hetes jég

hetes jég

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr2112559215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2017.06.26. 15:49:25

@Orica Középföldi:

"...azokhoz akarnak szólni, akik még nem adták el a lelküket."

ja! egyesek mit le mernek írni...

jaegtoer 2017.06.26. 18:23:09

Együtt. pipa.
Momentum: pipa.
MSZP: pipa

"Kifarolhat az MSZP Botka László mögül.'
Akkor engedjük le a függönyt, az előadásnak vége, mielőtt az első szín lement volna.
Nem mintha tülekedtem volna az mszp-re szavazni, de a mulatság, az mulatság.

jaegtoer 2017.06.26. 18:24:50

@guma:

én például annyifelé eladtam a lelkem, hogy ördög legyen a talpán, amelyik kiigazodik a kontraktusok között.

Orica Középföldi 2017.06.27. 08:45:53

Szeretem a Kétfarkú Kutyákat:))

Fura, hogy 2017-ben az a politika, hogy Horthyról kell valamit mondani.
Ám legyen.
Horthy egy pöcs.
Ha már mindenképp szobrot akarnak neki állítani, nem lehetne az a Don-kanyarban meg Auswitzban?

Orica Középföldi 2017.06.27. 10:01:21

@jaegtoer:

Na, a kontraktusaidhoz vagy csak kontaktusaidhoz:)))

Ld. vincent, mandiner, Stumpf, Máté kontaktod megosztotta SFet, etc.

Szeretem, amikor elvált emberek könnyeznek a házassága szentsége miatt. Nagyon hiteles.

***
Ellenben nagyon érdekeset is olvastam.
FAM írt egy cikket, és nagyon jók a kommentek az újságnál is és a fb-oldalán is.

mno.hu/velemeny/a-kereszt-halala-2404849

jaegtoer 2017.06.27. 11:06:39

@Orica Középföldi:

nem gondolom hogy a házasság szentsége, hanem annak mint intézményi jelentése miatt.

Ez olyan amikor a megvadult tizenvalahány fős bringás csapat felszállt biciklistől a személyvagonba, majd a közlekedési utat eltorlaszolva elhelyezték a tizenvalahány bringát az egy szem kerékpárikonhoz, természetesen elfoglalva a mozgássérült ikonhoz tartozó és a kisgyerekkel utazó ikonhoz tartozó helyet is, egyúttal akadályozva a kocsiban való közlekedést, s amúgy nekik állt feljebb.

Szóval így van ez a melegdolgokkal is , biciklivel is meg vonattal is, de minimum helikopterrel jöjjön azért a mentő. Lófaszt.
Egtyébként meg nem értem, miért tolják feszt a pofámba, hogy ez az, amaz az, a harmadik meg ezaz. A Pride-dal meg gyakorlatilag belemásznak a pofámba. No, ezért mondom, hogy menjenek a picsába. A lehetséges változatot lekapartam a Vincenten, mert egész futurisztikus fordulatokat vesznek már a dolgok.
Egy 'olyat' :D tiszteletben tudok tartani. Egy Pride-ot, meg átnevezgetést, meg fogalmak átcímkézését - soha. És most Max Weber csak helyeselni tud.

Orica Középföldi 2017.06.27. 12:48:16

Talán tartozom némi magyarázattal. Nekem fogalmam sem volt, ki az a FAM. Egy Puzsér-rajongó barátomtól hallottam, hogy közösen csinálnak valami műsort. Belehallgattam, 10 perc után rájöttem, nem közös folyóban tapicskolunk.

Azóta viszont tett néhány vitára alkalmas/méltó bejegyzést. A faszi sokszorosan olvasottabb, kulttúráltabb, mint Puzsér, de érdekesek és nem elhanyagolhatóak a fácséján tett megjegyzések.

"Martin Ethelwolf egyébként egyszer írhatnál magadról egy ilyen visszatekintést, hogy hogy lettél MIÉPesből ilyen 2017-es európai értelemben vett kirekesztő kultúravédő, mik a párhuzamok és különbségek.

"a FAM fala egy saját magát festő Bosch-szárnyasoltár" ·

Ez utóbbin nagyon jól szórakoztam:)

jaegtoer 2017.06.28. 08:15:49

@Orica Középföldi:

Nem hagy nyugodni ez a gondolatod:
"_Szeretem, amikor elvált emberek könnyeznek a házassága szentsége miatt. Nagyon hiteles._"
Nincs ellentmondás.
A házasság szentségét nem befolyásolja az, hogy az abban részvevők nem szentek. Olykor mind a három, vagy extrém esetben ennél is több.
Biztos hallottad már: A házasság terhei akkorák, hogy olykor hárman is cipelik vagy akár négyen, sőt többen.

jaegtoer 2017.06.28. 08:27:59

@Orica Középföldi:

Nekem sem volt fogalmam róla (FAM). Az az írás (A kereszt halála) persze jó, de legalábbis inspiráló.

Tegnap megint megnéztem, -hallgattam egy Puzsér-sznobjektívet. Ha a pali nem lenne annyira tele magával, és más dolgoknak is juthatna benne hely, kifejezetten jó lenne. Így aztán a hangoskodás marad meg, és a -Mit is mondott? kérdőjele, mert gyakran olyan hangos, hogy nem lehet tőle hallani mit mondott. Ehhez azért kell valamiféle beütődés, hogy úgy mondjam.
A jelenség összefüggésben lehet az IQ állandóval és a népességrobbanással.
Nem tudom például, hogy 30 év múlva, mennyien olvasnak Esterházyt, vagy akár Mika Waltarit.
Manapság már csak hangoskodó 'celebitásra' van műsoridő, reklámhely, és tömegigény.
És valljuk be, van Puzsérnál rosszabb is, igaz, amíg van más, ki kell használni az időt arra.
Hiába, ilyen hangoskodó világban élünk. Ezt viszont nem lehet kikapcsolni, ha meg igen, akkor már mindegy, hiszen majd a felhő széle válogat, ...hogy visszacsatoljak egy másik nyeregkápához tartozó lóra.

jaegtoer 2017.06.28. 08:37:07

@Orica Középföldi:

A "saját magát festő Bosch- szárnyasoltár" nagyon vizuális és nagyon metafora, mondhatni szóra és ecsetre kelt touché billentyűzetre komponálva 1 tételben.
Tényleg, vannak ma még 'Zeneszerzők'?

Valamiért persze most az nem hagy szabadulni, hogy vajon milyen lehet egy szárny zsoltár?

jaegtoer 2017.06.28. 08:54:09

Olvasom, hogy a Budapesti Pride Fesztivál nyitó napja június 30, zárónapja július 8, amikor is a nevezetes felvonaglással azaz Felvonulással végződik. Ámen. Én meg elfoglalom az Egri várat és megvívok a törökkel. Néznek majd nagyot.

Orica Középföldi 2017.06.28. 10:16:35

@jaegtoer:

Csupán annyi az ellentmondás, - számomra - akinek nem jön össze, ne idézze a Bibliát, ne legyen nyilvánosan álszent.

