hetes jég

hetes jég

Rövidre fogva

avagy miért téves Braun-tól, hogy: a CEU fenntarthatatlan?

2017. április 04. - mackó manó

Azt írja a hogyishívják/hvg:

http://hvg.hu/itthon/20170403_bun_es_hiba_ceu_braun

 

"A CEU megszüntetésének szándéka egy téves, tragikus, de legitim politika eleme."

Legyen úgy, hogy a CEU így meg úgy, továbbá Braun szerint a világ... sehr gut, O.K. & na, ja. 

Amennyiben kényelmesen eltespedek Braun véleményének nem felmentő, hanem inkább magyarázó fekvőpontjában, úgy akkor is felmerül egy lényeges momentum: 

A CEU  kiváló ellenpólusa lehetett volna a Pázmány Péterről nevezett egyetem. 

Véletlenül ismerek onnan néhány kitűnő koponyát. Olyanokat is, akik nincsenek hiján publikációnak, eredményeknek, sikereknek, s Orbán kezéből sem esznek.

Most nem részletezem, hogy ez az egyetem az ismert kiválóságai ellenére sem tudott a CEU kihívója lenni. 

Konklúzió: 

Tehát akkor itt ne virágozzák száz virág, csak az akác, nem kell elegancia, mert elég a szűr és a guba és a bőgatya, valamint a satöbbi..

Tehát az új sütetű, magyarságával kérkedő, de azt súlyosan megalázó és semmibevevő magyar politikai elit, azaz inkább hangadó despotái,  miután szellemiekben nem értek el a CEU szintjére, inkább lerombolják azt.

Mint a vásott kölyök, akinek nem sikerült a homokvára, lerombolja a másikét, hogy akkor neki se legyen.

Nem felnőni a követelményekhez, hanem leszorítani a színvonalat,, nem magasra tenni a lécet, hanem lejjebb tenni, hogy bőgatyába szorult ésszel is 'át lehessen vinni'

Nos fiúk, mint az árfolyamszakos Kósa, jellem(ezhe)telen Rezsiszila, Orbán kán, józanész szökevényű Harrach, lándzsahegy Semjén és a többi satöbbik, mit is várhatna tőletek mást az ember.? Ugye.... doktori frusztrációban fulladozó elmesivatagok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr8912399455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.04. 07:29:31

és! azt az igényt a braun által emlegetett legitim politikára, orbán táplálja a fejekbe. aztán meghivatkozza, mintha a nép ezt kérné tőle. ugyanis orbán hívei nem néznek ki igényesnek. mint a napevők, de ők orbán szavait szívják magukba.

mackó manó 2017.04.04. 10:11:14

@parti_giano:

Ez a kormányzat annyira legitim, mint amennyire szűz Nefernefernefer.

[Az 1988-1990-es változásoknak a szemfényvesztő jelleg mellett volt egy lényeges eleme. Az új társadalmi szerződés igénye, bár annak legitimációja az 1990-es választásokkal csak közvetve és áttételekkel realizálódott, de az mindenképpen elmondható, hogy az állampárti jelleg háttérbe szorulása mellett, az állam és az állampolgár és az intézmények és a vállalkozások viszonyában intézményesítve lett a hatalmi ágak elválasztása és érvényesült a fékek és ellensúlyok rendszere.

2010-es választásokat követően több esetben már a névtáblák sem maradtak meg és a jogintézmények funkcionálisan kiüresedtek, más vonatkozásban viszont új tartalommal megerősödtek elsősorban abban a vonatkozásban, hogy a jól definiálható szűk kör hosszú távú hatalmi berendezkedését támogatja, továbbá -az ország meggyengülését okozó - ugyanazon szűk kör gátlástalan gazdagodásának feltételeit alakíttatta ki és a költségvetési keretek átjátszásával hajtatja végre az államapparátus pártirányítás alá züllesztésével.
[Némiképpen ellentmondva* magamnak: Annak idején azért elleneztem a választásokon való részvételt, mert a választáson való részvétel legitimál legitimálja a jelölteket.
Részletesebben: amennyiben a választáson a 8,5 millióból 2,5 millió választó vesz részt, és kb 95 %-al egyetlen párt söpri be a szavazatokat, akkor elmondható, hogy az ellenzék bojkottálta a választást, mert a számok alátámasztják. Így viszont van nekünk szanyink, nyakónk, juhászunk, gyurcsányunk, botkánk, fodorunk, de legalább volt schifferünk is, + bónusz vona külön fejezetben és összemosódó cselekménykibontakozásban más holdkórosok és más bűnözők.
A dolog úgy áll, hogy megint lesznek.]

