hetes jég

hetes jég

Ágyban, párnák közözött...

2017. október 23. - dr. jenőke (jenőke)

"Verebes [aki rendező] ... kifejtette, hogy „vannak színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem...” Hát pont ez itt a baj: nincs olyan, hogy valakinek meg lehet fogni a fenekét. Senkinek semmijét nem lehet megfogni."

A Kettős mérce blogjából idéztem.

Egyet értek azzal, hogy az egyes történetek közzététele nem hit kérdése, és nem az a kérdés, hogy kinek hiszünk. Csakhogy vannak más történetek is. Jönnek majd a valamikor csillogó szemekkel a világra rácsodálkozó fiatal fiú gyermekek és ifjú férfiak, akiknek egy zacskó cukorért fogták meg a zacskóját, vagy ennél sokkal rosszabb is történhetett velük. De nem ezért kezdtem írni.

Mi lesz azokkal, akik nem egy szerepért, hanem egy vizsgán megszerzett kettes "érdemjegyért" küzdötték le gátlásaikat? Vagy mi lesz azokkal, akik egyszerűen csak szerettek (esetleg még mindig szeretnek) kefélni, de ezt bevállalni egy komoly kapcsolatban már nem tartják szükségesnek. 

Így jutottam el ehhez a kis történethez, amelynek van egy kis valóságalapja: az egyszeri férj meglepetten érzékeli hogy felesége félrelépett, és a félrelépése egyre valószínűbben a megszokott folytatásos jellegű tevékenységet jelenti. A férj gondolkodni kezd, és a gondolkodás már sok bajt okozott, mint tudjuk. A gondolatok eredményeként beszerzett egy szexuális úton átvihető tripper néven közismert és az esemény (az aktus) megtörténtét igazoló bizonyítékot, továbbadás céljából. Továbbadta. A feleség is. Az ismeretlen tettes ismerté vált, mert a családi jó barát nem titkolta sérelmét. 

Bíróság előtt folytatódott, ahol jelen volt az alperes, a felperes, és a legújabb tripperes. Ez utóbbi: tanúként.

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr4912725764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2017.10.24. 17:46:51

Felperes, alperes, tripperes. Jó:))))))

Öt perc hírnévért lesznek potyautasok, ld. Gurmai megszólalása. Na, amit kapott a kommentelőktől, nem teszi ki az ablakba.

Engem jobban érdekel, szétválasztható-e, az elismerésre méltó művész, és a férfiállat. (Idéztem.)

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.24. 18:29:48

@Orica Középföldi:
.
Szétválasztható? Szekercével...? Most komolyan.
Az idő múlása is megteszi. Például: Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt, John Fitzgerald Kennedy....Van más is: Rudolf Péter megbocsátott (a feleségének, hogy évekig Orbán Viktor szeretője volt)....
hmp-hikszosz.hu/hmp-hikszosz/2017/03/17/rudolf-peter-megbocsatott/
.

jaegtoer 2017.10.24. 20:23:41

Jenőke!

jól értem, hogy a 'közözött' a 'kezezett' mintájára képződött?
[Minthogy: az alperes és a felperes közé beképeződött adathordozó köztes többes szerepkör körülírása.]

jaegtoer 2017.10.24. 20:31:21

@dr. jenőke (jenőke):

Remélem, (nem mintha egyáltalán kifogásom lehetne ellene) de Rudolf Péter nem ugrott be helyettesíteni a felesége szerepébe a kritikus időszakban. Mindazonáltal meg tudnám érteni,
a Beugró-ban voltak jó percek, biztos nem minden került adásba.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.25. 01:39:23

SZUN-CE: A HADVISELÉS TÖRVÉNYEI
Szun-ce mondotta:
A háborút, amely az ország legnagyobb vállalkozása, az élet vagy halál alapja, a megmaradás vagy pusztulás útja, mindenképpen alaposan tanulmányozni kell.
Mert (a háborút) öt tényező határozza meg, s (hét) alapelv segítségével megállapítható a (hadi) helyzet.
Az első (tényező): az út; a második: az ég; a harmadik: a föld; a negyedik: a hadvezér; az ötödik: a törvény.
Az út: el kell érnünk, hogy a nép ugyanúgy gondolkodjék, mint uralkodója, s így képes legyen vele együtt meghalni, képes legyen vele együtt élni, anélkül, hogy félelmet vagy kétséget ismerne.
Az ég: a homály és a fény, a hideg és a hőség, a napszakok és évszakok.
A föld: a távoli és a közeli, a járhatatlan és a járható, a tágas és a szűk, a halál és az élet.
A hadvezér: a bölcsesség, a megbízhatóság, az emberség, a bátorság és a szigorúság.
A törvény: a katonai szabályok és a rend, a helyes úton való vezetés, valamint a szükségletekről való gondoskodás.

Orica Középföldi 2017.10.25. 08:32:17

@dr. jenőke (jenőke):

"Szétválasztható? Szekercével...? Most komolyan. "

Engem, mint minden ügyben, ebben is a gondolkodás érdekel. Tisztában vagyok vele, hogy ahány ember, annyi vélemény, kortól, nemtől, IQ-től, EQ-tól, függési viszonytól, érintettségtől, képzelgésektől, etc. függően. Tudom, hogy a falkába verődés és az együtt csaholás nagy - életeket tönkre tevő - erő.

Na de miért csak egyet, miért pont őt? Pillangó-effektus és kiváló dramaturgia? Mennyi ennek a visszatartó ereje, tudván, hogy minden csoda három napig tart ? Változik-e ettől bármi? Pl. a hatalommal való élés, visszaélés? A megalázásra alkalmas ember személyisége, aki ezt nem is tudja magáról, és nem is feltétlen így éli meg, ha megtörténik? Egy kiválóan megrendezett darab színvonala? Az erkölcsi normák?

Tényleg szomorú ez az egész.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.25. 10:24:48

@Orica Középföldi:
-
Egy mondatodat kiragadtam összefüggéseiből: "Na de miért csak egyet, miért pont őt?"
Ha farkasfalka üldöz egy szarvas, vagy bármilyen kis csapatot, megfigyelhető, hogy az első áldozat megállítja a hordát, és abból akar mindenki jóllakni.
Marakodás a koncon.
Az emberi viszonyok kulturáltabbak. Nem falják fel az áldozatot, elég ha csak erkölcsileg semmisül meg. Az, hogy a "megsemmisülés" egyébként valós, vagy valótlan alapok miatt következett be, tulajdonképpen senkit sem érdekel.
Ezért vezették be a hatékonyság fogalmát: legkvesebb ráfordítással elérni a lehetséges legnagyobb eredményt.

Orica Középföldi 2017.10.25. 13:49:05

Bepillantás a mélymocsokba, és többet nem igazán szeretnék foglalkozni vele, mert nem itt a helye.

24.hu/belfold/2017/10/25/amikor-elhangzik-hogy-beadom-a-valopert-akkor-tortennek-a-gyilkossagok/

Orica Középföldi 2017.10.26. 06:56:03

Anno, egy Kazinczy nevű gimnáziumba jártam, és a főkapun belépve a mellszobra alatt virított az írás: Jót s jól! Ez négy év alatt akkor is kitörölhetetlenül beleég az ember agyába, ha egyébként nem nyer megrősítést pl. a magyartanár által.

Orica Középföldi 2017.10.26. 06:58:45

Nálam nyert:)
Most naponta jut eszembe, ha egyébként jó tollú emberek hülyeségeit látom.

Orica Középföldi 2017.10.26. 07:55:09

Hontnak megjelent egy publija a nyomtatott HVG-ben. Szétszedik a palit a fácsén.

Egy derűs összegzés x hsz után: Egészen fantasztikus az a filozófiaözön, amit néhány fülledt szatír ki tud váltani, csak azért, mert sikeres rendező (úszóedző, producer, vállaltvezető) volt vagy most is az.

Tényleg fantasztikus. Pedig elég lenne egyetlen megfogalmazás: húzzanak a francba, és csinálja valaki olyan, aki nem szatír.

jaegtoer 2017.10.26. 17:36:35

"Napi 50-70 milliárd forinttól esne el a magyar gazdaság egy újabb munkaszüneti nap elrendelésével – mondta a Világgazdaságnak Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.
Dávid Ferenc szerint a december 24-i leállás nagy fennakadásokat okozna több feldolgozóipari alágazatban, elsősorban a járműgyártásban, de a versenyszféra mellett a közszolgáltatások ellátása terén is dupla bérköltséget vonna maga után, mivel a munkaszüneti napon történő munkavégzéskor 100 százalékos bérpótlék jár. Emellett alaposan megnehezítené az éves rendes szabadságok kiadását is."

inforadio.hu/gazdasag/2017/10/26/jelentos_gondot_okozhat_az_ujabb_munkaszuneti_nap/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Dávid Ferenc alapvonalon annyira hülye, hogy egy lépéssel teljesítené az hülyeség-maratont.

jaegtoer 2017.10.26. 17:56:22

@Orica Középföldi:

elfáradtam ebben a témában.
[a vége az lesz, hogy Eszenyit kirúgják.]

jaegtoer 2017.10.26. 18:02:35

@Orica Középföldi:

NBA? no, igen. 70 éves!
Én déd- és ükpapis dolgot is tudnék mondani, de nem mondok.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.27. 02:30:17

@jaegtoer:
.
Csak nem kell egy hely eperkének, vagy szamócának?

jaegtoer 2017.10.27. 05:47:46

Derűs ébredezést, jó reggelt, szép napot kívánok!

@dr. jenőke (jenőke):

Minden hely kell. Akkor is, ha nincs rá szükség.
Sőt, minden kell, mert kevesebbel nem érik be.

[alcím: pro et contra
ükpapisan elgondolkozva s hümmögve egy kicsit, reszketeg hangon annyit lábjegyzetelnék csak: "Ó idők, ó erkölcsök! ' , ismertebben Cicerótól: "O tempora, o mores! Senatus haec intellegit, consul videt, hic tamen vivit! " (Ó idők, ó erkölcsök! A szenátus tudja, a konzul látja mindezt [amit Catilina művel], ez [Catilina] mégis életben van!)

Összegezve: ha nem is láttuk, de tudtuk, vagy legalábbis a sejtésnél több volt arról, miként mennek a dolgok a világban.
Nem is oly régen (2015) még Dominique Strauss-Kahn szállodai esetétől volt hangos a sajtó, most meg Weinstein (kén, amúgy borkő) Marton ügyek nyújtanak remek kompenzációs lehetőséget a tétlenség és tennivalók okának pro és contra kikiabálására avagy elsunnyogására.
Pedig ezek az esetek túlmutatnak az egyes személyeken. Ennyit változott csak a világ és az ember. Nem mindannyian, de ilyenek vagyunk. Most sokaknak jólesik kipellengérezni az elkövetőket és az alanyokat pro és contra, pedig a helyzet sokkal, de sokkal súlyosabb.
Indiában, ahol mégiscsak sokezer éves kultúráról beszélhetünk, csak a minap vált a nemi erőszaktevő a bűnössé (a jogrendszer szerint, előtte hagyomány alapján csak az áldozat vált páriává, egyes nagy múltú arab kultúrákban továbbra is csak a sérelmet elszenvedő nőt büntetik, illetve hát mindenért a nőt büntetik, ha XXI. századi módon az emberi jogok szerint a férfivel egyenlő módon óhajtana élni.)
Szóval túlmutatnak önmagukon ezek az ügyek, lehet ezeket elítélni, magyarázni, körüljárni, megvilágítani innen is, onnan is, sőt amonnan, meg eminnen, az eredmény összegezve mégiscsak az, hogy így is szar, meg úgy is. És ez esetben azt is ki kell mondani, hogy nem lehet azon merengeni, hogy régen jobb volt.
Kezdhetnénk a divatokkal, az óvodával, az iskolával, az oktatással, a jogszabállyal.... csakhogy minél távolabb kerüljön attól a helytől, ahol a mag kicsírázik aztán szárba szökken. A családtól, az apukától, az anyukától, a nagypapitól, a nagybácsitól és a többi nagytól. Innen aztán ki-ki úgy szocializálódik a társadalomba, ahogy puffan.
Aztán meg mi van akkor, ha jó nevelést kapott vice versa, nő is, férfi is, aztán mégis visszaél, vagy épp felajánlkozik, vagy nincs is semmilyen skurpulus, vagy éppen van, csak nincs rá alkalom, idő, erő, meg aztán így szokás, mert ez lett a világ rendje?
Ki foglalkozik azzal, mekkora rend van a fejekben, és meddig terjed a szabadság? Mert a szabadság ott is is véget érhetne, ahol a jó erkölcs kezdődik. De erről már nem írok, mert könyvtárak szólnak erről, pro és contra.]

Orica Középföldi 2017.10.27. 07:45:32

@jaegtoer:

Jó reggelt! Ez majdhogynem egy rorate volt.

hacsaturján 2017.10.27. 08:52:34

@jaegtoer:

vótmá.

ahol a szabaccság a rend, mindig érzem a végtelent.
továbbá: gyűjj el szabaccság, te szűjj nekem rendet.

viszont:
gyün befele a bezárcságba millijom egy poloska, oszt röpdösnek a cca 4x5 négyzetméteren. a minap meg gyütt vóna befele egy elefánt körösztül a szúnyoghálón. modom: nagyon megszívnád bazmeg..

(imanuel kant nyomán)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.10.27. 10:11:49

@hacsaturján: már nagyon mennék szabadságra, jut eszembe rendszeresen. elefántot meg fújja le kemotoxszal.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.10.27. 10:13:49

@Orica Középföldi: pajor atya tudná, mi leledzik ottan a negyediken, harangzúgásba törne ki.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.27. 10:21:20

@jaegtoer:

"csak az áldozat vált páriává" = ez az "az vesse az első követ rád" teória" alapján.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.27. 10:25:47

@hacsaturján:
.
A "szabaccság" fel jelent, ha zaklatod.
Ha elmegy akkor azért, ha nem, akkor meg nem szüli tele a Kárpát-medencét.

hacsaturján 2017.10.27. 11:37:33

@parti_giano:

svalbárdon a kemotox tiltott ajzószernek minősül, ugyanis nem szabad használni. van hejette fókazsír.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.10.27. 12:49:48

@hacsaturján: maguk még a fókákat is fókazsírral kenik be, mert az mindenre jó.

jaegtoer 2017.10.27. 15:03:48

@parti_giano:

strauss-Kahn-nak, Weinsteinnek, Martonnak is használt volna.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.10.27. 16:11:10

@jaegtoer: hacsa eladott nekik, attol voltak ennyire fickósak.

jaegtoer 2017.10.27. 16:20:47

@parti_giano:

akkor a belugák a hibásak, mert megtévesztették a réneket.

jaegtoer 2017.10.27. 16:26:24

@hacsaturján:

Ja, még hajnalban elkezdtem írni, hogy a komplex szabadság és a komplett erkölcs karambolozott a földön, vízen levegőben, mindezt végignézte az Úr és a Sátán.
Nem tudom be tudom-e fejezni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.10.27. 17:55:36

@jaegtoer: ne mentegesse hacsaturjánt, egész életében komponállt. mondjuk, néha leült/ették.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.27. 21:13:37

@parti_giano:
.
Kompországban kompon állni ügyes mutatvány. Kompótot érdemel. Birsalmából.