***

Vannak zeneszerzők, sőt sikeresek, divatosak, még a sznoboktól eltekintve is, legfeljebb nem férnek bele egy-egy ember ízlésvilágába. Az viszont tagadhatatlan, a szavatosságuk röpke. Ki hallgat ma Petrovics vagy Szokolay operát? (Ha most Hacsa beírja, ő igen, akkor felköpök és alá állok:))

Az megfejthetetlen titok, miért élvezhető ma is egy Monteverdi, és miért nem egy Corigliano, pedig ez utóbbi Oscar, Puiitzer és a pszichológiai Grawemeyer díjas.
Mindeközben nem vitatom, hogy vannak nem kevesen, ettől még szubkultúra, akiknek erre van fülük, emocionális befogadó tartományuk.

***
A Bosch-oltár zseniális volt:))i

FAM is elég fura figura, de akik összejönnek vele vitázni a fácsén, az se piskóta. Ellenben nagyon érdekes:)
Puzsérra nem vesztegetnék szót, bipoláris, komoly zavarokkal. Ki fog pukkadni, ami személy szerint neki tragédia lesz.

***

Olvastalak a vincenten. Szerelem szempontjából nincs rosszul zsinórozottság. Ez szocializációs kérdés. A fajfenntartás szempontjából, igen. Ezt viszont eleink - láthatólag - könnyedén megoldották:)

***
A méltóságról írtál.

lexikon.katolikus.hu/E/emberi%20m%C3%A9lt%C3%B3s%C3%A1g.html

Úgy tűnik kevesen olvassák:)
Aztán eszembe jutott a tőled hallott sztori, Esterházy Egerben az Esterházy téren és a mélymagyar:))

Nem, én sem fogok vonulni velük.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.28. 11:58:15

legyőztem fejben a kánikulát, itt vagyok.

@jaegtoer: javalllanám bizánc várát inkább, ha már virtusoskodni akar. utána azt csinál receppel a négy fal között, amit akar.

@Orica Középföldi: a 16. században mit jelentett monteverdi népszerűsége? a 26. században corigliano már élvezhetőbb lesz?

Orica Középföldi 2017.06.28. 12:20:44

@parti_giano:

Baller, ekkora kánikula sehol nem volt, de jó, hogy itt vagy:)

jaegtoer 2017.06.28. 16:49:42

Inkognitómat félig feladva beszúrtam egy hszt a FAM cikk egyik kommentelőjéhez, mert olyanokat írt, hogy Európa mint a tudás tisztelője és a művészetek magas szintű művelője meg komolyan sírva nem fakadtam, az együttérzéstől, még a saját buksimat is megsimogattam.
no, először a hsz:

"Bocskai • 3 napja

Nagyon jó cikk!
Európa alapja az ősi (zsidó alapú) keresztény gondolkozás, világfelfogás. Jellemzője a tudás tisztelete, a tudományok, művészetek magas színvonalú művelése.
A mai mohamedán világra ez egyáltalán nem jellemző, nincsenek Nobel díjasok, egyáltalán az 500 évvel ezelőtti Európára emlékeztetnek a mai mohamedánok.
Itt az állatkínzás bűncselekmény, ott simán kiírtják az ugyanazt az Istent tisztelő, de más szertartású keresztényeket és merényletekkel vallásháborút folytatnak."

Erre felvettem az elefántos gumicsizmát és kecsesen és elegante beléptem 'Palais des Tuileries' márványgrádicsára kertészkedni:

"Eduard Vanek B

Egyelőre Európa alapja a fogyasztói társadalom, a kényelem, és a biztonság. A Nobel díjasok számossága, a művészetek, a tudás, a tudományok magas szintű művelése csak olyan általánosságban igaz, amennyire a fogyasztói társadalom fenntartásához, fenntarthatóságához hozzájárul. Az idilli kép szétrombolásának szükségességére éppen a 'világok harcának' az a sajátos fordulata mutatott rá, amelyben a muszlim 'jegyek' (társadalmi-kulturális-gazdasági) export-import problémaköre élez ki. Az, hogy évtizedeken keresztül megfeleltek a most affektálósan elutasított muszlim társadalmi berendezkedések a finnyás európai ízlésnek, világosan mutatja, hogy a demokrácia (és minden egyéb szólam), mint érték igen flexibilis, ha a piacgazdaságról és versenyképességről, -hogy egészen konkrét legyek: - profitról van szó. A gondolkodásában, mentalitásában meglehetősen előreszaladt nyugat még ma, 2017. június 28-án is viszolyog arra gondolni, hogy jólétének alapja az, hogy állva hagyta azokat az államalakulatokat amelyekből ilyen-olyan módon évtizedekig, ha nem évszázadokig hasznot, valljuk be, búsás hasznot húzott, és nagyon is megfelelt neki [azaz Európának (Gbr, F, Ne, B, I, E, stb)] hogy a kilúgozott államok népessége azon a kulturális és társadalmi szinten maradjon, amely mellett saját hegemóniáját meg tudja őrizni. Most az a helyzet állt elő, hogy meg is kell védeni, de ez a jelenlegi népesség export-import országhódító jellege és a kifinomult emberi jogok egyidejű, általános mindent felülíró, mindenek előtti érvényre juttatása mellett nem lehetséges. Nem lehetséges, mert a muszlim vallás intézményesített keretei és a kereteken kívüli elemek (ulemák) nem csak az egyén és Allah közötti intim lelki viszonyról rendelkeznek, hanem a társadalom viszonyainak rendjére is komoly kötöttségeket -különös esetekben feloldásokat tartalmaznak, azaz éppen annyi igényt lehet kiértelmezni a Koránból a békére és a boldogságra, mint amennyit a harcra és a gyilkolásra. No, Jézus és Mohamed nem ekvivalens.
Ma Európa meghatározó alapokmánya inkább az Emberi Jogok Európai Egyezménye, és különböző gazdasági és politikai társulások kontraktusai és sokan ismerik a Bibliát, de elenyésző a Biblia ereje a lelkekben, ahogy nagy küszködések vannak az egyház szolgáinak 'előállításában' is. Tehát a vallás és egyház jelen van a mindennapokban, de nem határozza meg a napi rutint. Büntető és polgári törvénykönyvek vannak, szemben a Sarijával.
És ennek nincs és nem is lehet közös nevezője. Itt vélem tapogatni a probléma egyik gyökerét."

[felvonás vége:)]

jaegtoer 2017.06.28. 17:01:34

@Orica Középföldi:

az a katolikus lexikon nagyon beindította a gumicsizmámat.
Mintha Európa csupa Medicsiekből, Széchenyikból, meg Esterházy-akból állna, és az alapfokú képzésből Michelangelo-k, Leonardo-k, meg csupa-csupa Ferenc pápák kerülnének ki, és hogy hazai vonatkozása is legyen, a Mészáros Művek is nap, mind nap arra törekszik, hogy valami világrengető zseniális tüneménnyel álljon elő s a Haza fényre derül.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.06.28. 19:32:31

@jaegtoer: jól írtad, de felhívnám figyelmedet az origóra, azaz kezdjük ádámtól (éva, hol vagy), miszerint az ókor örökségének egy részét, pont az arabok tanították újra a keresztényeknek.

Orica Középföldi 2017.06.29. 07:09:24

@parti_giano:

" felhívnám figyelmedet az origóra, azaz kezdjük ádámtól "

Hideglelést kaptam:)) Előtte olvastam a hírt, Matolcsy Ádám megvette az Origót.

***

"a 16. században mit jelentett monteverdi népszerűsége? a 26. században corigliano már élvezhetőbb lesz?"