*csak azért, hogy szellemszilárdot rezsiszintjére amortizáljam.

Orica Középföldi 2017.04.04. 10:36:41

Csak röviden.

Braun egy kitűnő koponya, elég hajlékony gerincen hordva ezt. A tolla is jó. Azon kevesek közé tartozik, akikről fogcsikorgatva elismerem a penge agyát, és mégsem kedvelem.
A publi, több mint elgondolkodtató, főleg a rendszerszintű gondolkodás miatt.

Egy provinciális egyetem (Pázmány) soha nem lehet

Orica Középföldi 2017.04.04. 10:44:32

Csak röviden.

Braun egy kitűnő koponya, elég hajlékony gerincen hordva ezt. A tolla is jó. Azon kevesek közé tartozik, akikről fogcsikorgatva elismerem a penge agyát, és mégsem kedvelem.
A publi, több mint elgondolkodtató, főleg a rendszerszintű gondolkodás miatt.

Egy provinciális egyetem (Pázmány) soha nem lehet ellenpólusa egy nemzetközi - nem akármilyen színvonalú - oktatói gárdával rendelkezőnek.
Te valószínűleg a kiemelkedőket ismered a Pázmányról, én másmilyeneket és ők vannak többségben. Jobban jártál:)

Orica Középföldi 2017.04.04. 11:30:59

@mackó manó:

"lényeges eleme. .. . intézményesítve lett a hatalmi ágak elválasztása és érvényesült a fékek és ellensúlyok rendszere."

Ezzel most nem fogsz egyetérteni, de nem baj:))
Antall - ótvar Horthy-nosztalgiájától nem tudván szabadulni - első percétől kezdve küzdött ez ellen. Elég sok kárt okozva. ( Emberi tisztességét egy percig nem vonom kétségbe, félreértés ne essék.)

mackó manó 2017.04.04. 11:53:54

@Orica Középföldi:

B.R- cikkéről szólva, értem én a viccet, csak nem szeretem:)
Én annyira, de annyira értékeltem volna, ha 1988-2000 között is olyan okosak lettek volna a mai okosok, mint ma. Bokros Lajos bácsi is olyan jó lett volna, ha akkor lett volna olyan okos, amikor ott állt a pályán. Ferinek is akkor kellett volna teljesíteni, amikor derékig kígyózott a feladatban.
--- *----
Nekem szerencsém volt, hogy a véletlen folytán kimaradtak az életemből a pázmányos politbüro keresztes katonái.
Annak azért ellentmondok, hogy a teljes katolikus egyház osztatlan támogatását (elég komoly anyagi és szellemi erő amúgy, ha...!) maga mögött tudó P.P. Egyetem ne tudott volna kihívója lenni a CEU-nak.
Ennek egyetlen feltétele a klerikális túlbuzgóság és szűklátókörűség mellőzése lett volna. Aztán egy egyetemi campust nem az istenhátamögé telepítek, hanem az Úr eleibe. Miközben papnövendékek híján vannak, miből gondolhatták [Erdő Péter, ki más], hogy egy gyenge infrastruktúrájú faluba fog temetkezni egy seregnyi fiatal, akiknek esze ágában nincs, nem volt és nem is lesz szándéka 20-as évei legelején szerzetesi aszkézisbe temetkezni, különösen, hogy Erdő is erősen hunyorgott Róma felé. Elkurták.

mackó manó 2017.04.04. 11:56:35

@Orica Középföldi:

Nincs vitám az állítással.
Egy másik nagy öreg mondta 1993 tavaszán: -Pedig már kezdett egész jól belejönni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.04. 11:58:22

@mackó manó: braun alapgondolata, hogy orbánéknak vannak elvei, "társadalomformáló" gondolatai. mert nincsenek. az adott pillanat dönt, hogy abból milyen politikai előnyöket tudnak felhasználni.

Orica Középföldi 2017.04.04. 12:06:02

@parti_giano:

Tökéletesen igazad van, de a társadalom szempontjából mindegy, hogy a döntés elvek alapján, vagy pillanatnyi érdek alapján történt-e. Mindenképpen elszenvedi.
Erre utaltam a hajlékony gerinccel.

mackó manó 2017.04.04. 12:23:33

@parti_giano:

Pontosan ott ragadtad meg a lényeget, ahol azt tramp szerint is kell, csak tőle eltérően elegánsan a felsőbb régióban kezdted.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.04. 12:28:10

@Orica Középföldi: vitatkoznék. mert a döntéseket nem feltétlenül kell elszenvedni, mert lehetnek azok előremutatók is. ennek garanciája az, ha vannak elvek, amik mentén megszületnek ezek. de legalább kiszámíthatóak.

hacsaturján 2017.04.04. 15:53:59

én eddig elvótam a politikai pragmatizmussal, mer talleyrandnak nem vót lábszaga. mostan viszont egészen másképp gondolkodok és közben víg gumicsizmák repdesését alítom a kutyapörkölő illatú rögvalóban. sokáig éjjen préz lipót!

