hetes jég

hetes jég

Lesz még NER-őrség is, vagy csak spontán bevetik a TEK-et?

Stefka István, a nerdemokrata

2017. február 20. - mackó manó

Stefka István azt találta teljes szellemi teljességében verbálisan szellenteni, hogy:

"Ha valóban százezer aláírást gyűjtöttek az olimpia ellen...tehát mindig negatívumok ellen harcolnak, tehát azzal szólítják meg az embereket, és mégis van ennyi - hát nem tudom másként kifejezni - nem megvezetett, hanem ennyi hülye ember, aki önmaga ellen kampányol."

Igen. őpityusága meg a helikopter. A pesti srácok meg a leszálló pálya...

Hanem! Ez komoly:

"Nem biztos, hogy majd adandó alkalommal nem lesz szükség Békemenetre. Méghozzá olyan Békemenetre, ami végleg elveszi a kedvüket ettől az egész Magyarország elleni kampányolástól."

Egy helikopter nem fenyegetőzik, egyszerűen magasra száll... vagy tova...  csak ennek összegubancolódtak a rotor lapátjai.   

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr4712274473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2017.02.20. 06:59:41

Jó reggelt!

Vannak üdítően hülyék, Stefka nem az. Ennek az irritáló magabiztosságnak lesz majd böjtje, de sajna az nem vigasz.

A másik géniusz - Fekete Gy - kártékonyabb, és némileg többe kerül.
"Az MMA felhatalmazást kapott arra, hogy a kormánynak körülbelül fél év alatt 15-20 évre előre kialakítható kulturális stratégiai tervet készítsen.

Tudatni kell a tízmillió magyarral és a külföldön élő négymillió magyarral, hogy “itt olyan dolgok történnek a művészet területén”, amelyeket nem méltányolnak eléggé a világban, és ennek a helyzetnek a megváltoztatására is ki kell találni egy stratégiát.

Tíz-tizenöt év múlva úgy kellene beszélni Magyarországról Európában és a világon, hogy ha valami különlegeset akarsz, menj el Magyarországra. Ez pedig nem a világ követése, hanem a világ megelőzése szellemi értelemben, és vannak olyan művészeti ágak, ahol ez már sikerült"

Róluk Seth Meyers remek mondata jut eszembe: olyan gerinctelenek, hogy vödörben kell vinni őket.

Orica Középföldi 2017.02.20. 07:22:58

Nádasdy Ádám
Vacsora elõtt

Uram, ha megfacsarsz, miként egy citromot,
ha néha bérbeadsz, mint régi birtokot,
ha álmokkal zavarsz és angyalodat küldöd,
hogy ágyam széléről fülembe súgja: "züllött!",
Uram, ha megvonod kéken az ereket,
ha bambaságot adsz, munkát, vagy gyereket,
ha elrontod a nap értékesebb felét,
s én direkt nem teszek egy lépést sem feléd,
ha válasz nélkül küldöd rám az éjfelet,
mi más marad nekem, mint hogy szeresselek?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.02.20. 17:12:05

@Orica Középföldi: kultúrfölény. de már nem csak a szomszédokat okítva, hanem a világot. fekete gy. egy globális divatdiktátor.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.02.20. 17:15:10

mackó! azért abban is van egy logikai bukfenc, hogy békemnettel ijeszteget.

Orica Középföldi 2017.02.21. 07:58:00

@parti_giano:

Sokat vársz el. Nincs logikai bukfenc , EZ a primitív gondolkodás a "logikájuk".
Még csak ma reggel olvastam az első sor zsenijeinek megnyilatkozásait, de Stefka mondatairól azt jutott eszembe, tipikus sarokba szorított patkányreakció.
Én még nem igazán látom, de ha ő már érzi, akkor jó:)

****

A történész antennája:

