hetes jég

hetes jég

In memoriam Dr. Czellér Ferenc 1964-2017

jaegkiskaes bátyja elment...

2017. február 15. - mackó manó

Kedves Feri. 

Nagy bajban lehetnek az égiek, ha ilyen hirtelen, oly sok mindent félbehagyva kellett sietned hozzájuk.

Minden hónapból, minden évből hiányozni fogsz. Másmilyen lesz a tavasz, és más minden ősz, minden tél, és nem sütünk szalonnát nyaranta körbeülve a tüzet. És fájdalmasan mássá lesz a tokaji temető. A Tisza és a Bodrog is más hangon suttog hullámaival a fülembe ezután.

Most érzem csak, hogy mennyi beszélgetést elmulasztottam, ahogy arra is rádöbbentem, már soha nem lesz alkalmam valami igazán meglepetés számba menő finomat főzni vagy sütni neked. Nem lesz közös holnap. Nincs majd. Csak az odaát és az itt. Még egy darabig. Aztán csak az odaát, ami itt-é válik nekem is. 

Addig is itt leszel velem a gondolataimban s ha látok a szabadság képzetét keltő végtelennek tetsző utakat, elképzellek, hogy motoroztál rajtuk az utazás önfeledt örömével vagy voltál újra kamasz a Bodrogközben, vagy a tokaji kikötőben és emlékeztetem magam arra, meglehet, hogy az élet csalóka illúzió, csak a fájdalom valós és földi, talán a bánat és gyász könnyei egy láthatatlan palota építőkövei, melyeket az emlékek tartanak össze és emelnek végtelen magasba. Hiányzol. Jobbá lett a fent, s hitványabbá a lent. Most az asztalon lomha lánggal még égnek a gyertyák, égnek, amíg elfogynak, mint az élet. Szia. Isten megáldjon. 

Jaeg.

 

https://blog.atlatszo.hu/2015/11/a-teveszekhaz-2006-os-vedelmet-iranyito-rendortiszt-szerint-igazsagtalan-itelet-szuletett-ugyeben/

 

http://www.ujbuda.hu/ujsag/2008_06_11/200812.pdf

 

http://nol.hu/belfold/20100210-ranctalan_rendorseg-541341

"Czellér Ferenc, a BRFK XI. kerületi kapitányságának volt vezetője tavalyelőtt [2008] 44 évesen szerelt le, maga kérte felmentését, miután többek között elege lett a politikai elvárásoknak kényszeresen megfelelni kívánó vezetői döntésekből. "

A bejegyzés trackback címe:

https://7sjeg.blog.hu/api/trackback/id/tr8712251226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2017.02.16. 06:48:00

Ez nagyon melegszívű , szép lett.
Átélni nem tudom a konkrét hiányérzetedet, noha ismerős az érzés. Az az illúzió,nem az élet, hogy osztozni lehet más fájdalmában. Sok mindent lehet, ezt nem. Ez mindenki letehetetlen saját keresztje, amit élete végéig cipel, csak idővel a megszokás, az új keresztek miatt érzi könnyebbnek.

A többit - mi még az illúzió, miért a lehetőség végleges hiánya döbbent rá az elmulasztott lehetőségekre,, tudunk-e gyászolni, etc. - majd alkalomadtán.
süti beállítások módosítása