hetes jég

hetes jég

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr1812559215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2017.06.03. 19:17:00

Még ők sem férnek a bőrükbe........

Az EU alapjogi chartája kötelező erejű jogforrás a tagállamokban.
Az egyetemi függetlenség szervezeti, gazdasági és személyzeti értelemben is fontos, bármelyik sérül, az veszélyes.

Somody Bernadette, az Alkotmányjogi Tanszék oktatója szerint az egyetem nemcsak teret ad a tanszabadságnak, hanem a demokratikus társadalom alapintézménye is. Ha pedig az állam beleavatkozik bármilyen autonómiába, akkor azt alkotmányosan igazolnia kell. Az egyetemek mindig tükröt tartanak az aktuális kormányzati cselekvésnek, mert független elemzést, értékelést és kritikát tud megfogalmazni a kormányzati cselekvésről. A közhatalmi döntéseknél pedig mindig azt kell mérlegelni és megnézni, hogy azok belül vannak még az alkotmányos kereteken, vagy már megsértették azt.

Lévay Miklós, a Kriminológiai Tanszék vezetője, az Alkotmánybíróság egykori tagja arról beszélt, hogy az oktatás szabadság biztosítéka az, ha a jogalkotó maradéktalanul betartja a jogállamból fakadó eljárási garanciákat. A jogalkotás formális rendjét tehát, amit a jogalkotási törvény tartalmaz. Ez jelenti többek között a visszaható jogalkotás tilalmát, a kellő felkészülési idő hagyását, illetve a formai követelmények betartását. Ezek közül két dolgot emelt ki: a jogszabály előkészítésénél a hatásvizsgálatot, illetve a véleménykérést. Hatásvizsgálatnál például azt jelenti, hogy a fennálló probléma biztos-e hogy csak törvénnyel kezelhető.

Most olvassák vissza az előző bekezdést, és gondolják végig, mit tartottak be a CEU-ellenes törvénynél.

index.hu/belfold/2017/04/10/ne_a_tukrot_torjuk_ossze_akarjunk_jobbak_lenni/

Orica Középföldi 2017.06.04. 07:43:06

@dr. jenőke (jenőke):

Olvastam anno a cikket. Azt hallottam, zsúfolásig megtelt az előadóterem. Kicsit elméláztam utána, hogy lesz ennyi lelkes hallgatóból ennyi elkurvult nerjogász, aki mindent kiszolgál.

Tegnap láttam egy nagyon érdekes filmet a Raguzai Köztársaságról. Meglepett, hogy soha nem engedtek egyetemet alapítani, féltek a diákok esetleges felforgató tevékenységétől, de a legjobbakat elküldték külföldi egyetemekre, mert kiművelt emberfőkre szükségük volt.

jaegtoer 2017.06.04. 08:06:29

Manapság, amikor az "egyszerű, átlagos miskolci lányok feszt Lamborghini Huracán Spyderekből riheröhörésznek a pofánkba mindenfelé Pest utcáin", aztán meg úgy járnak Amerikába mint a nyóckerben a konyhából a spájzba a Tánti, és számlálatlanul külön 'magánpénz' feliratú bankjegyekkel fizetnek szerte a világban, akkor mi lehet itt a baj?
Én egyszerűen nem hiszem el, hogy itt olyan elementáris bajok lennének, ha eccerű miskolci lányok lambóval kepeszthetnek.
Mindazonáltal azért lássuk be, vajnáné mégis csak a világ legegyszerűbb ordenáré nagy ribanca. Egy olyan filozófiai fiókomból tekintve. Meg írói munkásság. Kurva. Nincs ezen neki semmi szégyellni valója. Ő így él, így tud, és ennyit.
De hogy veszi a szájára a tisztes miskolci csajszikat? csak úgy demokratikusan kérdezem, hogy kissé szofisztikáltan ugyan, de miért kurvázza le szülőföldjének leánykáit?

jaegtoer 2017.06.04. 08:32:16

Sajnos semmilyen oktatásfilozófiai fejtegetés nem tud meghatni.
Ahol a felsőoktatásból közvetve és közvetlenül kizárják a népesség 98 %-át és ezért nem mozdul meg a 98%, akkor úgy vélem teljesen rendben van.
Amennyiben a népesség 98%-a úgy véli, hogy kézi ráspolyos vajreszelésből hosszútávon meg lehet élni, ám vélje.
Ám szeretném megemlíteni, hogy pénztártól való távozás után hosszú sorokban lehet elvonulni a nerillatos picsába.egyetérteni, és egyet nem érteni, vagy kettőt-hármat gondolni, hozsannázni és minden egyebet, csak nem reklamálni négy nap után, hogy a parizer a saját gyűrűs izmain, önerősen mászott a kosárba. Bezony.

Mint ahogy a hírhedten adószépítő, imitáló és csaló nemzettest sem reklamálhat a magas áfa kulcs miatt, amikor előtte itt minden milliomos, és minden második milliárdos minimálmbérből spórolta össze a rávalót, hogy bekerülhessen az ötszáz legnagyobb gazember közé.

Mert ha itt tényleg akkorák és olyanok voltak, amilyenek a bármiféle adóterhek, hogy attól nem lehetett létezni, hogy abba bele kellett dögleni, akkor hogy a picsába keletkeztek itt garancsik, csányik, suchmanok, meg straubok, binderek, és az apjukfaszák? Na, de tényleg. Tudományosan. Mellédumálás nélkül. Csak nem úgy hogy az eccerieket közösen fosztotta ki a mindenkori kormányzat, meg a tulajok?

És akkor ez, ezek szerint, a 98 %-nak offé.
Akkor nekem is.

Orica Középföldi 2017.06.04. 08:33:56

@jaegtoer:

Rossz fiókból nézed, ne légy igazságtalan. Azért Damutól eljutni Vajnáig, felér egy csillagközi utazással. Nem akármilyen járgány kell ehhez:)

Orica Középföldi 2017.06.04. 08:43:20

@jaegtoer:

ha nem is 98%, de 70% egészen biztos, hogy nem érti miről beszélsz. Próbálj abból a fiókból szemlélődni, ahol ez a 70 van .Nem hogy kimászni nem tud belőle, de kinézni sem.
Szó mi szó,t a kádári szocializáció mély, erős és eredményes.

dr. jenőke (jenőke) 2017.06.04. 10:16:48

Szijjártó Péter 2017. március 27-én belecsapott Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök – saját bevallása szerint is – véres tenyerébe, és aláírt vele egy kétoldalú gazdasági együttműködési szerződést.
A Rodrigo Dutertével nyélbe ütött együttműködés kísértetesen emlékeztet az azeri-magyar barátkozásra. Igaz, az azeri elnök, Ilham Alijev korántsem annyira kellemetlen partner, mint Duterte (ennek megfelelően a kapcsolatokat Orbán Viktor miniszterelnök és Lévai Anikó személyesen ápolják).
24.hu/fn/gazdasag/2017/03/29/magyarorszag-egyre-tavolabb-kerul-orban-almatol/

2017.05.23. napi hír: A hatóságok szerint 100 fegyveres rejtőzhet jelenleg Mindanao szigetén, de szerdára ezer katonát vezényelnek Marawiba a legyőzésük érdekében.
Duterte elnök továbbá arra számít, hogy Oroszország korszerű fegyverekkel látja el a terrorizmus elleni harcban a 100 milliós országot.
A két vezető találkozott Kremlben.
index.hu/kulfold/2017/05/23/hadiallapotot_hirdetett_a_fulop-szigetek_elnoke/

2017.06.01. napi hír: A Fülöp-szigetek déli részén lévő Marawiban immár egy hete tartanak az összecsapások a dzsihadista Maute csoport fegyveresei és a kormányerők között.
Véletlenül saját, szárazföldi katonáit bombázta a Fülöp-szigetek hadseregének légiereje.
mno.hu/kulfold/veletlenul-sajat-katonait-bombazta-a-fulop-szigeteki-legiero-2401477

2017. 06. 04. - mai hír: Az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek mintegy 1200 harcosa van a Fülöp-szigeteken, köztük sok külföldi és mintegy negyven indonéz szélsőséges is - ismertette az információit vasárnap egy szingapúri biztonságpolitikai konferencián az indonéz védelmi miniszter.
www.hirado.hu/2017/06/04/tobb-szaz-dzsihadista-van-a-fulop-szigeteken/?source=hirkereso

Fülöp névnapjai: május 1., május 26. =====> Görög eredetű név. Jelentése: lókedvelő.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.04. 17:38:35

@jaegtoer: hú, most obszcén leszek, mert ez tkp. a gyere timi szopjál le egy lambóért triviális esete. azért a szivart nem teszi le a vén szivar.

Orica Középföldi 2017.06.05. 06:13:36

Jó reggelt!

Mindig tudtam, hogy a méltatlanul el nem ismert költők hazája vagyunk, de az idei termés még így is meglepett:)

librarius.hu/2017/06/04/ezek-a-konyvek-jelennek-meg-a-konyvheten/

jaegtoer 2017.06.05. 06:46:04

@Orica Középföldi: Jó reggelt kívánok, és napsütést, bárányfelhőt, porverő könnyű esőt, és különben is.
Előre bocsátom, hogy nincs rossz fióköm, a szemem dolga meg ismert. Kétségtelen rutinos utazó vagyok, bár Sir-rel nem kelhetnék versenyre, de azt meg jell hagyni, hogy a palácsik picsa úgy mindennek a teteje, hogy közben a legalja. Amúgy értem én, meg tudom hogy létezik az a pénz...., és valamint olybá, csak vannak dolgok, amiket mégse nem kellene, mert régebbi időkben lófarokkal jutalmazták, amit úgy lehet érteni, hogy ló farkához kötötték az arra érdemes kitűnőséget. Egy ilyen ambiciózus ribanc -persze, ha sarah jessica parker sztár lehet póklábakkal és lópofával, akkor a palácsik punci is gondolhat valami neki tetszőt.

Hol is tartottam?

Százalékokról egyszerűen nem lehet nem lehet vitatkozni.
Legyen 30-70. Jó.
A 30-nak a fele ilyen olyan okok miatt fizikailag nem tud megjelenni. O.K.
No, de a 1,5 millióból csak 45 ezer ér rá arra, hogy a maga, a gyereke, az unokája jobb jelene és jövője érdekében megmutassa magát akkor, amikor már a villanyoszlopok és az akácosok is azt susogják még szélcsendben is, hogy az az elmekórtani eset, akit a különös történelmi véletlen és a maffia miniszterelnöki székbe és totál futball őrületbe sodort, csak az erőből ért, és annak gazsulál, aki nála erősebb.
Még a 2 % is igen jóindulatú becslés. mert az 200 ezer embert jelentene. Azért annyi lábasjószág már szép eredmény lenne egy jövőtüntetésen. No, de holnapra megvan a rántott borda, pizzalófasz, gyros-cóla, Szigetjegy és Istria meg kéthét balcsi, minden mást meg jólleszarunk.

Ja, hogy ki honnan néz ki, s onnan hova, és meddig, no erre mondaná ma már J.A. : 'Franc se fogja egész népemet taní-tani, vazze. Kútba víz, sivatagba homok.' Reménytelen.

A kádári szocializációban egyetértek. Annyira de annyira visszaáhították, hogy a népesség minden hátrányát vissza is kapta, az előnyöket viszont a viktor-klán magának megtartotta. Mindenki a maga sorsának áhítója.

Orica Középföldi 2017.06.05. 06:46:34

Na még egy kicsi, aztán elfelejtem mára a nert.

„Növekvő aggodalommal láttam, hogy dacára annak a szörnyű katasztrófának, ami népünket lesújtotta, senki nem akarta látni azokat a bűnöket, amik oda vezettek. (...) Senki sem világított rá arra a tömérdek hazugságra, amivel közvéleményünket megmérgezték és melyek minden realitás iránt érzéketlenné tették az 1914 előtti közvéleményt. Senki sem mondta: »Ezen az úton többé ne járj!« – Senki sem hívta föl nemzetünket arra, hogy önmagát is nevelnie kell, valódi helyzetét kell meglátnia. Össze kell fogjon végre és igazi erkölcsi egységet formáljon ki önmagában ahelyett, hogy tovább sodortassa magát valótlan álmok útján, és ismét csupa maszlagot szívjon magába vezércikkekben és szónoklatokban, önámító bókot és csillogó frázist. Azt kellett látnunk, hogy újra távolodunk el minden önkritikától, sőt minden valóságlátástól is, és ismét süllyedünk vissza abba az ideológiába, ami a világháború előtt uralkodott minálunk. Minden bajt és hibát csakis magunkon kívül kerestünk, és szemet hunytunk saját vétkeink fölött. Azt kellett látnunk, hogy a magyar jövőt egyedül a múltnak visszaállításában keressük.”

(gróf Bánffy Miklós, író, grafikus, színházi szakember, Magyarország Trianon utáni első külügyminisztere)

Nyáry Krisztián fb-oldaláról.

jaegtoer 2017.06.05. 06:56:53

@dr. jenőke (jenőke):

Azon gondolkodám, hogy a ma háborús bűnösei milyen és mekkora köztiszteletnek, közmegbecsülésnek örvendhetnek a kamerák 'kereszttüzében, miközben frankó nyug-, vagy tiszteletdíjnak fanyaloghatnak, és a lényegi mellékesnek örvendhetnek.
Ebben a dtruktúrában a néhány tíz-, vagy százezer fő/halál/év csak amolyan externália, amit ráfughatnak a nyuszira, Obama Putyinra és fordítva, Erdogan a kurdokra, (itt nincs fordítva) és lehetne 10 méter hosszan tovább sorolni 10-es karaktermérettel.
A lényeg, hogy ezek mind olyan ártatlanok, mintha bérletük lenne a Mennyországba.

Orica Középföldi 2017.06.05. 10:27:04

Szinte biztos, hogy mindenki hallotta , de érdemes újra és újra. A nyelv "bírása", a humor, a pontos fogalmazás, a gondolatok megérik.

www.youtube.com/watch?v=2YMVk7K2smI

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.06. 22:46:04

@jaegtoer: körbekeríti az országot, a parlamentet meg sárgára festi.

egyébként meg arra felelj, mert nem állsz a törvények felett, honnét tudtál az összeesküvésről?

Orica Középföldi 2017.06.07. 05:24:27

@jaegtoer:

Kétségem sincs, ha már valaki elültette Balog üres fejében a gondolatot, lesz kamara.

Amúgy mindenki fordítva ül a lovon. Nem azért szerveződnek kamarába, hogy erőteljesebb legyen az érdekérvényesítés, a szakma védelme, hanem valaki kitalálta, majd a kamarák szinte nem csinálnak semmit, jó fizetésért.

jaegtoer 2017.06.07. 06:10:37

@parti_giano:

Hogy honnan tudtam? Elég volt két perc figyelmetlenség,, hogy a megfigyelőből beszabaduljak az orvosiba.

jaegtoer 2017.06.07. 06:19:51

Egyébként nagyon kellemes itt. Hangulatlámpák, zenefotel, halkan Vivaldi szól, és mindjárt hozzák a reggelit. Nem panaszkodhatok. Terápiás céllal még a Köztévé adása is le van kódolva, csak békés természetfilmek, esetleg koncertfelvételek műsorai elérhetők. Akkor van csak riadalom, amikor a legnagyobb titokban becsempésznek valami brüsszelező palit, aki habzó szájjal üvöltözi, hogy engedjék el, neki meg kell védeni az országot, meg a lakosság pénztárcáit. Amúgy csendes nyugalmas hely ez itt.

jaegtoer 2017.06.07. 06:36:21

Sikerült kifigyelnem, hogy van egy elzárt szekció, ahol főemlősök -valahol az ősmajom és az előember közötti fázisban megrekedt egyedek- terápiája és tréningje zajlik, állítólag kormánybiztosokat, államtitkárokat képeznek ki olyan feladatokra, amit élő ember nem vállalna, csak elő. Két sikeres páciensük nagy karriert futott be, nagyon büszkék rájuk a terapeuták. A dicsőségfalon kint van a fényképük is, névaláírással, ilyet olvastam, hogy Selmeczi Gabriella, Németh Szilárd, Balog Zoltán meg még vagy 70 név. A főhelyen meg az van, akit feljebb említettem, de a neve nincs kiírva, csak az, hogy: A Szabadságharcos. Még nagyon sok üres hely van a falon, de az orvosok bizakodók, mert komoly kutatási és fejlesztési forrásuk van, állítólag az egész falat be fogják borítani a fotók. Mindenesetre a képkereteket folyamatosan készítik az enyhébb esetek, és a rácsokat is kicserélték erősebbekre, csak azt nem értem, miért kellettek ehhez villanyszerelők is.,

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.07. 06:42:16

@Orica Középföldi: és mily meglepő, hogy éppen a bagdy famiglia próbál egyfajta korporációt szervezni. már csa az a kérdés kínoz, vajh ki lesz ezekután a kamara elnöke?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.07. 06:55:30

@jaegtoer: ez is mehet a falra:

index.hu/belfold/2017/06/06/a_rezsicsokkentes_es_a_terrorizmus_kapcsolatarol_oszinten/

nem tudom, spöttle mennyit kap, mert nógrádi egy-egy előadásért 400e-t húzott be.

Orica Középföldi 2017.06.07. 07:11:35

@parti_giano:

Már olvastam egy nevet, de annyira nem érdekelt, hogy megnézzem ki az. Sőt, olvastam az egyidejű tiltakozást is. Az vélelmezhető volt, hogy a református lobbi feltűnik.

jaegtoer 2017.06.07. 07:26:17

@parti_giano:

Azért, mert te élhetetlen vagy, és még abba az igen hasznos képzési projektre is teljesen alkalmatlannak nyilvánítottak téged ezek a kedves fehér köpenyes emberek még nem kell megszólni ezt a szegény nógrádit. Sokat küszködtek vele itt többen is, vért izzadtak vele, amíg megtanították felegyenesedve járni, az artikulációs képességeivel is gondok voltak, de végül csak győzött a tudomány, de azért nagyon örültek, amikor útjára bocsáthatták, még pezsgőt is bontottak abból az alkalomból. Persze néha szívják a fogukat, és kényszeredetten cöcögnek az orvosok ha szóba kerül, és kényszeredetten jegyzik meg, hogy szarból nem lehet várat építeni, és a tudomány mai fejlettségi fokán nem lehetett az alanyból többet kihozni, a sikeres megfelelőségi tesztek ellenére sem, de a menet közben beindult irreverzibilis folyamatok mellett is nem remélt eredményt sikerült vele elérni, igaz, egy fácán agyát is be kellett ültetni hozzá, ami majdnem balul sült el, de egy frissen került jérce donornak köszönhetően sikerült menteni a helyzetet. Azért itt sem minden fenékig tejfel, különösen, hogy némelyeknek, meg a farpofákból vett implantátummal kell pótolni a homloklebeny alatti meghökkentően szálkás evolúciós anomáliát. Szóval örülj csak, a sikernek és adj hálát az égnek, a teremtőnek, meg a véletlennek, hogy 99-es vagy esetleg 100-as vagy 101-es, mert az innen kikerülő alanyok csak emlékeztetnek az emberre, de megsúghatom, hogy belül, ott bent, egész meghökkentő dolgokkal vannak kipótolva a hiányosságok. Semjén fejébe például egy egész akácost ültettek be, hogy valami eredményre jussanak, és akkor arról a mamutfenyőről nem beszélek, amit egyenesen Amerikából hozattak, hogy legyen valami látszatja a team áldozatos erőfeszítéseinek. Ki gondolhatta persze előre, hogy mi, 100 körüliek leszünk végül az áldozatok?

jaegtoer 2017.06.07. 16:54:23

@Orica Középföldi:

Nem nagyon akarnak innen kiengedni, igaz a Károlyi utca nincs messze, de minden távolság relatív.
Azt hallottam, hogy Palácsik Tímea művésznő és feleség és leendő népességügyi biztos és példakép is eget-földet megmozgatott, hogy részt vehessen rajta, ez sikerült is, amennyiben volt néhány földrengés erre arra a világban, s az ég is megmozdult, legalábbis az egriek megesküsznek rá a tegnapi özönvíz után, de Timikét elnyelte a ruhaválaszték, a celeblét és a valagmutogatás nirvánájában készülvén Hollyvood egén elfoglalni a nap helyét, bár egyelőre csak szolid bárasztal lapjára tudott felkapaszkodni, igaz az is magasság.
No, mindegy. Ebben a szobában minden kényelem adott s kapott, mégis befészkelte belém magát valami meghatározhatatlan kényelmetlen gondolat, ami nem hagy nyugodni. Bár már minden teszten alkalmatlannak bizonyultam, mégsem tudok szabadulni innen. Nem tudom eldönteni, védeni akarnak, óvni, kontrollcsoportba szánnak, vagy mechanikus alkatrésznek. Ráadásul eldönthetetlen, hogy kint jobb vagy bent, és egyáltalán hol van a bent, és hol van a kint?

