hetes jég

hetes jég

Pillanatkép

az amerikanizálódás Moszkvába vezető gánti kövekkel kövezett útjáról

2016. október 29. - mackó manó

Mindent, vagy legalábbis sok mindent sok mindennel összevetve, beleértve a pluszokat és a mínuszokat, arra jutottam, hogy milyen sikeresen amerikanizálódott a Szovjetunió útjára tévedt, magát kellető tespedt Kárpát-medence a kis köpcös pávatáncos hatalmi násztáncának zárólépései nyomán. Sikerült végre végletesen ötvözni a szocializmus hátrányait a kapitalizmus hátrányaival, gondosan mellőzve azok előnyeit. Nem semmi teljesítmény ez az irritálóan felvilágosodott XXI. század második évtizedére.  

Egy egész ország hever a földön, mint téma, a szállóigévé igéződött  pénztáros lőrincektől az állami megrendeléseken, ajánlati felhívásokon át  körúti robbantó replikáján át a bőnyi gyilkosig.

Csak a sikerrecept módosult, a jó elnyeri méltó büntetését, a rossz pedig kiemelkedő jutalmát.

Filmért kiált a sztori. Tarantinoi téma.

A hollyvood-i elemet az adja, hogy milliószámra futkosnak butch coolidge-ok, számosan már a Lajtán túlon, mások még csak a pincemélységből pislognak a feljáróra.

 

Csakhogy felvezető lépcsőkön hárommillióra taksált kicsi orbán viktor képezi a happy endet a kiválasztott keveseknek.  Hárommilliónyi biológiai ember megnyerte az evolúciós tendert, tízmillió pedig elvesztette a jövőt. Tízezren - köszönik jól vannak, százezrek rettegnek, a többiek egyszerű gánti építőelemek, szürkébbnél is szürkébb nyerskövek, ki egyszerű zúzalék, ki szegély, ki sarokkő, egy ami biztos, nyomukban fű nem nő.   

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr5211913433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2016.10.29. 17:54:09

Ez remek: "Sikerült végre végletesen ötvözni a szocializmus hátrányait a kapitalizmus hátrányaival, gondosan mellőzve azok előnyeit."
Nem volt régen, amikor a Kárpátmedencét valódi fürdőkádnak tekintve épült a Wellness ország.
Aggódtam. Ha a dugót nem is lehet kihúzni, mint egy tisztességes fürdőkád esetében, de a sok fúrt lyuk felfolyót eredményezhet.
Nem mindenki tud úszni.

Orica Középföldi 2016.10.30. 06:41:03

" Hárommilliónyi biológiai ember megnyerte az evolúciós tendert, tízmillió pedig elvesztette a ....."

Ezen elméláztam egy kicsit. Kötekedjek, ne kötekedjek?
A hárommilla is evolúciós termék, de biztos, hogy ember? Ha tételezed a nyerést, miért az evolúcióhoz kötöd a tendert? Nem kéne rákenni, szerintem más hirdette meg.
Versenytárs nélkül nyerés a nyerés? Ilyet az evolúció nem ismer:))

"irritálóan felvilágosodott XXI. század második évtizedére."

A felvilágosodásban saját munka is van, nem kevés, és nagyszerű - fényt hozó - elmék Szemlélve a mai helyzetet inkább megvilágosodásnak nevezném, ahol vakok hirdetik, hogy a kezükben levő valami egy égő fáklya, pedig csak száraz bottal hadonásznak. Mégis elhiszik nekik.

mackó manó 2016.10.30. 07:08:56

@Orica Középföldi:

Nem véletlenül feszegettem néhány napja az evolúciós kereteket, a poszt közben fiókban pihent, ki van ez gondolva, csak a gondolatmenet balmenetes, s ez nem volna elég, hát elég jeges.

mackó manó 2016.10.30. 07:59:14

Szombaton lezárták a körút egy részét bombagyanús csomag miatt.

index.hu/belfold/2016/10/29/teljesen_lezartak_a_korut_paratlan_oldalat_az_oktogonnal/

A képek tanúsága szerint sehol egy terrorelhárítós autó és tekes legény.
Úgy tűnik, hogy a TEK igen jól fizetett 'embereit csak békés polgárok elrettentésére használják, a TEK személyi állománya elretten a veszélyes, kétesebb kimenetűnek tűnő helyzetektől.

Egyre erősebbnek tűnik az a látszat, hogy a TEK a választópolgárok, az adófizetők megfélemlítésre szolgál, semmint vészhelyzetek esetére bevethető, terrorelhárításra kiképzett katonai alakulatnak.
Vagy csak meghatározott,, mintegy néhány tucat VIP személy védelme a feladata bármilyen helyzetben és eszközzel és korlátlan felhatalmazással.
Végül is hol voktak a bőnyi gyilkos megfékezésekor?
Hol voltak szombaton?
Csak nem hosszú hétvégés kimenőt kaptak?