Orica Középföldi 2017.10.28. 10:11:21

Konyhai molyolás közben Várszegit hallgattam. Megütötte a fülem egy mondat, az ellentét nem feloldható, de közösen hordozható.
Igazi keresztényi gondolat - azt hiszem:) - kár, hogy nem fejtette ki. Ezzel együtt nem kételkedem, hogy komolyan gondolja mindazt, amit mond.

www.youtube.com/watch?v=eIi8iJDZ-7Q

Sokaknak kéne hallgatniuk, hogy lehet nem megválaszolni, és mégis válaszolni egy kérdésre. Nagyszerű :)

Orica Középföldi 2017.10.28. 11:00:57

Ugyanez az oldal csinált egy interjút Puzsérral is, és úgy csinált belőle hülyét, hogy nem vette észre.
Elolvastam, nem linkelem.

taga20 2017.10.28. 23:40:24

@jaegtoer: tisztán láccik, hogy lehet, hogy ezer éves vagy, de életedben nem toltál le egy műszakot a csavargyárban.

azt nem mondom, hogy nélküled nem menne a világ, de az fiksz, hogy

jaegtoer 2017.10.29. 09:04:18

@taga20:

Bármekkora a kísértés, nem teszem közzé az önéletrajzomat, bár valahol biztos fenn van.
Ellenben úgy van, konkrétan csavargyárban egészen konkrétan nem dolgoztam. Szerencsétlenségemre azt is tudom, hogy manapság a csavargyárak olyan szinten automatizálva vannak, hogy ahol mégis nagyfokú élőmunka szükségeltetik ehhez, ott nagyobb gond is van, mint hogy december 24. napján dolgoznak, vagy nem.
Van egy régi mondásom, december 24-én csak az dolgozik, akit embertelen kényszerrel kihasználnak, vagy egész évben lógott..... de én, ha nem is pont ezeréves, de 8591 éves vagyok, ezért nem minden hsz-emet kell komolyan venni, sőt az a legelőnyösebb, ha egyiket sem. Az lenne a legjobb talán, ha mindenki mindennap dolgozna. Túl sok a szabadidő a hiábavaló gondolatokra.:D
Azt azonban tudom, hogy azok a munkaadók akik képtelenek egy versenyképes gazdaságot megteremteni, és az összes jövedelmezőségük abban áll, hogy alacsonyan tartják a béreket, kurvára ne papoljanak arról, hogy egy olyan napon, amin a munkavállalók legalább a fele már nem munkával foglalkozik, akkor simán beledögleszteni a maradékot, csak azért, hogy még egy milliócskával meg tudja lopni a munkavállalóit. [bevallom, ez elég populista, de annyira kurvára igaz, hogy Amszterdam összes piros lámpája nem lenne elég a hazai munkaadók elsöpró többségének jobb színben történő megvilágításához.

taga20 2017.10.29. 09:40:36

@jaegtoer: haver, mondtam má, hogy bírom a hülye formád?

má majdnem mekszeretlek:)))

sok jót tolsz, te okosnyugger, csak néha félre tolod, ahogy én mindig!

ha kérhetek tőled valamit, akkor ne változtass ezen, így halj meg!:)))

mjúzik a végére!:)

www.youtube.com/watch?v=ddOAFzImZk0&list=RDddOAFzImZk0

jaegtoer 2017.10.29. 09:57:51

@Orica Középföldi:

Meghallgattam, aztán elgondolkoztam azon -miután utána néztem, hogy püspöki jelmondata: Fortitudo mea Deus – azaz: Erősségem az Isten.
Nem tudom miért és hogyan Decartes-ig sikerült ugranom, egészen a cogito ergo sum-ig.
Ezután jött a java: ha nekem kellene választanom, mi lenne az én jelmondatom?
És most akörül botladozom, hogy: A tetteim által vagyok, cselekszem, tehát vagyok.
A gondolat szül cselekvést, vagy a cselekvés/változás gondolatot? Egyáltalán hihetem-e, hogy enyém a gondolat? Nem lehet, hogy a gondolat, maga a teremtés öröksége.
Aztán eszembe jutott, 'Lucifer' (bármi is legyen az, bárki legyen is ő, bármilyen manifesztumban), talán azt kérdezné: és mi van, ha nem a teremtés öröksége, hanem ateremtés ökörsége?
[.....hogy aztán a tetteim rugója isteni akarat vagy nem, azt nem tudom, de dolgozok rajta, hogy kiderüljön, van-e helye az 'osztozkodásnak' vagy az egész csak egy egyszerű* egyenlet?]

(* természetesen az Úr mércéjével mérve, nem az enyémmel.)

jaegtoer 2017.10.29. 10:02:45

@taga20:

"_ha kérhetek tőled valamit, akkor ne változtass ezen, így halj meg!:)))_"

Azért várok vele még egy kicsit.

taga20 2017.10.29. 10:05:01

@jaegtoer: haver, állícsá má egy kicsit az Úradon, me szar felé megy a világ!

ja, hogy mi bűnösök kreáltuk ezt az istent is!:))

taga20 2017.10.29. 10:09:34

@jaegtoer: bakker, megfogtad a lényeget az ostoba kommentemben!

a szeretet nem pálya csöves?:)))

jaegtoer 2017.10.29. 10:24:08

@taga20:

Most, miután meghallgattam Várszegi Asztrik főapát excellenciáját, olyan hangulatban vagyok, hogy azt kell mondanom: az Úr ugyan megteremtette a világot s benne az embert, de aztán rábízta, hogy mihez kezd vele.
Az ember eldobja a szemetet, vagy nem, vagy eltünteti vagy kirakatba teszi, vagy felemeli és alárendeli magát neki?
Alapvetően ez az univerzális kérdés, amire csak tettekkel lehet felelni. Ebben pedig az ember gyengén teljesít.
Ellenben ha evolúciózunk meg ilyesmi, akkor nincs kérdés, és nincs felelet - csak a feladat, az meg annyiképpen értelmezhető, ahány ember.

jaegtoer 2017.10.29. 10:31:12

@taga20:

A komment nem volt ostoba, csak megláttam benne a ziccert.

"_A szeretet nem pálya, csöves?_" kérdést már rég megválaszolta Catullus:

(LXXXV)
Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris.
Nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Gyűlölök és szeretek...
Gyűlölök és szeretek. Kérded tán, mért teszem én ezt,
Nem tudom, érzem csak: szerteszakít ez a kín.
(Ford.: Devecsei Gábor)

taga20 2017.10.29. 10:55:36

@jaegtoer: milyen ÚR az, ki a saját kreálmányát leszarja?

az ÚR, hogy számol el a lelkiismeretével, mongyuk a zsidóégetéssel?

jég, az a szomorú valóság, hogy a gyökér lelkivilágunk miatt kreáljuk a szar isteneinket tízezer éve!

zene!

www.youtube.com/watch?v=M_ciiCyxOJA&list=RDM_ciiCyxOJA

jaegtoer 2017.10.29. 12:08:01

@taga20:

A zsidóégetésért én nem vádolom az Urat, mert akkor felmentést járna azoknak, akik kétkezileg, sajátlábúlaag ténylegesen elkövették. Ezt meg nem szeretném.
Az emberek csak számoljanak el a saját tetteikkel. Sokan nem értik a tükör igazi lényegét.

taga20 2017.10.29. 12:19:18

@jaegtoer: "Sokan nem értik a tükör igazi lényegét."

és pont nekem, aki legalább kapisgálja?

szerintem, ha lenne isten, akkor én a haverja lennék!:)))

taga20 2017.10.29. 13:22:07

@jaegtoer: ja és! az ÚR olyan, mint orbángeciviktor.

a fasza dolgokat ő intézte, a hulla hegyeket meg a sátán.

ja és, értelmes emberek el is mennek a templomba?!

kibaszott szánalom, amit érzek.

jaegtoer 2017.10.30. 05:26:02

@taga20:
már tegnap is elszomorított a hsz-ed, ez reggelre se változott (gyorsan megjegyzem, mielőtt lelkifurdalásod támadna, ettől azért még bírtam aludni).
12:19:18-kor írod, hogy érted a 'tükör' lényegét, 13:22:07-kor pedig már tökre töknek mutatkozol. Így kurva nehéz az élet, persze ki vagyok én, hogy mérésügyi szakértőt játsszak.

Elmondom:
Azt mondja az írás, hogy az úr a maga képére teremtette az embert..... csak hogy ezt az írás mondja, amit emberek írtak.
Esetleg az a valószínűbb, hogy az ember teremtette a maga képére az istent.
Ezek emberi, földi relációk, s amint látod kis kezdőbetűvel írtam néhány főnevet, amit egyébként naggyal szoktam.
Mert ami az emberhez köthető hit, isten ügyében abban elég sok a szennyes.
A nagymosás meg nem az én dolgom, de ami az én részem, az elől nem futok el. Igyekszem kevesebbet gyűlölködni és többet szeretni, igyekszem megérteni az embereket (az elfogadással még erősen hadilábon állok), igyekszem szót érteni azokkal, akik szót akarnak érteni velem, egyelőre itt tartok, ez nem sok, de ennyire futja. Most. Aztán lehet, hogy az utolsó órában majd hevesen nyalizok, de az is lehet, hogy azt gondolom, ha már mondani nem tudom, hogy Mindenki menjen a picsába. Merthogy csak ember vagyok. 50 % isten, 50 % por-víz-ezmegaz. Bár ez sem kis lépés nekem. 'Alakul ez, ha el nem baszom.'

Orica Középföldi 2017.10.30. 12:02:27

Hogyan olvas Szájer Hérodotoszt?
Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője egy egri lakossági fórumon a görögökre panaszkodott, mondván, hogy nem tudják a menekülteket visszafordítani, bezzeg ötezer évvel ezelőtt a perzsákkal szemben tudtak védekezni.
A helyzet az, hogy a görög-perzsa háború nem ötezer évvel ezelőtt volt, hanem i.e. 499-449 között, azaz 2500 évvel ezelőtt. Ötezer évvel ezelőtt, pontosabban 4600-4700 évvel ezelőtt az ékírásos sumér királylistán is szereplő Gilgames élt, akit kétharmad részben isteni személyként, egyharmad részben emberi lényként írtak le. Meglehet, Szájer a leírás nyomán egy neki kedves emberi lénnyel keverte össze Gilgamest, akit kétharmad részben ő is isteninek tekint, s ezért tévedett oly nagyot időben.
Ám menjünk tovább. Mint köztudott, a görög-perzsa háború krónikása Hérodotosz volt, a nagy görög történetíró. Hérodotosz a legfontosabb történeti forrásnak azt tekinti, amit „tulajdon szemével látott” (autopteó), vagyis a történeti tapasztalat elsősorban a látásra (opszisz) támaszkodik. A hallás érzékszervét (akoé) már jóval gyengébb, kevésbé tudományos és kevésbé egzakt történeti forrásnak tekinti, s a hallásnak – ahogy ezt Hérodotosz többször jelzi – nincs komoly igazságértéke. Amint a filozófus Hérakleitosz mondta: „a szemek a füleknél pontosabb tanúk” (akribészteroi mártürész). Mindez csak azért érdekes, mert Szájer ugyanezen a fórumon beszámolt arról is, hogy egy brüsszeli taxisofőr azt mondta neki, hogy a belgáknak is olyan miniszterelnök kellene, mint Orbán Viktor. Ezt hallotta tehát Szájer József. Nem akarok most abba belemenni, hogy magam is sokszor utaztam Brüsszelben taxival, s a sofőr az én esetemben is kivétel nélkül mindig belga volt, sosem flamand vagy vallon. Esetleg valami más.
Ám, ha már itt tartunk! Ha tudná Szájer, mit mondott nekem egy taxisofőr őróla, vagy mit mondott az általa kétharmad részben isteninek tekintett Orbán Viktorról! Atya világ! Maradjunk abban, hogy egészen mást. Persze nyilvánvalóan nem ugyanaz a társaság utaztat bennünket, sem Budapesten, sem Brüsszelben.

(Gábor György)

jaegtoer 2017.10.31. 05:49:53

@Orica Középföldi:

Gábor György tévedhet. Szíriuszi időszámítás szerint lehetett akár 5000 éve is. Az is könnyen lehet, hogy akkori szíriuszi krónikákban egyszerűen migránsokként voltak említve Dareiosz és Xerxész hadai.
Mindenesetre európai térben és időben a fidesz hasonlatok rendre freudi elszólásokként hangzanak. De nem akarok belemélyedni, mert egyre rémisztőbb képpel kellene szembenézni.

jaegtoer 2017.10.31. 05:56:51

Mostanában azon gondolkozom, hogy az uniós eszme túl későn jött. A 'fejlett' civilizációk mind elbuktak a történelem során, és átvette helyüket a nyers erő diktálta rend.

Orica Középföldi 2017.10.31. 06:08:28

@jaegtoer:

"De nem akarok belemélyedni, mert egyre rémisztőbb képpel kellene szembenézni."

Ezzel én is így vagyok. Olyan ez az egész, mint egy rémálom, amiből nem lehet felébredni.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.10.31. 06:41:27

@Orica Középföldi: pedig volt ott még tengerkorbácsolás is. kár, hogy szájer csak a filmadaptációt ismeri.

jaegtoer 2017.10.31. 07:37:21

Annyira, de annyira nyugdíjérett vagyok!

jaegtoer 2017.10.31. 08:19:34

@parti_giano:

tél vagy nyár, tavasz vagy ősz, egyre megy.

jaegtoer 2017.10.31. 08:35:42

Hoppá!

" Nem vagytok magyarok, csak magyarul beszéltek. " - ezt találta mondani a szlovákiai magyarokra egy anyaországi pali.

index.hu/belfold/2017/10/30/felvidekre_horthy-szobot_avat_magyar/

Mérföldkőhöz érkeztünk.
A mélymagyarok a fejüket kidugva a szarból elkezdtek szelektálni, hogy a magyarok közül ki a magyar.

Orica Középföldi 2017.10.31. 08:40:10

@jaegtoer:

" ezt találta mondani a szlovákiai magyarokra egy anyaországi pali."

Hétszentség, hogy nem egy anyától vagyok ezzel a .....

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.31. 09:06:03

@Orica Középföldi:
-
Ez az igazi marhaság!
""bezzeg ötezer évvel ezelőtt a perzsákkal szemben tudtak védekezni.""
Az ötezer évtől eltekintve Xerxész, mint migráns? Ilyen alapon Koba az árvák gyámolítója.

Orica Középföldi 2017.10.31. 10:25:43

@dr. jenőke (jenőke):

Annyi marhaságot beszélnek ezek a NER-cselédek, hogy hallgatni nem érdemes őket, csak egy-egy reakció brilliáns. Isten tartsa meg jószokásukat:)

jaegtoer 2017.10.31. 10:32:00

Tűnődöm:
bitmagyar
bytemagyar
kilomagyagyar
megamagyar
gigamagyar
teramagyar
terramagyar

jaegtoer 2017.10.31. 10:40:53

@dr. jenőke (jenőke):

"_ilyen alapon Koba az árvák gyámolítója volt_"

Szó, ami szó igyekezett, hogy legyenek elegen a gyámolítandók....

részlet egy hvg-ből:

"Sztálin nem sok mindenben különbözött a többi diktátortól, amennyiben frusztrált, paranoid és korlátolt ember volt, akit egy ponton túl csak és kizárólag a hatalom maga érdekelt.'

nem is tudom, miért vélek hasonlóságot felfedezni egy napjainkbeli turboizével....