Orica Középföldi 2017.04.04. 17:40:08

@parti_giano:

Nincs vitánk. Elméletileg egy demokráciában kiszámíthatóak a döntések. Van jogorvoslati lehetőség. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek áldás. Persze, ha GyF kapkodására gondolok, ez máris meginog némileg.

Egy épülő diktatúrában is kiszámítható. Csak ott egyszemélyi a döntéshozatal, és nincs jogorvoslat.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.04. 17:59:03

találtam:

"felháborító eredménnyel zárult a legújabb Nébih-vizsgálat: más van a nyugat-európai demokráciában, mint a magyarban!"

guma 2017.04.04. 19:20:48

nézem az indexen a parlament előtt a fiatalokat.

sírhatnékom van...
pár srác arcán látszik, hogy nincs ettől messze ő sem...

(ennyi rendőrt se látni egy tömegben)

guma 2017.04.04. 20:23:24

@parti_giano:

még téged is elénekeltek! :)

Orica Középföldi 2017.04.05. 06:50:51

Tegnap megkaptam OV levelét. Már nem kell felbontanom se, megválaszolta helyettem is Schilling:))

hvg.hu/kultura/20170405_schilling_arpad_nemzeti_konzultacio_video

Orica Középföldi 2017.04.05. 07:18:32

Előzőhöz megjegyzés: Pogátsa joghallgatóknak tartott egy mellbevágó előadást a mai helyzetet elemezve. Azt mondják a fiatalok, nem volt kizárólagosan pesszimista.

Orica Középföldi 2017.04.05. 08:03:16

@hacsaturján:

Ez egy olyan hsz volt, aminek filozófiai mélységét megértve, nem tudok reagálni.

hacsaturján 2017.04.05. 09:19:05

@Orica Középföldi:

sőt, mitöbb, cassanderi mivoltomba zárkózva milliomecceri elfogult véleményezésemet figyelembe véve emlittem meg a nagy orosz diplomáciai doktrínát, miszerint, ha nem jött be szerbia, nem jött be szlovákia, akkor tovább lépünk. magyarország begyütt, oszt lehet irásbelileg nyaffkodni, elemezgetni a főni elmebéli retardációját, azé napoleon soha a büdös életbe nem fogja mégeccer mekközelíteni moszkvát. transznyisztria felejj neki!

hacsaturján 2017.04.05. 09:34:03

mostan eszembe jutott gyula, a részeges, aki keresztbe fekütt az inrernacilista orosz segiccségnek a hős szerbija kapcsán, mondok, ez a gyula látta a sor végit, míg én rodeoként láttam az elejit is, vagyis csak ott köllött vóna hagyni egy zászlóajjnyi ruszkit a nyiri erdőbe, hogy a nemzeti jelleg alaposan kitejjeseggyék hétvégi köpködések során, most nem kőne a vlágyát kinyalni vagy elátkozni. innentül még a soros is obligón kívül maratt vóna, az andy vajna meg egy hörcsög.

Orica Középföldi 2017.04.05. 11:07:47

@hacsaturján:

Egyszeri és megismételhetetlen vagy:, már kezdem érteni a macskaimádatodat:))

"míg én rodeoként láttam az elejit is" Biztos, hogy ugyanazt láttátok?

hacsaturján 2017.04.05. 12:44:38

@Orica Középföldi:

pusztán váteszi viszonylatba hejsztem aszt a balfaszt az ő igassága alaptyán, ami természetesen ótvar baromság.

Orica Középföldi 2017.04.05. 12:50:14

Eltekintve attól, hogy a vincent mit írt róla, most igaza van:

www.facebook.com/nyary.krisztian/posts/10155197407624855

dr. jenőke (jenőke) 2017.04.05. 22:58:38

@mackó manó:
.
Miért pont Waltari "gyermeke", Nefernefernefer?
Legyen inkább tábori vaskályhán a könyökcső. Kormos, lyukas (mindkét oldalán), és nem egyenes.
A témában javasolt kifejezés: legitim, mint Priaposz a Novogyevicsij-kolostorban,

Orica Középföldi 2017.04.06. 09:35:15

Biztos olvastátok az Ürge-Vorsatz sztorit.