Jó a kérdés. Természetesen nem tudom a választ.
Monteverdi népszerűségénél az időintervallumra gondolok. Ez már tény. Persze nem elhanyagolható, hogy akkor is a szubkultúra része volt ez a fajta zene - nagy székesegyházak, színházak, hercegségek, uralkodói udvarok.

hacsaturján 2017.06.29. 09:55:06

@Orica Középföldi:

még bozzai attilát is hallgattam, mitöbb, hajdanán bugisztam a schönbergi alulemez heppeningre, ami persze nem jelenti aszt, hogy a vérnász mijatt ne nyáladzanék az adaggiora, nix albinoni, hajrá salieri, viszont savonarolát leszarom. ellembe életembe eccer tanálkosztam egy valódi esterházyval egy nezsideri kocsmába, akit a szeméjzet csak herceg úrnak titulált én meg csak tóni bácsinak.
slágvort szerint ennyi történt itten napok óta, valamint egy barom teliszarta a szemét ledobót.
azé annyit elmesélnék, hogy eccer régen párizsba dógosztam, miköszben egy keleti elővátosi környezetbe laktam, pont a szajna kanyarnál egy kis kertvárosi környeszetbe, ellenbe nap mint nap egy banlieun köllött átkelnemakkora panelok köszt, mint fél kelenföld darabonként. no most reggelente ebbe az iszonyú no go viszonyba ellepték az uccákat ijjen joruba vagy fulani jellegű hölgyek (jómagam eccerűen szenegálijaknak neveszten vóna ükét) söprüvel meg lapáttal és ojjan vadul takaritottak, hogy erre még a jól szituált magyar uccaseprő se lennének képesek mind a maji napig kulturális büszkeség okán, mejj kutyaszar termelésbe képes kicsucsosodni.
de hogy ki vót a Petrovics emil felesége a kimittudba, mán el is felejtettem.

hacsaturján 2017.06.29. 09:57:22

ráadásul fojvást mellé püfölök. bazinga!!!!

jaegtoer 2017.06.29. 10:58:13

@jaegtoer:

No, lám. A tudálékosság csúfondáros kacsintása.... medicsieket mediciekkre (kétkával) javítani arra int, keressem tovább az igazságot, és egyáltalán ne gondoljam azt, hogy trianonnal minden elveszett, hiszen volt, van és lesz Muhi, Mohács, most meg Matolcsy, oszt lám mindenki lélegzik, és még sok mást is, amit most nem részletezek, de majd a Köztisztaságiak elintézik.

jaegtoer 2017.06.29. 11:29:38

@hacsaturján:

Végre! Ha nem vettem volna igénybe a modern kommunikációs technológiát, már azt hihettem volna hogy beleveszett a svalbárdi hómezőkbe, Mester.
Petrovics Emil felesége egészen pontosan Petrovicsné volt három személyben, olyannyira, hogy a harmadik nevezettet név nélkül névteleníti a Petrovics-életrajz a wikin.

jaegtoer 2017.06.29. 12:51:17

@Orica Középföldi:

Albinoni... minden jó, ha jó a vége... igen-nem.

"Késő újra átgondolni, újra értelmezni már!"
A tudákosok tudákoskodjanak, én meg csak hallgatom, ha hallgatom. Én járok a legjobban. így aztán tovább is görögtem mint a versbéli lomha, földi békák...

Annyira toleráns lettem, mint lábra kelt rög, hogy na!
Manapság már elismerem, lehetnek olyan emberek, akik úgy lettek, hogy a majmok lepotyogtak a fákról, és nem tudtak visszamászni.
Van benne valami elgondolkoztató, van benne ráció. Mégis, a Teremtés vonal az optimistább.
Manapság már nyilvánvaló, hogy a föld így is kerek, meg úgy is kerek.
No, de mennyivel jobb, mint a lapos? Én tudnám nélkülözni Amerikát.
Manapság már nyilvánvaló, hogy a nők egyenjogúságához nem fér kétség.
No, de kinek jó ez? Mennyivel lett jobb ás kiknek?
Hallom az aggodalmakat, hogy ez meg az az állat vagy növényfaj kihal.
Hiányolom azon aggodalmakat, amelyek annak adnának hangot, hogy miért nem az emberi faj hal ki. Egy sereg probléma megoldódna.

Orica Középföldi 2017.06.29. 13:57:51

@hacsaturján:

Fölköptem:)))

Orica Középföldi 2017.06.29. 13:59:42

„A nemzetszolgálat néha személyes áldozatot is kíván” – mondta önmagát megszeretgetve és becézgetve legutóbbi beszédében a magyar miniszterelnök. Ízlelgetem azóta is ezt a „nemzetszolgálatot”, de valahogy nem sikerül összebarátkoznom vele. Bizonyára bennem a hiba, ám semmi más nem jut erről a nemzetszolgálatról az eszembe, kizárólag a Fegyveres Nemzetszolgálat, amely Szálasi rendeletére, s nemzetiszocialista mintára megszervezett fegyveres „világnézeti karhatalom” volt.
Továbbá két szerző jut még az eszembe: Wittgenstein és a „nyelvjáték” (Sprachspiel) fogalma. „Könnyen elképzelhetünk egy olyan nyelvet, amely csupán csatában használatos parancsokból és hadijelentésekből áll… És egy nyelvet elképzelni annyit tesz, mint egy életformát elképzelni” – írja Wittgenstein. (Filozófiai vizsgálódások, Atlantisz, Bp. 1992. 25. Ford. Neumer Katalin). Továbbá eszembe jut a kiváló filológus, nyelvész, Victor Klemperer, valamint a Harmadik Birodalom nyelvéről írt alapműve.
És tényleg hezitálok: vajon Orbán beszédírója felkészületlen tahó, vak tyúk is talál szemet(et) alapon, avagy tudatosan aljas szarházi?
Mert, ahogy Orbán felszólalása elején világossá tette, neki papírból kell beszélnie, „merthogy minden szónak súlya van”.
És tényleg súlya van!

(Gábor Gy)

jaegtoer 2017.06.30. 05:50:52

@Orica Középföldi:

Jó reggelt!

Ami azt illeti, történelem során az effajta nemzetszolgálat a nemzetnek elég súlyos -nem egyszer tengernyi vérrel járó- áldozattal járt, míg a szolgálókról általában kiderült, hogy cinkelt lapokkal 'szolgálnak'.
Általában túl későn derül ki, hogy az effajta nemzetszolgálat elmaradása több haszonnal járna, mint kárral.

jaegtoer 2017.06.30. 05:57:23

Gábor György írásában, a 'világnézeti karhatalom' valami különös véletlen folytán 'világnézeti kárhatalom"-nak olvasódott számomra e nem is oly korai órán.
Innen generálódott aztán az előbbi hsz.

k á r h a t a l o m.... milyen kifejező.... és milyen jellemző....

jaegtoer 2017.06.30. 06:00:42

"Mert, ahogy Orbán felszólalása elején világossá tette, neki papírból kell beszélnie, „merthogy minden szónak súlya van”.

Milyen beszédes, és milyen árulkodó is ez a kiszólás a sorok közül. A tahója fel sem fogta, hogy mit mond, mit közöl, és mi minden van mögötte.