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.31. 11:13:30

@jaegtoer:
.
Szótagoljunk: ma gyar
De mi lesz holnap?

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.31. 11:20:22

@jaegtoer:
.
"...vélek hasonlóságot..."

Óvatosan kell fogalmazni: vélelmezem, mert gyanítom, hogy vélekedni fogok bizonyos hasonlóságokra, amelyek Sztalin egyes pragmatikusnak becézett valóságával ellentétesek.
.

jaegtoer 2017.10.31. 11:40:39

@dr. jenőke (jenőke):

O.K. csak óvatosan:)

azért ország-világ számára megnyugtató lehet az a körülmény, hogy a mienk mégiscsak egy kulturális fenomén, hiszen a futball is érdekli, ugyan ki vélkedhetne erről másképp?!

jaegtoer 2017.10.31. 11:51:00

@dr. jenőke (jenőke):

éppen adódna változat, de ahogy E.P-től hallottam, van egy bizonyos szint ami alá nem megyűnk, miképpen a fölé sem:)

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.31. 14:07:04

@jaegtoer:
.
2017. július 13. napján két szint között romlott el egy lift Sárváron. A bent ragadt embereket tűzoltóknak kellett kimenekíteniük.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.31. 16:19:07

.
Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.

A keresztény hitvallások feladata az volt, hogy az egyház képviselői közösen megvallják a hitük tömör lényegét. Ezek közül is a legfontosabb Nikaia–konstantinápolyi hitvallás ... szövegezése és egyetemes elfogadása a kereszténység első két egyetemes zsinata a 325-ben tartott első nikaiai zsinathoz és a 381-ben tartott első konstantinápolyi zsinathoz kötődik. Háromosztatú hitvallás, mert három hitágazatban vallja meg a Szentháromság három személyébe vetett hitet.

Hiszed, nem hiszed, nincs itt semmi látnivaló...
Naugye!
Vagy: Na, úgy-e?

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.31. 16:30:36

.
Bojár Gábor emlékeztetett rá, hogy szerinte reális veszély az EU elhagyása, de most a helyzet ennél jóval súlyosabb, miután Orbán – az őcsényi ügyre reagálva – gyakorlatilag már erőszakra biztatott. E ponton visszaidézte a néhai Popper Péter pszichológiai elemzését a Fidesz elnökéről, amelynek az volt a lényege, hogy a kormányfő ellenség nélkül (Brüsszel, Soros György) partra vetett hal.

24.hu/belfold/2017/10/11/bojar-gabor-orban-ellen-az-ordoggel-is/
.
.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.31. 16:41:28

.
Utóközlés: Popper Péter Orbán Viktorról

Tíz éve a néhai legendás pszichológus jegyzetet írt a 168 Órának. Akkor a főszerkesztő azt mondta neki: „Ez túl erős, Péter”. Mester Ákos most beismeri, tévedett.

24.hu/belfold/2015/04/23/utokozles-popper-peter-orban-viktorrol/

.

dr. jenőke (jenőke) 2017.10.31. 17:42:39

GÁBOR ANDOR "Über allen gipfeln…" ... 1920 tavaszán, mikor az történt Magyarországon, ami történt, a legjobb magyar költők költői versenybe kezdtek, hogy Goethe csodálatos költeményét magyarra fordítsák. Egyik fordítás rosszabb volt, mint a másik. Nemcsak a vállalkozás volt szégyenletes, hanem az eredménye is. Akkor írtam ezt a verset, melynek hangja sokkal kíméletesebb, mint amilyet a Goethébe menekülők megérdemelnének.

Ó költõk, ó örök hallói annak,
Mit némaság burokja elfedez!
Ó hangadói minden hangtalannak,
Vihar-hallók, ha csak lég lengedez!
Kiknek hallása vallás: Szent Fülek, ti,
Kiknek hallása istennel rokon:
Nem hallotok most hangokat születni?
Tinektek most csend ül az ormokon?

Mióta ember él és hangja hallik,
Azóta volt-e ilyen szörnyü hang?
Mint az, mi most agy-kérgen átnyilallik,
Riasztóbban, mint tébolyult harang?
Sirály sikít, süvölt a Leviátán,
Az ég bõg búgó hullámtornyokon,
Fuldokló hördül és röhög a sátán,
S tinektek most csend ül az ormokon!
.

Orica Középföldi 2017.10.31. 21:08:24

Azt mondja ma Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen, miszerint „Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.”
Orbán gátlástalanul beszél hülyeségeket, önfeledten és nagyképűen belepofázva abba, amihez nem ért, amiről gőze sincs, ám amiről úgy gondolja, hogy ez a segghülye ország benyalja a zavaros idiótaságait. Persze meglehet, benyalja. Cinikus, gátlástalan alak, ebben semmi új nincs. De üzenem Balog Zoltánnak, aki ilyen ökörségeket és tudatlanságokat ad imádott, félve tisztelt és rettegve szeretett elöljárójának szájába, hogy ideje volna már kikupálódnia, s legalább a teológia központi fogalmaival megismerkednie. Ezúton jelzem, hogy várom Balog Zoltánt az óráimra (neki persze fizetős lesz!), habár a jelenlegi felkészültségével jobb, ha birkapörkölt-fesztiválra megy, ott már bizonyított.
Nem fárasztok itt most senkit azzal, hogy akár csak jelezzem mindazt a hülyeségfelhozatalt, amit kegyelemtanilag itt összehordott a miniszterelnök: hogy is van valójában ezzel a kegyelemmel (kharisz, gratia), a szabad akarattal, az áteredő bűnnel, a natura pura és a természetfölötti viszonyával, a segítő kegyelemmel (gratia actualis) és a megszentelő kegyelemmel (gratia sanctificans), az ingyenes kegyelemmel és így tovább.
Két megjegyzésem volna csupán: az egyik az, hogy voltaképpen Orbán igazat mondott, amikor Isten kegyelméből vezeti le kormányának működését, ugyanis tudvalevő, hogy Isten egyetemesen osztogatja, s még a bűnösöknek is megadja a kegyelmet.
A másik megjegyzésem azzal kapcsolatos, hogy Orbán – szerényen, ám röhejes tudatlansággal – hitvallónak nevezi kormányát. A hitvalló (confessor) eredeti jelentése a szentként tisztelt emberekre vonatkozott, akiket megöltek Krisztusért, vagy akik kínok, szenvedések, gyötrelmek között vallották meg Krisztust. Ami ezt illeti, azt majd meglátjuk, hogy milyen üldöztetések közepette fogják megvallani a kormánytagok Krisztust…
A későbbiekben amúgy ugyancsak hitvallóknak nevezték azokat, akik tiszta életükkel, aszkétákként, vezeklések közepette, erkölcsileg tiszta, feddhetetlen életet élve, jámborságukkal és erkölcsi tökéletességükkel tettek Krisztus mellett hitet. Akkor most képzeljük magunk elé egy pillanatra a tiszta, erkölcsös, feddhetetlen életű és jellemű, jámbor, erkölcsileg tökéletes, amúgy aszkéta életet élő kormánytagokat.
Egyébként a hitvalló jelzőt az egyháznak áll jogában adományozni. Most már csak az érdekel, hogy vajon melyik egyház ajándéka volt a kormány egészét illető, kollektív „hitvalló” jelző? És a református egyház milyen mértékben vesz részt a „szent férfiak” tiszteletében? Szerintük tehát szentek márpedig vannak?

Gábor György

taga20 2017.10.31. 22:20:37

@jaegtoer: haver, tökre igazad van, hogy tök vagyok:)

jaegtoer 2017.11.01. 06:34:29

@Orica Középföldi:

A szájeres Hérodotosz ismerethez annyit fűzök hozzá, hogy a végképp lekopott minden máz az egykori jövő reménységeiről, már mindegyikről kiderült, hogy lehetnek iskolázottak, de alapvetően vagy buták vagy ostobák, de mindenképpen műveletlenek és kultúramentesek maradtak, és nem egyebek, mint kalandorok gyülekezete. Piszkos tizenkettők, akik 24-en vannak..

Orica Középföldi 2017.11.01. 06:50:37

Ezt minden idiótának kötelezővé tenném. Nincsenek vérmes reményeim, de ha már néhányan kényelmetlenül éreznék magukat, megérte. A valóság teljes tagadásával nincs mit kezdeni. Erőszakos hőzöngésük önmaguk meggyőzéséről szól, önigazolás.

librarius.hu/2017/10/29/kulonleges-6-es-fel-perces-filmert-kap-tiszteletbeli-oscart-alejandro-gonzalez-inarritu/

jaegtoer 2017.11.01. 06:52:29

@dr. jenőke (jenőke):

Ez 'A' Popper Péter (Isten megáldja, az enyém kevés) mondhatni, számból vette ki a szót. Sakkállal fémjelzett, én a hiénát használom.

jaegtoer 2017.11.01. 07:27:16

@dr. jenőke (jenőke):

"_"Nemcsak a vállalkozás volt szégyenletes, hanem az eredménye is."_"

Erősen alul tájékozott vagyok e tárgyban. Értem és el is fogadom véleményként, hogy az eredmény netán vagy egészen szégyenletes. Szerinte.
Hanem a vállalkozás miért lenne az?

Amúgy itt megtalálhatók a fordítások, csak a képernyő jobb oldalán a fordítások: 'magyar' linkek egyikére-másikára kell kattintani.

www.magyarulbabelben.net/works/de/Goethe%2C_Johann_Wolfgang_von/Wanderers_Nachtlied_II./hu/64616-V%C3%A1ndor_%C3%A9ji_dala

Amúgy két remek fordítás is van benne, 2-3 közepes, a többi véleményes.

A versenyt csaholás nyilván szégyenletes, no de a próbálkozás?

jaegtoer 2017.11.01. 07:32:03

@Orica Középföldi:

Mit is tehetnék hozzá, ha nem azt, szívem minden szeretetével kívánom, hogy váljanak hitvallóvá.

jaegtoer 2017.11.01. 07:45:31

@Orica Középföldi:

El sem tudom képzelni, hogy a katolikus egyházban milyen mértékű belháború dúl, miközben fogynak a hívek, fogynak a papok, és fogynak az elvek, ellenben nőnek a bűnök, s egyre hiábavalóbbak az áldozatok, mert minden szentség -lassan, de biztosan- a semmibe hull.

jaegtoer 2017.11.01. 08:40:03

@Orica Középföldi:

Kissé részrehajló tárgyilagossággal azért azt jegyezzük meg -számos európai ország bűnrészességének elismerése mellett-, hogy a világ menekültjeinek mintegy 70%-át az Egyesült Államoknak kellene befogadni.

Orica Középföldi 2017.11.01. 08:58:19

@jaegtoer:

Nem tudom megítélni, hogy az USA-nak mennyit kellene, de hallottam egy érdekes megközelítést. A volt gyarmattartóknak kellene befogadni az egykori gyarmataikról jövő összes menekültet, miután gyakorlatilag nullára kifosztották őket.
Dél-Afrikáról hallottam borzalmas híreket. Nem véletlen, hogy a gyémántpiac befolyásos alakja szóvá tette, - tán két éves hír - hogy többet kéne a haszonból visszaosztani. Nem szül jó vért ez a hihetetlen kizsákmányolás.

Orica Középföldi 2017.11.01. 09:01:48

A fegyverrel kínált demokrácia áldozatait természetesen nekik.

taga20 2017.11.01. 09:26:32

@jaegtoer: maradjunk a töknél, me helovin van.

ja és szerintem, má az is valami, ha valaki tudja magáról, hogy tök:)

2017.11.01. 09:41:46

@jaegtoer:

Ez még csak felvezetése a jövőre tervezett trianoni emlékévnek. Azért az nagyon érdekes, hogy az önálló Szlovákia megalakulása után 25 évvel a szlovákok képesek voltak kilépni a nacionalizmus gyermekcipőjéből. A magyaroknak ehhez közel 100 év sem volt elég.

2017.11.01. 09:56:24

@Orica Középföldi:

Hűha! Egy újabb frontvonal nyílt meg a reformáció ünnepén?

jaegtoer 2017.11.01. 10:03:17

@eszti....:

Azért ennél összetettebb a helyzet.
Milyen veszteség érte a szlovákokat 100 évvel ezelőtt Magyarország részéről?
Milyen veszteség érte őket 25 évvel ezelőtt Magyarország részéről. És milyen cseh részről?
Azért Meciar-jelenségre még lehet emlékezni.
Egyfelől.
Másfelől, - majd lesz, ha a politikai vagy egyéb érdek azt mutatja a legolcsóbb eszköznek.
Amúgy meg pont a trianoni tanulságok kötik gúzsba pl a józan észt Spanyolországban.
Azaz, minden '''''örökidőkre szóló'''''' megállapodást addig tartanak be, ameddig kényelmes, vagy erővel ki van kényszerítve.
Mégamúgyabbul, a szlovákoknak erősebb garanciáik vannak a védelemre, mint a magyaroknak.
Egyelőre a leglényegesebb eltérés az euroövezeti tagság és a gátlástalanság mértéke. Ráadásul az előny (eurozóna+jogbiztonság) Szlovákiánál van, ami ellen a külsősök gátlástalansága, mint eszköz nem hatékony. Sőt!

jaegtoer 2017.11.01. 10:05:30

@taga20:

mindig is penge agyad volt/van!:)

taga20 2017.11.01. 10:08:57

@jaegtoer: haver, ne csináld már, me zavarba hozol. egyébként jól esik tőled, ha nem csak ugracc:)))

de most má nehogy!:))

www.youtube.com/watch?v=CsAr0EHGoc8

taga20 2017.11.01. 10:19:14

@jaegtoer: "Milyen veszteség érte a szlovákokat 100 évvel ezelőtt Magyarország részéről?"

hát kicsit korábban kezdődött a veszteség. ha a fehér ló tudna mesélni:)

Orica Középföldi 2017.11.01. 10:32:20

@jaegtoer:

Látom aktív vagy a róka-fácsén:)) Légy óvatos, a pali nagyon felkészült.

Orica Középföldi 2017.11.01. 10:41:57

@jaegtoer:

". Azért viseli az ellenzék nevet, mert demokratikus. "

Ezt meggondoltad?

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.01. 10:58:11

Mik is vannak?!
Egy kis érdekesség: Majmok és doktorok - Válasz Obrusánszky Borbála írására

Szakács Gábor igen áldozatos munkával létrehozta a Kárpát-medencei Rovásírás versenyeket, sok időt, sok munkát, sok pénzt fektetett bele, de sikerült megvalósítania azt, hogy a verseny idejére a Kárpát-medence fiataljai találkoztak, a magyar gyerekek, az okosak, tehetségesek. És akkor ebből kinőtt a csoda, a versenyek megteremtették az iskolai oktatás lehetőségét. Nem volt könnyű, hiszen a legtöbb iskolaigazgató azt sem tudta, mi az a rovásírás. Nagyszerű felkészítő tanárok hozták a versenyre a gyerekeket. Elődöntők kellettek már. Borbála Obrusánszkyt is meghívtuk az egyik versenyre, mint díszvendéget, az Ucsiraltu nevű mongol kutatóval együtt el is jött.

www.magtudin.org/Friedrich_Klara_Valasz_Obrusanszky_irasara.htm
.

jaegtoer 2017.11.01. 11:01:33

@taga20:

Látod erről megfeledkeztem, hogy migráncs vagyok magam is:)

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.01. 11:06:27

@jaegtoer:
.
fogynak a hívek, fogynak a papok...

