hetes jég

hetes jég

Ágyban, párnák közözött...

2017. október 23. - dr. jenőke (jenőke)

"Verebes [aki rendező] ... kifejtette, hogy „vannak színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem...” Hát pont ez itt a baj: nincs olyan, hogy valakinek meg lehet fogni a fenekét. Senkinek semmijét nem lehet megfogni."

A Kettős mérce blogjából idéztem.

Egyet értek azzal, hogy az egyes történetek közzététele nem hit kérdése, és nem az a kérdés, hogy kinek hiszünk. Csakhogy vannak más történetek is. Jönnek majd a valamikor csillogó szemekkel a világra rácsodálkozó fiatal fiú gyermekek és ifjú férfiak, akiknek egy zacskó cukorért fogták meg a zacskóját, vagy ennél sokkal rosszabb is történhetett velük. De nem ezért kezdtem írni.

Mi lesz azokkal, akik nem egy szerepért, hanem egy vizsgán megszerzett kettes "érdemjegyért" küzdötték le gátlásaikat? Vagy mi lesz azokkal, akik egyszerűen csak szerettek (esetleg még mindig szeretnek) kefélni, de ezt bevállalni egy komoly kapcsolatban már nem tartják szükségesnek. 

Így jutottam el ehhez a kis történethez, amelynek van egy kis valóságalapja: az egyszeri férj meglepetten érzékeli hogy felesége félrelépett, és a félrelépése egyre valószínűbben a megszokott folytatásos jellegű tevékenységet jelenti. A férj gondolkodni kezd, és a gondolkodás már sok bajt okozott, mint tudjuk. A gondolatok eredményeként beszerzett egy szexuális úton átvihető tripper néven közismert és az esemény (az aktus) megtörténtét igazoló bizonyítékot, továbbadás céljából. Továbbadta. A feleség is. Az ismeretlen tettes ismerté vált, mert a családi jó barát nem titkolta sérelmét. 

Bíróság előtt folytatódott, ahol jelen volt az alperes, a felperes, és a legújabb tripperes. Ez utóbbi: tanúként.

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7812725764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2017.11.06. 09:51:18

@Orica Középföldi:

Sajnos aktuálisabb, mint valaha.

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.06. 12:47:15

@jaegtoer:
Révész Sándortól idézek, kicsit hosszasan:

Trianon után a magyar államnemzeti felfogás „kapacitása” drámaian megváltozott. Az államnemzeti felfogás korábban kitágította, mintegy a duplájára bővítette (volna) a magyar nemzetet, Trianon után viszont hozzácsonkította volna a nemzetet a megcsonkított országhoz. Az új helyzetnek új államnemzeti felfogás felelt meg. A régi államnemzeti felfogás szerint: akik egy országban élnek, azok egy nemzetet alkotnak. Az új államnemzeti felfogás szerint: akik egy nemzetet alkotnak, azoknak egy országban kell élniük. Ezen a felfogáson alapult az irredentizmus. Az elcsatolt területek visszaszerzésére irányuló törekvéseket a magyar identitású népesség nagyon kevés kivétellel „magától értetődően” támogatta, éppen úgy, mint a történelmi Magyarországon az egységes magyar politikai nemzet kialakítását.

A második világháború után a helyzet ismét megváltozott. Az irredenta törekvések lekerültek a napirendről, ezek irrealitását a túlnyomó többség „magától értetődően” tudomásul vette. Az államnemzeti felfogás azonban nem változott meg. Már csak azért sem, mert Trianon után a Magyarországon maradt nemzetiségi csoportok többsége gyorsan asszimilálódott, a szlovákok jelentős része és a németek még jelentősebb része kikerült az országból, a nemzetiségiek túlnyomó része magát magyarnak is vallotta és nyelvhasználatában, külső jegyeiben a magyaroktól lényegében megkülönböztethetetlenné vált. Az volt az általános, mindennapi tapasztalat, hogy Magyarországot egyszerűen a magyarok lakják. Ez „értetődött magától”. A szomszédos országokban élő magyarokat hosszú időre kizárták a nyilvánosságból, a személyes érintkezés lehetőségei szintén hosszú időre leszűkültek, a Nyugaton élő magyarokkal még inkább ez volt a helyzet, s ők ráadásul hazaárulóknak, ellenségnek is minősültek.

A nyolcvanas években az államnemzeti felfogás föllazult. Bizonytalan, határozatlan körvonalú, kevéssé reflektált nemzetfelfogás váltotta fel. Az államnemzeti, a kulturális és az etnikai nemzetfelfogás valamiképpen egybemosódott.

Az Orbán-rezsim is heterogén és reflektálatlan nemzetfogalmat használ. Az államnemzeti felfogás nagyon is eleven. Aki Magyarországon él, az automatikusan a magyar nemzet része. A magyar állam a magyar nemzeté. Ezt fejezi ki, hogy Magyarország „alaptörvénye” a magyar nemzet nevében a magyar nemzetről szól. A nemzetállamiság hangsúlyozása egyben az államnemzetiség hangsúlyozása. Ugyanakkor a magyar nemzet része immár egyértelműen mindenki, aki bárhol a világon magyarnak tekinti magát. Ez a heterogén nemzetfogalom maximalizálja a nemzet méretét.

Amíg létezett a Magyar Köztársaság Alkotmánya, addig egyetértés övezte a 6.§-ának 3. bekezdését, miszerint „A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határain kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatuk ápolását”. Ez folyamatos és nehéz föladatot jelent, miután a legnagyobb magyar kisebbségek hazájában, Szlovákiában és Romániában az alkotmány és a többségi közvélemény azt az államnemzeti felfogást követi, amelyet Magyarország is követett a dualizmus korában, és amelyet az 1868-as törvény fent idézett kezdőmondata tükröz. Szlovákia és Románia is ugyanúgy egységes szlovák, illetve román nemzetállamként határozza meg magát, mint a kiegyezés utáni Magyarország, és ez veszélyezteti a magyar kisebbségek jogait, asszimilációs nyomás alatt tartja az ottani magyar közösségeket. A román és szlovák kisebbséggel is ez volt a helyzet egykoron.

guma 2017.11.06. 13:52:03

a Felházban „bibliai csodák” valósulnak meg orbán gáspár közreműködésével...
24.hu

Beer Miklós szerint pedig:

Püspök a birkaönzésről, papagájkeresztényekről

A nyakunkba akasztott keresztnél fontosabb a becsület, az, hogy az életünk, a beszédünk legyen az Úristennek tetsző.