Orica Középföldi 2017.06.08. 09:25:21

@jaegtoer:

" Nem tudom eldönteni, védeni akarnak, óvni, kontrollcsoportba szánnak, vagy mechanikus alkatrésznek. Ráadásul eldönthetetlen, hogy kint jobb vagy bent, és egyáltalán hol van a bent, és hol van a kint?"

Szerintem Bánki tudja erre a választ:)

jaegtoer 2017.06.08. 09:36:49

@Orica Középföldi:

Végül is az a szomorú, hogy a Big Data-nak fontos kiegészítője lenne a páciens adatbázis, amit tetszés szerint használhatna fel a banda.
...mert nem lehet kétség afelől, hogy a pénzen és stallumon túl az előzőleg kötelezővé és a berkeken belül hozzáférhetővé tett adatbázis információs vagyonát nem hagynák parlagon. Mégis csak egyszerűbb, mint végzést lobogtatva kikövetelni-kényszeríteni a megszerezni kívánt infó kiadását közelebbről nem bevallott célra.

jaegtoer 2017.06.08. 10:21:29

@Orica Középföldi:

érdekes volt ez a kis utazás Bánkival, s a külön kis kiruccanás a beszúrt linken a borderline zavar tavacskájába.
És ez csak a körből egy vonalnyi szelet, még csak nem is körcikk. Tulajdonképpen senki sem százas, legfeljebb száz közeli, ha úgy vesszük, de azért nem lehet rá mérget venni, mert tömegben már mások lehetnek a jellemző mutatók.

Viktornak azért tetszhet a 'legyen már végre kibaszott rend a pszicho-izé területen' is, mert alapvetően mélyen, vagy toronymagasan sértve érezheti magát attól, hogy megjelenhetett őróla néhány neki nem nagyon tetsző szakmabeli vélemény, netán megállapítás.
Úgyhogy be lesz ez szántva, mint a kishantosi határ.

Orica Középföldi 2017.06.08. 12:03:50

@jaegtoer:

A beszántást illetően - mint írtam - nincsenek kétségeim. De! Ahogy Poppert nem lehetett beszántani, pedig Kopp Mária mindent megtett ezért, úgy ma is van néhány szakember, akit nem lehet. A tömeg, meg akit lehet, érdektelen, bármilyen cinikusan hangzik ez.

Orica Középföldi 2017.06.08. 12:36:07

Nem tehetek róla, de nem bírom a gyáva embereket.
Ranschburgot személyesen ismertem, az első előadása után a többit. kifejezetten nem önszántamból - és fontos a szórend - hallgattam meg. Halála előtt pár héttel merte azt nyilatkozni OV-ről, amit.

Kopp is pár héttel a halála előtt mert kiállni Heller tudományos munkássága , és a párbeszéd szükségessége mellett.

Ja, hogy közben elment néhány évtized maszatolással?

Orica Középföldi 2017.06.08. 13:00:33

@jaegtoer:

Hogy mi számít százasnak, az kizárólag a te koordinátarendszereden múlik. csak nem szabad elfelejteni, hogy másnak ez más, még ha nagyon hasonló is. A nem hasonlóról nem is beszélve:)

Orica Középföldi 2017.06.08. 13:18:43

Nézem a könyvheti dedikálási listát, és ismét jól szórakozom Lendvai Ildikó könyvcímén: Civilkönyv. Ha valaki nem tudja, ki a civil, mi a civilmozgalom, az Lendvai. Tipikus hiba, ha nem vagyok pártelnök, ogy-képviselő, akkor civil vagyok. Hát nem.

jaegtoer 2017.06.08. 22:27:55

@Orica Középföldi:

elgondolkoztatott ez a civildolog... mi is a civilség?
aki civil, arról nem tudunk. mert civil. ha megszólal, szerepel, tárgyal, véleményt nyilvánít, már elveszti (no nem kösszpénc jellegét, hanem) a névtelenségét, a tömegmasszaságát, amikor mindenféléket elkezd felhánytorgatni, amiről a hivatásosak vagy elfelejtkeztek, vagy jó, vagy akár rossz okból kussolnak. Bizony, nem csak a hivatásosak a közszereplők, hanem az ámátőrök is, akik emlékeztetik a hivatásosakat, hogy válámi nagyon el van baszva, vagy ha még nem, akkor hamarosan - lesz. Tehát közszereplőkké léptek elő, vagy vissza.
Tehát van az egyén, a massza, a civilek tömegszerűsége, és az ebből a tömegből kiváló okvetetlenkedők, akik mindent igyekeznek felforgatni.
Ezt a kalandozást persze nem antitézisnek szántam, csak egy amolyan csalfa játékos flörtnek a szavakkal.
Lendvai Ildikóról persze eszembe sem jutna semmilyen flört, pláne nem játékosság, hacsaknem az a fránya csalfaság a gázárral lassan mondva, hogy mindenki értse, innen pedig egy tippenő lépés már csak a vércse..
De azt már semmivel nem tudom magyarázni, hogy Lendvai Ildikó és a vércse, hogy jön össze:)

jaegtoer 2017.06.08. 22:42:53

én például nem vagyok sem civil, sem közszereplő, sem hivatásos.
Itt bent (de még a parkban is) mindenki nagyon kedvesen Heteskének szólít. Kivéve egy havonta csak egyszer jövő aktatáskás, nyakkendős, zilált hajú, szemüveges, pókszerű, szomorú szemű ember, ő mindig valamilyen furcsa szóval szólít, amit névnek nevez, csakhogy azt nem értem micsoda, Mindig várom, mikor veszi elő a táskából a hálót és mászik fel rajta a szekrény fölötti sarokba.

jaegtoer 2017.06.09. 08:23:53

Jó reggelt kívánok!

Minden jó, ha jó a végzet, akkor is, ha másik véglet, ha nincs is kimunkálva, csak maradjunk végre állva, és nem térden, hanem talpon, szálegyenesen, vagy amennyire a vihar engedi.

Hanem érdekes ez a ki ki?; ki mi?; mi ki?; mi mi? négy egyszerű kérdés, és könyvtárak születtek belőlük, s a 'miértek' még közéjük se lettek szúrva, koncepciókat alkotva-dúlva, újabb könyvtárakat hordva halomba, s döntöttek birodalmakat romba. igaz égtek is könyvek is bőven, nem véletlen mondta költő, 'a könyv reszket az idegen katonák lépteitől'.
Szerencsére mára akkorát ugrottunk a jelenbe, hogy idegen léptek se kellenek. Önellátók lettünk.
Merészelje mondani valaki: -Nem teljesít az ország jobban!

jaegtoer 2017.06.09. 08:35:15

@parti_giano:

Egyértelműsítsük, mert a szavak fogalmi környezete folyton változik.
Hivatástudat mára szívatástudattá nevelkedett. Ezt a premisszát figyelembe véve tedd fel újra a kérdést, hogy ki tudjam kapcsolni azt az érzést, mára minden szó öszvér, jelentése vesztett, és csak kóválygunk a szavak között ragokba, jelekbe kapaszkodva, közben az értelem a sarokból gúnyosan röhög, a nyelvtan csúfondárosan vigyorog, de a billentyűzet tárgyilagosan mindent lekopog.

Orica Középföldi 2017.06.09. 12:02:43

@jaegtoer:

Hát, van igazságod. Nem szeretnék visszamenni cca. 200 évet, hogy az angol vidéki lokálpatrióta,nőegylet, legszebb kert, stb. egyletekből hogyan és miként izmosodott meg a civil mozgalom.
Ma már akkora a kupi a területen, hogy ember nem lát át rajta, viszont kiválóan alkalmas a zavarosban való halászásra.

A történet elkúrása ott kezdődött, amikor megcsinálták a civil-törvényt pályázni lehetett támogatásra,, ezzel kvázi kiemelve a civil szervezeteket - amik nem vagy alig léteztek, előzmény, hagyomány híján - a névtelenségből. Lett is hirtelen annyi álszervezet, tíz fős kisegyházak civil szervezetként, sőt a legnagyobb szakszervezet is azon erőlködött, ők a legnagyobb civil szervezet.
Azóta sok változás történt, már nem követem nyomon.

Az mindenesetre biztos, ha egy volt politikus, aki ma is heti rendszerességgel politikai publi formájában próbál "irányt" mutatni, az nem civil Ha nagymamai élményeiről ír Civilkönyvet, az rendben lenne.. Ahogy természetesen a CÖF sem civil szervezet.

Orica Középföldi 2017.06.09. 12:46:16

@jaegtoer:

"csak kóválygunk a szavak között ragokba, jelekbe kapaszkodva, közben az értelem a sarokból gúnyosan röhög, a nyelvtan csúfondárosan vigyorog, de a billentyűzet tárgyilagosan..."

Nem, nem gondolom, hogy így lenne.
A billentyűzet nem tárgyilagos, hanem automatikus. Ha hülye vagy, ha teszel a nyelvtanra, ha nem ismered a szabályokat, ha sok mindent mindent nem ismersz, az t automatikusan napvilágra hozza, ha grafomán vagy.

Márpedig ma egyre több ember nem a gyerekével, a szomszédjával, a kollégájával "beszélget", hanem egy olyan virtuális lénnyel, konteokkal, hitekkel közli a tőmondatos véleményéi, aminek semmi értelme, és, akit baromira nem érdekel a véleménye.
Doktorálni lehet a témából:))

Orica Középföldi 2017.06.10. 07:19:12

,És senki ne gondoljon az ő szívében gonoszt az ő felebarátja ellen."
(Zakariás próféta könyve)

Nem mertem volna fogadni, hogy Andorra megver minket, de reméltem, hogy szereznek OV-nak egy rossz estét. Ez nem gonoszság részemről, mert OV nem a felebarátom.
Zakariás nem tévedhet:)

jaegtoer 2017.06.10. 07:24:48

Imént olvastam, hogy a magyar csapat ismét beírta magát a futballtörténelembe csodadzsudzsákkal vagy kivel az élen. le vagyok sújtva. sőt le vagyok dzsudzsákolva..

Mindazonáltal Andorra miért is ne rúghatott volna 1 vagy kettő vagy akár öt gólt?
A kuriózum az lehetett, hogy a labda annyira kerek volt, hogy a magyaroknak sehogy sem sikerült eltalálni a megfelelő ponton, a megfelelő erővel, a megfelelő technikáva, a megfelelő irányba. legalább öngól nem esett. Szerencséje volt a magyar csapatnak. Pedig Hofi is megmondta: 'hogy szúrd ki, akkor majd nem pattog!
Persze zavaró környezeti elemként még mindig ott téblábolhatnak az ellenfél játékosai. Azt meg már mégsem lehet.
Tényleg nehéz ügy ez a foci. Talán mégis kellene még húsz stadiont építeni -fűthető pályával és egy irányba működő, hordozható, automata gólrúgó berendezéssel.
Talán segítene.
Igaz, úgy is lehetne kommunikálni ezt az egészet, hogy a magyar csapat világraszóló bravúrral elérte ennyi pénzzel, ennyi csodafocistával, hogy tulajdonképpen megfékezte a focilabdától teljesen megvadult andorrai csapatot, s az a szánalmas 1 db gól csak annak kivételes véletlennek köszönhetően esett meg, hogy a fűszálak hajlásszöge erősen eltért a megszokottól, valamint a bolygóállások konstellációja is inkább az andorrai migráncsoknak kedvezett, továbbá Trianon és elmúlt amaz a nyolc év, meg a Gyurcsány.

jaegtoer 2017.06.10. 07:38:53

@Orica Középföldi:

A civil helyzetről szólva az a helyzet vérvalóságos komikuma, hogy aki politikai pályán mozog, még nagymamai szerepében sem civil. csak képzelheti. Mert olyan nincs, hogy reggel nyolctól 16 óráig politikus, közéleti ember vagyok, de 16 órától már magánember, vagy amíg megírom a cikket, interjút adok, s amikor kikapcsolták a mikrofont, meg a kamerát, akkor a következő perctől már nem ér a nevem. Ha valaki arra adja a fejét, hogy más emberek sorsát akarja jogalkotással, vagy annak befolyásolásával megszabni, az még a fürdőkádjában sem gondolhatja, hogy én most éppen magánemberi minőségemben szennyezem a környezetemet. .
Lehet lamentálni, hogy magánélet, privát szféra, csakhogy ha nyilvánosság elé viszi, már nem az.

Orica Középföldi 2017.06.10. 09:00:49

Olvasom, Áder tiszteletvacsorázott a 80 éves Wittnerrel. Nem érkezett hír, hogy bárki torkán megakadt volna bármi.

Elméláztam, vajon Esterházy, ha megéri a 80-at, mit válaszolt volna egy ilyen meghívásra? Veszteség, hogy nem élhet(t)em meg ezt a pillanatot.

Orica Középföldi 2017.06.10. 09:07:46

Sir!

Nem tudom, hogy most milyen gyékényen ülsz, csak remélem nem cserélted le meszkalin kaktuszból szőttre.

Mindenesetre, amíg esetleg szellőzteted, ajánlom figyelmedbe Bánkit. Visszaigazolta az előítéletekről vallott nézeteidet:)

www.youtube.com/watch?v=AKv1YGPhOM4

Orica Középföldi 2017.06.10. 09:29:21

@jaegtoer:

"Lehet lamentálni, hogy magánélet, privát szféra, csakhogy ha nyilvánosság elé viszi, már nem az."

Normális esetben a naplót írók naplói, haláluk után kerül - ha egyáltalán - nyomdába, nyilvánosság elé. Ma már nem is divat a naplóírás, idő és szókincs híján, ellenben minden 5-10 perces celeb szívesen mondja magnóra példaértékű élettapasztalatait, vagy súgja Havas fülébe, aki aztán nagyszerű könyvet rittyent ebből. Át szokott villanni az agyamon, ki az a hülye, aki Henriket olvassa? Bocs, gonosz vagyok:)

De! Mindenkinek van civil élete, szférája, amit, ha okos óv, a nyugalom érdekében, ami egyre nehezebb. Meg lehet, tök érdektelen is.

jaegtoer 2017.06.10. 10:30:57

@parti_giano:

Hetedikről hallottam, de ötödik? Sors-ról már hallottam, de ahhoz mi köze lenne háhának?

jaegtoer 2017.06.10. 10:35:41

Vagy úgy!? abban tényleg van valami sorsszerű.
Persze az egész világ mintha el lenne kurvulva, én meg kesergek az elmulasztott nyelvtanon. Őrület!

Orica Középföldi 2017.06.10. 13:46:07

@parti_giano:

Vissza kellett keresnem mire válaszoltál:))

A Jéggel folytatott licitálásról ez jutott eszembe:

Elmegy a fószer a pszichológushoz:
- Doki, a fivérem megőrült! Azt képzeli önmagáról, hogy csirke!
Mire a doki:
- Miért nem hozza be?
Erre a fószer:
- Behoznám, de szükségem van a tojásokra.
Nos, azt hiszem mostanában valahogy így vélekedek a kapcsolatokról. Teljesen irracionálisak és őrültek és abszurdak, de folytatnunk kell őket, mert legtöbbünknek szüksége van a tojásokra.
/Woody Allen/

Orica Középföldi 2017.06.10. 15:15:11

@parti_giano:

Hahó, a szereposztást illetően semmiféle utalást nem tettem:))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.10. 15:58:04

@Orica Középföldi: ezzel engem nem tévesztesz meg, egyből rájöttem a szereposztásra.

jaegtoer 2017.06.10. 16:12:21

@parti_giano:

még hogy tojás!? Hiszen dinnye vagyok.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.10. 16:41:07

@jaegtoer: maga a zöldségesek álma, tojás, aki dinnyének képzeli magát.

jaegtoer 2017.06.11. 06:23:35

@parti_giano:

Úgy van. vagyok aki vagyok, és zöldségeket beszélek a zöldségesek örömére. Így lettem főnyeremény, mi több, főnyenyerész.

jaegtoer 2017.06.11. 06:42:51

@Orica Középföldi:

Komoróczyval nekem csak az a bajom, hogy vagy-vagy.
Bár nagy tudása van , a legtöbb amit elismerhetek: szép szakálla van.