Érdekes, de mintha Orbán göcögős, joviális buzizása mellett kissé elhalványulna, hogy ugyanebben a néhány mondatocskában ez a szekondhend tiszakálmán megrótta a náci Vonát, hogy az már nem is igazán náci, hiszen immár "filoszemita", "migránspárti" és brüsszelbérenc, "eladta a pártja lelkét", vagyis - tekintve hogy a menekült- és Európa-ellenesség az orbáni narancsbarna plüsskorona Swarovski-kristályai -, parlamenti debattőrünk első ízben tette le nyilvánosan a garast az antiszemitizmus mellett.
Lehet, hogy a sok háttérhatalmazás és sorosozás után most már jön az explicit zsidózás is? Annak, aki eddig nem értette volna? (Konok)

****

Hogy Fekete miben globális, inkább nem írnám le.

****
Az angolok nem vonják vissza Trump meghívását. Elméláztam azon, ki fog vért izzadni, hogy megértesse ezzel a ripaccsal a kötelező udvari etikettet

Orica Középföldi 2017.02.21. 08:12:42

Drága Nép! Mostantól keddenként 15 órától jelentkezik a Klubrádió vadonatúj műsora, a Macifröccs, amelyet én magam vezetek, jókora T betűvel a csomagtartón, ami ezúttal nem a nevemre utal, hanem arra, hogy ebbe még bele kell rázódni. Kultúráról, politikáról, oktatásról, és alkalomadtán akár olimpiáról beszélgetünk állandó vendégemmel, Puskás Pannival és egyéb Személyiségekkel. Első adásunkban többek között arról, hogy minden korrupciós félelem mellett tulajdonképpen mekkora földszintes prosztó ötlet maga az olimpiarendezés - mert erről szemérmesen hallgat a parlamenti és azon kívüli ellenzék is, mintha elhinnék, hogy ez mégis valami komoly meg szakrális nemzeti ügy. Tévednek. Stay tuned!

( TWÁ)

mackó manó 2017.02.21. 11:47:51

@Orica Középföldi:

Csak úgy spontán jutott az eszembe -talán első sörben a drága népről- milyen kurva sokba is van magának a drága nép s emellett nem csoda hogy nehezére esik kistafírozni újsütetű hazafiassággal kérkedő, ősszittya nemzeti megmentőit, akik minden huncut petákra vigyázva gondoskodnak arról, hogy rajtuk kívül nehogy valaki is véletlenül jól érezze magát a honban, s kivételesen se gazdagodhasson más, mint a nemzet. Mind a 100 fő. esetleg 300, de nem több mint 500. rokonnal szomszéddal, kutyával, macskával 1000.
Szóval ott tartottam, hogy drága a nép. Mert ez a csuda nép őszinte és laza. Őszintén odahány és lazán szarik a villamosmegállóba, vagy éppen ahova gondolja, akár az asztalra. Jaaa, nem aztat csak veri*. Aztán annyi rágógumit dobott már el szerte széjjel az utakon és a tereken, hogy 20 stadiont lehetne építeni belőle, Szabványosat. Az Ajax is megnyalhatná az összes lábát utána. Vagy a RM, a MU és NYAU,. Aztán csak az utóbbi -balsors és devizaváság rengette 25 év alatt annyi energiát elpazarolt fűtésre, hogy az egész Magyarországot vissza lehetne tolni vele a Szíriuszra, és annyi élelmet hajított a szemétbe, hogy Afrika 20 évig összesen nem eszik annyit. Úgyhogy én nagyon is örülök, hogy olyan intenzíven vigyáznak a javainkra. A vagyon úgy is csak teher.
Az jutott az eszembe, ha ez az aláírásosdi mégsem hozza meg a kívánt eredményt, miért ne gründolhatnánk 2021re, vagy 2025-re egy olimpiát? Ráadásul egy olyat, amit nem köt gúzsba a bürokrácia, meg a szabvány, meg a drogteszt. Határ a csillagos ég, meg hatodik dimenzió, akármi is legyen az.
Kíváncsian várom, Debrecennek mikor jut eszébe olimpiát rendezni? Milyen hazafias cselekedet lenne?