Itt van Bruck reakciója:

"Tulajdonképpen jó sztori ez, kemény, tanulságos, hamisítatlan Martin Niemöller-i csattanóval'

www.facebook.com/photo.php?fbid=1666173753690811&set=a.1401933110114878.1073741827.100008946069594&type=3&theater

Megjegyzés, ebben az írásban is érzem azt a dramatikus túlzást, ami jellemzi - és én nem szeretem - Bruckot, de a kérdései jogosak.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.06. 09:57:58

@Orica Középföldi: máshol már írtam, hogy klímakutató, ceu, kormánytisztelő így együtt nálam oximoron, személyiségzavar. értetlenkedni lehet, de ugyanazt kapta, mit korábban nagy valószínűséggel ő tett: "De talán a legeslegrosszabb azt volt látni, ahogy kollegák, barátok, család csak nagyon mérsékelten álltak mellénk. »Hát a törvényt azt be kell tartani!« - felkiáltással elmarasztaló pillantások jöttek a régi elismerések helyett. Vagy csak »ne haragudj, nem merek, mert esetleg feletelistára kerülök". ennyike, nincs bennem kárörvendés.

Orica Középföldi 2017.04.06. 10:15:51

Ez valami gyönyörű, zseniális:))

"A bennünk élő Gaskó Istvánnal kéne valamit kezdeni. De sajnos a magyar génekben ott van a szakszervezetibizalmi-kód. A házmester-kromoszóma"

www.es.hu/cikk/2017-03-31/grecso-krisztian/a-nep-jo-embere-.html

Orica Középföldi 2017.04.06. 10:59:47

@parti_giano:

A mi gondolkodásunkkal ez nehezen elképzelhető, pedig ez a személyiség-típus létezik.
A nagyon okos (vagy nagyon buta),, csak a munkájának, családjának, hitének élő embert nem nagyon érinti meg a köz- és mindennapi élet. Empátiájából - ha van - nem juthat már semmi se másra., mert nem is ér el hozzá.
Brucknak igaza van a felvetésekben, de megkockáztatom, a nőnek fogalma sem volt arról pl., hogy volt Környezetvédelmi minisztérium, és megszüntették., etc. Nem az ő színvonala.

A törvénytisztelete sem a kormánynak szól, hanem a Tízparancsolatnak. A kettő közötti nüasznnyi különbséget se vette észre. Nyilván nem jutott el hozzá az a fejlődési ív, amit a fidesz produkált a "csuhások térdre" óta Balog páterig.

Én tegnap Schilling megosztásában olvastam a posztját, és tulajdonképpen megsajnáltam. Elérte a valóság füstje ( Niemöller megáll), és kómába esett. Ebben a tudatállapotban írt meggondolatlanul. Tudtam, ebből nem tud jól kijönni. Igazi csapdahelyzet, és nem is érti, hogy miért. Ez a tragédia.

Orica Középföldi 2017.04.06. 11:23:19

Kieg.

A Niemöller példa nem biztos, hogy megáll, - bár nagyon jól hangzik - mert nem tudjuk mennyire van tisztában a nő a valós helyzettel. Úgy látom semennyire, ez persze nem mentség, mert az ok miatti kiabálás helyes, az indoklás szánalmas.

mackó manó 2017.04.06. 16:35:27

@Orica Középföldi:

Meg van mondva, a Főni nem foglalkozik nőügyekkel. Mert a szülőgép és a konyharobot pályaív az ugye nem az. Felébredt a királylány és affektál a niemölleri hibrid?
A monolit mű kész, az alkotó göcögve röhög, ss akkor jő Diana, és harciasan magasba emeli a mokkáskanalat.

mackó manó 2017.04.06. 16:54:37

@Orica Középföldi:

"_ csak a munkájának, családjának, hitének élő embert nem nagyon érinti meg a köz- és mindennapi élet._"

Egy iskolázott ember, akinek 7 gyermeke van. Ha nem érintette meg a mindennapi élet, és az abből következő közösségi kérdések, akkor azt jelent(he)ti, hogy alapvetően most is szarik a közéletre, és csak a szűkebben vett szakmai probléma jelent neki dilemmát.

Ha jól olvastam, másnapra el is tünt a dokumentált felhorgadása.