Heti 0,5-1 kg fogyás a fokozatos fogyásnak tesz eleget. Nem terheli meg a szervezetet.
.

taga20 2017.11.01. 11:18:00

@jaegtoer: szerintem majdnem mindenki migráncs. maksz. ádám és éva, vagy az a pár afrikai anno nem az.

kinek, mi teccik:)

u.i.: kibaszott nagy probléma a migráció napjainkban, sokat kéne róla beszélnünk, de nem olyan szemét, geci módon, ahogy a csútigeci és bandája teszi.

jaegtoer 2017.11.01. 11:24:31

@Orica Középföldi:

....ez a demokratikus címkéjű ellenzék kifejezés régóta szúrja az agyamat.
Hazai -magyarországi- használatra találták ki (most nem jut eszembe a méltán híres 'jogelőd szervezet neve), mintegy védőburokként a késő kádári időben, hogy elejét vegyék a felforgatás, a rebellió, a rendszerellenesség vádjának, még közelebbről, mintegy sejtetve -de nem kijelentve- lojalitásukat a rendszerhez (vád esetén mentő hivatkozási alapnak) a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején az Inconnu művész csoporttal mintegy párhuzamosan.

Úgy észlelem, hogy a tudás és az alapos tájékozottság nagyszerűségét alaposan beárnyékolja az egyoldalú spanyol pártiság kellemetlen szaga. Természetszerűleg a jelenlegi katalán 'heroizmusnak' is meg van a rá jellemző egyedi, jellegzetes szagmintája úgy gondolom, hogy a konstruktivitással többre ment volna a spanyol politika, mint az erő pozíciójának a fitogtatása és az alkotmány egy olyan passzusának a 'pökhendi' emlegetése, amely kétségtelenül jogszerű, de úgy tűnik vissza is lehet vele élni.
Tehát SZ.F-től jóval több egyrészt, másrészt, harmadrészt és mindazonáltal-t vagy ellenben-t vártam. De majd megírom neki, hogy visszahúzódom a szekrényembe, mert nem venném a lelkemre, ha felfordulást okoznék a szalonjában.

Orica Középföldi 2017.11.01. 11:57:12

@jaegtoer:

Nem kell megírnod:)) Pontosan érzékelhető a berzenkedésed. Nem egymást meggyőzhető állásponton vagytok, és nem meggyőzni akar, véleményt közöl, és hidd el, mindenre van válasza. Engem, a válaszolás kényszere nélkül, szórakoztat.

A "demokratikus ellenzék" hosszabb diskurzust igényel.

Orica Középföldi 2017.11.01. 12:00:48

Az előző bejegyzésemhez még annyit, hogy nagy ívben teszek a sok ostoba kripto- és pszeudo-keresztény rajongóra, akiknek gőzük sincs arról, mihez is tapsikoltak a mai napon. Ellenben szégyelljék magukat azok a főként református és katolikus egyházi vezetők, akiket a házilagos fusiban előállított blaszfémia bővített újratermelésében érdekelt küldetéstudatos zagyvagép iránti végtelen lojalitásukban már az sem izgat, hogy ennek a tömény idiótaságnak leginkább a saját egyházaik látják majd a kárát.
És ha kérdeznék, mit kellene tenniük, egy nálam sokkal autentikusabb személyre bíznám a válasz megadását. Giottóra, aki a padovai Cappella degli Scrovegni egyik freskóján a templomi pénzváltókat kiűző Jézust jelenítette meg. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy Giottónál a gesztusok a legfontosabbak, akkor azt látjuk, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus, kezében ugyan egy alig érzékelhető ostort tart, valójában azonban - a gesztusra koncentráljunk! - egy lendületes jobbegyenest készül bemosni az egyik szemforgató, hazug csencselőnek.
Hát valahogy így. Elvégre Krisztus követése (Imitatio Christi) az összes keresztény lelkiség közös nevezője és célja.

(Gábor György)

És itt a freskó:

www.facebook.com/photo.php?fbid=1481837581894170&set=a.754263161318286.1073741825.100002038264412&type=3&theater

jaegtoer 2017.11.01. 12:34:51

@Orica Középföldi:

Sajnálom, hogy nem beszélhettem ki vele az egyrészt, másrészt, harmadrész és mindazonáltal vonulatokat, minthogy nem a 155. cikkelyből áll a problémák halmaza, hanem csak addig mérgesedett a hazárdjáték, amíg egyszercsak ott találták magukat előtte, alatta. Spanyolok és katalánok egyaránt. Viszont a Hehehe válasza mégis meggyőzött:)

jaegtoer 2017.11.01. 12:36:50

@Orica Középföldi:

Meg kell hagyni ez a Gábor György egy szabadon szabdaló borotva.

taga20 2017.11.01. 12:41:51

@Orica Középföldi: szakadok ezeken a meséken.

az emberek, benne a keresztényekkel, a másik ember üldözését imádják.

lásd a több ezer éves történelmet, és a tegnap közzétett medián közvélemény kutatást.

60%-a van a kufároknak, és egy hónap alatt 4%-ot nőtt.

akkor mi a bánatról dumál gáborgyörgy? akit mellesleg bírok, me jókat szokott dumálni.

eszti.... (törölt) 2017.11.01. 15:46:26

@jaegtoer:

"Milyen veszteség érte a szlovákokat 100 évvel ezelőtt Magyarország részéről?"

Egy a sok közül.
library.hungaricana.hu/hu/view/SOMORJA_Afelvidekiszlovakkozepiskolakmegsz/?pg=54&layout=s

Az ezeréves történelmi gőg időnként gátolja a tisztánlátást. A csehek hasonló lekezelő stílusban bántak a szlovákokkal, évtizedekig.
Máig tartja magát az a felfogás, miszerint a szlovák az a cseh, aki tud magyarul. Nem tekintették őket egyenrangú partnernek évtizedekig. Ez vezetett Csehszlovákia felbomlásához.

"Egyelőre a leglényegesebb eltérés az euroövezeti tagság és a gátlástalanság mértéke."
Ettől sokkal több. Számtalan példát tudnék mondani arra, hogyan védekezik a szlovák közvélemény a szélsőséges eszmék előretörése ellen. Ez több, mint politikum. Ez egy egészséges látásmód, ami egyértelművé teszi mindenki számára mi elfogadható és mi nem.

taga20 2017.11.01. 15:55:24

@eszti....: azé mi madzsarok is nagy faszok vagyunk, de a csehek még nagyobbak!

"Prágában általános a várakozás, hogy minden probléma ellenére Andrej Babis lesz az új miniszterelnök. Az, hogy kik lesznek az ANO partnerei, egyelőre nyitott. A leggyakrabban a Tomio Okamura vezette, bevándorlásellenes SPD-t és a kommunistákat emlegetik, akik ezt nem is zárják ki."

bakker, az mekkora, hogy a japán csóka csehben jut be a parlementbe, mint migráncs gyűlölő!

tényleg kéne má egy kis atom a jónépnek, me hülye, mint a segg!!:)

jaegtoer 2017.11.01. 19:40:09

@eszti....:

Egyelőre ebben nagyon nem értünk egyet, és már nem is fogunk.
Annak ellenére, hogy alapjaiban tartom helytelennek a monarchia nemzetiségi politikáját amelyben kiemelt szerepe volt az "1000 éves történelmi gőgnek" ('talán nem véletlenül') azért meg kell jegyezzem, hogy a napjainkig megvédett Benes dekrétumok (s mindaz ami gyakorlattá vált belőle) remek, konstruktív, és emelkedett szellemiségű hozzáállást sejtet, amiként a választókerületek és körzetek kialakítása is mind, mind azt mutatja, hogy Szlovákiában most már aztán eljött a magyar nemzetiség számára is az aranykor. Soha jobbat, soha többet.

eszti.... (törölt) 2017.11.01. 20:17:11

@jaegtoer:

Drága jég! Nem azt mondtam, hogy az aranykorban élünk. Igen, van egy csomó történelmi igazságtalanság, amikért talán sosem kapunk elégtételt.
De ez a múlt. Ezzel együtt kell élni, ahogy saját hibáinkkal és vétkeinkkel is.
Nem pakolhatjuk folyamatosan a következő generáció nyakára az elszenvedett sérelmeket azt várva tőlük, hogy nekik is fájjon Trianon vagy a dekrétumok ügye.
Ezzel beléjük oltva a többségi nemzet iránti ellenszenvet.

A múltat ismerni kell, nem benne élni permanens sértődöttségben.

jaegtoer 2017.11.01. 20:46:43

@eszti....:

Nem sértődöttségről van szó.
Inkább arról, hogy amíg 1920-ban annyira kurvára nyitott volt a 'civilizált' világ a nemzeti önrendelkezésre, addig napjainkra az látható, hogy mereven elzárkóznak a nemzetiségi problémák megoldásainak -akár közvetítői szerepvállalásaitól is, de az még bőven belefér, belefért, hogy akár egész államok tönkretételében vállalnak aktív vagy passzív vagy sunyi -nem is én voltam, ott sem voltunk- szerepet, de azért úgy lobogtatják az emberi jogok fölkent zászlaját, hogy lehetőleg a legjobb üzletet hozzák ki belőle s ahol meg úgy kívánja az üzleti érdek, ott szemérmes szemhunyással írják alá a búsás hasznot hozó szerződéseket.
Egy mocsok, szemforgató hazugság az egész.

Ami félreérthető volt a hsz-emben a két ország közötti különbségtételben azt gyorsan tisztáznám: az euroövezeti tagságot értettem Szlovákiára, Magyarországi helyzetre pedig a gátlástalanságot.

eszti.... (törölt) 2017.11.01. 20:53:30

@jaegtoer:

A katalánoknak már volt autonómiájuk, most el akarnak szakadni Spanyolországtól. Nem hiszem, hogy tisztában lennének a nagy függetlenedés következményeivel.
Kb. brexiti tájékozatlanságot látok az egészben.
De felmerül bennem a kérdés, mi lesz ennek a folyamatnak a vége?
Városállamokra bomlik pl. Olaszország?

jaegtoer 2017.11.02. 07:38:16

@eszti....:

Eszter, ez sajnos elvi kérdés.
A katalánok hivatalosan jogszerűen 2006-os beadványukban kérték nemzetként való elismerésüket a jogrendszerben.
Erre született is egy rendelkezés, ami 2010-ig volt hatályban, akkor az alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte, mert hogy: spanyol ország népei egy nemzet.
És ennél a pontnál nem nagyon lehet tovább lépni, mert ez elvi kérdés.

Ha pedig már kilépés! Az, hogy a kilépéssel ki, hogyan jár, az lenne a tisztességes megoldás, ha kibasznák mind a kettőt az eu-ból, ugyanis együttes erőfeszítés kellett ahhoz, hogy bekerüljenek. és aztán külön külön folyamodhatnának a tagságért.
Ne felejtsük el, hogy a spanyol grandok is nagy haszonélvezői a strukturális alapoknak, nem csak a katalánok.

A katalán kormány a függetlenség kikényszerítésével zsarolta a spanyol központi kormányzatot, amit az nem teljesíthetett, mert Baszkföld is azonnal bejelentkezett volna, hiszen ők is régen hírhedten jó viszonyban vannak a spanyol grandokkal. Már pedig Baszkföld is egy fejlett régió.
Az autonómiák létét és tartalmát feltehetően nem a kurdokéhoz kell mérni, hanem a 21. századhoz.
Mindezek után vagy mellett az igen kedves történelmi előzmények nyilván közrejátszanak abban, hogy szívélyes barátsággal áll a problémához mind a spanyol, mind a katalán fél. Nyilván vannak még néhányan gyerekek, unokák, dédunokák, akik nem vágyott családi örökségként őrzik azon halottaik emlékét, a Franco által megrendelt, és az olaszok által derekasan teljesített Barcelona szőnyegbombázásaiban vesztették életüket vagy egyebüket.
Éppen úgy, mint Baszkföldön Guernicá-ban, csak ez Picasso Jóvoltából ismertebb.
Eufemisztikusan taktikai bombázásként vonult be a történelembe ez a városokat (amúgy Madridot, Valenciátot és több más várost is sújtó szőnyegbombázás(1937). Bizony. mindenkinek megvan a maga trianonja így vagy úgy.
Éppen ezért azt gondolom, hogy a spanyol urak 600 éve nem változtak semmit, éppen olyan csőlátásúak, bigottak és faszkalapok, mint voltak, egyetlen értelmes cselekedetük ebben az évszázadban, hogy Soraya Sáenz de Santamaría sp. miniszterelnök helyettes személyében egy szimpatikus hölgyet és nem egy inkvizitort neveztek ki kármentőnek Katalóniába. De lehet hogy gondolkoztak rajta.

[na, gondoltam, hogy ennél elfogultabb már nem lehetek, de még látok távlatokat.]

Orica Középföldi 2017.11.02. 08:46:06

@taga20:

"szakadok ezeken a meséken. akkor mi a bánatról dumál gáborgyörgy?"

Ne szakadj. Némi - nem túl felszínes - tájékozottsággal lehet tudni, hogy egy-egy vallás szent könyve kb. mennyi valóságot tartalmaz, mennyi kanonizált hagyományt, szokásjogot és mennyi irodalmat. De ez ma már teljesen érdektelen. A sok milliárd hívő nem kételkedik, a kételkedő meg azt hisz, amit akar.
Ld. ma is kutatják/keresik a frigyládát, noha senkinek nincs semmilyen ismerete arról, hogy mi volt az, hogy nézett ki, csak egyben" biztosak" a vallásos zsidók, létezett és szent volt. Én tegnap tudtam meg, a 15 éve turkáló régésztől hogy azért imádkoznak a Siratófalnál, mert így érzik magukat legközelebb a frigyládához.
Lehet ezen gúnyolódni, de semmi értelme, nem is elegáns, pláne nem liberális .

Tehát.
Gábor György a létező, elfogadott "könyvek" alapos ismeretéből dolgozik, elképesztően sok egyéb ismerettel körítve. A "dumái" arról szólnak, hogy a hitről szóló, vagy a hitre hivatkozó, etetésnek szánt nerdumák elárulják, fogalmuk nincs miről beszélnek. Ez mondjuk egy pap (Balog) esetében különösen szégyenletes.

Magam részéről köszönöm a szösszeneteit, mert a tudás általam nem ismert mélységeit villantja fel.

jaegtoer 2017.11.02. 11:20:16

@Orica Középföldi:

Nos, különösen kilóra erősen túlárazott az a kakukktojásként zsírló tök.

jaegtoer 2017.11.02. 11:51:48

Annyiban maradhatunk, hogy még lehetünk nyomokban szabadok, amennyiben kijelölt nyomokban lépeget NER szabatosan, habony-ütemet tartva a polgár, de az már pillanatfüggő meddig nyomhatom kizökkent ütemmel holnap, holnapután, vagy azután, hogy:

2017.11.01. versus 2018.11.01.
'Október végén nem nyíltak a völgyben a kerti virágok,
nem zöldellt a nyárfa az ablak előtt,
és nem is nyílnak előttünk szép, új világok,
azzal kell beérni éppen ami van,
Még csak dolgozni sem kell érte rengeteget,
készre szerelve szállítja házhoz a NER.
Legutóbb a reformációt formálta meg
újraferdítve az írást, múltat s jövendőt'
új nemzedék előtt zárva be a jövő időt.

jaegtoer 2017.11.02. 11:58:55

@Orica Középföldi:

"_Magam részéről köszönöm a szösszeneteit, mert a tudás általam nem ismert mélységeit villantja fel._"

...éppen így vagyok vele magam is. Amellett, hogy egyszerűen jólesik olvasni őt.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.02. 14:27:13

@Orica Középföldi: múltkor írtam jégnek, hogy a teológia nem tudomány. ezt tartom, csak azon kuncogok magamban, hogy a vallástudományr kritikája lehet-e tudomány. gábor györgy alapvetően filozófus, bár a phd-jét zsidó teológiából szerezte. és teszem hozzá, aquinói szent tamás kora legnagyobb filozófusa volt. szóval bonyolultabb ez.

