03.30. 07:17:44

@Sir Bates dö Hól:

nem értelek:))
Dezső András az idegen szavak szótárát lapozva euforikus állapotba kerülve eldöntötte, trollkodik egy jót. Sikerült.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.30. 07:37:40

@Orica Középföldi: mivel a cikk "régi", én elfogadom, hogy a sir csak most kerül eksztatikus állapotba, későnérő, vagy un. késleltetett asszociáció.

Orica Középföldi 2017.03.30. 07:39:46

Ez engem sokkal jobban érdekel:

hvg.hu/itthon/20170330_Kover_Ha_meg_negy_evet_kormanyzunk_sok_minden_visszafordithatatlan_lesz

Sok kérdést generált, és szinte mindegyikre keresem azóta is a választ.

Orica Középföldi 2017.03.30. 07:56:08

Egy dög ez a Gábor György:))))))))

A rabbinikus hagyomány szerint miután Vespasianus, a római seregek fővezére körülzárta Jeruzsálemet, Jochanan ben Zakkai, a tekintélyes rabbi az alábbi kéréssel fordult a győzteshez: „Add nekem Javnét és bölcseit!” S Vespasianus teljesítette a rabbi kérését, aki azért, hogy odamehessen, s ott oktathassa tanítványait, megkapta Vespasianustól, a nagy és kegyetlen ellenségtől Javnét, ezt az Asdód és Jaffa közötti kis települést, ahol a létrehozott rabbinikus iskola a zsidóság legfontosabb szellemi központjává vált.
Ezt csak azért mondom, mert Vespasianus – és őt követően Titus – legyőzte ugyan az ellenséget, de az ellenségnek tekintett zsidóságnak engedélyezték a jelentős hagyományokat megalapozó iskola létrehozását.
Vagyis még ők sem álltak elő felsőoktatási törvényjavaslattal, amely bezárásra ítélte volna Javnét. Persze, ha valaki elolvassa Suetonius A caesarok élete c. munkájából a Vespasianusról és a Titusról szóló fejezetet, megtudhatja, hogy a két császárnak számtalan rossz tulajdonsága akadt, de a tudást és a tudományt tisztelték, vagyis egyik sem rendelte koszhadt hatalmi érdekei alá a tudást és a tudás továbbadását, mi több, egyik sem volt utolsó tahó. Pedig Vespasianus még stadiont is építtetett, a Colosseumot, amit aztán Titus avatott föl.

hacsaturján 2017.03.30. 10:25:12

@Orica Középföldi:

....valamint föltanálta a pecunia non olet című közmondást, bár josephus flavius eszt se említette. mármint a Vespasianus, aki persze nem épitett stadiont, mer az az ő korába inkább mértékegység vót. mindegyis, az épülő arénák hazájába ez nem rezon.

Orica Középföldi 2017.03.30. 11:32:47

@hacsaturján:

A kormány tevékenységében nincs semmi rezon:)

Pecunia non olet. Nem is olyan régmúltban elmolyoltam azon, hogy az Átlátszónak nevet kéne változtatni, mert mindig szagra megy:)

mackó manó 2017.03.30. 14:43:19

@guma:

Hajrá, Guma! Aludj, amennyit jólesik, de aztán semmi tespedés!:)

mackó manó 2017.03.30. 14:45:13

@Orica Középföldi:

Szerencsére Kövér László esetében is előbb-utóbb bekövetkezik, ami visszafordíthatatlan. Az utókor pedig mindig tud utálkozva köpni. Volt, van erre már példa.

mackó manó 2017.03.30. 14:50:57

@Orica Középföldi:

Bár ott tartanánk, hogy vespasianusok építenek stadionokat colosseumi minőségben.
Egyelőre még a Cloaca Maxima nyomába sem érnek, vagy erős megszorításokkal is csak oda. Csakhogy mint tartalom.

mackó manó 2017.03.30. 14:57:46

Ez az Orbán gyerek egyre furibb. Tananyag lesz meglássátok.

mackó manó 2017.03.30. 15:31:36

@Orica Középföldi:

Valójában nem igaz, hogy újabb négy év után visszafordíthatatlanná válnának a 'vívmányaik'
Az 'ezeréves' Magyarország vívmányai is semmissé lehettek 1945 után és egy részükért nagyon nem kár, más részükért viszont igen.
Az, amit a fidesz hagy maga után és visszafordíthatatlan, az nem más, mint a gazdasági, kulturális és technológiai lemaradás, valamint az a métely, amivel behálózták a lelkeket és gúzsba kötötték a szellemet. Viszont remélem, hogy saját párthíveikkel kell farkasszemet nézni, amikor nem lehet tovább titkolni az igazságot.