Orica Középföldi 2017.06.30. 08:53:30

@hacsaturján:

Tegnap éppen ismételték, amint Sheldon úszik a golyók között és bazingázik:)))

jaegtoer 2017.06.30. 09:40:55

Háááát, a Lajos Bácsi! ki más? Mert ez a Lajos egyszerűen nem bír Magával. Azt hiszi, hogy pók.

hacsaturján 2017.06.30. 10:56:25

@Orica Középföldi:

álmaimba göbbelsz józsi visszainteget, álmaimba göbbelsz józsi nem mondhat nemet....mekkmontam mán ezerszer, hogy eszt ez a faszkalap soha a büdös életbe nem fogja megérteni, wittgenstein ide vagy oda (nálam tiltó listán van, amijóta csúzli peti haverom belebújt a seggibe), mivel még a fehérvári huszárokat is baromarcúak tanították meg neki a populista szeminárijumon. insgesamt, maraggyunk meg az illusztris "geci" titulusnál, oszt mennyünk aludni, mivel szögjal rinpócse, valamint a tibeti halottaskőnyv véleménye szerint a lekfőbb erény az elfogadás, magyarán a dicső magyar identitált etnikum térdenállva járulhat kissé pöttyett nemiszervem irányába.
méghogy wittgenstein! még jó, hogy nem moha bácsi.

jaegtoer 2017.06.30. 20:25:36

@parti_giano:

Áááá! Megmondták neki a szultánhoz menet -még a lépcsőn- ha rosszat szól, újjáépítik a kedvéért a Jedikula megfelelő celláját és ott tartják. Sok választása nem volt. Meg különben is megszokta már a dörgölőzést.

Orica Középföldi 2017.07.01. 07:13:59

Látom ezeket az ájult mosolyú, átszellemült fotókat, és nem igazán hiszek a szememnek. Nem tudom, hogy Erdogán miért fogta meg OV kezét. nehogy a zsebébe nyúljon, vagy nehogy a keblére boruljon?

**
Olvasom, hogy a pápa marxista, hogy Szilvay mérföldkő értékű könyvet írt.

**
Még néhány méretes baromságba futottam bele, így ma már csak meséket fogok olvasni.

Szép napot mindenkinek!

jaegtoer 2017.07.01. 09:53:42

@Orica Középföldi:

Jó reggelt!

A Szilvay mérföldkönyve feltehetően relatív.
Mire alapozom?

1 földrajzi mérföld=(1/15) egyenlítői fok = 7421,6 m
1 nemzetközi tengeri mérföld = 1852 m
1 angol mérföld (mile) = 1760 yard = 1609,3 m
1 dán mérföld (mii) = 24 000 láb (fod) = 7532,5 m
1 francia mérföld (lieu) = 4452 m
1 francia tengeri mérföld = 5564,9 m
1 magyar mérföld = 8353,6 m (régebben 8937,4 m és 8379,0 m)
1 német mérföld (Meile) = 7500 m (régebben 7532,5 m és 7422 m)
1 német tengeri mérföld = (1/60) meridián fok = 1852,3 m
1 norvég mérföld = 11 295 m
1 osztrák mérföld (Meile) = 4000 öl = 7585,94 m
1 román mérföld = 7848,5 m
1 svájci mérföld = 4800 m
1 svéd mérföld (mil) = 10 km
1 svéd tengeri mérföld (sjömil) = 7420,44 m

további megközelítési módban:
Mérföld (mil, miil, mijl, mila, milja, mile, mille):
ca. 1482 m – ókori római mérföld mille passus,milliarium
1524 m – londoni mérföld (London Mile)
1609,3426 m – történelmi statute mile Nagybritanniában 1959. július 1-jéig
1609,344 m – statute mile = 1760 yard
1820 m – Olaszország
1852 m – nemzetközi tengeri mérföld,
1852,3 m – (eine Meridianminute)
A tengeri mérföld a hosszúsági kör hosszával arányos, hagyományosan 1852 m volt, 1 tengeri mérföld, de a különböző országok geodéziai rendszerében elfogadott Föld-forma (geoid) alakja miatt a számított meridián hosszak valamelyest különbözhetnek.
1853,181 m – tengeri mérföld Törökország
1853,184 m – tengeri mérföld Egyesült Királyság (1970)
1853,248 m – tengeri mérföld Egyesült Államok (1954)
1855,4 m – (egy egyenlítőperc) az Egyenlítőt 40 000 km-nek véve
kb. 1900 m – arab mérföld
2065 m – Portugália
2450 m – kelta Leuge
2470 m – Szardínia, Piemont
2622 m – Skócia
2880 m – Írország
3780 m – Flandria
3898 m – francia Lieue (Postleuge), megfelel 2000 testhossznak
4000 m – általános vagy metrikus Leuge
4444,8 m – Landleuge
4808 m – Svájc
4828 m – angol land league egyenlő 3 mérfölddel
5556 m – tengerileuge egyenlő 3 tengeri mérfölddel
5532,5 m – Poroszország (Landmeile)
6277 m – Luxemburg
6280 m – Belgium
6797 m – Szászország (Landvermessermeile)
7400 m – Hollandia
7409 m – (4 Meridiánperc)
7419,2 m – Hannoveri királyság
7419,4 m – Braunschweig hercegség
7420,4 m – Bajorország
7420,439 m – földrajzi mérföld (1/15 egyenlítőfok)
7421,6 m – (4 egyenlítőperc)
7146 m lengyel mérföld = 7 wiorsta (verszta), 1819-től – 8534,31 m
7448,7 m – Württemberg
7450 m – Hohenzollern
7467,6 m – Oroszország = 7 verszta
7480 m – Csehország
7500 m – Szászország (kis / új postamérföld 1840),
7532,48 m – Poroszország
7532,5 m – német földmérföld, Hamburg,
7585,9 m – Ausztria-Magyarország (postamérföld)
7850 m – Románia
8800 m – Schleswig-Holstein
8888,89 m – Baden
9062 m – Szászország (közepes posta- vagy rendőrségi mérföld, 1722)
9206,3 m – Hesseni választófejedelemség
9261,4 m – (5 meridiánperc)
9277 m – (5 egyenlítőperc)
9323 m – Hannover (régi Landmeile), 1836 előtt
9347 m – Hannover (régi Landmeile), 1836 után
9869,6 m – Oldenburg
10 000 m – Skandinávia ma
10 044 m – Vesztfália (nagy Meile)
10 670 m – Finnország
10 688,54 m – Svédország (mil)
11 113,7 m – (6 meridiánperc)
11 132,4 m – (6 egyenlítőperc)
11 299 m – Norvégia (mil), ma pontosan 10 km

Mindebből jól látszik, hogy Magyarország esetében, amelyet számos térképen inkább számmal jeleznek, mert a betűk nem férnének ki, enyhén szólva is túlzás a 8000 méter feletti szám, még ha más országok esetében is megfigyelhető némi grandiozitás

jaegtoer 2017.07.01. 10:19:26

...szóval, hogy folytassam, amibe az imént belekezdtem, ez a feltehetően hallatlan (vesd össze Volumen vs Volume)* élettapasztalattal és bölcsességgel bíró írja, és mondja azt amit, de ez ügyben inkább a megfelelni akarás sündisznója szúrja a seggét, mintsem a bölcs belátás.
Ez van. Érzékeny téma, érzéketlen ember. Meg a tudatlanok. Esetleg tudattalanok. (Nem lehet kizárni.) És a türelmetlenek mindenhonnan. Csak az a fa! Csak azt a fát tudnám feledni! Azt, melynek az ága letörött, vagy túl közel volt a földhöz. És Newton meg az alma.
Kifejezetten rühellem, amikor látszólag ilyen emberekkel kerülök egy platformra, akik hangosabbak, mint tudásuk és cselekedeteik alapján illendő lenne. És sajnos a végeredményt tekintve mindegy a látszólagosság. Hiszen a fröcsögés mindent beterít, és elfed. Mennyi affektálási lehetőség minden oldalon! És az írástudók mérhetetlen bűnei.