Orica Középföldi 2017.11.02. 14:53:46

@parti_giano:

Tudom, egyetértek, csak ne felejtsd el kinek válaszoltam:)

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.02. 19:53:41

@parti_giano:
Röviden:....
Írod: ""a vallástudomány kritikája lehet-e tudomány"" - teszek hozzá egy ? jelet.
Mi a vallástudomány tárgya?
Máté-Tóth András (nem tudom ki ő) szerint: "...első látásra könnyeden megjelölhető tárgy: a vallás" - és így folytatja: "Kezdjük mindjárt azzal, hogy a vallás - éppen a vallástudományi vizsgálódások alapján is állítható - nem létezik."
Hát ezzel be is fejezhetnénk. De folytatja: "A vallások nem mérhetőek egymáshoz, csak önmagukhoz, ami a monoteista vallások kultúrkörében nem könnyű vállalkozás."
""...a vallástudomány térítő tudomány. Ezzel a tézis egybemossa a vallásfilozófiát egyik oldalról a teológiával, amely egy meglévő hitre épülő tudományág, másrészt pedig ugyanebben a gesztusban egybemossa az ateista-marxista valláskritikával, amelyik szintén egy meglévő hitre épülő tudományág, nevezetesen is arra a hitre, hogy Isten nem létezik.""
Ezzel elérkeztünk a tökmindegy kategóriához.
Szerintem a vallás bármely tartalommal és megjelenési formával a hatalomgyakorlás eszköze.
Például az invesztitúra eredménye: uralkodók harca egyházi méltóságok kinevezési és beiktatási jogáért - így kezdődött.
Manapság: a békés együttélés jegyében megférnek egymás mellett egy (vagy több) párt vezető emberei is az egyházi "főméltóságokkal".
Az 1895. évi mezőgazdasági statisztikai felmérés adataiból:
Rk. egyházi birtok összesen: 1 696 769 kh
1925-ben: 815 771 kh
Az egyházi birtok részesedését az ország földjeiből Hóman Bálint 12, Engel Pál 15 százalékra becsülte.
Frissebb adatot nem találtam.

jaegtoer 2017.11.02. 21:15:20

@dr. jenőke (jenőke):

Még rövidebben:
A vallás a hit javakká materializálódása. A vallástudomány ezen materializálódás vizsgálata.
Ezt a két mondatot pedig blaszfémiának nevezzük.:)))

jaegtoer 2017.11.03. 08:52:18

@parti_giano:

Ne bagatellizáld a nyilvánvalót, mert pokolra jutsz:) És ebből a szempontból, mindegy, hogy tudományosan, vagy anélkül. Pajor atya is megmondja. Azt nem tudom más atyák mit mondanának. Az ördöggel még Luther is nagy csatákat vívott, bár az erről megemlékező filmek ezen vonulatot eléggé el nem ítélhető módon mellőzik, de az a tintapaca akkor is ott van wartburgi szobájának a falán. Az a rosszindulatú híresztelés, mely szerint 'az nem is úgy volt', egyértelműen az őrdög mesterkedése:)

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.03. 08:53:47

@parti_giano:
-
Amint erre már utaltam fentebb, az ateista-marxista valláskritika, ugyancsak hitre épülő tudományág.
Így jön , vagy jött létre a tautológia, mint tudományág.

jaegtoer 2017.11.03. 08:58:01

@parti_giano:

Annyiban igazad van, hogy a két mondat külön külön valaban hordozhat materialista kancsalítású elemeket.
Későn vettem észre, hogy helyesen a mondat úgy hangzana, hogy:

'Ezt a két mondatot pedig e g y ü t t e s e n blaszfémiának nevezzük.'

[ mindazonáltam megértem, hogy te könnyen vagy -még. Én viszont már erősen érintett vagyok a felkészülésben, így érthetőbb, hogy őrzöm alkupozícióimat:).]

jaegtoer 2017.11.03. 09:02:17

@dr. jenőke (jenőke):

Már írtam, vagy csak akartam(?) írni: Hiszek, tehát vagyok.
[kicsit sánta, kicsit savanyú, kicsit sós, de legalább nem keserű.]

jaegtoer 2017.11.03. 09:03:52

Fontos kiegészítenem a fentit azzal, hogy a
Hiszek, tehát vagyok, az nem ugyanaz, sőt egészen más, mint a : Hiszem, tehát vagyok.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.03. 09:12:02

@dr. jenőke (jenőke): persze, és mindezek (teológia, tudományos materializmus, vallástudomány) részhalmazai a vautológiának.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.03. 09:16:09

@jaegtoer: eh, az a paca kádárnál is ott volt, pedig olyan szépen tudta dödörögni hogy dialektikus mterializmus.

jaegtoer 2017.11.03. 11:37:02

@parti_giano:

az lényegében egyenlő a diabolikus materializmussal. szép dolgok fognak még kiderülni.

Orica Középföldi 2017.11.04. 04:43:02

@parti_giano:

Ki festhette ezeket a szörnyűségeket? DrMáriás is nagyon rossz,de ezek:))

jaegtoer 2017.11.04. 07:53:14

Jó reggelt kívánok.

Ó szintjén és őszintén szólva elkalandoztam a polgári világba, egy porcelános cikkecske kapcsán, és elég mélyen elmeditáltam azon, hogy megbosszulta magát az amúgy sem túl vastag polgári réteg kiirtása, elűzése, megtörése, ellehetetlenítése. Ez miképp 'ütött vissza a 'munkásosztályra', a parasztságra és az ország egészére úgy, hogy miközben a polgárság tevőlegesen sem bosszúból, sem egyéb módon és okból semmit nem tett és nem tehetett, az 'ország bűne' a polgárság 'kiveszése' (amúgy elveszejtése), nemléte, értékének kihalása mint következmény miképpen szállt vissza az elkövetők saját és utódaik fejére, már ha élhetek egy ilyen zavarosan kavargó képzavarral.

bpromantikaja.blog.hu/2017/11/03/asztalteritek_a_polgari_kredencekbol

bpromantikaja.blog.hu/2017/10/06/gondos_haziszolga_vagy_szexualis_rabno#c33903517

Aztán persze mindez nem elég, miért is ne lehetne bonyolítani az egyszerűt, és úgy tovább rendezgetni a bonyolultat, hogy már az egyszerű sem egyszerű. És csak egyszer tudnám tartani a pofám! (és nem csak leves kanalazásakor!) Mekkora ajándék lenne nekem, erre is rájöttem ha nem is épp ma reggel, de valahogy mégis most a tudat, a történések, a talánok végig gondolása okán. Persze ez nem jelenti azt, hogy én lennék a talánok gondolása, vagy a Talánok gondolása vagy a talánok Gondolása. No, lám, mindjárt belebotlottam három Univerzumba! pedig talán még Talán sem vagyok, csak képzet egy dimenzióban, magamnak valóságos, de ahova nem látok ott csak egy anyag nélküli alak, netalán alaktalan alak egy másik fajta egészben, ami lehet, éppen annyira valóságos, mint én, minthogy minden rész vélheti, hogy egész, miközben minden egész csak egy rész, és lehet hogy a beláthatatlan Univerzumunk valahol nem egyéb, mint egy 200 elemből számtalan variációban gömbölyödő labda két vagy több alapvetően kicsi nem ismert formában strukturált organizmus játékában. Végül is mi a kicsi, mi a nagy, és milyen egész tekinthető résznek, és milyen rész viselkedhet már, mint egész, és egyáltalán mi értelme az Egésznek, ha az egész határai jelzik, hogy az csak rész. És ebben az egészben milyen szerepet játszik, milyen célt valósít meg a lélek és a gondolat?

jaegtoer 2017.11.04. 08:01:41

@Orica Középföldi:

lehet, hogy rosszak a képek, de ihletett reggelemben erősen részt vettek és most nem tudom eldönteni, mennyire vagyok én a képek, illetve a képek mennyire Ének. Annyira Ének, hogy dalra nem fakaszt, vagy éppenséggel kihal a hang, és elbujdosnak a színek, és a vonalak, hogy átadják a helyüket a graffitinak, hogy aztán a távoli jövőben újra kaput tárjanak a képnek, a hangnak és az Énnek.

Orica Középföldi 2017.11.04. 08:21:01

@jaegtoer:

Hűha:)

Egy apró megjegyzést tennék. Amennyiben a cseléd és a porcelán jelenti a polgári értéket, úgy ezért a látszatért nem kár. Több volt a felélő vegetálás, mint a teremtő fenntartás. Ez utóbbi nagyon szűk réteg volt.

Biztos fura, de én jobban csodálom egy-egy porcelán esetén az alkotót, mint magát a művet. Az már nem érdekes. Enni meg kifejezetten rühellek belőle/róla. Sokat ront az étel látványán.

jaegtoer 2017.11.04. 08:49:46

@Orica Középföldi:

A porcelán és a cseléd, csak az ugrást generálta, a cselédnél kommenteltem is, csak ott hosszan vagy örökké tart a moderáció:)

a porcelánhoz kanyarodva... az a porcelán amelyik ront az étel látványán az nem ahhoz az ételhez való. Sajnos költséges dolog a 15-20 ételtípushoz 15-20 készletet tartani. Eszembe nem jutna.
Aztán vannak a túldíszített (van ilyen Herendi, Zsolnay, Hollóházi, hogy az Alföldi Porcelángyár 'matyómintásait' ne említsem) eszcájgok amik üresen is tele vannak, rengetek munka és festék van benne, mégis elrettentő.
Eddig a kedvencem egy egyszerű, fehér, önmagában szélmintás egy ezüstcsíkkal a szél élen. Azon minden mutat, de a dögöknél ritkán lehet kifogni, mert feltehetően külföldön is az a keresettebb, már háromszor voltam Hollóházán miatta.
A porcelánfestőket régóta csodálom, de leginkább azokat a mintaálmodókat, akik eltalálják az porcelán és a festés egyensúlyát, harmóniáját. Tényleg nem sok olyan van, amelyik a funkcionalitást is figyelembe veszi, azaz, a szerviz és az étel együttesen adja a látványt a harmóniát.

jaegtoer 2017.11.04. 09:23:12

@Orica Középföldi:

A maga részéről sikerült feldolgoznom ezt. Miután -az általam ismert- minden lehetséges oldalról megpróbáltam megvilágítani a katalán-spanyol probléma mind elvi, mind folyamat centrikus megközelítési lehetőségeit s azon túl vagy amellett más nemzeti-etnikai alapvetéseket, áthallásokat, asszociációkat több megállapításra jutottam.
1.) Trianon után a 'világ' nem akar ugyanabba a folyóba lépni.
2.) A nemzeti önrendelkezés egyes részleteiben nem, de összességében nagy ívben le van szarva Katalóniától Kurdisztánig, Dél-Osszétiától Pakisztánon keresztül a Csendes-, és az Atlanti-óceánon át Gibraltárig.
3.) Az egyes államok integritása, szuverenitása maximálisan le vannak szarva, amennyiben a költség-haszon elv alapján mégiscsak megéri beavatkozni.
4.) Ezután akár az ENSZ-ben, akár az EU-tanácsban valaki emberi jogokról, önrendelkezésről mer beszélni, az nyilvánvalóan bűnöző.

5.) ...és még lehetne folytatni a pontokat piszkos 12-ig, de nem érdemes. Én ellapoztam.
Mert amennyiben a Spanyol Királyságban rendben van 2006-os alkotmányos sztoritól a 2010-esen át a 2017. realizációig az alkotmányosság úgy, ahogy éppen van, akkor itthon is és szerte a világon máshol is rendben kell hogy legyen.
És, és mert Katalónia és Kurdisztán nem csak nekem van túl messze, hanem sokaknak, akiknek meg túlontúl is közel, azoknak meg úgy kényelmesebb, azaz az a legkzenfekvőbb válasz a '-Hogyan lehetne?' helyett, hogy: 'Nem, mert csak. Ez pedig itthonról nagyon is ismerős. Momentán. Akkor legyen, -Csak.

Orica Középföldi 2017.11.04. 10:45:43

@jaegtoer:

Bevallom, nem tudok hozzászólni. Annyira kevés stabil ismeretem van, hogy nem mernék rá véleményt alkotni.

jaegtoer 2017.11.04. 13:38:02

@Orica Középföldi:

Nem csodálom.
A 2010 óta folyamatosan és egyre erősödő csökönyös Nem-ek és a válaszul még csökönyösebb De Igen-ek már olyan mértékben eszkalálták az indulatokat, hogy csakis én lehetek a helikopter:) meg az a 'Róka':), meg a nyúl, meg a medve, meg az oroszlán, a kakas, a sas, szóval az állatkert:)

Orica Középföldi 2017.11.06. 09:34:34

Bánki György mélyértelműje:))

Lady Chat törli szeretőit

jaegtoer 2017.11.06. 09:51:18

@Orica Középföldi:

Sajnos aktuálisabb, mint valaha.

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.06. 12:47:15

@jaegtoer:
Révész Sándortól idézek, kicsit hosszasan:

Trianon után a magyar államnemzeti felfogás „kapacitása” drámaian megváltozott. Az államnemzeti felfogás korábban kitágította, mintegy a duplájára bővítette (volna) a magyar nemzetet, Trianon után viszont hozzácsonkította volna a nemzetet a megcsonkított országhoz. Az új helyzetnek új államnemzeti felfogás felelt meg. A régi államnemzeti felfogás szerint: akik egy országban élnek, azok egy nemzetet alkotnak. Az új államnemzeti felfogás szerint: akik egy nemzetet alkotnak, azoknak egy országban kell élniük. Ezen a felfogáson alapult az irredentizmus. Az elcsatolt területek visszaszerzésére irányuló törekvéseket a magyar identitású népesség nagyon kevés kivétellel „magától értetődően” támogatta, éppen úgy, mint a történelmi Magyarországon az egységes magyar politikai nemzet kialakítását.

A második világháború után a helyzet ismét megváltozott. Az irredenta törekvések lekerültek a napirendről, ezek irrealitását a túlnyomó többség „magától értetődően” tudomásul vette. Az államnemzeti felfogás azonban nem változott meg. Már csak azért sem, mert Trianon után a Magyarországon maradt nemzetiségi csoportok többsége gyorsan asszimilálódott, a szlovákok jelentős része és a németek még jelentősebb része kikerült az országból, a nemzetiségiek túlnyomó része magát magyarnak is vallotta és nyelvhasználatában, külső jegyeiben a magyaroktól lényegében megkülönböztethetetlenné vált. Az volt az általános, mindennapi tapasztalat, hogy Magyarországot egyszerűen a magyarok lakják. Ez „értetődött magától”. A szomszédos országokban élő magyarokat hosszú időre kizárták a nyilvánosságból, a személyes érintkezés lehetőségei szintén hosszú időre leszűkültek, a Nyugaton élő magyarokkal még inkább ez volt a helyzet, s ők ráadásul hazaárulóknak, ellenségnek is minősültek.