24.hu/kultura/2017/11/06/puspok-a-birkaonzesrol-papagajkeresztenyekrol/

jaegtoer 2017.11.06. 16:27:20

@dr. jenőke (jenőke):

Általánosságban, vagy egyetemes történelmi, politikai, kulturális kontxtusba helyezve érdekes feladvány a gondolkodás a nemzetről, az ahhoz kapcsolódó vagy nem kapcsolódó államról s a két fogalom sajátos összeolvadásáról is amennyiben államnemzet az eredmény.
Én sajnos a nemzetet inkább a kultúrával kapcsolom össze, legfeljebb szociológiával, de abból is az ideáltipikus megközelítésben.
A többi nemzet-szókapcsolat már inkább üzletágat jelent számomra, abból is a divizionális-mátrix struktúrát, azt viszont olyan üstben főzik, amelyben ehetetlenné válik a főzet, mert azokat főzik benne, akiknek azt meg is kellene enni. Azaz, önmagukat kell felzabálni.
Ez úgy tűnik sikeres biznisz, ha az alapanyag árát nem vesszük figyelembe.

Az államnemzet hullámzó fogalmi értelmezésének elfogadottsága részben utal arra, hogy hullákkal tűzdelt jövedelemforrással van dolgunk, valamint utal a változó árfolyamra..
Óvakodj az idegen devizától mondta az egyszeri xenofőtt a kavarókanál után kapva.

jaegtoer 2017.11.06. 16:32:13

@jaegtoer:

bocsánat. nem diviziionális mátrix struktúrát, henem devizionális- már stex struktúrát akartam írni, de az a rohadt szakmai bevésődés, valamint gránit és perisztaltika.

Orica Középföldi 2017.11.07. 09:58:16

Évforduló:))

nepszava.hu/cikk/1144493-bucsucedula

*****

Ha még be lehetett vinni egy ko-t a maszopnak belülről, akkor Velez - tökéletesen időzített - levele tegnap bevitte. Mesterházy volt pártigazgatója rendesen megkavarta a híg szart. Hírlik, hogy MA máig nem nyelte le a bukást, amit csak puccsnak tekint, mert ő vétlen és tökéletes.
Nem elemezném, hogy a párt szempontjából mennyire nincs különbség MA és MGy között.
Úgy tűnik, egyedül is sikerül letornázniuk magukat a küszöb alá. Hajrá!

jaegtoer 2017.11.07. 19:20:44

@Orica Középföldi:

Hüüüűűű! Tényleg hétvégi hallgatást igényel.

Azt viszont megjegyzem, ahogy más lehet étvágytalan, úgy én honvágytalannak érzem magam. Ugyanis ennyi halmazatinak tűnő jóval egyszerűen nem lehet károsodás nélkül megküzdeni, ráadásul még korosodok, mondhatni kórosodok is, amennyiben a türelmi küszöböm erősen megkopott.

ez itt apró betűs rész:
Most, hogy ezt írom, jutott az eszembe, könnyen lehet, azért fordultam Katalónia, Baszkföld, Kurdisztán, [...] és Pirézia felé, mert az ottani ellentmondások feloldhatatlansága megkönnyíti az itteni helyzet megoldhatatlanságának* elviselését, szemlélve, hogy bizonyos esetekben vágtat, más esetekben vánszorog az idő, s túl gyors a változás, amiben nem kellene, s abban jár ólomlábakon, melyben már a tegnap is késő. Így aztán aggódva figyelem, mi gyógyít és mi gyogyósít. Szó, ami szó, elég rosszul állok.

* megoldható, persze, hogy, csak és valamint, na, de mindazonáltal... ugye.

Holnaptól minden másképpen lesz.

Orica Középföldi 2017.11.08. 08:00:44

Konok:)))))))

Szóval, hogy összefoglaljam a mai diskurzusokat:
- Nem, nem Lenin csinálta a forradalmat. A forradalom csinálta (elég baj) Lenint;
- Nem, Marx sem csinálta a forradalmat (és a kísértete sem);
- És Engels se nem;
- Nem, nem a német vezérkar irányította Lenint, és még kevésbé a forradalmat (vö. első pont);
- Nem, 1917-ben még nem kezdődött el a sztálinizmus - a húszas évek elején Moszkva és Berlin volt a világ két kulturális fővárosa;
- Igen, a forradalmat leverték; sok szempontból 1918-ban, sok szempontból 1921-ben, végső soron pedig 1926-29 között;
- Igen, az ellenforradalmat a bolsevik párt vívta meg;
- Nem, amit szocializmusnak neveztek, az nem volt szocializmus, hanem államkapitalizmus volt;
- Bizony, akkor még októberben volt november.

Orica Középföldi 2017.11.09. 06:37:16

Jó reggelt!

Régi beszélgetéseket hallgatok a színházi világ lassú haldoklásáról. Fellázadt igénytelenség kiszolgálása - ilyen mondatok hangzanak el egy jópár évvel ezelőtti beszélgetésben.
Azon gondolkodom, mit jelent a kultúra területén az igénytelenség lázadása.

jaegtoer 2017.11.09. 08:25:11

@Orica Középföldi:

Szerintem. És mégegyszer mondom, -szerintem- pont az, és olyan, mint amit a jelenlegi kurzus megvalósít a politikában.

jaegtoer 2017.11.09. 08:42:19

index.hu/gazdasag/allas/2017/11/08/bemondta_az_allamtitkar_keresletvezerelt_szakkepzes_kell/

Már a 3 éves képzés időtartamát is sokallják.
Persze valójában arról van szó -miképpen a milliomosfeleségek egyikének a száján is kiszaladt: szplgák kellenek ide.
Nem kertész, nem komornyik, nem jól képzett hegesztő, vasbetonszerelő, esztergályos, szakács, gyógyszertári szakasszisztens, tanár, szakápoló, hanem olyan szolga, aki függőségi viszony kereteiben bármit megcsinál a gazda parancsára, különben az utcára kerül, és még a szabad költözés jogával sem tud élni, mert alulképzett munkavállalónak a Lajtán túli világban is csekélyek az esélyei a boldogulásra, hacsaknem a megboldogulásra, de az itthon is megy, hiszen a várható átlagos élettartam 6-12 évvel elmarad az agyonbrüsszelezett boldogabb európai államokban jelzettnél.

jaegtoer 2017.11.09. 08:46:59

azt írtam, hogy szpolgák. Nos ez szolga akart lenni. Az Úr akarata azonban hatalmas, és ellenállhatatlan. Nyugodtan lehet szopolgákra asszociálni, bármit jelentsen is. Egyidejüleg az Olgáktól hatalmas bocsánatot kérek s biztosíthatom, hogy az Olga nevű emberekhez semmi köze a szószotyolázásnak. Istenuccse!