Orica Középföldi 2017.06.11. 07:55:32

"...e kirekesztő, puccsszerűen bejelentett emléknaphoz kapcsolódó rendezvényekre a jövőben semmilyen közpénzt nem szabad áldozni" - írja a "Magyar Idők" című pravdaipari termék a "magyar próza napjáról", és úgy általában a Könyvhétről is. (A pravdaipar a jövendőmondás sajátos formája: a pravdaipari médiában ma megjelenő úgynevezett "vélemények" holnap hivatalos kormánypolitikává válnak).
Íme néhány politikusi vélemény a Könyvhétről:
Nekem semmi gondom a könyvhéttel, amíg otthon, a négy fal között csinálják! (Kocsis Máté, heteronormatíva)
Olvastam egy könyvet. Azt is kár volt. (Matolcsy György, látnok)
Könyvhét?! A stadionok meg üresek?! (Kubatov Gábor, statisztikai felmérő)
Az én vagyoni helyzetem nyitott könyv. Ezért jól elzárva tartom. (Orbán Viktor, palotaforradalmár)
Könyvhét? Mi a faszom az a könyvhét? (Deutsch Tamás, porraloltó)
A könyvek helye a könyvtárszobában van. Nekem is van hét... ööö, nyolc könyvtárszobám. (Rogán Antal, térhajlító)
Nem tudom, nem tudok olvasni. (Wittner Mária, tartalékos)
Könyvelés? Viccesek maguk! (Mészáros Lőrinc, tendernyertes)
Az esemény nem méltó a Vörösmártír Sándor nevét viselő térhez! (Tarlós István, főpolgár)
Nincs véleményem, de elmondom. (Schiffer András, neutron)
Nekem erről a könyvhétről egy szép nagy máglya jut az eszembe. (Vona Gábor, vizslasimogató)
Én is könyvhét vagyok! (Gyurcsány Ferenc, mindenes)
Most erre mondanom kellene valamit? (Molnár Gyula, véleményvezér)
Hagyjon már, éppen kapásom van! (Áder János, vízügyeskedő)
Pökhendi zsidók taknyos tórajvékolása! (Bayer Zsolt, mérvadószakértő)
Kinek van pénze könyvekre? És honnan? És hogyhogy? (Kunfalvi Nóra, nyomós oknyomozó)
A könyv papírból van. A papír fából. Ugye? (Baán László, fatalista)
Egy egész hét? Vasárnap is? (Semjén Zsolt, lesipuska)
(Aki ennek ellenére kíváncsi lenne rám a Könyvhéten, ma 14 órától dedikálok az Európa Kiadó pavilonjánál) - Konok Péter

jaegtoer 2017.06.11. 08:28:55

Vagy tudósnak egyoldalú, vagy embernek gyenge.
(ezt a képet avval sikerült kialakítania bennem, hogy a judaisztika területről áttévedt a magyar "őstörténet" ingoványos mezsgyéjére, ahol el is süllyedt. De a Szentkorona kapcsán sem jeleskedett. Mindezt természetesen az én szemüvegem igen affektálós lencséjén keresztül észleltem.
Elég egyszerű az egyszeregyem. Én nem vitatom a zsidó nép ősiségét eredetét, de még a Jóistentől kapott útravalóját sem Ami volt volt, ami van van, az meg, hogy mi lesz, majd elválik.. Nem cserébe, hanem alapból várom el, hogy -különösen egy tudős ember- tudatos ferdítéssel ne akarja cáfolni, főként akadályozni más nép eredt kutatását.
Hosszú és sáros történet ez a magyar őstörténet kutatás kronológia, amiben KG mellékszereplő, de ha hallgatott volna bölcs maradt volna.
Időskori működését nem ismerem, az lehet példás, az amit most olvastam az éppen O.K. és az egyedfejlődés szempontjából lehet, hogy történt előrelépés az életében, de sajnos azok a károk, amiket 'ifjan' okozott, nem helyrehozhatók.
Mint ahogy általában az ifjan okozott károk nem helyrehozhatók, ám kompenzálhatók ezzel-azzal utóbb, amikor a szeleburdiságot felváltja az előrelátó megfontolás.
......
Nem erősen idetartozik, csak egy vékony szálon kapcsolódik ehhez, és nem is elsősorban KG-hoz.

Amióta hülyének, és hüjének vallom magam, hogy békém legyen a tébolydában a sok hülye között -persze ezek meg mind normálisnak mondják magukat, ezért aztán sehogy sem hagynak nyugtot, pedig már a beszélő dinnyetojással is bepróbálkoztam- no, szóval egyfolytában (kis megszakításokkal amikor alszom, meg más dolgom van) azon töröm a fejemet, hogy mi ennek a végletes és végzetes jövörontásos politika támogatásának gránitszilárdságú alapot adó előzménye.
Egyelőre úgy tűnik, folklór liberalizmus , ami itt volt, bőséges építőkövet adott mindehhez,
Érdekes, de mellékes momentumok egyike, hogy -Magyarországon a Judaisztika tanszék előre valóbb volt, mint egy ilyen-olyan magyarmagyar tanszék létrehozása.
És akkor méltatlankodva álmélkodunk, hogy most éppen azt a politikát zabálják kétpofára, amelyik azt hirdeti, hogy márpedig itt, aki magyar az pirosfehérzöldet pisál, s aki nem, az ellenség. Sarkítva. Persze lehet, hogy rossz a példa, de ez a P-F-Z- pántlika sokféleképpen eladható, most éppen úgy, hogy nem vezet sehova, hacsaknem a pusztulásba, de a szembenézés nem erőssége ennek az 'országban. Inkább néz farkasszemet bárkivel és bármivel, mint önmagával pláne a tetteivel.

jaegtoer 2017.06.11. 08:35:29

... a szembenézés nem erőssége ennek az országnak, inkább...
[rohadt ragok. meg kéne már tanulnom magyarul]

jaegtoer 2017.06.11. 08:39:23

szembenézés... de jó hogy szóba került. megyek is a szemcseppemért.

Orica Középföldi 2017.06.11. 10:38:25

@jaegtoer:

Ez érdekes eszmefuttatás volt.
Ezzel nem azt mondom, hogy egyetértek, vagy vitatom. Is-is. Lépj hátra 2-3-7 lépést, és próbáld úgy szemlélni.

Azt gondolom, hogy a teóriákkal való küzdelmet rá kell bízni a tudósokra. Az őstörténe(tünk) tipikusan ez a terület. Aztán, hogy ebből lesz-e valami, ki tudja. Tudni konkrétan semmit, vagy igen keveset tudunk,innét aztán szabad a fantázia.

Azt nem tudom, hogy KG jelentős gondolkodó-e, de azt igen, hogy jelentős tudós.
Mire kiderülhet - ha egyáltalán - alulról szagoljuk az ibolyát, és senkit nem fog érdekelni.

Orica Középföldi 2017.06.11. 14:11:40

@parti_giano:

Bármikor, ha útba esik egy jó kis teázó, és ott meggondolhatom magam:))

jaegtoer 2017.06.11. 14:53:50

@Orica Középföldi: eszmefuttatásom különösen akkor kerülhet érdekes megvilágításba, ha felidézem és nyomatékosítom, hogy egyik meggyőződésem szerint a magyarok a zsidók némely elveszett törzse, amint azt maguk is említik valahol, már mint az elveszettség tényét, a magyarokat persze már akkor is agyonhallgatták.
Pedig az a fehérló, föld meg mittudoménmi kalmárjellegű adok-veszek honfoglalási etüd erősen hajaz valamelyest egy kis ábrahámos beütésre, de lehet, hogy Mózes. Mindenre nyitott vagyok.
Különösen hogy még a legeslegújabbkori esetekben is kiderült, hogy aki antiszemitaként exponálta magát, a sötétkamrában megvilágosodva mégiscsak ráébredt izraeli gyökereire, és bele is kapaszkodott két kézzel. Most nem jut eszembe a legutóbbi neve, de dicstelensége okán merüljön is örök feledésbe, hiszen nem lehet rá senki büszke, hacsak az a huncut Úr nem.

jaegtoer 2017.06.11. 15:44:40

@parti_giano: @Orica Középföldi:

Attila sírját keresni nem kell félnetek jó lesz.

Én a teázót javaslom, ott sok minden eldőlhet, reméljük nem a magyarokra esik.

Lehet, hogy álmodtam, de nagyon valóságosnak tünt ez a tavirat, mert a levélbontó késsel megszúrtam a bal mutatóujjamat és még most is érzem a szűrás helyét. Naszóval ez állt benne
'attila sirjaat, ne keresseetek, hagyjaatok a picsaaba stop el van lopva stop meeg csak nem is a kommunistaak voltak stop hanem diszmagyarba oeltoezoett, lopott lovakon .lovaglo viteezek stop akikben semmi viteezseeg nem volt stop nincs mit tenni, az uuriszeek éés a ius primae noctis beszuenteteese óta maar semmi sem a reegi stop reegen minden jobb volt stop soet amper stop.
baar utobbi csak pletyka stop mert keverte a primus inter pares-szel a sok tudatlan barma, stop viszont emez kiterjesztoe eertelmezeeseebe minden belefeer stop versus szop stop meeg a kufirc is stop szoval attila sirjaat hagyjaatok a picsaaba stop mert nem csak hogy elloptaak stop maar zaalogba is van csapva stop ees maar a zaalogjegyet is ellopta valaki stop hogy toepoertyuet ees szalonnaat csomagoljon bele stop ami meg is toerteent stop egy maasik hueje, meg begyujtott vele stop in college a meenesi uton meeg 88-ban stop. ezeert viselkednek ezek ugy stop mint akik be vannak sziva stop biztos buzgaarbol tudom stop.
Ezeert jobb vaalasztaas egy seance in teehouse stop sincerilly stop your well-wisher on Harvard UCL stop remeelem meeg nem keesoe.

jaegtoer 2017.06.11. 16:03:59

@Orica Középföldi:

Szeretném megjegyezni, hogy ha én alul leszek is, az ibolyát felülről fogom szagolni. This is my know-how, amit magammal viszek a sírba.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.11. 16:18:32

@jaegtoer: ez a másik attila, oszt e táviratot az ufók küldték neked.

jaegtoer 2017.06.11. 16:34:20

@parti_giano:

Gondoltam rá én is. Aztán arra is, lehet, én vagyok e.t. de szóba johetnek még az orosz hekkerek. esetleg az amerikai trumperek. Ma már minden lehet. Minden hülyeség előtt minden ajtó nyitva áll minden hülyének. Engem semmi nem korlátoz. Lám, a billentyűzethez is hozzáfértem.

jaegtoer 2017.06.11. 17:28:41

@parti_giano:

Ja, vagy úgy! Az esetben több és erősebb teára van szükség. Talán egy teafőző gőzmozdony és kávéfőzési funkció plusz jég-absolut opció kiegészítéssel megoldható, de az időbe telik.

jaegtoer 2017.06.12. 06:06:37

@Orica Középföldi:

Jó reggelt.

Tanulságos.
Az azért látszik, hogy nem látszik a jövő.

Orica Középföldi 2017.06.12. 07:05:12

@jaegtoer:

Jó reggelt!

Nem is szeretném, ha Nostradamusok futkosnának mindenhol:)

jaegtoer 2017.06.12. 07:22:29

ez sem rossz.
hvg.hu/gazdasag/20170612_adoemeles_orbankormany_adocsokkentes_szocho_jarulek_koltsegvetes

mégis felmerül bennem a kérdés, miért szeretnék oly nagyon a nagyvállalatokkal eltartatni a munkavállalóik és vevőik kifosztására szakosodott kkv-okat?

Micsoda jövő! orbánosodás vagy elbotkásodás.

Orica Középföldi 2017.06.12. 08:25:39

@parti_giano:

Jobb, ha nem tudod, de mindig van kivétel:)
Cuperus nem az ELTE-n végzett, kifejezetten előnyére vált, hogy kulturális antropológiát is tanult. Komoly karriert futott be a pasi.

jaegtoer 2017.06.12. 08:54:26

@Orica Középföldi:

miért? mi a baj pppéldául a Lengyel László nevű örökzölddel? ráadásul tőről is, gyökérről is, leveléről is szaporítható. mind évelőként, mind évutóként évszak rezisztens. új hajtást nem hoz, szállítást nem igényel, mindenhol ott van.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.12. 09:52:50

@Orica Középföldi: eh, a groningeni egyetemet csak 21 évvel alapították előbb, mint az eltét. van egyéb érved?

(egyébként szimpatikus ez a faklumpás ficek, de neked azért sem vallom be)

Orica Középföldi 2017.06.12. 10:47:56

@parti_giano:

eh:)), az eltével sem volt baj pár évtizeddel ezelőtt. De nézd meg, kik tanítanak manapság. Teljesen komolytalan.

Orica Középföldi 2017.06.12. 11:58:41

@parti_giano:

A ma 90 éves prof.em. barátom már 30 éve folyamatosan háborog, hogy kiket engednek be az egyetemre tanítani

Orica Középföldi 2017.06.12. 12:04:24

folyt.

Az öreg közgazda, tanította Kósát anno, és ma is szégyenkezik miatta, mintha az ő bűne lenne egyedül ez a véglény.
Matolcsyit azért jobban rühelli:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.12. 12:47:59

@Orica Középföldi: azért ezt a tanítvány-diák viszonyt az apa-fiú kapcsolathoz illik viszonyítani. kivétel, ha szexuális viszonyra került sor a tanerő és az tanítvány között. no de ki akarja megdugni a lajost vagy a gyurkát, ugye?

Orica Középföldi 2017.06.13. 07:18:36

Jó reggelt!

"„A Bibó-emlékkönyv volt a Kádár-rendszer intellektuális vége, sírköve, ez a kötet pedig… és ezt a mondatot nem fejezem be” – adta meg az alaphangot Gyurgyák János a Hegymenet című tanulmánykötet bemutatóján"

Ezzel a mondattal hosszan tudnék vitatkozni. Igazi, aprócska elefántcsont-toronyban megfogalmazott konklúzió.

Érdekes Lakner írása.

168ora.hu/lakner-zoltan-konzervativok-ebredese/

jaegtoer 2017.06.13. 09:39:03

@Orica Középföldi:

A konzervatívok sosem aludtak, mivel már kihaltak.
Ezek a mostani lamentálók meg mind mindent elbasztak, amikor rajtuk volt a sor.
Persze megállapíthatják, hogy nem ilyen lovat akartunk, de hát már nem is ló az, hanem hiéna. Ezért a tanácstalanság, a tétovaság.
Azt azért mindenesetre illő lenne felismerni, hogy egy céltudatos tolvaj feltartóztatását és működésének megszüntetését nem karácsonyi és húsvéti üdvözlőlapokba fogalmazott ájtatos szemrehányásokkal szokták megvalósítani.

Amíg a televízióban szanyi tiborokat, lendvai ildikókat és botka lacikákat szólaltatnak meg a jövő reményeiről, addig igazán érthető az a szellemi tipródás ami folyik vice-versa bal-jobb, fent-lent s a szélrózsa minden irányában.

A mű értékéből mindez nem von le semmit, s ha kemény vászonkötésben van kiadva, akár ütős fegyver lehet megfelelő kezekben, bár már legalább ketten a szívlapátra vagyunk fölesküdve..

jaegtoer 2017.06.13. 09:50:43

@Orica Középföldi:

Amúgy meg végképp el lennék keseredve, ha valós párhuzam létezne a két könyv tekintetében.
A Bibó könyvet '79-ben adták ki, s utána még 11 évig vitézkedtek a szocialisták, végigvitték a gyengéd megértéssel takargatott spontán privatizációt, amit 900 ezres munkanélküliségben csúcsosodott ki 1994-re.
Úgyhogy ez a jó Gyurgyák Jánosom tulajdonképpen azt mondta, hogy kb 2028-ra tervezik elmozdítani az A Szabadságharcost, és kb. 2032-re, esetleg valamivel előbb beáll a totális csőd. Szép kilátások.

-Nővérkék! Ma az égkék, enyhén gumírozott szobába szeretnék játszódni ebédig. Lehet?

Orica Középföldi 2017.06.13. 10:26:58

@jaegtoer:

"A konzervatívok sosem aludtak, mivel már kihaltak. "

Nananana:) Ne tolj egymásra idősíkokat. Más volt a reformkorban konzervatívnak lenni egy arisztokratának, mint 100 évvel később, és más ma. (Megérne egy Cuperus-elemzést, kit tekintünk ma konzervatívnak:))
Nehezen, vagy nem leválasztható, hogy a konzervatívok vallásosak. Pedig erre is igaz, minden bogár rovar de nem minden rovar bogár.

Ma, nálunk konzervativizmusról beszélni elég mulatságos. Lásd a Mandíner bedarálásáról írt cikket és kommenteket.

Hajlok arra, hogy elfogadjam JT megfogalmazását. De, nem feltétlenül.

Orica Középföldi 2017.06.13. 10:31:41

@jaegtoer:

"
-Nővérkék! Ma az égkék, enyhén gumírozott szobába szeretnék játszódni ebédig. Lehet?"

lehet, de délutánra kérd a rózsaszínűt, mielőtt elér a homofóbia vádja, pedig csak játszani szeretnél:))

Orica Középföldi 2017.06.13. 10:35:13

@jaegtoer:

"Amúgy meg végképp el lennék keseredve, ha valós párhuzam létezne a két könyv tekintetében."

Később erre is reagálok (talán), de most rohanok.

Orica Középföldi 2017.06.14. 06:28:11

Szórakoztatóan pimasz:)))

"Végezetül kár reménykednie Orbánnak abban, hogy a bizánci nemzetközösséghez való társulást követően őt, mint társuralkodót a felcsúti stadion falain a bizánci mozaikművészet mesterei fogják megörökíteni. Ezek a művészek kizárólag az ún. ikonográfiai kötöttséget szem előtt tartva alkothattak, és az ábrázolt személyeket idealizálták ugyan, de az ízlésük, már a témaválasztásukat tekintve is, egészen kifinomultnak volt mondható."

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1356356477775615&id=100002038264412

****

Visszatérve a (foto)poszthoz, elolvastam a civiltörvényt. Hányadék.

Orica Középföldi 2017.06.14. 08:37:36

Egy kis pihi:)

Minap szóba került nálunk Matula bácsi, és gyermekem természetesen nem tudta ki az a Bánhidi László. A filmbe szagolás után ezt is megnéztem:

www.youtube.com/watch?v=P6Uc2vZadxo

jaegtoer 2017.06.14. 09:01:30

@Orica Középföldi:

Talán ezért nem hemzsegnek bojárgáborok a politikusok között:)

jaegtoer 2017.06.14. 10:01:45

@Orica Középföldi:

Nem vagyok biztos abban, hogy az alattvalók közül bárki is értené, mi is van ott leírva. Maga a célszemély talán még érzékelheti, hogy ez nem egy ájult méltatás munkásságát illetően, de hogy sem mélységben, sem magasságaiban nem tudja követni, az egészen biztos.
Az azonban könnyedén elképzelhető, hogy Oroszhon-beli történésekről értesültek szívják a fogukat, milyen jó lenne, ha már itt is ott tartanánk.

A civil törvény elolvasásához még gyúrnom kell egy kicsit.

Olvastam, hogy az MVM 2 milliárdot játszott át a fideszes média pénznyelőknek, plusz fél milliárdot a CÖF-nek, legalábbis eddig ennyi derült ki.

Tudni kell még, hogy az új tulajdonosi struktúrában a FŐGÁZ a megújult nevű Nemzeti Közművek Zrt (NKM) tulajdonába került, oly módon, hogy az NKM tulajdonosa pedig a magyar állam, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az MVM Magyar Villamos Művek lesz.
Ha kiegészítő információként hozzáteszem azt a köztudomású, de nem reklámozott tényt, hogy az árszínvonal fenntartása mellett a működési költségeket 30 %-kal (8 mrd Ft-tal) kellett csökkenteni, és ez csak egy keskeny, ha nem is a legvékonyabb szegmense a gazdaságnak, akkor már sejthető, hogy miből telik az állami finanszírozású bűnszövetkezeti formában működő CÖF-nek juttatott milliárdokra, a futbóléisták (mert futballról anakronisztikus beszélni) akár 250 millió Ft/fő juttatásaira, s Storck napi 800 ezer Ft-ot meghaladó javadalmazására, a többi összességében felsorolhatatlanul hosszú tolvajlásokra, miközben nem telik az egészségügy kiadásaira, az oktatás szükséges finanszírozására és sok minden másra, ami az ország és az emberek alapvető érdekét szolgálná.

A Lázárnak történő alapos beolvasást követően, mégis megválasztották a fidesz helyi jelöltjét a csanádpalotai időközi választáson.