*asztalverés: pl a multik élelmiszer szemete. Csak azt felejtik el, hogy attól szar, hogy kénytelenek hazai, helyi beszállítókkal közösködni. Még a sajátmárkás huncuftságok esetén is.
Én úgy védem ki az élelmiszer szemetet, hogy egyre kevesebb hazai kaját veszek. Mindjárt jobb a minőségi mutató.
Még hogy drága nép!? Meghiszem azt! Még szerencse hogy gyorsvasút lesz Kínáig.

guma 2017.02.21. 17:52:27

szép estét!

jó kis kiinduló alapot adtok olvasni valóknak és így gondolataim rendezésének...

klassz ahogy Jenőke aktivizálta magát.:) kár, hogy Hacsa és Szőr alig, csak néha bukkan fel.
ezért szerencse, hogy Parti sziporkái idetalálnak "néha"...

sajnos jó darabig szinte csak szellem vagyok, nem vagyok a magam ura még - de majd igyekszem változtatni. addig is kösz Orica és Maci: hogy érdemes olvasgatni a blogot.

Orica Középföldi 2017.02.22. 06:25:20

Jó reggelt!

Ha belegondolunk abba, hogy az egyik oldalon ott van – többek között – Az én XX. századom, a Bűvös vadász, a Simon mágus és most a Testről és lélekről, a másik oldalon a teljes oeuvre-t egy több mint négymiliárd forintos széthordott, szétlopott, elcseszett és szeméttelepre került stadion-beléptető rendszer képezi, akkor én ama másik oldal helyében visszafogottabban és alázatosabban viselkednék, s frusztráltságomat és irigységemet legfeljebb a napi megszokott koxommal törekednék leszedálni és egyensúlyban tartani.
(Gábor György)

Nem tudom kire gondolhatott, mert DT nem irigy, csak nyegle, nagyképű pöcs.

hacsaturján 2017.02.22. 09:50:01

@guma:

nos, tejjesen házmesteri mivoltomba vagyok kéntelen föllépni a tétova kivagyiság jég mezején, ezért asztán jó ideje spekulálok azon, hogy vajha schoppenhauer vagy feuerbach monta, hogy "aki mégeccer teleszarja a lépcsőházat, aszt kiköpi az isten".
ezenközbe röpül a, röpül a magasröpt, csakhogy svalbárdon mink már a napfordulóra készülünk ezerrel.
ennek a stefka majomnak meg micsoda hekuba, s mi ő hekubának. csakhogy lényegre törjek ostoba magamutogatásommal szembe, jóllehet nekem egy olimpiász meg se kottyan.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.02.22. 09:58:27

reggel is megnyitottam a blogot, oszt ennek az izének (címzetes docens! basszus, hol tart a felsőoktatásunk?) a képe pillanatok alatt tönkretette a retinámon kívül a hangulatomat is. ilyenkor azért nehéz még egy jó kávéval is egy kis életkedvet pumpálni magamba.

@guma: csak nem mostanság rendezik a boszorkány nagygyűlést?

@Orica Középföldi: pedig rá. a twitter huszárra.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.02.22. 10:04:41

@hacsaturján: hajaj, pedig csepelen lehetne az olimpiai falu, reggelente a háza előtti padon együtt sütkérezhetne akár gyurta danival is...

Orica Középföldi 2017.02.22. 10:05:48

@hacsaturján:

Ave!

Kitüntetésnek tekinteném, ha nem két napforduló között jelentkeznél - egyszer,kivéve, ha Svalbardon két-három hetente van napforduló:)

hacsaturján 2017.02.22. 10:10:02

@parti_giano:

a csepeli káposztás nem nyúlik svalbárdig, így asztán akkor is baszhatnám az egészet, ha maga Gundel takács közvetitené az összes szívlapáttal történő eligazítást.