Orica Középföldi 2017.11.09. 09:29:10

@jaegtoer:

Némi etimológiai vitát tudnék indikálni, de hogy a mai kurzus nem lázad, hanem nagyon bunkó gyarmatosít, az hétszentség.

jaegtoer 2017.11.10. 03:29:41

Jó reggelt kívánok:)!

@Orica Középföldi:

Nagy könnyebbség ez nekem, lévén csapataim harcban állnak, amiben van minden: a már előbbi szószerkezetben említett lázadás, a találó jelzővel ellátott gyarmatosítás, miközben nem tudni, hogy a hétszentség éppen merre jár. Mindemellett elismerem, hogy etimolyológiában nem vagyok jó, jelen helyzetben csapások esnek, és mennykövek hullanak, egy a biztos, amíg lélegzünk, addig küzdünk, mint az mondta volt Gyuri bácsi. és milyen igaza volt!

Orica Középföldi 2017.11.10. 08:05:18

Bocs, valami nagyon mellé ment, és nem tudom berakni Spirót:(

hacsaturján 2017.11.10. 10:27:42

@Orica Középföldi:
spiró nem éppen berakható. tán ez ment mellé.

Orica Középföldi 2017.11.10. 11:08:19

Bánki:

"Én egész népemet fogom", jelentette ki a miniszterelnök (magyar MTI)

Bármennyire szeretném hinni, hogy engem nem, bizony de. Az emocionális hatások be- és leszivárgásai alig védhetőek.

Orica Középföldi 2017.11.10. 11:10:34

@hacsaturján:

Lehet:)) Pedig megint nagyon jókat mondott.

jaegtoer 2017.11.11. 15:10:32

@Orica Középföldi:

"_"Én egész népemet fogom", jelentette ki a mini(....)"_"

Mutációmban ezért törekedek arra mostanság lépten-nyomon, hogy minden túlzás nélkül állapíthassák meg rólam, ez egy angol, na!

jaegtoer 2017.11.11. 15:11:47

@Orica Középföldi:

Békesit láttam, hallottam, jó volt, de mit mondott Bánki?

jaegtoer 2017.11.11. 15:14:25

@jaegtoer:

Bánki? Spiró.
Azt hiszem már nem is nyugdíjérett, hanem otthon-érett vagyok.
Bellának mondom, pelus még nem kell.

Orica Középföldi 2017.11.11. 15:40:29

@jaegtoer:

Bánki gyártja az MTI-s híreit, zseniálisan megragadva a kétértelműséget:))

"Én egész népemet fogom", jelentette ki a miniszterelnök (magyar MTI)

Orica Középföldi 2017.11.14. 05:26:47

Ez pedig egy tökéletes rész-elemzés:))

Miután Orbánt egyhangúlag, ellenszavazat nélkül megválasztották, azonmód nekünk is lett egy dákoromán kontinuitáselméletünk. Úgy hívják, hogy pártus–szkíta–hun–keresztény-magyar kontinuitáselmélet. Merthogy tegnap ezt mondta Orbán Viktor, a síkságok géniusza: „Mi az a politikai közösség vagyunk, amely tudatában van annak, hogy a magyar nemzet a keleti jellem és a nyugati kultúra találkozásából jött létre… A szabadság sztyeppei szeretete a béke és az igazság keresztény hitével találkozott, s ebből emberszeretet nőtt ki, és az emberi szabadság tisztelete, amely a magyar politikai gondolkodásunknak máig középpontjában áll.”
Ez a kontinuitáselmélet masszívnak tűnik, az egyetlen baj vele mindössze az, hogy annak kiötlője már megint a kereszténységről és annak történetéről nem tud semmit. A kereszténység ugyanis kimondott undorral és megvetéssel szólt a keresztény életformától élesen eltérő, Hérodotosz óta „szkítának” nevezett sztyeppei barbár, nomád életmódról. A hunok és avarok „szkíta” nemzeteinek megjelenését, mint az utolsó ítélet előjelét a világvége közeledtével azonosították, s Góg és Magóg hordáinak tekintették őket, akik az Örökkévaló büntetésének eszközei voltak, miként ez a Jelenések könyvében is olvasható. A kereszténység nem a „sztyeppei életmód” (a nomadizálás, az állandó lakhely vagy szállás nélküliség) folytatása volt, hanem annak tökéletes ellentéte. „Amikor eltelik az ezer esztendő, a sátán kiszabadult a börtönből, és útra kel, hogy a föld négy sarkán félrevezesse a népeket, Gógot és Magógot, és harcra toborozza őket. Számuk annyi, mint a tenger fövenye. Felvonultak szerte az egész földön, bekerítették a szentek táborát és a szeretett várost. De Isten tüzet bocsátott le az égből, és elhamvasztotta őket.” (Jelenések 20,7-9).
Íme tehát a pártus–szkíta – hun – keresztény-magyar kontinuitáselmélet, amely viszont – mint tudjuk – szemben áll a zsidó gyökerű keresztény hagyománnyal. Azzal a hagyománnyal, ahol viszont nincs „keleti jellem és nyugati kultúra”, ugyanis „nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.” (Galatáknak, 3,28-29).
(Orbán Viktor alapvetéséhez kötelező olvasmány: Badiny Jós Ferenc összes műve – BAJÓFÖM)

(Gábor György)

Orica Középföldi 2017.11.14. 07:59:43

"contradictio in terminis" - Jótündér szórakoztatóan gonosz:))

Természetesen meg kellett néznem mit jelent, így ráakadtam egy 2011-es Gábor Györgyre. Anno elkerült az írás, de most nagyon élveztem.

epa.oszk.hu/01300/01326/00126/MV_EPA01326_2011_04_01.htm

Orica Középföldi 2017.11.16. 06:12:17

"sokszor a műegyetemisták sem értik, hogy mondjuk a történettudomány a látszat ellenére nem olyan, hogy ott bármit és annak az ellenkezőjét is lehetne mondani " :))))))))