Új szlogen. Mindenkinek figyelem: terrorelhárítás csak munkanapokon és az önkéntes jogkövetők ellen, kiemelt célszemélyek az adófizetők és választópolgárok. Terrorgyanús helyzetekben lapulunk, beszarunk, és várunk.

mackó manó 2016.10.30. 10:44:46

@Orica Középföldi:

Mindig vigyázok arra, hogy ismeretlen területen ne bonyolódjak tudományos polémiába, mert könnyen bohémiában találhatom magam, vékony jéggel alattam.

De azért most megkockáztatom, hogy -ha tartjuk magunkat az evolúciós ehhez-ahhoz, (tehát a nem teremtett világhoz), akkor bár tekinthetjük terméknek a humanoid egyedet, de mivel az evolúciónak nincs iránya (előre hátra-vissza) -így tartjuk magunkat a ev-verdikthez- akkor bizony az a hárommiliió igen-bizony-mindazonáltal sajnos megnyerte az evolóciós ajánlatot,sikerrel pályázva a címzetes barom titulusra) Persze ezt ők nem így érzik, s ez esetben mindegy, hogy a másik hatmillió mit gondol, vél vagy tesz, és nem tesz mert a hárommillió diktál cselekszik, tolakodik és felveszi a jutalmat, ami sok esetben egyezik a hatmillió büntetésével. De mindezek mellett vagy ellenére ki állította valaha is hogy nincsenek evolúciós bukfencek?:D A szemlélődő szemüvegének élessége fontos tényező.
Miért nevztem evolúciós tendernek? Hát pont a termék jelleg miatt. Sikerült előállítani hárommillió kis orbánviktort.
És még örületes távlatok vannak a piacon.

A ragok és toldalékok frontján nem veszünk össze.

Mégis... az irritálóan felvilágosodott XXI. századot említettem, és nem a század emberét. Azt ugyan képtelen vagyok bemutatni, hogy a XXI. század miként felvilágosodott egyáltalán, de az már valamennyire védhető, ha azt állítom, hogy a XXI. század azért irritálóan felvilágosodott, mert időközben kézen-közön elvesztek a kölcsönös és egyoldalú emberi és társadalmi kötelezettségek, ellenben tengernyi jog önti el az emberiséget, ráadásul olyan jog, amihez általánosságában véve is semmi köze nincsen, tehát nem is illetheti meg, ha pedig egyediségében vizsgálnánk, akkor arra jutnánk, hogy konkrétan jó ha az emberiség 5 százalékát illet meg bármilyen jog,. No de akkor hova lesz a felvilágosodás?
A vakok megvilágosodása mindig izgalmacis kérdés, de ezt már az egyszerű bocsok is szajkózzák, hogy orbán viktor vaksága nem emberi kategória, hanem a világ rothadásának szerves alkotóeleme, így nem is jön számításba, csak mint evolúciós termék, de forgalmi elnevezése még várat magára, egyelőre a laufot az adja, hogy az igény megvan rá, csak kissé zsenánt a tömeges értékesítés, pult alól meg nem kell az egzakt definíció.
Alakul ez. A világ egyre szarabb, és kitermeli a maga szereplőit és közönségét. EZ a baj a tömegtermelésnek. Már ha darwini alapon szemléljük a projektet.
Bár az Úr itt mellettem ülve is csak sóhajtott egyet a minap -legyintve- azt hiszem ezt elbasztam, és még nem tudom mit tegyek? Nem minden a [RESET].

[érzem a svungot, de inkább leállok.:D]

Orica Középföldi 2016.10.31. 08:06:16

@mackó manó:

Jó/szórakoztató volt a svung, majd megbeszéljük:)

dr. jenőke (jenőke) 2016.11.03. 17:35:13

@mackó manó:
Kérdezed: No de akkor hova lesz a felvilágosodás?

A felvilágosodás mindég kéznél van. Ugyan nem egy kapcsoló formájában, de mégis.
Ahogy múlik az idő, folyamatosan felvilágosodunk.
Periklész is demokrata volt a maga korában, Voltaire pedig liberális.
Változnak az idők, változnak az erkölcsök.

A baj mindig az atavizmus térnyerésével kezdődik. Ez a fajta fejlődési rendellenesség sajnos fertőző, jobb lenne, ha fart-űző lenne egy rúgólábbal a háttérben.
Az atavizmus ellen is van orvosság, ha idejében kezdik el a kezelést a vírusgazdánál.

mackó manó 2016.11.08. 09:40:52

Arra akartam fondorlatos módon felhívni a figyelmet, hogy a felvilágosodás végül is a legnagyobb sötétségbe vezetett.
Az atavizmus problémakörét átengedem a Linz-i szakértőknek, a kísérleti alany megvan hozzá.
süti beállítások módosítása