[A fasza uniós támogatású vállalkozások egyharmada bedőlt. Azaz se pénz, se posztó, csak a magánzsebbe síbolt zseton.]

Eszter68 (törölt) 2017.03.30. 16:03:45

@mackó manó:

"amikor nem lehet tovább titkolni az igazságot."

Ugyan, jég! Jó ideje arra trenírozzák a párthíveket,elég eredményesen, hogy csak az az igazság, amit mondanak.
Nincs hasonlatom arra, milyen tempó ez.

Orica Középföldi 2017.03.31. 06:23:40

@mackó manó:

"Tananyag lesz meglássátok."

Remélem, csak lábjegyzet lesz.

" Viszont remélem, hogy saját párthíveikkel kell farkasszemet nézni, amikor nem lehet tovább titkolni az igazságot."

Ne reménykedj. A hívők igen ritkán ismerik fel/be a csalódást. Mindig volt/van/lesz magyarázat a kudarcra.

guma 2017.03.31. 08:04:57

@Orica Középföldi:

jaja! így van. majd csak ébresztőt fúj már valami ami korlátokat dönt...

guma 2017.03.31. 08:06:50

@mackó manó:

kifejtenéd, mire gondoltál amikor a furibb kifejezést használtad?

guma 2017.03.31. 08:09:09

@hacsaturján:

sőt utcai klotyót is üzemeltettek, nem csak építettek...

guma 2017.03.31. 08:10:56

@parti_giano:

képzeld! azt hallottam valahol, hogy innen már a görények is menekülnek!
a tieid megvannak?

guma 2017.03.31. 08:12:57

@Sir Bates dö Hól:

a kis kacsódat "üzemeltetted"? több nem tellett, vagy csak gyógytorna volt?

guma 2017.03.31. 08:15:41

sétálni megyek, hogy az álomkor kicsit még legyőzőn! :D

Orica Középföldi 2017.03.31. 09:13:02

@guma:

" innen már a görények is menekülnek!"

Ez egyelőre az ornitológusok és egyéb ológusok vágyálma. A domesztikált görik szeretik a gazdit, amíg enni ad és lopni hagy. Ha már nem, elvadulnak és vadászni kezdenek. Igazán nagy ellenségük nincs, mert hihetetlen hajlékony a gerincük. Csomót lehet belőlük kötni:)

Na nem gordiuszit, és mire Jég észreveszi, hogy ez nem káka, már el is tűntek.

Orica Középföldi 2017.03.31. 09:19:15

@guma:

"sétálni megyek, hogy az álomkor kicsit még legyőzőn! :D"

Séta után fuss neki mégegyszer ennek a mondatnak:)

Ezzel a szövődménnyel, hogy altatás után valaki úgy ébredjen, ez az álomkor, még nem találkoztam. Nekem is kéne abból a mákonyból:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.31. 09:43:22

@guma: megvannak, sőt, a kókuszt kineveztem magyarország szinkronúszás nagykövetének. a maszatnak van két nyelvvizsgája (tyúkból és kacsából), így phd-n gondolkodik.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.31. 09:45:39

@Orica Középföldi: szerintem guma a bálnákra gondolhatott. könnyű keverni a két állatfajtát.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.31. 09:50:57

@mackó manó: hehe. "Arra a kérdésre, hogy lesz-e egy év múlva is CEU, Orbán azt válaszolta: ez az amerikai és a magyar kormány megállapodásán múlik." azért elég gyenge kísérlet, hogy bepofátlankodjon a fehér házba.

mackó manó 2017.03.31. 10:25:23

@guma:

A furibb kifejezést olyan értelemben használtam, hogy elkerüljem egy konkrét elmekórtani állapot konkrét definiálását.
Persze mások megkönnyebbülésként megengedhetetlen módon megengedik maguknak a tetszőleges és akár vulgáris jelzőket a pipiskedési mániában szenvedő nagy stadionépítő és kisszerű szabadságharcos, még törpébb államférfi szotyolafogyasztóval szemben, de az már hogy venné ki magát, ha ezt az elbaszott, de drága fodballistát egyszerűen leidiótáznám?
Leidiótáznám, amikor nyilvánvalóan nem az, mert a leendő vádiratban még az 'előre megfontolt szándékkal, különösen aljas indokból megvalósított...' kitétel is megállná a helyét, én pedig nem helyezkedhetek ilyen álláspontra. Ezért lőn furibb. Meg azért, mert tisztelem.
Végül is a trágya is hasznos része a teremtésnek, legalábbis ilyet is hallottam.