Orica Középföldi 2017.04.07. 07:57:45

@mackó manó:

" Ha nem érintette meg a mindennapi élet, és az abből következő közösségi kérdések, akkor azt jelent(he)ti, hogy alapvetően most is szarik a közéletre, és csak a szűkebben vett szakmai probléma jelent neki dilemmát. "

Tulajdonképpen igen és nem. A nagyon bigott emberek "közélete" nem a társadalomra terjed ki, csak az egyházi közösségére.

***
Reggel olvastam Várszegi Asztrikkal egy interjút, és egy beszámolót a Szegeden - pedagógusoknak - tartott előadásáról Ez utóbbit bencés gimnáziumi tanári minőségében tette, értelmezve Szent Benedek reguláját is.

„Őrizd meg a rendet és a rend megőriz téged”

Azon túl, hogy elmolyoltam a rend szó jelentésén, eszembe jutott, mekkora különbség e mondat, és a törvényt be kell tartani között.

Orica Középföldi 2017.04.07. 08:47:37

Tegnap Konok hozzászólt egy vitához.
Nem hittem a szememnek. Vérre menő vita zajlott - 2017-ben! - Széchenyi kontra Kossuth témában.
Azért ez elég sok következtetésre ad okot.

Orica Középföldi 2017.04.07. 11:59:37

Minden tiszteletem Solymosi profé, nagy koponya, humánus ember, de igazán naiv. Első "lázadása" óta - ami egy nagyon konszolidált népszabi publi volt - kísérem figyelemmel ebbéli tevékenységét.

hirtv.hu/ahirtvhirei/orban-adja-at-a-kormanyzast-navracsicsnak-1392468

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.07. 16:19:31

@Orica Középföldi: a franciáknál is megvan ez, vannak royalisták és köztársaságiak, mindez 1789 tükrében.
oszt egy történet. voltam anno 15 éve egy istván a királyon, egy olyan helyen, ahol minden év 'gusztus huszadikán ez volt műsoron. nos, én az öt-hatodik évben lehettem, eddigre már kialakult a helyiekből koppánynak egy szurkolótábora, kik sörözve követték az előadást. mikor jött a kedvencük telitorokból énekeltek -rabok legyünk vagy szabadok-, istvánra fújoltak. és vártak, hátha megtörténik a csoda, koppány nyer. de nem, minden évben csalódtak. te beszélsz itt 48-ról? d:

Orica Középföldi 2017.04.08. 06:34:54

@parti_giano:

Nekem meghökkentő volt, hogy tanult emberek vitatkoznak igaz, hogy ellopta, de... stílusban. Még azt az érvet is megtalálták, mintha mentség lenne, igaz, hogy még nem létezett a dzsentri fogalom, de ő már annak tekinthető. Az elsőnek:)

Ismét rá kellett jönnöm, hogy valamilyen homályos családi tradíció alapján mindenki hordoz valamilyen homályos képet erről, amit évente egyszer leporol, és a tudománynak ez valamiért így jó.
Én se vagyok kivétel, Széchenyi szellemét kaptam otthonról, de legalább felnőtt koromban kicsit bogarásztam, igaza volt-é a szüléknek. Ebben igen:)

****

A Nyest írása ugyanolyan jó, mint Brucké, és ugyanaz a hibája, Indulatból íródott, ami kizárja a disztingválás lehetőségét. Belátom, hogy ebben az indulatokkal teli világban alig van helye és fogadókészség meg végképp nincs erre, de azért nem kötelező.

Szily cikkéhez írt kommentekbe még nem olvastam bele:)

Orica Középföldi 2017.04.08. 07:05:05

@parti_giano:

Jut eszembe, a görik befogadó nyilatkozata nemzetközileg, nerileg rendben van?

Orica Középföldi 2017.04.08. 09:01:09

Befejezem a félreérthető mondatot:))

De azért nem kötelező indulatból írni.

Ezért rühellem a Szalonnát, meg Bartust, mert tudatosan a legalantasabb indulatokra játszanak rá.

Orica Középföldi 2017.04.08. 09:08:22

@parti_giano:

Na ez a másik, amitől kiver a víz. Ha nem lenne aggódó gyereke, akkor nem kételkedne. Itt az anyai szeretet legyűrte a fidesz-imádatot. Legalábbis egy levél erejéig.

Orica Középföldi 2017.04.08. 09:10:17

@parti_giano:

"csak a kisgazdáknál nem fogadják el."

Ez egy fájóan nosztalgikus pont:)))

Orica Középföldi 2017.04.08. 09:57:22

Még egy mondat erejéig az ősfideszes édesanyáról.