Érdekes lehetett:

index.hu/tudomany/2017/11/15/a_modern_tudomany_alapmitoszat_romboltak_le_az_akademian/

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.16. 09:33:43

A hagyomány az hagyomány.
Napjainkban a legelfogadottabb elmélet szerint a Homo sapiens megközelítőleg 200 000 éve alakult ki Afrikában. A rendelkezésre álló régészeti adatok alapján azok, akikben nem mutatható ki a tiszta afrikai eredet, egy adott Homo sapiens populációtól származnak. Ez a csoport 120 000 éve hagyta el Afrikát.
24.hu/tudomany/2017/11/16/atirhatja-az-emberiseg-tortenetet-egy-osi-kinai-koponya/

jaegtoer 2017.11.16. 12:53:44

én mint hobo hapiens érdeklődve szemlélem a lázas erőlködéseket mind a tudomány állásáról avagy haladásáról, mind az ember őskialakulásáról (?/!!?) folytatott diskurzusokat.

(néha azon is eltűnődök, micsoda önhitt képzelgés azzal hivalkodni, hogy Ádám és Éva ember volt. Korántsem biztos, kéremszépen... korántsem... bizony, bizony... már ha csak magamat szemlélem is tüstént látszik, hogy csak a tükörképem emberi, de amúgy.... )

jaegtoer 2017.11.16. 13:02:15

@Orica Középföldi:

"_" Úgy hívják, hogy pártus–szkíta–hun–keresztény-magyar kontinuitáselmélet."_"

kontuinitásban én is jó vagyok.

Napnál is világosabban látszik, zsidók ezek, mind, vagy cigányok, vagy pirézek, de hogy migráncsok, az hétszentség! Csak az az afrikai szál ne volna! Meg az Isten.
Ha meggondolom, én is egy pártos henceg vagyok. ennyit tesz két betű, meg egy-két-tízmillió év.

jaegtoer 2017.11.16. 18:28:42

Vincent/Jótündér új posztja és a civilitika.

Kész vagyok:)

Orica Középföldi 2017.11.17. 18:12:15

@jaegtoer:

Ez valami olyan abszurd, hogy nincsenek rá szavaim.

Orica Középföldi 2017.11.18. 04:47:27

Elolvastam a Heller-interjút a Mandineren. Nagyon kedvelem, de nem értek vele egyet.Nem kéne napi ügyekben megszólalnia.

Biztos, hogy nem fogom megnézni a Vona-Rangos diskurzust. Nekem nem tud olyat mondani ez a zavaros tekintetű bébimessiás, amitől megváltozna a véleményem.

Némi tájékozódás után úgy látom, rendesen kiverte a biztosítékot sok helyen.

Konok Péter:
Szóval, megpróbálom.
Vona Gábor a Spinozában arról beszélt, hogy "Toroczkai Lászlóra ... sikeres polgármesterként szükség van a pártban... mert fontos tapasztalatai vannak a migrációs válság kezelésében."
Oké. Ez így túl durva.
Nekifutok még egyszer, kifejtve.
A szélsőjobboldali, antiszemita, idegengyűlölő párt vezére arról beszél a mai magyarországi zsidó kulturális élet egyik meghatározó színhelyén, hogy egy náci, aki felfegyverzett verőlegényei élén a háborúk és a népirtások elől menekülő emberekre vadászik, fontos tapasztalatokkal rendelkezik ezeknek a nőknek, férfiaknak és gyerekeknek a "kezelésében", ezért az illető nácira, illetve fontos tapasztalataira szükség van abban a pártban, amit mostanság sokan hajlamosak valamiféle alternatívának látni.
Ő beszélt, erről beszélt, ott beszélt.
Így már érthető?
Mert nekem rohadtul nem.

Orica Középföldi 2017.11.18. 04:52:26

Más:)

Most, hogy Orbán Viktor a despotikus családmodell és a római jog jegyében felvázolta ideális családmodelljének alapjait („a családok összetartanak, és élükön erős, határozott családfők állnak”), vagyis a patria potestas (az apai hatalom) tradicionális formáját hirdette meg a „mi magyarok” közössége számára, nem árt egy-két dolgot tisztázni. Helyes, ha a magyar családok tudomásul veszik, hogy a család a pater familias hatalma alatt álló személyek közössége, ahol mindenekelőtt a férj hatalma (manus) dominál a hatalom alatt álló feleség fölött (uxor in manu). Továbbá a pater familiast, vagyis valamennyi magyar apát mostantól megilletik az alábbi jogosultságok: ius vitae ac necis (a családtagok élete és halála feletti rendelkezési jog); ius exponendi (a gyermek kitételének joga); ius vendendi (a gyermekeladás joga) és a ius noxae dedendi (annak tulajdonba adásának joga, akinek a gyermek kárt okoz).
Vagyis holnaptól a fenti jogok fonják körbe a keresztényi szereteten és értékrenden (vesd össze Semjén Zsolt) nyugvó magyar családokat.
Viszont ezúton szeretném felhívni Orbán Viktor szíves figyelmét két dologra: Az első, miszerint Aelius Marcianus 3. századi jogtudós már arról beszélt, hogy az apai hatalomnak nem az atrocitasban (erőszakoskodás), hanem a pietasban (kegyesség) kell megnyilvánulnia. Ez mindenesetre újragondolandóvá teszi a vak komondoros esettanulmányokat. A második, hogy a pater familias hatalmának alávetett család az állammal szemben gyakorlatilag teljes autonómiát élvez, minthogy a közjog (ius publicum) hatálya a magántelkek határán, a magánházak küszöbén véget ér, s innentől kezdve a magánjog (ius privatum) szabályai érvényesülnek.
Vagyis Orbán azt tesz a családjával, amit csak akar, illetve amit a családja elfogad. De a római jogra hivatkozva jelzem, hogy más családok életébe, szokásaiba, hagyományaiba, értékrendjébe és életvitelébe, tisztelt miniszterelnök úr és kedves miniszterelnök-helyettes úr, nincs belepofázás!