* értsd: ez esetben tehát nem volumen, hanem 'Volume', azaz a nagyságot a hangerő pótolja.

P.S. Azon se csodálkoznék, ha ez a címerember a homoszexuálisokkal, leszbikusokkal, transzneműekkel szemben, tényleg buzi lenne. Volt már ilyen, és láttunk karón varjút.

jaegtoer 2017.07.01. 10:20:31

@Orica Középföldi:

Erdogán-OV ? Lelki társak. Mindenkinek megvan a maga Pride-ja.

Orica Középföldi 2017.07.01. 10:52:55

Tanultam Tarlóstól egy új definíciót:))

Tahóság= grundetika.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.01. 11:14:29

@jaegtoer: ujjai úgy megindultak a klaviatúrán, mint orica képzelete a vasszék boltban felcsendülő dohnyáni darab hallatán.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.01. 11:24:43

@Orica Középföldi: érzéked van a tanítók kiválasztására. azt nem akarom tudni ( fúj), hogy németh szilárd mit susogott a füledbe a baglyokról.

jaegtoer 2017.07.01. 13:03:52

@parti_giano:

Én erre gondoltam:

www.youtube.com/watch?v=7vP4FZ9XeA0

Úgy indítanák a felvételt, hogy a szólisták bevonulását köszöntő taps hangjai akkor áradjanak szét az akusztikailag is megfelelő térben, amikor Orica belép egy ilyen uniós támogatással létrehozott ugyan egyedül, de sajátlábonálló VasSzék Boltba. A zenekarban a dobokat és cintányérokat hangzattanilag hitelesített, alkalomhoz illó vasszékek helyettesítik, amelyeket svejczi OKJ képzés keretében továbbképzett zenészek és ombudsmanok szólaltatnak meg a későbbiekben.
A termékválaszték tüzetesebb szemügyre vételekor Balog Zoltán: 32 vas szék vaslábára, kovácsolt háttámlára és húzott acél keresztmerevítőkre írt zongora és hegedűversenye Winchesterrel és Colttal darabja szólna, vezényel Fekete György, szólista Német Szilárd és Selmeczi Gabriella, a zongoránál Áder János. Mindez persze nem kiszúrásból, vagy dafke, vagy rosszindulatból, hanem éberségből, mintegy végig fenntartva az érdeklődést az elnyűhetetlen vasszék, mint társadalmi jellemző és a tartósság szimbóluma közötti képzetek keltette harmónia vásárlóerővé konvertálása okán.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.01. 13:27:34

@jaegtoer: jó a kép, mit felvázoltál, de hiányolom belőle a bogányi-féle csodazomgorát, melyet egy nyugdíjas páron végrehajtott vad sípcsontszóló után, habony lángba borít (jerry lee louis módra) a mallorcai party emlékére.

Orica Középföldi 2017.07.03. 09:45:44

@parti_giano:

Ez az írás több szempontból - már-már - hungarikum:))

jaegtoer 2017.07.03. 11:16:10

Olvasom, micsoda dolog már, hogy a szülés után még három napig -az ellátási TB pénz miatt benntartják a nőket, meg a kölköket a kórházban, most meg arra gyúrnak, hadd menjenek isten hírével, ha már meg volt az esemény.
A második vagy a harmadik napon fellépő esetleges komplikációk, a gyermek biztonsága olyan magasról van leszarva mint éppen minden más, de legalább a trambulinról.
Milyen frankó lesz, ahol nincs nagymami, testvér, valaki az apukán kívül, aki tud segédkezni az egy heti napszámnak (6 nap-60 óra kapálás, ha valaki nem értené) megfelelő szülés utáni állapotban leledző asszonynak.
Milyen családbarát.
Mindazonáltal legyen úgy, hadd hulljon a férgese.
Az is lehet persze, hogy a kórházból a mielőbbi kimenekülés ténylegesen az életet jelentheti, míg a bennmaradás 2-3 napra maga a kritikus kockázat.
[[[Mindemellett még mindig nem lehet kizárni, annyira türelmetlen már 'A Szakma', kifolyásos (vagy kifogásos?) befolyása, hogy intézményesíteni kellene az előrefizetést? ...mert 3-4 nap alatt mégiscsak jobban akadtak 'diszkrét' alkalmak a jattra, így meg össze van zsúfolva minden, még az is megeshetne; a nagy hazasietésben a lényeg elmarad, azaz a gyerek benn, jatt le, anyuka egyben haza]]]
Összességében nem tudom mi lehet a valóság, egyelőre a pap jelenti a kisebb kockázatot nem az egészségügyi ellátás.

Orica Középföldi 2017.07.03. 15:52:13

@jaegtoer:

Nem látom ennyire tragikusnak a helyzetet. A szülések igen nagy százaléka komplikációmentes. Ebben az esetben egyetlen "hozadék" a kismamának, hogy két este nem ő fürdet. Három nap után ma is hazaküldik őket.
Az esetleges problémák is kiderülnek ez első 24 órában.

Tagadhatatlan, nagyon tahó módon vezették elő az ötletet. Na de mit nem?

jaegtoer 2017.07.03. 16:53:29

@Orica Középföldi:

Most az a deal, -mintha úgy lenne- hogy anyuka bemegy mondjuk a 24-es villamossal 14:00 órára, aztán a gyermek csak úgy magától kipottyanik, elkapják, zuhany, cici, pici szundi, és másnap 14:00 órakor uzsgyi, a 24-es villamosra fel és ágyesz-bugyesz. Mintha nem lenne gátmetszés meg ez meg az. Nem szültem még egyszer sem, feltehetően megkímél a sors attól, hogy kelljen, de ha az anyukáknak ez jó, nekem jó jó lesz.
Aztán majd megy a sírás rívás amikor elkezdődik a hazahajigálás. De! Nekem az is meg fog felelni.
Mert azért azt látom, hogy mind a mami, mind a gyerek e tárgyban alapvetően van leszarva, -a lényeg a gyorsabban üresedő ágy és a zseton. A kevesebb zseton, mert ugye a 24 óra nem egyenlő a 72 órával, tehát kevesebb lé kell a bögrébe bele.
Mert egész más az, hogy mit gondolok én, és megint más a biztonság. Veszélyesen élni szép. Aztán ott van a kalandvágy. Mindenki boldog.

jaegtoer 2017.07.03. 16:56:25

@parti_giano:

Mi van a pajorral? mióta atya egy pajor? miért mentegetik? elment az eszük a gazdáknak?

Orica Középföldi 2017.07.03. 17:23:51

@jaegtoer:

Nyugi. Egyetlen orvos, kórház sem akar pert, tehát vigyázni fognak. (Egészen elképesztő történeteket hallok. hogy kik, miért perelnek.)
Nem tudom mennyire általános, de jó esetben egy szülész-nőgyógyász végigkíséri a terhességet is. Kb. tudja mire számíthat.Van, ahol kiválóan működik a védőnői szolgálat is.