Tehát összességében mégis csak azt kell mondjam, hogy minden rendben van, mert ha ez lehetséges, akkor bennem van a hiba, és tényleg baszódjanak meg az emberek, ha erre van nekik igényük.

Összegezve mégiscsak az a járható út, hogy teljes passzív rezisztenciába kell vonulni, és szabadjára kell engedni a dolgok folyását addig, amíg a támogatók száján kifolyó szar visszafelé kezd tódulni. Lesz ami lesz.

Nehéz elhinni, bár nem lehetetlen, hogy az ami zajlik, az nem éri el az emberek ingerküszöbét.
Tény azonban az, hogy mit látok a tv-ben feszt? Folytatólagosan. Na mit? Lendvai Ildikó, Szanyi Tibor, Gyurcsány, Mesterházy, Bokros és ki tudja még milyen levitézlett alakok foglalják el a teret, tartják távol, illetve pocskondiázzák azokat a fiatalokat, akik a maguk amatőr módján próbálnak tenni valamit.
Attól tartok, Botka szereplése is inkább tartósítja a zűrzavart, mintsem csökkentené, vagy tisztázná, hacsaknem inkább fokozza.
Nem hiszem el, hogy nincs jogtechnikai lehetőség az anomáliák jogi útra terelésének olyan szervezeteknek amiknek elvileg ez lenne a feladata, van rá pénze és apparátusa. Ha pedig nem így van, akkor mire az időnkénti zajongás? Úgy olcsóbb?

jaegtoer 2017.06.14. 11:38:25

Szijjártó Péter: "Emberek százai meghalhatnak ártatlanul, az nem érdekes az Európai Bizottságnak"

Valamelyest képmutató és hazug állításnak tűnik ettől a nímandtól, mert a hazai 32000, azaz harminckettőezer halott az egészségügyi ellátás illetve el nem látás során egyáltalán nem háborította föl, mint ahogy a gazdáját, a nemzetvezető szabadságharcost, Orbán Viktort sem, az emberminisztérium vezetőjéről meg szót sem érdemes ejteni, hiszen embernek is legalább akkora selejt, mint miniszternek, Isten szégyenkezik, az evolúció meg kérdőjellé alakult.

Orica Középföldi 2017.06.14. 20:09:20

@jaegtoer:

Tényleg nem érdekel, hogy ki, mit lotyog, hazudik, stb. a nervezérkarból. Se nézni, se hallgatni nem bírom őket - merő önvédelemből.

Nem kell elolvasnod a civiltörvényt. Rendes reakció-cunami van. Amerikai nagyköv, kemény hangú közleménye, politikai autizmus (német sajtó), Jávor panasszal fog élni az EB-nél, ha Áder aláírja. Ez nem lesz zökkenőmentes.

Nem elhanyagolható, hogy átszakadt egy pszichés gát, amikor egy civil visszaszólt Lázárnak nyilvánosság előtt. Úgy vélem, ez szaporodni fog.

***
Amíg a maszop a térképen van, látni fogod az embereit - ha akarod. Én nem akarom.Már nem tényezők. Ami viszont érdekes, nagyon nekiesett a Momentumnak mindenki:))

jaegtoer 2017.06.15. 16:01:50

Hűha! kitört a világrend. Ma nem történt semmi, én sem történtem. süt a nap, alakul a bőrrák, nő a koleszterin és a vércukor szint, és sokasodnak a hülyék, de legalábbis uralják az egyharmadnak rendelt kétharmadot. Minden menetrend szerint. Végre!
Valaki azt mondta ma, hogy a tehén tőgye nem a tehén szerves része. Mondtam, csak azzal a megkötéssel tudom elfogadni, hogy a tőgynek nem szerves része a tehén, különben meg mi a helyzet a víziló sörényével?

Orica Középföldi 2017.06.16. 06:07:12

Jó reggelt!

Nem tudom milyen történész-régész Langó Péter, de új könyve dühítően jó ajándéknak tűnik, ha van hibbant a családban:))

librarius.hu/2017/06/14/turulok-es-arpadok-typotex/

@jaegtoer:

" Ma nem történt semmi"

Dehogynem. A nap különböző intenzitású történések lenyomata, legfeljebb nem közérdekű.

guma 2017.06.16. 11:38:53

hahó!

nem történt semmi...

hahahaha

ez a semmi "gyilkol" a legjobban, ha nem vigyázunk.
(holnapra betettem Konok nagyon keserű írását)

Orica Középföldi 2017.06.16. 13:22:03

@guma:

Konokot úgy húzza be a depresszió, mint örvény a falevelet. Ezt az írást inkább szakembernek kellett volna megmutatni, mint kitenni.

guma 2017.06.16. 16:49:45

@Orica Középföldi:

nem tudom, hogy ártott-e jobban magának a nyilvános gondolataival - de az biztos, hogy több mint tanulságos (több okból)...

"Döbbenten nézünk magunkra."

jaegtoer 2017.06.16. 20:43:55

@guma: Miért is lehetne a semmi helyett valami.

Áder pöcs János hozta a papírformát, nemde?
Valahogy meg van szokva, hogy a legnagyobb magyar közjogi méltóság jelenleg egy szánalmas pöcs.

jaegtoer 2017.06.16. 21:34:58

@Orica Középföldi:

így múlatja valaki az időmet a facebook, miközben kimentem a teraszra, hogy bekopogjak magamhoz, itthon vagyok-e, s ha mégsem,akkor megnézhessem, kint vagyok-é?

EBV: Meg kell állapítsam, kegyed el van maradva. Maga még mindig a Duális Korba képzeli magát, ami a Jó és a Rossz küzdelmének időszaka.Vegye tudomásul, hogy már rég beköszönt a Triászok Kora úgy mint a Sötétség, a Butaság, és az Antipátia Kora. Persze ez még mindig jobb, mint a Quadrát. Az előbbi három készíti elő az utóbbi bevonulását a lelkekbe. Majd akkor picsogjon, kérem tisztelettel. Magának fogalma nincs milyen tűpontossággal rajzolódik a panoráma a lakószekrényem kulcslyukán keresztül, miközben a fáról lepotyogott génmódosult humanoidtársaim némelyikét van szerencsém szemlélni, ahogy bekúsznak a látómezőmbe. Fel a fejjel!:)

Majd kisvártatva csak úgy bele a kellemes júniusi este vendégként érkező könnyed szellő fuvallatába szórva:

EBV: Én nekem nem tetszik semmi, nem tetszikelek semmit, nincs is szivárványjel gondom mondta az imént Duli-Fuli a törp, és durcásan letörölte a szivárványt az égről, majd meghökkenve nézett az erdei tisztásra, amelyen a virágok a szivárvány összes színében pompázva csúfondárosan vigyorogtak rá.

guma 2017.06.16. 21:52:11

@jaegtoer:

csak az áder?

nehogy téged is puszival köszöntsön kövér, leszűkített "érdeklődésedért".

jaegtoer 2017.06.17. 06:34:08

@guma:

Jó reggelt!

Mondasz valamit. Attól a 'buzitól' még kitelik.

Hanem mi az az emlegetett Konok szösszenet? Én nem találtam semmit. Igaz a pöcsáderi fejlemény megzavarta az áramköreimet, ezért a keresőmotorom inkább csak prüszkölt, mint működött.

Orica Középföldi 2017.06.17. 07:01:20

@jaegtoer:

Nem picsogok, szemlélem magam körül a világot:)

A Sötétség, a Butaság, és az Antipátia szűrőként funkcionál, de alapvetően minden az érzelmekről szól. Az érzelem - látszólagos - hiánya is az érzelemről szól. Nagyon-nagyon leegyszerűsítve a jó és a rossz harcáról.
Az, hogy ez most - kormányzati felhatalmazással, sőt! ösztönzéssel - nyilvánosan zajlik, végtelenül káros, és beláthatatlan következményei lesznek. Az egyénre nézve, a következő nemzedék szocializációját tekintve egyaránt.

(Egyik tipikus történetem, egy nő, aki a látszatok rabja, egyben rabszolgája (így szocializálódott), állandóan arról panaszkodik, hogy az ő hihetetlen érzékeny lelkét senki nem érti meg, kvázi folyamatosan megtapossák, pedig csupán arról van szó, hogy végtelen önzését (van oka és magyarázata), humortalanságát, nem túl éles eszét nem igazán tolerálja a szűkebb környezete. A tágabb meg - szokás szerint - magasról tesz rá.Ilyen egy szeretetlen gyerek boldogtalan felnőttkora.)

Visszatérve a depresszióhoz, nem csak a konoki út létezik, bár ez a gyakoribb. Én az írástudó felelősségén méláztam egy kicsit. Szabad-e, már szinte kontrollálhatatlan negatív érzelmek mellett Írni?

Orica Középföldi 2017.06.17. 07:21:53

@jaegtoer:

Olvastalak Gumánál:)

"Nincs rosszabb, mint egy vicces, ellustult, tohonya és figyelmetlen Isten."
Ez az egy opció van?

jaegtoer 2017.06.17. 07:26:10

@Orica Középföldi:

egyáltalán nem állítottam, hogy picsogni méltóztatnál. Az annak a FB-os szociálpolitikusnak lett írva, aki nagyon hosszan, elolvashatatlanul hosszan kesergett.
Még nem mertem elolvasni, megnézni válaszolt-é.

Hogy szabad-e írni olyan állapotban! Kell.
Legyen nyoma, hogy mi a helyzet. Ez Konokra nézve nem jó, mert körbe-körbe jár, és könnyen bele lehet szédülni. Nem csak neki, hanem az olvasónak is.
De én szerencsés vagyok. Mindig találok egy felelőst.
Lásd:)
offforever.blog.hu/2017/06/17/konok_peter_nagyon_keseru_irasa/full_commentlist/1#c33246011

jaegtoer 2017.06.17. 08:35:12

@Orica Középföldi:
Írtam még egyet:)

Oh, hogyne lenne másik opció! De ez mindent megmagyaráz, mert olyan..., olyan... univerzális.:)

Orica Középföldi 2017.06.17. 09:16:03

@jaegtoer:

"Hogy szabad-e írni olyan állapotban! Kell.
Legyen nyoma, hogy mi a helyzet. Ez Konokra nézve nem jó, mert körbe-körbe jár, és könnyen bele lehet szédülni. Nem csak neki, hanem az olvasónak is. "

Szórakoztató vagy:)
Leírod, hogy kell, majd megindoklod miért nem.

***

Kinek írtál fb-on? Ki picsogott? Ez nekem nem derült ki.

***

Egy vezető kiválasztásának, alkalmasságának nem szempontja a nemi identitás.l Ennek nyilvánossága csak a zsarolhatóságot zárja rövidre. A sajtó ebben nem találja az arany középutat, pedig van.
Az több szinten szórakoztató, és komoly etikai sajtóbakinak tartom annak kiemelését, hogy a luxemburgi kormányfő férje vesz részt a first ladyk programjain. Mire jó ez? (Költői volt a kérdés.)

A Pride valóban nem szép látvány, de a május elseje se a ligetben. Csak azt már megszoktuk.

jaegtoer 2017.06.17. 09:58:27

@Orica Középföldi:

Csak alaposan körüljártam a kérdést.
Véleményem az, hogy kell írni, jó is hogy ír, akkor is, ha ez neki személy szerint nem használ, és az olvasóra is hordoz veszélyeket. De ettől - még kell.

Remélem, sikerül be linkelnem:
www.facebook.com/mate.botos.5/posts/1397071193662653?comment_id=1398691126833993&notif_t=like&notif_id=1497659153740530

Május elsejét se lájkolom:)

jaegtoer 2017.06.17. 09:59:46

Ja, az Ákos Tárkányi hsz lesz, s ott válaszoltam.

guma 2017.06.17. 11:27:00

@Orica Középföldi:

tökéletes a befejező témához írt véleményed. szinte az enyémet írtad le...

a Konok témát, még magára nézve sem tartom veszélyesnek (ennek gyakorlati oka van). szakember nem vagyok, viszont hallottam, hogy egyre többen simán lemondanak a kemoról és a fényevés sem kell nekik...

guma 2017.06.17. 11:33:51

@Orica Középföldi:

bocs!

az utolsó két mondatomnak szinte semmi észszerű köze nincs egymáshoz - sőt szünet van köztük...

Orica Középföldi 2017.06.17. 15:54:27

@jaegtoer:

Elolvastam. Kár volt. Rdos poros nyomába se ér a palinak, pedig az se piskóta.

jaegtoer 2017.06.17. 20:32:00

@Orica Középföldi:

Elolvastaaad? Szörnyű! Sose bocsátom meg magamnak.:)

Orica Középföldi 2017.06.18. 07:26:13

@jaegtoer:

Semmi baj. Csak utólag tudom eldönteni, időpocsékolás volt, ezt a fazont soha többet nem fogom olvasni.

jaegtoer 2017.06.18. 11:53:05

Szép napot!

Nincs minden veszve:
"Az amerikaiak 7 százaléka szerint a csokis tej barna tehenekből jön"

444.hu/2017/06/17/az-amerikaiak-7-szazaleka-szerint-a-csokis-tej-barna-tehenekbol-jon

Ha ehhez hozzá veszem hogy Fásy Zsülike magánvádas perében birói elrendelésre (?!)
éber rendőrségünk Szily Lászlót elővezette, s ha már kéznél volt rabosította is, akkor a globális veszélyeket illetően nincs okunk optimizmusra.

guma 2017.06.18. 19:05:10

@Orica Középföldi:

@jaegtoer:

az a baj, hogy ahogy olvaslak benneteket a tekervényeim egyre jobban kanyarognak és találnak rejtett elágazásokra...

leblokkoltok. legtöbbször csak élvezem az "új", rejtett világot mert egyre értelmetlenebbül fejezem ki magam.
na most, lehet, hogy innom kellene mielőtt megszólalok?

jaegtoer 2017.06.19. 07:09:51

@guma:

Milyen új rejtett világ?
Inni viszont nem kellene, hanem kell. 2-3-4 liter folyadékot naponta. Hogy ez sör vagy fröccs, vagy csak simán vízalapú, az már személyes tartományba tartozik

jaegtoer 2017.06.19. 07:32:50

Jó reggelt!

Mégiscsak rendelkezik szociális érzékenységgel a Kormány.
Focistáink díjazását azért kell az évi 125 millió Ft/év/fő mértékről 250 millió Ft/év/fő -re emelni, hogy 35 éves korukban, kiöregedvén a pályáról tisztes tőkével vissza tudjanak vonulni.

Ez feltehetően a munkaalapú társadalmat építő fidesznek a munka megbecsüléséről szóló opusza, bár kicsit oposszum szagú ez az opusz s már olyan régóta bűzlik, mint az 50 éves korára megtáltosodó Mészáros Stróman Lőrinc vállalkozói zsenijének közpénzekkel kibélelt legendája.

Mindenesetre megnyugtató észlelni, hogy minden magyarok atyja, tolvajok mentora és gyámolítója nem feledkezik meg az övéiről.

Orica Középföldi 2017.06.19. 09:57:14

@jaegtoer:

Na, végre megtaláltam, és még nem tértem magamhoz a heroizmus :elismerésétől:))

Orica Középföldi 2017.06.19. 10:41:15

Az olasz hatóságok elsőként üdvözölték vasárnap azt a vatikáni bejelentést, miszerint az egyház egy tervezeten dolgozik a korrupciót elkövetők, valamint a szervezett bűnözés tagjainak kiközösítésére. (propeller)

Egyértelmű, hogy a Vatikánban nem olvasnak elég Lánczi Andrást. (Jávor Benedek)

Orica Középföldi 2017.06.19. 18:44:11

Trutykó és Trump.
Ezt is megtudtuk - bár nem akartuk. Pazar kommentek vannak a 444-en:))

Orica Középföldi 2017.06.19. 18:54:05

@jaegtoer:

A posztban, ami nagyon gyenge, benne van SF egy évvel ezelőtti , hasonlóan nagyon gyenge eszmefuttatása. Na innen eljutni a heroizmusig, az egy igazán figyelemre méltó fejlődési pályaív.

kkbk.blog.hu/2017/05/06/skrabski_fruzsina_a_tyukeszu

Nem szeretnék több időt/szót/gondolatot vesztegetni erre a témára.

guma 2017.06.19. 19:44:08

@jaegtoer:

"Milyen új rejtett világ? "

ami a kanyarokban szövegeitektől feltárul...

ettől dadogok, habogok és nem vagyok értelmes. na ezt feldolgozni, nem semmi.
tudtam, hogy buta vagyok, de, hogy ennyire az titok volt számomra...

guma 2017.06.19. 19:52:15

@Orica Középföldi:

jeszusom!

hogy keveredtél oda?
én jó pár éve hűtlen lettem hozzá, mert anno a csipetcsapatban volt akivel szinte baráti viszonyt ápolt és eleinte meg-, meglátogatott minket és pár vitát levágtam vele... ennyi.
(bár próbáltam megérteni. de nem ment. ezt a gyíkon gábrissal is lejátszottam... de ott is bedobtam a törülközőt, mert felfogni nem tudom hogyan lehet valaki ilyen vonalas.)

Orica Középföldi 2017.06.20. 06:50:14

@guma:

A történet hosszú, ám egyszerű:))

Megjelent egy/a könyv a jezsuiták támogatásával, ami várható módon hullámokat vert. Na nem a tartalom, azzal a kutya nem foglalkozik, hanem a vegyes szerzői lista. A habonysajtó árulást vizionál a konzervatív értelmiség részéről, és ennek sokféle módon hangot ad - már teljesen függetlenül a könyvtől Az csak apropó volt.

Legújabb fejezete a Heti Válaszban megjelent páros interjú Botos Máté és Megadja Gábor közreműködésével. Ez önmagában egy pikáns sztori, de ezt majd elmesélem.
Na ebbe szállt be SF.

Rákerestem a nőre a gugliban, és megakadt a szemem a tyúkeszűn, ami kiváncsivá tett:))
Nem nyert bennem olvasót a blog, mert a szerző nem tud írni. Ehhez képest nekem már elhanyagolható, hogy mit akar eladni.Egyszeri kirándulás volt részemről.

***

G kedvenc mondata, butus vagy ( talán így hangzott), az ő szemszögéből szó szerint azt jelenti, (libsi) vonalas vagy, bár ezt soha nem fejtette ki.

***

Hé, én villanyt szerelni nem tudok.

dr. jenőke (jenőke) 2017.06.20. 11:13:50

@Orica Középföldi:
Cserébe egy vers.

CSEPELI SZABÓ BÉLA: Méhek és darazsak

– Mondd apám,
ez a lármásan fortyogó gyűlés,
ez a parázsló, mérges hangulat,
néked mit juttat az eszedbe?

Azt fiam, hogy a darazsak
épp úgy rajzanak, mint a méhek,
de sajnos nem termelnek mézet,
csak mérget és parazsat.
---

Orica Középföldi 2017.06.20. 12:54:34

@dr. jenőke (jenőke):

De jó, köszi:))))

Lehetnél gyakrabban, hiányzol:(

jaegtoer 2017.06.20. 17:59:54

Mi mindenre jó a plakátbuli?!
MSZP kilőve, mert nem kétséges, hogy Botkát félreállítják, amint lehet.
Az Együtt is kipipálva, mert beállt az mszp helyére plakátmutyizni egy kis előnyért a keresztapával.