(Gábor György)

guma 2017.11.18. 07:08:21

@Orica Középföldi: :)))

kösz!
nagyon jól bányászkodsz...

jaegtoer 2017.11.18. 14:58:50

@Orica Középföldi:

Nem is tudom.
Most, hirtelen biorezonancia mérésre, léleksimogató életkedv masszázsra vágyom. EU-s támogatással Oravecz Nóra és Gávavencsellő nélkül.
Hiába, no, erről álmodoznak az emberek. Legalábbis valamennyi a valamennyiből.
Királyság.
Királyság lesz itten. Nem itt. Itten. Mer' erre van igény.

[majd később, később, később még többet is, momentán káposztalevelekbe vagyok tekeredve, mind naturálisan, mind filozófiailag, mind szkifi perspektívában. (méghogy science fiction! az! rögvaló, Bözsi nénik, gyesznyók és végtelenített farsang a vízzáró agyagig. az van. meg szociális közösségi ház, mint sertéstelep uniós fusiban.+ oravecz. És már tízmillió kérdő- vagy felkiáltó jel sincs. Minthogy lassan nem csak az írástudók költöznek mennek el messze-messze a végtelenbe, hanem az őshonos menekülők hurcolják el a szavakat és a jeleket s utánuk nem marad más, mint egy még őshonosabb civilitika, meg a gémeskút, a puszta, aztán lehet kanyarítani egy jó kis szelet délíbábot reggelire-ebédre-vacsorára.]

Orica Középföldi 2017.11.19. 06:56:37

Jó reggelt!

Kis színesek a jobban teljesítésről és a minőségről.

Most olvasom, hogy az MTI tudósítója a DK salgótarjáni rendezvényéről tudósítva összekeverte az Örömódát az Internacionáléval. Nincs semmi baj, legközelebb a Fidesz-kongresszusról tudósítva majd a Listen To Your Heartot fogja összekeverni a Horst Wessel Lieddel.
(Gábor György)

Egy komment onnan, a tekerőlantos Mandel Róberttől:
erről az jut eszembe, hogy az M5 nevű televíziócsatorna kulturális híradója a múltkor a Harmonia Caelestis című 1701-ben komponált legendás barokk zeneművet Eszterházy Péter "műveként" emlegette csökönyösen, a zenei híradás elejétől a végéig. Nem volt egyetlen személy aki észrevette volna azt, hogy végig zenéről volt szó, szólt a zene az interjúban érintett zenei kamaraegyüttes előadásában.... Nem akadt ember aki legalább utólag kijavította volna a buta híradást. (Esterházy Pál volt a 18. századi zeneszerző). Volt hogy a jólfésült műsorvezető a neves rendező nevét így ejtette: "Jirí Menzel" z-vel, majd pár perccel később Janus Pannoniust ejtette kétszer is "s"-el. Tán nem is lenne mindez akkora baj, ha ez nem az állami televízió hatalmi kulturális adásának híradója lett volna.... gyalázat ami folyik, és így már különösen nem bánom, hogy a rólam tervezett portréműsort alantas módon lemondták. Szerintem jól tették, én csak ártanék ennek a televíziócsatornának.

****

Olvasom, hogy Rubint Réka előadása megtöltötte az előadót azon a Corvinuson, ahova Szél Bernadettet nem engedték be.

Megjegyzés: engem speciel pont annyira érdekel Szél, mint Rubint, de kíváncsi lettem volna, hogy ő is megtölti-e. Olyan gonosz gondolatok, mint similis simili.... még futólag is elkerülnek.

(Még mindig nem tudom, hogy similis simili vagy simile, bár a laudátor szerzője megválaszolta nekem, de lusta vagyok visszakeresni, bocs:)))

Orica Középföldi 2017.11.20. 07:30:51

@guma:

Megértem a döntést, de nyomasztó terhet rak az utódra.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.20. 18:49:00

@Orica Középföldi: asztrik is megkaphatja most már a nyugdíjprémiumot. csak ez állhat a döntése mögött.

Orica Középföldi 2017.11.20. 21:39:17

@parti_giano:

Nem vagyonközösségben élnek? Teljesen tájékozatlan vagyok ebben a témában.
Asztrik könyvtervet dédelget elég rég óta.

Orica Középföldi 2017.11.21. 07:25:13

Jó reggelt!

Megcsapott a bűzlő mocsár szaga. (Úgy kell nekem.)

Nem szoktam a mandinert olvasni, ritka kivételektől eltekintve, és a kommentjeit soha. Megtette nekem a szummázást a vincent két kommentelője.

incze 2017.11.20. 18:58:20

zsocát nem szabad lebecsülni, iskolateremtő személyiség, leghűbb követői a civilitika legpezsgőbb műhelyében (mandiner komment osztag) épp most teszik civilitikailag helyre kornait:

"kivénhedt bútordarab a szúrágta, dohos lerakatból", "okoskodó pubi", "régi komcsi", "szavát nem hiszem el" , "süllyesztőben vagytok, és ott is maradtok életetek végéig, rohadékok", "Kornai elvtárs", "egy barom", "ez a köcsög", "ül a bácsi egy ládában 40 éve, és mindent lát ... aztán kieresztik, hunyorog a fényben, és nem érti, miért nem olyan a világ, ahogy ő látta", "csőlátó vén komcsi", "ide-oda röpködő okostojás"... sít.

ha valakinek támadna még kedve, egy további, mélyebb exkurzusra a civilitikában: mandiner.hu/cikk/20171118_kornai_janos_egy_pillanatig_sem_ereztem_hogy_gyorsan_utolerhetnenk_a_nyugatot

velőtanya 2017.11.20. 23:38:16

@incze: Tegnap megnéztem a Várszegiről szóló mandiner-cikk alatt a kommenteket (aztán még egy korábbi, róla szóló cikknél is), az talán még rémisztőbb képet ad. A fő vonal szerint Várszegi zsidó buzi libsi komcsi pedofil, remélik hogy mihamarabb meg is döglik, és lehetőleg kövesse őt minél előbb a váci püspök is. Ezen kívül többször is előkerül, hogy ő mondta a búcsúztatót Esterházy temetésén, ami külön is bizonyítja a megátalkodott magyarellenes voltát. Semmilyen emberi érzés nem maradt mostanra a fidesztálibok lelkében. De legalább jó sokan vannak.