A cikk elején jelezték, ismert oktatási szakember.
Az oktatás kiherélése miatt miért nem fogott tollat? Ja, hogy az rendben, csak a gyereke álmaiba zavart be a fidesz. Aha. (Itt következik egy őssámáni átok, de nem osztom meg:)))

mackó manó 2017.04.08. 13:45:44

@Orica Középföldi:

"Ez egy fájóan nosztalgikus pont"

Fel van dolgozva. Amit el lehetett kúrni, az el lett kúrva. Kölcsönösen túlléptünk egymáson.
Én vagyok, élek, lélegzek és cselekszek, a kisgazdapárt pedig papíralapú információvá jelesedett, hacsaknem digitalizálták elhivatott elkövetők.
Én jártam jobban.
Persze az elszalasztott lehetőség mindig felmerül, de már mint tanulság.
A Kisgazdapártnak, már ez sem adatik meg. Sikeresen belefulladt a kisz gazda pártiságba. Én meg nem. Nekem nem kellett kétszer mondani: ússzál, bazmeg! :)

mackó manó 2017.04.08. 14:05:52

@Orica Középföldi:

"Jut eszembe, a görik befogadó nyilatkozata nemzetközileg, nerileg rendben van?"

Minden rendben zajlott. Ugyan mulasztásos csoportkép készítés esete forog fenn, de biztosíthatlak nagyon megértőek, nyitottak, érdeklődők voltak. Nem volt migránsozás, plakátolás, nem építettek kerítést, ellenkezőleg nonverbális kommunikációjuk mély benyomást tett rám, mondhatni úgy éreztem magam, hogy mindig is közéjük tartoztam volna Róluk is elmondható, az állat felismeri az állatot, úgy tűnik első pillantásra alombelinek tekintettek. Nagy megtiszteltetés volt. Még meg kell ugyan tanulnom kis helyen vackolnom, és néhány belső görinfót, Örömömre a falra mászás már megy, bár azt még elképzelni sem tudom, hogy a gazda, hogy tartana meg a nyakában nyílt mezei sétán, de ezek részletkérdések s különben sem az én gondom.

mackó manó 2017.04.08. 14:44:09

@Orica Középföldi:

"(Itt következik egy őssámáni átok, de nem osztom meg:)))"

Azt kell, hogy mondjam, Istentől nem áll messze a szarkazmus, és igen találékony a személyre szabott áldás tárgyi megjelenítésében.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.08. 14:52:17

@Orica Középföldi: @mackó manó: pont ezért szűntek meg a kisgazdák, mert nem ismerik el az általam kiadott tüv tanúsított görényigazolványt.

mackó manó 2017.04.08. 15:17:17

@parti_giano:

van benne valami. nem csak görényebbek akartak lenni a görényeknél, elfeledkezve arról, hogy mindennek van határa, hanem az igyekezetükben keletkezett bűztől már a bűzös borzok is könnyezve menekültek.

mackó manó 2017.04.09. 09:36:52

@Orica Középföldi:

Már a fű se úgy nő, ahogy régen.

Orica Középföldi 2017.04.09. 09:52:07

Noha a Vorsatz-ügy még mindig habzik, azért van közéleti érdeklődő:

hvg.hu/itthon/201714_A_brutalitas_maradt_a_regi

Ezzel befejezem a szólózást. Mondok némi ébresztő imát a szívlapátra támaszkodónak, meg a gyékényen meditálónak.

mackó manó 2017.04.09. 10:03:38

@Orica Középföldi: ez a lezsákos kín végképp megihletett kín és kecske viszonylatban, így egy ilyen kívánságnak nem lehet ellenállni, befejezem, ha már belekezdtem:)

'Már a fű se úgy nő, ahogy régen, különösen, ha férfi, ezért lehet az, hogy a fene se érti, mi zajlik itt, csak az a biztos, amit már megettél, -ittál, Oszkó hiába emittál fényt és tűzköd útjelző karót, viszonyítási pontot, egyre csak nő a fejnehéz potroh, németszilárdok a politikai arcok. Micsoda védjegy, micsoda márka, ha a vége ezernyi zárka, közben már nem csak a tehén döglik, hanem maga a szomszéd, de legalább a felcsúti jól van, brüsszeli pénzen hízik degeszre és mind ezek mellett egy lezsák kesereg: Oh! mily kevés a gyerek! -vonyít, de nem akkor, amikor az oktatást basszák szerte-széjjel, sunnyogva lapul Lakitelken, vagy a képviselői padban, ilyenkor ő rímkiötlő költő, kesergő nyekergő, de eszébe nem jutna, ha [NEM] gombot nyomna, eggyel nőne az esély, hogy ne nyomorra szülessenek a várva vártak, de hiába, nagy úr a képviselői díj volumene, a mellékese és folyósítási ideje...'