A szélsőségektől eltekintve nem rettegnék előre. Valamint, egyre jobban hódít az otthonszülés, minden rizikójával együtt.

jaegtoer 2017.07.04. 09:28:08

@Orica Középföldi:

Ha úgy vesszük, vajúdok én is eleget.

guma 2017.07.04. 09:52:04

@Orica Középföldi:

annyira magas nálunk a "műtéti" úton született gyerek száma, hogy kenterbe verjük európát...

vagyis még a hétköznapi események sem működnek nálunk természetes úton.

Orica Középföldi 2017.07.04. 11:52:27

Érdekes beszélgetés, bár engem - aki Montaghon nőtt föl - kifejezetten zavar a légzéstechnikája, ami nem állandó.

ujegyenloseg.hu/a-legnagyszerubb-beszelgetes-a-narcizmusrol/

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.04. 16:02:27

@Orica Középföldi: fontos, hol cseperedik az ember. ez a montagh valami német település lehet. ugye?

jaegtoer 2017.07.04. 16:05:34

@Orica Középföldi:

a mulandóság az állandóság kreativ menedzsere. A légzéstechnika pedig az életé.
Bánki már azt is megengedheti magának, hogy akkor vegyen levegőt amikor neki tetszik. Én nem. És még számos különbség van.... de szerénységből nem sorolom legfeljebb azt említem meg, hogy amiben ő offé, én abban satu. Satuhülye. Cserébe nem szeretem a nárciszt. sem illatban, sem látványban, sem főzelékként sem levesként. A Nárcisz, olyan... nárci.
Én beérném azzal is, hogy Victor szép. Azzal is, hogy okos. Szomorúságomra egyik sem igaz, halmozottan, meg lelombozó. Ő a mi mienk.
Láttam a dzsudzsákos-egyiptomielnökös-arabozó-gyerehazamár videót.
A jelentéktellenség fontossága jut róla eszembe, bármilyen színházi darab is születne belőle.
Elkeseredésemre kiderült, hogy Dzsudzsák Balázs még Orbánnál is okosabb. És ami azt illeti, ez bizony komoly feladvány a cicológiának is.

jaegtoer 2017.07.04. 16:11:12

@parti_giano:

Milyen település? Nemesi naptárban a hétfő. Dienes Valéria volt eredetileg a Dienstagh, de kilépett a naptárból a magyar ethoszba és magyarosított. Mikor jártál utoljára könyvtárban?

Orica Középföldi 2017.07.04. 17:00:47

@jaegtoer:

A Dzsudzsákos videót én is megnéztem néhányszor, mert elsőre nem hittem a szememnek. Egyszerűen döbbenetes. Egy ember, aki rezzenéstelen arccal szembe hazudja az EP-t, egy nemzetet, de zavart, túlmozgással kompenzáló ovissá válik egy buta képű focistával szemben.
Ebben semmi röhejes nincs, végtelenül szomorú.

Már sokszor hallottam Bánkit, de még soha nem tűnt fel ez a légzéstechnikai anomália. Olyan, mint másnál az ööözés, elcsent idő a gondolkodásra:)) Nem jellemző rá.

***

Ha már pszichológia, FAM legutóbbi írása kapcsán Puzsér olyan alpári kirohanást végzett, ami jelzi, valóban kezelést igényel Sokáig lesz kopasz úgy látom.

Orica Középföldi 2017.07.04. 17:06:43

@parti_giano:

A cseperedés helyszíne valóban fontos:)) Be kell szereznem néhány görit.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.04. 17:31:56

@jaegtoer: maga csakmaradjon goldmundnál, ha utálja a nárciszt, különben hesse-getem.

Orica Középföldi 2017.07.05. 09:51:55

@jaegtoer:

A tegnapi dumcsihoz két lábjegyzet.

A szefárdokra ás az askenáziakra utaltam.

***

Ez nagyon érdekes:

www.youtube.com/watch?v=um3q9xAWQ9s

jaegtoer 2017.07.06. 12:29:48

Szép napot!

@Orica Középföldi:

Esküszöm, a számból vetted ki őket. Egy igen idős -időközben elhunyt- barátom beszélt még harmadik, negyedik, sőt ötödik elemről is, de mondtam neki, hogy én itt feladom. Oldják meg, én csak az Istenig vagyok hajlandó elmenni, annál messzebb nem, és ez meg az én dolgom.

[az viszont elég pikáns, amikor Izrael nagykövete egy nettó uszító tevékenysége körül köntörfalaz, pedig a diplomácia nyelvezete sok más lehetőséget is biztosít]

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.06. 19:18:43

azért leszögezném (mint jaegtoer a libamájat pajor atya asztalán), hogy a lengyelek egy része is kurva hülye.

Orica Középföldi 2017.07.07. 06:55:28

Jó reggelt!

Ahogy a zseniális Bálint Mihály írta: a gyerek neurózisa mindig a család tünete. Ilyenkor ő a család leggyengébb láncszeme, hát rajta mutatkozik meg a tünet – de a család beteg. Azok is, akiken ez esetleg nem látszik. Mert sok minden nem nyilvánvaló elsőre. Egy anekdota jut az eszembe: amikor Jung már neves és keresett főorvosként vezette zürichi pszichiátriai klinikáját, sajnálkozva állapította meg, hogy az egyébként tehetséges, rokonszenves és jól dolgozó munkatársak mindnyájan neurotikusok [ahogy ő maga is az], és vágyakozva gondolt arra: ó, ha egyszer sikerülne egy igazi „normális” kollégát találni a felveendők között. Évek teltek el, amikor egyszer végre akadt egy ilyen jelentkező. Jó kiállású, okos, tájékozott, sok nyelven beszélő fiatal orvos, szimpatikusan barnára sülve – hiszen szenvedélyesen vitorlázott. Végre egy normális ember! Róla viszont az derült ki, nem is nagyon hosszú idő után, hogy elmebeteg – írja Jung szomorkásan, feladva a „normalitás” utáni vágyát, és beérve a rokonszenves neurotikusokkal. (Vekerdy Tamás)

Kár, hogy nem tudhatja Jung, milyen pazar helyzetben volt a maihoz képest.

***

@parti_giano:

A társadalmak hülyéinek száma - a reprodukció miatt - konstans, az arány kb. egyforma, de ahogy elnézem Mo ebben tényleg jobban teljesít. Legyünk büszkék. Hajrá Parragh!

Orica Középföldi 2017.07.07. 09:26:00

@Orica Középföldi:

Már kétszer meghallgattam az egyetemi tanár atyát, és nem hagy nyugodni néhány kérdés.