*

Bánki Györgynek is rossz kedve van:

A Fidesz által beindított differenciálatlan migráns-detektor menekültek híján egyetlen egy embertípust képes felismerni: azt, aki nem magyarul beszél. Minden héten át kell élnem, hogy valaki gyűlölködve odafröcsög valamit az anyanyelvükön beszélgető külföldieknek. Ma egy jól öltözött srác vetette oda turistáknak, hogy "Ungarn, bazmeg, francia buzik!" (nem franciák voltak, mindegy, kik voltak), pár hete egy kutyás asszony mondta az olasz párnak, hogy "Rohadjatok meg!". Iszonyatosan dühös vagyok. Soha az eddigi életem során nem tapasztaltam ezt. És nem is szeretném a továbbiakban sem.

*

Ez se vidám, de jó:

Manapság összeesküvés-elméletek váltják fel az ideológiákat a politikai identitások kialakításában. A csoportválasztás alapja az lehet, ki melyik összeesküvés-elméletben hisz. A mai komplex világ bonyolult folyamatainak megértése egyre nehezebb, és az emberek bizalmával túl sokan éltek vissza: már nem hisznek az ideológiákban.

168ora.hu/itthon/orban-az-eu-legnagyobb-hatasu-politikusainak-egyike-de-csillaga-lealdozoban-van-12730

Orica Középföldi 2017.11.21. 07:32:47

Legyen egy vidámabb is:))

Olvasom, hogy Beyoncé egy év alatt a negyedét kereste annak, mint amennyi Mészáros Lőrincnek összejött.
Oké, de egyrészt Beyoncé szólista, Mészáros Lőrinc viszont duettben dolgozik. Másrészt hol van Beyoncénak olyan jó feneke, mint Mészáros Lőrincnek?

(Gábor György)

guma 2017.11.21. 09:28:18

@Orica Középföldi:

jajjj!

(valamelyik napra én is beraktam Kornait :))

jaegtoer 2017.11.21. 11:44:07

@Orica Középföldi:

rosszul van megközelítve a kereset összefüggés.
B. negyedannyi ruhában lép fel, mint M.L. ezért értelemszerűen negyedannyi fizettség is jár neki.
(magánvéleményem az, hogy majd akkor jönnek a cudar idők, ha B. dalai helyett M.L-ét kell hallgatni. És ez az idő nincs messze. Egyelőre a 'barátja' uralja a verbális médiateret, úgyhogy B még örülhet, de Fásy Ádám és a média mészárosának hazájában történnek majd és még érdekes dolgok.´)

jaegtoer 2017.11.21. 12:04:20

@Orica Középföldi:

ezt a jellegzetes illatfelhőt régóta érzem, legutóbb tegnap és ma a tömegközlekedésben szerzett látvány és élmény elemek gondolkoztattak el azon a dilemmán, hogy mennyire célszerű szabadságot és demokráciát adni a magyaroknak, erre pénzt áldozni, amikor már középtávon is kiderül, hogy meddő igyekezet, és ablakon kidobott pénz.
Mindazonáltal szerintem minden a legjobb úton halad, -az mondjuk szívás, hogy te, meg ti, meg mi ideszülettünk, de őnekik a rusz, a horezmi és dzsingiszida deal pont jó lesz. Nekünk, akik nem mélymagyarok vagyunk, hanem magasan felettük éljük és értjük, vagy legalábbis tiszteletben tartjuk, hogy mi és ki és mikor és mitől és miért magyar, és magyar a magyar-, szelíd vígasz ugyan, de roppant kéjes érzés, hogy olyan magyarokat tartunk emlékezetben és számon, amiről őnekik sem halvány sem szembetűnő mélymagyar fogalmuk nem lehet, hiszen ha lenne, nem süllyedtek volna a mélymagyari létbe.

Orica Középföldi 2017.11.22. 12:37:07

Akik ismerték és szerették... :( 55 évesen, ma meghalt Dmitrij Hvorosztovszkij...

www.youtube.com/watch?v=3ZtaEInqOos

Nagyon klassz pali és énekes volt. RIP

Orica Középföldi 2017.11.22. 16:41:09

Imádkozni fogok Erdő Péterért,, nehogy a pokolra kerüljön. Elég az előszoba, de az jó hosszan.

huppa.hu/isten-tudja-nemzetkozi-sajtoszemle/

Orica Középföldi 2017.11.23. 08:23:06

Legyen jó a nap:))

Szabó T. Anna

Tudjátok, velem ki kompatibilis?
Pont, aki flúgos és pont, aki dilis!

Akinek nincs egy kis izgalmas agyláza,
az nálam biztosan nem rúghat labdába.
Jön a sok prominens eminens pléhpofa,
üsse kő, ha jut is, marad is létjoga,

de nekem jó lenni flúgosnak, hangyásnak.
Ha szeretsz, a fölényt kinevesd, hagyd másnak!

Azt mondom, mindennap kell egy kis kattantság,
hidd el, a nevetés létszükség mostanság.

Ma kevély a kedély, furtonfurt diktálnak,
terelik, megy a nép, ezerrel, mint állat,

terelődsz, furakodsz, marakodsz, fenekedsz,
fenyegetsz, tülekedsz, veszekedsz, epekedsz...

De komoly, de sötét, igaz-e, az egész?
Mi vagy ők, csak a rész, ugye kész? Beleférsz?

Ki van kint? Aki csak fütyörész? Kit a gond
sohasem nehezít? Na ki az? A bolond.

(Dilidal. A Shakespeare-kutató Pikli Natáliának ajánlottam, amikor írtam.)

guma 2017.11.23. 08:30:56

@Orica Középföldi:

eldobom magam! :DDDDDDDD

csináltam a baritonról egy posztot.
köszönöm neked, Knoszinak és Rodeónak, hogy "közel" hoztátok egy picit ezt a világot! :)))

Orica Középföldi 2017.11.23. 09:36:09

@guma:

Átfutottam, szó mi szó, jól összeszedted:))))

Tegnap megnéztem a győzelem napi koncertjét. Több szempontból árulkodóan fantasztikus.

www.youtube.com/watch?v=T8wbh4ywirg

jaegtoer 2017.11.23. 09:57:25

@Orica Középföldi:

Hiábavalóságokkal nem foglalkoznék.
Esendő ember mércéjével mérve Erdő nyilván nem pokolravaló.
Kiemelt egyházi személyként nem ugyanaz a mérce és a mérték.
Ezért az lehet a megoldás, hogy törzse, keze, lába Mennybe, a nyaka,feje a pokolba menjen.

jaegtoer 2017.11.23. 10:12:36

@Orica Középföldi:

Sejtettem én, hogy Horváth Ilona - F. Nagy Angéla - Szabó T. Anna között történelmi összefüggés van.