mackó manó 2017.04.09. 10:11:14

@Orica Középföldi:

Ez volt a reggeli ébredő fázisom, meg is kommenteltem a kommentelőket, néhány hülye nagyon rárepült, gondoltam helytállok amíg felébred a derékhad:)

Sir Bates dö Hól 2017.04.09. 19:07:40

@parti_giano: @Orica Középföldi: en a gorenyek urahoz kapcsolodnek: braunnak igaza van, ha a kiindulopontot magameva tudom tenni (orban tudja, hogy mit csinal, van vizioja azon tul is, hogy dinasztiat alapit, okos politikus... [fogalmam nincs, hogy miert gondoljak machiavelli erenynek moon a rongyemberi mivoltot])... de nem tudom, igy erdektelen a komplexitasa... ugyanez a problemam a ket orban-esszevel is (nem vagyok benne biztos, hogy ok egyaltalan tisztaban van-e azzal, hogy mit ker: en, mint aldozat konszolidaljam a rendszert, mert ezt latja az egyetlen kitoresi utnak az elmult szaz ev alapjan [az, hogy mennyi suletlenseget ir a "100 ev" cikkben, az kulon szep])...

Orica Középföldi 2017.04.10. 05:06:27

Jó reggelt!

Elképesztő volt tegnap a tömeg. Már negyed ötkor hömpölygött a nép, szép látvány volt. Angol, francia, spanyol, német szövegeket hallottam, zömmel fiatal társaságoktól.

És egy kis abszurd:

Olvasom, hogy miközben a CEU-tüntetésen sok-sok tízezren tiltakoztak a Parlament előtt, épp négy sarokkal odébb, a Hold utcai Németajkú Református Egyházközség templomában a miniszterelnök orgonát avatott. Amiről nem szól a hír, hozzáteszem: ennek a templomnak volt a lelkésze Balog Zoltán, s itt szokott mind a mai napig igét hirdetni.
Szóval Orbán felavatta a CEU-ellenes tüntetés napján az orgonát. És vajon mi szólalt meg rajta legelőször? Bizonyára Bach „Der Tag, der ist so freudenreich” (BWV 605) – „E nap oly örömteli” c. orgonadarabja. (Gábor György)

Orica Középföldi 2017.04.10. 09:34:57

@Sir Bates dö Hól:

Jó ki spéttel dolgozol:)

Vissza kellett keresnem mit írt OK, annyira nem hagyott bennem nyomot., de nem fogom újra elolvasni.Nálam a nyom nélküliség a vitára sem érdemes kategória. Impresszióim alapján nem igazán volt visszhangja, vagy csak elkerülte a figyelmemet.

"fogalmam nincs, hogy miert gondoljak machiavelli erenynek moon a rongyemberi mivoltot])... "

Ki gondolja?

(Belekezdtem Machiavelli kapcsán egy hosszabb gondolatkísérletbe, de elszállt az ihlet, töröltem. Talán egyszer befejezem.)

mackó manó 2017.04.10. 09:37:05

@Orica Középföldi:

Kivételesen elégedett voltam a jelenlevők számosságával, különösen a berliniekével.
Persze a budapesti izgágák sem vallottak szégyent a jelenlétsűrűséggel.
Megkérdezném Rákay Ph-t: -Most mennyien lehettek a "2 milliós helyszínen"?

Gábor György is egy Mustela putorius furo.

Orica Középföldi 2017.04.10. 09:46:42

@mackó manó:

Bakker, a tanúsítványhoz kellett vizsgáznod latinból? Már megérdemelted :)))))))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.10. 09:55:17

@Orica Középföldi: mutattam neki egy 17. századi tíz nyelvű szótárat, ahol latin az alap )arról talán mackó mesél majd, hogy éppen melyik kifejezésen keresztül mutattam meg egy szócikk szerkezetét) . ez az egyik megfejtésem. a másik az, hogy leszaladt beszélgetni pajor atyához.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.10. 09:57:04

@Sir Bates dö Hól: jó reggelt, szőröm! oszt mia véleményed az internetadó elleni tüntetésről. ha már...

mackó manó 2017.04.10. 10:16:07

@Sir Bates dö Hól:

Hátulról kezdem:

"_nem vagyok benne biztos, hogy ok egyaltalan tisztaban van-e azzal, hogy mit ker: en, mint aldozat konszolidaljam a rendszert, mert ezt latja az egyetlen kitoresi utnak az elmult szaz ev alapjan [az, hogy mennyi suletlenseget ir a "100 ev" cikkben, az kulon szep])_"

Bizony visszaköszön a: "-Tetszettek volna forradalmat csinálni! " örökzöld.