Ha Erdőéknek ilyen egyetértő véleményük van, miért nem érvényesítik? Ugyanis nem ezt látom.
Lehetséges-e, hogy az atya különvéleményt fogalmazott meg? Valamelyest ismerve az egyházban működő hierarchiát, kizártnak tartom. Etetés volt? Mert annak kifejezetten jó volt:)
Értem Erdő sértettségét (nem ő lett a pápa), de nem alázattal kell fogadni a csapásokat is? Ez csak cinikus kérdés volt:)

jaegtoer 2017.07.07. 10:07:10

@parti_giano:

Le vagyok nyűgözve.
Az utóbbi 7 napban három különböző egyirányú utcában találkoztam szembejövő autóval, közös jellemzőjük, hogy vezetőik teljesem méltatlankodó tiltakozással adták tudtunkra, hogy nekünk félre kellene állni, hogy ők zavartalanul hajthassanak tovább a tiltott irányba.
Nem kívánok messzemenő, egyetemes érvényű következtetéseket levonni, sem néhány éve hangoztatott állításom beigazolódásának bizonyítékaként hivatkozni az esetekre, mindössze azt jegyzem meg, hogy (m)agyarország megérett a pusztulásra akkor is, ha Herder menjen az illatosba.
A Magyarországot nagyon szívesen írtam volna, és írnám a továbbiakban is nagy kezdőbetűvel, de ennek a megkülönböztető jelnek a joga, jellege, feltétele el van játszva. Lehet meditálni, lamentálni, hogy de nem, meg mindazonáltal, ha egy értő történész és társadalomtudós levezeti az egyenletet, akkor a megmaradás szükségességére a 0 szám karaktert fogja kiadni, tekintettel arra, hogy itt minden eredmény szél ellen pisálva jött létre a kivételes egyének kiemelkedő kitartásának és zsenijének és szorgalmának köszönhetően.

Hanem a pajor atya versus libamáj kombóban a leszögezés fordított módon történne, de kár lenne a szögért, az asztalért és a kalapácsért, különösen a szimbólumért.
pé atya egyszerűen fulladjon bele a saját szarába, öööö a miseborába, az ő ékes harangjának szűnni nem akaró fülsértő kolompálása mellett. Zuglóban még a harangszó is hazug és hamis.

jaegtoer 2017.07.07. 10:15:25

@Orica Középföldi:

Ellent kell mondjak, a hülyék száma nem konstans, csak most még elmismásolható az egyenes arányúnak mondott növekedéssel, de elérte már az exponenciálissá válás kezdetét mintegy 30 éve. Az viszont kétségtelen, hogy m.o. itt már előrébb tart. Már Kr. u. 1000 körül hozta a formát. A kitérők nem számítanak.

jaegtoer 2017.07.07. 10:27:29

@Orica Középföldi:

Képzelem, ahogy morfondírozik magában arról e.p. (nem keverendő E. P-vel), hogy régen mégiscsak minden jobb volt, milyen nagy hűhó lenne manapság egy máglyahalálról, elvégre az atya -akárhogy is nézzük- többszörösen rászolgált. Aztán itt van még ez a Ferenc is, ez se fér a bőrében... Micsoda időket vagyunk kénytelen-kelletlen megélni. Abcúg!

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.07. 11:25:35

@jaegtoer: az már fel sem vetődik magában, hogy maguk fordultak rossz irányba? tudom, itt mindenki szembejön...

jaegtoer 2017.07.07. 13:48:31

@parti_giano:

Jösz itt a rossz irányba feltett átlós kérdéssel, különben is tudja valaki egyáltalán, hogy mi a jó irány, ami helyes is, és szabályos is és útba esik, és a legrövidebb úthoz vezet?

jaegtoer 2017.07.07. 13:50:47

most nem is tudom, szösz vagy jössz?

Orica Középföldi 2017.07.07. 15:09:22

Fogalmam sincs ki ez a világszám, aki lemondta, de ezt meg kell osztanom:)))

Emeli Sandé lemondta.
Fásy Ádám üzeni, hogy Zsülike szívesen beugrik.

Orica Középföldi 2017.07.07. 16:18:19

Bornai ajánlata sem rossz:)))

Szóval nincs fellépő a megnyitóra? Ajánlom a KFT együttest. Műsoron: Nem sikerül kikúrálni magam, Elmúltak az ünnepek, Bábu vagy... és még sok-sok vidám sláger.

jaegtoer 2017.07.07. 17:08:40

@Orica Középföldi:

Zsülike csak duettben, Szily László művész úrral vállalja, szaxofonozik Wahorn András, billentyűs Varnus Xavér, Brummogó kórus: Tóta W, TGM és Konok Péter. igét hirdet kánonban Tibi atya és Németh Sándor a HIT-ből. A feles féláron. Vendég: Noé. Aztán Vízözön. Elvégre vizes bajnokság. Aztán visz ózon. Sátrakban, a NER csúcsain..
El van képzelve.
Túlnépesedés: pipa.

jaegtoer 2017.07.08. 06:00:23

Jó reggelt kívánok.

Az index cím karakterei be vannak szivárványosodva. Annyira kulturáltak vagyunk. Hiába, na' Csak a kordonon megy a vita, meg hogy ki nem érdemli még levegőt sem.
Az UNESCO antiszemita. [ez valami remekbe baszott] Felmerül: mire a rugózás a kurva sorosplakáttal, ha maga Izrael állam keni fel magát több rétegben a szégyenfalra.

Az emberiség jövőjének reménységei cizellálják a vélemény nyilvánítás ár-nyalatait (szó szerint: tűzkár, törés-zúzás.) Hamburgban.

A két főgazember összemérte a pöcsét.

Mi volt még?

Tudta bárki is, hogy élelmiszerek tartalmazhatnak megengedett mértékben rákkeltő anyagot?

Én ezt nem tudtam.

Ha a jogrendszer ezt a megengedett mértéket 'megengedi', akkor az önkéntes jogkövetés intézményét célszerű újragondolni és definiálni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.08. 06:43:04

@jaegtoer: jelenése van arma gedeonnak, megírták a könyvben. abban a könyvben, ami az első globalista történetét mutatja be. hogy hamburg, nem megiddo? nem volt még gps, belefér ennyi tévedés.

Orica Középföldi 2017.07.08. 06:56:33

@jaegtoer:

Nekem jobb volt a reggeli indulás:)

Szilágyi Ákos zseniálisan szórakozik:

168ora.hu/feltalalt-petofi-nemzet-isten-egyszulott-fia/

Marton László visszatekint:

" Tőle tanultam azt is, hogy az embertől mindent el lehet venni, kivéve a belső szabadságát."

168ora.hu/popfesztivaltol-pal-utcai-fiukig-marton-laszlo-az-eltunt-polgari-ertekekrol/

Ez a mondat eszembe juttatta Vekerdyt. Tegnap felkapta a média egyik könyvének (2013) részletét. amit aztán keresztbe-kasul idéztek/értelmeztek.
" A bejegyzés nem a melegségről szól - illetve arról is csak annyira, amennyire bármi másról, amiben különbözőek, sokfélék vagyunk. A poszt egy idézet Vekerdy Tamás Jól szeretni című könyvéből, a Művészettel nevelni - szabadságra nevelni című fejezetből. - az admin -"

Megjegyzem, az idézetet is az admin tette fel, aztán önálló életre kelt:))

Orica Középföldi 2017.07.08. 07:01:40

@parti_giano:

Pont tegnap néztem egy filmet Megiddóról:))

jaegtoer 2017.07.08. 08:02:53

@parti_giano:

Kérlek szépen, tájékoztatlak arról, hogy én ugyan minden megiddozás mellett sem iddogáltam meg semmit kávén és kristályvízen kívül.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.07.08. 08:21:59

@jaegtoer: célozgat arra, hogy eleve tudatmódosítással született? kiválasztott meg ilyesmi?

jaegtoer 2017.07.08. 08:22:44

@Orica Középföldi:

legyen, mert az jó.