Orica Középföldi 2017.11.23. 12:16:30

@jaegtoer:

"Esendő ember mércéjével mérve Erdő nyilván nem pokolravaló."

Vitatkozom,mint esendő ember. Mondhatnám azt is, J'Accuse...!

Szóban már kifejtettem ebbéli véleményem. Mérhetetlen felelőssége van/lenne, ha ellátná hivatalát, megfelelne a rangjának.

jaegtoer 2017.11.23. 14:06:22

@Orica Középföldi:

:)) Én nem az én vagy a te esendő emberi voltodra gondoltam, hanem az övére.
Mint Erdő Péter lehetne esendő. Mint a magyarországi katolikus egyház első embere nem.
[ezért fundáltam ki, hogy a nyak a fejjel pokolba, a többi mehet a Mennybe.:)]

jaegtoer 2017.11.23. 14:18:41

@Orica Középföldi:

Még valami.
Lássuk be: mind a Tízparancsolat, mind a Mennyország meg van hekkelve. Rég óta.
És akkor itt van ez az Erdő Péter aki -ha úgy vesszük- hekk-et eszik.

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.24. 02:27:00

GÁBOR ANDOR: "Über allen gipfeln…"
GÁBOR ANDOR: 1920 tavaszán, mikor az történt Magyarországon, ami történt, a legjobb magyar költõk költõi versenybe kezdtek, hogy Goethe csodálatos költeményét magyarra fordítsák. Egyik fordítás rosszabb volt, mint a másik. Nemcsak a vállalkozás volt szégyenletes, hanem az eredménye is. Akkor írtam ezt a verset, melynek hangja sokkal kíméletesebb, mint amilyet a Goethébe menekülõk megérdemelnének.

Mióta ember él és hangja hallik,
Azóta volt-e ilyen szörnyü hang?
Mint az, mi most agy-kérgen átnyilallik,
Riasztóbban, mint tébolyult harang?
Sirály sikít, süvölt a Leviátán,
Az ég bõg búgó hullámtornyokon,
Fuldokló hördül és röhög a sátán,
S tinektek most csend ül az ormokon!
[...]
Hiába estek dús révületekbe,
Magyar hallók, ti már megszüntetek!
Kinek a csend kell, az a fületekbe
Galád kezekkel ólmot öntetett,
Ti nem daloltok, nem! ti csak pihegtek,
Madárfiókák vércsekarmokon,
Ó jaj, nem is sokára már, tinektek
Örökre csend ül minden ormokon!
.
.

Orica Középföldi 2017.11.24. 17:03:39

Mi változott?

Francesco Massaro, velencei titkár beszámolója magyarországi utazásáról (1523): "A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére mindennap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köz meglopását. Ebben nagyon serények."

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.24. 17:23:50

@dr. jenőke (jenőke):
.
1919 augusztusában 100 magyar korona még 11,6 svájci frankot ért, 1920 júniusában már csak 3,1-et, az év végén pedig már csak 1,4-e
1920. évben
február 20. – A román hadsereg megkezdi a Tiszántúl kiürítését, mely március 30-án fejeződik be.
március 1. - A Nemzetgyűlés Horthy Miklóst Magyarország kormányzójává választja.
június 4. – Aláírják a versailles-i Trianon-palotában a Magyarország területének kétharmadát elcsatoló trianoni békediktátumot.
szeptember 26. – A nemzetgyűlés elfogadja az 1920. évi XXV. törvénycikket, ismertebb nevén a numerus clausus-t, mely az egyetemi hallgatók nemzetiségi számarányát szabályozza.
november 4. – Németországban megalakul az NSDAP paramilitáris harci szervezete, a rohamosztag (Sturmabteilung – SA)
.

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.24. 20:01:41

PONTOSAN 800 ÉVE TÖRTÉNT!
A II. András vezette a keresztes hadjáratot. II. András apja pápának tett ígéretét teljesítette a hadjárat vezetésével. III. Béla ugyanis megígérte a pápának, hogy részt vesz a keresztes háborúban, de halála miatt ennek nem tudott eleget tenni. Fiára hagyta ezen kötelesség teljesítését.
A magyar keresztesek 1217 nyarán indultak el, s Zágráb - Spalató érintésével velencei hajókon jutottak Cipruson keresztül Akkonba 1217 októberében.
Akkonban külön negyedük volt a különféle nációknak, a magyarok ideérkezésük után a német negyedben laktak, majd hamarosan támadásba lendültek a mohamedánok ellen. A magyarok Betszaidánál megverték az egyiptomi szultán seregét. Harcoltak a Jordán völgyében, a Tábor-hegyet sikertelenül ostromolták és a Kinneret-tó környékén is jelentősebb ütközetekben vettek részt. Az első támadást Betszaidánál II. András maga vezette, majd a parancsnokságot fiára, Dénesre bízva ereklyegyűjtő körútra indult, és hajón a Tripoliszi Grófságba látogatott. A mohamedánokat meglepte a hasonló felfogásban harcoló magyarok jelenléte.
A hadjárat során többször előfordult, hogy az összes keresztény hadak legnagyobb megrökönyödésére a magyar vezérek a csata megállítására adtak utasítást, mivel a velük szemben álló muzulmán csapatok /török-türk-kurd/ harcosaiban testvérnépeket láttak.
II. András végül különösebb hadi sikerek nélkül, nem törődve a jeruzsálemi patriarcha átkával 1218 januárjában Antiochián, Cilicián, Nicaeán és Konstantinápolyon keresztül indult hazafelé, ahova az esztendő végére érkezett meg.

Akkon városától északkeletre emelkedett Montfort keresztes vára. A vár közelében pedig egy Balaton nevű helyiséget jelöl a régi térkép! A falu mai neve Máiljá. A mai napig megőrizték olyan családneveiket, mint például: Albert, János, István, Mátyás, Fanni, Regina stb.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.24. 22:35:05

@jaegtoer: mennyországból menjország lett. de ha rogán jegybanelnök, akkor én simán katalány partizán.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.24. 22:39:28

@dr. jenőke (jenőke): mondják, a falu kádija valami viktor. de lehet, hogy kádja csak.

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.25. 07:22:38

@parti_giano:
---
Katalány? Helyesen: KATA alanyok: kisadózó vállalkozások tételes adója...