Ebből következik, hogy alakul a papírforma.

Orica Középföldi 2017.06.21. 07:03:44

Jó reggelt!

" Az is vitatott, hogy hol kezdődik a Balkán. Metternich szerint a kertje végében. "

Ez is jó, de alapvetően nem erről szól a kiváló interjú.

168ora.hu/hegymenetbol-lejtmenetbe-szelenyi-ivan-az-igazi-valtozashoz-hevulet-nem-eleg/

jaegtoer 2017.06.21. 08:55:25

@Orica Középföldi:

A török hódoltság nem múlt el nyomtalanul.
Amiről Szelényi beszél azért lehet/van úgy, ahogy, mert a Balkán minden lépcsőházban, minden utcán jelen van, és akarjuk nem akarjuk, a lelkek winchestereibe beégtek az alapprogramok. A leigázott népek 'hátán' alakult államoknak van egy közös jellemzője, ami jól megfigyelhető a török uralom sújtotta országokban. Oroszországban a török uralmat a tatár/mongol fennhatóság pótolta. Lehet, hogy ez marhaság, de a bezárkózottság, és a nyitottság kettősségének lehet egyik magyarázata.
Magyarországi nyugatellenesség melegágyának jó trágyája volt a Habsburg-fennhatóság is, melynek már a kezdete is jelzi, hogy Magyarország mindig is csak egy lap volt a kártyapakliból:
"A török uralom alatti országrész településeinek jelentős része a kora újkor során a háborús időszakok pusztításai miatt fokozatosan eltűnt a föld színéről, és a 17. század második felére a terület néhány önvédelemre berendezkedő mezőváros kivételével gyakorlatilag elnéptelenedett. A pusztulás okozója elsősorban nem is a törökök uralma volt, hanem a kegyetlen háborúk, különösen a Habsburgok által alkalmazott idegen zsoldoskatonák szüntelen gyilkolása, fosztogatása. A 17. század második felében Zrínyi Miklós hősies erőfeszítésekkel próbálta megszervezni a törökök magyar vezetéssel történő kiűzését az ország újraegyesítése érdekében.
Bár Bécs mindenáron kerülni akarta a háborút, az oszmánok mégis támadást indítottak és bevették Érsekújvárt (1663). Zrínyi Miklós horvát bán látványos sikereket ért el az 1664. évi hadjáratokban. Ilyen nagy haditette volt a törökök utánpótlását biztosító eszéki híd felégetése; emellett még számos dél-dunántúli várat visszavett a törököktől. A hadi sikerek gyors kiaknázását a hadjárat folytatásának elrendelését halogató Udvari Haditanács nem tette lehetővé. Zrínyi győzelmei és a többnemzetiségű keresztény erők által sikerrel megvívott szentgotthárdi csata ellenére a franciákra féltékeny Habsburgok békét kötöttek Vasváron. Ezzel az osztrákok nemcsak a status quót állították vissza, hanem oszmán kézen hagyták azokat az 1660–64 között szerzett területeket, amelyek visszaszerzésére a magyar rendek annyira törekedtek (köztük Váradot is). Mindez teljesen kiábrándította Zrínyit az udvarba vetett hitéből, és Habsburg-ellenes szervezkedésbe kezdett." [wiki]
Ha mindehhez hozzávesszük a Werbőczy féle nemzet fogalmát, akkor azért látható, hogy mindent nem lehet a sem a törökre, sem a Habsburgokra fogni.
Ehhez kellett a Kárpát-medencébe érkezés kései időpontja, amelyből megállapítható, hogy a magyar történelemből teljesen kimaradt a romanizáció. Ez a mai napig behozhatatlan hátrány, Tehát politikailag lehet, hogy igaz a 100-150 éves megrekedés, de kulturális vonatkozásban -a tömegesen megjelenő egyéni teljesítmények sokasága és nagyszerűsége ellenére- ordítóan hiányzik mindaz, amit a romanizáció sikerre vitt Nyugat-Európában.
Mindazonáltal fogalmazhatok megengedőbben is.
A Nyugat-Római és a Kelet-Római Birodalom utódállamainak határán pöffeszkedő magyar 'nemzet' ritka kivételektől, és igen rövid ideig tartó időszakoktól eltekintve mindig is szart a nagy többséget kitevő népességre.
Éppen, mint ma.

Orica Középföldi 2017.06.21. 09:34:46

@jaegtoer:

Nem vagyok sem annyira képzett, sem annyira okos, hogy bármely elképzeléssel/állásponttal vitázzak.
Olvasok, és megengedem magamnak azt a luxust, hogy vagy elhiszem, vagy nem. Vagy be tudom illeszteni az értékrendembe, vagy nem.

Nekem elfogadható az 500 éves visszatekintés (ld. Csernok, egy sziszifuszi statisztikussal soha nem szállnék vitába, megölne az unalom:)) ), de értem Szelényit is. Más a kiindulási pontjuk, más struktúrájú a szemléletük. Azt gondolom, ez, a témát tekintve részletkérdés, de egyébként mégse.

Azzal mindenesetre egyetértek, hogy a mindenkori elit felelőssége nem vitatható. Akkor sem, ha egy büdös szót se tudtak magyarul.

Na, ehhez lassan kezdünk visszatérni:))

jaegtoer 2017.06.21. 10:01:32

@Orica Középföldi:

"_egy sziszifuszi statisztikussal soha nem szállnék vitába, megölne az unalom:)) ), _"
A statisztika olyan megtévesztő.
Az adatok dinamikája egészen elképesztő információkat képes megmutatni, vagy újabb kutatásokra sarkallni.
Ha kicsit jobban sarkítom, a történelmi ismeretek nem egyebek, mint mesteri módon értelmezett statisztika szöveges megjelenítése, s ahol elfogynak a szavak, jönnek a számok és fordítva. Nem egy esetben ferdítve:)
Most olvastam, hogy a fidesz Németh Szilárdban meglelte a jól használható univerzális panelprolit. Még ha egzakt módon, nem is ez volt leírva.
A HVG-ben érdekes volt Bauer felvetése is, az ellenzék és a kormányzók 5 azonosságáról.

Orica Középföldi 2017.06.21. 14:56:27

Alkalmi versezet a 80 éves Wittner Máriának, aki évekig mögöttem ült a Parlamentben. Ez a címe annak a költeménynek, amellyel Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke lepte meg a nyolcvan éves Wittner Máriát.

Méghogy diéta. Simán hányok. A vers linkelésétől tekintsetek el.

Orica Középföldi 2017.06.22. 09:08:46

Hiába friss anyag, én még júniusban tartok. (Lenne vagy lesz mondandóm az újakhoz is, de még nem tartok ott:))

Bármennyire is értek a politikai kommunikációhoz, bármennyit is foglalkoztam vele az elmúlt, közel húsz évben, mindig van mit tanulni. Most például a kávézóban egy szarkahangú asszony rendelt egy teát, majd két lépésben eljutott az asztalcsapkodós sértődésig, mikor megkérdezték tőle, hogy milyet.(Ceglédi Z)

Erről megint eszembe jutott, fantasztikus a magyar nyelv:)) Micsoda jelző:)))

mackó manó 2017.06.22. 11:14:36

@Orica Középföldi:

A vers linkeskedésétől eltekintek:) Üljön csak ott, ahol, mint egy felkiáltójel minden irányba és mindenkinek örök okulásul. Megérne az is egy misét, mennyi Wittner Mária ül s ágál ott még férfi kiadásban s akikhez képest WM egy szabályos WIM, vagy mondhatni hokedli a sámlik között.
Ah, az ifjúság, s a megszépítő messzeség.
Azt viszont nem is sejtem mit gondolnának a koszorús költők mind a tárgyban, mind a formában? +lezsáki katarzis.

mackó manó 2017.06.22. 11:19:11

@Orica Középföldi:

hiába, na! engem feldobott (majdnem a mennyezetre) a kitörő eufória, hogy a magyar átlagfizetés alulról eléri az uniós minimumot. Haladunk na.
Ehhez csak azt kell tudni, hogy 4 évvel ezelőtt a munkatársaim még az országos átlaggal pariban voltak, ma 60 ezerrel vannak lemaradva.

mackó manó 2017.06.22. 12:12:40

Hawking azt sürgeti, hogy mielőbb fel kell készülni arra, hogy az emberiség elhagyja a Földet.
Szeretném megemlíteni, én erre már évek óta készen állok, fel vagyok készülve.
Tehát rajtam nem múlik.

www.portfolio.hu/short/keszulj_fel_2050-re_10_milliardan_leszunk_a_foldon_es_nem_a_kinaiak_lesznek_a_legtobben.254425.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Orica Középföldi 2017.06.22. 15:16:26

@mackó manó:

Én is készülök, de a felhőket szemlélem, ki mellé ülhetnék le lábat lógatni.
Akárhova nem, akkor inkább az égig érő fa:))

mackó manó 2017.06.22. 19:49:27

Azt találta mondani korunk hőse, az az újdonsült 'neobarom' Viktorunk (© by parti giano) hogy:

"Orbánt megkérdezték arról is, hogy Emmanuel Macron újdonsült francia elnök arról beszélt: egyes kelet-európai vezetők számára az EU csak arra szolgál, hogy pénzt osszanak szét, anélkül, hogy tisztelnék az értékeit. A miniszterelnök erről azt mondta: nem volt szerencsés Macron belépője, szerinte "ez itt nem szokás, majd kiismeri magát".

Hát mi a szokás Viktorkám? Neked a hazudozás, meg a lopás, meg a csalás és képmutatás.. Másnak meg nem.

mackó manó 2017.06.22. 19:57:09

@Orica Középföldi:

Előbb kell tenni egy nagy kanyart Hattyú csillagképbe, vagy a környékére. Semmi láblógázás.
Maholnap légihidat épít a CÖF a Sziriuszra is.
A környéken lebzsel már a 100 kóbor kutya is, csak úgy dúskálnak a jó mócsingos cobákokban, jó dolgukban már vegetáriánus étrendre akarnak áttérni.... Ki hallott már ilyet?

mackó manó 2017.06.23. 13:50:16

Múzeumok éjszakáján együttérzően gondolok a könyvtárosokra, és A Könyvtárosra.
Beleállhatna a billentyűgörcs.

Orica Középföldi 2017.06.23. 17:33:07

24 óráig nem volt net, telefon, tv. Most pótolom, és erősen foglalkoztat, hogy mindent lemondok:))

100 kóbor kutya 2017.06.23. 21:40:42

Vau! Vau!

Mihozzánk is eljutott az a vau a szolgáltatókról, hogy egyik kutya, másik eb. Ezt nagyon sértőnek érezte magára nézve a falka, mert mi mindent alaposan csinálunk. A Kutyatanács öregjei viszont elmagyarázták, hogy ezt ne szó szerint értsük.
A legújabb dili az, hogy ezek a pénzünkre ácsingózó, magukat Szolgáltatónak csúfoló pénzszivattyúk ráálltak arra, hogy professzionális alkalmazásokat biztosítsanak elégséges szolgáltatással. Az öregek elmagyarázták, hogy ez olyan dolog, mintha a jó finom csülköt dróthálón keresztül nyalogatva kellene elkoptatni a csontig, de a fincsi velőhöz sohasem tudnánk eljutni.
Meg kell jegyezni: Elégséges Szolgáltatás.
És mind erre törekszik.
Mi már régóta azon vagyunk, hogy ennek ellensúlyozására kialakíthassuk a Minimális Igénybevételt, hátha a szolgáltatók növekvő magányukban nemi életet kezdenek élni az Elégséges Szolgáltatás nevű elhidegült házastársukkal. Persze, lehet, hogy impotensek.

Orica Középföldi 2017.06.24. 09:34:25

Elolvastam az interjút Kerékgyártó Istvánnal. (24.hu)

Részlet:
A regénybéli Vidra azt mondja az ország jogi karaira, akkor még csak három volt, hogy „a pestiek fúrnak, a szegediek isznak, a pécsiek pedig tosznak”.

Ez is valóságos.

Ön Pécsen oktatott.

Igen, a pécsi toszó karon. Kicsit szégyelltük a szabadosságot, de egymás között azt mondtuk, ez még mindig jobb, mintha piálnánk vagy egymást fúrnánk.

Jogászok! Tényleg így volt?

Kicsit kekeckedő a kérdésem, hány regényt lehet még kihozni a rendszerváltás körüli sztorikból?

jaegtoer 2017.06.24. 11:55:09

@Orica Középföldi:
Ha már jogászok...
...vannak azért makk, tök filkók, és még kisebb értékű lapok.
Betlire játszva nem véletlen, hogy a legócskább lap a nyerő.
És itt már régóta a betlizés megy.
21317. születésnapomon rá kellett ébrednem, hogy minden éppen olyan szar mint az elsőn, csak éppen másképp, valamint azzal a nem elhanyagolható különbséggel, ami az 1 és a 21317 között van. Úgyhogy 21316 születésnap benyomásai és tapasztalatai alapozzák meg a véleményem tarthatóságát vagy tarthatatlanságát.
A véleményem meg az, hogy: renonsz.

guma 2017.06.25. 07:15:18

@Orica Középföldi: :)

szerinted miért a mi flanciánk jutott eszembe a szöveg után...

guma 2017.06.25. 07:20:12

reggelt!

napsütéssel! :))))
nálunk komoly zuhi volt most és szürke ég.

@mackó manó:

szoknya tán jöhet a rövid gatyó! :))))

Orica Középföldi 2017.06.25. 07:30:24

@guma:

Azt csak te tudhatod:)) Én kettő és fél jogászt ismerek.

Orica Középföldi 2017.06.25. 07:57:14

Noha tudtam, hogy Szigetvári nem fog néppártot csinálni az Együttből, eddig követtem őket. Már Juhász elnökségének sem örültem, borítékolva láttam a szétesést, de Szelényi kilépésével végleg leírtam őket.

***
@jaegtoer:

Töredelmesen bevallom, - kártyatapasztalat híján - nem ismertem a renonsz kifejezés értelmét. Hallani hallottam, azt is tudtam kártyás kifejezés, de nem igazán érdekelt. (Ilyen hiányaim nem csak a kártya világában fordulnak elő. Építészek eszmecseréjét hallgatva, hogy családon belül maradjak, tök outsidernek érzem magam, és ez rendben is van, de nem kellemes:))

Na de! Most, hogy már kiokosodtam, igazad van.

****

Akárhányadik szülinapod van, egy biztos, az első kettőre nem emlékszel, a harmadikra is igen kevesen, inkább a mesélések transzformálódnak emlékké . Ez talán azért van, hogy ne legyen összehasonlítási alapod:)

Orica Középföldi 2017.06.25. 08:04:06

@jaegtoer:

Bakker rosszul nyúltam bele.

Szóval, ha nagyon sokáig élsz, el fogsz jutni az első kettőhöz, de az az élmény örökre a tied marad

Orica Középföldi 2017.06.25. 09:10:56

sztarklikk.hu/kozelet/harrach-rubovszky-nem-a-betegsegebe-halt-meg-hanem-szivhalal-okozta-a-halalat/325716

A kereszténységnek és a kultúrának olyan mélysége ez, amit nem feltétlenül szerettem volna megismerni.

jaegtoer 2017.06.25. 09:49:21

Zircen aztán tudják, hogy kell kimaxolni a Múzeumok Éjszakáját:

24.hu/belfold/2017/06/24/fennakadt-egy-fan-egy-repulo-zircnel/

guma 2017.06.25. 09:50:04

@Orica Középföldi:

Szigetvárit komolyabbnak és "erősebbnek" hittem.

Azt meg felfogni sem tudom, miért akarták akarták a törvényt megszavazni és Szelényit is erre kényszeríteni...
üzletelnek, üzletelnek? :((((

jaegtoer 2017.06.25. 10:04:59

@Orica Középföldi:

Nem értem, miért értetlenkedik a cikkíró.
Ha van agyhalál, akkor lehetséges a szívhalál is.
S mivel Harrach, mint agyhalott nyilatkozik évek óta, így nyugodtan beszélhet szívhalálról, bár a betegséghalál, mint olyan, azért egészen magasra tett lécre utal, persze ezalatt Harrach vidáman ugrálhat.
Egészen addig, amíg egy diszkrét kérésre, őt is be nem tolják majd egyszer oxigénpalackkal, tolókocsiban. Persze, majd orvosi csodává válik, amikor orvosi konzíliumot hívnak össze annak tisztázására, hogy miképpen lehetséges, hogy egy harminc éve agyhalott folytatólagosan tölthetett be választott képviselői tisztet javadalmazással, aláírásokkal, kamerába böfögött 25 %-os IQ-ra mért nyilatkozatokkal.
Ha valaki azt gondolná, hogy nem szívlelhetem őket, nagyon téved. Nagyon is szívesen lerovom a végtisztességet valamennyiüknél.

jaegtoer 2017.06.25. 10:09:45

@Orica Középföldi:

az első két szülinap a legfontosabbak, annak élményei vésődnek be alapprogramként -amit ugyan nem ismerek, de későbbiekben már mindent befolyásolnak. Azért említettem 'benyomást' is.
Mindazonáltal egyetértek, aztán majd meglátom, ha eljön az igazság pillanata, akarok-e mindenáronozni.

jaegtoer 2017.06.25. 16:36:01

@Orica Középföldi:

Balog...haha... a kisszerűség dáridója, avagy amikor a bilire szárnyakat ragaszt a szarba ragadt gondolat.

Orica Középföldi 2017.06.25. 16:54:27

@jaegtoer:

Több buta, kisszerű papot ismerek, mint okos nagyszerűt. Ezzel együtt nem általánosítanék, másnak más lehet az arány, de olvasva Balog megnyitóját - és ez a ..... hetedik éve miniszter - nem igazán akartam hinni a szememnek Ilyen szellemi sivársággal ritkán találkozom Igaz, nem edződöm Kósa vagy Gyurika hallgatásával.

Orica Középföldi 2017.06.26. 06:17:36

Jó reggelt!

Érdekes írásokat olvasgattam a napokban.
Szegedi Csanád bölcselkedik, nem túl izgalmasan, és elég vitathatóan de érdekes képet fest Vonáról. Láttam már fent van az írás.,

Sokkal érdekesebb a Hegymenet c. könyv körüli maszatolás. Az a gyanúm, a büdös életben nem derül ki pontosan mi történt. Megy a tagadás, hárítás, kisszerű bosszúk rajzolódnak, de érdektelen, mert végülis megjelent.

Ami érdekes, és az Urbán-interjú fényében különösen az, az Sólyom és Chikán ajánlása.
"...azokhoz akarnak szólni, akik még nem adták el a lelküket."
Egy cinikus röhintés röppent fel belőlem.