A nyolcvanas években az államnemzeti felfogás föllazult. Bizonytalan, határozatlan körvonalú, kevéssé reflektált nemzetfelfogás váltotta fel. Az államnemzeti, a kulturális és az etnikai nemzetfelfogás valamiképpen egybemosódott.

Az Orbán-rezsim is heterogén és reflektálatlan nemzetfogalmat használ. Az államnemzeti felfogás nagyon is eleven. Aki Magyarországon él, az automatikusan a magyar nemzet része. A magyar állam a magyar nemzeté. Ezt fejezi ki, hogy Magyarország „alaptörvénye” a magyar nemzet nevében a magyar nemzetről szól. A nemzetállamiság hangsúlyozása egyben az államnemzetiség hangsúlyozása. Ugyanakkor a magyar nemzet része immár egyértelműen mindenki, aki bárhol a világon magyarnak tekinti magát. Ez a heterogén nemzetfogalom maximalizálja a nemzet méretét.

Amíg létezett a Magyar Köztársaság Alkotmánya, addig egyetértés övezte a 6.§-ának 3. bekezdését, miszerint „A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határain kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatuk ápolását”. Ez folyamatos és nehéz föladatot jelent, miután a legnagyobb magyar kisebbségek hazájában, Szlovákiában és Romániában az alkotmány és a többségi közvélemény azt az államnemzeti felfogást követi, amelyet Magyarország is követett a dualizmus korában, és amelyet az 1868-as törvény fent idézett kezdőmondata tükröz. Szlovákia és Románia is ugyanúgy egységes szlovák, illetve román nemzetállamként határozza meg magát, mint a kiegyezés utáni Magyarország, és ez veszélyezteti a magyar kisebbségek jogait, asszimilációs nyomás alatt tartja az ottani magyar közösségeket. A román és szlovák kisebbséggel is ez volt a helyzet egykoron.

guma 2017.11.06. 13:52:03

a Felházban „bibliai csodák” valósulnak meg orbán gáspár közreműködésével...
24.hu

Beer Miklós szerint pedig:

Püspök a birkaönzésről, papagájkeresztényekről

A nyakunkba akasztott keresztnél fontosabb a becsület, az, hogy az életünk, a beszédünk legyen az Úristennek tetsző.

24.hu/kultura/2017/11/06/puspok-a-birkaonzesrol-papagajkeresztenyekrol/

jaegtoer 2017.11.06. 16:27:20

@dr. jenőke (jenőke):

Általánosságban, vagy egyetemes történelmi, politikai, kulturális kontxtusba helyezve érdekes feladvány a gondolkodás a nemzetről, az ahhoz kapcsolódó vagy nem kapcsolódó államról s a két fogalom sajátos összeolvadásáról is amennyiben államnemzet az eredmény.
Én sajnos a nemzetet inkább a kultúrával kapcsolom össze, legfeljebb szociológiával, de abból is az ideáltipikus megközelítésben.
A többi nemzet-szókapcsolat már inkább üzletágat jelent számomra, abból is a divizionális-mátrix struktúrát, azt viszont olyan üstben főzik, amelyben ehetetlenné válik a főzet, mert azokat főzik benne, akiknek azt meg is kellene enni. Azaz, önmagukat kell felzabálni.
Ez úgy tűnik sikeres biznisz, ha az alapanyag árát nem vesszük figyelembe.

Az államnemzet hullámzó fogalmi értelmezésének elfogadottsága részben utal arra, hogy hullákkal tűzdelt jövedelemforrással van dolgunk, valamint utal a változó árfolyamra..
Óvakodj az idegen devizától mondta az egyszeri xenofőtt a kavarókanál után kapva.

jaegtoer 2017.11.06. 16:32:13

@jaegtoer:

bocsánat. nem diviziionális mátrix struktúrát, henem devizionális- már stex struktúrát akartam írni, de az a rohadt szakmai bevésődés, valamint gránit és perisztaltika.

Orica Középföldi 2017.11.07. 09:58:16

Évforduló:))

nepszava.hu/cikk/1144493-bucsucedula

*****

Ha még be lehetett vinni egy ko-t a maszopnak belülről, akkor Velez - tökéletesen időzített - levele tegnap bevitte. Mesterházy volt pártigazgatója rendesen megkavarta a híg szart. Hírlik, hogy MA máig nem nyelte le a bukást, amit csak puccsnak tekint, mert ő vétlen és tökéletes.
Nem elemezném, hogy a párt szempontjából mennyire nincs különbség MA és MGy között.
Úgy tűnik, egyedül is sikerül letornázniuk magukat a küszöb alá. Hajrá!

jaegtoer 2017.11.07. 19:20:44

@Orica Középföldi:

Hüüüűűű! Tényleg hétvégi hallgatást igényel.

Azt viszont megjegyzem, ahogy más lehet étvágytalan, úgy én honvágytalannak érzem magam. Ugyanis ennyi halmazatinak tűnő jóval egyszerűen nem lehet károsodás nélkül megküzdeni, ráadásul még korosodok, mondhatni kórosodok is, amennyiben a türelmi küszöböm erősen megkopott.

ez itt apró betűs rész:
Most, hogy ezt írom, jutott az eszembe, könnyen lehet, azért fordultam Katalónia, Baszkföld, Kurdisztán, [...] és Pirézia felé, mert az ottani ellentmondások feloldhatatlansága megkönnyíti az itteni helyzet megoldhatatlanságának* elviselését, szemlélve, hogy bizonyos esetekben vágtat, más esetekben vánszorog az idő, s túl gyors a változás, amiben nem kellene, s abban jár ólomlábakon, melyben már a tegnap is késő. Így aztán aggódva figyelem, mi gyógyít és mi gyogyósít. Szó, ami szó, elég rosszul állok.

* megoldható, persze, hogy, csak és valamint, na, de mindazonáltal... ugye.

Holnaptól minden másképpen lesz.

Orica Középföldi 2017.11.08. 08:00:44

Konok:)))))))

Szóval, hogy összefoglaljam a mai diskurzusokat:
- Nem, nem Lenin csinálta a forradalmat. A forradalom csinálta (elég baj) Lenint;
- Nem, Marx sem csinálta a forradalmat (és a kísértete sem);
- És Engels se nem;
- Nem, nem a német vezérkar irányította Lenint, és még kevésbé a forradalmat (vö. első pont);
- Nem, 1917-ben még nem kezdődött el a sztálinizmus - a húszas évek elején Moszkva és Berlin volt a világ két kulturális fővárosa;
- Igen, a forradalmat leverték; sok szempontból 1918-ban, sok szempontból 1921-ben, végső soron pedig 1926-29 között;
- Igen, az ellenforradalmat a bolsevik párt vívta meg;
- Nem, amit szocializmusnak neveztek, az nem volt szocializmus, hanem államkapitalizmus volt;
- Bizony, akkor még októberben volt november.

Orica Középföldi 2017.11.09. 06:37:16

Jó reggelt!

Régi beszélgetéseket hallgatok a színházi világ lassú haldoklásáról. Fellázadt igénytelenség kiszolgálása - ilyen mondatok hangzanak el egy jópár évvel ezelőtti beszélgetésben.
Azon gondolkodom, mit jelent a kultúra területén az igénytelenség lázadása.

jaegtoer 2017.11.09. 08:25:11

@Orica Középföldi:

Szerintem. És mégegyszer mondom, -szerintem- pont az, és olyan, mint amit a jelenlegi kurzus megvalósít a politikában.

jaegtoer 2017.11.09. 08:42:19

index.hu/gazdasag/allas/2017/11/08/bemondta_az_allamtitkar_keresletvezerelt_szakkepzes_kell/

Már a 3 éves képzés időtartamát is sokallják.
Persze valójában arról van szó -miképpen a milliomosfeleségek egyikének a száján is kiszaladt: szplgák kellenek ide.
Nem kertész, nem komornyik, nem jól képzett hegesztő, vasbetonszerelő, esztergályos, szakács, gyógyszertári szakasszisztens, tanár, szakápoló, hanem olyan szolga, aki függőségi viszony kereteiben bármit megcsinál a gazda parancsára, különben az utcára kerül, és még a szabad költözés jogával sem tud élni, mert alulképzett munkavállalónak a Lajtán túli világban is csekélyek az esélyei a boldogulásra, hacsaknem a megboldogulásra, de az itthon is megy, hiszen a várható átlagos élettartam 6-12 évvel elmarad az agyonbrüsszelezett boldogabb európai államokban jelzettnél.

jaegtoer 2017.11.09. 08:46:59

azt írtam, hogy szpolgák. Nos ez szolga akart lenni. Az Úr akarata azonban hatalmas, és ellenállhatatlan. Nyugodtan lehet szopolgákra asszociálni, bármit jelentsen is. Egyidejüleg az Olgáktól hatalmas bocsánatot kérek s biztosíthatom, hogy az Olga nevű emberekhez semmi köze a szószotyolázásnak. Istenuccse!

Orica Középföldi 2017.11.09. 09:29:10

@jaegtoer:

Némi etimológiai vitát tudnék indikálni, de hogy a mai kurzus nem lázad, hanem nagyon bunkó gyarmatosít, az hétszentség.

jaegtoer 2017.11.10. 03:29:41

Jó reggelt kívánok:)!

@Orica Középföldi:

Nagy könnyebbség ez nekem, lévén csapataim harcban állnak, amiben van minden: a már előbbi szószerkezetben említett lázadás, a találó jelzővel ellátott gyarmatosítás, miközben nem tudni, hogy a hétszentség éppen merre jár. Mindemellett elismerem, hogy etimolyológiában nem vagyok jó, jelen helyzetben csapások esnek, és mennykövek hullanak, egy a biztos, amíg lélegzünk, addig küzdünk, mint az mondta volt Gyuri bácsi. és milyen igaza volt!

Orica Középföldi 2017.11.10. 08:05:18

Bocs, valami nagyon mellé ment, és nem tudom berakni Spirót:(

hacsaturján 2017.11.10. 10:27:42

@Orica Középföldi:
spiró nem éppen berakható. tán ez ment mellé.

Orica Középföldi 2017.11.10. 11:08:19

Bánki:

"Én egész népemet fogom", jelentette ki a miniszterelnök (magyar MTI)

Bármennyire szeretném hinni, hogy engem nem, bizony de. Az emocionális hatások be- és leszivárgásai alig védhetőek.

Orica Középföldi 2017.11.10. 11:10:34

@hacsaturján:

Lehet:)) Pedig megint nagyon jókat mondott.

jaegtoer 2017.11.11. 15:10:32

@Orica Középföldi:

"_"Én egész népemet fogom", jelentette ki a mini(....)"_"

Mutációmban ezért törekedek arra mostanság lépten-nyomon, hogy minden túlzás nélkül állapíthassák meg rólam, ez egy angol, na!

jaegtoer 2017.11.11. 15:11:47

@Orica Középföldi:

Békesit láttam, hallottam, jó volt, de mit mondott Bánki?

jaegtoer 2017.11.11. 15:14:25

@jaegtoer:

Bánki? Spiró.
Azt hiszem már nem is nyugdíjérett, hanem otthon-érett vagyok.
Bellának mondom, pelus még nem kell.

Orica Középföldi 2017.11.11. 15:40:29

@jaegtoer:

Bánki gyártja az MTI-s híreit, zseniálisan megragadva a kétértelműséget:))

"Én egész népemet fogom", jelentette ki a miniszterelnök (magyar MTI)

Orica Középföldi 2017.11.14. 05:26:47

Ez pedig egy tökéletes rész-elemzés:))

Miután Orbánt egyhangúlag, ellenszavazat nélkül megválasztották, azonmód nekünk is lett egy dákoromán kontinuitáselméletünk. Úgy hívják, hogy pártus–szkíta–hun–keresztény-magyar kontinuitáselmélet. Merthogy tegnap ezt mondta Orbán Viktor, a síkságok géniusza: „Mi az a politikai közösség vagyunk, amely tudatában van annak, hogy a magyar nemzet a keleti jellem és a nyugati kultúra találkozásából jött létre… A szabadság sztyeppei szeretete a béke és az igazság keresztény hitével találkozott, s ebből emberszeretet nőtt ki, és az emberi szabadság tisztelete, amely a magyar politikai gondolkodásunknak máig középpontjában áll.”
Ez a kontinuitáselmélet masszívnak tűnik, az egyetlen baj vele mindössze az, hogy annak kiötlője már megint a kereszténységről és annak történetéről nem tud semmit. A kereszténység ugyanis kimondott undorral és megvetéssel szólt a keresztény életformától élesen eltérő, Hérodotosz óta „szkítának” nevezett sztyeppei barbár, nomád életmódról. A hunok és avarok „szkíta” nemzeteinek megjelenését, mint az utolsó ítélet előjelét a világvége közeledtével azonosították, s Góg és Magóg hordáinak tekintették őket, akik az Örökkévaló büntetésének eszközei voltak, miként ez a Jelenések könyvében is olvasható. A kereszténység nem a „sztyeppei életmód” (a nomadizálás, az állandó lakhely vagy szállás nélküliség) folytatása volt, hanem annak tökéletes ellentéte. „Amikor eltelik az ezer esztendő, a sátán kiszabadult a börtönből, és útra kel, hogy a föld négy sarkán félrevezesse a népeket, Gógot és Magógot, és harcra toborozza őket. Számuk annyi, mint a tenger fövenye. Felvonultak szerte az egész földön, bekerítették a szentek táborát és a szeretett várost. De Isten tüzet bocsátott le az égből, és elhamvasztotta őket.” (Jelenések 20,7-9).
Íme tehát a pártus–szkíta – hun – keresztény-magyar kontinuitáselmélet, amely viszont – mint tudjuk – szemben áll a zsidó gyökerű keresztény hagyománnyal. Azzal a hagyománnyal, ahol viszont nincs „keleti jellem és nyugati kultúra”, ugyanis „nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.” (Galatáknak, 3,28-29).
(Orbán Viktor alapvetéséhez kötelező olvasmány: Badiny Jós Ferenc összes műve – BAJÓFÖM)

(Gábor György)

Orica Középföldi 2017.11.14. 07:59:43

"contradictio in terminis" - Jótündér szórakoztatóan gonosz:))

Természetesen meg kellett néznem mit jelent, így ráakadtam egy 2011-es Gábor Györgyre. Anno elkerült az írás, de most nagyon élveztem.

epa.oszk.hu/01300/01326/00126/MV_EPA01326_2011_04_01.htm

Orica Középföldi 2017.11.16. 06:12:17

"sokszor a műegyetemisták sem értik, hogy mondjuk a történettudomány a látszat ellenére nem olyan, hogy ott bármit és annak az ellenkezőjét is lehetne mondani " :))))))))

Érdekes lehetett:

index.hu/tudomany/2017/11/15/a_modern_tudomany_alapmitoszat_romboltak_le_az_akademian/

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.16. 09:33:43

A hagyomány az hagyomány.
Napjainkban a legelfogadottabb elmélet szerint a Homo sapiens megközelítőleg 200 000 éve alakult ki Afrikában. A rendelkezésre álló régészeti adatok alapján azok, akikben nem mutatható ki a tiszta afrikai eredet, egy adott Homo sapiens populációtól származnak. Ez a csoport 120 000 éve hagyta el Afrikát.
24.hu/tudomany/2017/11/16/atirhatja-az-emberiseg-tortenetet-egy-osi-kinai-koponya/

jaegtoer 2017.11.16. 12:53:44

én mint hobo hapiens érdeklődve szemlélem a lázas erőlködéseket mind a tudomány állásáról avagy haladásáról, mind az ember őskialakulásáról (?/!!?) folytatott diskurzusokat.

