hetes jég

hetes jég

1.000,- egy éjszaka

és 1 mese Seherezádétól - mennyire vagyunk hiszékenyek?

2018. február 06. - dr. jenőke (jenőke)

Egy tökfilkó szamarat vezetett maga után kötőféken. Két tolvaj meglátta, és az egyik odaszólt cimborájának: "Én ezt a szamarat elveszem tőle."

A cimbora odaosont a szamárhoz, levette fejéről a kötőféket, a maga nyakába akasztotta, a szamarat társára bízta. Amikor cimborája eltűnt a szamárral, megállt. A tökfilkó ráncigálta, de ő meg se moccant, úgyhogy az hátrafordult, és mikor a szamár helyett egy embert látott, kötőfékkel a nyakán, megkérdezte: "Ki vagy te?" A gazfickó így felelt: "Én a te szamarad vagyok; csodálatos az én történetem: volt egy anyám, erényes öreg nő; egyszer részegen jöttem haza de ő csak ennyit mondott: »Édes fiam, bár éreznél bűnbánatot …« De én fogtam egy botot és elvertem. Ekkor átkot mondott fejemre, és szamárrá változtatott. Ma, úgy látszik, eszébe jutottam anyámnak és visszakaptam emberi alakomat."

A tökfilkó útjára engedte a csirkefogót, ő maga pedig hazament, az ijedelemtől és a szomorúságtól egészen kábultan. Otthon a felesége megkérdezte: "Mért vagy olyan levert, és hol van a szamár?" Ekkor elmondott mindent a feleségének. Férje pedig – szamár nélkül - munka nélkül maradt. Végre a felesége rászólt: "Meddig fogsz még itthon lebzselni dolog nélkül? Menj a piacra, vegyél egy szamarat, hogy dolgozhass." Az ember kiment a piacra, és az eladásra kínált állatok közt meglátta a régi szamarát. Mikor felismerte, odament hozzá, és ezt súgta a fülébe: "Jaj neked, te szerencsétlen! Megint berúgtál, és megütötted anyádat! Én többet meg nem veszlek!" Ezzel otthagyta, és elment útjára.

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7113625402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2018.02.07. 17:28:18

Itten kérem nincsen hozzászólva, pedig akár tanmese is lehetne.

Jó ötletet adtál Jenőke.
Ha mások, többiek, és te sem bánod,, vegyük könnyedebbre az alaphangot.

Baszódjanak meg, akiknek meg kell, de ne hagyjuk a jókedvünket, a humorérzékünket kikezdeni a nerpajtások mindennapi üzelmeivel. Well.

Már Mészéros Lőrinc is olyan pökhendi, mintha attól függne vacsorája, a légzése, meg a kamatláb és a jutalék.
Ássák csak le magukat egyre mélyebbre.
süti beállítások módosítása