Orica Középföldi 2017.06.26. 10:17:33

Hahó!
Szóljatok, hogy unjátok a szólózásomat. Seperc alatt megszüntetem.

jaegtoer 2017.06.26. 12:04:59

@Orica Középföldi:

Szép napot! Nem kell megszüntetni csak folyik a jobban teljesítés csúcsra járatása.
Olvastam ezeket is meg egyebeket is a hétvégén. Meg kell állapítsam a helyzet változatlan, hacsaknem rosszabb.
Így aztán még az is lehet, hogy felülvizsgálom a portfóliómat, mert azt a sok szart amit nap mind nap felvet a víz, egyszerűen nem érdemes sem kerülgetni, sem pucolgatni, egyszerűen egészségesebb egy másik folyón próbálkozni.

guma 2017.06.26. 15:49:25

@Orica Középföldi:

"...azokhoz akarnak szólni, akik még nem adták el a lelküket."

ja! egyesek mit le mernek írni...

jaegtoer 2017.06.26. 18:23:09

Együtt. pipa.
Momentum: pipa.
MSZP: pipa

"Kifarolhat az MSZP Botka László mögül.'
Akkor engedjük le a függönyt, az előadásnak vége, mielőtt az első szín lement volna.
Nem mintha tülekedtem volna az mszp-re szavazni, de a mulatság, az mulatság.

jaegtoer 2017.06.26. 18:24:50

@guma:

én például annyifelé eladtam a lelkem, hogy ördög legyen a talpán, amelyik kiigazodik a kontraktusok között.

Orica Középföldi 2017.06.27. 08:45:53

Szeretem a Kétfarkú Kutyákat:))

Fura, hogy 2017-ben az a politika, hogy Horthyról kell valamit mondani.
Ám legyen.
Horthy egy pöcs.
Ha már mindenképp szobrot akarnak neki állítani, nem lehetne az a Don-kanyarban meg Auswitzban?

Orica Középföldi 2017.06.27. 10:01:21

@jaegtoer:

Na, a kontraktusaidhoz vagy csak kontaktusaidhoz:)))

Ld. vincent, mandiner, Stumpf, Máté kontaktod megosztotta SFet, etc.

Szeretem, amikor elvált emberek könnyeznek a házassága szentsége miatt. Nagyon hiteles.

***
Ellenben nagyon érdekeset is olvastam.
FAM írt egy cikket, és nagyon jók a kommentek az újságnál is és a fb-oldalán is.

mno.hu/velemeny/a-kereszt-halala-2404849

jaegtoer 2017.06.27. 11:06:39

@Orica Középföldi:

nem gondolom hogy a házasság szentsége, hanem annak mint intézményi jelentése miatt.

Ez olyan amikor a megvadult tizenvalahány fős bringás csapat felszállt biciklistől a személyvagonba, majd a közlekedési utat eltorlaszolva elhelyezték a tizenvalahány bringát az egy szem kerékpárikonhoz, természetesen elfoglalva a mozgássérült ikonhoz tartozó és a kisgyerekkel utazó ikonhoz tartozó helyet is, egyúttal akadályozva a kocsiban való közlekedést, s amúgy nekik állt feljebb.

Szóval így van ez a melegdolgokkal is , biciklivel is meg vonattal is, de minimum helikopterrel jöjjön azért a mentő. Lófaszt.
Egtyébként meg nem értem, miért tolják feszt a pofámba, hogy ez az, amaz az, a harmadik meg ezaz. A Pride-dal meg gyakorlatilag belemásznak a pofámba. No, ezért mondom, hogy menjenek a picsába. A lehetséges változatot lekapartam a Vincenten, mert egész futurisztikus fordulatokat vesznek már a dolgok.
Egy 'olyat' :D tiszteletben tudok tartani. Egy Pride-ot, meg átnevezgetést, meg fogalmak átcímkézését - soha. És most Max Weber csak helyeselni tud.

Orica Középföldi 2017.06.27. 12:48:16

Talán tartozom némi magyarázattal. Nekem fogalmam sem volt, ki az a FAM. Egy Puzsér-rajongó barátomtól hallottam, hogy közösen csinálnak valami műsort. Belehallgattam, 10 perc után rájöttem, nem közös folyóban tapicskolunk.

Azóta viszont tett néhány vitára alkalmas/méltó bejegyzést. A faszi sokszorosan olvasottabb, kulttúráltabb, mint Puzsér, de érdekesek és nem elhanyagolhatóak a fácséján tett megjegyzések.

"Martin Ethelwolf egyébként egyszer írhatnál magadról egy ilyen visszatekintést, hogy hogy lettél MIÉPesből ilyen 2017-es európai értelemben vett kirekesztő kultúravédő, mik a párhuzamok és különbségek.

"a FAM fala egy saját magát festő Bosch-szárnyasoltár" ·

Ez utóbbin nagyon jól szórakoztam:)

jaegtoer 2017.06.28. 08:15:49

@Orica Középföldi:

Nem hagy nyugodni ez a gondolatod:
"_Szeretem, amikor elvált emberek könnyeznek a házassága szentsége miatt. Nagyon hiteles._"
Nincs ellentmondás.
A házasság szentségét nem befolyásolja az, hogy az abban részvevők nem szentek. Olykor mind a három, vagy extrém esetben ennél is több.
Biztos hallottad már: A házasság terhei akkorák, hogy olykor hárman is cipelik vagy akár négyen, sőt többen.

jaegtoer 2017.06.28. 08:27:59

@Orica Középföldi:

Nekem sem volt fogalmam róla (FAM). Az az írás (A kereszt halála) persze jó, de legalábbis inspiráló.

Tegnap megint megnéztem, -hallgattam egy Puzsér-sznobjektívet. Ha a pali nem lenne annyira tele magával, és más dolgoknak is juthatna benne hely, kifejezetten jó lenne. Így aztán a hangoskodás marad meg, és a -Mit is mondott? kérdőjele, mert gyakran olyan hangos, hogy nem lehet tőle hallani mit mondott. Ehhez azért kell valamiféle beütődés, hogy úgy mondjam.
A jelenség összefüggésben lehet az IQ állandóval és a népességrobbanással.
Nem tudom például, hogy 30 év múlva, mennyien olvasnak Esterházyt, vagy akár Mika Waltarit.
Manapság már csak hangoskodó 'celebitásra' van műsoridő, reklámhely, és tömegigény.
És valljuk be, van Puzsérnál rosszabb is, igaz, amíg van más, ki kell használni az időt arra.
Hiába, ilyen hangoskodó világban élünk. Ezt viszont nem lehet kikapcsolni, ha meg igen, akkor már mindegy, hiszen majd a felhő széle válogat, ...hogy visszacsatoljak egy másik nyeregkápához tartozó lóra.

jaegtoer 2017.06.28. 08:37:07

@Orica Középföldi:

A "saját magát festő Bosch- szárnyasoltár" nagyon vizuális és nagyon metafora, mondhatni szóra és ecsetre kelt touché billentyűzetre komponálva 1 tételben.
Tényleg, vannak ma még 'Zeneszerzők'?

Valamiért persze most az nem hagy szabadulni, hogy vajon milyen lehet egy szárny zsoltár?

jaegtoer 2017.06.28. 08:54:09

Olvasom, hogy a Budapesti Pride Fesztivál nyitó napja június 30, zárónapja július 8, amikor is a nevezetes felvonaglással azaz Felvonulással végződik. Ámen. Én meg elfoglalom az Egri várat és megvívok a törökkel. Néznek majd nagyot.

Orica Középföldi 2017.06.28. 10:16:35

@jaegtoer:

Csupán annyi az ellentmondás, - számomra - akinek nem jön össze, ne idézze a Bibliát, ne legyen nyilvánosan álszent.

***

Vannak zeneszerzők, sőt sikeresek, divatosak, még a sznoboktól eltekintve is, legfeljebb nem férnek bele egy-egy ember ízlésvilágába. Az viszont tagadhatatlan, a szavatosságuk röpke. Ki hallgat ma Petrovics vagy Szokolay operát? (Ha most Hacsa beírja, ő igen, akkor felköpök és alá állok:))

Az megfejthetetlen titok, miért élvezhető ma is egy Monteverdi, és miért nem egy Corigliano, pedig ez utóbbi Oscar, Puiitzer és a pszichológiai Grawemeyer díjas.
Mindeközben nem vitatom, hogy vannak nem kevesen, ettől még szubkultúra, akiknek erre van fülük, emocionális befogadó tartományuk.

***
A Bosch-oltár zseniális volt:))i

FAM is elég fura figura, de akik összejönnek vele vitázni a fácsén, az se piskóta. Ellenben nagyon érdekes:)
Puzsérra nem vesztegetnék szót, bipoláris, komoly zavarokkal. Ki fog pukkadni, ami személy szerint neki tragédia lesz.

***

Olvastalak a vincenten. Szerelem szempontjából nincs rosszul zsinórozottság. Ez szocializációs kérdés. A fajfenntartás szempontjából, igen. Ezt viszont eleink - láthatólag - könnyedén megoldották:)

***
A méltóságról írtál.

lexikon.katolikus.hu/E/emberi%20m%C3%A9lt%C3%B3s%C3%A1g.html

Úgy tűnik kevesen olvassák:)
Aztán eszembe jutott a tőled hallott sztori, Esterházy Egerben az Esterházy téren és a mélymagyar:))

Nem, én sem fogok vonulni velük.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.28. 11:58:15

legyőztem fejben a kánikulát, itt vagyok.

@jaegtoer: javalllanám bizánc várát inkább, ha már virtusoskodni akar. utána azt csinál receppel a négy fal között, amit akar.

@Orica Középföldi: a 16. században mit jelentett monteverdi népszerűsége? a 26. században corigliano már élvezhetőbb lesz?

Orica Középföldi 2017.06.28. 12:20:44

@parti_giano:

Baller, ekkora kánikula sehol nem volt, de jó, hogy itt vagy:)

jaegtoer 2017.06.28. 16:49:42

Inkognitómat félig feladva beszúrtam egy hszt a FAM cikk egyik kommentelőjéhez, mert olyanokat írt, hogy Európa mint a tudás tisztelője és a művészetek magas szintű művelője meg komolyan sírva nem fakadtam, az együttérzéstől, még a saját buksimat is megsimogattam.
no, először a hsz:

"Bocskai • 3 napja

Nagyon jó cikk!
Európa alapja az ősi (zsidó alapú) keresztény gondolkozás, világfelfogás. Jellemzője a tudás tisztelete, a tudományok, művészetek magas színvonalú művelése.
A mai mohamedán világra ez egyáltalán nem jellemző, nincsenek Nobel díjasok, egyáltalán az 500 évvel ezelőtti Európára emlékeztetnek a mai mohamedánok.
Itt az állatkínzás bűncselekmény, ott simán kiírtják az ugyanazt az Istent tisztelő, de más szertartású keresztényeket és merényletekkel vallásháborút folytatnak."

Erre felvettem az elefántos gumicsizmát és kecsesen és elegante beléptem 'Palais des Tuileries' márványgrádicsára kertészkedni:

"Eduard Vanek B

Egyelőre Európa alapja a fogyasztói társadalom, a kényelem, és a biztonság. A Nobel díjasok számossága, a művészetek, a tudás, a tudományok magas szintű művelése csak olyan általánosságban igaz, amennyire a fogyasztói társadalom fenntartásához, fenntarthatóságához hozzájárul. Az idilli kép szétrombolásának szükségességére éppen a 'világok harcának' az a sajátos fordulata mutatott rá, amelyben a muszlim 'jegyek' (társadalmi-kulturális-gazdasági) export-import problémaköre élez ki. Az, hogy évtizedeken keresztül megfeleltek a most affektálósan elutasított muszlim társadalmi berendezkedések a finnyás európai ízlésnek, világosan mutatja, hogy a demokrácia (és minden egyéb szólam), mint érték igen flexibilis, ha a piacgazdaságról és versenyképességről, -hogy egészen konkrét legyek: - profitról van szó. A gondolkodásában, mentalitásában meglehetősen előreszaladt nyugat még ma, 2017. június 28-án is viszolyog arra gondolni, hogy jólétének alapja az, hogy állva hagyta azokat az államalakulatokat amelyekből ilyen-olyan módon évtizedekig, ha nem évszázadokig hasznot, valljuk be, búsás hasznot húzott, és nagyon is megfelelt neki [azaz Európának (Gbr, F, Ne, B, I, E, stb)] hogy a kilúgozott államok népessége azon a kulturális és társadalmi szinten maradjon, amely mellett saját hegemóniáját meg tudja őrizni. Most az a helyzet állt elő, hogy meg is kell védeni, de ez a jelenlegi népesség export-import országhódító jellege és a kifinomult emberi jogok egyidejű, általános mindent felülíró, mindenek előtti érvényre juttatása mellett nem lehetséges. Nem lehetséges, mert a muszlim vallás intézményesített keretei és a kereteken kívüli elemek (ulemák) nem csak az egyén és Allah közötti intim lelki viszonyról rendelkeznek, hanem a társadalom viszonyainak rendjére is komoly kötöttségeket -különös esetekben feloldásokat tartalmaznak, azaz éppen annyi igényt lehet kiértelmezni a Koránból a békére és a boldogságra, mint amennyit a harcra és a gyilkolásra. No, Jézus és Mohamed nem ekvivalens.
Ma Európa meghatározó alapokmánya inkább az Emberi Jogok Európai Egyezménye, és különböző gazdasági és politikai társulások kontraktusai és sokan ismerik a Bibliát, de elenyésző a Biblia ereje a lelkekben, ahogy nagy küszködések vannak az egyház szolgáinak 'előállításában' is. Tehát a vallás és egyház jelen van a mindennapokban, de nem határozza meg a napi rutint. Büntető és polgári törvénykönyvek vannak, szemben a Sarijával.
És ennek nincs és nem is lehet közös nevezője. Itt vélem tapogatni a probléma egyik gyökerét."

[felvonás vége:)]

jaegtoer 2017.06.28. 17:01:34

@Orica Középföldi:

az a katolikus lexikon nagyon beindította a gumicsizmámat.
Mintha Európa csupa Medicsiekből, Széchenyikból, meg Esterházy-akból állna, és az alapfokú képzésből Michelangelo-k, Leonardo-k, meg csupa-csupa Ferenc pápák kerülnének ki, és hogy hazai vonatkozása is legyen, a Mészáros Művek is nap, mind nap arra törekszik, hogy valami világrengető zseniális tüneménnyel álljon elő s a Haza fényre derül.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.28. 19:32:31

@jaegtoer: jól írtad, de felhívnám figyelmedet az origóra, azaz kezdjük ádámtól (éva, hol vagy), miszerint az ókor örökségének egy részét, pont az arabok tanították újra a keresztényeknek.

Orica Középföldi 2017.06.29. 07:09:24

@parti_giano:

" felhívnám figyelmedet az origóra, azaz kezdjük ádámtól "

Hideglelést kaptam:)) Előtte olvastam a hírt, Matolcsy Ádám megvette az Origót.

***

"a 16. században mit jelentett monteverdi népszerűsége? a 26. században corigliano már élvezhetőbb lesz?"

Jó a kérdés. Természetesen nem tudom a választ.
Monteverdi népszerűségénél az időintervallumra gondolok. Ez már tény. Persze nem elhanyagolható, hogy akkor is a szubkultúra része volt ez a fajta zene - nagy székesegyházak, színházak, hercegségek, uralkodói udvarok.

hacsaturján 2017.06.29. 09:55:06

@Orica Középföldi:

még bozzai attilát is hallgattam, mitöbb, hajdanán bugisztam a schönbergi alulemez heppeningre, ami persze nem jelenti aszt, hogy a vérnász mijatt ne nyáladzanék az adaggiora, nix albinoni, hajrá salieri, viszont savonarolát leszarom. ellembe életembe eccer tanálkosztam egy valódi esterházyval egy nezsideri kocsmába, akit a szeméjzet csak herceg úrnak titulált én meg csak tóni bácsinak.
slágvort szerint ennyi történt itten napok óta, valamint egy barom teliszarta a szemét ledobót.
azé annyit elmesélnék, hogy eccer régen párizsba dógosztam, miköszben egy keleti elővátosi környezetbe laktam, pont a szajna kanyarnál egy kis kertvárosi környeszetbe, ellenbe nap mint nap egy banlieun köllött átkelnemakkora panelok köszt, mint fél kelenföld darabonként. no most reggelente ebbe az iszonyú no go viszonyba ellepték az uccákat ijjen joruba vagy fulani jellegű hölgyek (jómagam eccerűen szenegálijaknak neveszten vóna ükét) söprüvel meg lapáttal és ojjan vadul takaritottak, hogy erre még a jól szituált magyar uccaseprő se lennének képesek mind a maji napig kulturális büszkeség okán, mejj kutyaszar termelésbe képes kicsucsosodni.
de hogy ki vót a Petrovics emil felesége a kimittudba, mán el is felejtettem.

hacsaturján 2017.06.29. 09:57:22

ráadásul fojvást mellé püfölök. bazinga!!!!

jaegtoer 2017.06.29. 10:58:13

@jaegtoer:

No, lám. A tudálékosság csúfondáros kacsintása.... medicsieket mediciekkre (kétkával) javítani arra int, keressem tovább az igazságot, és egyáltalán ne gondoljam azt, hogy trianonnal minden elveszett, hiszen volt, van és lesz Muhi, Mohács, most meg Matolcsy, oszt lám mindenki lélegzik, és még sok mást is, amit most nem részletezek, de majd a Köztisztaságiak elintézik.

jaegtoer 2017.06.29. 11:29:38

@hacsaturján:

Végre! Ha nem vettem volna igénybe a modern kommunikációs technológiát, már azt hihettem volna hogy beleveszett a svalbárdi hómezőkbe, Mester.
Petrovics Emil felesége egészen pontosan Petrovicsné volt három személyben, olyannyira, hogy a harmadik nevezettet név nélkül névteleníti a Petrovics-életrajz a wikin.

jaegtoer 2017.06.29. 12:51:17

@Orica Középföldi:

Albinoni... minden jó, ha jó a vége... igen-nem.

"Késő újra átgondolni, újra értelmezni már!"
A tudákosok tudákoskodjanak, én meg csak hallgatom, ha hallgatom. Én járok a legjobban. így aztán tovább is görögtem mint a versbéli lomha, földi békák...

Annyira toleráns lettem, mint lábra kelt rög, hogy na!
Manapság már elismerem, lehetnek olyan emberek, akik úgy lettek, hogy a majmok lepotyogtak a fákról, és nem tudtak visszamászni.
Van benne valami elgondolkoztató, van benne ráció. Mégis, a Teremtés vonal az optimistább.
Manapság már nyilvánvaló, hogy a föld így is kerek, meg úgy is kerek.
No, de mennyivel jobb, mint a lapos? Én tudnám nélkülözni Amerikát.
Manapság már nyilvánvaló, hogy a nők egyenjogúságához nem fér kétség.
No, de kinek jó ez? Mennyivel lett jobb ás kiknek?
Hallom az aggodalmakat, hogy ez meg az az állat vagy növényfaj kihal.
Hiányolom azon aggodalmakat, amelyek annak adnának hangot, hogy miért nem az emberi faj hal ki. Egy sereg probléma megoldódna.