(néha azon is eltűnődök, micsoda önhitt képzelgés azzal hivalkodni, hogy Ádám és Éva ember volt. Korántsem biztos, kéremszépen... korántsem... bizony, bizony... már ha csak magamat szemlélem is tüstént látszik, hogy csak a tükörképem emberi, de amúgy.... )

jaegtoer 2017.11.16. 13:02:15

@Orica Középföldi:

"_" Úgy hívják, hogy pártus–szkíta–hun–keresztény-magyar kontinuitáselmélet."_"

kontuinitásban én is jó vagyok.

Napnál is világosabban látszik, zsidók ezek, mind, vagy cigányok, vagy pirézek, de hogy migráncsok, az hétszentség! Csak az az afrikai szál ne volna! Meg az Isten.
Ha meggondolom, én is egy pártos henceg vagyok. ennyit tesz két betű, meg egy-két-tízmillió év.

jaegtoer 2017.11.16. 18:28:42

Vincent/Jótündér új posztja és a civilitika.

Kész vagyok:)

Orica Középföldi 2017.11.17. 18:12:15

@jaegtoer:

Ez valami olyan abszurd, hogy nincsenek rá szavaim.

Orica Középföldi 2017.11.18. 04:47:27

Elolvastam a Heller-interjút a Mandineren. Nagyon kedvelem, de nem értek vele egyet.Nem kéne napi ügyekben megszólalnia.

Biztos, hogy nem fogom megnézni a Vona-Rangos diskurzust. Nekem nem tud olyat mondani ez a zavaros tekintetű bébimessiás, amitől megváltozna a véleményem.

Némi tájékozódás után úgy látom, rendesen kiverte a biztosítékot sok helyen.

Konok Péter:
Szóval, megpróbálom.
Vona Gábor a Spinozában arról beszélt, hogy "Toroczkai Lászlóra ... sikeres polgármesterként szükség van a pártban... mert fontos tapasztalatai vannak a migrációs válság kezelésében."
Oké. Ez így túl durva.
Nekifutok még egyszer, kifejtve.
A szélsőjobboldali, antiszemita, idegengyűlölő párt vezére arról beszél a mai magyarországi zsidó kulturális élet egyik meghatározó színhelyén, hogy egy náci, aki felfegyverzett verőlegényei élén a háborúk és a népirtások elől menekülő emberekre vadászik, fontos tapasztalatokkal rendelkezik ezeknek a nőknek, férfiaknak és gyerekeknek a "kezelésében", ezért az illető nácira, illetve fontos tapasztalataira szükség van abban a pártban, amit mostanság sokan hajlamosak valamiféle alternatívának látni.
Ő beszélt, erről beszélt, ott beszélt.
Így már érthető?
Mert nekem rohadtul nem.

Orica Középföldi 2017.11.18. 04:52:26

Más:)

Most, hogy Orbán Viktor a despotikus családmodell és a római jog jegyében felvázolta ideális családmodelljének alapjait („a családok összetartanak, és élükön erős, határozott családfők állnak”), vagyis a patria potestas (az apai hatalom) tradicionális formáját hirdette meg a „mi magyarok” közössége számára, nem árt egy-két dolgot tisztázni. Helyes, ha a magyar családok tudomásul veszik, hogy a család a pater familias hatalma alatt álló személyek közössége, ahol mindenekelőtt a férj hatalma (manus) dominál a hatalom alatt álló feleség fölött (uxor in manu). Továbbá a pater familiast, vagyis valamennyi magyar apát mostantól megilletik az alábbi jogosultságok: ius vitae ac necis (a családtagok élete és halála feletti rendelkezési jog); ius exponendi (a gyermek kitételének joga); ius vendendi (a gyermekeladás joga) és a ius noxae dedendi (annak tulajdonba adásának joga, akinek a gyermek kárt okoz).
Vagyis holnaptól a fenti jogok fonják körbe a keresztényi szereteten és értékrenden (vesd össze Semjén Zsolt) nyugvó magyar családokat.
Viszont ezúton szeretném felhívni Orbán Viktor szíves figyelmét két dologra: Az első, miszerint Aelius Marcianus 3. századi jogtudós már arról beszélt, hogy az apai hatalomnak nem az atrocitasban (erőszakoskodás), hanem a pietasban (kegyesség) kell megnyilvánulnia. Ez mindenesetre újragondolandóvá teszi a vak komondoros esettanulmányokat. A második, hogy a pater familias hatalmának alávetett család az állammal szemben gyakorlatilag teljes autonómiát élvez, minthogy a közjog (ius publicum) hatálya a magántelkek határán, a magánházak küszöbén véget ér, s innentől kezdve a magánjog (ius privatum) szabályai érvényesülnek.
Vagyis Orbán azt tesz a családjával, amit csak akar, illetve amit a családja elfogad. De a római jogra hivatkozva jelzem, hogy más családok életébe, szokásaiba, hagyományaiba, értékrendjébe és életvitelébe, tisztelt miniszterelnök úr és kedves miniszterelnök-helyettes úr, nincs belepofázás!

(Gábor György)

guma 2017.11.18. 07:08:21

@Orica Középföldi: :)))

kösz!
nagyon jól bányászkodsz...

jaegtoer 2017.11.18. 14:58:50

@Orica Középföldi:

Nem is tudom.
Most, hirtelen biorezonancia mérésre, léleksimogató életkedv masszázsra vágyom. EU-s támogatással Oravecz Nóra és Gávavencsellő nélkül.
Hiába, no, erről álmodoznak az emberek. Legalábbis valamennyi a valamennyiből.
Királyság.
Királyság lesz itten. Nem itt. Itten. Mer' erre van igény.

[majd később, később, később még többet is, momentán káposztalevelekbe vagyok tekeredve, mind naturálisan, mind filozófiailag, mind szkifi perspektívában. (méghogy science fiction! az! rögvaló, Bözsi nénik, gyesznyók és végtelenített farsang a vízzáró agyagig. az van. meg szociális közösségi ház, mint sertéstelep uniós fusiban.+ oravecz. És már tízmillió kérdő- vagy felkiáltó jel sincs. Minthogy lassan nem csak az írástudók költöznek mennek el messze-messze a végtelenbe, hanem az őshonos menekülők hurcolják el a szavakat és a jeleket s utánuk nem marad más, mint egy még őshonosabb civilitika, meg a gémeskút, a puszta, aztán lehet kanyarítani egy jó kis szelet délíbábot reggelire-ebédre-vacsorára.]

Orica Középföldi 2017.11.19. 06:56:37

Jó reggelt!

Kis színesek a jobban teljesítésről és a minőségről.

Most olvasom, hogy az MTI tudósítója a DK salgótarjáni rendezvényéről tudósítva összekeverte az Örömódát az Internacionáléval. Nincs semmi baj, legközelebb a Fidesz-kongresszusról tudósítva majd a Listen To Your Heartot fogja összekeverni a Horst Wessel Lieddel.
(Gábor György)

Egy komment onnan, a tekerőlantos Mandel Róberttől:
erről az jut eszembe, hogy az M5 nevű televíziócsatorna kulturális híradója a múltkor a Harmonia Caelestis című 1701-ben komponált legendás barokk zeneművet Eszterházy Péter "műveként" emlegette csökönyösen, a zenei híradás elejétől a végéig. Nem volt egyetlen személy aki észrevette volna azt, hogy végig zenéről volt szó, szólt a zene az interjúban érintett zenei kamaraegyüttes előadásában.... Nem akadt ember aki legalább utólag kijavította volna a buta híradást. (Esterházy Pál volt a 18. századi zeneszerző). Volt hogy a jólfésült műsorvezető a neves rendező nevét így ejtette: "Jirí Menzel" z-vel, majd pár perccel később Janus Pannoniust ejtette kétszer is "s"-el. Tán nem is lenne mindez akkora baj, ha ez nem az állami televízió hatalmi kulturális adásának híradója lett volna.... gyalázat ami folyik, és így már különösen nem bánom, hogy a rólam tervezett portréműsort alantas módon lemondták. Szerintem jól tették, én csak ártanék ennek a televíziócsatornának.

****

Olvasom, hogy Rubint Réka előadása megtöltötte az előadót azon a Corvinuson, ahova Szél Bernadettet nem engedték be.

Megjegyzés: engem speciel pont annyira érdekel Szél, mint Rubint, de kíváncsi lettem volna, hogy ő is megtölti-e. Olyan gonosz gondolatok, mint similis simili.... még futólag is elkerülnek.

(Még mindig nem tudom, hogy similis simili vagy simile, bár a laudátor szerzője megválaszolta nekem, de lusta vagyok visszakeresni, bocs:)))

Orica Középföldi 2017.11.20. 07:30:51

@guma:

Megértem a döntést, de nyomasztó terhet rak az utódra.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.20. 18:49:00

@Orica Középföldi: asztrik is megkaphatja most már a nyugdíjprémiumot. csak ez állhat a döntése mögött.

Orica Középföldi 2017.11.20. 21:39:17

@parti_giano:

Nem vagyonközösségben élnek? Teljesen tájékozatlan vagyok ebben a témában.
Asztrik könyvtervet dédelget elég rég óta.

Orica Középföldi 2017.11.21. 07:25:13

Jó reggelt!

Megcsapott a bűzlő mocsár szaga. (Úgy kell nekem.)

Nem szoktam a mandinert olvasni, ritka kivételektől eltekintve, és a kommentjeit soha. Megtette nekem a szummázást a vincent két kommentelője.

incze 2017.11.20. 18:58:20

zsocát nem szabad lebecsülni, iskolateremtő személyiség, leghűbb követői a civilitika legpezsgőbb műhelyében (mandiner komment osztag) épp most teszik civilitikailag helyre kornait:

"kivénhedt bútordarab a szúrágta, dohos lerakatból", "okoskodó pubi", "régi komcsi", "szavát nem hiszem el" , "süllyesztőben vagytok, és ott is maradtok életetek végéig, rohadékok", "Kornai elvtárs", "egy barom", "ez a köcsög", "ül a bácsi egy ládában 40 éve, és mindent lát ... aztán kieresztik, hunyorog a fényben, és nem érti, miért nem olyan a világ, ahogy ő látta", "csőlátó vén komcsi", "ide-oda röpködő okostojás"... sít.

ha valakinek támadna még kedve, egy további, mélyebb exkurzusra a civilitikában: mandiner.hu/cikk/20171118_kornai_janos_egy_pillanatig_sem_ereztem_hogy_gyorsan_utolerhetnenk_a_nyugatot

velőtanya 2017.11.20. 23:38:16

@incze: Tegnap megnéztem a Várszegiről szóló mandiner-cikk alatt a kommenteket (aztán még egy korábbi, róla szóló cikknél is), az talán még rémisztőbb képet ad. A fő vonal szerint Várszegi zsidó buzi libsi komcsi pedofil, remélik hogy mihamarabb meg is döglik, és lehetőleg kövesse őt minél előbb a váci püspök is. Ezen kívül többször is előkerül, hogy ő mondta a búcsúztatót Esterházy temetésén, ami külön is bizonyítja a megátalkodott magyarellenes voltát. Semmilyen emberi érzés nem maradt mostanra a fidesztálibok lelkében. De legalább jó sokan vannak.

*

Bánki Györgynek is rossz kedve van:

A Fidesz által beindított differenciálatlan migráns-detektor menekültek híján egyetlen egy embertípust képes felismerni: azt, aki nem magyarul beszél. Minden héten át kell élnem, hogy valaki gyűlölködve odafröcsög valamit az anyanyelvükön beszélgető külföldieknek. Ma egy jól öltözött srác vetette oda turistáknak, hogy "Ungarn, bazmeg, francia buzik!" (nem franciák voltak, mindegy, kik voltak), pár hete egy kutyás asszony mondta az olasz párnak, hogy "Rohadjatok meg!". Iszonyatosan dühös vagyok. Soha az eddigi életem során nem tapasztaltam ezt. És nem is szeretném a továbbiakban sem.

*

Ez se vidám, de jó:

Manapság összeesküvés-elméletek váltják fel az ideológiákat a politikai identitások kialakításában. A csoportválasztás alapja az lehet, ki melyik összeesküvés-elméletben hisz. A mai komplex világ bonyolult folyamatainak megértése egyre nehezebb, és az emberek bizalmával túl sokan éltek vissza: már nem hisznek az ideológiákban.

168ora.hu/itthon/orban-az-eu-legnagyobb-hatasu-politikusainak-egyike-de-csillaga-lealdozoban-van-12730

Orica Középföldi 2017.11.21. 07:32:47

Legyen egy vidámabb is:))

Olvasom, hogy Beyoncé egy év alatt a negyedét kereste annak, mint amennyi Mészáros Lőrincnek összejött.
Oké, de egyrészt Beyoncé szólista, Mészáros Lőrinc viszont duettben dolgozik. Másrészt hol van Beyoncénak olyan jó feneke, mint Mészáros Lőrincnek?

(Gábor György)

guma 2017.11.21. 09:28:18

@Orica Középföldi:

jajjj!

(valamelyik napra én is beraktam Kornait :))

jaegtoer 2017.11.21. 11:44:07

@Orica Középföldi:

rosszul van megközelítve a kereset összefüggés.
B. negyedannyi ruhában lép fel, mint M.L. ezért értelemszerűen negyedannyi fizettség is jár neki.
(magánvéleményem az, hogy majd akkor jönnek a cudar idők, ha B. dalai helyett M.L-ét kell hallgatni. És ez az idő nincs messze. Egyelőre a 'barátja' uralja a verbális médiateret, úgyhogy B még örülhet, de Fásy Ádám és a média mészárosának hazájában történnek majd és még érdekes dolgok.´)

jaegtoer 2017.11.21. 12:04:20

@Orica Középföldi:

ezt a jellegzetes illatfelhőt régóta érzem, legutóbb tegnap és ma a tömegközlekedésben szerzett látvány és élmény elemek gondolkoztattak el azon a dilemmán, hogy mennyire célszerű szabadságot és demokráciát adni a magyaroknak, erre pénzt áldozni, amikor már középtávon is kiderül, hogy meddő igyekezet, és ablakon kidobott pénz.
Mindazonáltal szerintem minden a legjobb úton halad, -az mondjuk szívás, hogy te, meg ti, meg mi ideszülettünk, de őnekik a rusz, a horezmi és dzsingiszida deal pont jó lesz. Nekünk, akik nem mélymagyarok vagyunk, hanem magasan felettük éljük és értjük, vagy legalábbis tiszteletben tartjuk, hogy mi és ki és mikor és mitől és miért magyar, és magyar a magyar-, szelíd vígasz ugyan, de roppant kéjes érzés, hogy olyan magyarokat tartunk emlékezetben és számon, amiről őnekik sem halvány sem szembetűnő mélymagyar fogalmuk nem lehet, hiszen ha lenne, nem süllyedtek volna a mélymagyari létbe.