Orica Középföldi 2017.02.22. 10:11:04

@parti_giano:

"együtt sütkérezhetne akár gyurta danival is.."

Ez ma már egyre kevésbé jókívánság:)

jaegtoer 2017.02.22. 15:45:37

@hacsaturján:

Jeges kivagyiságom a tétovaság mezején pöffeszkedvén süpped a morál mocsarába, midőn azt sem látám mi a fekete s mi a fehér, csak a szürke meg a szürkébb között tespedek s már az is bősz kihágásnak számít, ha ideterel engem a jó sorsom.
Hanem maga olyan ritkán teszi ide mindenható svalbárdi kiválóságát , hogy már lassan a vidám vasárnapba kell keresnem lelki fogódzót a redőnyhúzó mellett, pedig korántsem biztos, hogy Sándor Bácsié az egyedül üdvözítő ige, még ha erősen lépést tart is a korral, midőn tabletre váltott a Bibliáról, ami valljuk be, mégiscsak nonszensz, hiszen a tabletta indokoltsága mégiscsak racionálisabb alapokon nyugszik, mint egy igével töltött alaplap malaszttal leöntve.
De elkalandoztam. Ezt a mackót képtelen vagyok motiválni, örökké kifogásokat sorol, és mentségeket emleget a restségére, ráadásul nem átall arra hivatkozni, hogy lám mások le se szarják a blogot. Így aztán beláthatja, tisztelt mester, hogy éles ellenmondásba vagyunk keveredve a mackóval, amikor egyfelől kifogásolom, hogy igen, mire ő kontráz,hogy: de nem!. így könnyen belátható, hogy nem sokra jutunk, legfeljebb sutba. Szóval, gyakrabban idetolhatná szánkót.

hacsaturján 2017.02.22. 16:22:12

@jaegtoer:

miként említettem volt, súlyos kétoldali házmesteritiszben szenvedek, azaz többször hagyja el ajkamat a "kurvaanyátok" dörcögés, semmint az emelkedett gondolatiság cizellált megnyilvánulásai. így aztán inkább kussolok, viszont már majdnem teljesen értem a húrelméletet és az emberi genom számolásánál már legalább száznál tartok. ez megnyugtat és nem kapadozok állandóan a szívlapátom után. az, hogy korunk történései nem érdemelnek még egy gondolatfoszlányt sem, az nem a rének ivarzásának következménye, sokkal inkább szarjon sünt a közélet és fedezze végre fel, hogy a klozettpapírt már régóta alkalmazzák, az nem az ellenségtől, a komprádor burzsoáziától, de még tőlem sem származik (esetleg a sorostól).

Orica Középföldi 2017.02.24. 13:09:14

@dr. jenőke (jenőke):

Álomgyilkosság. Ki merte ejteni, az amúgy hazug száján .

Ja, nekem is van álmom. Egy olyan ország, ahol nem fagy meg, nem éhezik senki. Ahol stadion helyett uszoda épül, és tényleg levágják azok kezét, akik lopnak bármit, bármiféle közösből. Ahol magas szintű oktatás folyik, mert a cél nem a munka, hanem a tudás alapú társadalom. Ahol a civil szerveződések segítő munkája érdem, és nem bűn. Ahol a kultúra szabadon virágzik a fejlett mecenatúrának köszönhetően, és nem az állami csecsen lóg minden szervilis, akik közül a tehetségtelenek már éhen haltak volna, a tehetségesek piac/lehetőség hiányában kénytelenek megalázkodni. Ahol a verseny dönti el, ki a jó szakember, és nem a kinevezés. Ahol a kamarai tagság nem kötelező, de mindenki az akar lenni, mert érdemi munkát végez az adott kamara. Ahol az eü-biztosítás számtalan lehetőséget kínál, de senkit nem hagynak embertelen körülmények között. Ahol a fiatalok nem külföldre akarnak menni végleg, csak tanulmány céljából. Ahol nem attól vagyok magyar, hogy imádom-e az adott miniszterelnököt. Ahol a papság végre forgatná a Bibliát, Ámen.

dr. jenőke (jenőke) 2017.02.24. 13:46:31

@Orica Középföldi:
.
Egyetértek.
Nézzük cinikusan? Például: a legnagyobb álomromboló nem a USS Zumwalt hajó, amelynek ára 4,4 milliárd dollár.