Orica Középföldi 2017.06.29. 13:57:51

@hacsaturján:

Fölköptem:)))

Orica Középföldi 2017.06.29. 13:59:42

„A nemzetszolgálat néha személyes áldozatot is kíván” – mondta önmagát megszeretgetve és becézgetve legutóbbi beszédében a magyar miniszterelnök. Ízlelgetem azóta is ezt a „nemzetszolgálatot”, de valahogy nem sikerül összebarátkoznom vele. Bizonyára bennem a hiba, ám semmi más nem jut erről a nemzetszolgálatról az eszembe, kizárólag a Fegyveres Nemzetszolgálat, amely Szálasi rendeletére, s nemzetiszocialista mintára megszervezett fegyveres „világnézeti karhatalom” volt.
Továbbá két szerző jut még az eszembe: Wittgenstein és a „nyelvjáték” (Sprachspiel) fogalma. „Könnyen elképzelhetünk egy olyan nyelvet, amely csupán csatában használatos parancsokból és hadijelentésekből áll… És egy nyelvet elképzelni annyit tesz, mint egy életformát elképzelni” – írja Wittgenstein. (Filozófiai vizsgálódások, Atlantisz, Bp. 1992. 25. Ford. Neumer Katalin). Továbbá eszembe jut a kiváló filológus, nyelvész, Victor Klemperer, valamint a Harmadik Birodalom nyelvéről írt alapműve.
És tényleg hezitálok: vajon Orbán beszédírója felkészületlen tahó, vak tyúk is talál szemet(et) alapon, avagy tudatosan aljas szarházi?
Mert, ahogy Orbán felszólalása elején világossá tette, neki papírból kell beszélnie, „merthogy minden szónak súlya van”.
És tényleg súlya van!

(Gábor Gy)

jaegtoer 2017.06.30. 05:50:52

@Orica Középföldi:

Jó reggelt!

Ami azt illeti, történelem során az effajta nemzetszolgálat a nemzetnek elég súlyos -nem egyszer tengernyi vérrel járó- áldozattal járt, míg a szolgálókról általában kiderült, hogy cinkelt lapokkal 'szolgálnak'.
Általában túl későn derül ki, hogy az effajta nemzetszolgálat elmaradása több haszonnal járna, mint kárral.

jaegtoer 2017.06.30. 05:57:23

Gábor György írásában, a 'világnézeti karhatalom' valami különös véletlen folytán 'világnézeti kárhatalom"-nak olvasódott számomra e nem is oly korai órán.
Innen generálódott aztán az előbbi hsz.

k á r h a t a l o m.... milyen kifejező.... és milyen jellemző....

jaegtoer 2017.06.30. 06:00:42

"Mert, ahogy Orbán felszólalása elején világossá tette, neki papírból kell beszélnie, „merthogy minden szónak súlya van”.

Milyen beszédes, és milyen árulkodó is ez a kiszólás a sorok közül. A tahója fel sem fogta, hogy mit mond, mit közöl, és mi minden van mögötte.

Orica Középföldi 2017.06.30. 08:53:30

@hacsaturján:

Tegnap éppen ismételték, amint Sheldon úszik a golyók között és bazingázik:)))

jaegtoer 2017.06.30. 09:40:55

Háááát, a Lajos Bácsi! ki más? Mert ez a Lajos egyszerűen nem bír Magával. Azt hiszi, hogy pók.

hacsaturján 2017.06.30. 10:56:25

@Orica Középföldi:

álmaimba göbbelsz józsi visszainteget, álmaimba göbbelsz józsi nem mondhat nemet....mekkmontam mán ezerszer, hogy eszt ez a faszkalap soha a büdös életbe nem fogja megérteni, wittgenstein ide vagy oda (nálam tiltó listán van, amijóta csúzli peti haverom belebújt a seggibe), mivel még a fehérvári huszárokat is baromarcúak tanították meg neki a populista szeminárijumon. insgesamt, maraggyunk meg az illusztris "geci" titulusnál, oszt mennyünk aludni, mivel szögjal rinpócse, valamint a tibeti halottaskőnyv véleménye szerint a lekfőbb erény az elfogadás, magyarán a dicső magyar identitált etnikum térdenállva járulhat kissé pöttyett nemiszervem irányába.
méghogy wittgenstein! még jó, hogy nem moha bácsi.

jaegtoer 2017.06.30. 20:25:36

@parti_giano:

Áááá! Megmondták neki a szultánhoz menet -még a lépcsőn- ha rosszat szól, újjáépítik a kedvéért a Jedikula megfelelő celláját és ott tartják. Sok választása nem volt. Meg különben is megszokta már a dörgölőzést.

Orica Középföldi 2017.07.01. 07:13:59

Látom ezeket az ájult mosolyú, átszellemült fotókat, és nem igazán hiszek a szememnek. Nem tudom, hogy Erdogán miért fogta meg OV kezét. nehogy a zsebébe nyúljon, vagy nehogy a keblére boruljon?

**
Olvasom, hogy a pápa marxista, hogy Szilvay mérföldkő értékű könyvet írt.

**
Még néhány méretes baromságba futottam bele, így ma már csak meséket fogok olvasni.

Szép napot mindenkinek!

jaegtoer 2017.07.01. 09:53:42

@Orica Középföldi:

Jó reggelt!

A Szilvay mérföldkönyve feltehetően relatív.
Mire alapozom?

1 földrajzi mérföld=(1/15) egyenlítői fok = 7421,6 m
1 nemzetközi tengeri mérföld = 1852 m
1 angol mérföld (mile) = 1760 yard = 1609,3 m
1 dán mérföld (mii) = 24 000 láb (fod) = 7532,5 m
1 francia mérföld (lieu) = 4452 m
1 francia tengeri mérföld = 5564,9 m
1 magyar mérföld = 8353,6 m (régebben 8937,4 m és 8379,0 m)
1 német mérföld (Meile) = 7500 m (régebben 7532,5 m és 7422 m)
1 német tengeri mérföld = (1/60) meridián fok = 1852,3 m
1 norvég mérföld = 11 295 m
1 osztrák mérföld (Meile) = 4000 öl = 7585,94 m
1 román mérföld = 7848,5 m
1 svájci mérföld = 4800 m
1 svéd mérföld (mil) = 10 km
1 svéd tengeri mérföld (sjömil) = 7420,44 m

további megközelítési módban:
Mérföld (mil, miil, mijl, mila, milja, mile, mille):
ca. 1482 m – ókori római mérföld mille passus,milliarium
1524 m – londoni mérföld (London Mile)
1609,3426 m – történelmi statute mile Nagybritanniában 1959. július 1-jéig
1609,344 m – statute mile = 1760 yard
1820 m – Olaszország
1852 m – nemzetközi tengeri mérföld,
1852,3 m – (eine Meridianminute)
A tengeri mérföld a hosszúsági kör hosszával arányos, hagyományosan 1852 m volt, 1 tengeri mérföld, de a különböző országok geodéziai rendszerében elfogadott Föld-forma (geoid) alakja miatt a számított meridián hosszak valamelyest különbözhetnek.
1853,181 m – tengeri mérföld Törökország
1853,184 m – tengeri mérföld Egyesült Királyság (1970)
1853,248 m – tengeri mérföld Egyesült Államok (1954)
1855,4 m – (egy egyenlítőperc) az Egyenlítőt 40 000 km-nek véve
kb. 1900 m – arab mérföld
2065 m – Portugália
2450 m – kelta Leuge
2470 m – Szardínia, Piemont
2622 m – Skócia
2880 m – Írország
3780 m – Flandria
3898 m – francia Lieue (Postleuge), megfelel 2000 testhossznak
4000 m – általános vagy metrikus Leuge
4444,8 m – Landleuge
4808 m – Svájc
4828 m – angol land league egyenlő 3 mérfölddel
5556 m – tengerileuge egyenlő 3 tengeri mérfölddel
5532,5 m – Poroszország (Landmeile)
6277 m – Luxemburg
6280 m – Belgium
6797 m – Szászország (Landvermessermeile)
7400 m – Hollandia
7409 m – (4 Meridiánperc)
7419,2 m – Hannoveri királyság
7419,4 m – Braunschweig hercegség
7420,4 m – Bajorország
7420,439 m – földrajzi mérföld (1/15 egyenlítőfok)
7421,6 m – (4 egyenlítőperc)
7146 m lengyel mérföld = 7 wiorsta (verszta), 1819-től – 8534,31 m
7448,7 m – Württemberg
7450 m – Hohenzollern
7467,6 m – Oroszország = 7 verszta
7480 m – Csehország
7500 m – Szászország (kis / új postamérföld 1840),
7532,48 m – Poroszország
7532,5 m – német földmérföld, Hamburg,
7585,9 m – Ausztria-Magyarország (postamérföld)
7850 m – Románia
8800 m – Schleswig-Holstein
8888,89 m – Baden
9062 m – Szászország (közepes posta- vagy rendőrségi mérföld, 1722)
9206,3 m – Hesseni választófejedelemség
9261,4 m – (5 meridiánperc)
9277 m – (5 egyenlítőperc)
9323 m – Hannover (régi Landmeile), 1836 előtt
9347 m – Hannover (régi Landmeile), 1836 után
9869,6 m – Oldenburg
10 000 m – Skandinávia ma
10 044 m – Vesztfália (nagy Meile)
10 670 m – Finnország
10 688,54 m – Svédország (mil)
11 113,7 m – (6 meridiánperc)
11 132,4 m – (6 egyenlítőperc)
11 299 m – Norvégia (mil), ma pontosan 10 km

Mindebből jól látszik, hogy Magyarország esetében, amelyet számos térképen inkább számmal jeleznek, mert a betűk nem férnének ki, enyhén szólva is túlzás a 8000 méter feletti szám, még ha más országok esetében is megfigyelhető némi grandiozitás

jaegtoer 2017.07.01. 10:19:26

...szóval, hogy folytassam, amibe az imént belekezdtem, ez a feltehetően hallatlan (vesd össze Volumen vs Volume)* élettapasztalattal és bölcsességgel bíró írja, és mondja azt amit, de ez ügyben inkább a megfelelni akarás sündisznója szúrja a seggét, mintsem a bölcs belátás.
Ez van. Érzékeny téma, érzéketlen ember. Meg a tudatlanok. Esetleg tudattalanok. (Nem lehet kizárni.) És a türelmetlenek mindenhonnan. Csak az a fa! Csak azt a fát tudnám feledni! Azt, melynek az ága letörött, vagy túl közel volt a földhöz. És Newton meg az alma.
Kifejezetten rühellem, amikor látszólag ilyen emberekkel kerülök egy platformra, akik hangosabbak, mint tudásuk és cselekedeteik alapján illendő lenne. És sajnos a végeredményt tekintve mindegy a látszólagosság. Hiszen a fröcsögés mindent beterít, és elfed. Mennyi affektálási lehetőség minden oldalon! És az írástudók mérhetetlen bűnei.

* értsd: ez esetben tehát nem volumen, hanem 'Volume', azaz a nagyságot a hangerő pótolja.

P.S. Azon se csodálkoznék, ha ez a címerember a homoszexuálisokkal, leszbikusokkal, transzneműekkel szemben, tényleg buzi lenne. Volt már ilyen, és láttunk karón varjút.

jaegtoer 2017.07.01. 10:20:31

@Orica Középföldi:

Erdogán-OV ? Lelki társak. Mindenkinek megvan a maga Pride-ja.

Orica Középföldi 2017.07.01. 10:52:55

Tanultam Tarlóstól egy új definíciót:))

Tahóság= grundetika.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.01. 11:14:29

@jaegtoer: ujjai úgy megindultak a klaviatúrán, mint orica képzelete a vasszék boltban felcsendülő dohnyáni darab hallatán.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.01. 11:24:43

@Orica Középföldi: érzéked van a tanítók kiválasztására. azt nem akarom tudni ( fúj), hogy németh szilárd mit susogott a füledbe a baglyokról.

jaegtoer 2017.07.01. 13:03:52

@parti_giano:

Én erre gondoltam:

www.youtube.com/watch?v=7vP4FZ9XeA0

Úgy indítanák a felvételt, hogy a szólisták bevonulását köszöntő taps hangjai akkor áradjanak szét az akusztikailag is megfelelő térben, amikor Orica belép egy ilyen uniós támogatással létrehozott ugyan egyedül, de sajátlábonálló VasSzék Boltba. A zenekarban a dobokat és cintányérokat hangzattanilag hitelesített, alkalomhoz illó vasszékek helyettesítik, amelyeket svejczi OKJ képzés keretében továbbképzett zenészek és ombudsmanok szólaltatnak meg a későbbiekben.
A termékválaszték tüzetesebb szemügyre vételekor Balog Zoltán: 32 vas szék vaslábára, kovácsolt háttámlára és húzott acél keresztmerevítőkre írt zongora és hegedűversenye Winchesterrel és Colttal darabja szólna, vezényel Fekete György, szólista Német Szilárd és Selmeczi Gabriella, a zongoránál Áder János. Mindez persze nem kiszúrásból, vagy dafke, vagy rosszindulatból, hanem éberségből, mintegy végig fenntartva az érdeklődést az elnyűhetetlen vasszék, mint társadalmi jellemző és a tartósság szimbóluma közötti képzetek keltette harmónia vásárlóerővé konvertálása okán.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.01. 13:27:34

@jaegtoer: jó a kép, mit felvázoltál, de hiányolom belőle a bogányi-féle csodazomgorát, melyet egy nyugdíjas páron végrehajtott vad sípcsontszóló után, habony lángba borít (jerry lee louis módra) a mallorcai party emlékére.

Orica Középföldi 2017.07.03. 09:45:44

@parti_giano:

Ez az írás több szempontból - már-már - hungarikum:))

jaegtoer 2017.07.03. 11:16:10

Olvasom, micsoda dolog már, hogy a szülés után még három napig -az ellátási TB pénz miatt benntartják a nőket, meg a kölköket a kórházban, most meg arra gyúrnak, hadd menjenek isten hírével, ha már meg volt az esemény.
A második vagy a harmadik napon fellépő esetleges komplikációk, a gyermek biztonsága olyan magasról van leszarva mint éppen minden más, de legalább a trambulinról.
Milyen frankó lesz, ahol nincs nagymami, testvér, valaki az apukán kívül, aki tud segédkezni az egy heti napszámnak (6 nap-60 óra kapálás, ha valaki nem értené) megfelelő szülés utáni állapotban leledző asszonynak.
Milyen családbarát.
Mindazonáltal legyen úgy, hadd hulljon a férgese.
Az is lehet persze, hogy a kórházból a mielőbbi kimenekülés ténylegesen az életet jelentheti, míg a bennmaradás 2-3 napra maga a kritikus kockázat.
[[[Mindemellett még mindig nem lehet kizárni, annyira türelmetlen már 'A Szakma', kifolyásos (vagy kifogásos?) befolyása, hogy intézményesíteni kellene az előrefizetést? ...mert 3-4 nap alatt mégiscsak jobban akadtak 'diszkrét' alkalmak a jattra, így meg össze van zsúfolva minden, még az is megeshetne; a nagy hazasietésben a lényeg elmarad, azaz a gyerek benn, jatt le, anyuka egyben haza]]]
Összességében nem tudom mi lehet a valóság, egyelőre a pap jelenti a kisebb kockázatot nem az egészségügyi ellátás.

Orica Középföldi 2017.07.03. 15:52:13

@jaegtoer:

Nem látom ennyire tragikusnak a helyzetet. A szülések igen nagy százaléka komplikációmentes. Ebben az esetben egyetlen "hozadék" a kismamának, hogy két este nem ő fürdet. Három nap után ma is hazaküldik őket.
Az esetleges problémák is kiderülnek ez első 24 órában.

Tagadhatatlan, nagyon tahó módon vezették elő az ötletet. Na de mit nem?

jaegtoer 2017.07.03. 16:53:29

@Orica Középföldi:

Most az a deal, -mintha úgy lenne- hogy anyuka bemegy mondjuk a 24-es villamossal 14:00 órára, aztán a gyermek csak úgy magától kipottyanik, elkapják, zuhany, cici, pici szundi, és másnap 14:00 órakor uzsgyi, a 24-es villamosra fel és ágyesz-bugyesz. Mintha nem lenne gátmetszés meg ez meg az. Nem szültem még egyszer sem, feltehetően megkímél a sors attól, hogy kelljen, de ha az anyukáknak ez jó, nekem jó jó lesz.
Aztán majd megy a sírás rívás amikor elkezdődik a hazahajigálás. De! Nekem az is meg fog felelni.
Mert azért azt látom, hogy mind a mami, mind a gyerek e tárgyban alapvetően van leszarva, -a lényeg a gyorsabban üresedő ágy és a zseton. A kevesebb zseton, mert ugye a 24 óra nem egyenlő a 72 órával, tehát kevesebb lé kell a bögrébe bele.
Mert egész más az, hogy mit gondolok én, és megint más a biztonság. Veszélyesen élni szép. Aztán ott van a kalandvágy. Mindenki boldog.

jaegtoer 2017.07.03. 16:56:25

@parti_giano:

Mi van a pajorral? mióta atya egy pajor? miért mentegetik? elment az eszük a gazdáknak?

Orica Középföldi 2017.07.03. 17:23:51

@jaegtoer:

Nyugi. Egyetlen orvos, kórház sem akar pert, tehát vigyázni fognak. (Egészen elképesztő történeteket hallok. hogy kik, miért perelnek.)
Nem tudom mennyire általános, de jó esetben egy szülész-nőgyógyász végigkíséri a terhességet is. Kb. tudja mire számíthat.Van, ahol kiválóan működik a védőnői szolgálat is.

A szélsőségektől eltekintve nem rettegnék előre. Valamint, egyre jobban hódít az otthonszülés, minden rizikójával együtt.

jaegtoer 2017.07.04. 09:28:08

@Orica Középföldi:

Ha úgy vesszük, vajúdok én is eleget.

guma 2017.07.04. 09:52:04

@Orica Középföldi:

annyira magas nálunk a "műtéti" úton született gyerek száma, hogy kenterbe verjük európát...

vagyis még a hétköznapi események sem működnek nálunk természetes úton.

Orica Középföldi 2017.07.04. 11:52:27

Érdekes beszélgetés, bár engem - aki Montaghon nőtt föl - kifejezetten zavar a légzéstechnikája, ami nem állandó.

ujegyenloseg.hu/a-legnagyszerubb-beszelgetes-a-narcizmusrol/

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.04. 16:02:27

@Orica Középföldi: fontos, hol cseperedik az ember. ez a montagh valami német település lehet. ugye?

jaegtoer 2017.07.04. 16:05:34

@Orica Középföldi:

a mulandóság az állandóság kreativ menedzsere. A légzéstechnika pedig az életé.
Bánki már azt is megengedheti magának, hogy akkor vegyen levegőt amikor neki tetszik. Én nem. És még számos különbség van.... de szerénységből nem sorolom legfeljebb azt említem meg, hogy amiben ő offé, én abban satu. Satuhülye. Cserébe nem szeretem a nárciszt. sem illatban, sem látványban, sem főzelékként sem levesként. A Nárcisz, olyan... nárci.
Én beérném azzal is, hogy Victor szép. Azzal is, hogy okos. Szomorúságomra egyik sem igaz, halmozottan, meg lelombozó. Ő a mi mienk.
Láttam a dzsudzsákos-egyiptomielnökös-arabozó-gyerehazamár videót.
A jelentéktellenség fontossága jut róla eszembe, bármilyen színházi darab is születne belőle.
Elkeseredésemre kiderült, hogy Dzsudzsák Balázs még Orbánnál is okosabb. És ami azt illeti, ez bizony komoly feladvány a cicológiának is.

jaegtoer 2017.07.04. 16:11:12

@parti_giano:

Milyen település? Nemesi naptárban a hétfő. Dienes Valéria volt eredetileg a Dienstagh, de kilépett a naptárból a magyar ethoszba és magyarosított. Mikor jártál utoljára könyvtárban?