mackó manó 2017.03.31. 10:29:34

@parti_giano:

Trumptól még az is kitelhet. Két hülye egy pár. Igaz nem tudom, Trump egyenesági lejövőknél hogy zajlik a saját lábon állás?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.31. 10:58:03

@mackó manó: ivanka lánya irodával rendelkezik a fehér házban, de nem kap fizetést. ráhelnek nincs irodája a parlamentben, de kap fiztést.

mackó manó 2017.03.31. 11:17:34

@parti_giano:

Akkor a mienk a fejlettebb demokrácia, és jelentősen gazdagabbak vagyunk az USA-nál.
Öröm ezt tudni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.31. 11:55:28

@mackó manó: jaja, most akkor már jól ledemokráciaexportálhatjuk őket.

guma 2017.03.31. 13:27:04

@Orica Középföldi:
:D

ne kötözködjön Hölgyem!

igaz, hogy nem csípett meg a cecelégy, és mindig "csak" érzéstelenítésben volt részem - de ahogy túlestem ezen a sorozaton, csak alszom, alszom...

néha megszakítom egy kis sétával, bevásárlással, főzéssel de már közben majd leragad a szemem.
mi ez ha nem alomkor, koma és "altatás" nélkül?

guma 2017.03.31. 13:28:49

@parti_giano:

csodálkozom, hogy a partizán téma kiesett érdeklődési köréből! nem érzed, hogy el vagy hanyagolva?

guma 2017.03.31. 13:33:01

@mackó manó:

néha meglepődöm mennyire értelek...
ezért el sem hiszem. :DDD

(nem szidtál meg az egri bikavér törkölye miatt. ízlett egy kicsit?)

mackó manó 2017.03.31. 14:14:21

@parti_giano:

"most akkor már jól ledemokráciaexportálhatjuk őket. "

Nem bánnám, ha fogadnák a WH-ban, csak legalább ott tartanák. Van ott elég hely. Rövid láncon olvasgathatná az alaktörvényt.

mackó manó 2017.03.31. 14:30:34

@guma:

Kedves Guma!

Ez a pálinka kitart életem végéig. Ez nem feltétlenül rossz.
Lábjegyzet:
Amikor nagyon el voltam gyengülve influenza, agybaj, miegyébből kifolyólag, akkor nagy segítségemre volt, viszont rendeltetésszerű használatát erősen korlátozza, hogy kétemberes.
A részletek kibontása kedvéért elmondom, hogy anyámtól kaptam 1 üveg/ 7 dl ágyas szilvapálinkát 1999-ben. Még van belőle 2-3 dl.
Ellenben:
Amennyiben a Momentum és a KFKP együttesen legalább 20 %-ot elér a 2018-as választáson, úgy a t. grémium jelenlétében 1 szeánszon, de több ültő helyemben végzek a törköllyel. Kurvaélet! és 10 koszorúslány legyenek a további tanúim.! ...és ápolóim.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.03.31. 14:38:10

@guma: nem gödény, hanem tiszteletbeli görény. befogadták a négyek. nagy partizánok pedig.

Orica Középföldi 2017.03.31. 16:00:48

@parti_giano:

"a maszatnak van két nyelvvizsgája (tyúkból és kacsából), így phd-n gondolkodik."

Már előbbre tart, mint Matolcsy:)))

guma 2017.04.03. 18:24:25

@mackó manó: :)))

ahogy a tegnapi vonulást elnéztem, bizony én is gondoltam arra, hogy kortyoljak valamit...
nem tettem, mert valahogy elfelejtek egyedül inni.

viszont emlékszem arra a repi (gyerek kapta!) törkölyre - valóban két emberes.
kb féldecit 1 óra alatt tudtam elpusztítani, de az íze pálinkák közt fantasztikus volt és cseppet sem volt büdös.

guma 2017.04.03. 18:26:29

@parti_giano:

gödény? ez hogy jött a képbe?
(magadra vetted más ingét?)
:D

guma 2017.04.03. 18:28:52

@Orica Középföldi:

fantasztikus tiszta fejű ez az ürge!
süti beállítások módosítása