A legnagyobb álomromboló a kenó. Minden napot tönkretesz, pedig van esélyem a nyerésre. Vettem kenót, de mindeddig minek?
Az Olympiának is volt esélye, de nem vártuk meg az eredményt. Jobb is.
Lehet, hogy mások (Párizs, Angyalok városa) sem várja meg.
Ez esetben minden nagyobb város rendez majd egy kicsike szűkkörű olympiát és végre mi is szerephez jutunk, mondjuk lábtenisz, vagy zsákbanfutás kategóriában.

Orica Középföldi 2017.02.25. 07:54:42

Még egy szösszenet az álomról, (Hacsa kedvéért a másolás, mint mindig:)))

Álomgyilkosság történt – mondja Orbán a meghiúsult budapesti olimpiára utalva. Nem kellene most belemenni az álom fenomenológiájába, s abba, hogy Orbán miket álmodik, most csak utalnék rá: Hérakleitosz szerint az álmunkban egyedül vagyunk; Descartes szerint esztelen dolgok történnek álmainkban; Merleau-Ponty szerint az álom a világ jelenléte és távolléte egyszerre; a Romeo és Júliában Mercutio minden álmot öncsalásnak és pótcselekvésnek nevez, s mondja: „Úgy van, mindez álom: / Szülője elmélázó agyvelő; Hamletet az izgatja, hogy minő álmok jőnek a halálban; Paul Valery szerint az álomban nincs akarat, s a falak légből épültek, az ajtókat befalazták; speciel Adorno sokat álmodott kivégzésekről; Castoriadis szerint minden ember kívánta már egy másik halálát, s ezt a vágyat elégíti ki az álom; Derrida szerint az álmainkért nem vagyunk felelősek, vagyis felelőtlenül álmodhatunk és így tovább, s még Freudról egy szót sem ejtettünk.
Viszont idézem azt a viccet, amire egy helyen Adorno is utal: Asszony a férfinek: rettenetes alak vagy, álmomban erőszakkal akartál velem hálni. Férfi az asszonynak: Ez a te álmod volt, szívem, nem az enyém.
Hát ennyit Orbán álmairól.

(Gábor György)

dr. jenőke (jenőke) 2017.02.25. 11:08:42

Karinthy Frigyes: Álom

Álmomban csónakon futottam
És kihajoltam
Tizenhat éves voltam
És csónakom fehér vízen szaladt
láttam egy várost a víz alatt.
És láttam erdőt a levegőben
És láttam kísértetet lepedőben.
S távol a kék és tiszta eget
És csillagokat és fellegeket.

És kinyújtottam a körmöm
Ezer méter hosszúra
És karmoltam a felhőt, úgy-e fura?
De én látni akartam
És egy csillagot lekapartam.
De mögötte az ég kiszakadt és szétfolyt
S belőle genny és aludt vér folyt.
S acsarkodva téptem az eget
És éreztem folyni vért, ragadót és meleget.

Ordítva felébredtem
Hát a mellemet martam,
Kiszakítottam, felkapartam
És folyt a vér –

Több, mint amennyit álom,
Több, mint amennyit élet,
Több, mint amennyit egy kis dal megér.
.

dr. jenőke (jenőke) 2017.02.25. 11:21:07

@Orica Középföldi:
.
Karinthy Frigyes: Ötórai záróra
[...]
"E hónap végén kezdik forgalomba hozni az újonnan rendelt cukorkeserítő gépeket. Minden mészárszékben kapható lesz villamoslámpa ellenében mézsavanyító süveg, tucatonként.