Visszavonulok magamba, mert a megosztott elit nagyon is egyívású, nagyon is egyet akar, nagyon is együttműködő abban, hogy a jónépet (választókat) átvágja.
Nem furi, hogy mindig van valami konc, valami csont, vagy cupák, ami oda van vetve.

Üresjáratok sokasága vesz el mérhetetlen energiákat.

Az a kérdés, hogy élelmiszergyártók kedvükre árulhatják a rákkeltő anyagokat '''''megengedett mértékben'''''"' tartalmazó szarjaikat, ez valami egészen elképesztő.

Erre csak azt lehet mondani, hogy minden rohadék, aki ezt jogszabályban engedi, a jogszabállyal élve és visszaélve előállítja, forgalomba hozza, és értékesíti kibaszott apró betűssel vagy anélkül, nos mindnyájuknak a megengedett értékű kurva anyját a megengedett mértékben, plusz bónusz.
[úgy globálisan]
[[[[[nem globálisan,; hol van ilyen ügyekben a rettenthetetlen szabadságharcos, a hírhedt brüsszelmegállító, és nettó brüsszeli pénzfelvevő és ellopó? Jaj miről is beszélek....? egy sudribunkó tolvaj ugyan mit is tenne, aki ráadásul egy gyáva szaralak.
Azt nem tudom, megfigyelte-e már valaki, hogy azoknak adja csak meg a tiszteletet, akiktől kitelik, hogy ellenkező esetben eljár a kezük.
Orbán Viktor mindenki mással szemben bátor.]

jaegtoer 2017.07.08. 08:28:25

@parti_giano:

Ugyan ki célozgatna arra, hogy eleve tudatmódosítással születettem? ... meg kiválasztott.....
Ez már kész inszinuáció.

Kérem -nem kétséges- én módos tudattal születtem, és sosem tagadtam, hogy a Szíriuszról vagyok jőve. Ezt értse, ahogy akarja - de móddal.

Orica Középföldi 2017.07.09. 08:00:28

Jó reggelt!

Két apróság a tegnapi napról.

Olvasom, a jobbikosok elfogadóbbak a melegekkel, mint az MSZP-sek
Ez derült ki a Medián felméréséből. A fideszesek utasítják el leginkább a homoszexualitást.

Kit kínáltak meg, hogy el kell utasítani? Vona beszélt a jobbikosokkal? Merthogy a párt nyilatkozata ellentmond a felmérésnek.

Alföldi nagyon emberi módon szólalt meg.

noizz.hu/szines/alfoldi-robert-vallomasa-a-melegsegrol/tem3yw8

Orica Középföldi 2017.07.09. 08:19:02

Megj.

Alföldi szövege 2015-ös, de ma is aktuális.

jaegtoer 2017.07.10. 16:13:24

@Orica Középföldi:

Igen, viszont nem Alföldi-intellektusok népesítik be a Földet.

Amúgy elvesztettem a fonalat abban a tárgyban, hogy ki kivel ki ellen és ki mellett.

Az Ügy vonatkozásában viszont a legjobb történt, ami történhetett. A híradások szerint egy mértéktartó frankó ki séta volt megbotránkoztató látvány, beszéd, viselkedés nélkül.

Orica Középföldi 2017.07.11. 10:09:32

@jaegtoer:

Barátodnak köszönhetően (ajánlotta), megtudtam, hogy létezik egy 777blog.hu. Érdekelt. Elolvastam a Hodász Andrással készült interjút, ami egy nagyon szimpatikus, laza, de ennél is okosabb, ügyesebb fiatal papot mutat be, majd alámerültem a tubin.

Ez, - mondhatni - szellemes és hatásos volt. Az Atya-Fiú-Szentléleket azonosítani az apa-anya-gyerekkel (családdal), merész dolog . Ráadásul Rubljovval hitelesíteni, kifejezetten pimasz:)

www.youtube.com/watch?v=X84BC3QXcuY

Ez pedig egy korrajz.

www.youtube.com/watch?v=UFCVaxAN8iM

Egy hihetetlenül kártékony némber (bőséges állami támogatással), és olyan téma - a gender - amivel láthatólag egyetlen résztvevő sincs tisztában. (Az ordibáló Puzsér se:)

Megjegyzem nem is lehet, miután a kutatás elején járnak, és nem biztos, hogy nem zsákutcába vezet. Egy rakat ember fejében összemosódik a feminizmussal, a homoszexualitással, és az ezekkel való összes túlkapással.

A nő szájából elhangzott érvek nagy része marhaság, és nem nyújtotta egy felkészült szakember benyomását. Egy ügyesen lavírozó kurzusbigott képét keltette bennem.

Mindkét videóban elhangzik, Isten a maga képére teremtette a férfit és a nőt. Azonnal megjelent agyamban a gonosz kérdés, milyen identitású is Isten? Ha elfogadom, hogy nincs identitása, miért is kérem számon a képmásain?

Na, ez csak egy játék volt:)

jaegtoer 2017.07.12. 11:26:35

@Orica Középföldi:

Szó, ami szó András atya nem egy forgatókönyvből pódiumra pöttyent figura, majdhogynem tűzrevaló, -mondaná Torquemada atya Santa Cruz-ból szerencsére azaz öt és fél évszázad az emlékezet biztonságos messzeségébe veszett, bár mit lehet tudni?
A ciszterciek már csak ilyen renitensek. A felfogás egészen forradalmi, de hát lehet hogy okos gyóntató anyja van.

jaegtoer 2017.07.12. 11:47:03

A női némber-hez nem tudok hozzászólani, mert énnekem már mindenem egyen-, kánon-, és egyéb joggal van tele. Szinte jogfosztásért epedezek. Persze 'tollfosztás' loesz belőle, amire meg nem vágyok, de az Úr vicces alak, nem véletlenül mondá, Vagyok aki vagyok, és tényleg egyre gyakrabban tűnik úgy maga sem tudja ki fia-borja, és hány méter a világ, pedig ha valaki, akkor neki tudni kellene, mi a stájsz.
Ennél tovább most nem is mennék, mert mint egy gyerek, a vasárnapi bokafelfedezés után, ráébredtem, hogy a fülem is mekkora csoda, hiszen a baloldali (ezekkel mindig csak a baj van!) folyamatosan zúg, és kristálytiszta (tenger)zúgáson kívül nem hallok semmit. Úgy leszek lassan mint az öreg autó, állandóan szerelőhöz kell vinnem valamimet.

És akkor jön az atya a szeret kiáradásáról... hát értem én, csak ne járnék térdig valami másban.

jaegtoer 2017.07.13. 14:42:50

@Orica Középföldi:

Nagyon jó...
...és sajnos alkalmat ad nagyon szomorú következtetésre is. Bár nem vagyok biztosabban, hogy egy következtetés lehet szomorú, hacsaknem a következtető.

De ha már szóba került a Himnusz, mint siratóének, őszintén szólva a sokak által sokkal pozitívabb kicsengésűnek tartott Szózatban is lehet téves tanítás talaján tántorogni;

"A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

No, ezt a tételt mostanság sokan másként gondolják: 'Nem feltétlen' jeligével.
Hallom megnyitották a kapukat az ukrán és a szerb migránsok munkavállalása előtt. ja, ők nem migráncsok.
No, kíváncsi leszek én a sors kezére.
süti beállítások módosítása