Orica Középföldi 2017.11.22. 12:37:07

Akik ismerték és szerették... :( 55 évesen, ma meghalt Dmitrij Hvorosztovszkij...

www.youtube.com/watch?v=3ZtaEInqOos

Nagyon klassz pali és énekes volt. RIP

Orica Középföldi 2017.11.22. 16:41:09

Imádkozni fogok Erdő Péterért,, nehogy a pokolra kerüljön. Elég az előszoba, de az jó hosszan.

huppa.hu/isten-tudja-nemzetkozi-sajtoszemle/

Orica Középföldi 2017.11.23. 08:23:06

Legyen jó a nap:))

Szabó T. Anna

Tudjátok, velem ki kompatibilis?
Pont, aki flúgos és pont, aki dilis!

Akinek nincs egy kis izgalmas agyláza,
az nálam biztosan nem rúghat labdába.
Jön a sok prominens eminens pléhpofa,
üsse kő, ha jut is, marad is létjoga,

de nekem jó lenni flúgosnak, hangyásnak.
Ha szeretsz, a fölényt kinevesd, hagyd másnak!

Azt mondom, mindennap kell egy kis kattantság,
hidd el, a nevetés létszükség mostanság.

Ma kevély a kedély, furtonfurt diktálnak,
terelik, megy a nép, ezerrel, mint állat,

terelődsz, furakodsz, marakodsz, fenekedsz,
fenyegetsz, tülekedsz, veszekedsz, epekedsz...

De komoly, de sötét, igaz-e, az egész?
Mi vagy ők, csak a rész, ugye kész? Beleférsz?

Ki van kint? Aki csak fütyörész? Kit a gond
sohasem nehezít? Na ki az? A bolond.

(Dilidal. A Shakespeare-kutató Pikli Natáliának ajánlottam, amikor írtam.)

guma 2017.11.23. 08:30:56

@Orica Középföldi:

eldobom magam! :DDDDDDDD

csináltam a baritonról egy posztot.
köszönöm neked, Knoszinak és Rodeónak, hogy "közel" hoztátok egy picit ezt a világot! :)))

Orica Középföldi 2017.11.23. 09:36:09

@guma:

Átfutottam, szó mi szó, jól összeszedted:))))

Tegnap megnéztem a győzelem napi koncertjét. Több szempontból árulkodóan fantasztikus.

www.youtube.com/watch?v=T8wbh4ywirg

jaegtoer 2017.11.23. 09:57:25

@Orica Középföldi:

Hiábavalóságokkal nem foglalkoznék.
Esendő ember mércéjével mérve Erdő nyilván nem pokolravaló.
Kiemelt egyházi személyként nem ugyanaz a mérce és a mérték.
Ezért az lehet a megoldás, hogy törzse, keze, lába Mennybe, a nyaka,feje a pokolba menjen.

jaegtoer 2017.11.23. 10:12:36

@Orica Középföldi:

Sejtettem én, hogy Horváth Ilona - F. Nagy Angéla - Szabó T. Anna között történelmi összefüggés van.

Orica Középföldi 2017.11.23. 12:16:30

@jaegtoer:

"Esendő ember mércéjével mérve Erdő nyilván nem pokolravaló."

Vitatkozom,mint esendő ember. Mondhatnám azt is, J'Accuse...!

Szóban már kifejtettem ebbéli véleményem. Mérhetetlen felelőssége van/lenne, ha ellátná hivatalát, megfelelne a rangjának.

jaegtoer 2017.11.23. 14:06:22

@Orica Középföldi:

:)) Én nem az én vagy a te esendő emberi voltodra gondoltam, hanem az övére.
Mint Erdő Péter lehetne esendő. Mint a magyarországi katolikus egyház első embere nem.
[ezért fundáltam ki, hogy a nyak a fejjel pokolba, a többi mehet a Mennybe.:)]

jaegtoer 2017.11.23. 14:18:41

@Orica Középföldi:

Még valami.
Lássuk be: mind a Tízparancsolat, mind a Mennyország meg van hekkelve. Rég óta.
És akkor itt van ez az Erdő Péter aki -ha úgy vesszük- hekk-et eszik.

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.24. 02:27:00

GÁBOR ANDOR: "Über allen gipfeln…"
GÁBOR ANDOR: 1920 tavaszán, mikor az történt Magyarországon, ami történt, a legjobb magyar költõk költõi versenybe kezdtek, hogy Goethe csodálatos költeményét magyarra fordítsák. Egyik fordítás rosszabb volt, mint a másik. Nemcsak a vállalkozás volt szégyenletes, hanem az eredménye is. Akkor írtam ezt a verset, melynek hangja sokkal kíméletesebb, mint amilyet a Goethébe menekülõk megérdemelnének.

Mióta ember él és hangja hallik,
Azóta volt-e ilyen szörnyü hang?
Mint az, mi most agy-kérgen átnyilallik,
Riasztóbban, mint tébolyult harang?
Sirály sikít, süvölt a Leviátán,
Az ég bõg búgó hullámtornyokon,
Fuldokló hördül és röhög a sátán,
S tinektek most csend ül az ormokon!
[...]
Hiába estek dús révületekbe,
Magyar hallók, ti már megszüntetek!
Kinek a csend kell, az a fületekbe
Galád kezekkel ólmot öntetett,
Ti nem daloltok, nem! ti csak pihegtek,
Madárfiókák vércsekarmokon,
Ó jaj, nem is sokára már, tinektek
Örökre csend ül minden ormokon!
.
.

Orica Középföldi 2017.11.24. 17:03:39

Mi változott?

Francesco Massaro, velencei titkár beszámolója magyarországi utazásáról (1523): "A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére mindennap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köz meglopását. Ebben nagyon serények."

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.24. 17:23:50

@dr. jenőke (jenőke):
.
1919 augusztusában 100 magyar korona még 11,6 svájci frankot ért, 1920 júniusában már csak 3,1-et, az év végén pedig már csak 1,4-e
1920. évben
február 20. – A román hadsereg megkezdi a Tiszántúl kiürítését, mely március 30-án fejeződik be.
március 1. - A Nemzetgyűlés Horthy Miklóst Magyarország kormányzójává választja.
június 4. – Aláírják a versailles-i Trianon-palotában a Magyarország területének kétharmadát elcsatoló trianoni békediktátumot.
szeptember 26. – A nemzetgyűlés elfogadja az 1920. évi XXV. törvénycikket, ismertebb nevén a numerus clausus-t, mely az egyetemi hallgatók nemzetiségi számarányát szabályozza.
november 4. – Németországban megalakul az NSDAP paramilitáris harci szervezete, a rohamosztag (Sturmabteilung – SA)
.

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.24. 20:01:41

PONTOSAN 800 ÉVE TÖRTÉNT!
A II. András vezette a keresztes hadjáratot. II. András apja pápának tett ígéretét teljesítette a hadjárat vezetésével. III. Béla ugyanis megígérte a pápának, hogy részt vesz a keresztes háborúban, de halála miatt ennek nem tudott eleget tenni. Fiára hagyta ezen kötelesség teljesítését.
A magyar keresztesek 1217 nyarán indultak el, s Zágráb - Spalató érintésével velencei hajókon jutottak Cipruson keresztül Akkonba 1217 októberében.
Akkonban külön negyedük volt a különféle nációknak, a magyarok ideérkezésük után a német negyedben laktak, majd hamarosan támadásba lendültek a mohamedánok ellen. A magyarok Betszaidánál megverték az egyiptomi szultán seregét. Harcoltak a Jordán völgyében, a Tábor-hegyet sikertelenül ostromolták és a Kinneret-tó környékén is jelentősebb ütközetekben vettek részt. Az első támadást Betszaidánál II. András maga vezette, majd a parancsnokságot fiára, Dénesre bízva ereklyegyűjtő körútra indult, és hajón a Tripoliszi Grófságba látogatott. A mohamedánokat meglepte a hasonló felfogásban harcoló magyarok jelenléte.
A hadjárat során többször előfordult, hogy az összes keresztény hadak legnagyobb megrökönyödésére a magyar vezérek a csata megállítására adtak utasítást, mivel a velük szemben álló muzulmán csapatok /török-türk-kurd/ harcosaiban testvérnépeket láttak.
II. András végül különösebb hadi sikerek nélkül, nem törődve a jeruzsálemi patriarcha átkával 1218 januárjában Antiochián, Cilicián, Nicaeán és Konstantinápolyon keresztül indult hazafelé, ahova az esztendő végére érkezett meg.

Akkon városától északkeletre emelkedett Montfort keresztes vára. A vár közelében pedig egy Balaton nevű helyiséget jelöl a régi térkép! A falu mai neve Máiljá. A mai napig megőrizték olyan családneveiket, mint például: Albert, János, István, Mátyás, Fanni, Regina stb.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.24. 22:35:05

@jaegtoer: mennyországból menjország lett. de ha rogán jegybanelnök, akkor én simán katalány partizán.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.24. 22:39:28

@dr. jenőke (jenőke): mondják, a falu kádija valami viktor. de lehet, hogy kádja csak.

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.25. 07:22:38

@parti_giano:
---
Katalány? Helyesen: KATA alanyok: kisadózó vállalkozások tételes adója...

Orica Középföldi 2017.11.25. 10:46:32

@taga20:

Kérdésedre több válasz is adható:)

*szereted a tükröt, (okát ne firtassuk)
*baromi keveset tudsz a városról, pedig legalább Casanováról és a Csöcsök hídjáról illene tudnod

Ha nem lenne olyan egysíkú a zenei ízlésed, mint az enyém, akkor tudhatnád, hogy Vivaldi, Albinoni, Monteverdi is Velence híres szülötte, ott mutatták be az első operát, és ott halt meg Wagner.

A képzőművészek sokaságáról nem is beszélve. Marco Polot nem is említem.

Azt nem tudom, hogy milyen megfontolásból lett Szent Márk Velence védőszentje, semmi köze nem volt hozzá, azt se, hogy miért lett szimbóluma a szárnyas oroszlán Márknak és Velencének is, aminek igen homályos és lényegesen ősibb az eredettörténete, de a város zászlójában ma is szerepel.

*
Többiek, tudtok valamit?

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2017.11.25. 12:22:05

@Orica Középföldi: van valami, hogy afidesz kreatív ötletekkel, velencei tükrök ezreivel übereli a maszopot. de lehet, hogy elértettem.

Orica Középföldi 2017.11.26. 06:55:01

@parti_giano:

Ó, könyvek avatott, felkent, elhivatott őrzője! Tudom, szívednek kedves Manutius:))

Orica Középföldi 2017.11.26. 07:03:49

Nyelvi finomság.

Sok egyéb elfoglaltságom miatt nem követtem az elmúlt napok eseményeit, így csak most olvastam Semjén Zsoltnak a Hit Gyülekezeténél tett látogatásáról és korszakos előadásáról. Többen noszogattak, mégsincs kedvem ezzel az egy mondatra eső átlagosan négy tömény ostobasággal, hangzatos hülyeséggel és gondolati lepusztultsággal bíbelődni. Csak egy dolgot jeleznék: senkinek az ég adta világon, előadónak, vendéglátónak, hallgatóságnak, sajtónak nem tűnt fel az a mondatkezdés, amely így hangzott: “Az állam és az egyház szétválasztása helyes...” Mármost az a helyzet, hogy a separatio elválasztást, elkülönítést jelent, s ennek megfelelően volt jelen a terminus Deáktól és Eötvöstől kezdődően a magyar hagyományban is. Állam és egyház elválasztása nem azonos állam és egyház szétválasztásával. Aki ezt mondja, s aki erre nem kapja fel a fejét, az sem magyarul, sem “államelméletül” nem tud, még ha a Hit Gyülekezet Szent Pál Akadémiája Államelmélet című tantárgyának keretében tartotta is meg előadását a miniszterelnök-helyettes.
Ennyi a kurzusból, többre már nem vagyok kíváncsi, kérem az indexét! Előadónak és hallgatóságnak egyaránt.

(Gábor György)

***

Azért ne ítélkezzünk elhamarkodottan! Gondoljuk csak meg, milyen rettentő kellemetlenségei támadtak Mordechájnak és az egész népnek, hogy Mordecháj nem volt hajlandó meghajolni Hámán előtt. Hát kell ez nekünk? Bezzeg Orbán szépen meghajolt Aliyev előtt. A meghajlás (inclinatio) a keresztény hagyományban a tiszteletadás és az alázat jele. Három formája ismert: 1. a mély meghajlás (inclinatio profunda), amely derékszögben történik a Szent Kereszt előtt. 2. közepes meghajlás (inclinatio mediocris), amely 45 fokos, a szentmise közben történik. 3. fejhajtás, amely mindig valamilyen erkölcsi érték megbecsülését hivatott kifejezni.
Hogy Orbán Aliyevet Szent Keresztnek vélte, a vele való találkozást a szentmisével azonosnak, avagy Aliyevben az erkölcsi értéket igyekezett megbecsülni, azt nem tudom megmondani.

(Gábor György)

jaegtoer 2017.11.28. 14:13:38

@dr. jenőke (jenőke):

Hiába minden. Tisztán látszik, hogy Soros bábja.

jaegtoer 2017.11.28. 14:19:40

@Orica Középföldi:

Tudtam, hogy valami baj van velem.

75 foknál kisebb szögben csak a pici gyerekeimhez és cipő befűzéséhez illetve a fűző megkötéséhez hajoltam le. Sőt legörnyedtem valamint össze. Persze az unokák is játszanak.

Amúgy manapság karót nyeltem. Kicsit szákás, de majd elműlik.

jaegtoer 2017.11.29. 07:54:20

@parti_giano:

Jó reggelt!

Nem töltött káposztából van a kerítés.

Orica Középföldi 2017.11.29. 08:54:29

Ezt nem ismertem: A varjú is énekesmadár, csak rocker.

Ezen röhincsélve olvasgattam itt-ott.

* szórakoztató volt Haumann-Harpagon sztorija
* jó a Seres publi OV hajlongásairól, de a kommentek borzalmasak, lassan minden normális kommentelő felszívódik a HVG-n, megértem
* Parászka Boróka keményen beleállt a béranya témába (168 óra), ismerve a téma origóját, nem tudok eltekinteni néhány - nem kifejezetten jóindulatú - feltételezéstól
* jogos felháborodás: papaigabor.wordpress.com/2017/11/28/remelem-zavargok/

jaegtoer 2017.11.29. 11:33:34

@parti_giano:

mániákusan figyelem magamat, hogy dominálva vagyok-e?
Majd beszámolok.

jaegtoer 2017.11.29. 12:26:20

@Orica Középföldi:

Orbán nem hajlong, hanem gerincrohama van... az azonban tény, hogy a kommentelők egy része erősen kűzd az antianyaggal.

Orica Középföldi 2017.11.29. 17:51:12

@parti_giano:

Ehhez erőt kell gyűjtenem. hogy elolvassam. Nem vonzó

dr. jenőke (jenőke) 2017.11.29. 20:34:28

---

Radnóti Miklós: Töredék
========================

Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.

Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bujhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.

Oly korban éltem én e földön,
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
az élő írigylé a férges síri holtat,
míg habzott asztalán a sűrü méregoldat.
.......................................

Oly korban éltem én e földön,
mikor a költő is csak hallgatott,
és várta, hogy talán megszólal ujra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, --
a rettentő szavak tudósa, Ésaiás.
.................................
süti beállítások módosítása