Gyomorpiszkálót, valódi angol tükörzúzót (szabad zárral), cipőtalpsorvasztót és kétoldali orrtűket igazolvány nélkül csak a jövő hónap közepétől, hajnali négy és öt között árusíthatnak a pékek.

Továbbá azt álmodtam, hogy két macska voltam, és játszottam egymással."

Orica Középföldi 2017.02.25. 14:33:40

@dr. jenőke (jenőke):

Imádlak:)), de ha ilyeneket olvasok, hálás vagyok a nem tudom minek, (Freud se tudta, hogy elenyészően elvétve emlékszem csak az álmaimra.

Orica Középföldi 2017.02.25. 14:46:46

@dr. jenőke (jenőke):

Na mégegyszer.

Imádlak:)), de ha ilyeneket olvasok, hálás vagyok a nem tudom minek, (Freud se tudta, csak találgatott, a komoly trauma okozta rémálmoktól eltekintve) hogy elenyészően elvétve emlékszem csak az álmaimra.
Az egyenlegem, mondhatni zéró, de ha ilyesmiket fogok álmodni, erősen gyanakszom majd:))

dr. jenőke (jenőke) 2017.02.25. 19:10:00

@Orica Középföldi:
-
Egy kis érdekesség: .
A földi paradicsom
A muszlim fürdőkultúra szerepe az egészség és szépség megőrzésében

terebess.hu/keletkultinfo/paradicsom.html

jaegtoer 2017.02.26. 18:43:51

@parti_giano:

Csak úgy simán megállt, vagy toporog is? Mert nagyon nem mindegy. Most mondd/írd azt, hogy nem volt megnyerő. Még a szemöldöke is milyen pajkosan rángott!? Erre te megállsz. Hallod?!
Pupitászt beregisztrálhatnád.

jaegtoer 2017.02.26. 18:55:13

@dr. jenőke (jenőke):

Még hogy két macska volt és egymással játszott, akkor mit szóljak én, vagy mit gondolj te, és mi mind, kik tintákról, Üllői úti fákról, álmodunk, mikor mit tol a teremtő elő, hogy aztán az ébredés lendülete szertefoszlassa az ég kékjét, a fiókok regimentjét, és minden életre kelt betűt, hangot és lépcsőfokot.
Nem helyes hozzáállás.
Álmodnak nekünk stadiont, futballt, olimpiát, szóval cirkuszi káprázatot minden mennyiségben, legyen ez elég. Mordizomadta.

dr. jenőke (jenőke) 2017.02.26. 20:41:38

@jaegtoer:
.
Igen, igen.... , de holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány?
Stadionról? Tele szotyolahéjával? Esetleg kisvasúttal Kamcsatkáig? Paks 2, sőt 3-ról, merthogy három a magyar igazság?

Karinthy után Ady Endre:
Álmodik a Nyomor (< ez a címe)

Duhaj kedvek Eldorádója,
Száz tivornyás hely, ne bomolj.
Csitt, most valahol, tán Ujpesten,
Húszesztendős legénynek vackán
Álmodik a Nyomor.

dr. jenőke (jenőke) 2017.02.26. 20:54:15

@jaegtoer:
.
régen nem jutott eszembe, nem is tudom miért. Illetve tudom. Így van ez vagy 100, esetleg 1000 éve.
Ady megbízhatóan aktuális ma is:

Hiszen gyalázatunk, keservünk
Már ezer év óta rokon.
Mért nem találkozunk süvöltve
Az eszme-barrikádokon?

Dunának, Oltnak egy a hangja,
Morajos, halk, halotti hang.
Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?

Meddig lesz még úr a betyárság
És pulyahad mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?

Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk.
.

Na! Mi lesz holnap?
....hétfő, de nem hét vezér...hanem számtalan.
süti beállítások módosítása