Orica Középföldi 2017.11.25. 10:46:32

@taga20:

Kérdésedre több válasz is adható:)

*szereted a tükröt, (okát ne firtassuk)
*baromi keveset tudsz a városról, pedig legalább Casanováról és a Csöcsök hídjáról illene tudnod

Ha nem lenne olyan egysíkú a zenei ízlésed, mint az enyém, akkor tudhatnád, hogy Vivaldi, Albinoni, Monteverdi is Velence híres szülötte, ott mutatták be az első operát, és ott halt meg Wagner.

A képzőművészek sokaságáról nem is beszélve. Marco Polot nem is említem.

Azt nem tudom, hogy milyen megfontolásból lett Szent Márk Velence védőszentje, semmi köze nem volt hozzá, azt se, hogy miért lett szimbóluma a szárnyas oroszlán Márknak és Velencének is, aminek igen homályos és lényegesen ősibb az eredettörténete, de a város zászlójában ma is szerepel.

*
Többiek, tudtok valamit?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.25. 12:22:05

@Orica Középföldi: van valami, hogy afidesz kreatív ötletekkel, velencei tükrök ezreivel übereli a maszopot. de lehet, hogy elértettem.

Orica Középföldi 2017.11.26. 06:55:01

@parti_giano:

Ó, könyvek avatott, felkent, elhivatott őrzője! Tudom, szívednek kedves Manutius:))

Orica Középföldi 2017.11.26. 07:03:49

Nyelvi finomság.

Sok egyéb elfoglaltságom miatt nem követtem az elmúlt napok eseményeit, így csak most olvastam Semjén Zsoltnak a Hit Gyülekezeténél tett látogatásáról és korszakos előadásáról. Többen noszogattak, mégsincs kedvem ezzel az egy mondatra eső átlagosan négy tömény ostobasággal, hangzatos hülyeséggel és gondolati lepusztultsággal bíbelődni. Csak egy dolgot jeleznék: senkinek az ég adta világon, előadónak, vendéglátónak, hallgatóságnak, sajtónak nem tűnt fel az a mondatkezdés, amely így hangzott: “Az állam és az egyház szétválasztása helyes...” Mármost az a helyzet, hogy a separatio elválasztást, elkülönítést jelent, s ennek megfelelően volt jelen a terminus Deáktól és Eötvöstől kezdődően a magyar hagyományban is. Állam és egyház elválasztása nem azonos állam és egyház szétválasztásával. Aki ezt mondja, s aki erre nem kapja fel a fejét, az sem magyarul, sem “államelméletül” nem tud, még ha a Hit Gyülekezet Szent Pál Akadémiája Államelmélet című tantárgyának keretében tartotta is meg előadását a miniszterelnök-helyettes.
Ennyi a kurzusból, többre már nem vagyok kíváncsi, kérem az indexét! Előadónak és hallgatóságnak egyaránt.

(Gábor György)

***

Azért ne ítélkezzünk elhamarkodottan! Gondoljuk csak meg, milyen rettentő kellemetlenségei támadtak Mordechájnak és az egész népnek, hogy Mordecháj nem volt hajlandó meghajolni Hámán előtt. Hát kell ez nekünk? Bezzeg Orbán szépen meghajolt Aliyev előtt. A meghajlás (inclinatio) a keresztény hagyományban a tiszteletadás és az alázat jele. Három formája ismert: 1. a mély meghajlás (inclinatio profunda), amely derékszögben történik a Szent Kereszt előtt. 2. közepes meghajlás (inclinatio mediocris), amely 45 fokos, a szentmise közben történik. 3. fejhajtás, amely mindig valamilyen erkölcsi érték megbecsülését hivatott kifejezni.
Hogy Orbán Aliyevet Szent Keresztnek vélte, a vele való találkozást a szentmisével azonosnak, avagy Aliyevben az erkölcsi értéket igyekezett megbecsülni, azt nem tudom megmondani.

(Gábor György)

jaegtoer 2017.11.28. 14:13:38

@dr. jenőke (jenőke):

Hiába minden. Tisztán látszik, hogy Soros bábja.

jaegtoer 2017.11.28. 14:19:40

@Orica Középföldi:

Tudtam, hogy valami baj van velem.

75 foknál kisebb szögben csak a pici gyerekeimhez és cipő befűzéséhez illetve a fűző megkötéséhez hajoltam le. Sőt legörnyedtem valamint össze. Persze az unokák is játszanak.

Amúgy manapság karót nyeltem. Kicsit szákás, de majd elműlik.

jaegtoer 2017.11.29. 07:54:20

@parti_giano:

Jó reggelt!

Nem töltött káposztából van a kerítés.

Orica Középföldi 2017.11.29. 08:54:29

Ezt nem ismertem: A varjú is énekesmadár, csak rocker.

Ezen röhincsélve olvasgattam itt-ott.

* szórakoztató volt Haumann-Harpagon sztorija
* jó a Seres publi OV hajlongásairól, de a kommentek borzalmasak, lassan minden normális kommentelő felszívódik a HVG-n, megértem
* Parászka Boróka keményen beleállt a béranya témába (168 óra), ismerve a téma origóját, nem tudok eltekinteni néhány - nem kifejezetten jóindulatú - feltételezéstól
* jogos felháborodás: papaigabor.wordpress.com/2017/11/28/remelem-zavargok/

jaegtoer 2017.11.29. 11:33:34

@parti_giano:

mániákusan figyelem magamat, hogy dominálva vagyok-e?
Majd beszámolok.

jaegtoer 2017.11.29. 12:26:20

@Orica Középföldi:

Orbán nem hajlong, hanem gerincrohama van... az azonban tény, hogy a kommentelők egy része erősen kűzd az antianyaggal.

Orica Középföldi 2017.11.29. 17:51:12

@parti_giano:

Ehhez erőt kell gyűjtenem. hogy elolvassam. Nem vonzó

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.29. 20:34:28

---

Radnóti Miklós: Töredék
========================

Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.

Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bujhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.

Oly korban éltem én e földön,
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
az élő írigylé a férges síri holtat,
míg habzott asztalán a sűrü méregoldat.
.......................................

Oly korban éltem én e földön,
mikor a költő is csak hallgatott,
és várta, hogy talán megszólal ujra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, --
a rettentő szavak tudósa, Ésaiás.
.................................
süti beállítások módosítása