Nem tudom ugyanarról az írásról beszélünk, vagy csak el egymás mellett, de a bizonyosság okán visszakerestem Orbán Krisztiánnak azt a száz év szorongásos sztoris sületlenségeit vadászva, és sajnos akárhogy is kóstolgattam, nem találtam benne nyers vagy nyersebb részeket. Elismerem a 'féltudású elit' mint általánosítás meglehetősen dehonesztáló, s csak csak kiterjesztett vagy elvonatkoztatott értelmezéssel értékelhető 'találónak' még akkor is, ha az elmúlt szellemi élet kiválóságait elkezdenénk sorolni... de már az első tíznél megbukna a ellenérvelés, ha figyelembe vennénk a kiválóságaink küzdelmes, nem ritkán kisebb-nagyobb tragédiába, vagy csak egyszerűen közönybe, kivándorlásba, belső száműzetésbe torkolló életútját, s igen sokszor reménytelennek tűnő, olykor bizonyuló küzdelmét a magyar társdalom kibaszottul az elithez tartozó falanxával.
Mert hát mi is, ki is az elit? általánosságban véve nem te, nem én, nem mi, nem ti, hanem "ők".
Szellemi [művészeti (csak ebből tetszés szerint 3-7-9 múzsányit tartunk számon, + az időközbenieket)] , aztán tudományos, műszaki , politikai, gazdasági és társasági.
Mégis mikor futottak itt összességében és átlagosan valamennyien 90-100 %-on?
Mi az a kurva nagy teljesítmény, ami az utóbbi 100 év alatt el lett érve?
Miért nem áll meg a "féltudású elit" mint lenyomat a századon?
Nem számon kérve, csak kérdezve:)

Orica Középföldi 2017.04.10. 11:13:32

@parti_giano:

" éppen melyik kifejezésen keresztül mutattam meg egy szócikk szerkezetét) . ez a.."

Ez vagy nagyon tudományos, vagy nagyon fülledt:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.04.10. 11:50:36

@Orica Középföldi: ha tudnád a megfejtést, egyértelműen tudományosnak tartanád. de csak furdalja az oldalad, sőt, inkább ez. mert eltíltottunk a vasszéktől.

mackó manó 2017.04.10. 15:43:42

@Orica Középföldi:

Ezt Bella egyenes, valósidejű (ez mitől lett olyan népszerű?) élőadásban fogja előadni, mert a tudomány általam látható keretein bőven túlmutatnak a komponensek, de kellő segítséggel számomra még észlelhető tartomány határain belül... szerintem három hétig készült rá, mert olyan spontán találomra felütés nincs, nem volt, nem is lesz, bár kétségtelen, hogy nagyon jelen volt az Úristen, de legalábbis a szelleme.

100 kóbor kutya 2017.04.10. 16:48:48

@Orica Középföldi:

Mi csak ugatjuk a témát, de azt már vauzzuk, hogy az ELTE-nek is! annyi. Az a sok liberáncs jogász, az a sok blabla, az a 'fülledt' római jog, és a temérdek macerával járó emberi jogok, egyezmények!? Phű! Ez itt már kutyának se való hely! Németül és macskául tanulunk. Bónusz nyelv a görény.

Sir Bates dö Hól 2017.04.14. 13:38:53

@mackó manó: legjobban talán gomperz írta le a hvg-n...

mackó manó 2017.04.15. 13:48:22

@Sir Bates dö Hól:

'Gomperec hidalgó' éppen olyan kedves cimborám, mint lordságod. Nincs új a nap alatt, de magyari konstans együttható sajnálatos egyedi jellemzője, hogy az előjelek úgy változnak, ahogy és akiknek tetszik.

Sir Bates dö Hól 2017.04.22. 09:07:36

@mackó manó: az elojelet ok tette ki (azert ok irasait ne emeljuk az akademiai szekfoglalok koze, ha egyszer nem az:-))...

mackó manó 2017.04.27. 18:17:57

@Sir Bates dö Hól:

én viszont akadémikusan továbbgondoltam egyes félbehagyott elemeket. Egy fiókos ember mindenre képes.
süti beállítások módosítása