Orica Középföldi 2017.07.04. 17:00:47

@jaegtoer:

A Dzsudzsákos videót én is megnéztem néhányszor, mert elsőre nem hittem a szememnek. Egyszerűen döbbenetes. Egy ember, aki rezzenéstelen arccal szembe hazudja az EP-t, egy nemzetet, de zavart, túlmozgással kompenzáló ovissá válik egy buta képű focistával szemben.
Ebben semmi röhejes nincs, végtelenül szomorú.

Már sokszor hallottam Bánkit, de még soha nem tűnt fel ez a légzéstechnikai anomália. Olyan, mint másnál az ööözés, elcsent idő a gondolkodásra:)) Nem jellemző rá.

***

Ha már pszichológia, FAM legutóbbi írása kapcsán Puzsér olyan alpári kirohanást végzett, ami jelzi, valóban kezelést igényel Sokáig lesz kopasz úgy látom.

Orica Középföldi 2017.07.04. 17:06:43

@parti_giano:

A cseperedés helyszíne valóban fontos:)) Be kell szereznem néhány görit.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.04. 17:31:56

@jaegtoer: maga csakmaradjon goldmundnál, ha utálja a nárciszt, különben hesse-getem.

Orica Középföldi 2017.07.05. 09:51:55

@jaegtoer:

A tegnapi dumcsihoz két lábjegyzet.

A szefárdokra ás az askenáziakra utaltam.

***

Ez nagyon érdekes:

www.youtube.com/watch?v=um3q9xAWQ9s

jaegtoer 2017.07.06. 12:29:48

Szép napot!

@Orica Középföldi:

Esküszöm, a számból vetted ki őket. Egy igen idős -időközben elhunyt- barátom beszélt még harmadik, negyedik, sőt ötödik elemről is, de mondtam neki, hogy én itt feladom. Oldják meg, én csak az Istenig vagyok hajlandó elmenni, annál messzebb nem, és ez meg az én dolgom.

[az viszont elég pikáns, amikor Izrael nagykövete egy nettó uszító tevékenysége körül köntörfalaz, pedig a diplomácia nyelvezete sok más lehetőséget is biztosít]

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.06. 19:18:43

azért leszögezném (mint jaegtoer a libamájat pajor atya asztalán), hogy a lengyelek egy része is kurva hülye.

Orica Középföldi 2017.07.07. 06:55:28

Jó reggelt!

Ahogy a zseniális Bálint Mihály írta: a gyerek neurózisa mindig a család tünete. Ilyenkor ő a család leggyengébb láncszeme, hát rajta mutatkozik meg a tünet – de a család beteg. Azok is, akiken ez esetleg nem látszik. Mert sok minden nem nyilvánvaló elsőre. Egy anekdota jut az eszembe: amikor Jung már neves és keresett főorvosként vezette zürichi pszichiátriai klinikáját, sajnálkozva állapította meg, hogy az egyébként tehetséges, rokonszenves és jól dolgozó munkatársak mindnyájan neurotikusok [ahogy ő maga is az], és vágyakozva gondolt arra: ó, ha egyszer sikerülne egy igazi „normális” kollégát találni a felveendők között. Évek teltek el, amikor egyszer végre akadt egy ilyen jelentkező. Jó kiállású, okos, tájékozott, sok nyelven beszélő fiatal orvos, szimpatikusan barnára sülve – hiszen szenvedélyesen vitorlázott. Végre egy normális ember! Róla viszont az derült ki, nem is nagyon hosszú idő után, hogy elmebeteg – írja Jung szomorkásan, feladva a „normalitás” utáni vágyát, és beérve a rokonszenves neurotikusokkal. (Vekerdy Tamás)

Kár, hogy nem tudhatja Jung, milyen pazar helyzetben volt a maihoz képest.

***

@parti_giano:

A társadalmak hülyéinek száma - a reprodukció miatt - konstans, az arány kb. egyforma, de ahogy elnézem Mo ebben tényleg jobban teljesít. Legyünk büszkék. Hajrá Parragh!

Orica Középföldi 2017.07.07. 09:26:00

@Orica Középföldi:

Már kétszer meghallgattam az egyetemi tanár atyát, és nem hagy nyugodni néhány kérdés.

Ha Erdőéknek ilyen egyetértő véleményük van, miért nem érvényesítik? Ugyanis nem ezt látom.
Lehetséges-e, hogy az atya különvéleményt fogalmazott meg? Valamelyest ismerve az egyházban működő hierarchiát, kizártnak tartom. Etetés volt? Mert annak kifejezetten jó volt:)
Értem Erdő sértettségét (nem ő lett a pápa), de nem alázattal kell fogadni a csapásokat is? Ez csak cinikus kérdés volt:)

jaegtoer 2017.07.07. 10:07:10

@parti_giano:

Le vagyok nyűgözve.
Az utóbbi 7 napban három különböző egyirányú utcában találkoztam szembejövő autóval, közös jellemzőjük, hogy vezetőik teljesem méltatlankodó tiltakozással adták tudtunkra, hogy nekünk félre kellene állni, hogy ők zavartalanul hajthassanak tovább a tiltott irányba.
Nem kívánok messzemenő, egyetemes érvényű következtetéseket levonni, sem néhány éve hangoztatott állításom beigazolódásának bizonyítékaként hivatkozni az esetekre, mindössze azt jegyzem meg, hogy (m)agyarország megérett a pusztulásra akkor is, ha Herder menjen az illatosba.
A Magyarországot nagyon szívesen írtam volna, és írnám a továbbiakban is nagy kezdőbetűvel, de ennek a megkülönböztető jelnek a joga, jellege, feltétele el van játszva. Lehet meditálni, lamentálni, hogy de nem, meg mindazonáltal, ha egy értő történész és társadalomtudós levezeti az egyenletet, akkor a megmaradás szükségességére a 0 szám karaktert fogja kiadni, tekintettel arra, hogy itt minden eredmény szél ellen pisálva jött létre a kivételes egyének kiemelkedő kitartásának és zsenijének és szorgalmának köszönhetően.

Hanem a pajor atya versus libamáj kombóban a leszögezés fordított módon történne, de kár lenne a szögért, az asztalért és a kalapácsért, különösen a szimbólumért.
pé atya egyszerűen fulladjon bele a saját szarába, öööö a miseborába, az ő ékes harangjának szűnni nem akaró fülsértő kolompálása mellett. Zuglóban még a harangszó is hazug és hamis.

jaegtoer 2017.07.07. 10:15:25

@Orica Középföldi:

Ellent kell mondjak, a hülyék száma nem konstans, csak most még elmismásolható az egyenes arányúnak mondott növekedéssel, de elérte már az exponenciálissá válás kezdetét mintegy 30 éve. Az viszont kétségtelen, hogy m.o. itt már előrébb tart. Már Kr. u. 1000 körül hozta a formát. A kitérők nem számítanak.

jaegtoer 2017.07.07. 10:27:29

@Orica Középföldi:

Képzelem, ahogy morfondírozik magában arról e.p. (nem keverendő E. P-vel), hogy régen mégiscsak minden jobb volt, milyen nagy hűhó lenne manapság egy máglyahalálról, elvégre az atya -akárhogy is nézzük- többszörösen rászolgált. Aztán itt van még ez a Ferenc is, ez se fér a bőrében... Micsoda időket vagyunk kénytelen-kelletlen megélni. Abcúg!

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.07. 11:25:35

@jaegtoer: az már fel sem vetődik magában, hogy maguk fordultak rossz irányba? tudom, itt mindenki szembejön...

jaegtoer 2017.07.07. 13:48:31

@parti_giano:

Jösz itt a rossz irányba feltett átlós kérdéssel, különben is tudja valaki egyáltalán, hogy mi a jó irány, ami helyes is, és szabályos is és útba esik, és a legrövidebb úthoz vezet?

jaegtoer 2017.07.07. 13:50:47

most nem is tudom, szösz vagy jössz?

Orica Középföldi 2017.07.07. 15:09:22

Fogalmam sincs ki ez a világszám, aki lemondta, de ezt meg kell osztanom:)))

Emeli Sandé lemondta.
Fásy Ádám üzeni, hogy Zsülike szívesen beugrik.

Orica Középföldi 2017.07.07. 16:18:19

Bornai ajánlata sem rossz:)))

Szóval nincs fellépő a megnyitóra? Ajánlom a KFT együttest. Műsoron: Nem sikerül kikúrálni magam, Elmúltak az ünnepek, Bábu vagy... és még sok-sok vidám sláger.

jaegtoer 2017.07.07. 17:08:40

@Orica Középföldi:

Zsülike csak duettben, Szily László művész úrral vállalja, szaxofonozik Wahorn András, billentyűs Varnus Xavér, Brummogó kórus: Tóta W, TGM és Konok Péter. igét hirdet kánonban Tibi atya és Németh Sándor a HIT-ből. A feles féláron. Vendég: Noé. Aztán Vízözön. Elvégre vizes bajnokság. Aztán visz ózon. Sátrakban, a NER csúcsain..
El van képzelve.
Túlnépesedés: pipa.

jaegtoer 2017.07.08. 06:00:23

Jó reggelt kívánok.

Az index cím karakterei be vannak szivárványosodva. Annyira kulturáltak vagyunk. Hiába, na' Csak a kordonon megy a vita, meg hogy ki nem érdemli még levegőt sem.
Az UNESCO antiszemita. [ez valami remekbe baszott] Felmerül: mire a rugózás a kurva sorosplakáttal, ha maga Izrael állam keni fel magát több rétegben a szégyenfalra.

Az emberiség jövőjének reménységei cizellálják a vélemény nyilvánítás ár-nyalatait (szó szerint: tűzkár, törés-zúzás.) Hamburgban.

A két főgazember összemérte a pöcsét.

Mi volt még?

Tudta bárki is, hogy élelmiszerek tartalmazhatnak megengedett mértékben rákkeltő anyagot?

Én ezt nem tudtam.

Ha a jogrendszer ezt a megengedett mértéket 'megengedi', akkor az önkéntes jogkövetés intézményét célszerű újragondolni és definiálni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.08. 06:43:04

@jaegtoer: jelenése van arma gedeonnak, megírták a könyvben. abban a könyvben, ami az első globalista történetét mutatja be. hogy hamburg, nem megiddo? nem volt még gps, belefér ennyi tévedés.

Orica Középföldi 2017.07.08. 06:56:33

@jaegtoer:

Nekem jobb volt a reggeli indulás:)

Szilágyi Ákos zseniálisan szórakozik:

168ora.hu/feltalalt-petofi-nemzet-isten-egyszulott-fia/

Marton László visszatekint:

" Tőle tanultam azt is, hogy az embertől mindent el lehet venni, kivéve a belső szabadságát."

168ora.hu/popfesztivaltol-pal-utcai-fiukig-marton-laszlo-az-eltunt-polgari-ertekekrol/

Ez a mondat eszembe juttatta Vekerdyt. Tegnap felkapta a média egyik könyvének (2013) részletét. amit aztán keresztbe-kasul idéztek/értelmeztek.
" A bejegyzés nem a melegségről szól - illetve arról is csak annyira, amennyire bármi másról, amiben különbözőek, sokfélék vagyunk. A poszt egy idézet Vekerdy Tamás Jól szeretni című könyvéből, a Művészettel nevelni - szabadságra nevelni című fejezetből. - az admin -"

Megjegyzem, az idézetet is az admin tette fel, aztán önálló életre kelt:))

Orica Középföldi 2017.07.08. 07:01:40

@parti_giano:

Pont tegnap néztem egy filmet Megiddóról:))

jaegtoer 2017.07.08. 08:02:53

@parti_giano:

Kérlek szépen, tájékoztatlak arról, hogy én ugyan minden megiddozás mellett sem iddogáltam meg semmit kávén és kristályvízen kívül.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.08. 08:21:59

@jaegtoer: célozgat arra, hogy eleve tudatmódosítással született? kiválasztott meg ilyesmi?

jaegtoer 2017.07.08. 08:22:44

@Orica Középföldi:

legyen, mert az jó.

Visszavonulok magamba, mert a megosztott elit nagyon is egyívású, nagyon is egyet akar, nagyon is együttműködő abban, hogy a jónépet (választókat) átvágja.
Nem furi, hogy mindig van valami konc, valami csont, vagy cupák, ami oda van vetve.

Üresjáratok sokasága vesz el mérhetetlen energiákat.

Az a kérdés, hogy élelmiszergyártók kedvükre árulhatják a rákkeltő anyagokat '''''megengedett mértékben'''''"' tartalmazó szarjaikat, ez valami egészen elképesztő.

Erre csak azt lehet mondani, hogy minden rohadék, aki ezt jogszabályban engedi, a jogszabállyal élve és visszaélve előállítja, forgalomba hozza, és értékesíti kibaszott apró betűssel vagy anélkül, nos mindnyájuknak a megengedett értékű kurva anyját a megengedett mértékben, plusz bónusz.
[úgy globálisan]
[[[[[nem globálisan,; hol van ilyen ügyekben a rettenthetetlen szabadságharcos, a hírhedt brüsszelmegállító, és nettó brüsszeli pénzfelvevő és ellopó? Jaj miről is beszélek....? egy sudribunkó tolvaj ugyan mit is tenne, aki ráadásul egy gyáva szaralak.
Azt nem tudom, megfigyelte-e már valaki, hogy azoknak adja csak meg a tiszteletet, akiktől kitelik, hogy ellenkező esetben eljár a kezük.
Orbán Viktor mindenki mással szemben bátor.]

jaegtoer 2017.07.08. 08:28:25

@parti_giano:

Ugyan ki célozgatna arra, hogy eleve tudatmódosítással születettem? ... meg kiválasztott.....
Ez már kész inszinuáció.

Kérem -nem kétséges- én módos tudattal születtem, és sosem tagadtam, hogy a Szíriuszról vagyok jőve. Ezt értse, ahogy akarja - de móddal.

Orica Középföldi 2017.07.09. 08:00:28

Jó reggelt!

Két apróság a tegnapi napról.

Olvasom, a jobbikosok elfogadóbbak a melegekkel, mint az MSZP-sek
Ez derült ki a Medián felméréséből. A fideszesek utasítják el leginkább a homoszexualitást.

Kit kínáltak meg, hogy el kell utasítani? Vona beszélt a jobbikosokkal? Merthogy a párt nyilatkozata ellentmond a felmérésnek.

Alföldi nagyon emberi módon szólalt meg.

noizz.hu/szines/alfoldi-robert-vallomasa-a-melegsegrol/tem3yw8

Orica Középföldi 2017.07.09. 08:19:02

Megj.

Alföldi szövege 2015-ös, de ma is aktuális.

jaegtoer 2017.07.10. 16:13:24

@Orica Középföldi:

Igen, viszont nem Alföldi-intellektusok népesítik be a Földet.

Amúgy elvesztettem a fonalat abban a tárgyban, hogy ki kivel ki ellen és ki mellett.

Az Ügy vonatkozásában viszont a legjobb történt, ami történhetett. A híradások szerint egy mértéktartó frankó ki séta volt megbotránkoztató látvány, beszéd, viselkedés nélkül.

Orica Középföldi 2017.07.11. 10:09:32

@jaegtoer:

Barátodnak köszönhetően (ajánlotta), megtudtam, hogy létezik egy 777blog.hu. Érdekelt. Elolvastam a Hodász Andrással készült interjút, ami egy nagyon szimpatikus, laza, de ennél is okosabb, ügyesebb fiatal papot mutat be, majd alámerültem a tubin.

Ez, - mondhatni - szellemes és hatásos volt. Az Atya-Fiú-Szentléleket azonosítani az apa-anya-gyerekkel (családdal), merész dolog . Ráadásul Rubljovval hitelesíteni, kifejezetten pimasz:)

www.youtube.com/watch?v=X84BC3QXcuY

Ez pedig egy korrajz.

www.youtube.com/watch?v=UFCVaxAN8iM

Egy hihetetlenül kártékony némber (bőséges állami támogatással), és olyan téma - a gender - amivel láthatólag egyetlen résztvevő sincs tisztában. (Az ordibáló Puzsér se:)

Megjegyzem nem is lehet, miután a kutatás elején járnak, és nem biztos, hogy nem zsákutcába vezet. Egy rakat ember fejében összemosódik a feminizmussal, a homoszexualitással, és az ezekkel való összes túlkapással.

A nő szájából elhangzott érvek nagy része marhaság, és nem nyújtotta egy felkészült szakember benyomását. Egy ügyesen lavírozó kurzusbigott képét keltette bennem.

Mindkét videóban elhangzik, Isten a maga képére teremtette a férfit és a nőt. Azonnal megjelent agyamban a gonosz kérdés, milyen identitású is Isten? Ha elfogadom, hogy nincs identitása, miért is kérem számon a képmásain?

Na, ez csak egy játék volt:)

jaegtoer 2017.07.12. 11:26:35

@Orica Középföldi:

Szó, ami szó András atya nem egy forgatókönyvből pódiumra pöttyent figura, majdhogynem tűzrevaló, -mondaná Torquemada atya Santa Cruz-ból szerencsére azaz öt és fél évszázad az emlékezet biztonságos messzeségébe veszett, bár mit lehet tudni?
A ciszterciek már csak ilyen renitensek. A felfogás egészen forradalmi, de hát lehet hogy okos gyóntató anyja van.

jaegtoer 2017.07.12. 11:47:03

A női némber-hez nem tudok hozzászólani, mert énnekem már mindenem egyen-, kánon-, és egyéb joggal van tele. Szinte jogfosztásért epedezek. Persze 'tollfosztás' loesz belőle, amire meg nem vágyok, de az Úr vicces alak, nem véletlenül mondá, Vagyok aki vagyok, és tényleg egyre gyakrabban tűnik úgy maga sem tudja ki fia-borja, és hány méter a világ, pedig ha valaki, akkor neki tudni kellene, mi a stájsz.
Ennél tovább most nem is mennék, mert mint egy gyerek, a vasárnapi bokafelfedezés után, ráébredtem, hogy a fülem is mekkora csoda, hiszen a baloldali (ezekkel mindig csak a baj van!) folyamatosan zúg, és kristálytiszta (tenger)zúgáson kívül nem hallok semmit. Úgy leszek lassan mint az öreg autó, állandóan szerelőhöz kell vinnem valamimet.

És akkor jön az atya a szeret kiáradásáról... hát értem én, csak ne járnék térdig valami másban.

jaegtoer 2017.07.13. 14:42:50

@Orica Középföldi:

Nagyon jó...
...és sajnos alkalmat ad nagyon szomorú következtetésre is. Bár nem vagyok biztosabban, hogy egy következtetés lehet szomorú, hacsaknem a következtető.

De ha már szóba került a Himnusz, mint siratóének, őszintén szólva a sokak által sokkal pozitívabb kicsengésűnek tartott Szózatban is lehet téves tanítás talaján tántorogni;

"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

No, ezt a tételt mostanság sokan másként gondolják: 'Nem feltétlen' jeligével.
Hallom megnyitották a kapukat az ukrán és a szerb migránsok munkavállalása előtt. ja, ők nem migráncsok.
No, kíváncsi leszek én a sors kezére.
süti beállítások módosítása